11.11.13, 14:45
"są siły, które polską niepodległość podważają, i to są siły wewnętrzne, siły działające w naszym kraju" czujnie zauważyć raczył prezes pan
www.fronda.pl/a/jaroslaw-kaczynski-sa-sily-ktore-podwazaja-niepodleglosc-trzeba-z-nimi-walczyc,31873.html
Mówi znaczy wie. Wszak sam je tworzy(ł) i w samym jądrze sił owych tkwi dzielnie.
Obserwuj wątek
    • karkowiak2plus Re: Są siły 11.11.13, 14:53
      A czym się różni dzisiejsza niepodległość od Moskwy z wczorajszą niepodległością od Brukseli?
      Wczoraj nie mogliśmy importować i było źle,a dziś są problemy z eksportem i też nie jest lepiej.
      Żywność mam na myśli.
      • piwi77.0 Re: Są siły 11.11.13, 15:31
        Bo pod brukselskim butem taki się wstretny ten świat zrobił, że aby eksportować trzeba mieć w miarę konkurencyjny towar, a polskie żarcie, jakby się nim na użytek wewnętrzny nie podniecać, aż takie wspaniałe nie jest. Chyba tylko w sam raz na rynki wschodnie, bo one nie są specjalnie wymagające.
        • mila2712 Re: Są siły 11.11.13, 15:33
          Rynek wschodni nie jest zbytnio wymagający ?
          Otóż jest.
          • piwi77.0 Re: Są siły 11.11.13, 15:42
            Jednak trochę mniej niż unijny.
            • mila2712 Re: Są siły 11.11.13, 15:51
              Odwrotnie :)
              • piwi77.0 Re: Są siły 11.11.13, 15:55
                Być może masz jakieś lepsze od moich informacje, ale wtedy czarno widzę dla eksporterów polskiej żywności i raczej ciężko będzie zwalić trudności na Brukselę.
                • mila2712 Re: Są siły 11.11.13, 19:52
                  W mojej branży tak jest.
        • karkowiak2plus Re: Są siły 11.11.13, 20:13
          Mamy dużo lepsze żarcie w Tesco niż Angole i Niemiaszki.
          Lepiej mają chyba tylko Madziarzy.
          • mila2712 Re: Są siły 12.11.13, 07:59
            W takich miejscach nie ma dobrego jedzenia.
    • piwi77.0 Re: Są siły 11.11.13, 15:26
      Te siły wewnętrzne co to niby czyhają na naszą niepodległość, aby doprowadzic do podległości (wewnętrznej zapewne, no bo jakiej?) jakoś tak, nie wiem dlaczego, ale kojarzą mi się z charakterystycznym dla PRL zjawiskiem zwanym eksportem wewnętrznym. Też nigdy do końca nie mogłem pojąć, jak to działa.
    • tigertiger Re: Są siły 11.11.13, 20:32
      > "są siły, które polską niepodległość podważają, i to są siły wewnętrzne, siły d
      > ziałające w naszym kraju"
      > Mówi znaczy wie. Wszak sam je tworzy(ł) i w samym jądrze sił owych tkwi dzielni
      > e.

Mówi o sobie bo, kto inny jak nie on sam wiecznie podważa suwerenność i niepodległość Polski, on nie tkwi ono tymi siłami dowodzi. Trwa w tym nie sam, dzielnie trwa z nim telewizja Trwam, Trwa i trwać będzie, trwa mać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka