Dodaj do ulubionych

Największy na świecie rejs z gejami i lesbijkami

07.02.11, 20:19
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9068651,Najwiekszy_na_swiecie_rejs_z_gejami_i_lesbijkami.html
..................... ja chce na ten statek !!!!!!!!! ..........................
Obserwuj wątek
    • tigertiger Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 07.02.11, 21:38
      Miałam nadzieję, ze wymienię sie myslami i w tym meijscu, ale niestety nie podzielam zachwytu nad takimi imprezami, oraz faktem, że środowisko homoskeulne samo sobie ukręca bat, jpokazując ze liczy się wieczna hedonistyczna zabwa, bez hamulców. Poza tym dobrowalne zamykanie sie w gettach (chocby to były i największe i najpiękniejsze) jest dobrowolnym przywoleniem i wrecz zachętą do wykluczania się ze swiata w którym podbno szuka się akceptacji i zroumienia. Zdecydowanie jestem za asymilacji i nie stawiania barjer. jeśli nie che sie wykluczenia nei można samemu się wykluczać, lub wykluczać innych.
      • naimad24 Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 07.02.11, 22:35
        Zgadzam się z Tobą, ale nie do końca. Dla mnie temat do dyskusji,bo mam dość rozbieżne zdanie w tym temacie. Z jednej strony jak piszesz, sami na siebie kręcimy bata zamykając sie w gettach. Nie tylko tych przedstawionych w artykule, ale również w klubach itp. Chciałym przy tym zaznaczyć, że podobne getta sa tworzone wśród osób heteroseksualnych, tworzy się na przykład osiedla tylko dla rodzin z dziećmi, wczasy czy całe hotele przeznaczne dla rodzin, bez kawalerek, pokojów np. dla osób samotnych. Tworzy się także osiedla mieszkaniowe dla seniorów lub singli, to samo tyczy się wczasów. Osiedla dla wielbicieli psów lub na odwrót. przyładów mozna mnożyc wiele. Chciałem przy tym zwrócić uwagę, że w tworzeniu gett nie jestesmy odosobnieni.
        A rejs takim statkiem byłby fajny pod tym kątem, że mozna się czuć bardzo komfortowo. Nie mieć lęków przez trzymanie za reke partnera przy obiedzie, bo nie daj Boże kogos to zgorszy.Poznanie ciekawych osób z róznych stron świata, wymiana poglądów i doświadczeń, poznanie różnych punktów widzenia z osobami , z którymi jedziemy na tym samym wózku.
        Żyjemy za krótko by nie korzystać z zycia. Carpe diem, memento mori :)
        • tigertiger Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 08.02.11, 10:16
          Chciałym przy tym zaznaczyć, że podobne getta sa tworzo
          > ne wśród osób heteroseksualnych, tworzy się na przykład osiedla tylko dla rodzi
          > n z dziećmi, wczasy czy całe hotele przeznaczne dla rodzin, bez kawalerek, poko
          > jów np. dla osób samotnych.

każde tworzenie zamkniętych społeczności i odgradzanie sie od innych jest dla mnie taksamo absurdalne i aspołeczne zachowanie. Przynam że pierwszy raz słysze o podbnych trendach aby powstawały osiedla tylko dla rodzin z dziecmi. Oczywiście przy wyborze hotelu każdy kieruje się własnymi preferncjami i to jest zupełnie normalne, jednak nie sa one tym samym co tworzenie resortów tylko dla rodzin z dziecmi. W sposb naturalny, para będzie szukała hotelu kameralnego, rodizny rodzinego, a single hotelu nastwionego na rozrywkę. Nikt nei wyklucza jednak, zeby komukolwiek kto chce w kameralnych warunkach spędizc rodizne wakcje odmówic takiego wyboru mimo, że czesciej wybierają te forme ludzie szukajcy spokoju. Uważam że tworzenei klubów tylko dla jest bedem o wiel bardziej podba mi się przyjane komuś, tym samym daje mozliwość zabawy w róznorodnym gronie, które nie mają problemu z dana grupą społeczną. Jeśli ludzie mają tak silną potrzeb by sie spotykac w gronie o określonym harakterze to prosze bardzo. Ja wole czuć sie swobodnie i bezpiecznie w każdym meijscu , a nie tylko w wybranych miejsach. Jestem za równym traktowaniem wsyztkich bez wzgledu na ich statut spoleczny, orientacje sekualna czy wyznaie albo rase, a tym ktorzy chca zamykac sie w gettach współczuje bo to znacyz że sami wykluczając sie tworza barjery przed swiatem zewnetrznym, albo robią to z lęku, albo z poczucia psychopatycznej potrzby stworzenia sobie tylko przyjaznych warunków, innych traktując nieprzyjaźnie. No skoro to sprawia, ze czują sie lepsi, ważniejsi inni to zwyczajnie wykluczają sibie i czynią sztuczne podziały. Nie neguje skor takie potrzby są, stwierdzam, ze mi to nie odpowida.

A rejs takim statkiem byłby fajny pod tym kątem, że mozna się czuć bardzo komfo
          > rtowo. Nie mieć lęków przez trzymanie za reke partnera przy obiedzie, bo nie da
          > j Boże kogos to zgorszy.
          A ja wole nei miec lęków za to,że okazuje komuś czułość w sposb subtelny w każdym miejscu, a statek wybralabym gay friendly. Słyszłam o tym, ze w europie juz nei powstaja nowe kluby dla gejów zwyczajnie nei ma takiej potrzby, w każdym miejscu ogolnei dostepnym mogą sie cuzć bezpiecznie i swobodnie. A to z kolei uczy respektowania wsyztkich zachowan i czym innym jest okazywanie sobei cuzlaosci a cyzm innym nachalne epatownie swojim popendme w meijscach publicznych bez wzgledu na konfiguracje par.
          Na statku o ktorym mowa impreza wyraźnei mial określony harakter była to jedna wielka sekulna impreza, bez oporów, że kogokolwiek to urazi bo przeciez w swoim towarzystwie mozemy nawet kopulowac na oczach wszytkich, wielka balanga na której sie pije do upadłego i cpa do utraty przytomnosci a w efekcie nawte do utraty życia. Niestety nei zahceca mnei taka forma rozrywki bez wzgledu na to cyz tao statek miłosci dla hetero czy dla homo. Skoro rzecz ma meijsce w stanie floryda gdzie prawa gejów zostały uznane to chyba nie maja problemów by byc akceptowani w społeczeństwie , a mimo to pragną odizolować sie od reszty. No mnei by przerazałą impreza ktora wykluczala by udzial jakiejs grupys polecznej dla tego ze mają oni inny model rodizny czy inne wyznanie albo wlsnei inną orjentacje sekulana, albo poprostu inna płec. Ale skoro sa tacy ktorzy tylko w takim gronei cuzja sie sobą i pewnie to prosze bardzo tylko tym samym wychodiz na to, że jest to wyznawanie zasady "Wolność Tomku w soim domku" . No skoro tak to pozamykajmy sie wszyscy przed wsyztkimi :)
          Poznanie ciekawych osób z róznych stron świata, wymiana
          > poglądów i doświadczeń, poznanie różnych punktów widzenia z osobami , z którym
          > i jedziemy na tym samym wózku.
          Czy aby faktycznie na tak wielkiej balandze mozna POZNAC czy raczej zapoznac ? Czy z rónych stron swiata, no w tym celu chyba raczej można wyjechac do kosmopolitycznych osrodków, na wakcje do popularnego kurotu lub poprostu udac sie w podróz w meijsca dlasze cyz bliższe i aby cokolwiek poznac nalezy temu poswicic uwage i znagarzownie oraz czas. Impreza na statku słuzy cyztsej zabawie, pisciu i oddawnius się wszelakim przyjemnościom to jedno czego mozna zaznac na takiej wielkeij iprezie. Aby kogos poznac, poznac kulture i sztuke , poznac ciekawosci i wzbogacic swoj swiatopoglad to wybiera sie na innego rodzju podróz w bardzij kamerlanym gronie lub tylko we dwoje a nawet i samotnie. Czym mneijszy bagaz i mneijsz grupa tym podróz jest bardziej intersujac i wzbogacajca.

> Żyjemy za krótko by nie korzystać z zycia. Carpe diem, memento mori :)
          Masz 24 lata i faktycznie zabawa moze dizs wydawc sie najwazneijsza wartoscią w życiu. Sa jednak rózne formy chwytania chwili, to dość prymitywna forma odawania sie jedynei rozkoszy i uznac że tylko tyle ma nam do zaoferowanei życie. Ale jesli ma sie 24 lata to taka wielka masowa homosekualna impreza moze wydawc sie największym pragnieniem. Rozumiem, ale mimo to mam inen potrzby i marzenia, a zabwe i chwytanie chwili znam i cenie jednak wole bardziej kameralne formy rozrywki i ktore prowadzi do śmierci czy zachowań autodestrukcyjnych.
          • naimad24 Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 08.02.11, 11:12
            No tak , ale pytanie brzmi dlaczego - pomimo faktu że zachodnie społeczności są tak otwarte, że nie otwiera sie już klubów dla osób homoseksualnych, trend ku tworzeniu "gett" nadal istnieje i widocznie jest na niego spory popyt ?
            Skoro tworzone są osiedla mieszkaniowe dla rodzin z dziećmi, swoistego rodzaju enklawy przyjazne do wychowania, z placami zabaw i wszelkimi wygodami, dlaczego takie enklawy nie mają być tworzone dla innych środowisk ? Widocznie ludzie czują się dobrze w gronie sobie podobnych i nie mi to oceniać, czy jest to moralnie słuszne czy nie.
            W artykule były zamieszczone informacje, ale też możemy sie tego domyslać, że na tym statku odbywaly sie jakieś dzikie imprezy, z morzem alkoholu i narkotyków w tle. Ja pomimo 29 lat nie pochwalam takiego zachowania, warto jednak zauważyć, że wczasy, odpoczynek od codziennej szarówy sprzyja zachowaniom daleko odbiegającym od normalnych. Ludzie lubią więcej wypić, na wczasach dochodzi do największej ilości zdrad i przelotnych romansów, bez względu na orientacje. Pod tym względem nie wiele sie różnimy od hetero. Gdyby taki rejs był zorientowany dajmy na to na singli hetero, śmiem domyslać że informacje o imprezach czy ćpaniu byłyby podobne.
            Kiedyś z moim partnerem (z którym jestem od 6 lat:))) wybraliśmy sie na wczasy z gejowskiego biura podróży. Jeśli nie wiesz o takowych, to są i dobrze prosperują :) W hotelu czy też na wycieczkach fakultatywnych byli tylko geje i lesbijki. I fajne było własnie to o czym pisałem wczesniej, że ludzie czuli sie swobodnie, nikogo nie udawali, nic ich nie krępowało. Oczywiście że lepiej byłboby wybrać sie gdziekolwiek i czuć sie dobrze przy każdym i wszędzie. Jednak do tego jeszcze bardzo daleka droga.... Naturalnie że przy chyba 170-200? gości zdarzały sie i imprezy i przelotne przy tym sympatie. Ale wakacje sprzyjają poznawaniu ludzi i jeśli ktoś jest samotny , ja nie widze żadnych przeciwskazań. Jesli ktoś jest sam i ma ochote imprezować to wolna wola.
            Na pewno nie chodzi o to aby zamykać sie przed wszystkimi. Chodzi o to by tworzyć przyjazne warunki do spędzania wilnego czasu czy też życia. Na tych wczasach fajne było to, że czułes jedność z tymi ldźmi, choć byli Ci zupełnie obcy. To jak kibicowanie na meczu jednej dużynie, nie wiem jak to nazwać, ciężkie do zdefiniowania :) Poznaliśmy tam np. 2 Szwedki, które były ze soba chyba ze 20 lat i miały 2 dorosłych synów, do tej pory utrzymujemy kontakt, a gdyby nie taka forma wczasów możliwe że nigdy bysmy sie nie poznali.
            Czytałem dzisiaj ten artykuł przy sniadaniu mojemu partnerowi. Uznał że też chętnie wybrałby sie w taki rejs, nie podał mi przyczyny, ale jestem pewien że przyczyną na pewno nie były zachowania autodestrukcyjne :) Raczej chęć jedności . Z ludxmi którzy wsiedliby na ten statek niekoniecznie dla przelotnego seksu.
            Też często wolimy kameralnie spędzać czas, w te wakacje 2 tygodnie chodziliśmy z plecakami po Tatrach. Ale zrozumiem jeśli dla kogoś taka forma spędzania czasu będzie marnotrastwem energii i woli siedzieć przed TV , objadać sie chipsami i malkontencko wszystko krytykować.
            "Pozwólmy sie ludziom cieszyć według ich własnego uznania" :)
            pozdrawiam serdecznie
            • tigertiger Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 08.02.11, 12:16
              Widocznie ludzie cz
              > ują się dobrze w gronie sobie podobnych i nie mi to oceniać, czy jest to moraln
              > ie słuszne czy nie.
              To absolutnie zrozumiałe, niepokojące jest raczej to że zamykają się i wykluczja ze swojego grona innych. Pierwsyz raz słysz eo podbnych osiedlach nie moge do tego sie w pełni ustosunkować. Co do zamkniętej zaby w gronie sobie podbnych. Czy naprawde wsród swoich znajomych nei ma osób heterosekualnych przy ktorych czujesz sie swobodnie i z ktorymi lubisz sie bawic, a których nei razi że jestś blisko ze swoim chłopakiem. Czy tylko dla tego, że rejs jest dla osb homosekualnych zrezygnujesz z towarzystwa swoich znajomych hetero? i czy organizowanie rejsów tylko dla mneijszosci seksulnych nei sugeruje, ze ich charakter jest wyraźnei określony i niechą oni spotykać na heterosekualne osby podczas tego rejsu.
              Podrugie ja nei czynie w swych wywodach zadncyh podziałów na hetero czy homo w obu przypadkach styl życia i zabawy może byc bardziej dekadencki i bardziej kulturopoznawczy. Ja wybieram na wakcjach odpoczynek kamelany i mozliwosc zwiedznai jak najwiecje a nei wielka impreze suto zakrapiana alkoholem nei szukam tez pryzgodnych znjomosci z podtekstem erotycznym, ani nie wysłam sygnałow ze jestem zainteresowna czyms takim. Nei wiem cyz podczas wyjazdow rodiznych wiecje jest zdrad niz w meijscach pracy cyz na wyjazdach słuzbowych nei znma takich danych i nei odważyłabym sie wysnuc takiego wniosku w zwiaku z tym uwazam, ze chec zdradzania i oddawania sie zabowamo alkoholowo sekulanym wynika nei z meijsca co z wyboru. Wiec ja nei wybierma tego rejsu, a ty tak i w zwiku z tym ty narazasz sie na takie potenjclne ryzko zdrady ( o ile wybierasz sie na rejs z chłopakiem) a ja nie. Historje Twoja i twojego partnera przeczytam później bo teraz musze juz końcyzc:)
            • tigertiger Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 08.02.11, 14:59
              Wiem, że istnieją takie bura, sama kiedys wymyśliłam nazwe dla takiego bura, które wcale nei było własnosćią osby homosekulanej, przez chwiel pojawiały sie w Queer ogłoszenia i znikneły. Nie co było powidoem, ale krótko funkcjonowało. Widziałam na zachodnich stronach takie biura, mi osobiscie taka forma spedzanai wakcji nei odpowida. Owszem mialm w soim zyciu czas ze bywałam w klubach ze swoim twoarzystwiem, ale po jakiś czasie tego typu rozrywka i przebywanie wyłacznie wsród osb homosekuslnych zaczeło być dla mnei męczące i nei naturalne. Obecnie unikam takich miejsc oraz wszytkich innych spedów jedorodnych:). Rozumiem, że są i tacy , którym bardzo odpowida przebywanie w określonym gronie ludzi bo czują sie "wśród swoich". Nie rozumiem takiej potrzeby ale nie oznacza cze jej komukolwiek odmawiam. Musze ci powiedziec, ze ja z kolei na wakcjahc poznałam pare heterosekulaną z dzickiem 11 letnim i równeiż od tamtej pory podtryzmujemy kontakt a to juz 3 lata. I z okresu kiedy to przebywalam w owych klubach znajomosci nie przetrwały, ale tez i mi nei zależało by je podtryzmywac, nawte te pary ktore nie przepadja za heterosekulnym towarzystwem tez nei przetrwały z powodów róznorakich. Natomiast znajomosci z osbami które sa heterosekualne i posiadja dzicie znjaomosc rozwija sie bez problemowo, nikomu nic nei przeszkadza, ne dziwi nei gorszy nawet nie ma głupowatych pytań czy dowcipów. WIedza tez dzieci nastoletnie i nigdy nie odczułam że nie jestem wśrod swoich i ze coś nas dzieli. No ale każdy lubi co innego. ja jestem introwertyczka i nei cierpie tłumów. Mimo wsyztko uwazam że statek z impreza zamkneita dla osob o konkretnej orjentacji sekualnej sugeruje seksulanosc takiej imprezy , cyzm innym jest odpocyznek w hotelu , a czym innym zamknieta impreza z alkoholem i narkotykami dla homosekualistów wyłacznie. Czym innym jest spotkania gejowskei w centrum gejowskim w ktorym dizłaja kułka zianteresowan i pomoc prawniczo psychologiczna. O ile impreza wrecz mnie zneicheca to take centrum kultury mogło by byc dla mnie intersujace. Wiec nei każdej formie spotykania sie i wspeirani jestem przeciwna. WIdocznei potrzby centrum kulturalnego z bibloteka wideoteka z dorazna pomoc aprawn cyz psychologiczna, z grupami wsparcia i kursami nie ma w Polce, na tomiast tworzeni dark roomów i klubów wyłącznie dla mężcyzn jest. Byc moze ja nie jestem z tej samej bajki, bo nie czuje sie źle wśród osb heterosekualnych, a neistety styl życia szumnei nazwany gejowskim albo queerowska kultura ze swoimi sekualnycmi aspektami poprostu mnie zneicheca. Z moejgo puntku widzenia, ludzi łaczą wysze pobudki niz tylko współna sekualnos, jednakowy kolor skór czy włosów, podbny styl ubierania, czy fakt posiafdania zwierzecia lub dzici. Sposb pstrzegania swiat, idea, piorytety, styl życia , sposob spedznai czasu, zaintersowania, hobby to sa powody którymi sie kieruje przy wyborze znajomych.
              Skoro marzy wam sie taki rejs to moge tylko wam życzyc spełnienia marzeń:)
    • maitresse.d.un.francais Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 08.02.11, 23:36
      ja chce na ten statek !!!!!!!!! ....

Miejsca już zajęte, koleś. Późno się obudziłeś.

A po co chcesz? Ja bez dżamprezów ;-) i narkotyków się obchodzę spokojnie.
      • nihil-istka Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 09.02.11, 15:33
        franka, to ty lesbijka jestes? Boze , co za szok.
        • maitresse.d.un.francais Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 09.02.11, 21:44
          nihil-istka napisała:

> franka, to ty lesbijka jestes?

na jakiej podstawie ten fascynujący wniosek? pisania na tym forum? ty też tu piszesz
    • morwab Re: Największy na świecie rejs z gejami i lesbijk 16.04.11, 16:41
      w jednym z odcinków seialu" L Word" ( " Słowo na L") bohaterki uczestniczą w takim rejsie a właściwie nie zupelnie takim bo statkiem płyną same kobiety :) I Nikt nigdy nie komentował tego faktu mówiac ,ze daly się zamknąć w gettcie. Zazdroszczę Amerykanom ,że mają specjalne rejsy dla homoseksualistów , zazdroszczę Holendrom,że mają dzielnicę zamieszkałą przez osoby preferujące własna płeć. Bo i jedni i drudzy mogasię czuć bezpiecznie bo niktim nie będzie ubliżał słownie ani nie podrzuci ekstrementow na wycieraczkę . Jeżeli co niektorzy określają to mianem getta to ja nie mam nic przeciwko temu aby w takim getcie przebywać .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka