Dodaj do ulubionych

Coraz więcej ludzi

05.03.14, 10:00
"Zewsząd otacza nas degradacja, okrucieństwo i zabijanie, które dorównuje temu do czego była zdolna Trzecia Rzesza. Jest to okrucieństwo nie mające końca, które odradza się wciąż na nowo w formie hodowli wszelkiego rodzaju zwierząt po to, by je zabić."
- J.M. Coetzee, pisarz, laureat Nagrody Nobla

Hodowanie zwierząt, żeby je zabić i zjeść jest nieetyczne, nieekologiczne, niezdrowe.
Bez jedzenia mięsa da się żyć.
Coraz więcej ludzi wybiera wegetariański/wegański styl życia, rozumiejąc, że jedzenie mięsa umacnia okrucieństwo, przemoc, wojenne nastawienie.
20 marca obchodzimy Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa.
Obserwuj wątek
    • billy.the.kid Re: Coraz więcej ludzi 05.03.14, 10:04
      20 marca zaplanowałem spożycie golonki z wody.
      tak ok.1,20kg.
    • feel_good_inc Re: Coraz więcej ludzi 05.03.14, 12:04
      amalai napisała:
      > jak zjesz 1,2 mięcha, to się posr..sz

W golonce mięso rzadko stanowi większą część masy.
    • sclavus Re: Coraz więcej ludzi 05.03.14, 17:08
      Jeśli podoba ci się życie, bez jedzenia mięsa, to nie jedz i sobie żyj... Zaś twierdzenie, że "hodowanie zwierząt, żeby je zabić i zjeść - jest nie etyczne" zachowaj dla siebie i dodawaj zawsze: "dla mnie"!!
      Człowiek tak się wyewoluował we wszystkożerności, ze dzisiaj, jedynie świnia mu dorównuje w tym... - tym niemniej, człowiek ma przewagę nad świnią: będzie jadł szynkę i schabowe a świnia ... ma małe szanse, żeby zjeść kawałek człowieka :D:D:D:D:D
    • sclavus Re: Coraz więcej ludzi 05.03.14, 17:11
      ... połowa golonka, to kość!!!
      A jak będzie jadł z chrzanem, to niewielkie są szanse, żeby się zesrał... - co najwyżej położy się spać :D
    • yoma Re: Coraz więcej ludzi 05.03.14, 18:53
      Jakie coraz więcej ludzi? Wszędzie ryk, że niedoludnienie nam grozi...
    • voxave Re: Coraz więcej ludzi 06.03.14, 11:02
      Wiosna idzie--wege szykuje sie na wypas.
    • szwampuch58 Re: Coraz więcej ludzi 07.03.14, 12:28
      Regincia ,mam nadzieje ze jestes stara brzydka panna bez dziecka.
      www.edziecko.pl/jedzenie/1,79379,15557074,_Dieta_wegetarianska_szkodzi_dzieciom___A_jak_jest.html#BoxLSTxt
    • mjot1 Re: Coraz więcej ludzi 07.03.14, 17:29
      sie wzięła wynurzyła
    • sclavus Re: Coraz więcej ludzi 07.03.14, 18:03
      Ależ pisz co ci w duszy gra...
      Jak się okazuje, wolność słowa jest tak pojęta (przez prawie ogół), że można o wszystkim a nawet jeszcze więcej... - tym niemniej, dla mnie, nieetyczne jest mówienie/pisanie, że zabijanie zwierząt... dla konsumpcji... jest nieetyczne :D
      I pomimo, że jestem przeciwnikiem zabijania zwierząt dzikich dla przyjemności, to uważam, że kontrolowanie ich populacji jest niezbędne!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka