Dodaj do ulubionych

PLL LOT promuje gender!

08.05.14, 13:06
PLL LOT promuje gender! - zaprasza na swojej stronie internetowek do podrozy w kierunki przyjazne osobom LGTB (osoby les, gej, bi i trasplciowe). Niezwykle! - ta firma normalnieje! Zaczynam od dzis podrozowac z PLL LOT.
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,15923350,LOT_zaprasza_do_podrozy_do_miejsc_tolerancyjnych_.html#BoxSlotII3img
Obserwuj wątek
    • snajper55 To nie jest gender /nt 08.05.14, 19:10
      ikndar napisał:

> PLL LOT promuje gender! - zaprasza na swojej stronie internetowek do podrozy w
      > kierunki przyjazne osobom LGTB (osoby les, gej, bi i trasplciowe). Niezwykle! -
      > ta firma normalnieje! Zaczynam od dzis podrozowac z PLL LOT.
      > warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,15923350,LOT_zaprasza_do_podrozy_do_miejsc_tolerancyjnych_.html#BoxSlotII3img
      • dunajec1 Re: To nie jest gender /nt 08.05.14, 19:32
        To tylko czekac jak kosciol "rzuci" klatwe na LOT i trzeba bedzie zbankrutowac.
        • ikndar Klątwa 08.05.14, 20:25
          dunajec1 napisał:

> To tylko czekać jak kościół "rzuci" klątwę na LOT i trzeba będzie zbankrutować.

:) Ciekawe, czy taka klątwa coś może zrobić LOT-owi? Klientami LOT-u raczej nie jest elektorat PiSowo-rydzykowy...
      • ikndar Re: To nie jest gender /nt 08.05.14, 20:22
        snajper55 napisał:

> ikndar napisał:
        >
        > > PLL LOT promuje gender! - zaprasza na swojej stronie internetowek do podr
        > ozy w
        > > kierunki przyjazne osobom LGTB (osoby les, gej, bi i trasplciowe). Niezwy
        > kle! -
        > > ta firma normalnieje! Zaczynam od dzis podrozowac z PLL LOT.
        > > warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,15923350,LOT_zaprasza_do_podrozy_do_miejsc_tolerancyjnych_.html#BoxSlotII3img

Sorry, pomyłka, promuje homoseksualizm! ; )
        • tigertiger Re: To nie jest gender /nt 28.05.14, 07:45
          Już niczego nie promują, bo się z tego pomysłu po cichutku wycofali.
    • sibeliuss Re: PLL LOT promuje gender! 08.05.14, 20:18
      Zajmij się sobą.
    • tigertiger gender! 08.05.14, 20:49
      Ty piszesz o dżender, a nie gender. Zlituj się i przestań utrwalać, powielać, propagować zakłamane definiowanie terminu "gender". W zgodzie z zapisami prawnymi pojęcie "gender" odwołuje się równości kobiet i mężczyzn.Funkcjonujące więc wyrażenia: "gender equality" -równość kobiet i mężczyzn, "gender pay gap" - luka płacowa, "gender mainstreaming"-uwzględnienie perspektywy równości płci w głównym nurcie polityki, "gender based violence"- przemoc ze względu na płeć. To znaczy, że "gender" jest używane w kontekście różnorodnych aspektów związane z równością kobiet i mężczyzn. Równość w prawie nie oznacza zrównania płci biologicznych. Używaj wiec łaskawie prawidłowo słowa "gender" lub zrezygnuj z jego używania. Lot zrobił promocję marketingową dla LGTB i nie ma to nic wspólnego z promowaniem równości jakiejkolwiek. Środowiska te są od lat na zachodzie grupą docelową w kampaniach promocyjnych. Bo w większości nie są oni rodzicami, którzy mają wydatki na dzieci, a wszelkie wolne środki wydają na siebie. Są więc jedną z grup docelowych, o których marketingowcy zaczynają myśleć z powodu ekonomicznych, a nie ideologicznych.
      Najwyraźniej nie interesuje ciebie ani marketing, ani równouprawnienie, ani też "gender" jako kategoria badawcza, która analizuje przejawy kobiecości i męskości w czasie, przestrzeni, w różnych kulturach i kręgach cywilizacyjnych. Po co więc założyłeś ten wątek?
      • november84 Re: gender! 28.05.14, 04:51
        Tu są też ciekawe wyjaśnienia pojęć okołogenderowych: www.pieprzenie.net/gender-slownik-na-pieprzeniu-czym-jest-gender-a-czym-nie-jest/

Podoba mi się w tym artykule to, że odwołuje się do przykładów z życia. W sumie nie pomyślałabym, że dzieci się "genderuje" od samego początku...
        • tigertiger Re: gender! 28.05.14, 07:43
          pieprzenie.net jest dla ciebie źródłem godnym polecenia?

Podoba ci się artykuł bo od dziecka jesteś "katalizowana".

Co do twojego motta to jest równie tendencyjne jak i twoje źródła informacji.:)
          • november84 Re: gender! 28.05.14, 18:40
            A co, po wyrazie w domenie oceniasz o czym jest strona? Jak by było z "Na Temat" czy innego miejsca, to już byłoby ok?

Oczywiście, że motto jest tendencyjne. Z czyjej, jak nie swojej, perspektywy mam się wypowiadać? Poza tym - czy istnieje jakiś nakaz przytaczania obiektywnych źródeł? No i co to znaczy dziś "obiektywny"?

A na swój temat uwag sobie nie życzę.
            • tigertiger Re: gender! 28.05.14, 19:10
              november84 napisała:

> A co, po wyrazie w domenie oceniasz o czym jest strona? Jak by było z "Na Temat
              > " czy innego miejsca, to już byłoby ok?

Ty sobie kpisz, prawda ? Cóż to za wiarygodne naukowe źródło informacji portal gdzie każdy może zamieścić swoje własne opinie czy komentarze? Takim źródłem naukowym mogą być wyłącznie naukowe książki, czasopisma naukowe, encyklopedie, słowniki, informatory, pierwotne czyli dokument, instytucja lub kompetentny w danej dziedzinie pracownik naukowy.
              Zarówno twoje motto tak jak i twoje "źródło informacji - pieprzenie.net" są równie jednostronne co nieprawdziwe, powoływanie się na stronę redagowaną przez jakieś anonimowe Ankę i Natalie bardzo wiele mówi o tobie. :)
              • november84 Re: gender! 28.05.14, 21:59
                Przepraszam, ale o czym Ty mówisz? Ja tu nie dowodzę żadnych twierdzeń, bo powoływać się na pozycje naukowe - to raz. To, że stronę prowadzą anonimowe osoby nie oznacza, że publikują rzeczy wyssane z palca. - to dwa. Zresztą wystarczy przeczytać to, by widzieć, że tam nie ma naukowych definicji i podejrzewam, że stronka nie pretenduje do miana takiej.

Nie rozumiem jednej rzeczy - widzę Twoje wypowiedzi i uważam, że mamy bardzo zbliżone poglądy a Ty mnie atakujesz bo masz takie a nie inne poglądy na to, jak wygląda dyskusja na forum.

Otóż bardzo wiele mówi o kimś to, że ocenia człowieka na podstawie wyrywkowych informacji. Nie interesuje mnie to, jakie masz zdanie i jak - w Twojej opinii - o mnie świadczy mój wpis na forum.

Motto jest nieprawdziwe? Ono jest prawdziwe, ale po prostu trzeba się zastanowić, by zrozumieć, o co w nim chodzi. Podobnie proste jest odkrycie, w jakim celu był udział w tym wątku.

Nie mam ochoty na dywagacje.

tigertiger napisała:

> november84 napisała:
                >
                > > A co, po wyrazie w domenie oceniasz o czym jest strona? Jak by było z "Na
                > Temat
                > > " czy innego miejsca, to już byłoby ok?
                >
                > Ty sobie kpisz, prawda ? Cóż to za wiarygodne naukowe źródło informacji portal
                > gdzie każdy może zamieścić swoje własne opinie czy komentarze? Takim źródłem n
                > aukowym mogą być wyłącznie naukowe książki, czasopisma naukowe, encyklopedie, s
                > łowniki, informatory, pierwotne czyli dokument, instytucja lub kompetentny w d
                > anej dziedzinie pracownik naukowy.
                > Zarówno twoje motto tak jak i twoje "źródło informacji - pieprzenie.net" są rów
                > nie jednostronne co nieprawdziwe, powoływanie się na stronę redagowaną przez ja
                > kieś anonimowe Ankę i Natalie bardzo wiele mówi o tobie. :)
                • tigertiger Re: gender! 28.05.14, 22:28
                  Zresztą wystarczy p
                  > rzeczytać to, by widzieć, że tam nie ma naukowych definicji i podejrzewam, że s
                  > tronka nie pretenduje do miana takiej.

Zamieszczony przez Ciebie link nie otwiera się. Oczywiście można sobie poszukać w wyszukiwarce jak się bardzo chce, ale nazwa strony pieprzenie.net nie zachęciła mnie do poszukiwań, weszłam tylko na ich stopkę i sprawdziłam kto to redaguje. No więc przyznaję nie zapoznałam się z treścią, a zdanie sobie mimo to wyrobiłam:)
                  Tym razem odnalazłam ten artykulik na ich stronie i masz rację pośpiesznie i niesłusznie Ciebie oceniłam. Mea Culpa:)
    • snajper55 IKEA promuje gender 29.05.14, 00:04

fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/E8Bby9gWka3dAlQsaB.jpg
      fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/Wx8m3WUu83V7bJPb2B.jpg

S.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka