Dodaj do ulubionych

Poczułem się opluty

16.06.14, 18:41
Ten Tusk to nie ma za krzty honoru.
Jak długo będziemy tolerować jego legalny bandytyzm?
Belka rzuca ch...ami. Sienkiewicz ratuje finanse państwowe jako minister bezpieki.
Gdzie my ku..a żyjemy?
Czy naprawdę nic się nie stało?
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Poczułem się opluty 16.06.14, 21:09
      Zmów paciorek,litania też wskazana.No i przekaz kwotowy do Rydzyka.
      • sclavus Re: Poczułem się opluty 16.06.14, 23:09
        ... mógłby jeszcze "gorzkie żale"...
        A na koniec: ojczyznę wolną racz mi zwrócić panie...
    • tigertiger Re: Poczułem się opluty 16.06.14, 23:43
      Odpowiedzi jest prosta. Tak długo do puki jedyną alternatywą będzie Kaczyński i PiS z Macierewiczem, Hofmanem, Pawłowicz, Girzyńskim, Piętą, Czarneckim, Brudzińskim, Błaszczykiem, Kamińskim, Górskim, Mastelarkiem w szeregach wsparte przystawką w postaci satelity postpisowskiego - SP z Kępą, Ziobro i Kurskim na czele.
      • snajper55 Re: Poczułem się opluty 16.06.14, 23:48
        tigertiger napisała:

> Odpowiedzi jest prosta. Tak długo do puki jedyną alternatywą będzie Kaczyński i
        > PiS z Macierewiczem, Hofmanem, Pawłowicz, Girzyńskim, Piętą, Czarneckim, Brudz
        > ińskim, Błaszczykiem, Kamińskim, Górskim, Mastelarkiem w szeregach wsparte przy
        > stawką w postaci satelity postpisowskiego - SP z Kępą, Ziobro i Kurskim na czele.

No nie wiem. Na początku też to było moją motywacją, ale powoli do Tuska się przekonuję. Mimo, iż wolałbym widzieć w nim więcej cech Palikota.

S.
        • tigertiger Re: Poczułem się opluty 17.06.14, 06:35
          To oczywiste, że Tusk ma grono przekonanych do siebie wyborców, ale wiemy to z kolejnych sardarzy i badań, że elektorat PO nie jest "twardy", wielu straciło zaufanie do ekipy rządzącej jednak, gdy stają przed urną wybierają to mniejsze zło.
        • m_toch Re: Poczułem się opluty 18.06.14, 17:17
          snajper55 napisał:

powoli do Tuska się pr
          > zekonuję.
          > S.

Pogratulować gustu... :)

--
          m jak moderator
          • sclavus Re: Poczułem się opluty 20.06.14, 10:21
            ... de gustibust non est disputandum...
            Zdradzisz swoje preferencje w gustach???
      • zbrukany-tuskiem Błąd w rozumowaniu. 17.06.14, 00:00
        Dlaczego większość twierdzi,że jak ktoś nie lubi Tuska to jest z PIS-u?
        Odpolaryzujcie się. Otwórzcie na inne spojrzenia.
        • tigertiger Re: Błąd w rozumowaniu. 17.06.14, 07:05
          zbrukany-tuskiem napisała:

> Dlaczego większość twierdzi,że jak ktoś nie lubi Tuska to jest z PIS-u?
          > Odpolaryzujcie się. Otwórzcie na inne spojrzenia.

Błąd w rozumowaniu. Co według ciebie oznacza potoczne sformułowanie BRAK INNEJ ALTERNATYWY ? Na pewno z tego co napisałam nie wynika, że "jak ktoś nie lubi Tuska to jest z PIS-u":) Tuska mogą nie lubić osoby, którzy do żadnej partii nie przynależą, nie tylko do PiSu, mogą też go nie lubić ci co na PiS nie głosują :)
          Czy ty w ogóle rozumiesz czym jest brak innych możliwości wyboru ? Czy rozumiesz z czego ten brak innej możliwości wyboru wynika ? Rozumiesz, że są to przyczyn obiektywne, a nie subiektywne ?. Puki co mamy zabetonowaną sytuację polityczną w Kraju, w grę wchodzą tylko dwie partie PiS, który ma swój twardy elektorat i PO,ca przekonanych zwolenników, ale za to zdecydowanie przeciwnych PiSowi. Pozostałe ugrupowania plasują się daleko za nimi w kolejnych wyborach, czyli na wygraną nie maja żadnych szans. Mogą co najwyżej walczyć o koalicję z jedną z tych dwóch partii, które wygra wybory. Przeciętny kowalski wybiera miedzy Tuskiem lub Kaczyńskim. Jeśli głosuje przeciwko Kaczyńskiemu to oddaje głos na Tuska nie dla tego, że jest zwolennikiem PO tylko, że jest zdecydowanym przeciwnikiem PiS. Wyborcy Kaczyńskiego są zdecydowanie za PiS i zdecydowanie przeciw Tuskowi to akurat pewne - stanową tak zwany Twardy Elektorat. Wyborcy Tuska są lub nie do niego przekonani, ale głosy oddają na tą jedyną parnię, która może uniemożliwić zdobycie władzy przez Kaczyńskiego.
          Czy teraz po wytłumaczeniu łopatologicznym forumowiczka zbrukany-tuskiem rozumie swój BŁĄD W ROZUMOWANIU ?:)
          • rossdarty Re: Błąd w rozumowaniu. 21.06.14, 20:39
            tigertiger napisała:

> Czy ty w ogóle rozumiesz czym jest brak innych możliwości wyboru ?

Bingo!!! I tak karty są rozłozone, ze na pierwszej kupce widzisz jedna odkrytą z wytrzeszczonymi na Ciebie "letko" wyłupiastymi ślepiami, na drugiej zaś skarłowaciałego jokera, (od słowa joker-błazen, żartowniś...)
            Kto pozwoli sobie na żarty z własnym zyciem???

Czy rozumies
            > z z czego ten brak innej możliwości wyboru wynika ? Rozumiesz, że są to przyczy
            > n obiektywne, a nie subiektywne ?. Puki co mamy zabetonowaną sytuację polityczn
            > ą w Kraju, w grę wchodzą tylko dwie partie PiS, który ma swój twardy elektorat
            > i PO,ca przekonanych zwolenników, ale za to zdecydowanie przeciwnych PiSowi.

I dlatego przypuszczam, że mimo wciąż rodzących się afer z udziałem Tuska i jego otoczenia, gdy przyjdzie czas wyborów znów PO zatriumfuje bo:
            Z CZEGO wybierać???

Wybór jak między gównem a rzygowinami.
            • tigertiger Re: Błąd w rozumowaniu. 21.06.14, 21:05
              Otóż to.
      • m_toch Re: Poczułem się opluty 18.06.14, 17:16
        tigertiger napisała:

> Odpowiedzi jest prosta. Tak długo do puki jedyną alternatywą będzie Kaczyński i
        > PiS z Macierewiczem,

W czym są gorsi od PO, Tuska , Sienkiewicza, Nowaka , Niesiołowskiego... ?

Nie potrafią oszukiwać bez drgnięcia powieki jak Tusk i ferajna ?...

--
        Platforma - *,* i kamieni kupa
        • tigertiger Re: Poczułem się opluty 18.06.14, 18:02
          > W czym są gorsi od PO, Tuska , Sienkiewicza, Nowaka , Niesiołowskiego... ?
          >
          > Nie potrafią oszukiwać bez drgnięcia powieki jak Tusk i ferajna ?...

Na to pytanie odpowiada sobie każdy sam przed urną wyborczą. Jakie są wybory Polaków to wszyscy wiemy, w ostatecznym rozrachunku po raz 8 PiS przegrywa wybory z PO. Ja nie dokonałam oceny własnej, tylko odpowiedziałam na pytanie autorki wątku zgodnie z tym co podają badania opinii publicznej. Ty się tak nie gorączkuj, bo gdyby zaufanie do polityków o było wyższe to oni by w cuglach wygrywali kolejne wybory. Proste ?
        • sclavus Re: Poczułem się opluty 20.06.14, 10:23
          Oj potrafią, potrafią...
    • snajper55 Bóg tak chciał /nt 16.06.14, 23:49

> Ten Tusk to nie ma za krzty honoru.
      > Jak długo będziemy tolerować jego legalny bandytyzm?
      > Belka rzuca ch...ami. Sienkiewicz ratuje finanse państwowe jako minister bezpie
      > ki.
      > Gdzie my ku..a żyjemy?
      > Czy naprawdę nic się nie stało?
    • bling.bling Re: Poczułem się opluty 17.06.14, 07:27
      Ta cała afera to temat zastępczy. Odwraca uwagę opinii publicznej od prawdziwych problemów
      • rossdarty A jakie są prawdziwe problemy? 21.06.14, 20:46
        bling.bling napisał:

> Ta cała afera to temat zastępczy. Odwraca uwagę opinii publicznej od prawdziwyc
        > h problemów
        >

Jak w tytule...
    • potwor_z_piccadilly Re: Poczułem się opluty 20.06.14, 06:49

Rzeczywiście, honoru to on nie ma, no bo co to za mąż stanu, który nie reaguje na publiczne wyznania własnej żony, że rogi mu przyprawiała.

Stało się.
      Dwadzieścia parę lat temu aroganckim nieudacznikom Polacy władzę dali, no i ci do spółki z innymi grabieżcami (nie wymieniam bo i po co? Wszyscy wiedzą) do dziś - skutecznie naród ogłupiwszy, nadal"se" te władzę mają.
      ZM Ursus w Ursusie solidarność (ultra katolicka frakcja Olszewskiego, dziś kaczaki) "rozkradając" rujnowała kilka lat. To była fabryka, a co z krajem, ile lat kraj wytrzyma?
      • taniarada Re: Poczułem się opluty 20.06.14, 23:09
        Taki mamy klimat .Sorry .Nic się nie stało.Zwalimy to na Kaczora.
        • tigertiger Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 07:37
          > Taki mamy klimat .Sorry

To nie jest cytat z Tuska.

Nic się nie stało.

Tak to śpiewają polscy kibice po kolejnym meczu naszego narodowego sportu, a Tusk choć jest faktycznie sprawdza się doskonale w zarządzaniu sytuacjami kryzysowymi, to kiedy sprawa jest ewidentnie kompromitacja, nie robi dobrej miny do złej gry ("akcja" prokuratora i ABW w redakcji Wprost).

Zwalimy to na Kaczora.

Tobie się pomyliła melodia i wykonawca, to Jarosław i jego chórki śpiewa swój ulubiony refren wyborczy "To wina Tuska".
          Podaj choć jeden przykład, gdy to Tusk "zwalał coś na Kaczora". Umiesz przytoczyć konkretny cytat lub sytuację ?

• szuwary4 Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 10:34
            Jednym przypadła rola aktualnie władających, innym - opozycji, ale to jest trupa z tego samego teatru, a żaden z nich dyrektorem nie jest; oni mają to tylko odegrać przekonywująco.
            • tigertiger Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 13:07
              W jednym teatrze grają, ale styl gry jest jednak różny, i do innych widzów docierają. Jeden styl gry przekonuje specyficzny twardy elektorat ten nie ma żadnych wątpliwości, a drugi trafia swym stylem do tych co rozumieją w co się gra, ale umiarkowana retoryka ich mnij razi. Badania na temat obu elektoratów są regularnie publikowane i można sprawdzić na kogo jaki styl gry robi leprze wrażenie. To podstawowa różnica.
          • taniarada Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 18:23
            Proszę rybeńko :www.wykop.pl/link/1640695/skandaliczna-wypowiedz-donalda-tuska-dla-tvp-nt-sytuacji-w-kraju-z-03-09-2013/
            • tigertiger Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 20:03
              Gdzie koteńku tu jest przerzucanie winny, zwalanie winy, obwianie Kaczyńskiego. Skarbeczek znaczeń słów nie rozumie ? Pysio do słowniczka zażyj i sprawdzi co znaczy "zwalać winę na kogoś", a potem słoneczko niech jeszcze raz przemyśli co mi tu podrzuca. Dobrze serdeńko ?
              Wytykanie błędów to nie jest to samo co zwalanie winy na...., przy czym jest to odpowiedź na oskarżanie Kaczyńskiego. Wiec najpierw był atak, a potem odpowiedź na niego. Czy kotusiek rozróżnia czym jest wytykanie błędów, a przerzucanie winy za swoje błędy na innego, gdy ten nie czyni pierwszy tego samego?
              Czy taniarada to ta sama osoba co forumowicza, której zadałam pytanie ? Zdaje pytanie by sprawdzić czy ktoś kto ogranicza się do rzucania ogólnikami umie samodzielni myśleć, umie argumentować, czy tylko pitoli jak papuga.
    • nieztej.ziemi Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 13:50
      W sumie, to my obywatele nie wybieramy, tylko głosujemy. Kandydatów wystawiają liderzy partii i to w określonej kolejności. Od lat te same gęby. Zazwyczaj kłamcy i cwaniaki jak Nowak- Zegarmistrz.
      Belka obiecał, że podatek od odsetek z oszczędności wprowadza na 2-3 lata. Od 2002 r. minęło 12 lat. Podatek ma się dobrze, nawet te jednodniowe odsetki już doją na 19%.
      Tusku obiecywał obniżenie podatków, potem przepraszał, ale jest za podwyższaniem, bo przecież ludzie oczekują wszystkiego "za darmo". Itd.

Nie ma alternatywy PiS czy PO, czy SLD. Bo to jest ta sama sitwa. Zresztą we "wzorowej" demokracji w USA jest podobnie. Republikanie i Demokraci na zmianę a polityka się jakoś zasadniczo nie zmienia.

Może JKM by coś zmienił ale w 1989 r. jak Polacy nie wiedzieli jaka będzie linia nowej demokracji. Poszła w lewo a z drugiej strony rozwarstwienie społeczeństwa. Jeden płaci za obiad 2 tys zł i to z pieniędzy służbowych, inni za 2 tys muszą przeżyć 3 miesiące.

• karbat Re: Poczułem się opluty 21.06.14, 16:20
        nieztej.ziemi napisał(a):

> Nie ma alternatywy PiS czy PO, czy SLD. Bo to jest ta sama sitwa. Zresztą we "w
        > zorowej" demokracji w USA jest podobnie. Republikanie i Demokraci na zmianę a p
        > olityka się jakoś zasadniczo nie zmienia.

no widzisz ... wszystko w normie , jestesmy jako kraj w dobrym, wzorcowym towarzystwie ;) , dodaj sobie do tego jeszcze Wlochy,Hhiszpanie , Francje ,
        Niemcy .... moze ci sie humor poprawi .

oczekujesz polepszenia , poprawy ... zawsze zobie zadaj pytanie ,
        za co ... ? , kto za twoja poprawe ( aby bylo ci lepiej ) zaplaci .

i czy w sumie bedziesz mogl przeforsowac ta poprawe ,
        wobec tych co za nia maja zaplacic ... im ma sie pogorszyc .
    • rossdarty A coś się stało??? 21.06.14, 20:11

> Jak długo będziemy tolerować jego legalny bandytyzm?
      > Belka rzuca ch...ami. Sienkiewicz ratuje finanse państwowe jako minister bezpie
      > ki.
      > Gdzie my ku..a żyjemy?
    • rossdarty Konkluzja 21.06.14, 21:22
      Czytam te Wasze wpisy, porównuję z własna oceną i...historią wyborów od czasów komuny do tzw czasów demokracji i co widzę?
      NIC NIE WIDZĘ!!!
      To znaczy jeśli chodzi o wpływ społeczeństwa na wybór partii czy kandydatów.

Za komuny była jedna przewodnia partia, i choć ludzie w czasie wyborów pluli na plakaty wyborcze, a w trakcie wyborów co bardziej zawzięci podcierali się kartami wyborczymi i takie wrzucali do urn, to prawie jednogłośnie wygrywała PZPR, jedyna partia dbająca o lud pracujący i dążąca do dobrobytu PRL.

W 1989 roku odbyły się TZW. pierwsze wolne wybory, w których głosy wyborców należało juz dzielić nie na jedną_i_przewodnią partię czy kandydatów, ale dano wyborcom wybór...

Jaki wybór???
      Ano, między złem mniejszym i złem większym... hehehe...

Pamietacie wybory prezydenckie z 1990 roku???

Wtedy chyba po raz pierwszy publicznie wybrano mniejsze zło wybierając Wałęsę na urząd prezydencki, odrzucając tym samym poważne zagrożenie dla Wałęsy w postaci Tymińskiego.

Jak się ludzi postawi pod ścianą to zmobilizują się do "właściwego" wyboru...
      • nieztej.ziemi Re: Konkluzja 21.06.14, 21:44
        Szkoda, że nie wybrano Tymińskiego. To był człowiek spoza układu okrągłostołowego.
        Może Polska poszłaby bardziej w kierunku państwa katolickiego ale z prawdziwym kapitalizmem.
        A postkomuchy i solidaruchy wiłyby się jak piskorze.
        • rossdarty Re: Konkluzja 21.06.14, 22:15
          nieztej.ziemi napisał(a):

> Szkoda, że nie wybrano Tymińskiego. To był człowiek spoza układu okrągłostołowe
          > go.
          > Może Polska poszłaby bardziej w kierunku państwa katolickiego ale z prawdziwym
          > kapitalizmem.
          > A postkomuchy i solidaruchy wiłyby się jak piskorze.

Trudno "gdybać" co by było, polityka to system naczyń połączonych, czasem aż za szczelnie, faktem jest że przegrany, (Tymiński) radzi sobie jako biznesmen całkiem dobrze, podczas gdy Wałesa musiałby wrócić do swoich śrubokrętów i "warstatu".
          Tymiński nie siedział jednak przy okrągłym stole, powiedziałbym nawet że zdradził Polskę (ironia), wyjeżdżając z niej za czasów kwitnącej komuny, i przypuszczam że właśnie z tego powodu nie zniósłby żadnych układów z kimkolwiek kto "pachniał" starymi układami...
          Wałęsa się nadał na tamte czasy i potrzeby bo to człowiek pełnego kompromisu był...
          • nieztej.ziemi Re: Konkluzja 21.06.14, 22:27
            Już wtedy zobaczyliśmy, do czego są zdolne solidaruchy i że nie sa lepsze od komuchów. Tymińskiego oskarżały o kontakty z terrorystami z Libii i gangami narkotykowymi z Kolumbii, a pewien psycholog orzekł, że Tymiński jest chory psychicznie. Potem się okazało, że ten psycholog był alkoholikiem i miał pedofilskie skłonności do autystycznych dzieci. itd. A teraz mamy powtórkę z tych czasów.

• znj2 Re: Poczułem się opluty 22.06.14, 14:52
      Głupki głosują, głupki tak mają!
      • sclavus Re: Poczułem się opluty 22.06.14, 16:35
        atyto, pierwszy nie-głupek... - n'est-ce pas?
    • teodor_jeske_choinski_1 Re: Poczułem się opluty 22.06.14, 16:57
      Ten Tusk to nie ma za krzty honoru.
      ------------------------------------------------
      Honoru to nie masz ty i tobie podobni, bo tolerujecie i glosujecie na te bande juz 8. rok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka