Dodaj do ulubionych

Mój mąż jest gejem :c

01.11.12, 17:12
Ożeniłam się z moim mężem, ponieważ chciałam mieć dzieci, ale on niestety jest gejem. Czy powinnam się z nim rozwieść z tego powodu ?
Obserwuj wątek
    • y.glo Re: Mój mąż jest gejem :c 02.11.12, 07:25
      tak
    • komanchu Re: Mój mąż jest gejem :c 06.11.12, 20:12
      No ale przecież nie wyszłaś za męża z miłości, tak jak czyni to większość ludzi, ale żeby mieć dzieci. Z Twojej sygnaturki wynika, ze małżonek spełnił swoją ślubną powinność, płodząc dwie dorodne latorośle. Więc fakt, że jest gejem nie powinien chyba stanowić dla ciebie problemu...? :D
    • sibeliuss Re: Mój mąż jest gejem :c 13.11.12, 20:35
      Ożeniłaś się? Zabawne.
      Nie wiedziałaś, że jest gejem? To kim jest ojciec Twoich dzieci?
      • leda16 Re: Mój mąż jest gejem :c 09.02.13, 08:56
        sibeliuss napisał:

> Ożeniłaś się? Zabawne.
        > Nie wiedziałaś, że jest gejem? To kim jest ojciec Twoich dzieci?

Czy to tak trudno pojąć przeciętnie inteligentnemu człowiekowi? Ona jest ojcem i kobietą równocześnie - jak Grodzka :)))). Zasadne byłoby więc pytanie: Kto jest matką tych córek?.
    • reval odpowiedź 19.11.12, 13:18
      Nie wszystko da się przewidzieć i nie wszystko można wiedzieć, a zwłaszcza gdy się jest zauroczonym.

Natomiast co do porad, najlepsza jest taka, żeby się rozstać w taki sposób, by dzieci nie zostały skrzywdzone.
      Można je uświadomić o sytuacji, bo i tak wyjdzie prawda, a lepiej żeby wszystko wiedziały od Was niż od kolegów, czy znajomych życzliwych ;)
      Dodatkowo ustalcie wspólnie co dalej. Jak zamierzacie się opiekować dziećmi

To ci mogę doradzić, ale i tak sama zdecydujesz co dobre :)
    • feelhot Kobieto! 27.11.12, 19:23
      Toż gay ci dzieciaka nie zrobił, chyba że pod przymusem. Wnioskuje że raczej wyszłaś za bi-którego ciągnie do facetów. Wiec sie zdecyduj czy mu pozwolisz mieć przyjaciół i chcesz z nim być, czy nie-jesli nie to lepiej sie rozwiedź żeby sie nie meczyć niepotrzebnie:)
      • tigertiger Re: Kobieto! 02.12.12, 20:30
        co ty wiesz o gejach?:))
        oczywiście, że wielu gejów ma dzieci z kobietami z własnej nie przymuszonej woli, naprawdę seks z odmienna płcią nie boli. Z badan wynika, że zdecydowana większość osób homoseksualnych przyznaje, że ich pierwsze związki były heteroseksualne, czasem też z tych związków przyszły na świat dzieci. Mam kolegę, który po rozstaniu z facetem pocieszył się w ramionach koleżanki, mają dziecko, choć nie są para i on nigdy wcześniej, ani później nie był z kobietą. Jacków ma syna, też jest według ciebie bi? Gdyby orientacja seksualna oznaczała absolutne wykluczenie innych zachowań seksualne niż zdefiniowane to by Skala Kinseya była tylko 3 stopniowa, a nie 7, a takie pojęcie jak epizod homoseksualny, czy epizod heteroseksualny by nie funkcjonowało w seksuologii :)) Zanim osoba przejdzie coming out nie jest pewna swej seksualności, często nie może zaakceptować swojej homo orientacji i robi wszytko, żeby temu zaprzeczyć sam przed sobą. Czasy się zmieniają, dziś osoby homoseksualne częściej żyją jawnie, ale jeszcze przed 2005 (pierwsza parada równości) osoby homoseksualne się ukrywały, a w mediach nikt nie poruszał takiego tematu chyba, że w kontekście patologii.
        • sibeliuss Re: Kobieto! 04.12.12, 13:46
          Jacyków to jest chyba czwarta płeć, więc pomińmy go w rankingu.
          • tigertiger Re: Kobieto! 17.12.12, 08:14
            to zaskakujące, że ci którzy sami domagają się akceptacji lub tolerancji dla swojej "inności" nie mają zgody dla wszelkiej "różnorodności". Jeśli oczekujesz jakiś zmian w społeczeństwie, to zacznij je od siebie. Jeśli sam wytykasz komuś np. "homofobię" zastanów się czy czasem sam nie przegadasz się właśnie w lustrze.
            • sibeliuss Re: Kobieto! 18.12.12, 11:50
              Nie no pewnie tylko dlatego, że jestem gejem mam kochać cały świat i wszystkich przytulać do serca. Chyba coś Ci się pomieszało?
              • tigertiger Re: Kobieto! 18.12.12, 16:06
                nie dla tego że jesteś gejem, ale dla tego że odwołujesz się do łamania praw człowieka ze względu na orientacje seksualną. Skoro zarzucasz innym, że są homofobami to ty sam nie powinieneś zachowywać się jak homofob. Jest akurat dokładnie odwrotnie, najwiecej homofobów jest wśród homoseksualistów właśnie. To nie ja jestem hipokrytką więc nie mi się pomyliło.
      • tigertiger Re: Kobieto! 16.02.13, 23:01
        o ty za bzdury wypisujesz? mało to gejów, a nie biseksualistów ukrywa się, mało z nich wchodzi w związki z kobietami i mało z nich płodzi dzidzi. Od kiedy to gej nie może mieć stosunków heteroseksualnych, zwłaszcza, że żyjemy w świeci hetronormatywnym, gdzie homoseksualizm jest traktowany jako dewiacja. Czy myślisz, że łatwo jest homoseksualiście zaakceptować swoją odmienność, że łatwo jest się zidentyfikować, że nie próbuje być "normalny", że nie czuje presji społecznej i rodzinnej? To nie funkcjonuje tak, że skoro ty jako hetero masz obrzydzenie do homo seksualnego sessku, to każdy homoseksualista ma obrzydzenie do seksu heteroseksualnego. A co to w historii świata nie było zawieranych związków zawieranych z rozsądku? Homoseksualiści bardzo często zawierają pierwsze związki maja heteroseksualne i w tych związkach współżyją, wielu tuż przed trzydziestką przyzywają się sami przed sobą, że są homo, bo wcześniej próbują się przekonać, że to co czują do mężczyzn im minie. Żadne to odkrycie, że są homoseksualiści, którzy mieli w życiu incydenty heteroseksualne i heteroseksualiści, którzy mieli incydenty homoseksualne i to e nie ma nic wspólnego z biseksualnością. Może zamiast wygłaszać głupiutkie tezy poczytaj cośkolwiek z literatury fachowej o orientacjach sekularnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka