Dodaj do ulubionych

Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.....

IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 20:17
Cztery dni temu wyczytałem w telegazecie ,że w Waszym bogatym
USA ,projankeskie oszołomy 35,9 miliona jankesów żyje poniżej granicy
ubóstwa.Mimo ożywienia gospodarczego w 2003 r. liczba biednych
zwiększyła się o 1,3 miliona ludzi czyli z 12,1% do 12,5%..Czyli biedaków
mamy ok.40,6 milionów.
Tak więc zgodnie z opinią,naszych katolickich cwaniaczków,którzy polskich
biedakow określają mianem nieudaczników i nierobow,ok 80 milionów takich
darmozjadów znajduje się w bogatym USA.No cóż,lepiej tracić milirdy dolców
na wojenki aniżeli podzielić je wśród biednych.
Co też ja piszę.Oni nie tracą tylko zyskają na tych wojenkach i nabijają
kabzę tym co mają nadmiar tego szmalu.Ciekawy jestem ile z tych biedaków
obowiązkowo zaciągają do wojska aby za odpowiednie dolarowe ochłapy,walczyli
z narażeniem życia,dla dobra amerykańskiego biznesmena,który wiecznie ma mało
tego bogactwa.
Mordując ludzi,napadniętych państw,testują te swoje militarne
zabawki,oczywiście wszystko dla dobra tych napadniętych,którym wprowadzają na
siłe,demokrację.A my się tak nimi zachwycamy,jaki tam panuje wielki dobrobyt.
I ile tam sprawiedliwości.O oo...
Obserwuj wątek
    • czwarty.wymiar Bzdecisz jak potłuczony! 30.08.04, 21:43
      Twoja wypowiedź brzmi jak jakiś propagandowy bełkot.
      Wstrętne Stany, a tfe - w naszej chorej Polsce lepiej! Tia...
    • Gość: jupi Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:45
      Masz rację wystarczy pooglądać amerykańskie filmy i już masz obraz całości
      tylko ludziska oglądaja te filmy od tyłu i nie widzą co naprawdę jest grane.
    • Gość: MiR Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 21:50
      Podaj mi inny kraj, gdzie jest lepiej.

A tak na marginesie, to duży socjal jest największym wrogiem rozwoju
      gospodarczego, więc jak to sobie wyobrażasz, żeby rozdawać ubogim pieniądze?
      Tym samym rujnowało by się gospodarkę.

A jeśli chodzi o wojowanie Stanów. Jak byś rozwiązał problem terroru saddama.
      Zostawiłbyś Irakijczyków samych sobie? Niech ich saddam powyżyna?

P.S. Podejmę próbę merytorycznej dyskusji, bez wyzwisk. Może się uda.
      • Gość: jupi Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.04, 22:07
        Gość portalu: MiR napisał(a):

> Podaj mi inny kraj, gdzie jest lepiej.
        >
        > A tak na marginesie, to duży socjal jest największym wrogiem rozwoju
        > gospodarczego, więc jak to sobie wyobrażasz, żeby rozdawać ubogim pieniądze?
        > Tym samym rujnowało by się gospodarkę.

Ważniejsza jest gospodarka czy człowiek? Jeśli gospodarka to trzeba wywołać
        trzecią wojnę światową żeby się pozbyć nadmiaru ludzi.

>
        > A jeśli chodzi o wojowanie Stanów. Jak byś rozwiązał problem terroru saddama.
        > Zostawiłbyś Irakijczyków samych sobie? Niech ich saddam powyżyna?

Dokładnie tak.
        • czwarty.wymiar Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 30.08.04, 22:11
          Gość portalu: jupi napisał(a):

> Gość portalu: MiR napisał(a):
          >
          > > Podaj mi inny kraj, gdzie jest lepiej.
          > >
          > > A tak na marginesie, to duży socjal jest największym wrogiem rozwoju
          > > gospodarczego, więc jak to sobie wyobrażasz, żeby rozdawać ubogim pieniąd
          > ze?
          > > Tym samym rujnowało by się gospodarkę.
          >
          > Ważniejsza jest gospodarka czy człowiek? Jeśli gospodarka to trzeba wywołać
          > trzecią wojnę światową żeby się pozbyć nadmiaru ludzi.

Lepiej z gospodarką - lepiej z człowiekiem.
        • Gość: antypapista Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 13:45
          Popierając mnie jupi,bardzo sobie zaszkodziłeś amerykańskim lizusom.
          Państwo to jest jedna wielka rodzina,które powinno dbać o byt swych obywateli
          tak jak ojciec i matka dbają o soje dzieci.W kapitaliźmie to jest niemożliwe.
          Ciekawy jestem czy taki MiR traktuje swoje dzieci,jeżeli w ogóle je
          ma,jednakowo.Jeżeli robi tak jak pisze,to chyba te dzieci chodzą brudne,głodne
          i zaniedbane.Bo tatuś nie rozdaje pieniędzy na potrzeby biednym bachorom tylko
          przeznacza na rozwój gospodarczy.Kapitalista to człowiek chory na ciągły
          niedostatek szmalu.MiR takich popiera.Ciekawe czy ma w domu telewizor,który
          zysku nie przynośi a trzeba płacić za jego posiadanie.Powinien go wyrzucić.
          Dlaczego,mimo wzrostu gospodarczego w tym całym USA,przybyło biedaków,zamiast
          ich ubyć? Bo szmal z tego wzrostu w padł w kieszenie bogatych rekinów lub
          zostały przeznaczone na wojenki,pieniążki są do tego bradzo potrzebne.Później
          będą się zwracały z nawiązką do kieszeni,wiadomo czyjej.Dużo się słyszy o
          zagrożeniu naszej cywilizacji przez islamskich dzikusów przed,którymi Jankesi
          nas bronią.Jeżeli takowe zagrożenie teraz istnieje to tylko i wyłącznie z winy
          Jankesów.Gdyby się ta amerykańska swołocz nie wtrącała do polityki innych
          państw,nie byłoby zagrożenia.To jest tak jak z pszczołami.Dopóki nie ingerujesz
          w ich życie,nic ci nie grozi z ich strony.Możesz chodzić po pasiece spokojnie.
          No właśnie: MiR przejdź się po pasiece i walnij pięścią w ule,zobaczysz jaka
          będzie reakcja pszczół.Na pewno w tedy zrozumiesz co miałem na myśli.

• Gość: MiR Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 15:17
            Społeczeństwo nie jest żadną rodziną!
            Ja zupełnie nie utożsamiam się z przysłowiowymi kolesiami spod budki z piwem.
            Nie dam na ich utrzymanie ani grosza. Ty, jak rozumiem chętnie oddasz jakiś
            procent od swoich dochodów na ich utrzymanie.

Napisałeś:"Kapitalista to człowiek chory na ciągły niedostatek szmalu."
            Ty jak mniemam nie jesteś kapitalistą i nie cierpisz na niedostatek szmalu.
            Może właśnie dlatego chcesz go rozdawać. Ja w totka nie wygrałem. Żeby zarobić
            ciężko pracuję. Nikomu nie będę oddawał mojej kasy.

Powtażam moje pytanie.
            Wskaż mi kraj (kraje) w których jest lepszy system. Strasznie jestem ciekaw.

A cha i jeszcze jedno:
            Jesteś zwolennikiem, czy przeciwnikiem wolnego rynku?
            • Gość: antypapista Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 16:48
              O czym Ty ględzisz,jakie kolesie spod budki z piwem.Ja mam na myśli ludzi
              ubogich okradzionych i oszukanych przez kapitalistyczny system,ludzi chorych
              kalekich,którym kapitalistyczna zaraza odebrała godność,pozbawiła ich
              pracy zarobkowej a nie o pasożytach,którzy nie splamili swych łap pracą i
              cwaniactwem dorobili się wielkich majątków.Nie wierzę ci,że pracujesz
              cieżko.Napisz czyimi to rękami tak ciężko pracujesz,że siedzisz przy kompie
              w godzinach,w których powinieneś pracować.Wiem:zaraz zadasz pytanie co Ja w tych
              pracujących godzinach robię.Otóż w tej chwili gotuję,obiad aby mój syn mógł się
              posilić po powrocie z pracy.Matka jego nie żyje i tata emeryt,jest taką
              gospodynią domową.Właśnie,jeżeli chodzi o te gospodynie domowe,które zajmują
              się domem i dziećmi.Nieraz się słyszy:Gdzie żona pracuje? Nie pracuje,jest na
              moim utrzymaniu.Czyli gotowanie obiadów,pranie,sprzątanie,wychowywanie dzieci,
              itp.zajęcia domowe nie są pracą.Pracą w/g Ciebie są te zajęcia,które przynoszą
              szmal.Znam jedną rodzinę,gdzie żona marnie zarabiającego,bo wyzyskiwanego
              męża dorabia u kapitalistycznego biznesmena też za ochłapy,jako gosposia i
              opiekunka jego bachorów.A jej dwojgiem dziećmi opiekuje się jej najstarsza
              córka lat 16,która marnuje swoje młode lata,jest opuszczona w nauce,trochę
              pomaga jej ciotka.Tylko w twojej gospodarce rynkowej takie rzeczy się zdarzają.
              Na koniec tylko ci powiem,co często powtarzam,że za PRL-u większość
              społeczeństwa miała,mniej więcej po równo,w dzisiejszm kapitaliźmie,większość
              społeczeństwa ma wielkie gówno.Za PRL-u kobieta pracująca mogła oddać dziecko
              do żłobka,do przedszkola,było ją na to stać,dzisiaj nie.Pytasz w jakim kraju
              jest lepszy system? Nie ma lepszych systemów,lepszy system został zniszczony.
              Był przez 45 lat niszczony przez tzw.zimną wojnę,przez ten zły system.
              Ciekawe czy wybudowałbyś dom jak byś w dzień postawił mury a w nocy bym ci je
              rozwalił.
    • dziejas Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 30.08.04, 23:33
      socjalista czy komunista?
    • Gość: Jacek Jak ja lubie ? czytac takie DEBILNE wypowiedzi IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 31.08.04, 05:42
      Ile wynosci w POLSCE GRANICA UBOSTWA
      ile jest osob ktore zyja na granicy ubostwa ?

czy $ 24400 very low income dla 3 osob rodzice i dziecko

>>> czyli OKOLO 87840 zlotych <<<<<<<<<
      to jest maksymalna suma zeby sie zakwalifikowac na 50 % zniszka za mieszkanie
      w natepnym roku jest rekwalifikacja dalej taka rodzina jest kwalifikowana
      jako VERY LOW INCOME
      suma nie powinna przekraczac $ 35560 to sa dane za rok 2003

- jezeli twoje zrobki sa nize od tej sumy to panstwo doplaca ci co miesiac do
      rentu okolo 50%
      - jezeli twoje zrobki sa nize od tej granicy dostajesz znisze przy oplatach na prad
      - jezeli twoje zarobki sa nize .... to oplaty podstaowe za telefon sa 50% nizsze
      - jezeli toje zrobki sa nizsze .... to mozesz ubiegac sie o bezplatna opieke
      lekarska.

to tak na goraco co mi sie przypomnialo. Kazdy stan ma inna granice
      Moja zona jest mnagerem i ma na bierzaco widzi ile ludzie zarabia bo aby
      zatwierdzic aplikacje musi sprawdzic takze takie informacje jak zarobki dzwoniac
      do pracodawcy. Albo sprwawdza sie wydruki bankowe.

Lubie te Ameryke ludzie biedni tak ???
      To czemu + 10 milonow ludzi wysyla co roku papiery na losowanie ziloniej karty.

Ten << Gość portalu: antypapista napisał(a) >> ma problemy z wiedza na tamt
      swiata, zycia ludzi i umiejetmosci wysiagania wnioskow, ale to juz jego problem.

Trzeba zagladnac komus do garnka zeby sprobowac zupy samemu.
      Internet powinien sluzyc do wymiany informacji, a sluzy do wypisywania
      IDOTYZMOW.

TO TAK DO PRZEMYSLENIA SOBIE JESZCZE RAZ

Jacek
      • Gość: antypapista Re: Jak ja lubie ? czytac takie DEBILNE wypowiedz IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 13:52
        A Ty co robisz? Jesteś na utrzymaniu żony?Dawno powinna Cie wyrzucić na zbity
        pysk,Ty trutniu.
        • jot-23 Re: Jak ja lubie ? czytac takie DEBILNE wypowiedz 31.08.04, 14:25
          stary durniu, przestan juz walczyc z papa dachowa, twoj problem to to ze
          najadles sie za duzo farby olowiowej za mlodu. tego sie juz nie wyleczy!
    • mr_pope Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 31.08.04, 14:37
      Taaa... A górale mówią, że w USA biedny murzyn i tak jest bogatszy od biednego
      Szweda. To prawda?
    • czwarty.wymiar Do antypapisty 31.08.04, 19:21
      Nie dość, że bredzisz, to do tego jesteś agresywny. Weź lepiej idź na spacer do
      parku. Poobserwuj gołąbki, wiewiórki i inne stworzonka - to podobno uspokaja.
      • Gość: antypapista Re: Do antypapisty IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 20:55
        Jak tu nie być agresywny,jak zakute pały spod ciemnej gwiazdy nie chcą zauważyć
        takich zjawisk,które ślepy by zuważył,jak:ponad trzy miliony ludzi nie ma pracy
        a kiedyś ją miało,a ci co ją teraz mają muszą strajkowac aby wypłacono im
        wynagrodzenie,które od kilku miesięcy nie otrzumją,sprzedane za bezcen zakłady
        pracy obcemu kapitałowi,który te zakłady likwiduje jako konkurencyjne,
        wyrzucając ich pracowników na bezrobocie,przkładem są zakłady w Ożarowie,
        sprzedane za bezcen prawie 80 % banków,też obcemu kapitałowi.Ludzie pozbawieni
        pracy wegetują nie mają pieniędzy na czynsze,skutkiem czego są wyrzucani na
        bruk,nie mają na jedzenie a ich dzieci nie mają co jeść.Ogólna beznadzieja
        zmuszająca,niektórych do samobósjtw a ty baranie jeden,że tak muszę się
        niegrzecznie wyrazić,twierdzisz,że bredzę?Dziwisz się,że jest we mnie agresja?A
        co myślałeś,że ci przyznam rację,że jest dobrze,bo Tobie jest dobrze?Ty
        proamerykański snobie,prześmiergnięty egoizmem? Tak,już słyszę Twoje słowa,że
        jestem źle wychowanym chamem.Mam pewną zasadę,że z chamami postępuję po chamsku.
        Mnie bardzo boli ludzka niedola,którą kapitalistyczne chamy tym ludziom z
        gotowali.Krew mnie zalewa jak,widząc wokół smród,głód i ubóstwo,taki baran jak
        Ty i tobie podobni,twierdzą,że jest dobrze bo mamy gospodarkę rynkową.Już
        kiedyś jakiemuś baranowi napisałem,aby poszedł do bezdomnych i bezrobotnych i
        powiedział im jaki mamy teraz dobrobyt,tylko oni są nieudacznikami i nierobami.
        Tobie też to proponuję,może ci przyznają rację i pochwalą.
        • czwarty.wymiar No i nadal bredzisz... 31.08.04, 21:19
          Masz beton w głowie?
        • Gość: jupi Re: Do antypapisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 21:58
          Drogi antypapciu, oszołomstwa i bezmózgowia nie nawrócisz inaczej jak za pomocą
          środków bezpośredniego przymusu, czyli musza polecieć łby i to w sposób jaki
          nam prezentują arabowie. Ktoś, komu wszystko łatwo przychodzi nie rozumie tego
          że inni pomimo wysiłku nie osiągna nic w tym systemie bo nie mają pleców, kasy,
          nie należą do żadnej partii, nie mają ksiedza w rodzinie itd.. To bezmózgowie
          nie zdaje sobie sprawy z jednej oczywistej prawdy że historia zatacza kółka i
          dzisiaj mają jedni a jutro będą mieli inni, tylko po jaką cholerę te zakute łby
          mają spadać? Acha, wiem bo jak świni ryja od koryta nie odrąbiesz to sama nie
          odejdzie.
          • Gość: antypapista Re: Do antypapisty IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 31.08.04, 22:44
            Masz w głowie beton.Tak ci odpowie popapraniec podpisujący się"czwarty.wymiar".
            Masz rację jupi,takim baranom to nie tylko logicznym słowem ale nawet ręcznie,
            jak się kiedyś mówiło,nie wytłumaczysz.Baran ma łeb twardy,kto wie czy nie w
            czwartym wymiarze,trudno takie cholerstwo przekonać.
            • czwarty.wymiar Re: Do antypapisty 01.09.04, 17:20
              antypapisto, wiesz skąd takie reakcje na twoje wypowiedzi? Trudno dyskutować z
              kimś, kto jest sfrustrowany, agresywny, bełkocze i nie wie co to argumenty.
          • mr_pope Re: Do antypapisty 01.09.04, 12:40
            Zatem trzeba jak najwięcej słuchać lewicowego oszołomstwa. Propagują oni tezę,
            że ludzie są biedni bo za mało konsumują. Tak samo można powiedziec o dzieciach
            w Etiopii, są głodne bo za mało jedzą.
            • Gość: antypapista Re: Do antypapisty IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 13:36
              Ale walnąłeś mądrością,jak łysy o beton.Pewnie,że są głodne bo mało jedzą.
              Widziałeś Ty kiedy sytego niejedzącego?
              Jak by bozia,która rzekomo istnieje,naprawdę była bogata w miłosierdzie,o czym
              bez przerwy ględzi gęba watykańskiego bełkota,niedopuściła by do takiej
              niesprawiedzliwości.
              • mr_pope Re: Do antypapisty 01.09.04, 15:54
                Czerwonego poznać mozna na kilometr, głównie ze względu na pierdoły jakie pisze
                lu ze względu na ograniczona zdolność myślenia.
                Otóż wiedz czerwony pachołku, że problemem dzieci w Etiopii nie jest to, że nie
                jedzą, ale to, że NIE MAJĄ CZEGO JEŚĆ.

I to samo z biednymi. Jeśli zaczną się obżerać nie będą wcale bogatsi. Bogaty
                bowiem nie jesteś dzięki temu, że jesz tylko dzięki temu, że masz co jeść.

Jeśli tego nie rozumiesz, to nie zajmuj się ekonomią. Bycie dyletantem i
                wypowiadanie się w dziedzinie ekonomii to ignorancja.
                • Gość: antypapista Re: Do antypapisty IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 22:40
                  Pachołek cytuje wypociny pisane przez mr_pope.Oto cytat: "Zatem trzeba jak
                  najwięcej słuchać lewicowego oszołomstwa. Propagują oni tezę,
                  że ludzie są biedni bo za mało konsumują. Tak samo można powiedziec o dzieciach
                  w Etiopii, są głodne bo za mało jedzą".Dlaczego nie napisałeś jankeski
                  parobie,że są głodne bo nie mają co jeść tylko,że za mało jedzą? Jesteś
                  dyslektykiem? Chyba tak.To ty bzdury pisesz ofermo jedna,wynika to z twoich
                  wypocin jakie wypisujesz.Oto następny cytat:"Jeśli zaczną się obżerać nie będą
                  wcale bogatsi. Bogaty bowiem nie jesteś dzięki temu, że jesz tylko dzięki temu,
                  że masz co jeść". Koniec cytatu.Bogatym się jest jak się ma,przesadnie nadmiar
                  żarcia,które się marnuje.Ja mam na myśli ludzi normalnych,którzy pracując,
                  zarabiają pieniądze na zaspokojenie swojej rodzinie podstawowych potrzeb
                  życiowych.Nie muszą być bogaci.A opieka socjalna powinna zajmować się
                  tymi,których dotknęła jakaś niespodziewana tragedia np.pożar domu,powodzie itp.
                  klęski.Pewnie,że Ty tego nie zrozumiesz boś syty.Apetyt rośnie w miarę
                  jedzenia, dlatego ci się kojarzy,żeś bogaty bo masz co żreć.
                  • mr_pope Re: Do antypapisty 02.09.04, 12:25
                    A ja sądziłem antypapista, że jesteś normalny, najwyraźniej jednak zaraz po
                    urodzeniu lekarz trzasnął Ciebie młotkiem i wybił Ci mózg. Nie znasz sie na
                    ekonomii, jesteś ignorantem i Twoja ekonomiczna indolencja mnie nie wzrusza.

Dlaczego nie napisałem, że dzieci w Etiopii są głodne bo nie mają co jeść? Żeby
                    przyłapać takiego czerwonego ignoranta jak Ty na nieznajomości ekonomii z czym
                    się zdradziłeś twierdząc, że faktycznie problemem braku konsumpcji jest brak
                    konsumpcji (wątpię byś to zrozumiał, ale piszę dla przyszłych pokoleń).

Dla informacji Twoich kumpli (Ty wyraźnie zdradziłeś niechęć do przyjmowania
                    oczywistych rzeczy) poziomu bogactwa, także zwykłych ludzi, nie mierzy sie
                    ilością wydawanych pieniędzy, ale ilością posiadanych dóbr (a więc nie tylk
                    pieniędzy, ale także na przykład pralki, telewizora czy obrotowego krzesła).

Kolejna rzecz, której nie rozumie lewicowe oszołomstwo, to dzielenie ludzi na
                    normalnych i bogatych. Lewicowe oszołomstwo nie rozumie, że zarówno normalni jak
                    i bogaci zachowują się w ten sam sposób, dążą do maksymalizacji swoich zysków.
                    Już to widze jak tzw. normalny odrzuca propozycję podniesienia pensji, bo jest
                    normalny i nie potrzebuje pieniędzy.

Ale z toba koniec dyskusji, bo nie zamierzam bawić się w przerzucanie inwektywani.
                    • Gość: antypapista Re: Do antypapisty IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 13:51
                      Coś się tak uparł na moją znajomość ekonomii.Gdzie napisałem ,że znam się na
                      niej. To Ty sobie w pajasz znajomość ekonomi,na której znasz jak kozioł na
                      ogrodnictwie.-Napisał o Etipii bo chcial mnie na czymś przyłapać.Większej bzdury
                      nie czytałem.Zawsze musisz coś przeinaczyć.Odpowiem ci krótko i zakończmy to
                      całe gadanie.
                      1.Nie mam nic przeciwko bogatym,jeżeli dorabiają się majątków uczciwie swoimi
                      łapami lub też łapami zatrudnionych ludzi,jeśli im płacą wynagrodzenie,nie
                      ochłapy,jałmużnę lub w cale im nie płacą,zmuszając ich do protestu.
                      2.Biełej gorączki dostaję jak czytam chamskie stwierdzenia,że ci bezrobotni,
                      których okradziono z pracy,pozostawiając ich na łasce pana bozi,nazywa się
                      nieudacznikami,nierobami.Takie właśnie okreśenia powstawają w łbach
                      cwaniaczków mających dar organizowania pracy,żerowania na innych,nie
                      posiadających tego daru.Ciekaw jestem jaki procent tych cwaniakow potrafi,
                      oprócz tego daru oszukiwania innych,robić co innego. Uważasz Ty wielki
                      ekonomisto,że te trzy miliony bezrobotnych to są nieudacznicy? Nie ma ludzi
                      wszechstronnie utalentowanych.Każdy z nas potrafi coś przydatnego zrobić.
                      Jeden umie spawać a nie umie piec chleba. Drugi gra na jakimś instrumencie
                      a nie umie leczyć.Tak więc wszyscy względem siebie jesteśmy nieudacznikami.
                      Nazywając kogoś nieudacznikiem to tak samo jakbyś niewidomego przezywał
                      głupim ślepcem,kulawego niezdarą itp.Oni też są bezrobotni a dużo rzeczy mogą
                      zrobić,nawet lepiej niż pełnosprawni.Ale dla takich jak TY są nierobami i
                      nieudacznikami.W kapitaliźmie tak było jest i będzie.Tylko cwaniaczki,którzy
                      określają się mianem obrotnych i zaradnych,mają się dobrze pozostali to
                      nieudacznicy ,których trzeba oszukiwać i okradać.A jak im się nie podoba
                      to na ich miejscu są następni nieudacznicy,z pośród których można wybierać jak
                      w ulęgałkach.
                      3.Na koniec,emeryci.Dobry emeryt to martwy emeryt.Ten żywy to pasożyt.Wam
                      młodzikom się wydaje,że nigdy się nie zestarzejecie.Pewnie,że taki rekin
                      tarzający się w bogactwie,nabytym nieuczciwie,jest już zabezpieczony na
                      starość i nie musiałby z pomocy ZUS-u korzystać. Ale gdzie tam,jego
                      chciwość nie pozwala na to,aby nie skorzystać ze zusowskich ochłapów.
                      Emeryci wypracowali sobie świadczenia i należy im się to jak psu kość
                      by mogli żyć jak ludzie.

Pracy jest w brud,tylko pieniędzy na jej wykonanie nie ma. Popatrz ekonomisto
                      ile rzek nie jest umocnionych co stanowi zagrożenie powodziowe.Można by to
                      naprawić ale nie za Bóg zapłać. My mamy bezforsie,ta która jest zasila konta
                      bogatych złodziei,a nie bezrobocie.

• mr_pope Re: Do antypapisty 02.09.04, 15:47
                        Odpowiem kulturalnie jako i Ty kulturalnie odpisałeś.

1. Nie napisałeś, że znasz się na ekonomii natomiast poruszasz ekonomiczne
                        tematy. Zaprzeczasz temu co napisałem, a ponieważ faktycznie znam się na
                        ekonomii jak kozioł na ogrodnictwie, pozostało mi jedynie przytoczenie
                        wypowiedzi ekonomistów.

2. Nie napisałem ani razu, że bezrobotni to nieudacznicy, więc nie imputuj mi
                        takich rzeczy, bo to nie jest dyskusja, tylko wzajemne obrażanie się.

3. Dobrze sobie zdaję sprawę z tego, że bezrobotnym można zostać z różnych
                        powodów, nie tylko z powodu swojego nieuctwa i lenistwa. Różnica między lewakiem
                        a tzw. prawakiem jest taka, że ten pierwszy w ogóle nie bierze osobistych
                        preferencji pracownika pod uwagę.

4. Po raz kolejny przypomnę, że nie uzyłem określenia 'nieudacznicy' wobec
                        bezrobotnego. Biorę wprawdzie pod uwagę, że pewna część bezrobotnych to sa po
                        prostu lenie i ludzie, których trzeba prowadzić za rączkę, ale nie odnosi sie to
                        do większości.

5. Mnie zaś do białej gorączki doprowadza ignorancja, która nie zauważa prostej
                        przyczyny, że przyczyną zysków z cwaniactwa jest ograniczanie wolności
                        gospodarczej poprzez licencje, koncesje i zezwolenia, dzięki czemu zarabia na
                        tym, że pewnego dnia dał komuś w łapę i ograniczył dostęp do rynku zatrudnienia
                        innym pracodawcom/pracownikom.

6. Emeryci i renciści obecni spoko (renciści nie do końca wszyscy), ale co z
                        przyszłymi? Dalej na nich mają zarabiac obecnie pracujący? Idiotyzm, występuje
                        niż demograficzny i przy takim systemie emerytalnym w końcu dopadnie nas kryzys.
                        I kto pójdzie na barykady? Ledwo żyjące dziadki jeżdżące na wózkach?

• Gość: jupi Re: Do antypapisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 07:07
                  Ty naprawdę pierdolisz od rzeczy.mr_pope napisał:

> Czerwonego poznać mozna na kilometr, głównie ze względu na pierdoły jakie
                  pisze
                  > lu ze względu na ograniczona zdolność myślenia.

Ograniczoną zdolność myślenia masz ty bo myślisz tylko jak by tu skubnąc wiecej
                  mamony.

> Otóż wiedz czerwony pachołku, że problemem dzieci w Etiopii nie jest to, że
                  nie
                  > jedzą, ale to, że NIE MAJĄ CZEGO JEŚĆ.

Tak, a nie mają bo właśnie tacy jak ty nazywający się udacznikami i kombinujacy
                  kogmu by tu jeszcze zabrac właśnie im to papu zabrali.

>
                  > I to samo z biednymi. Jeśli zaczną się obżerać nie będą wcale bogatsi. Bogaty
                  > bowiem nie jesteś dzięki temu, że jesz tylko dzięki temu, że masz co jeść.

A masz jeść wtedy kiedy inny nie ma co jeść taka jest logika kapitalizmu i
                  demokracji.

>
                  > Jeśli tego nie rozumiesz, to nie zajmuj się ekonomią. Bycie dyletantem i
                  > wypowiadanie się w dziedzinie ekonomii to ignorancja.

Odezwał się ekonomista z bożej łaski.

• mr_pope Re: Do antypapisty 02.09.04, 12:30
                    > Ograniczoną zdolność myślenia masz ty bo myślisz tylko jak by tu skubnąc wiecej
                    > mamony.

Racja, robole i inni fizole lub bezrobotni w ogóle nie myślą o tym jak więcej
                    zarabiać tylko akceptują życie w nędzy. Weź palnij się w łeb zanim napiszesz coś
                    podobnego.

> Tak, a nie mają bo właśnie tacy jak ty nazywający się udacznikami i
                    > kombinujacy kogmu by tu jeszcze zabrac właśnie im to papu zabrali.

Masz na myśli państwo? Zgadzam się, lewicowe oszołomy w rządach okradają
                    obywateli a potem się mówi, że to wina pracodawców.
                    A interesuje mnie w jaki sposób pracodawca okrada swoich pracowników, co? Ale
                    zanim mi odpowiesz na to pytanie odpowiedz na inne: wiesz cokolwiek o ekonomii?
                    Bo nie zamierzam czytać lewicowej papki wyprodukowanej przez umysł oszołoma.

> A masz jeść wtedy kiedy inny nie ma co jeść taka jest logika kapitalizmu i
                    > demokracji.

Masz jeść wtedy gdy takie oszołomy jak Ty nie ograniczaja ludziom dostępu do
                    dóbr i nie sterują gospodarką. Ale to już wyższy poziom myślenia, a Ty
                    opanowałeś swoje na poziomie frazesów.

> Odezwał się ekonomista z bożej łaski.

Przynajmniej nie pieprzę głupot jak moi lewicowi przedmówcy.
    • Gość: Oda Nobunaga Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:12
      Ch ci w d bakłażanie :))))
      Wiesz, miałem ci odpowiedzieć poważnie, ale doświadczenie uczy,że raczej nie ma
      to wiekszego sensu- do takich jak ty lewackich ignorantów i tak nic nie dotrze.
      Tak jak radzieccy naukowcy juz dawno wykazali wyzszośc komunizmu nad
      krwiożerczym kapitalizmem tak lewactwo zawsze bedzie naginać fakty,
      interpretować wszystko pod raz postawioną teze. Dam ci raczej całkiem powazną
      rade - zacznij troszkę myslec, a przede wszystkim troche się uspokój-
      kapitalizm ma się wspaniale, i albo przyjmiesz to do wiadomości i znajdziesz
      tam swoje miejsce, albo zachęcimy cie do tego kijem, a to juz będzie mniej
      przyjemne.

• Gość: jupi Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 00:43
        Gość portalu: Oda Nobunaga napisał(a):

> Ch ci w d bakłażanie :))))
        > Wiesz, miałem ci odpowiedzieć poważnie, ale doświadczenie uczy,że raczej nie
        ma
        >
        > to wiekszego sensu- do takich jak ty lewackich ignorantów i tak nic nie
        dotrze.
        > Tak jak radzieccy naukowcy juz dawno wykazali wyzszośc komunizmu nad
        > krwiożerczym kapitalizmem tak lewactwo zawsze bedzie naginać fakty,

Jakie są te fakty???
        1. Bezrobocie
        2. Wyścig szczurów (takich jak ty)
        3. Niż demograficzny
        4. Korupcja
        5. Kolesiostwo
        itd. itp.

> interpretować wszystko pod raz postawioną teze. Dam ci raczej całkiem powazną
        > rade - zacznij troszkę myslec,

Właśnie zacznij myśleć zanim biedota spuści ci wpierdol i zabierze to co masz

a przede wszystkim troche się uspokój-
        > kapitalizm ma się wspaniale,

Już nie długo

i albo przyjmiesz to do wiadomości i znajdziesz
        > tam swoje miejsce, albo zachęcimy cie do tego kijem,

tak ty nas kijem a my was granatami

a to juz będzie mniej
        > przyjemne.
        >
        • czwarty.wymiar Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 01.09.04, 18:02
          Gość portalu: jupi napisał(a):

[...]
          >
          > Jakie są te fakty???
          > 1. Bezrobocie
          > 2. Wyścig szczurów (takich jak ty)
          > 3. Niż demograficzny
          > 4. Korupcja
          > 5. Kolesiostwo
          > itd. itp.

Serio nie kumasz, że to jest właśnie spadek po PRLu???
          • Gość: antypapista Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 21:47
            Widocznie twoi starzy taki syf zostawili.Pasożyty jedne,którym nie chciało się
            pracować tylko żerowali na pracującej ludności.Po czym spłodzili pokrakę,która
            teraz tych oszukanych ludzi nazywa,nieudacznikami lub darmozjadami.
            • mr_pope Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 02.09.04, 12:31
              Tak z ciekawości kim ty jesteś antypapista? Bogatym biznesmenem, zwykłym robolem
              czy studenciakiem żyjącym dzięki temu, że okrada innych obywateli żeby móc
              studiować?
              • Gość: antypapista Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 02.09.04, 14:15
                Antypapistą jestem.Co nie umiesz czytać? Po moich postach powinieneś się
                domyślić,czy lubię biznesmenów.Czy w ogóle lubię kapitalizm.
                Może mi wytłumaczysz co oznacza słowa"zwykły robol".Bo jeśli oznacza to o czym
                myślę to życzę ci dobrego,ale bardzo krótkiego życia.Wyjątkowa z ciebie
                kanalia,na pewno inteligentna,ale zawsze kanalia.
                • mr_pope Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. 02.09.04, 19:19
                  Zwykły robol to zwykły robol. Znaczy się robol przeciętny.
            • czwarty.wymiar Do antypapisty - ostani raz 02.09.04, 18:27
              Gość portalu: antypapista napisał(a):

> Widocznie twoi starzy taki syf zostawili.Pasożyty jedne,którym nie chciało się
              > pracować tylko żerowali na pracującej ludności.Po czym spłodzili
              pokrakę,która
              > teraz tych oszukanych ludzi nazywa,nieudacznikami lub darmozjadami.

Co ty pieprzysz popaprańcu? Wiesz, takie plucie jest charakterystyczne dla
              półgłówków... Co ty wiesz o moich rodzicach? Nie masz argumetnów, więc bredzisz
              ile się da? Twoja inteligencja jest mocno poniżej przeciętnej, a wiedzę o
              świecie masz na poziomie przedszkolaka. Szkoda czasu na ciebie, umysłowy zbuku.
      • Gość: antypapista Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.sieroszewice.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 15:28
        >Motto<
        "Nie nam wyglądać zmiłowania
        Z wyroków bożych, z pańskich praw.
        Z własnego prawa bierz nadania
        I z własnej woli sam się zbaw!
        Niech w kuźni naszej ogień bucha,
        Zanim ostygnie -przekuj stal!
        By łańcuch spadł z wolnego ducha,
        A dom niewoli zniszcz i spal!

Rządzący światem samowładnie
        Królowie kopalń, fabryk, hut,
        Tym mocni są,że każdy kradnie
        Bogactwa, które stwarza lud!
        W tej bandy kasie ogniotrwałej
        Stopiony w złoto krwawy pot
        Na własność do nas przejdzie cały,
        Jak należności słusznej zwrot".

Są to słowa drugiej i trzeciej zwrotki Międzynarodówki.
        A oto moja rada:zawsze pamiętaj,że kij ma dwa końce.I nie radzę tym kijem
        nikogo straszyć,bo może się obrócić przeciwko,Tobie pododobnym trutniom,jeżeli
        się nie opamiętacie z rabowaniem dóbr wytworzonych przez lud.

• Gość: camel BEZROBOCIE W STANACH - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 08:02
      witam, mam pytanie.
      Poniwaz nie bylem w stanach, a jedynie zma kraj z opowiadan, TV, reklam i tp.
      No i oczywiscie od Amerykanow, ktorzy wyjechali z USA.
      Jak tam wyglada sprawa zasilku dla bezrobotnych?
      Sytuacja:
      Tracisz prace.
      Jak dlugo dostajesz zasilek?
      Co jezeli nie znajdziesz pracy w okresie pozasilkowym?

camel
      • jot-23 Re: BEZROBOCIE W STANACH - pytanie 01.09.04, 14:14
        Gość portalu: camel napisał(a):

> Tracisz prace.
        > Jak dlugo dostajesz zasilek?
        > Co jezeli nie znajdziesz pracy w okresie pozasilkowym?
        >
        > camel

a co? nie ma komu utrzymywac socjalu w de, wiec szukasz jakiegos nowego raju
        dla wiecznych nieudacznikow?
        • Gość: camel Re: BEZROBOCIE W STANACH - pytanie IP: 212.124.226.* 01.09.04, 15:09
          sloneczko..mnie nie musi socjal utrzymywac. zarabiam niewatpliwie wiecej niz ty.
          to bylo pytanie do osob, ktore znaja odpowiedz, a nie do ciebie polglowku.

camel
          • jot-23 Re: BEZROBOCIE W STANACH - pytanie 01.09.04, 15:42

hehe, podoba mi sie ta nowa forma kurtuazji, jakze zadka na tym forum, wiec,
            kontynuujac te nowa tradycje,

moj drogi kretynku, srednio dociekliwa osoba, z latwoscia sama znalazlaby
            odpowiedz na to pytanie. Mysle ze mialbys tu przyszlosc, pomimo tego ze okresy
            ochronne dla tych co stracili prace szacuja sie w granicach 6-12 miesiecy,
            dotyczy to tylko osob zdowych fizycznie i psychicznie, w wieku pracowniczym, to
            jako niewatpliwie nie kwalifikujacy sie do tej kategorii, wpadlbys w
            odpowiednia siec socjalna, i kontynuowal swoj pasozytniczy zywot.
            • Gość: camel Re: BEZROBOCIE W STANACH - pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 20:57
              no i widzisz polglowku. Jak chcesz to potrafisz.
              Pytalem z czystej ciekawosci, bo nie zamierzam sie wyprowadzac, mam bardzo
              dobrze platna prace i zero powodow do zmarwien.

camel
              • jot-23 Re: BEZROBOCIE W STANACH - pytanie 01.09.04, 21:00

i zero powodow do zmarwien.
                >
                > camel

hehe, jeno ten garb...
    • Gość: lennox Biedaczku - zakompleksiony ;-( IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 01.09.04, 17:18
      żal mi ciebie.
    • Gość: P.S.J. Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.itpp.pl 02.09.04, 10:15
      Pozwól, że się ustosunkuję do jednej części tej fascynującej wypowiedzi...

Wycinam ja sobie, o, tu.

> Ciekawy jestem ile z tych biedaków
      > obowiązkowo zaciągają do wojska aby za odpowiednie dolarowe ochłapy,walczyli
      > z narażeniem życia,dla dobra amerykańskiego biznesmena,który wiecznie ma mało
      > tego bogactwa.

Hmm... żadnego nie zaciągają, bo USA ma armię zawodową. Stąd wniosek że pod tym
      względem są lata świetlne przed nami, w tym aspekcie swobód obywatelskich, bo
      mnie w PL nie chcą dać nieczego na raty bo mam "nieuregulowany stosunek". Mimo,
      że studiuję. Ja pierdolę taką polska wolność i swobodę.
      • Gość: camel Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: 212.124.226.* 02.09.04, 10:35
        > względem są lata świetlne przed nami, w tym aspekcie swobód obywatelskich, bo
        > mnie w PL nie chcą dać nieczego na raty bo mam "nieuregulowany stosunek".
        Mimo,
        >
        > że studiuję. Ja pierdolę taką polska wolność i swobodę.

Kochany, jezeli nie masz stalych dochodow to w zydnym kraju nie kupisz na raty.
        Kto da ci kredyt jezeli nie ma gwarancji ze go splacisz?
        • Gość: P.S.J. Re: Baaaardzo bogate USA,ile tam demokracji tfu.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 21:20
          mam stałe dochody w postaci umowy o pracę...
    • lennox jeszcze jedno: antypapista jesteś wybitnie pie..ty 02.09.04, 18:33
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka