asiusia 28.09.04, 18:40 Jestem w ciężkim szoku po wizycie w "toalecie" w Żelazowej Woli. Przepiękny park a w nim przybytek dla turystów jak na dworcu centralnym w Wawie. Wstyd przed światem. Czy naprawde nic nie można z tym zrobić???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luccio1 Re: Toalety w Żelazowej Woli 28.09.04, 20:02 Zapewne są o niebo lepsze niż podobne "przybytki" w parku pod zamkiem w Olesku (dziura w podłodze). Wracając na stronę zachodnią aktualnej granicy wschodniej, w niezbyt odległej przeszłości zdarzało mi się widzieć rzeczy gorsze. W Krakowie 30 lat temu, gdy procesja św. Stanisława wracała ze Skałki, część grup rozwiązywała się już koło kościółka św. Idziego i d. arsenału królewskiego (Instytut Geografii UJ), nie wychodząc na Wawel. Wtedy panie w pięknych strojach krakowskich (i innych), odstawiwszy feretrony i chorągwie biegły za wspomniany arsenał na Planty, ustawiały się rządkiem pod płotem odgradzającym podwórko instytutu od Plant i razem jak na komendę podnosiły spódnice. (Żadnego specjalnego zabezpieczenia sanitarnego nie było wówczas). Odpowiedz Link Zgłoś
grrrrw Re: Toalety w Żelazowej Woli 28.09.04, 21:36 Szkoda ze nie widziałaś toalety w ratuszu we Lwowie. Odpowiedz Link Zgłoś
luccio1 Re: Toalety w Żelazowej Woli 28.09.04, 22:05 We Lwowie widziałem w głównym gmachu Politechniki. Odpowiedz Link Zgłoś