Gość: szary człowiek IP: 80.51.246.* 06.11.04, 15:02 Czy przeszkadza wam zapach czosnku u innych ludzi? Lubię czosnek i uważam, że chroni on przed przeziębieniem, ale krępuję się czasem w tramwaju czy autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
j.b102 Re: Czosnek 06.11.04, 15:26 Wystarczy jeść czosnek na noc lub się nim na noc ponacierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz.cz. Re: Czosnek IP: 80.51.246.* 06.11.04, 16:49 Gdzie sie ponacierać? Klatkę piersiowa, tak jak maściami rozgrzewającymi? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Czosnek 06.11.04, 17:02 Przeszkadza. Ja też lubię czosnek, ale po zjedzeniu go nie jadę tramwajem :) Zapach czosnku neutralizuje natka pietruszki. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamTateCzosnkomana Re: Czosnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 17:35 Moj tata uwielbia czosnek..pije miksture z czosnku, aby zapobiegac przeziebieniom..to bardzo skuteczne..ale uciazliwe, dlatego stara sie ja pic zaraz po przyjsciu z pracy, aby nastepnego dnia rano nikt nie musial od niego uciekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz.cz. Re: Czosnek IP: 80.51.246.* 06.11.04, 18:02 A możesz zdradzić przepis na te miksturę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamTateCzosnkomana Re: Czosnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:42 Bardzo prosze..nawet w smaku jest calkiem niezla. Miazdzymy dowolna ilosc czosnku i zalewamy mieszanka miodu, wody i cytryny. Proporcje wedle uznania. U nas wyglada to tak, ze na 0,5 litra mieszaniny wody, miodu i cytryny o konsystencji syropu dajemy 2 glowki czosnku. Naprawde skuteczne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz.cz. Re: Czosnek IP: 80.51.246.* 06.11.04, 19:55 A jak długo to się nie psuje? I czy trzeba trzymac w lodówce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamTateCzosnkomana Re: Czosnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:00 Jako ze czosnek ma wlasciwosci bakteriobojcze, mikstura moze stac do oporu. U nas stoi normalnie w kuchni, troszke blizej okna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szary człowiek Re: Czosnek IP: 80.51.246.* 06.11.04, 20:11 Dzięki wielkie, bo właśnie mnie coś bierze. I pozdrów Tatę Czosnkomana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Czosnek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 18:12 Moim zdaniem najlepiej neutralizuje zapach czosku owoc awokado. Sprawdzone. Chleb z masłem i z czosnkiem, a na wierzchu kawałki awokado. Awokado musi być lekko miękkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z, Re: Czosnek IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.11.04, 23:31 Bardzo lubię czosnek i jego zapach absolutnie mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Czosnek IP: *.elblag.dialog.net.pl 07.11.04, 01:50 ...ale każdemu z was przeszkadzałby taki przetrawiony, jaki Czosnkowy Dziad wydziela;) Ów osobnik podróżuje pociągami i kiedy wsiada, od razu wiadomo, gdyż jego woń dociera do 2 przedziałow przed nim i za nim. Podobno prócz konsumpcji do wewnątrz, czosnkiem naciera pięty:) tak komuś kiedyś mówił, co przekazała mi koleżanka, podsłuchawszy to i owo. Kiedyś uciekłam, jak się do mnie dosiadł:) Na szczęście teraz staje w przedsionku, chyba go ludzie dyskryminują, ale słusznie, bo smród jest okropny, choć sama lubię czosnek, to zwiewam:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cela Re: Czosnek IP: *.zgora.dialog.net.pl 07.11.04, 18:46 Po zjedzeniu czosnku wypić szklankę soku jabłkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_szczurka Re: Czosnek 07.11.04, 22:10 NIe znam nikogo komu czosnkowy oddech by nie przeszkadzal ;) Odpowiedz Link Zgłoś