Dodaj do ulubionych

Samotny ślub za granicą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 20:33
Czy ktoś z Was brał ślub tylko we dwoje poza granicami kraju? Zastanawiamy
się nad tym, ale ja nie jestem pewna czy to dobry pomysł. Dzwoniłam do
Konsulatu i powiedzieli mi, że nie ma problemu z takim ślubem. Świadkami mogą
być pracownicy konsulatu. Chciałabym poznać Wasze opinie.

Obserwuj wątek
    • maxine30 Re: Samotny ślub za granicą 20.02.05, 19:07
      Aniu - ja planuję wziać taki ślub. Myślę o okolicach maja tego roku.
      Prawdopodobnie Egipt. Jeszcze nie zaczeliśmy tego załatwiać, ale narzeczony
      dzwonił do Ministerstwa Spraw Zagr i podobno bez problemu można to
      zorganizować. Ładny KOnsulat podobno w Londynie, w Egipcie za to b. sympatyczny
      konsul, ale konsulat w jakimś wieżowcu :-(. Well - przeżyjemy - wybierzemy
      sobie za to jakiś superancki hotel. Napisz na priv - moze by się udało razem
      wyskoczyć :-)
      • Gość: Ania Re: Samotny ślub za granicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 19:25
        My też już pytaliśmy i z tego co wiem trzeba złożyć dokumenty (odpisy aktów
        urodzenia, zaświadczenie o braku przeszkód do zawarcia małżeństwa, kserokopie
        dokumentów tożsamości i opłatę) nie wcześniej niż na 3 miesiące przed planowaną
        datą ślubu i nie później niż miesiąc. Zamierzamy wziąć ślub sami, a więc mamy
        dodatkowo problem ze świadkami. Jednak kobieta w konsulacie powiedziała, że
        świadkami mogą być pracownicy konsulatu. A jak u Was? Skąd wiesz, że w Egipcie
        jest sympatyczny konsul? Macie może znajomych, którzy ślubowali sobie w taki
        właśnie sposób?
        • Gość: maxine Re: Samotny ślub za granicą IP: *.wrzeszcz.net / *.wrzeszcz.net 20.02.05, 23:06
          Nie mam żadnych znajomych, którzy brali ślub w ten sposób. Sama jak mówię w
          jaki sposób mam zamiar wziąć ślub - to nikt nie wierzy.. Ale mi to osobiście
          nie przeszkadza a moim celem jest za wszelką cenę uniknięcie zamieszania
          ślubno -weselnego (nie cierpię wesel). Co postanowiliśmy tak zrobimy.

O sympatycznym konsulu w Egipcie poinformowali nas w Ministerstwie. My tez
          oczywiście mamy problem ze swiadkami..
    • pia.ed Re: Samotny ślub za granicą 21.02.05, 01:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=20762505&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka