22.04.05, 11:31
Wczoraj w radio słyszałam ,że według CBOS'u gdyby teraz były wybory do sejmu,
to PiS miałoby 20% poparcia. Była to najwyższa pozycja. Zaraz po PiS ,
ulokował się PO ,a za PO SAMOOBRONA:-))(hahaha).
Nic tylko spierd.... z tego kraju!!!!!!
Obserwuj wątek
    • yoma Re: PiS 22.04.05, 11:49
      Mam pomysł.

Niech każdy dorosły obywatel opodatkuje się w wysokości 10 zl minimum. Kto
      chce, to więcej.

Za uzyskane pieniądze należy nabyć ziemię gdzieś, gdzie tanio. Może Górny
      Śląsk ? (Byłby to także sposób na zagospodarowanie terenów pogórniczych).

Nabyte włości ogradza się i oddaje Kaczkom i innym końskim łbom w udzielne
      władanie. I niech tam sobie rządzą, robią Rzeczpospolitą nr 33 3/4 i w ogóle co
      chcą, na własnych zasadach, państwo polskie się nie wtrąca.

Jako obywatel i tak dalej słowo daję, chętnie zrezygnuję z tych paru km kwadrat
      terytorium państwa. Chyba warto.

Bo ja nie, to hmmm... mam 3 kierunki obstawione... Ukraina, Chorwacja i
      Hiszpania...
      • putativus Re: PiS 22.04.05, 12:09
        heheheh;-))
        Wiesz co jest najgorsze, że ludzie uważają się za oczytanych i inteligentnych,
        bo pokończyli studia, bo maja tytuły...i inne duperele na ścianach;-))
        hahah. a Prawda jest taka ,że ludzie nie czytają gazet. Nie maja pojecia o
        wielu sprawach. A TV'ik to nie wszytsko przeciez.
        Zastanawia mnie jak mógł umknąć fakt, o którym trąbiono na lewo i prawo ,tzn.
        Gdy Lech Kaczyński był jeszcze ministrem sprawiedliwości w rzadzie Jerzego
        Buzka pojechał do stoczni na spotkanie z robotnikami. Pogadał, popierdzielił
        głupoty, naobiecywał cudeniek i gdy wsiadał do swojej limuzyny podszedł do
        neigo jakiś mężczyzna z pytaniem: " a jak Pan minister...?"
        Leszek odpowiedział "pieknie": "SPADAJ DZIADU"!!!
        Samoreklama w mojej głowie tkwi, tylko dlaczego ludzie nie pamietają takich
        szczegulików i dają sobą manipulowac populistycznymi hasłami??
        Pomyslałam sobie wtedy tylko tyle,że rozmawiać to Lesiu potrafi ,ale tylko z
        mównicy i gdy odpowiada na pytanie wczesniej juz ułożone...
        Jak dla mnie porazka!!!!
        Heh... i taki PACIULOK jest prezydentem Wawy;-))

Ładnie sobie wybraliście, ładnie;-))
        Niedługo całą Wawę odda "w podzięce" Księżulkom i stolica stanie się drugim
        Watykanem;-)))

P.S. jeszcze tylko pomników postawią..i będzie GIT;-))
        • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 12:32
          Wiesz, ja jestem z Wawy,

i chętnie zaprosiłabym to całe Kacze towarzystwo spoza, żeby sobie pomieszkało
          przez pół roku. Niestety mnie nie stać. A może by to zrobiła sama Kaczka w
          ramach kampanii wyborczej? W ramach pochwalenia się, że jak tak sprawnie
          zarządza miastem, to co dopiero całym krajem ho, ho?

Poparcie mu teraz wzrosło na bazie JP2, bo powiedzial, że będzie WIEEEEELKI
          pomnik. No i zrobił muzeum powastania. Tyle, że to poparcie to głównie ludzie
          spoza Wawy

A jest tak:
          300 mln zł na inwestycje poszło uprawiać miłość
          do napisania wniosku o dotacje unijne zatrudniane są firmy doradcze z "wielkiej
          czwórki", bo banda Kaczych pociotków na stanowiskach miejskich nie umie
          co do komunikacji miejsskiej, to ja bym przypilnowała to towarzystwo, żeby też
          zaczęło nią jeździć

z mojego podwórka: przy wyjściu z metra straszy wielka, ogrodzona dziura, żeby
          ją obejść trzeba nadłożyć paręset metrów. Grunt wydzierżawiono jakiejś babie,
          baba przeinwestowała i nie płaci, ale umowy nie może wypowiedzieć rada
          dzielnicy, tylko Kaczka. Rada dzielnicy od lipca zeszlego roku pisze do Kaczki,
          żeby raczyła coś z tym zrobić. I co? I pstro, milczenie Kaczki, milczenie
          owiec. I innych baranów.

Parę tygodni temu przyjechał prezydent Azerbejdżanu, KAczka wpadła w popłoch,
          goscia trzeba uczcić. No i wymyślila, że na muzeum Powstania się powiesi
          tablicę ku chci bohaterskich Azerów poległych w powstaniu. No i fajnie, tylko
          Azerowie w powstaniu to był taki oddział rezunów o straszliwej sławie i
          zupełnie nie po tej walczącej stronie (to tak jak Obrońcow Monte Cassino w
          Sopocie, było tak wiele lat temu, aż się któś polapał, kto właściwie bronił
          Monte Cassino).

Z okna widzę na billboardzie mordę jakąś straszliwą, rozdziawioną, reklamującą
          JP2 i nające powstać muzeum sztuk pięknych (zawisło jeszcze przed śmiercią).
          Morda to ma być głowa JP2 ułożona z brazylijskich żołnierzy, HGW dlaczego z
          brazylijskich. Ja tam religijna nie jestem, ale mnie to obraża uczucia. Taki
          billboard to niby co, JP2 w promocji? Kup dwa, dostaniesz pół darmo?
          Aha, i morda wisi na rogu głównych ulic, nie ma sposobu, żeby jej nie widzieć.
          To nie galeria, gdzie się dzieła ogląda na własne życzenie.

Ufff... no w każdym razie ja na toto nie głosowałam i wypraszam sobie ;)

Spadaj dziadu oczywiście pamiętam, słynne.

To jak, popierasz mój pomysł o eksterytorium?
          • putativus Re: PiS 22.04.05, 12:43
            Oddam nawet i 5gr z każdego zatankowanego litra benzyny, żeby im szybciej i
            droge do tego "królestwa " zrobili;-))

Niech tylko zabiora ze sobą księzulków i będzie raj na ziemii;-)))

Jeżeli opcja nie przejdzie, to ja wybieram swojeskie zycie na Kaszubach lub
            domek w Toskanii ;-))
            • Gość: Szelma Re: PiS IP: *.jmdi.pl 23.04.05, 13:00
              Kaczynskiemu na pohybel on prezydentem w zyciu mieszkam w wawie i wiem jakie sa
              jego rzady ..jak objal władanie to w kazym urzedzie powywaał ludzi i przyjeli
              swoich nieudaczników za pensje 3 x wieksze to bedzie tragedia dla nas jak
              bedzie prezydentem zakłamany czlowiek
        • nikodem202 Re: PiS 22.04.05, 12:37
          Warszawy mi nie szkoda, bo nie lubię Warszawki. Co do 20% poparcia SLD też takie
          miała, że o AWS nie wspomnę. Najgorsze jest jednak to, że będziemy się z nimi
          męczyć przez kolejne 4 lata. A o tym incydencie słyszałem, tylko teraz
          przewodniczącym PISu jest Jarosław, a nie Lech. Jak widzisz ja też trochę wiem.
          Najgorsze jest jednak to, że w Polsce nie ma alternatywy, bo nikt uczciwy w
          posły się nie pcha.
          • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 12:46
            a jak w drugiej turze będzie Kaczy Dół z Lepperem, to Wy co?
            • putativus Re: PiS 22.04.05, 12:50
              Odpowiem jak Pani Jadwiga z "KLANU" :-)

" BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOZESZ Ty mój Kochany"!!!!!!!!

No co no co?? Juz mam się zgłosić na rzeż??Czy jeszze jakieś szanse sa ,że
              druga tura inna się stanie;-))
              • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:35
                Lepper czy Kaczy Dól - po naprawdę dojrzałym namyśle odpowiadam: Lepper. Tylko
                nie bijcie mnie od razu, już uzasadniam!

May otóż dwa buraki, przy czym jeden jest tylko burakiem, a drugi jest burakiem
                szkodliwym. Zatem należy głosować na L. celem wyeliminowania K. L. zresztą
                zaraz coś narozrabia i mu się zrobi impeachment.
          • putativus Re: PiS 22.04.05, 12:47
            Nie mówiłam nic o przewodniczącym. Pisałam tylko o tym incydencie, kiedy Lesiu
            był ministrem;-))

kto pamięta w jakiej roli wystepowali Bracia Kaczyńscy w "Polskiem Zoo"??;-))
            ---
            Każda sekunda uczy mnie cierpliwości
            • nikodem202 Re: PiS 22.04.05, 12:53
              Wiesz tak na prawdę nie mamy pewności czy to Lesiu, czy Jareczek, albo na
              odwrót. Mają nas w garści... 8-)))
              • putativus Re: PiS 22.04.05, 12:59
                no fakt;-))

W życiu bys nie pojął kiedy jest Lesiu a kiedy Jareczek;-))
                Ciekawe jak z życiem małzeńskiem??
                Tez się wymieniają?? Żartuje ,bo ... tak na marginesie to Jednen z nich chyba
                żonki nie ma co nie??
                Tylko który to był;-))??
                • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:07
                  Lechu ma żonkę, a Jareczek mieszka z mamusią.

Różnią się syfem na lewym policzku, ale HGW, może go sobie przeklejają?

Na pewno jest ich 2, bo widzialam. Siedzieli w Sejmie obok siebie w pierwszym
                  rzędzie, jak jeszcze byli posłami. Przysięgam uroczyście, że byłam trzeźwa i w
                  pełni władz umysłowych.
                  • putativus Re: PiS 22.04.05, 13:10
                    ;-))
                    uuuuuuuuufffffffffffff...
                    Mami Cycek;-)
                    Co do syfów na twarzy ,a konkretnie tego jednego ,to nie byłbym taka pewna;-))
                    Pewno jak Gorbaczow mają na plaster;-))
                    • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:37
                      > Pewno jak Gorbaczow mają na plaster;-))

no to mówię, że przeklejają. Od dawna to podejrzewam :)

Zgubili te sztuczne wąsy, co się nimi wymieniali, i teraz oba chodzą gładko
                      ogolone. :)
            • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:05
              Chomiki. Ludzie, zaczynam zbieranie podpisów pod inisjatywą obywatelską w
              sprawie eksterytorium! Putativus jest ze mną i moi znajomi też!

Tylko, cholera, już nam tego uchwalić nie zdązą...
              • putativus Re: PiS 22.04.05, 13:16
                Jak nie teraz to w przyszlośći;-))
                I choćbym nawet z golą piersią paradowac miała dla wiekszego poparcia - TO
                PÓJDĘ;-))
                • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:40
                  > Jak nie teraz to w przyszlośći;-))
                  > I choćbym nawet z golą piersią paradowac miała dla wiekszego poparcia - TO
                  > PÓJDĘ;-))

dzięki Putativus!

Ja mogę też z piersią, a nie obetną nam? Przyjdzie Kaczka i wyda dekreta, że
                  naga pierś podlega likwidacji ;)

Będziemy Wolność Wiodąca Lud na Barykady.
                  • putativus Re: PiS 22.04.05, 13:47
                    A nawet i gdyby ocięli...to co??
                    Za odwage Nam kase zwróca...i zrobimy se nowe a'la Pamela ;-PP

Chociaż te moje znowu takie małe nie są;-))
                    heheh
                    • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:12
                      ...postawią nam poPIERSIa...
    • marecki997 Re: PiS 22.04.05, 12:48
      Nie widzę większej różnicy między PiS a Samoobroną. Przestawiciele obydwu tych
      parii miotają oskarżeniami, krzyczą kto jest bandytą, złodziejem, łapówkarzem,
      pod czyim płaszczem usadowiła się struktura przestępcza etc. Oczywiście tak
      jest bo ONI nie są przy władzy. Jak ONI do władzy dojdą, to zlikwidują
      przestępczość, zmiażdżą korupcję, aferzystów "puszczą w skarpetkach" itp.

Na początku tej kadencji Sejmu do oskarżeń uzasadnionych dla większego efektu
      dołączali te niepoparte dowodami, później również te zupełnie absurdalne,
      wreszcie ta druga i trzecia kategoria zaczęły stanowić większość.

Co ciekawe, niedawno poseł Mojzesowicz, słynny "inteligent" z Samoobrony (szef
      komisji rolnictwa), wzmocnił intelektualnie partię braci Kaczyńskich.
      • nikodem202 Re: PiS 22.04.05, 12:57
        Jaka różnica od 15 lat są ci sami ludzie, z dopływem co jakiś czas nowych
        pachołków. Krzywdzisz Samoobronę, wiesz jacy tam są inteligentni ludzie?! Pani
        Beger maturę to w 1 rok zrobiła, a ja musiałem się męczyć przez 4 lata!! 8-)))
        • putativus Re: PiS 22.04.05, 13:04
          taaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...;-))
          Zapapugowała za Braciami i wynajęła sobowtóra/rkę, która za nia maturę zdała;-))
          No prosze Cie, Nikodemie;-)) czy TY jesteś przekonany o swojej racji, że ona ją
          zdała?? Jak jej się mylą podstawowe nazwiska( ANANA KOFANA ;-)))...

Mdam Aickiewicz
          Suliusz Jłowackie
          Polesław Brus

;-)))
          heheheheh
          • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:08
            e. Anan Kofan jeszcze o niczym nie świadczy. Szkoda, że nie widziałaś (a może
            widziałaś) jak wczoraj Kazia Szczuka odpytywała maturzystkę z historii
            najnowszej...
            • marecki997 Re: PiS 22.04.05, 13:15
              A pamiętacie "Dramat w trzech aktach"?
              Rzeczywiście, film był tendencyjnie zrobiony, a zawarte w nim oskarżenia
              Kaczyńscy zdołali od siebie oddalić. Ale tylko od siebie. A już np. inna
              sztandarowa postać Prawa i Sprawiedliwości, senator Glapiński który w tym
              dramacie zagrał główną rolę, następnego dnia po emisji filmu zniknął ze sceny
              politycznej.
            • putativus Re: PiS 22.04.05, 13:19
              A finał był babka ta szatynka i ten szatyn chłopak??
              O tym odcinku mówisz?? Bo finał miał się ku końcowi ,a tu żadnych pkt na
              kontach finalistów...i nagle i ostatniej sekundzie;-)) odpowiedział i wygrał
              marne 3,5tys;-))

heheh, szkoda ,że Szczuka bez puenty zakończyła;-)
              • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:46
                bo wszystkie puenty wypowiedziała, jak ta dwójka wycięła faceta, który naprawdę
                był dobry :(((

a maturzystka dojechała gdzieś do polowy i w końcu wyleciała za pierestrojkę.
                Nie wiedziala, co to było, i Kazia się nad nią znęcała po zakończeniu tury.

Kazia: - Więc nie wiesz, co to było? I ty maturę zdajesz?
                Maturzystka: - Ale nie z historii!
                K: - Ale wiesz, co to był Związek Radziecki?
                M: - Nooo...
                K: A wiesz, czym się różnił od obecnej Rosji?
                M: Nooo.... on tak napadał na sąsiednie kraje....
                K: A wiesz, co to byl PRL?
                M: No tak, to było państwo totalitarne.
                K: I się nazywał Polska...?
                M: Republika. Ale my na lekcjach jeszcze nie doszliśmy do takiej historii.

Aż książkę odłożyłam, żeby z uwagą oglądać :)
    • pokrak4 Re: PiS 22.04.05, 13:04
      otoz zastanawiam sie nad uzyciem sterydow bo mam bardzo nietypowy problem, nie
      zaley mi na sile ani na masie, chce poprostu dobrze wygladac ,miec sylwetke jak
      facet, bo poprostu mam naturalnie niski poziom testosteronu, jakies zaburzenia
      przysadki bo LH i FSH mam na dolnej granicy i zadne tribulusy clomidy nic mi
      nie chce tego podwyzszyc wiec musze inna droga podniesc testosteron, wiem ze
      jadra mam ok bo kiedys lekarz mi zapisal HCG i testosteron mi podkoszyl ostro,
      jest jesscze jedna DZIWNA rzecz u mnie otoz mimo nieskiego testosteronu jestem
      bardzo bujnie owlosiony, plecy tez, o co tu chodzi ktos wie? jest jakies forum
      o endokrynolgi? bigalam z tym po roznych lekarzach, andrologach endokrynologach
      i kazdy zklecal te sam ebadania po czym ze niby wszystko bylo w normie
      testosteron np mam ok 12 nmol/l {norma to od 8 do 38 } teraz laboratoria bruss
      obnizyly norm edo 28 nmol/l , ciekawe czemu? estradiol tez nyby w normi ena
      srodku normy, progesteron te zw normi einne hormony tez w normie, ale np pod
      sotkami wyczuwam takie twarde guski , nie ejst to niby ginekomastia a lekarz
      mowil ze to normalne gruczoly sutkowe no ale troche to wystaje, mam to od ok 5
      lat, w dodatku nie wiazne co bym nie zrobil zawsze mam wode pod skora, jestem
      spuchniety , szczegolnie uda i posladki tak ze nie moge zlaczyc czasem kolan, w
      dodatku tluszcz pomimo diety odklada mi sie w wiekszosci n audach i posladkach
      i robi mi sie typowo kobieca sylwteka, mam nawet celulitis na tylku , osobiscie
      twierze ze wine ponosi niski naturalny poziom testosteronu, a co wy radzicie?
      tylko ni ekierujcie mnie do lekarza bo wydalem na nich kupe kasy i nic, zaden
      nawet ni echcial mi przepisac testosteronu bo jestem za mlody uwazali, wiec sam
      musze sobie pomoc , mysalem tez o prowironie, acha mam tez caly czas od kilku
      lat podwyzszona temp ciala ok 37,5 ale tarczyca jest ok i ob niskie ,wogole to
      wszystkie badani amorfologia, usg jmy brzusznej i tarczycy, rtg klatki, badanie
      moczu, cpr, iso, wszystko jest ok , kto smi zasugerowal ze to moze borelioza
      ale te zzrobilem na przeciwciala i IgG (-+)1:124 a IgM (-) ale juz w innym
      laboratoruim 2 razy powtarzane badanie wyszlo ujemne wiec to chyba nie to, kila
      i antygen hbs tez ujemny, nie wiem na co mam robic badania jescze? od kilku lat
      tez luszczy mi sie skora na glowie i brwiach
    • squirrel9 Ja tylko w kwestii formalnej ... 22.04.05, 13:08
      co to są "tereny pogónicze" na Górnym Śląsku ? Wydawało mi się,że po urobku
      górniczym pozostaą pod ziemią wyrobiska pokopalniane które ze względów
      bezpieczeństwa zalewa się lub zapełnia odpadami z hut i elektrowni. Może się
      mylę ?
      • Gość: yoma Re: Ja tylko w kwestii formalnej ... IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:11
        teoretycznie tak... ale i tak zostają haldy i działki z infrastrukturą naziemną

• putativus Re: Ja tylko w kwestii formalnej ... 22.04.05, 13:25
          tereny pogórnicze...mozna łatwo zaobserwoać, ponieważ ziemia się zapada.
          Górnictwo dopiero od kilku lat zalewa ubytki- wczesniej wykopano dziure..i
          pozostawiono dla nietoperzy;-))
          Ziemia sie osuwała, osuwała..wkońcu się pozapadało wszytsko - nietoperze
          pogryzły ludzi i w ten oto sposób Polska przyczyniła się do powstania wampirów;-
          ))

hehehe, alez miałam teraz film;-PPP
          • squirrel9 Re: Ja tylko w kwestii formalnej ... 22.04.05, 14:30
            Supppeeerrrr. Te wampiry to na pewno skrzyżowanie ludności pokopalnianej
            (zamieszkującej przed zapadnięciem te działki) z nietoperzami :)))
            Qurcze, ze my jakoś tego ewenementu pokopalnianego nie umiemy marketingowo
            wykorzystać !
            • Gość: yoma Re: Ja tylko w kwestii formalnej ... IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:44
              Predator kontra Obcy he, he, he
    • nikodem202 Do yoma 22.04.05, 13:26
      ja zrobiłbym coś na kształt Strefy 51 w Arizonie, albo takie piramidy, żeby nikt
      z tamtąd nie mógł wyjść. Jakieś zasieki albo coś?
      • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 13:32
        ooooooooooj..nie bądzmy nieludzccy;-P!!!
        Piramidy??
        Wystarczy domek jak w CUBE i będą mieli gdzie się bawić;-))
        • nikodem202 Re: Do yoma 22.04.05, 13:34
          ale mam nadzieję, że tych wozów co kupi Belka nie zabiorą?? 8-/
          • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 13:38
            Ja to raczej ogólnie mam nadzieje, że wogóle ich nie kupią...
            żeby tutaj nie przeklinać: aż mi się sierść jeży na ciele jak tylko o tym
            pomysle;-))
            • nikodem202 Re: Do yoma 22.04.05, 13:54
              o co Ci chodzi przecież to za grosze, okazyjnie 15 mln to nie taka wielka suma.
              A do wożenia takich spasionych dup to trzeba pożądne auta...
      • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 13:49
        nikodem202 napisał:

> ja zrobiłbym coś na kształt Strefy 51 w Arizonie, albo takie piramidy, żeby
        nik
        > t
        > z tamtąd nie mógł wyjść. Jakieś zasieki albo coś?

Można, ale wtedy będą krzyczeć, że im się krzywda dzieje. Prawa człowieka,
        neminem captivabimus itd. Dlatego trzeba oddać w udzielne władanie.

Jeden mój przyjaciel produkuje m.in. drut kolczasty ...
        • nikodem202 Re: Do yoma 22.04.05, 13:56
          w sumie racja. 8-/ a może coś na kształt Sexmisji, warstwa ziemi wytłumi dżwięk?
          • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:05
            W tych szkodach pogórniczych?

Dobre, dobre, ale się boję, że i tak będą krzyczeć - że nieludzkie warunki
          • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 14:08
            jak juz sexmisja... to chyab rok 2044 czy 2055 co nie??
            Data końca zywota płci męskiej;-))

A z tego co wiem ,to Kaczorki do nich należa;-))
            A w morde jeża;P, chyba już mnie nei będzie jak tak dalej będe sie tutja
            produkowac na tym forum;-PP
            • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:15
              ja bym nie była taka pewna tej płci, w końcu to mistrzowie kamuflażu :)

Putativus, dlaczego ma cię nie być? W całości nają nas obciąć?
              • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 14:30
                OOOOooooooooooj Yoma;-P
                No przeciez Ci pisałam ,że nawet gdyby obcięli to nic. Pokleimy, poklupiemy i
                doszyjemy;-P
                A co do tajemniczej daty, i faktu ze mam mnie nei być, to problem polega na
                tym ,że życie jest czasem (za przeproszeniem) tak wqrwiające, że włos się
                jeży... i po prostu wątpie w to ,że doczekam tych czasów.
                Co do kamuflażu to masz racje, tylko dlatego to Kaczor zabronił GAYparady w
                Wawie, skoro razem z bracikiem tak się dobrze potrafią wzajemnie "podrabiać"??
                ;-))

uuuff...;-P
                • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 14:50
                  Putativus,

jak tak to OK, myślałam, że Twoje niebycioe ma coś wspólnego z forum... ubywa
                  Cię z każdym postem czy to...

poszyjemy, pokleimy i będziemy Frankensteiny na kaczych łapach, no nie moooogę!
                  wyobraziłam sobie to właśnie... i jeszcze z tą rozwianą piersią (to kumpel.
                  Wypowiadał się kiedyś o rzeczonym obrazie z Wolnością, ludem i barykadami i
                  zamiast wolność z rozwianymi włosami zrobiła mu się wolność z rozwianą piersią)

A lubisz Romka Koński Łeb?

Bo ja za jedno - jak kiedyś powiedzial Kaczce: - Nie podskakuj pan, panie
                  Kaczyńśki, bo za mały pan jesteś. Musielibyście jeden na drugiego wleźć.
                  • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 14:57
                    Co do potyczek słownych, kiedys mój wykłądowca z Tłumaczeń konsekutywnych
                    opowiaqdał nam historie,jak koles pojechał do Niemiec na jakies spotkanie
                    kongresowe z Paniami i chciał pozdrowić Panie z obu półkul mówiąc:

"Za wszystkie Panie obu półkul"
                    a jednen z tłumaczy przetłumaczył to (przez przypadek;-))na:

" za obie półkule wszystkich Pań" ;-)))

Zrobiła się jazda na sali..i jedni smiali sie z tłumacza a inni z
                    przewodniczącego..;-))
                    • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 15:04
                      dobre, dobre, miał chłopina szczęście, że go nie oskarżyli o molestowanie
                      słowne (bo niby ktore półkule)

"w temacie" takich przekręceń patrz forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
                      f=384&w=22995332
                      • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 15:31
                        W sondzie Onetu 60 proc. uwaza, że kwakwa nie byłaby dobrym prezydentem. Zawsze
                        coś...
                        • putativus Re: Do yoma 22.04.05, 15:32
                          łeeeeeeeeeeeeeeeeej..podana str nie istnieje;-(
                          • Gość: yoma Re: Do yoma IP: *.crowley.pl 22.04.05, 15:44
                            zwariowali? przed chwilą jeszcze była

a teraz?
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=22995332
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=16608578
            • niewybrany trafna uwaga, Puta... 23.04.05, 12:50
              nie putaj sie tak bardzo, bo sie zapaputasz.
    • putativus Re: PiS 22.04.05, 15:51
      teraz jest już ok;-)
      • Gość: yoma Re: PiS IP: *.wan.pol.pl 23.04.05, 12:29
        up, może się kto jeszcze dołoży, bośmy tu z Putativus zdominowały dyskusję.
        • putativus Re: PiS 23.04.05, 14:07
          Nawyobrażałysmy sobie nierealnych realnośći;-) a tutaj ewidentnie wychodzi na
          to ,że CBOS miał racje z tymi wynikami, bo jedyne MY dwie takie zażarte w
          sprzeciwie;-PPP

ehhhhhhhh... feministyczny świat YOMA to wcale nie gorszy świat;-)), wiesz??
          • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 25.04.05, 09:52
            no ten sondaż Onetu mnie pociesza, 60 proc. uważa, że kaczor byłby złym
            prezydentem

za feministkę się nie uważam, chociaż od niektórych wpisów na forum
            rzeczywiście można feminizmu dostać; natomiast jestem zdecydowaną
            antypuerylistką. Męskiej części społeczeństwa się to często myli.

Idę się dowartościowac na forum Warszawa, tam jeszcze leją Kaczkę.
            • marecki997 Re: PiS 25.04.05, 17:46
              Co ci ludzie sobą reprezentują?
              Na przykład poseł Zawisza, wrzeszczący do posłów z innych partii "Małczać
              sabaki!!!"
              Albo poseł Kamiński (jeden i drugi, ale w tym przypadku chodzi mi o grubasa),
              który z Niesiołem i Piłką pojechał do gen. Pinocheta by pogratulować mu
              niezłomnej postawy i wręczyć ryngraf z Matką Boską (a co z piątym
              przykazaniem?).
              A taki np. poseł Jurek, który w swojej demagogii szerzonej głosem skrzywdzonego
              chłopczyka bije na głowę Leppera, Macierewicza i obydwu Giertychów razem
              wziętych (no, ale np. do Rydzyka, Pospieszalskiego czy księdza Jerzego Bajdy
              z "Naszego Dziennika" jeszcze troszeczkę mu brakuje).
              Na na koniec Ziobro i Wasserman, którzy poprzez udział w komisji śledczej i
              możliwe dzięki transmisjom telewizyjnym popisy miotania oskarżeniami chcą się
              wykreować na gwiazdy polityki. Przypomnę, że Alieksandr Łukaszenka również był
              swego czasu przewodniczącym komisji śledczej i właśnie poprzez podobne
              teatralne zachowania oraz populistyczne hasła typu "zniszczę przestępczość,
              zlikwiduję korupcję!" zdołał wypromować się na urząd prezydenta.
              • Gość: yoma Re: PiS IP: *.crowley.pl 26.04.05, 13:49
                Nic dodać, nic ująć.

A zauważyliście, że wszystkie PiSiaczki wyglądają tak samo? Okrągła gęba z
                przylepionym uśmieszkiem zadowolenia z siebie i politowania dla reszty
                społeczeństwa.

Ja tam takich ludzi nie lubię.
    • Gość: adam większość Polaków popiera narodowy socjalizm IP: 83.238.200.* 25.04.05, 13:41
      socjalizm w kwestiach gospodarczych: wysokie podatki, maksymalizacja
      koncesyjności, uznaniowości gospodarki, rządy urzędników, duże bezrobocie i
      maksymalna rola państwa które rzejmuje maksymalną ilość pieniędzy, socjaliścxi
      wolą żeby ludzie byli na zasiłku czy rencie zamiast pracować na siebie i godnie
      żyć

nacjonalizm w kwestiach światopoglądowych: niedługo zaroii się od takich
      wyroków jak na nieznalskiej czy urbanie...
      • Gość: yoma Re: większość Polaków popiera narodowy socjalizm IP: *.crowley.pl 26.04.05, 15:40

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=23176470&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka