Dodaj do ulubionych

Sejm Internetowy

09.05.05, 18:33
Byly juz rozne: sejm koronny, sejmy prowincjone, sejm konny i konfederacji wojskowej i ten ostatni
byle do jesieni.
Proponuje utworzenie Sejmu Internetowego.
Prosze o zglaszanie umotywowanych kandydatur.
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Sejm Internetowy IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:42
      Zgłaszam kolegę jtpetit .
      Za doskonały pomysł.
      • jtpetit Re: Sejm Internetowy 09.05.05, 20:06
        Ja sie nie nadaje.
    • Gość: demo Re: Sejm Internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:03
      Wspaniały pomysł na normalną tzn prawdziwą demokrację. Popieram!
      Znikną aktualni politycy wraz ze swym zapleczem i niedemokratyczną dyscypliną
      partyjną.
      Brawo!
      • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 09.05.05, 22:45
        No to do dziela.
    • baron_von_gateknienosze Re: Sejm Internetowy 09.05.05, 23:53
      Mam nadzieję, że posłowie tego sejmu przynajmniej pieniądze będą kraść
      wirtualne, a nie jak w rzeczywistym...
      • Gość: J. Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 10.05.05, 06:44
        A wiec moze zostaniesz naszym poslem i dopilnujesz tego ...
        Zglos swoja kandydature.
        • yoma Re: Sejm Internetowy 10.05.05, 17:00
          A miejsc 460 czy więcej?

W końcu Sieć nie zna granic ni kordonów.
          • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 10.05.05, 18:43
            460 i ani jednego wiecej.
            • Gość: dotcom Re: Sejm Internetowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:08
              a co jak jakis hacker sie wlamie na serwer do glosowania i przeglosuje wejscie
              polski do wnp? ;)
              • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 11.05.05, 08:06
                Naipierw moze skompletujmy ekipe.
                Czytajac posty stwierdzilam, ze jest tu sporo fachowcow.
                A poza tym... to ma byc fajna zabawa.
                • yoma Re: Sejm Internetowy 11.05.05, 14:48
                  Zgłaszam Kol. Kol. po_godzinach i sprite36 (a co!)
                  • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 13:15
                    ja się nie nadaję na posła... za mądry jestem... ;P
                    • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 13:19
                      zawsze mozesz zostac sprawozdawca sejmowym
                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:00
                      mówiłeś, że boisz się myśleć :) to się nadajesz...
                  • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 14:06
                    Yoma, wykazalas sie najwieksza inwencja oraz zglosilas najwieksza liczbe kandydatur.
                    Potrzebuje Twojej pomocy.
                    Wydaje mi sie, ze trzeba zmniejszyc liczbe poslow. Nie wiem, co zrobimy z Senatem.
                    • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 14:13
                      senator moze byc tylko jeden - nie bedzie problemu z marszalkiem i
                      glosowaniem...

;)
                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:01
                      Senat trzeba utworzyć, dla Malagueny chociażby. Ochotnictwo należy popierać :)
    • wodnik07 Re: Sejm Internetowy 11.05.05, 18:53
      Witajcie!
      Swietny pomysł. Mam kilka prostych rozwiązań, np. w zakresie zmniejszenia
      bezrobocia, chętnie podrzucę je wybranym posłom. Wezmę udział w wirtualnych
      wyborach, bo w realu nie wierzę nikomu. Czekam na sygnał.
      Pozdrawiam
    • opel_2009 Re: Sejm Internetowy 12.05.05, 16:15
      nie wiem czy tak mozna ale sam zgłaszam swoją kandydaturę
      mam nadzieję, że nawet jeśli nie będzie nas więcej niż 460 to zostanie przeprowadzona weryfikacja, np. 2 krótkie pytania o sytuacje polityczna w Polsce a drugie o geopolityke...
      pozdrawiam
      • yoma Re: Sejm Internetowy 12.05.05, 16:17
        W sensie: a wolisz rząd czy nierząd?
    • xxx131 Re: Sejm Internetowy 12.05.05, 16:22
      jest juz jedna partia internetowa.
      Ma malo czlonkow, ale to nic. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=29202
    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 12:03
      No i co jest?
      • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 13:09
        a czy izba wyzsza tez bedzie?
        jesli tak to ja zglaszam swoja kandydature na Senatorke wzorujac sie na jednym
        z naszych eurodeputowanych ;)
        • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 14:06
          Nie widzę przeciwwskazań.
          • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 14:07
            a jelenie tez przyjmujemy?

lol
            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:00
              Rogacze precz!
              • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:02
                no moze chociaz jakies ufoludki....
                • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:25
                  Po przyznaniu im obywatelstwa...
                  • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:26
                    aby tylko zygzakiem nam po sejmie nie lazily !! :-[
                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:28
                      => nie przyjmujemy także ślimaków.

Co zresztą wynika z powyższego, bo ślimak też rogacz. Ślimak, ślimak, pokaż
                      rogi...
    • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 14:59
      Jako kontrpropozycję zgłaszam pomysł wprowadzenia internetowej demokracji
      bezpośredniej, bo to forma najbardziej demokratyczna z demokratycznych.
      Jednocześnie zgłaszam swoja kandydaturę na administratora Centralnego Serwera
      zbierającego głosy... :-P
      • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:03
        jak się znasz na tych bebechach od komputerów, to w zasadzie czemu nie? :P
        • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:05
          a urny wyborcze to beda w Corelu moze zrobione?
          • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:07
            ale w 8 żeby były
            • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:08
              to moze jeszcze jakas maszyna losujaca kule...
              • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:29
                tzw. sierotka...
      • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:26

> Jako kontrpropozycję zgłaszam pomysł wprowadzenia internetowej demokracji
        > bezpośredniej

Nie bez kozery pytałam, czy 460, czy może być więcej
        • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:29
          jako, ze to pelna demokracja ma byc w tym sejmie naszym powinnismy sobie obrac
          nazwe partyjna;
          ja proponuje np. Unia zza Drugiej Strony Screena
          • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 15:33
            Ooo nie.
            W nazwie nie moze byc "screener". Mam bardzo przykre skojarzenia.
            • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:41
              to moze: Dobitna Unia Polityki Ad-forumdoulubionych
              • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 15:55
                Rozczarowujesz mnie...
        • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 15:30
          Nie moze byc.
          Zreszta i tak trzeba zrobic redukcje.
          Co proponujesz, Yoma ?
          • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:50
            proponuję, że trzeba zrobić głosowanie przedwstępne, w ktorym zostanie
            przegłosowany ważki problem, czy demokracja bezpośrednia, czy jednak ustalona
            liczba mandatów.
            Następnie zrobi się drugie głosowanie przedwstępne, a na jaki temat, to będzie
            zależało od wyniku pierwszego głosowania przedwstępnego. Bo jak przegłosujemy
            bezpośrednią, to będzie można głosować, czy robimy też Senat, a jeśli nie, to
            trzeba będzie najpierw powołać Sejm, a w tym celu trzeba będzie przegłosować,
            ile ma być w nim miejsc i kto jako ojciec założyciel jest uprawniony do
            głosowania.
            • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 15:56
              ;-((((

a jak nie bedzie przeglosowany senat - to co? ja mam byc moze jedynym wyborca?
            • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 15:58
              Za duzo, za duzo tej gry przedwstepnej.
              • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 16:32

A coście myśleli, że demokracja to tak - wzzziut! - i już?

Amerykanie też tak myśleli i jak ten Irak wygląda? Nad demokracją to trzeba
                popracować, o!
                • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:02
                  no dobra, odpuszczam, wracamy do punktu wyjścia :(
                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:03
                    walczysz o władzę?)
                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:06
                      A co ja, Kaczka jestem? Kol. jtpetit mnie wytypował do czynności
                      organizacyjnych. Mogę oddać.
                      • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:07
                        nie no, rób, nadajesz sie)

tylko żeby mądry ktos wygrał, tak kombihuj))
                        • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:10
                          No to robię, rozpisuję plebiscyt: kto jest mądry?
                          • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:12
                            jakieś testy by trzeba może
                            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:31
                              Pomożesz opracować???
                              • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:34
                                ale ja mam niskie ajkiu
                                • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:36
                                  Fałszywa skromność po tygodniu pracy? Eeee tam.
                                • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:37
                                  Juz się wyspałem. Mogę sie przyłączyć...
                                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:38
                                    moge byc w komisji skrutacyjnej, zawsze chciałam w takim czyms być
                                    • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:40
                                      Dobra... bedziesz wymyślać nowe skróty
                                      • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:43
                                        skruty, jesli juz
                                        • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:44
                                          z kruty... ni poławiamy dobre pstrągi.
                                          • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:45
                                            oj, szycko cos chcesz sie nachapać
                                            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:50
                                              Nie, tylko myślę na głos (na pism?), do czego jeszcze może służyć komisja
                                              skrutacyjna.
                                • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:38
                                  To będziesz dobrym posłem
                                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:39
                                    echhh, a mielismy madrych wybierać
                                    ma byc tak samo?
                                    to nudne
                                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:43
                                      nie, na razie mamy jednoosobowy Senat. Widziałas kiedy jednoosobowy Senat?

A na (w? chyba na, bo to wyspy) Mikronezji parlament jest jednoizbowy i ma 13
                                      deputowanych. Takim to dobrze.
                                      • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:45
                                        Aha
                                        To ja proponuje, żeby u nas było po 11 sztuk w każdej izbie
                                        Plus arbiter (prezydent) jako 23 osoba

• yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:53
                                          W sensie jak w piłkę kopanę?
                                          • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:00
                                            dokładnie))))
                                            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:03
                                              A. to jeszcze rezerwowych trzeba by wyznaczyć.
                                  • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:40
                                    zaraz, moment, na drzewko sobie przełączę
                                  • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:41
                                    no nie. Za dużo tego.Sprite, > To będziesz dobrym posłem - do czego/kogo to
                                    było?
                                    • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:46
                                      Zdaje sie , że własnie drzewko szlag trafił.
                                      To było do po_godzinach, bo ona myśli że ma niskie ajkju a to znaczy, ze nadaje
                                      się na posła.
                                      No chyba , że zdecydujemy inaczej.... :)))
                                      • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:47
                                        Aha

???
                                        • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:52
                                          Ale ona chce mądrych, czyli się nie nadaje, nie żebym jej czegokolwiek
                                          odmawiała - tylko cytuję

Każdy, kto sądzi, że jest dość mądry na posła, jest na tyle głupi, że może
                                          zostać posłem. To jest Prawo Yomy, świeżutko sformulowane.
                                          • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:54
                                            To trzeba na transparenty dać
                                            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:55
                                              Uprzejmie dziękuję za docenienie mnie, uścisk ręki prezesa poprosze
                                              • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:00
                                                twój czy mój?)
                                                • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:11
                                                  MOJ.
                                                  • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:18
                                                    Dziękuję, panie prezesie, to śpiewałem ja, Jarząbek
                                                  • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:20
                                                    No, no, juz dobrze... :)
                                                    Yoma, skad Ci przyszlo do glowy, ze jestem facetem ?
                                                  • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:25
                                                    Przez 'petit'?
                                                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:26
                                                    petit preses ???
                                                  • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:28
                                                    to juz lepiej France-press
                                                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:29
                                                    nie mów, ze to twoja firma ...
                                                  • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:30
                                                    Okazalo sie ze to nazwisko... Pozostaje jedna mozliwosc: preses Petit
                                                  • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:27
                                                    To moje nazwisko...
                                                  • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:29
                                                    No to musisz zmienic plec.
                                                  • Gość: jtpetit(e) Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:30
                                                    Na Boga ... NIE !!!!!
                                                  • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:31
                                                    Nie mieszajmy w to boga.
                                                    Siostro, skalpel!
                                                  • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:37
                                                    Jak skalpel, skoro to kobieta? Kobietę chcesz naturalizować?
                                                  • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:38
                                                    Dzieki Yoma za wsparcie :)
                                                  • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:39
                                                    Ma byc petit, bedzie petit.
                                                  • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:21
                                                    a ja gorę!
                                                  • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:28
                                                    no to jeszcze raz chlust chlust malaguena,

Petit, sorry, tak mi się jakoś przypasowało
                                          • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:55
                                            > Każdy, kto sądzi, że jest dość mądry na posła, jest na tyle głupi, że może
                                            > zostać posłem. To jest Prawo Yomy, świeżutko sformulowane.

Świetne...wpiszmy to do nowej Konstytucji
                                            • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:06
                                              Do preambuły!

I to będzie cała preambuła, dzięki czemu unikniemy sporów światopoglądowych. No
                                              widzicie, jakie osiągnięcia mamy w piątek wieczór
                                            • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:06
                                              sprite36 na prezydenta !
                                              • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:08
                                                szszsza... poszedł na piwo. Chyba, ze wybieramy nieobecnych? Ale się chłopak
                                                zdziwi, jak wróci...
                                                • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:10
                                                  on cos musial wyniuchac - bo poszedl oblewac wczesniej niz byl postulat ;)
                                                  • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:12
                                                    tym bardziej trzeba go wybrać - nieobecni nie stawiają oporu :)))))
                                                  • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:28
                                                    ale on poszedł na piwo, czy po piwo, bo nie pamietam
                                                  • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:30
                                                    na piwo do klubu, klubowicz jeden
                                    • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:46
                                      do Ciebie
                                  • sprite36 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:54
                                    Wiecie co...piątkowy wieczór to chyba nie jest najlepsza pora na tworzenie nowej
                                    demokracji. Widzę , że na trzeźwo nic nie pójdzie do przodu. Przedyskutuję
                                    problem w klubie przy piwie i jak wrócę to przekażę Wam wnioski. Mam nadzieję,
                                    że do tego czasu nie wykolegujecie mnie z Grupy Trzymjącej Władzę...
                                    • po_godzinach Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:55
                                      ci upilnuje miejsca
                                    • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 19:57
                                      Co racja, to racja. Tylko władza się źle kojarzy. Grupy trzymającej... co?
                                      • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:14
                                        WLADZE.
                                        Yoma, co to za anarchia ?!
                                        • yoma Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:20
                                          Gdzie anarchia, zjazd konstytucyjny zasuwa pełną parą! Preambułę już mamy, i w
                                          zasadzie prezydenta.
                                          • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 20.05.05, 20:22
                                            No jak to ...
                                            Przeciez wyborow jeszcze nie bylo.
                                            • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:23
                                              no - czekam na prezesa naszego klubu...
                                            • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:31
                                              do Sejmu nie było, a zjazd konstytucyjny jakoś się sam ukonstytuował
                                              • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:33
                                                jak to nie bylo?? wybory byly ok. poludnia, i do sejmu i do senatu
    • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:32
      Proszę koleżeństwa - spadam, bo jak tak dalej pójdzie to na Law & Order nie
      zdążę :)

proszę mnie nie wykiszkować z ław poselskich przez ten czas.
      • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 20.05.05, 20:34
        ok- 3mam miejsce
        • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:36
          dziękuję
      • Gość: Doom Re: Sejm Internetowy IP: *.aster.pl 20.05.05, 20:34
        ten Law & Order to cus jak skocz end soda?
        • Gość: yoma Re: Sejm Internetowy IP: *.crowley.pl 20.05.05, 20:35
          Przyznam się, że taki serial, lubię go. Skocz tylko na rocksach :)
    • yoma Re: Sejm Internetowy 24.05.05, 13:17
      Szanowne Koleżanki! Szanowni Koledzy!

Pani marszałek honorowy, czyli ja, wróciła i może przystąpić do czynności.

Wczoraj pani marszałek honorowy nie chciała ogłaszać powrotu, bo miała kruca
      bomba mało casu, a tak z doskoku to nie ma co :)))

Stuk, puk, laską w podłogę, wznawiam obrady.
      • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 24.05.05, 13:36
        No witaj, Yoma !
        Juz sie za Toba stesknilam ;)))
        • yoma Re: Sejm Internetowy 24.05.05, 13:40
          Wzajemnie,

miło zobaczyć, że cię nie znaturalizowali przez weekend :))
          • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 24.05.05, 14:20
            Nawet o tym nie wspominaj ...!
            Wracajac do naszego Sejmu: musimy sie za to zabrac bardziej energicznie, bo jakos sie to rozlazi.
            • yoma Re: Sejm Internetowy 24.05.05, 14:23
              No, zanim się wszyscy zlezą... w realnym Sejmie się i godzinę potrafią złazić.
              Czy prezydent wrócił już z piwa? Sprite?
            • yoma Re: Sejm Internetowy 24.05.05, 17:29
              I płynie z tego morał, że najlepiej to wychodzi w piątek po południu. Jutro
              znowu piątek :))
              • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 24.05.05, 18:21
                No wiec moze: Piatkowy Popoludniowy Sejm Internetowy ...
                • yoma Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 16:23
                  Czyli PiPSI?
    • yoma Re: Sejm Internetowy 01.06.05, 18:04
      Jestem zbulwersowana!

Tak dobrze żarło i zdechło...
      • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 01.06.05, 18:16
        No widzisz...
        • yoma Re: Sejm Internetowy 01.06.05, 18:20
          Może to zsynchronizowane z prawdziwym?
          • Gość: jtpetit Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 01.06.05, 18:33
            Mialam wielka ochote zrobic konkurencje temu prawdziwemu, ale widzisz jak wyszlo...
            Tak jak w prawdziwym...
            • yoma Re: Sejm Internetowy 01.06.05, 18:40
              No ja też... Prezydent gdzieś zdechł, głosły gdzieś zdechły, wszytko gdzieś
              zdechło. Aspołeczne to społeczeństwo i przypadkowe.
              • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 01.06.05, 22:22
                no nie slyszalas ze prezydent w Bialowiezy na zubry poluje?? moze jeszcze tu wroci - chyba, ze bedzie wolala przez zielona granice , a wtedy - wybory mamy od nowa... ;)
              • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 01.06.05, 22:24
                w kazdym razie na senat zawsze mozna liczyć :)
                • yoma Re: Sejm Internetowy 02.06.05, 18:59
                  Dziękuję, pani senator. Oj, jednoosobowy senat to jednak straszna
                  odpowiedzialność...

Sprite i żubry?
                  • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 02.06.05, 22:15
                    no mowil cos tam ze na piwo leci.. moze wlasnie zubra lubi ;)

przydalby sie ktos na zastepstwo do tego senatu (buja w oblokach)
                    • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 09:53
                      jako przedstawicielka jednoosobowego senatu proponuje urzadzic w Warszawie
                      parade jeleni - parada mialaby przejsc pod gmachem sejmu i Krakowskim
                      Przedmiesciem;
                      uprzejmie prosze sejm internetowy o glosowanie w tej sprawie
                      • Gość: J. Re: Sejm Internetowy IP: *.fbx.proxad.net 06.06.05, 18:41
                        Jestem ZA.
                    • yoma Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 11:02
                      Browar Łomża rulez, ale żubr też może być. Co do meritum i obłoków, w końcu
                      senat służy do zadumy :))
                      • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 13:58
                        yoma napisała:

> Co do meritum i obłoków, w końcu
                        > senat służy do zadumy :))

.. a obłoki do marzeń, czyli implikując - seant słuzy do marzeń ;)
    • jane_com2 Re: Sejm Internetowy 02.06.05, 19:57
      Może coś by z tego wyszło :)
    • yoma Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 11:04
      Proszę Państwa, widzę oto, że w tutejszym parlamencie (zjeżdzie konstytucyjnym?)
      występuje zjawisko nadreprezentacji ocierające się o dyskryminację.

Proponuję poddać pod obrady projekt ustawy o równym dostępie mężczyzn do
      stanowisk. A co.
      • malaguena1 Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 13:56
        > Proponuję poddać pod obrady projekt ustawy o równym dostępie mężczyzn do
        > stanowisk

A po co... ?
        • yoma Re: Sejm Internetowy 06.06.05, 16:22
          no bo jeden Sprite może się czuć smutno, widzisz, wystraszyłyśmy chlopaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka