Dodaj do ulubionych

Dorośli dzieciom zgotowali ten los!

20.07.05, 08:04

Przestańcie pomagać dzieciom, one spuchły od waszej pomocy-dajcie im
wolność!

Każda fundacja mająca na celu "pomoc dzieciom" jest mafią! Samo rozumowanie,
że dziecko potrzebuje pomocy jest idiotyzmem i poniżaniem dziecka. Kto
dziecko traktuje jak przyszłego przeciętnego pracownika, temu do głowy nigdy
nie przyjdzie "pomaganie przeciętnym". Tylko ten, kto dziecko traktuje jak
przyszłego darmozjada mu "pomaga', co i tak nie chroni od darmozjada.
Wystarczy przecież jak każdy dorosły zwróci innemu dziecku tylko to, co sam
dostał, gdy nim był a dzieci będą miały bez "pomocy" wystarczające środki!
Najtrudniej zrozumieć najprostszą ekonomię. 70 % Polaków "pomaga" dzieciom co
z inteligencją ma mało wspólnego może z demokracją tak! Antypedagogom
podpowiem o nierozumianej przez nich prawdzie. Nawet rodzice nie muszą
utrzymywać swoich dzieci bo muszą komuś oddać koszty, które zostały wydane na
ich wychowanie. Mogą więc to oddać swoim dzieciom, dlatego nie mogą uważać że
się dzieciom poświęcają co najwyżej że dokonują im zwrotu. Myślę, że z tej
prawdy matematycznej powstał ruch zwany antypedagogiką, który jednak tą
prawdę pomija! Każdy człowiek musi sam na siebie zapracować, to podstawa
prawidłowej ekonomii!

Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 09:35
      no i szansa, ze napadna na nas grupki zwyrodnialych dzieci z patologicznych
      rodzin zwiekszy sie automatycznie.
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 20.07.05, 16:13
        Nikt nie jest tak mądry by potrafił nie kraść! Nie jest pewne, które kradzieże
        przeważają, czy te ludziom znane czy te o których ludzie nic nie wiedzą. Bóg
        oceni kto z ludzi był większym złodziejem. Ojciec mój w niewoli przebywając w
        lagrze liczącym 250 ludzi otrzymywał jeden chleb na czterech rano i jeden na
        czterech wieczorem.(125 chlebów). Polacy uprosili magazyniera by dawał im rano
        jeden chleb na trzech a za to wieczorem jeden chleb na pięciu.(133 chleby).
        Dopiero po kilku miesiącach magazynier domyślił się że został oszukany.
        Dorośli w Polsce na swoje wychowanie od kogoś otrzymali środki jeśli tego nie
        oddadzą następnym dzieciom zostają złodziejami. W Polsce jest 50 % dorosłych,
        którzy tego nie oddają następnym dzieciom.
        Część z nich nie rozumie na czym polega okradanie !
    • yoma Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 13:33
      Facet, daj se siana, już to kiedyś pracowicie tłumaczyłeś, tylko nikt nic nie
      zrozumiał.
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 20.07.05, 15:25
        Dlatego że trafiam na ociężałych umysłowo mam dać spokój?
        • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 17:38
          Tak.
          Szanuj swój czas i udaj sie ku bardziej rozumnym.
          • yoma Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 18:11
            p_g, przestań, bo się znowu rozszaleje.
            • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 20.07.05, 18:42
              Szaleją również inni.
              W kwestii ochrony praw dzieci antypedagodzy twierdzą, iż po uzyskaniu
              równouprawnienia przez Murzynów i kobiety, dzieci są ostatnią dyskryminowaną
              grupą istot ludzkich. Generalnie deprecjonują oni wszelkie akty prawne
              określające prawa dzieci(w tym akty międzynarodowe takie jak Konwencja o
              Prawach Dziecka), twierdząc że mimo deklaracji o podmiotowości dziecka ujmują
              one zagadnienie praw wyłącznie w kategoriach opieki, jaka dzieciom
              przysługuje.
              Okazuje się- i jest to zjawisko nieco paradoksalne- że rozwój form opieki
              oznacza najczęściej jeszcze większe uzależnienie dziecka i ograniczenie jego
              praw'(LEWIN 1990, s.49).
              Zauważamy zasadniczą różnicę w podejściu do praw dzieci we wszystkich
              dotychczasowych rozwiązaniach w porównaniu z decyzjami antypedagogów. Omawiana
              ewolucja praw dzieci była de facto powiększaniem zbiorów praw PRZYZNAWANYCH
              dzieciom- od prawa do życia po cały kompleks praw ujętych w Konwencji o Prawach
              Dziecka ONZ. Tymczasem antypedagodzy twierdzą, że dzieciom praw przyznawać nie
              można- bowiem wizja świata, która się za tym kryje jest wizją gdzie ktoś(np.
              dorośli) komuś(np. dzieciom)może jakieś prawa przyznawać czy odbierać, co jest
              ewidentnym świadectwem nierówności i humanitarnego- w najlepszym przypadku-
              protekcjonizmu. Tymczasem każda jednostka ludzka, a więc również dziecko,
              posiada określone prawa nie z czyjegoś nadania, ale z samej natury swojego
              istnienia.
              Prawo do uczestniczenia w życiu politycznym- gwarantujące bierne i czynne prawa
              wyborcze(bo jakie jest racjonalne wytłumaczenie tego, że np. nie może wybierać
              osoba, która ma 17 lat i 364 dni, a może osoba, która ma 18 lat i 1 dzień?
              Dlaczego nie może wybierać 17- latek(będący-co się zdarza-studentem nauk
              politycznych), a może(co również się zdarza) 100-latek kojarzący jedynie własne
              imię i nazwisko?
              Przytoczone powyżej niektóre z postulatów antypedagogów brzmią dzisiaj
              abstrakcyjnie; nie zmienia to jednak faktu, iż samostanowienie jest celem, w
              kierunku którego- czy chcemy tego, czy nie-ewoluować zapewne będzie doktryna
              praw dziecka.

Być może więc kiedyś, w dalekiej przyszłości, dzieci nie będą mogły uwierzyć,
              że były ongiś takie czasy gdy prawa do samostanowienia - w majestacie krajowych
              i międzynarodowych rozwiązań legislacyjnych - nie przyznawano 1/3
              ludzkości,ludzkości najważniejszej.

• po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 18:45
                To od jakiego wieku proponujesz przyznać prawa wyborcze?

Bez ograniczeń? Od urodzenia?
                • yoma Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 19:00
                  I cóżeś narobiła?
                • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 20.07.05, 19:58
                  A od kiedy jest się człowiekiem?
                  Grupa deputowanych do Bundestagu chce ustanowić prawo wyborcze dla całych
                  rodzin, a więc również dla dzieci. Jutro odbędzie się głosowanie nad wnioskiem
                  w tej sprawie. Nie ma jednak szans na jego przyjęcie.

Inicjatorzy argumentują, że skoro władza pochodzi od ludu, nie wolno z tej
                  zasady wykluczać dzieci i każda rodzina miałaby tyle głosów, ilu liczy
                  członków.

O taką modyfikację przepisów wyborczych od lat walczy polityk bawarski z CSU
                  Johannes Singhammer, ojciec sześciorga dzieci.

Wsparli go przewodniczący Bundestagu Wolfgang Thierse z SPD, a także posłowie z
                  partii Zielonych, FDP i CDU.

Jeszcze nie wiadomo, jak miałyby głosować dzieci w razie braku porozumienia
                  między rodzicami. Ale i na to pytanie znajdzie się odpowiedź - twierdzą ci,
                  którzy chcą oddać losy kraju w ręce wielodzietnych rodzin.
                  • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 20.07.05, 23:39
                    "Nie ma jednak szans na jego przyjęcie".

Nie dziwi mnie to. Prawo głosu powinni miec ludzie świadomi (przynajmniej
                    teoretycznie), czyli dorośli.

Republikę dziecięcą wymyslił Król Maciuś Pierwszy - i rezultaty były mizerne.
                    • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 05:06
                      Dorośli zawsze wymyślali za dzieci, kiedyś tak za Murzynów myślano i nawet
                      rezultaty ustalano.
                      • Gość: ktoś Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.tele2.pl 21.07.05, 07:43
                        Polubu, musisz mieć jakiś poważny problem. Jakiś czas temu próbowałeś swoje
                        poglądy wytłumaczyć uczestnikom forum i nie udało ci się. Obawiam się że to nie
                        była wina braku ich inteligencji tylko raczej twojej.
                        Pewiem bardzo dobry wykładowca na UJ twierdził , że jeśli studenci nie
                        rozumieją nic z wykładów to nie jest ich wina tylko wykładowaca jest do niczego
                        i powinien zająć się czymś innym.
                        Może więc zajmij się czymś prostszym i nie obciążaj tak swojej głowy bo jaszcze
                        bardziej ci zaszkodzi.
                        pzdr
                        • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 08:10
                          Ten bardzo dobry wykładowca UJ jednak Nagrody Nobla nie dostanie, bo nic nowego
                          nie jest w stanie wymyślić. Kto dostaje, więc Nagrodę Nobla ten, którego
                          wszyscy rozumieją? Pewien laureat tej nagrody jest mi bliższy mówiąc, że z
                          niewiedzy powstają wynalazki-wszyscy wiedzą, że tego nie można zrobić a jeden
                          nie wie i to robi.
                          • Gość: Ktoś Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.tele2.pl 21.07.05, 08:41
                            Polubu, litości!!!!! Najprostsze zdanie potrafisz tak napisać , że trzeba się
                            głęboko zastanawiać - co też autor miał na myśli ??
                            Może zanim zaczniesz się wypowiedać na ,forum popracuj troszkę nad sposobem
                            wypowiedzi ??
                            W końcu, kiedy coś do kogoś mówię , zależy mi na tym żebym został zrozumiany.
                            Ciebie bardzo trudno zrozumieć chociaż mówisz tym samym językiem :-)
                            • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 10:43
                              Jak ktoś nie ma argumentów to krzaków szuka. Pomyśl Ty czy możliwe jest by
                              dziecku, które będzie przeciętnym pracownikiem pomagać i udziel odpowiedzi
                      • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 10:49
                        Głosując w imieniu niemowlęcia, tez chcesz uzurpować sobie prawo do decydowania
                        za nie. Czyż nie?
                        • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 10:53
                          Podcierać mu tyłek mogę a uzurpować sobie prawo do jego pieniędzy nie?
                          • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 10:55
                            Urodiłes je sobie, więc wziąłeś na siebie obowiązek podcierania mu tyłka. Ono
                            ma prawo do podcierania, Ty obowiązek.

• polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 11:41
                              Urodiłes je sobie, więc wziąłeś na siebie obowiązek podcierania mu tyłka. Ono
                              > ma prawo do podcierania, Ty obowiązek.
                              A JEGO PIENIĄDZE MAM ODDAĆ TOBIE!
                              • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 11:54
                                Mi?
                                Alez ja nie chce jego ani Twoich pieniędzy.

• Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 12:58
                                  To, że ktoś nie chce moich pieniędzy to jeszcze nie dowód, że mnie nie okrada!
                                  • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:59
                                    Chcesz powiedzieć, że Cię okradłam?
    • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 10:57
      > wolność!

tzn jak dziecko jest glodne w szkole to mam pozwolic zeby umarlo z glodu? Tak?
      • polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 11:51
        Jeśli pomagasz dziecku kwotą 1 złotówki rocznie to ono nie przeżyje, ale
        jeśli
        oddajesz to musisz oddać co najmniej tyle ile wystarczyło tobie na przeżycie
        i to dziecko
        będzie musiało żyć!
        Jeśli oddadzą wszyscy dorośli to dzieci nie będą okradane.

• kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 11:58
          wiesz powtarzasz swoje slogany ciagle takie same jak katarynka jakbys nie umial
          nic innego napisac labo jakby cie ktos nakrecil i puszczal ciagle te sama plyte

Zapytalam zwyczajnie czy moge dac przygodnemu dziecku na obiad jesli widze ze
          jest glodne

Nawet sie ustosunkowac nie mozna do twojej wypowiedzi bo zachowujesz sie jakbys
          byl w sejmie ani na ambonie
          Odpowiedz konkretnie na moje pytanie
          • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:01
            Jeśli pomagasz dziecku kwotą 1 złotówki rocznie to ono nie przeżyje, ale
            jeśli
            oddajesz to musisz oddać co najmniej tyle ile wystarczyło tobie na przeżycie
            i to dziecko
            będzie musiało żyć!
            Jeśli oddadzą wszyscy dorośli to dzieci nie będą okradane.

i jeszcze jedna niech kazdy da zlotowke a przynajmiej kilka dzieci nie bedzie
            chodzic glodnych

Madra i piekna aktorka Anna Dymna nawolywala 1 % naszego podatku bo jest w
            mafii

kretynizm
            • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 12:10
              Im więcej będzie tych co pomagają dzieciom tym gorzej im będzie a ubustwa
              dzieci nigdy się nie zwalczy. Po co dziecku pomagać jak ono jest lepsze od tych
              co mu pomagają. Ja nie mam ładnych autorytetów.
              • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:21
                jasne do niech ta lepszoscia na je
                Ty idz lepiej do szkoly i zobacz ile dzieci nie ma sniadania i chodzi
                zwyczajnie glodne

cyt Ja nie mam ładnych autorytetów.
                Jesli ktos Ciebie urazil, zabral pieniadze nie oceniaj wg siebie i wg niego To
                jest Twoj problem i tej osoby Nie zwalaj winy na caly narod

Zawsze beda Ci ktorzy okradaja ale na szczescie tacy ktorzy pomagaja

Nie mam tyle zeby oddac glodemu, potrzebujacemu dziecku (tzn aby calkowicie
                moglo przezyc, musialabym chyba zarabiac dwie pensje - nie zastanowiles sie nad
                tym) i nie uratuje wszytskich dzieci - wazne jest ze pomoge niektorym
                i tyle ile mam - dam Przychodzi do mnie dwojka glodnych dzieci po jedzenie,
                rodzice bezrobotni jak moga lapia zlecenia ale pracy zwyczajnie nie ma
                Mam im powtorzyc Twoje chore slogany
                Nie chcesz brac nie bierz i nie mow za wszystkie dzieci niektorzy potrzebuja
                pomocy i ani to nie jest dla nich ponizanie ani dla mnie laskawosc tylko cieply
                posilek jeden dzien bez glodu
                Pomagam bo jako czlowiek jestem tak wychowana - glodnego nakarm
                • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 22:01
                  Coś mieszasz, głodnego nakarm to nie musi być i raczej nie jest pomaganie.
                  Matka Teresa właśnie nie pomagała! To raczej jest zwróć mu za swoje dzieciństwo.
                  • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 22.07.05, 09:40
                    Nowa teoria Matka Teresa nie pomagala

co do mojego dziecinstwa ja place na moje dziecko
                    Wiesz i twoja teoria jest bzdurna bo ja dostalam od mamy za siebie czyliza
                    jednego a mam troje dzieci to czemu musze palcic za 3 skora ja dotswalam za 1
                    czyli za siebie

MOja mama miala dwoje dziecie ja mam trzy zanczy ze ona musi mi teraz doplacac\
                    bzdura
          • polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:28
            Nie biorę odpowiedzialności za Twoje rozumowanie.
            Dać komukolwiek możesz jak jesteś pewna, że na siebie zapracowałaś. Nie jesteś
            Bogiem by to wiedzieć. Ja jak mam to dzieciom "daję”, ale traktuję to jako
            zwrot tego, co sam dostałem. Pewności jednak nie mam czy daję czy zwracam. Mam
            natomiast pewność, że dzieci nie potrzebują pomocy, bo dorośli muszą zwracać,
            co sami dostali, jak zwrócą to nie spotkasz dziecka, któremu na obiad będziesz
            mogła dać.
            • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:35
              a nie przyszlo Ci na mysl ze istnieja rodzice ktorzy nie maja pracy i to nie
              jest ich wina ???
              i nie moga dac dziecku jedzenia bo ich zwyczajnie na to nie stac
              • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 12:46
                A nie przyszło Ci do głowy, że rodziców nie stać tylko, dlatego że ich dzieci
                są okradane? Ja mam pretensje tylko do tych, którzy okradają dzieci. Każda
                zaś "pomoc" dzieciom zwiększa ich możliwości w okradaniu.

• kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 12:47
                  to ze ustroj jest chory

mam pozwolic zeby dziecko umarlo z glodu ?
        • Gość: Lena Pytanie do polubu IP: 83.136.224.* 21.07.05, 12:04
          Czy zdarzyło ci się spotkać choć jedną osobę która zgadza się z twoim
          rozumowaniem ?I dlaczego cię to nie zastanawia?
          • Gość: polubu Re: Pytanie do polubu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 12:55
            O antypedagogice Ty słyszała?
            Antypedagodzy twierdzą, że dzieciom praw przyznawać nie można-, bowiem wizja
            świata, która się za tym kryje jest wizją gdzie ktoś(np. dorośli) komuś(np.
            dzieciom)może jakieś prawa przyznawać czy odbierać, co jest ewidentnym
            świadectwem nierówności i humanitarnego- w najlepszym przypadku-
            protekcjonizmu. Tymczasem każda jednostka ludzka, a więc również dziecko,
            posiada określone prawa nie z czyjegoś nadania, ale z samej natury swojego
            istnienia.
            Zasadniczym, zatem prawem każdego człowieka - a więc i dziecka - jest prawo do
            samostanowienia - i o nie przede wszystkim upominają się antypedagodzy.
            Prawo do uczestniczenia w życiu politycznym- gwarantujące bierne i czynne prawa
            wyborcze,(bo jakie jest racjonalne wytłumaczenie tego, że np. nie może wybierać
            osoba, która ma 17 lat i 364 dni, a może osoba, która ma 18 lat i 1 dzień?
            Dlaczego nie może wybierać 17- latek(będący-co się zdarza-studentem nauk
            politycznych), a może,(co również się zdarza) 100-latek kojarzący jedynie
            własne imię i nazwisko?
            Przytoczone powyżej niektóre z postulatów antypedagogów brzmią dzisiaj
            abstrakcyjnie; nie zmienia to jednak faktu, iż samostanowienie jest celem, w
            kierunku, którego- czy chcemy tego, czy nie-ewoluować zapewne będzie doktryna
            praw dziecka. Już dziś nie dziwi nas, że kilkunastolatek sam decyduje o swojej
            fryzurze(nie do pomyślenia w mojej młodości!).

Być może, więc kiedyś, w dalekiej przyszłości, dzieci nie będą mogły uwierzyć,
            że były ongiś takie czasy, gdy prawa do samostanowienia - w majestacie
            krajowych i międzynarodowych rozwiązań legislacyjnych - nie przyznawano 1/3
            ludzkości. Do tego części najważniejszej!

• po_godzinach Re: Pytanie do polubu 21.07.05, 12:59
            No tak, to juz pisałes wielokrotnie, ale Lena zapytała o cos całkiem
            innego: "Czy zdarzyło ci się spotkać choć jedną osobę która zgadza się z twoim
            rozumowaniem ?"
            Jeśli więc możesz, odpowiedz nam, bo tez jestem ciekawa.
            • Gość: polubu Re: Pytanie do polubu IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 13:30
              Powtórzę jeszcze raz -antypedagogika to poparcie dla mnie nie dla Was. Co Wam
              da moja odpowiedź-tak.
              Muszę być chyba niewysłowienie tępy, skoro nadal nie rozumiem. A może po prostu
              wolę powiedzieć, że nie rozumiem, gdyż nie chcę formułować zdań obraźliwych w
              stosunku do mojego adwersarza. Wizja w której wprowadza się jakieś wydumane i
              nonsensowne obowiązki wobec "ojczyzny" śmierdzi mi na kilometr totalitaryzmem.
              Nie bardzo wiem co ma państwo do wydatków moich rodziców na moje wychowanie.
              Nie wychowywali maszynki do płodzenia dzieci tylko wolnego, myślącego człowieka
              (bynajmniej nie mam nic przeciw prokreacji). Człowieka o potencjale do
              zarabiania i płacenia podatków, obywatela państwa, który - jeśli taka będzie
              wola większości, jest gotów łożyć więcej na wspólne cele, dopóki sam nie jest
              obciążony utrzymywaniem potomstwa. Ale gadaniny o długach wobec nie wiadomo
              kogo słuchać najzwyczajniej w świecie nie mogę. Najprymitywniejsza odpowiedź na
              owe kuriozalne roszczenia brzmi: Ja się na świat nie prosiłem.

Szkoda, że najczęściej do takich lub podobnych recept sprowadzają się programy
              odwrócenia negatywnych tendencji demograficznych serwowane przez ugrupowania
              zwane w Polsce radykalną prawicą.

To że się ktoś na świat nie prosił nie upoważnia do okradania innych. Jedni
              mnie nazywają lewicowcem inni prawicowcem a mi tylko chodzi o matematyczną
              uczciwość.Dla mnie każdy człowiek(chorzy usprawiedliwieni) powinien zapracować
              na całe swoje życie tj.0-18lat,18-65 i emeryturę,żaden człowiek nie potrzebuje
              pomocy!!Jeśli ktoś otrzymuje na swoje wychowanie,ja nie wnikam czy od
              rodziców,czy od społeczeństwa czy jeszcze z innych źródeł.Ja twierdzę że musi
              to oddać inaczej zostaje złodziejem.W naszych warunkach za niego oddają rodziny
              wielodzietne.Mnie nie chodzi o sprawiedliwość bo uważam że o nią Ktoś
              zadbał,sprawiedliwość jest constans.Jeśli chcemy jednak mieć mniej bandytów to
              musimy przestać kraść.Ja tylko wskazuję jeden punkt gdzie "uczciwi" kradną i
              nawet o tym nie wiedzą.Wybór należy do Was.

Myślałem, że nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć, a jednak Twoja księżycowa
              logika jako żywo zaskakuje mnie. Pozwól, że najpierw zrekapituluję Twoją myśl
              (mam nadzieję, że prawidłowo ją interpretuję - choć nie zdziwię się jeśli tak
              nie jest): każdy człowiek, aby dożyć wieku dorosłego musi być przez pewien czas
              na utrzymaniu społeczeństwa (nie istotne w tym momencie czy bezpośrednio - jako
              pensjonariusz domu dziecka, czy pośrednio - jako członek rodziny, będącej
              częścią tego społeczeństwa). W związku z tym, jeśli chce pretendować do miana
              człowieka uczciwego, musi zwrócić to co zainwestowano "w niego".-Ten gość mnie
              zrozumiał!
              • kati1973 Re: Pytanie do polubu 21.07.05, 13:35
                do kogo jest ta odpowiedz i na jakie pytanie

:)

• po_godzinach Re: Pytanie do polubu 21.07.05, 13:36
                Myślałem, że nic mnie nie jest w stanie zaskoczyć, a jednak Twoja księżycowa
                logika jako żywo zaskakuje mnie. Pozwól, że najpierw zrekapituluję Twoją myśl

A ja wyraziłam jakąś mysl? Ja tylko zadałam pytanie - ile osób przekonałes do
                tego, co piszesz.

(mam nadzieję, że prawidłowo ją interpretuję - choć nie zdziwię się jeśli tak
                nie jest): każdy człowiek, aby dożyć wieku dorosłego musi być przez pewien czas
                na utrzymaniu społeczeństwa (nie istotne w tym momencie czy bezpośrednio - jako
                pensjonariusz domu dziecka, czy pośrednio - jako członek rodziny, będącej
                częścią tego społeczeństwa). W związku z tym, jeśli chce pretendować do miana
                człowieka uczciwego, musi zwrócić to co zainwestowano "w niego".-Ten gość mnie
                zrozumiał!

Dziecko rodząc się swoim rodzicom powinno byc na ich utrzymaniu.
                Jeśli rodziców nie stać na to, aby utrzymać juz narodzone dziecko, państwo
                powino z podatków obywateli owym rodzicom pomóc.
                Koniec, kropka.
                Reszta to bełkot.
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 09:32
        tzn jak dziecko jest glodne w szkole to mam pozwolic zeby umarlo z glodu? Tak?
        Nie. Masz mu oddać co sama jadłaś będąc w szkole. Jeśli tak wszyscy oddadzą to
        nikt nie będzie musiał pomagać.
        Oddać wszyscy muszą a pomagać nikt nie musi!
    • Gość: tiki Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.adsl.mana.pf 21.07.05, 13:15
      Poddaje sie ! Zwracam dyplomy ! JA NIECZEGO Z TEGO BELKOTU NIE ZROZUMIALAM !
      • ciszaprzedburza Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:20
        Nie jesteś sama.
      • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:23
        To ja Ci wytlumacze to co ja zrozumialam

Prawdopodobnie ktos go okradl - kto nie wiemy czy matka, czy panstwo
        W kazdymbadz razie prowadzi krucjate

idea jest taka ze zawsze ktso musi oddac pieniadze dziecku czy to rodzice bo
        tez dostawali czy to Panstwo jesli rodzicow nie stac (bo nie maja np pracy)
        i to mi sie wydaje nawet sluszne ale w utopii a nie w aszarej rzezcywistosci na
        ktora nie mamy wplywu:)

ale druga idea jest taka ze nie mamy dawac potrzebujacemu dziecku bo ono jest
        lepsze od nas (to niezupelnie rozumiem co autor ma na mysli, czy ze czyste ze
        dziecko czy ze ponizamy dajac tylko zlotowke czy ze ponizamy ze dajemy w ogole
        kase)

a jezeli dajemy kase ponizamy to dziecko i krzywdzimy bo jest ktos kto jest mu
        winny jego kase (rodzic, panstwo) i otwieramy droge na taka kradziez

teraz jasne bardziej :)
        • ciszaprzedburza Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:41
          A w życiu!!!
          Ja rozumiem poszczególne słowa i zdania. Tylko nijak nie mogę zrozumiec "co
          autor miał na myśli".
          Piszesz: "idea jest taka ze zawsze ktso musi oddac pieniadze dziecku czy to
          rodzice bo
          tez dostawali czy to Panstwo jesli rodzicow nie stac" i
          "druga idea jest taka ze nie mamy dawac potrzebujacemu dziecku bo ono jest
          lepsze od nas " Czy wg Ciebie to się łączy w jakąś sensowną całość? I jak
          autor wątku chciałby swoje teorie wprowadzić w życie?
          • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:44
            To jest jakos tak, że bezdzietni powinni płacić wielodzietnym na każde dziecko
            bodaj 250000 złotych, bo tyle ponoc kosztowało wychowanie bezdzietnego i on,
            jak nie odda innym dzieciom (czyli ich rodzicom) to okrada te dzieci z rodzin
            wielodzietnych.
            Jakoś tak.
            • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:11
              To ja mam inna propozycje zeby ujednolicic wszystkie place ludzi majacych
              jednakowe wyksztalcenie i stanowiska bo to niesprawiedliwe ze zarobki sa rozne
              niech bedzie po rowno!

a druga propozycja zeby zrobic w takim razie jak w Chinach tylko jedno dziecko
              Nie ma u nas co prawda duzgo przyrostu naturalnego ale nie mozna zrobic dwoch
              bo jak sie komus to drugie nie przydazy to bedzie niesprawiedliwe
              albo jeszcze lepiej niech bedzie po dwa a jak ktos nie bedzie mogl to niech
              musi adoptowac
              a Tym co sie przydazolo wiecej niech oddaja do adopcji zeby bylo co
              adoptowac :)
              fajnie :) :P

• po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:13
                Albo w ogóle zlikwidować wszelkie płace. Zarobione pieniądze oddawać polubu i
                on bedzie każdemu dziecku przyznawał jego działke - i niech sie niemowle rządzi
                samo.
                • ciszaprzedburza Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:15
                  I to się nazywa sprawiedliwość społeczna!
                  • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:17
                    To co, może jakas rewolucja?
                    • ciszaprzedburza Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:19
                      Czemu nie, mamy praktykę jako naród w takich przedsięwzięciach. Gorzej z
                      dogadywaniem się w czasie względnego spokoju.
          • Gość: POLUBU Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 22:25
            Mój ojciec mówił, że Bóg popełnił błąd stwarzając człowieka z rękoma do
            siebie.
            W innym świecie żyję, inny świat widzę! Może to jednak nie ja jestem
            daltonistą?
            Alimenty powinien płacić każdy dorosły pracujący jako dokonywanie zwrotu za
            swoje wychowanie.(bezdzietni, bezpłodni również, bo też wydano na ich
            wychowanie

Alimenty te powinny być dzielone na wszystkie dzieci po równo jako pieniądze
            tych dzieci i nie nazywać się zasiłkiem rodzinnym, lecz normalnie płacą
            przedwstępną, z tych pieniędzy nikomu nie wolno przydzielać pomocy. Tylko
            ewentualnie dzieci mogą te swoje pieniądze oddawać innym.
            Gdzie was Polacy i kto uczył ekonomii?
            Tłumaczenie, że każdy płaci podatki i tak zwraca koszty swojego wychowania
            jest
            tłumaczeniem dla idiotów, ponieważ podatki płacą i ci, co wychowują
            dziesięcioro dzieci i dzieci też będą je płacić.
            Podatki, więc każdy płaci dla siebie a na emerytury dodatkowo.
            Podobnie dodatkowo powinno się płacić na swoje dzieciństwo.
            • Gość: tiki nieaktywne brednie zamiast aktywnego dzialania IP: *.adsl.mana.pf 22.07.05, 05:59
              polub, ja nikogo o nic nie prosilam. Nie urodzilam sie z zadna sakiewka tylko
              gola jak swiety turecki, na co sa dowody w postaci fotografii na baranku.
              Jedynym kapitalem w jaki mnie matka natura wyposazyla to szare komorki, ktore
              staralam sie, w przeciwienstwie do ciebie, wykorzystac w mozliwie najlepszy
              sposob. Na wyniki nie narzekam :) Co do dzieci, to pomoz aktywnie choc jednemu,
              i wtedy zobaczymy.
              • polubu Re: nieaktywne brednie zamiast aktywnego dzialani 22.07.05, 06:22
                Z tymi komórkami to pewno przesadziłaś? Ty zadbaj tylko byś na siebie
                zapracowała a nie obawiaj się o inne dzieci. Jeśli na siebie zapracujesz to
                będzie dowód że nie okradniesz inne dzieci i dzięki temu one nie będą
                potrzebowały pomocy!
        • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 22:16
          Ponieważ każde dziecko jest w stanie na siebie zapracować(jak dorośnie) to
          jeśli Ty mu "dajesz" to dajesz z jego zapracowanych pieniędzy!
          Jak byłem dzieckiem "dostawałem" zasiłek rodzinny na siebie(rodzice).
          Dorosłem i jestem przeciętnym pracownikiem i co się okazało-nikt mi nie dawał
          bo nikt nie jest nieprzeciętny (w konsekwencji sam na siebie zapracowałem-
          również na ten zasiłek rodzinny.)
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 13:41
        Dla ludzi z dyplomami przygotowałem taki przykład. Jest Polska, w której żyją
        dwie charakterystyczne rodziny, jedna ma taką cechę że "ubzdurała" mieć z
        pokolenia na pokolenie troje dzieci i dobiera się w pary z dziećmi gdzie w
        rodzinie również jest troje dzieci. Druga to rodzina ,która ma jedno dziecko i
        dobiera się w pary z jedynaków. Dane:wszyscy przedstawiciele tych rodzin są
        nauczycielami, rozpoczynają pracę w wieku 25 lat,zarobki wszystkich to średnia
        krajowa,na emeryturę idą w wieku 50 lat a żyją 75 lat. Ślub w wieku 25
        lat ,dziecko przed ślubem, jedynak i trojaczki,emerytura 2/3
        średniej. Rozpatruję życie jedynaka wybranego z
        dowolnego pokolenia tej rodziny. W wieku 0-25 lat przypada na niego 2średnie/3
        osoby 2/3śr.*25lat*12m-cy=600/3=200śr. W wieku 25lat-50 przypada na
        niego 2śr./3os.=2/3sr.2/3śr*25*12=200ś r. Emerytura 2/3*25*12=200śr. Razem
        w ciągu życia 600 średnich na jedynaka!!! Rozpatruję życie przedstawiciela
        drugiej rodziny. W wieku 0-25lat 2/5śr.*25*12=120. W wieku 25-50lat
        2śr./5*25*12=120śr. Emerytura 2/3*25*12=200śr. Razem w ciągu życia 440
        średniej, różnica więc 160 średnich na osobę. Przyjmując średnią 2400 zł. to
        daje 384000 zł. Pytanie ,jakiego koloru był niedźwiedź?
        • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:45
          Heh))))
        • ciszaprzedburza Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 13:49
          O czwartej.
          • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:01
            no od razu wiedzialam ze chodzi o niedzwiedzia :))))
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 14:21
        Bełkot jest, ale po kropce. Każdy człowiek sam powinien na siebie zapracować a
        nie liczyć na rodziców. Kiedyś jak będą ludzie rodzić się tylko z próbówki i
        nie będzie wiadomo kto jest rodzicem (ta informacja dla ekonomii nie ma
        znaczenia)to i tacy jak Ty będą mogli zrozumieć normalną ekonomię!
        • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:24
          no wiesz ale ekonomia nie ma nic wspolnego z macierzynstwem, ojcostwem czy
          wychowaniem dzieci no ale to moze zrozumiec tylko mama tata, a tata nie jestes
          rozumiem:)

• po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:37
            Jest tatą, pisał, że ma kilkoro dzieci (
            • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 15:04
              a to juz wiem nie moze sie utrzymac bo ma za duzo dzieci lub jakies dziecko
              chce utrzymania stad ta flustracja :)
        • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 14:36
          " Każdy człowiek sam powinien na siebie zapracować a
          nie liczyć na rodziców."

Rozumiem, że mówiłes to swoim dzieciom - jak miały rok, dwa, pięć i posyłałes
          je do pracy. Jak przyszły bez kasy, nie dostawały jeść. To juz jakbym gdzies
          czytała - "Królewic i zebrak"?, Dickens?
          • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 21.07.05, 14:52
            Winę za wychowanie dzieci wbrew pozorom ponoszą głównie ci co dzieci nie mają!

Przedstawię prostą ekonomię, którą przestrzegał mój dziadek, ojciec i ja.(Mam
            nadzieję, że również moje dzieci) W Polsce jest 8 000 000 dzieci, co zapewnia
            zastępowalność pokoleń, jeśli z jakichś względów jedna bogata rodzina weźmie te
            dzieci na wychowanie i stworzy rodzinę wielodzietną to pozostali muszą tej
            rodzinie zwracać koszty swojego wychowania. Jeśli rodzina ta, która wychowuje 8
            000 000 dzieci ma kaprys i chce wychowywać 16 000 000 dzieci to pozostali
            dopiero wtedy mogą powiedzieć, że zwracają tylko koszty swojego wychowania, co
            wystarczy na 8 000 000 dzieci a pozostałe wychowujecie za swoje pieniądze,
            jeśli taki wasz kaprys. Nie można jednak powiedzieć, że ja nie będę zwracał
            kosztów swojego wychowania. Kto nie zwraca kosztów swojego wychowania jest
            złodziejem okradającym dzieci z nowego pokolenia a kto dzieciom "pomaga", ten
            dzieci poniża! Polacy! Wy tak gremialnie jesteście za karą śmierci jak
            myślicie, jaka kara należy się złodziejom okradającym dzieci na kwotę 250 000
            zł? (Koszt wychowania dziecka, przypomnę-złotówka skradziona Jasiowi to miliony
            skradzione Janowi). Ktoś was musi za to karać, bo sprawiedliwość jest constans!
            Bóg właśnie po to stworzył bandytę, jest ich tylu ile naszych zasług!
            OWSIAK TO NIC INNEGO JAK 0,14 ZŁ DLA KAŻDEGO DZIECKA. MINISTER JEST 300 RAZY
            LEPSZY OD OWSIAKA BO DAJE NA DZIECKO 43 ZŁ MIESIĘCZNIE(ZASIŁEK RODZINNY) A
            OWSIAK TYLKO 0,14 ZŁ.45000000$*3,7zł/8000000
            dzieci/12lat/12miesięcy=0,14zł.
            Ztych 0,14zł należy jeszcze opłacić społeczników! IDIOTYZMY SIĘ DOBRZE
            SPRZEDAJĄ! SĄ ROZUMIANE PRZEZ IDIOTÓW!

• kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 15:03
              powiedz to rodzina ktorzy nie moga miec dzieci i to dla nich straszna tragedia
              • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 15:22
                Co chcesz żebym im powiedział, czy to że jak nie mają dzieci to mogą okradać
                tych co mają? Ja jednak uważam, że najlepsze dla wszystkich jest nie okradać a
                zwłaszcza nie okradać dzieci i tylko o tym mówię!
                • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 22.07.05, 09:46
                  Tak nie dosc ze sa zrozpaczeni bo nie moga miec dziecka trzeba im kazac zeby
                  oddalali pieniadze :))))
                  Poza tym twoja teoria jest bzdurna musialbys miec tyle samo dzieci rodzacych
                  sie co rodzicow ktorzy kiedys byli rodzicami
                  Co zrobisz z brakiem kasy w przypadku jak zwyczajnie przyrost nie bedzie sie
                  zgadzal tzn bedzie dodatni przyrost naturalny :)

Wiesz i powiedz bogatym ze za duzo zarabiaja bo to niesprawiedliwe Ja sie nie
                  zgadzam zeby jktos wiecej za mnie zarabial
                  • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 22.07.05, 10:18
                    Ty możesz się nie zgadzać, ja natomiast tylko o okradaniu. Żaden przyrost nie
                    usprawiedliwia okradania, każdy ma zwrócić tylko tyle ile dostał jak był
                    dzieckiem. Będę miał pretensje do dzieciorobów jak będą chcieli nie swoje na
                    razie jednak są okradani!
    • yoma Dobrzy ludzie, 21.07.05, 15:38
      naprawdę nie widzicie, że nie człowiek to pisze, tylko program do losowego
      generowania postów? Po prostu ktoś przeprowadza test Turinga.
    • lena575 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 16:59
      Pomyslałam, ze ta antypedagigika dotyczy ciebie, bo w odpowiedzi na moje
      pytanie napisałeś o niej. Wygląda na to,ze nie byłeś własnie tak wychowywany i
      w życiu byś się nie przeciwstawił, nie odezwał ale na formum mozesz pisać co ci
      do głowy strzeli. Brednie z któych stale inni się śmieją. Ale twoje własne i
      nikt nie zmusi cię byś przyznał im rację jak to robili twoi rodzice.
      Bo
      pieprzysz pisząc,ze dziecko mam mieć praw do samostanowienia, ma mieć prawa
      wyborcze. Dlaczego nie moze się żenić albo wychodzić za mąż, dlaczego seksu z
      dzieckiem nie można uprawiać jesli dziecko "tego chce" bo dorosły tak
      to 'odbiera", dlaczego mamy dziecku nie sprzedawać alkoholu i papierosów jeśli
      ono chce pić i palić, dlaeczego nie może prowadzić samochodu? Tych "dlaczego"
      moglibyśmy monożyć ile wlezie. Na pewno wiek dojrzałość fizycznej troche się
      obniża wraz z lepszym odżywianiem i rozwojem ale nieestety nie idzie za tym
      wiek dojrzałości psychicznej. Dlatego istnieją granice od której człowieka
      można uznawać za gotowego do czegoś. Dlaeczego rocznego dzickoa nie poslesz do
      szkoły? Nawet do przedszkola go nie przyjmą bo jest za młody (celowo nie
      piszę "za mały"), dlaczego nie wydasz za mąż swojej kilkuletniej córkli jeśli
      ona przyjdzie i powie,że chce "ożenić się z Michałem" z przedszkola? Śmieszne?
      A dlaczego nie? Może spotkasz się z rodzicami Michała i pogadacie o ślubie?
      Dasz dziecku nóż do zabawy? Dasz mu zapałki? Nie, jesli jesteś NORMALNYM
      rodzicem bo wiesz czym to grozi choć twoje dzicko jeszcze nie wie jednak nie
      chcesz by skończyło się to poparzeniem lub pokaleczeniem. Normalny rodzic
      pokaże dziecku jak gorący jest płomień zapałki i pozwoli potrzymać palec nad
      ogniem jak długo dzicko potrzebuje by to niebezpieczeństwo zobaczyć. Antyrodzic
      wmówi dziecku,ze to niebezpieczne i że nigdy zapałek nie powinien brać do rąk.
      Więc jesli dziecku nie dasz do zabawy tego co dla niego jest niebezpieczne, nie
      wypuścisz samego kilkulatka z domu np. na dyskotekę, nie dasz mu swojej
      miesięcznej pensji by spróbowało prowadzić wasz dom przez miesiąc, do diabła -
      nie poslesz na zakupy samego do supermarkwtu to jakim cudem dziecko
      miałoby "samostanowić"????????? Jesli nie pozwoliłbys dziecku zimą wybrać czy
      woli wyjść z domu na sanki w kozaczkach czy w sandałkach i w ciepłej kurtce czy
      w sweterku to do licha jak ono ma brać udział w wyborach politycznych ?????
      Myslę, ze nikt cię nie przekona. Rośnie w twojej głowie coś irracjonalnego, jak
      to się mówi "od czapy" i nie jest to ważne czy ma to sens. Pokazałeś,ze masz
      własne zdanie i nikt cię nie przekonał. I co? Teraz weźmiesz tabletkę i
      poczytasz spokojnie gazetę albo się położysz.
      • kati1973 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 22.07.05, 09:50
        lena dobry post nie mial nic do odpowiadania :)

choc pewnie napisalby to same slogany nie majace nic wspolnego z odpowiedzia na
        temat :)
    • Gość: Aplus Jaki byl twoj ojciec i matka polubu? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.07.05, 20:00
      Napisz moze cos o sobie, o swoim dziecinstwie, o swoim aktualnym zyciu. Skoncz
      z ta bawelna.
      • Gość: polubu Re: Jaki byl twoj ojciec i matka polubu? IP: 82.177.166.* 21.07.05, 21:02
        Zwracaj Polaku dotychczas "kradzione" dzieciom a i Tobie będzie lepiej!

To proste jest, dla tych, co ludzi traktują równymi sobie komplikuje się
        jednak, gdy ludzi traktuje się jako gorszych od siebie. Każdy człowiek powinien
        sam na siebie zapracować. Jeśli przykładowo zostanie znaleziony na śmietniku
        noworodek to na niego należy patrzeć jak na przeciętnego człowieka, czyli
        takiego, co sam na siebie zapracuje. Nikt nie musi na niego wydać złotówki.
        Jeśli nikt nie musi wydać na niego złotówki to traci sens dokonywanie aborcji.
        To dziecko jak dorośnie zwróci te koszty następnemu znalezionemu dziecku i
        wyjdzie na zero w rozliczeniu ze społeczeństwem ! Co jest proste to trudno
        zrozumieć! Polaku! Dlaczego jesteś taki głupi? Twoje życie składa się z trzech
        okresów a-dzieciństwo, b-wiek dojrzały c-emerytura. Jeśli a-to średnio dla
        Polski 250000 zł to musisz to `a' oddać innemu dziecku. Jeśli tego nie oddasz
        to znaczy, że ktoś inny za Ciebie musi to zwrócić. Tylko głupi człowiek myśli,
        że dostał "wychowanie" od rodziców, bo mądry wie że rodzice dostali
        to "wychowanie" od innych i tylko zwrócili.
        Odbierany jestem przez was jakbym coś od was chciał a ja wam tylko wyjaśniam że
        nie można okradać dzieci i oczekiwać że z nich nie wyrosną terroryści. To wy
        narzekacie ja nie. To wy chcecie karać karą śmierci (70 % z was) ja nie bo ja
        wiem że to wasza wina. To wy narzekacie na liczbę bandytów a ja jestem im
        wdzięczny bo wiem że Bóg ich po to stworzył by zachowana była sprawiedliwość.
        Jeśli średnio na dziecko w Polsce przeznacza się by je "wychować" 250000 zł, to
        jeśli przeznaczymy na dziecko 50000 zł a ono mimo to będzie przeciętnym
        pracownikiem to zostanie okradzione przez społeczeństwo na kwotę 200000 zł.
        Inna rzecz, że najczęściej ono nie będzie przeciętnym bo po prostu cudów nie ma.
        Moja rodzina (znana mi) liczy około 200 osób i w naszej rodzinie nie było
        ucieczek z domu, złodziejstwa itp. Dorośli w mojej rodzinie nie pomagali
        dzieciom, oni im zwracali tylko to co sami dostali. Dzieci nie uciekają z domów
        gdzie nikt im łaski nie robi poświęcając się
        dzieciom.
        Pobawcie się wy i wyobraźcie sobie społeczeństwo ludzi równych(tylko do celów
        poznania znajomości waszej ekonomii)Ludzie ci są równi w pracy, nie chorują.
        Jak ustawilibyście płacę w tym społeczeństwie ludzi równych by mogli żyć na
        równym poziomie. Dlaczego mimo równej pracy ci którzy nie łożą na dzieci (nie
        mają) żyją lepiej przy takiej samej pracy?

• lena575 Re: Jaki byl twoj ojciec i matka polubu? 21.07.05, 23:14
          To nie my się domagamy - jeśli nie zauważyłeś, to ty cały czas się domagasz.
          Nie boję się normalnych, obawiam się właśnie takich jak ty, którym lęgną się
          pod sufitem wyimaginowane teorie,że są (byli) okradani i świta im we łbie,ze
          gdyby społeczeństwo (inni ludzie) dało im wcześniej to oni byliby imni. To tacy
          bez skrupułów okradną sąsiada w przekonaniu, ze on na pewno kogoś okradł jeśli
          ma bo oni nie mają i jeśli sobie "odbiorą" to tylko dokonują "aktu
          sprawiedliwości". To da się leczyć i uważaj by nie było za późno. Kołacze im
          coś w chorej wyobraźni,że świat ma być równy, społeczeństwo ma być "równe" i
          wszyscy mają po równo w takim społeczeństwie. Czy jesteś taki przytojny jak
          Żebrowski? To cię nie zastanawia? Już Bóg nie dał ci równo. Inteligentny jak
          widać też nie jesteś ale to na pewno cię nie zastanawia. Dlaczego nie
          wybierzesz się np. do Korei Północnej i nie sprawdzisz jak jest w
          społeczeństwie gdzie ludzie mają po równo? Już ci kiedyś proponowałam. Pewnie
          chciałbyś mieć po równo ale z tym który ma dużo a może chciałbyś mieć po równo
          z Afrykaninem? Czy dzielisz sie z biedniejszymi ? Utrzymujesz jakieś dzicko w
          Afryce lub Azji, dajesz mu tyle by miało choć równo z tobą?
          Moja rodzina jest dość licznai nikt takiej bzdury by nie wymyslił.
          A tak serio, gdzie ty się leczysz?
          • polubu Re: Jaki byl twoj ojciec i matka polubu? 22.07.05, 06:14
            Nie kradnij to nie komunizm, to Ty chcesz kraść by było po równo!
            Komunista puścił bąka, bąk ten ciągle się tu błąka, przecież Polska to nie łąka
            żeby bąk się tutaj błąkał. Łatwo swe poglądy zmienić, kiedy bąk się
            rozprzestrzeni. Niby zwalczasz tego bąka a ta bestia znów się jąka. To brak
            praw wyborczych przez dzieci za tym stoi! Dzieci w tym społeczeństwie
            traktowane są jak psy! Nie wiem już czy to ja taki inteligentny, czy to wy tacy
            głupi?
            Bez dzieci i tak nie będzie emerytury. Jeśli cała ludzkość wpadnie na pomysł,
            aby nie mieć Np. Przez 50 lat dzieci to będzie żyła na wyższym poziomie, bo
            nikt nie będzie zwracał kosztów swojego wychowania następnym dzieciom. Taka
            możliwość istnieje. Ta ludzkość zostanie jednak największym złodziejem, bo nie
            zwróci tych kosztów swojego własnego wychowania. Kiedyś kobiety nie miały praw
            wyborczych a murzyni byli niewolnikami, to mamy mam nadzieję za sobą.
            Największe jednak okradanie i poniżanie trwa nadal, to okradanie i poniżanie
            dzieci, które rzekomo wszyscy kochamy! Ot jak kochamy! Fakty i mity o "pomocy"
            społecznej źródłem powstawania zła.
            Dziecko od urodzenia jest źle traktowane przez dorosłych i później musi się
            odwdzięczyć.(Dziecko inaczej nie może, dorośli tak) Dużą niesprawiedliwością
            byłoby gdyby z okradanych dzieci wyrastali dobrzy ludzie. Społeczeństwo w
            swojej większości traktuje dzieci jak przyszłych darmozjadów, o czym świadczy
            udzielanie im "pomocy". Kto traktuje dziecko jak przyszłego przeciętnego
            pracownika ten wie, że przeciętny nie potrzebuje pomocy. Jeśli dziecko nie ma,
            co jeść to dowód, że je ktoś okrada i to wbrew pozorom najmniej rodzice a
            przeważnie ci gangsterzy, co dzieci nie mają.
            Jest Polska, w której żyją dwie charakterystyczne rodziny, jedna ma taką cechę,
            że "ubzdurała" mieć z pokolenia na pokolenie troje dzieci i dobiera się w pary
            z dziećmi gdzie w rodzinie również jest troje dzieci. Druga to rodzina, która
            ma jedno dziecko i dobiera się w pary z jedynaków. Dane: wszyscy
            przedstawiciele tych rodzin są nauczycielami,(lub prowadzą biznesy)
            rozpoczynają pracę w wieku 25 lat, zarobki wszystkich to średnia krajowa, na
            emeryturę przechodzą w wieku 50 lat a żyją 75 lat. Ślub w wieku 25 lat, dziecko
            przed ślubem jedynak i trojaczki, emerytura to 2/3 średniej płacy. Rozpatruję
            życie jedynaka wybranego z dowolnego pokolenia tej rodziny. W wieku 0-25 lat
            przypada na niego 2/3*25*12=200 średnich. W wieku 25-50 lat 2/3*25*12=200
            średnich. Emerytura to 2/3*25*12=200 średnich. Razem w ciągu życia 600
            średnich!! Przedstawiciel drugiej rodziny. W wieku 0-25 lat 2/5*25*12=120
            średnich. 25-50 Lat 2/5*25*12=120 średnich emerytura 200 średnich. Razem w
            ciągu życia 440 średnich płac. Różnica, więc 160 średnich*2500 zł(średni
            zarobek) =400 000 zł.(Za taką samą pracę-co na to prawo, równość wobec prawa,
            itp. itd.) Przeliczając podobnie dla całej rodziny z dziesięciorgiem dzieci
            mamy, (jeśli dziesięcioro dzieci i ich rodzice zarobią średnią krajową-jak moja
            rodzina takich rodzin jest dużo), że reszta społeczeństwa okrada tą rodzinę na
            kwotę, która w różnicy daje 9 000000 zł.(Gangsterzy są przekonani, że ich
            podatki idą na pomoc dzieciom-rozumowanie wynika z błędnego założenia, że te
            dzieci nie będą płaciły podatków przy założeniu, że dzieci będą płaciły podatki
            jak moja rodzina powstaje pytanie gdzie podziewają się podatki płacone przez
            gangsterów? Może się okazać, że podatki płacone przez gangsterów idą wyłącznie
            na nich, i to tak, kto więcej płaci ten więcej z nich korzysta)) Przy tych
            rozważaniach nie brałem pracy przy dzieciach pod uwagę. To pewno następna taka
            kwota! Głównym punktem ekonomii wynikającym z tych rozważań jest to, że kto nie
            zwraca kosztów swojego wychowania dzieciom z następnego pokolenia jest
            złodziejem okradającym te dzieci! Dla zachowania sprawiedliwości te dzieci
            muszą się odwdzięczać. Wasze rodziny nie zostałyby patologicznymi, źle
            wykształconymi gdyby je tak okraść? Później za swoje okradanie wymierzamy
            okradanym karę śmierci.(75 % Polaków)
            • Gość: Lena Re: Jaki byl twoj ojciec i matka polubu? IP: 80.48.96.* 22.07.05, 15:35
              A tabletkę wziąłeś ? Siostra oddziałowa nie dała?
        • Gość: Aplus TO ILE JUZ ODDALES W DZIECIACH POLUBU? BEZ BAWELNY IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.07.05, 01:08
          Ja dzieci wychowuje, a wiec wedle twojej teorii zwracam to co dostalam w tych
          dzieciach. Ale ja rowniez dbam o moich rodzicow i pomagam im. Do jakiej to
          wlozymy kategorii? A do jakiej kategorii wlozymy pomaganie obcym ludziom,
          wolontariat itp? Bedzie to cos ponad te twoje 250 000? Napisz teraz ile ty
          oddales w dzieciach i innych ludziach.
          • po_godzinach Re: TO ILE JUZ ODDALES W DZIECIACH POLUBU? BEZ BA 22.07.05, 01:13
            Aplus. Polubu jako ojciec wielu dzieci ma jedno na mysli - czuje sie bohaterem,
            jako ze ma wiele dzieci i żada, aby inni, co maja dzieci mniej (lub w ogóle)
            płacili kasę takim, jak on. 250 000 złotych wyliczył na każde jego dziecko.
            Żadne wychowanie, odpowiedzialnośc, ani miłośc nie grają żadnej roli.
            Chodzi wyłacznie o kasę.
            • Gość: Aplus Po-godzinach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.07.05, 04:34
              Dzieki serdeczne moja droga za te wyjasnienia, bo osoba polubu nie jest mi
              znana. Nie moglam sie polapac co z tymi kradziezami? Teraz mi rozjasnilas
              obraz. Spoleczenstwo musi placic na kazde dziecko czy tez powyzej jakiegos
              limitu? Jak to mialoby pracowac? Rzeczywiscie nie ma tu chyba miejsca na jakies
              bezinteresowne uczucia jak milosc, przyjazn, czy zwykle czlowieczenstwo i to
              nie tylko wobec dzieci.To sie pewnie nie liczy. Pozdrawiam cieplutko.Milo jest
              widziec cie tutaj na forum.
              • polubu Re: Po-godzinach 22.07.05, 06:27
                Jednak nic nie zrozumiałaś. Społeczeństwo nic nie musi płacić na żadne dziecko
                bo każde dziecko zapracuje na siebie. Gdybyś udowodniła że starsze
                społeczeństwo jest lepsze od młodszego to mógłbym się zgodzić że jedno płaci na
                drugie! Społeczeństwo ma zadbać by dzieci nie były okradane.
                • kati1973 Re: Po-godzinach 22.07.05, 10:46
                  a jaki to ma zwiazek z tym

wolność!
                  • Gość: polubu Re: Po-godzinach IP: 82.177.166.* 22.07.05, 17:28
                    Gdyby dorośli przestali pomagać dzieciom ale ich nie okradali to dzieci miałyby
                    znacznie więcej. Wolne dzieci (mające prawa wyborcze) łatwiej doprowadzą do
                    normalności
                    • Gość: Aplus BEZNADZIEJNY PRZYPADEK POLUBU. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.07.05, 02:59
                      Czlowieku ty naprawde masz chyba powazny problem. Nic nie zrozumiales z tego co
                      pisza inni.
                      • Gość: polubu Re: BEZNADZIEJNY PRZYPADEK POLUBU. IP: 82.177.166.* 24.07.05, 07:20
                        Mam to tak rozumieć, że Ty ich zrozumiałeś? Nie rozumiem takiego powiedzenia-
                        diabeł tkwi w szczegółach bo się z tym nie zgadzam. Wystarczy bowiem ogóły
                        przyjąć dobrze a szczegóły same się poukładają.
                        Jeśli ich zrozumiałeś to wreszcie coś napisz!
          • polubu Re: TO ILE JUZ ODDALES W DZIECIACH POLUBU? BEZ BA 22.07.05, 06:35
            Opowiadać o sobie różne rzeczy każdy może, skąd się bierze 75 % Polaków
            pomagających innym?(matematycznie to jest niemożliwe)
            • Gość: Aplus Re: TO ILE JUZ ODDALES W DZIECIACH POLUBU? BEZ BA IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 24.07.05, 03:00
              Kazdy moze , ale nie ty jak widac. Cos masz chyba do
              ukrycia "okradzony "czlowieku
    • annddiik Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 20:38
      Według mnie jeśli ktoś jest pokrzywdzony to zwłaszcza ci bezdzietni. W końcu
      płacą podatki, a za te podatki buduje sie między innymi szkoły, przedszkola
      itp. Czyli łożą na utrzymanie cudzych dzieci. No ale nie wiem czy troszkę nie
      odbiegłem od tematu?
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 21:11
        Jakoś emerytury nie są wypłacane z podatków. Podatki jednak każdy płaci dla
        siebie (bo każdy płaci) Gdyby podatki służyły "wychowaniu" dzieci mógłbyś mieć
        rację. Jeśli najbogatszy Polak płaci największe podatki i jeszcze wychowa ze
        swoich pieniędzy dziesięcioro dzieci to on jest pokrzywdzony!
        • po_godzinach Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 22.07.05, 00:53
          Podatki służą wychowaniu, bo finansuja i domy dziecka, i szkoły i domy kultury
          dla dzieci.
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 24.07.05, 09:48
        Podstawowy błąd jaki popełniasz to ten że zakładasz-" cudze dzieci" nie będą
        płaciły podatków. jeśli będą płaciły to właśnie na swoje szkoły a Ty na swoje.
        Każdy, wystarczy że tylko na siebie zapracuje.
    • ktos8 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 21:13
      powtarzasz sie czlowieku prosty
      • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 21.07.05, 21:18
        Rozumnym wystarczyłoby nie kradnij.
        • ktos8 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 21.07.05, 22:07
          proponuje zebys sobie zapisywal wydatki jakie ponosisz (np ze kupiles sobie
          loda za 1,50 zl) i liczyl ile kosztuje twoje zycie zeby potem oddac koszta
          dziecku-bo skad masz pewnosc ze te 250 000 zl nie wyliczyl jakis zlodziej?

boze cos polske...
          ze mi przyszlo zyc na swiecie z takimi oszolomami...

• Gość: X&Y Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 11:54
            ok, założyłem,że teoria lobubu jest moralnie właściwa. Tylko jak wprowadzić ja
            w życie? Niech ów pan mi wyłumaczy skąd członkowie mojego pokolenia ,chcąc ją
            rozpocząć i urzeczywistnić, mają mieć te 250000PLN aby je oddać społeczeństwu
            za wkład w swoje wychowanie, czyli spłatę długu w imię zasady "nie kradnij". I
            czym się róźni znienawidzone "pomaganie" od wywyższanego "oddawania" jeśli tu i
            tu mamy doczynienia z przekazywaniem pewnych funduszy ? Którym dzieciom zechce
            się uczyć i pracować mając od początku tak duże pieniądze na własność?
            • ktos8 Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 17:04
              niestety nie masz co liczyc na odpowiedz polubu-ten obywatel wyklepuje tylko
              haselka ktore gdzies tam uslyszal od kogos wogole ich nie rozumiejac o czym
              swiadczy to ze ciagle sie powtarza. na pytania nie odpowiada i nie umie
              sensownie wytlumaczyc "swojej" teorii bo ja gdzies wyczytal i nie umie jej
              rozwinac.
              a moze sam jest dzieckiem ktore prubuje wyciagnac od obywateli 250 000;)
              gdyby odpowiadal na pytania(czyli gdyby rozumial o czym wogole mowi) moglaby
              sie wywiazac nawet ciekawa dyskusja choc o utopijnym temacie. a tak to wypisuje
              tylko kolejne nudne jalowe posty...jakbym czytala inna wersje antypapisty o
              nienawisci do papiestwa;)-w kolko to samo;)

• Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 23.07.05, 18:10
              To proste jest. Wszyscy pracujący zwracają w ciągu całej swojej pracy te 250000
              zł.(te złotówki mogą jednak być wyliczone bo mnie idzie o zasady)podobnie jak
              na emerytury. 250000 zł dzielone na 40 lat pracy(średnio dla Polaka)Ta pula
              dzielona jest na wszystkie dzieci jednakowo jako ich pieniądze. Rodziny z
              dwójką dzieci żyją na tym samym poziomie co obecnie, lecz gdy mają dzieci na
              wychowaniu mają trochę lepiej jak obecnie, po ich wychowaniu trochę gorzej.(Ja
              po wychowaniu dzieci mam pieniądze a potrzebowałem je dwadzieścia lat temu)
              Nie ma dzieci głodnych, pomocy społecznej, fundacji itp. Każdy ma faktycznie
              swoje pieniądze. Dla tych co myślą, że "ruszą do boju" dziecioroby powiem tak-
              gdybym był przekonany że wy mi pomagaliście dlatego że mam dzieci nie miał bym
              w ogóle dzieci. "Tracą" (jeśli na uczciwości się traci-ja myślę że nie-na
              przykład poprawi się stosunek do homoseksualistów) bezdzietni, jedynacy, ale
              swoje mają.
              Pomaganie od oddawania różni podstawowa zasada-oddać muszą wszyscy Polacy bo
              wszyscy byli dziećmi, to stanowi większą o wiele pulę niż pomoc tylko od
              rodziców lub organizacji. Po drugie jeśli to według mnie (normalnej matematyki)
              pieniądze tych dzieci to nie jest możliwe pomaganie im z ich pieniędzy.
              Czy będą się uczyć i pracować? Moje rozumowanie jest takie, że najlepszym
              rozwiązaniem jest nie okradaj, nie mogę udowodnić nawet sobie, że tak będzie
              ale takie mam przekonanie
              • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 20:28
                w sumie logiczne, mam tylko pytanie: kto zarzadzalby pieniedzmi dla tych dzieci?
                rodzice? a jezeli wszystko/wiekszosc wydzadza na siebie? czy chcialbys im to
                wplacac na konto? a jezeli takie dziecko wszystko wydaloby na zabawki/lody albo
                by zainwestowalo w jakis niewypal? od jakiego wieku chcialbys przyznac dziecku
                te 250 tys zl? uwzgledniasz, ze w niektorych miastach koszty utrzymania sa
                wieksze niz w innych? ten caly projekt odnosi sie tylko do polski czy do unii
                europejskiej? co z dziecmi w afryce?

ps. o ile slyszalem, jurek owsiak nie wyplaca kazdemu dziecku po 0,14 zl tylko
                kupuje za to sprzet do szpitali. powinien tego nie robic? moze od tych 250 tys
                odliczyc kwote ponoszona na pobyt w szpitalu
                • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 23.07.05, 22:17
                  Im więcej będzie Owsiaków, tym gorzej będzie dzieciom a najgorzej będzie im jak
                  100 % Polaków będzie im pomagać. Matka jest zawsze ostatnia w kolejce do
                  krzywdzenia swego dziecka, na pewno trudniej jej będzie krzywdzić dziecko jak
                  ono będzie miało swoje pieniądze a łatwiej jak wykłada na dziecko ze "swoich".
                  Moje rozumowanie nie może być takie że okradamy rodzinę bo matka może tych
                  pieniędzy nie przeznaczać dziecku.(o ojcu myślę podobnie)
                  Dzieci są krzywdzone w całym świecie bo nigdzie nie mają praw wyborczych.
                  • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 22:59
                    w sumie racja, mam jeszcze pytanie: planujesz opracowac obywatelski projekt
                    ustawy i zebrac podpisy pod nim, czy tylko mowic o tym na forum? taki projekt
                    bylby dobra rzecza, bo przez to forum za duzo osob nie przekonasz.

poza tym sprawa jest skomplikowana i na pewno calosciowy projekt moglby bardziej
                    przekonywac, niz gloszenie samych idei i zarzucanie innym kradziezy (moze to
                    zrazic do ciebie spora liczbe osob, bo zeby nazwac kogos zlodziejem musi byc
                    prawomocny wyrok).

przede wszystkim jezeli traktujemy ten pomysl powaznie, to musi byc dokladny
                    projet z konkretnymi propozycjami, moze na poczatek bys zalozyl strone
                    internetowa na ten temat?
                    • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 23:04
                      No to jest was juz dwoch - moze zmajstrujcie sobie dziecko (jezeli proby
                      zaplodnienia spala na panewce w gre wchodzi adopcja) i zwroccie mu koszt
                      wlasnego wychowania (bron boze zadnej pomocy).
                      • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:27
                        nie w tym rzecz, tu chodzi o dzialania globalne, nie mozemy myslec tylko o swoim
                        kraju.
                        • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 23:31
                          ale user acceptance tests wypadaloby przeprowadzic...
                          • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:32
                            mozemy przeprowadzic symulacje komputerowa
                            • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 23:34
                              a moze w lapobratorium? na myszach?
                              • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:37
                                pomysl bez sensu. myszy nie znaja pieniedzy
                                • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 23:48
                                  moze placic im sucha karma?
                                  • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:52
                                    chesz kupic karme dla myszy za 250 tys zl? no ok, ale jak bys im udostepnil
                                    prawa wyborcze (czynne i bierne)
                                    • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 23.07.05, 23:54
                                      Tresura.
                                      Jak psy Pawlowa.
                                      • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:57
                                        to by wyszlo panstwo totalitarne. a my chcemy zachowac warunki demokratyczne
                                        • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 24.07.05, 00:02
                                          Wiec moze testowo sprobujesz zaplodnic polubu.
                                          Wprawdzie moze prowadzic to do powstania planety malp, ale dla celow naukowych
                                          sklonny jestem zaakceptowac takie ryzyko.
                                          • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:05
                                            potrafie jeynie napisac aplikacje, ktora by przez kilka godzin aktualizowala
                                            progrsbara a na koncu podwawala losowe wyniki. moze byc?
                                            • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 24.07.05, 00:07
                                              e. takie pisze sam w ciagu 5 minut.
                                              potrzebne jest cos bardziej wyrafinowanego.

zaplodnienie in vivo nie wchodzi w gre?
                                              • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:10
                                                jednak mi sie pomysl z ta aplikacja podoba. a ludzie i tak by nie wiedzieli co
                                                tak naprawde by ona liczyla.
                                                • doooom Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 24.07.05, 00:13
                                                  ale eksperyment bylby niewiarygodny

cos mi mowi, ze polubu by na to nie poszedl
                                                • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 00:13
                                                  to moglby byc progressbar ktory by sie krecil w kolko tak jak przy uruchamianiu xp
                    • Gość: polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: 82.177.166.* 24.07.05, 07:09
                      O wiele za wcześnie-"dojrzewanie społeczeństwa" jest długie. Antypedagogika
                      przedstawia zbliżone problemy i traktowana jest podobnie.
                      Ja wyznaję zasadę, że prawda nie może zrażać czy obrażać.
                      Nikt nie podjął się jednak ustalić płacy przy założeniu że ludzie są równi-
                      ale "wiedzą" jak ma być przy założeniu ludzi różnymi.
                      Głoszę to tylko dlatego by Bóg nie miał do mnie pretensji, że "wiedziałem" i
                      nie powiedziałem tego innym, gdzieś w duchu może nawet chciałbym by mnie nie
                      zrozumiano.(może wygram)
                      • Gość: 3com Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 10:29
                        czyli po prostu bedziesz co tydzien zakladal nowy watek na forum? juz rozumiem
                        dlaczego jestes taki sfrustrowany:)
                        • polubu Re: Dorośli dzieciom zgotowali ten los! 25.07.05, 19:46
                          Każdy człowiek powinien tylko na siebie zapracować i to wystarczy. Nikt nie
                          musi pracować na dziecko lub pomagać dziecku bo dziecko to też człowiek!
                          Prosta lecz nieznana zasada ekonomii leżąca u źródeł Waszej niewiedzy i
                          powodująca Wasze wieczne zdziwienia!

• Gość: 3com //moja zelazna logika jest nie do pokonania /nt // IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 23:39
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka