Dodaj do ulubionych

Wysłuchałam Dudy

07.02.15, 20:50
Który mówił na konwencji przez 45 min przedstawiając siebie bez żadnej kartki,
prezentował się naturalnie .
Po prostu mocny początek kampanii,wypunktował Komorowskiego.
A w TVN-ie prof.Spiewak powiedział ,że i tak wiadomo kto wygra,oni już wiedzą,
bo nie ważne jak głosujemy,ważne kto głosy liczy!
Obserwuj wątek
    • darima_ka Duda na prezydenta,reszta na piwo:D 07.02.15, 20:59
      niezalezna.pl/63990-obejrzyj-popis-janusza-rewinskiego-andrzej-duda-na-prezydenta-reszta-na-piwo
    • super.222 Re: Wysłuchałam Dudy 07.02.15, 21:42
      To są stracone 45 minut z życiorysu Twojego. big_grin

Z oceną powstrzymaj się do konwencji *prawdziwego* kandydata
      na prezydenta - Komorowskiego.

Jestem w karnawałowym troszkę nastroju, w gronie oglądam
      transmisję gali 25-lecia RMF FM, wdepłam tutaj w przerwie
      na reklamy i napisałam to co czytasz.
      U mnie - jak zawsze ciszszszsza - to zajrzałam do Ciebie
      i powiem, że wzruszyłaś mnie do łez. Nie wiem czy nawet nie więcej
      jak Włodzimierz Pawlik w duecie z Kayach na wyżej wspomnianym
      koncercie. Życzę dalszego miłego wieczoru. superka.
      • tadeusz_ski.51 przeczytałem posty powyżej 07.02.15, 22:59
        wniosek- jeśli jest dużo takich wyborców jak Superka( a jest niestety) to oczywiście NIC się nie zmieni, to druga strona medalu "zasłużonego dla sitwy"

dla sitwy"
        • tadeusz_ski.51 Zamiat koperty litra do medalu 07.02.15, 23:05
          https://www.ekamedica.pl/files/6013/8633/3869/200burak1L-medal.png
          • inka-1 Re: Zamiat koperty litra do medalu 07.02.15, 23:28
            ekscytacja stanowiskiem typowo ,,lalkowym"..nie wiele sami mozemy ,wiele obiecujemy
            • czuk1 Potrzebne są głębokie zmiany na scenie politycznej 08.02.15, 08:25
              Potrzebne są głębokie zmiany na scenie politycznej. Zmiana na stanowisku prezydenta to dopiero początek zmian w Polsce. Od zmiany prezydenta trzeba jednak zacząć. Potrzebne są jednak głębokie zmiany na scenie politycznej a więc zmiana partii rządzącej - rządu i parlamentu. A takie zadanie jest trudniejsze. PiS po kierownictwem JK, nawet jeśli wygra wybory nie znajdzie odpowiedniego koalicjanta. I nawet przy wygranej p.Dudy grozi nam niekorzystna dwuwładza, a ściślej nadal rządy PO+PSL+SLD. Być może odejście/zmian prezesa PiS poprawiło by image tej partii i jakiś koalicjant by się znalazł. Ale ten pan mocno trzyma się partyjnego stołka i betonuje wszechstronnie tę partię.
              Niechętnie dlatego prognozuję. Ale, na czele PiS widzę nadal konserwatywnego przywódcę , co oznacza trwanie rządów koalicyjnych - dotychczasowych asekurantów, ugodowców , tchórzy i leni.
            • darima_ka Re: Zamiat koperty litra do medalu 08.02.15, 10:55
              Inko bardzo się cieszę ,że Cie widzękiss
            • darima_ka Re: Zamiat koperty litra do medalu 08.02.15, 10:59
              inka-1 napisała:

> ekscytacja stanowiskiem typowo ,,lalkowym"..nie wiele sami mozemy ,wiele obiecu
              > jemy

Też byłabym za tym byśmy nie mieli tego "dworu" droższego od królowej angielskiej droższego
              nie mieli na utrzymaniu,ale jeśli już mamy ,to nich nas godnie reprezentuje ,a nie pozdrawia swoja zonę z kartki,jak Komorowski,co nawet Iwiński z SLD zauważył i wyśmiewał:
              wpolityce.pl/polityka/232919-dlaczego-komorowski-z-kartki-pozdrawial-swoja-zone-iwinski-z-sld-nie-chcial-sie-pomylic
            • amityr Re: Zamiat koperty litra do medalu 09.02.15, 11:04
              Jak to burak , buraka pozna.
          • darima_ka Re: Zamiat koperty litra do medalu 08.02.15, 11:04
            tadeusz_ski.51 napisał:

> https://www.ekamedica.pl/files/6013/8633/3869/200burak1L-medal.png

big_grinbig_grin
      • amityr Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 10:28
        O superka. Bardzo fajna wypowiedź. Musiałaś się naoglądać i nasłuchać Lecha Wałęsy.Nie bardzo kumam o którą kończynę ci w tym przypadku chodzi ?

super.222 napisała:

> To są stracone 45 minut z życiorysu Twojego. big_grin
        >
        > Z oceną powstrzymaj się do konwencji *prawdziwego* kandydata
        > na prezydenta - Komorowskiego.

• darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 10:53
        Super napisała:
        "Z oceną powstrzymaj się do konwencji *prawdziwego* kandydata
        na prezydenta - Komorowskiego."

A co ciekawego może powiedzieć ta pacynka która duka z kartki... nie w naszym imieniu i interesie?
        Pacynka, która po dwustukrotnym ćwiczeniu wydukała: "zgoda buduje".
        ZGODA: pacynkę buduje zgoda na wydłużenie wieku emerytalnego, czyli siedem lat przymusu pracy, zgoda na "drukowane" wybory samorządowe, zgoda na kamieni kupę i teoretyczne państwo. Te i inne odmęty szaleństwa to zgoda, która Komorowskiego buduje.
        Zgoda na sprzedaż polskich lasów co ma zbudować????
      • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 11:31
        super.222 napisała:

> To są stracone 45 minut z życiorysu Twojego. big_grin
        >
        > Z oceną powstrzymaj się do konwencji *prawdziwego* kandydata
        > na prezydenta - Komorowskiego.
        >
        > Jestem w karnawałowym troszkę nastroju, w gronie oglądam
        > transmisję gali 25-lecia RMF FM, wdepłam tutaj w przerwie
        > na reklamy i napisałam to co czytasz.
        > U mnie - jak zawsze ciszszszsza - to zajrzałam do Ciebie
        > i powiem, że wzruszyłaś mnie do łez. Nie wiem czy nawet nie więcej
        > jak Włodzimierz Pawlik w duecie z Kayach na wyżej wspomnianym
        > koncercie. Życzę dalszego miłego wieczoru. superka.

Baw się dalej ,życzę dobrej zabawy.
        https://img3.demotywatoryfb.pl//uploads/201111/1321715833_by_piter1984_600.jpg
    • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 08:30
      Komorowski przemawia z kartki tylko w sprawach ważnych. A więc czynienie z tego problemu jak i atrybutu dla Dudy, że robi to bez kartki jest bezzasadne. Ważniejsze są - znajomość/nieznajomość jęz.obcych.
      Chciałbym usłyszeć.wyczytać gdzieś, że prof. Śpiewak powiedział :..."że i tak wiadomo kto wygra,oni już wiedzą, > bo nie ważne jak głosujemy,ważne kto głosy liczy!" wink
      Może jakiś link. smile
      • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 08:42
        Przez 5 lat Prezydent nam wstydu nie przynosił. Choć faktycznie, przydał by się bardziej wszechstronny Prezydent.... nie tylko symboliczny "ojciec narodu" ale bardziej stymulator rozwiązywania problemów państwa, autorytet, dobry mówca wiecowy, znający języki obce, dyplomata, uczony i biznesmen.
        Niestety nie ma też takiego.... wśród kandydatów.
        Lepszych demagogów, delegowanych działaczy zgranych partii i pięknych twarzy można znaleźć więcej , ale my szukamy przedstawiciela ambitnego i nowoczesnego narodu, narodu z trudem wychodzącego z biedy.
        • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 11:25
          Nawet wtedy kiedy w księdze kondolencyjnej łączył Komorowski łączy się w "bulu" i "nadzieji"
          zresztą przez te 5 lat poza pilnowaniem żyrandola mało co go widać ,widocznie nikt mu nie chce pisać kartek?
          naszymzdaniem.dlastudenta.pl/artykul/10_najwiekszych_wpadek_Bronislawa_Komorowskiego,95954.html
        • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 11:28
          A i tak jego dwór w utrzymani jest droższy od dworu królowej angielskiej!!!
          forsal.pl/artykuly/495891,komorowski_drozszy_niz_krolowa_angielska.html
      • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 13:13
        "i tak wiadomo kto wygra,"
        Powiedział prof Śpiewak w Faktach po faktach wczoraj, to " bo nie ważne jak głosujemy,ważne kto gło
        > sy liczy!" ,to mój dopisek ,bo przecież swoimi słowami prof.Śpiewak wyraźnie dał nam do zrozumienia nie?
        tu masz link ,ale musisz wysłuchać do końca ,bo cytowane słowa są na samym końcu rozmowy!
        faktypofaktach.tvn24.pl/wybory-prezydenckie-2015-duda-straszny-i-smieszny,513213.html
        • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 13:34
          A mnie za kazdym razem powala kiedy czytam zwolennikow o zastanawiam sie jak glebokiej indoktrynacji zostali poddani...
          Rewinski: Pani Kłamacz - bardzo wlasciwe okreslenie...
          • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 21:24
            m.maska napisała:

> A mnie za kazdym razem powala kiedy czytam zwolennikow o zastanawiam sie jak gl
            > ebokiej indoktrynacji zostali poddani...
            > Rewinski: Pani Kłamacz - bardzo wlasciwe okreslenie...

To coś w rodzaju syndromu sztokholmskiego-kiedy ofiara kocha oprawcę.
        • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 21:37
          Przecież wiesz (biorąc udział w liczeniu), że wynik wyborów nie zależy od tych co liczą. Skąd więc takie podejrzenie ? Na jakiej podstawie ?
          Już w połowie stycznia były informacje z śladów , że tylko pojedyncze sprawy sądowe rozpatrujące doniesienia o fałszowaniu wyborów były prawdziwe.
          • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 22:12
            Do dzisiaj nie ma wyników wyborów w Warszawie,a w Katowicach sprawa jeszcze chyba nie zakończona,a ty piszesz o pojedynczych przypadkach,no w TVN i GW o nich nie piszą i nie mówią!!
            polscott24.com/co-sie-stalo-ze-130-tysiacami-glosow-na-slasku/
            • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 22:41
              Wybacz ale nie mogę odrzucać informacji uzyskanej z sądów, bez względu z jakich mediów pochodzą. Przypominam na końcu wpisu te dane. Nie chce bowiem manipulować informacjami i faktami ,Nie mam też też zwyczaju szukania odpowiedzi na moje pytania w niektórych tylko mediach i wybierania tylko określonych/ wiarygodnych dla mnie źródeł informacji. Widzę (nie po raz pierwszy),że Ty masz te same jak ja źródła informacji kompleksowych. opublikowanych w GW czy TVN i je odrzucasz. Mało tego dyskwalifikujesz je i dajesz mnie wytyk za to, że ja z nich korzystam. To jest nieuczciwe.
              Ja nie szukam przypadków i mediów opozycyjnych do organów państwa. Szukałem danych o zaawansowaniu rozpatrywaniu protestów i wynikach spraw sadowych, bo nie ma sensu (do ogólnej oceny stanu spraw) podawać wszystkie lub wybrane fałszowania czy odrzucania protestów przez sądy. . Tym bardziej, że fałszowań nie jest dużo co podważa krzyki PiS na całą Polskę - "wybory w Polsce zostały sfałszowane"
              .!!!"
              Przypomnę dane o stanie rozpatrywania protestów, przez sądy:
              "Sądy nie znalazły dowodów na sfałszowanie wyborów samorządowych i masowo oddalają protesty wyborcze - donosi „Gazeta Wyborcza”. Dziennik zebrał dane z 45 sądów okręgowych. Jak wynika z informacji „Wyborczej”, do dziś rozpatrzono 1737 z 1949 złożonych protestów wyborczych. - „Za zasadne sądy uznały 48. Znalazły w nich uchybienia, które mogły mieć wpływ na wynik wyborów. Dlatego nakazały powtórzenie głosowań do rad gmin, ale nie całych, tylko w poszczególnych okręgach” - pisze gazeta. Większość niezasadna
              Większość złożonych protestów okazała się niezasadna bądź źle napisana. Najwięcej, bo 729 protestów, zostało bez rozpoznania. Stało się tak, ponieważ protesty muszą być poparte dowodami. Sąd uznał, że w tych przypadkach ich nie było. 283 protesty oddalono po merytorycznym rozpoznaniu. Sądy w takich przypadkach stwierdzały niezasadność protestu lub potwierdzały uchybienia, które nie miały wpływu na wyniki głosowania. Jak ustaliła „Wyborcza” 265 protestów ze względu na braki formalne zostało zwróconych wnioskodawcom."
    • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 08.02.15, 23:46
      ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/
      Ciekawie wygladaja wyniki tej sondy internetowej... nijak nie przystaja do tych, jakie lansuja media.
      • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 10:59
        Też to znalazłem ..... miałem postawić.
      • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 13:58
        m.maska napisała:

> ewybory.eu/wybory-prezydenckie-2015/
        > Ciekawie wygladaja wyniki tej sondy internetowej... nijak nie przystaja do tych
        > , jakie lansuja media.

Jak dzisiaj w to klikniesz,to Komorowski ma 53%,nawet tu Komorowskiemu poprawiają?
        • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 15:16
          Zartujesz? wczoraj mial 7%...
          • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 15:18
            Nie, no zrobilam tego screena przed chwila...

https://fs2.directupload.net/images/user/150209/un2vlk49.jpg
            • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 15:19
              Martwi tylko, ze ludzie sa juz tak wkurzeni, ze sa gotowi wybierac radykala...
              • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 18:04
                JKM ma spore poparcie wśród ludzi bardzo młodych.
    • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 13:53
      Dobrze jest czasem na łikend wyjechać i oderwać się od tego wszystkiego.
      Nie słuchałam nikogo i chyba jestem zdrowszasmile
    • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 15:38
      A czy Duda wyjasnił może smród ciągnący sie za nim od czasów jego pracy w kancelarii śp. L. Kaczyńskiego ?
      Jeśli nie to szkoda czasu na gościa.
      • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 18:01
        Gdzieś jego podpis jest,bo ułaskawia chyba prezydent?
        O jakim smrodzie piszesz.
        • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 18:26
          darima_ka napisała:

> Gdzieś jego podpis jest,bo ułaskawia chyba prezydent?
          > O jakim smrodzie piszesz.

A co to za roznica? wystarczy rzucic blotem, cos sie przyklei, nikt nie wie o co chodzi, ale wiadomo, ze cos jest na rzeczy... Duda swoim wystapieniem spowodowal panike wsrod zwolennikow gajowego.
          • jesienna.sonata Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 11:43
            m.maska napisała:

> darima_ka napisała:
            >
            > > Gdzieś jego podpis jest,bo ułaskawia chyba prezydent?
            > > O jakim smrodzie piszesz.
            >
            > A co to za roznica? wystarczy rzucic blotem, cos sie przyklei, nikt nie wie o c
            > o chodzi, ale wiadomo, ze cos jest na rzeczy...

To prawda. Media propisowskie i otoczenie prezesapana mają mistrzostwo świata w rzucaniu błotem.
            • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 13:39
              Za to media opłacane przez rząd wiodą prym w robieniu ludziom widy z mózgu.
              I tak chcą głupiemu ludowi wmówić ,że Nie mogą odczytać zatopionych twardych dysków? Spalone dyski można odczytać, jedynie soliidnie zmiażdżonych był by problem. Jedynie za komuny władza matała równie intensywnie!!
              Mało tego ,ze afery zamiatają pod dywan,to jeszcze tych co te afery ujawniają sciagaja zamiast złodziei i aferzystów!
              www.rmf24.pl/raport-podsluchy-tasmy-wprost/fakty/news-afera-tasmowa-prokuratorzy-nie-beda-juz-badac-nosnikow-wylow,nId,1669530
              • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 15:23
                RMF FM jest medium opłacanym przez rząd ? wink

"RMF FM (Radio Muzyka Fakty, pierwotnie: Radio Małopolska Fun) – pierwsza polska prywatna stacja radiowa, obecnie nadająca w formacie radiowym AC.
                Grupą docelową radia są głównie ludzie w wieku 25-39 lat. RMF FM należy do Grupy RMF (byłe Broker FM). Od 27 października 2006 jej głównym udziałowcem jest niemiecka spółka Bauer Media Invest GmbH[6]. Założycielem i wieloletnim prezesem radia był Stanisław Tyczyński. Od marca 2004 do czerwca 2009 prezesem był Kazimierz Gródek. Od 10 czerwca 2009 prezesem RMF FM jest Tadeusz Sołtys. "

Ale o tym już pisałaś .
                • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:32
                  "jej głównym udziałowcem jest niemiecka spółka Bauer Media Invest GmbH["

Ale to akurat moim zdaniem nie ma nic wspólnego z tą notką.
                  • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:48
                    A więc nie jest to medium rzadowe. wink
                    ale...
                    Dyrekcja RMF FM
                    Tadeusz Sołtys – prezes i dyrektor programowy
                    Iwona Bołdak – zastępca dyrektora programowego
                    Przemysław Kula – zastępca dyrektora programowego
                    Adam Czerwiński – dyrektor muzyczny
                    Marek Balawajder – dyrektor informacji
                    Blanka Baranowska – zastępca dyrektora informacji
                    Bartłomiej Eider – dyrektor redakcji RMF Warszawa
                    Miranda Ekiert – dyrektor serwisów internetowych
                    • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 20:29
                      czuk1 napisał:

> A więc nie jest to medium rzadowe. wink
                      > ale...
                      > Dyrekcja RMF FM
                      > Tadeusz Sołtys – prezes i dyrektor programowy
                      > Iwona Bołdak – zastępca dyrektora programowego
                      > Przemysław Kula – zastępca dyrektora programowego
                      > Adam Czerwiński – dyrektor muzyczny
                      > Marek Balawajder – dyrektor informacji
                      > Blanka Baranowska – zastępca dyrektora informacji
                      > Bartłomiej Eider – dyrektor redakcji RMF Warszawa
                      > Miranda Ekiert – dyrektor serwisów internetowych

Tylko polsko języczne ,bo głównym udziałowcem jest niemiecka spółka Bauer Media Invest GmbH!!

Za kasę z reklam powiedzą wszystko?
              • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:39
                Najpierw ze zniszczonymi nośnikami nie poradzili sobie eksperci z ABW, później także specjalistyczna firma, trudniąca się odzyskiwaniem danych. Jej eksperci przez kilka miesięcy starali się odtworzyć nagrane rozmowy - bezskutecznie.

Hehehe..a podobno mamy takich dobrych informatyków,ale jak się oglądało akcję ABW w redakcji"Wprost" to wszystko wiadomo o "ekspertach"z ABW
            • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:27
              jesienna.sonata napisała:
              "To prawda. Media propisowskie i otoczenie prezesapana mają mistrzostwo świata w rzucaniu błotem. "

Coś ty,a to nie twoi ulubieńcy POpaprańcy o Polsce mówią ,że istnieje tylko teoretycznie i że to ch.j ,dupa i kamieni kupa?
              • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:45
                darima_ka napisała:

> jesienna.sonata napisała:
                > "To prawda. Media propisowskie i otoczenie prezesapana mają mistrzostwo świata
                > w rzucaniu błotem. "
                >
                > Coś ty,a to nie twoi ulubieńcy POpaprańcy o Polsce mówią ,że istnieje tylko teo
                > retycznie i że to ch.j ,dupa i kamieni kupa?

Przyznam sie, ze mnie sie do tej pory w glowie nie miesci, ze zwolennicy obecnej koalicji tak gladko przelkneli "wyznanie" Sienkiewicza, ktory poza kamerami powiedzial co tak naprawde mysli... i skupili sie na tym, kto go przylapal na wyznaniu prawdy... przeciez to jest alarmujace, ze minister tak mysli o kraju, tzn. ze jest jeszcze gorzej niz potrafimy sobie to wyobrazic, jako minister spraw wewnetrznych szczegolnie, mial informacje o ktorych zwykly obywatel pojecia nie ma.
                • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:58
                  Masko . Sienkiewicz mówił , ale nie o całym państwie ale o jego niektórych obszarach. Mówił (chyba) prawdę - w odniesieniu do wymiaru sprawiedliwości, ochrony zdrowia, gospodarki,...
                  • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 19:15
                    czuk1 napisał:

> Masko . Sienkiewicz mówił , ale nie o całym państwie ale o jego niektóry
                    > ch obszarach. Mówił (chyba) prawdę - w odniesieniu do wymiaru sprawiedliwości,
                    > ochrony zdrowia, gospodarki,...

O nie, on mowil o caly mpanstwie, ze istnieje tylko teoretycznie, bo... nie istnieje jako calosc!!!!!...
                    • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 19:31
                      Faktycznie. Stenogram jest taki:

"Wszystko razem złożone to kupy to już jest zupełnie inna bajka. Pierwsze znaczenie, myśl dla państwa jest dość banalna. Państwo w Polsce istnieje tylko teoretycznie, praktycznie nie istnieje, dlatego, że działa poszczególnymi swoimi priorytetami, nie rozumiejąc, że państwo jest całością. Tam gdzie państwo działa jako całość ma zdumiewającą skuteczność, że tak powiem...
                      Belka: Nie ma kultury współpracy instytucji.
                      Sienkiewicz: Dokładnie, jak się ją wymusza różnymi kęsami, jakimiś takimi, to nagle się okazuje, że się można dostać na jakieś przyzwoite narzędzia.
                      Belka: No to masz w nas absolutnego sojusznika, to jest rzecz która nas, można powiedzieć, prześladuje wręcz, ten brak współpracy instytucji państwowych."
                      • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 20:21
                        czuk1 napisał:

> Faktycznie. Stenogram jest taki:
                        >
                        > "Wszystko razem złożone to kupy to już jest zupełnie inna bajka. Pierwsze znac
                        > zenie, myśl dla państwa jest dość banalna. Państwo w Polsce istnieje tylko t
                        > eoretycznie, praktycznie nie istnieje, dlatego, że działa poszczególnymi swoimi
                        > priorytetami, nie rozumiejąc, że państwo jest całością.
                        Tam gdzie państwo
                        > działa jako całość ma zdumiewającą skuteczność, że tak powiem...
                        > Belka: Nie ma kultury współpracy instytucji.
                        > Sienkiewicz: Dokładnie, jak się ją wymusza różnymi kęsami, jakimiś takimi, to n
                        > agle się okazuje, że się można dostać na jakieś przyzwoite narzędzia.
                        > Belka: No to masz w nas absolutnego sojusznika, to jest rzecz która nas, można
                        > powiedzieć, prześladuje wręcz, ten brak współpracy instytucji państwowych."

no to chyba jasne: Państwo w Polsce istnieje tylko t
                        > eoretycznie, praktycznie nie istnieje, dlatego, że działa poszczególnymi swoimi
                        > priorytetami, nie rozumiejąc, że państwo jest całością.
                        • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 20:25
                          Zapomniales chyba jeszcze o tym: MB: Polskie Inwestycje Rozwojowe są, niestety, jak to się górnolotnie nazywa i bardzo eufemistycznie… Ich po prostu nie ma. To chuj, dupa i kamieni kupa.
                          ...ale kasa z UE wzieta, to gdzie ona?
                    • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 20:43
                      m.maska napisała:

> czuk1 napisał:
                      >
                      > > Masko . Sienkiewicz mówił , ale nie o całym państwie ale o jego ni
                      > ektóry
                      > > ch obszarach. Mówił (chyba) prawdę - w odniesieniu do wymiaru sprawiedliw
                      > ości,
                      > > ochrony zdrowia, gospodarki,...
                      >
                      > O nie, on mowil o caly mpanstwie, ze istnieje tylko teoretycznie, bo... nie ist
                      > nieje jako calosc!!!!!...

Czuk ty zgadujesz czy wróżysz z fusów co autor miał na myśli?
        • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 22:12
          darima_ka napisała:

> Gdzieś jego podpis jest,bo ułaskawia chyba prezydent?
          > O jakim smrodzie piszesz.

A o tym smrodzie pisałem:

pis-da.blogspot.com/2014/11/kulisy-sledztwa-ws-uaskawienia-adama-s.html

Z lektury materiału zgromadzonego przez śledczych (zeznania Ewy S.) wynika, że dyrektor Krzysztof K. wydał polecenie Ewie S., która przygotowała pisma. Kto wydał polecenie Krzysztofowi K.? Andrzej Duda - "główny prawnik prezydenta" - tak wynika z zeznań dyrektora, które cytujemy poniżej. Polecenia miały więc iść "od góry do dołu". Sporządzane przez Ewę S. pisma szły natomiast "od dołu do góry", a przed zaprezentowaniem ich prezydentowi trafiały na biurko Andrzeja Dudy.
          Faktem jest, że dziś nie ma żadnego podpisanego dokumentu w tej sprawie. Natomiast sędzia audytor stwierdza: "Tylko podsekretarz stanu Andrzej Duda uprawniony był do podpisania wymienionych pism [trzech notatek i opinii - przyp. red.]". Na ten temat w trakcie śledztwa wypowiada się sam minister Andrzej Duda. - Czy pamięta pan sprawę ułaskawienia Adama S.? - zapytał prokurator. - Nie pamiętam - odpowiedział Andrzej Duda. Równocześnie zapewniał śledczego, że prezydent "do spraw ułaskawień podchodził zawsze obiektywnie i wnikliwie je analizował". Duda zeznał ponadto: - Nie pamiętam, czy podpisywałem się pod dokumentami. Nie pamiętam, czy dyrektor Krzysztof K. przekazywał mi te dokumenty. (…wink Nie przypominam sobie rozmowy z panem prezydentem na temat tej sprawy.

Taki młody, ambitny, dynamiczny .... i już cierpi na amnezję ?!

Komorowskiemu nie wolno "zapomnieć" czy widział kilka lat temu aneks do raportu WSI, Kopacz nie wolno zapomnieć czy 30 lat temu należała do ZSL, ale Dudzie wolno zapomnieć, co robił w związku z podejrzanym ułaskawieniem ???
          • opuncja.figowa.1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 22:28
            Z zalinkowanego materiału wynika, że prokuratura umorzyła śledztwo, wiec o co kaman? A ponadto pod rozwagę cytuję ostatni akapit, słowa A.Dudy:
            Mam już dosyć matactwa, które w tej sprawie robią urzędnicy kancelarii Bronisława Komorowskiego - powiedział w rozmowie z "Dziennikiem Bałtyckim". Stwierdził też, że skoro najpierw pracownicy Kancelarii Prezydenta ustalili, że akta są kompletne, a następnie doszukali się braków, to w swoim gronie powinni "szukać winnych".
            To by tez wyjaśniało, dlaczego Nałęcz zamilkł.
            • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 22:39
              Jedni mówili tak a inni mówili inaczej. Musimy wierzyć tym pierwszym ? Czy też poczekać na rozstrzygnięcie sądu ?
              • opuncja.figowa.1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 22:44
                W tym sęk, że z tekstu zaliczkowanego przez Rave wynika, że śledztwo umorzono. Na jaki wyrok zatem czekasz?
                • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 09.02.15, 23:05
                  Czytałem wczoraj wpisy w wątku a dziś (stary sklerotyk) wróciłem myślami do nie zakończonego ścigania Prezydenta Komorowskiego; zapominając, że w końcowych wpisach piszemy już o
                  sprawie Prezydenta Kaczyńskiego
                • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 06:59
                  Jeśli wyrok jest prawomocny ,to sprawa zamknięta.
                  Ułaskawienia podpisuje prezydent i nawet jeśli ktoś mu cos podsunie
                  do podpisu to chyba ten czyta co podpisuje?
                  Mieliśmy juz ułaskawienia gangsterów.
                  • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 07:25
                    Czytałem , że chodzi zarówno o tego który nakazuje ułaskawienie wspólnika rodziny a ten podwładny który odpowiada za przygotowanie argumentów za ułaskawienie (choć nie ma podstaw do ułaskawiania) przygotowuje decyzję do podjęcia. Następuje ułaskawienie. Niewygodne dokumenty obciążające osobę preparującą ułaskawienie znikają. Taki pracownik -
                    mierny ale wierny ..... dobry jest w kancelarii Putina ale nie w Polsce a tym bardziej nie w roli głowy państwa.
                    Piszesz renato:

Jeśli wyrok jest prawomocny ,to sprawa zamknięta. Wg mnie. Była, została otwarta.... bo teraz jest ważna .... nie dla sądu lecz dla społeczeństwa.
                    Ułaskawienia podpisuje prezydent "Prezydent nowy" też takie (jak to opisane) będzie podpisywał ? Dziękuję za zafundowanie mnie takiego krętacza.
                    i nawet jeśli ktoś mu cos podsunie do podpisu to chyba ten czyta co podpisuje? Czyli "prezydent nowy" będzie też ułaskawiał bezprawnie/samowolnie/ , będzie otaczał się dlatego
                    ludźmi miernymi ale wiernymi ? Dziękuję za takiego kandydata, nie mieści się w "przetargu
                    na prawego, nieprzekupnego, sprawiedliwego ojca narodu

Mieliśmy już ułaskawienia gangsterów. "Nowy prezydent" nie może wzorować się swoich poprzednikach.
                    • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 07:34
                      Pierwsze zdanie poprzedniego wpisu winno być dosadne i brzmieć jasno. Jak niżej :

Czytałem , że chodzi zarówno o tego który nakazuje ułaskawienie wspólnika rodziny jak i tego podwładnego który odpowiada za przygotowanie argumentów za ułaskawienie (choć nie ma podstaw do ułaskawiania) , który przygotowuje decyzję do podjęcia. To na podstawie dokumentów pisanych (a nie ustnego polecenia) następuje sformalizowana procedura ułaskawienia. Każdy inny sposób postępowania jest moralnie bardzo naganny, stronniczy, niemoralny .... niegodny prezydenta i jego kancelarii.
            • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 09:22
              opuncja.figowa.1 napisała:

> Z zalinkowanego materiału wynika, że prokuratura umorzyła śledztwo, wiec o co k
              > aman? A ponadto pod rozwagę cytuję ostatni akapit, słowa A.Dudy:
              > Mam już dosyć matactwa, które w tej sprawie robią urzędnicy kancelarii Bron
              > isława Komorowskiego - powiedział w rozmowie z "Dziennikiem Bałtyckim". Stwierd
              > ził też, że skoro najpierw pracownicy Kancelarii Prezydenta ustalili, że akta s
              > ą kompletne, a następnie doszukali się braków, to w swoim gronie powinni "szuka
              > ć winnych".

O co kaman ?
              O to, że:

1. Byli urzędnicy kancelarii śp. L. Kaczyńskiego twierdzą, że przekazywali dokumenty w tej sprawie A. Dudzie, a A. Duda twierdzi, że ich nie otrzymał
              2. Dokumenty "zaginęły", ale przecież nie w kancelarii Komorowskiego - twierdzenie Dudy to stara szkoła J. Kaczyńskiego "Jestem nieuczciwy, ale .... to wina Tuska/Kopacz/Komorowskiego"
              3. Prokuratura umorzyła sprawę, bo nie znalazła winnych, co nie znaczy że ich nie ma
              4. I wreszcie najwazniejsze: człowiek, który nie ma nic na sumieniu nie zasłania się niepamięcią !

Wnioski sa takie: jeżeli sprawa została ustawiona "na gębę" pomiędzy L. Kaczyńskim i Dudą to obciąża to śp. prezydenta, jeżeli śp prezydent nie wiedział (tak sugeruje Nałęcz) co podpisuje to obciąża to A. Dudę.

> To by tez wyjaśniało, dlaczego Nałęcz zamilkł.

Bądź pewna, że ta sprawa jeszcze wypłynie w toku kampanii prezydenckiej.
              • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 17:20
                Miejmy nadzieję ,że sprawa w debacie wypłynie ,ja bardzo bym chciała usłyszeć co ma do powiedzenia sam Duda.
                • amityr Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 19:09
                  Ja też bym chciał usłyszeć co powie Duda. Swoją drogą ,to on ma takie szczurze spojrzenie. Ale nie ma się co dziwić , przecież musi uważać na kota Prezesa.
                  • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 21:00
                    amityr napisał:

> Ja też bym chciał usłyszeć co powie Duda. Swoją drogą ,to on ma takie szczurze
                    > spojrzenie. Ale nie ma się co dziwić , przecież musi uważać na kota Prezesa.

Obserwując histeryczną reakcję POstkomunistycznego mainstreamu widać w waszych oczach
                    jakiś blady strach.Strach że może sprawować ten urząd w Polsce ktoś nie związany z PZPR,z WSI, SB i innymi służbami?
                    • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 08:40
                      tyle w temacie A. Dudy smile

https://www.newsweek.pl/g/i.aspx/720/0/newsweek/635591600363332495.jpg
                      • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 10:39
                        No to teraz powinienes zaprezentowac ukryte zalety Szczynukowicza... bo one musze byc ukryte, zadnych do tej pory nie ujawnil... na czyim pasku chodzi? Zydow czy Ruskich?
                        • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 13:43
                          m.maska napisała:

> No to teraz powinienes zaprezentowac ukryte zalety Szczynukowicza... bo one mus
                          > ze byc ukryte, zadnych do tej pory nie ujawnil... na czyim pasku chodzi? Zydow
                          > czy Ruskich?

Familia Szczynukowicza nie chce żyć przeszłością i nie pamięta swojej historii, bo byśmy się dowiedzieli że jest potomkiem bolszewika z 1920 roku?
                          • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 14:45
                            A jakie ma znaczenie, kto czyim był potomkiem ?
                            Znów wracamy do jaskiniowej kampanii w stylu "dziadka w wehrmachcie" ?
                            • opuncja.figowa.1 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 17:35
                              Może i nie ma, ale trochę nie teges dowiedzieć się, że dziadek najwyższego urzędnika w RP był ruskim siekaczem mającym na sumieniu niejedną polską rodzinę, a tenże prezydent szczyci się herbem, którego nie ma i nigdy nie miał, bo nazwisko Komorowski zostało przywłaszczone po hrabim, którego dwór puszczono z dymem.
                              • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 17:42

> Może i nie ma, ale trochę nie teges dowiedzieć się, że dziadek najwyższego urz
                                > ędnika w RP był ruskim siekaczem mającym na sumieniu niejedną polską rodzinę,
                                > a tenże prezydent szczyci się herbem, którego nie ma i nigdy nie miał, bo nazwi
                                > sko Komorowski zostało przywłaszczone po hrabim, którego dwór puszczono z dymem
                                > .

Dokładnie,ale RAV-owi jak brakuje argumentów ,to wyciąga Kaczyńskiego o Telegraf.
                                Zapomniał biedny,że Kaczyński nie kandyduje.
                                • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 08:34
                                  Jaki "Kaczyński", że się tak spytam ?

Kalkstein a nie Kaczyński !

To przecież potomek spolszczonej żydowskiej rodziny spod Odessy.

PS.

Nie ja sprowadziłem wątek do grzebania w czyjejś przeszłości, ale skoro chcesz go na tym poziomie kontynuować .....
                            • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 20:47
                              ravenheart1 napisał:

> A jakie ma znaczenie, kto czyim był potomkiem ?
                              > Znów wracamy do jaskiniowej kampanii w stylu "dziadka w wehrmachcie" ?
                              >
                              >
                              O przepraszam bardzo, jesli ktos swiadomie klamie i wprowadza spoleczenstwo w blad, ze on niby hrrabia a tu sie okazuje, ze zaden hrabia a wrecz przeciwnie potomek bolszewika - to to juz inaczej brzmi... kandydat na prezydenta, ktory sam bez niczyjej pomocy probuje sobie stworzyc mit "arystokracji", jednym slowem klamca... i to go juz dyskwalifikuje.
                        • opuncja.figowa.1 Komuszy hołd 11.02.15, 17:41
                          Może o to chodzi?
                          " https://racjapolskiejlewicy.pl/wp-content/uploads/2013/08/Dlaczego-Prezydent-Ca%C5%82uje-Jaruzeskiego-po-r%C4%99kach.jpg
                          • darima_ka Re: Komuszy hołd 11.02.15, 20:34

> Może o to chodzi?
                            > " https://racjapolskiejlewicy.pl/wp-content/uploads/2013/08/Dlaczego-Prezyd
> ent-Ca%C5%82uje-Jaruzeskiego-po-r%C4%99kach.jpg

Nooooo proszę big_grinbig_grin
                          • m.maska Re: Komuszy hołd 16.02.15, 20:42

> Może o to chodzi?
                            > " https://racjapolskiejlewicy.pl/wp-content/uploads/2013/08/Dlaczego-Prezyd
> ent-Ca%C5%82uje-Jaruzeskiego-po-r%C4%99kach.jpg

To zdjecie dyskwalifikuje go na calej liniii.
                      • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 11:22
                        ravenheart1 napisał:

> tyle w temacie A. Dudy smile
                        >
                        > https://www.newsweek.pl/g/i.aspx/720/0/newsweek/635591600363332495.jpg
                        > ]
                        >
                        >
                        Zawsze to lepiej, ze jednak zapamietuje co mu prezes poleci, Komorowskiemu trzeba pisac na kartce, bo moglby zapomniec...
                      • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 17:16
                        ravenheart1 napisał:

> tyle w temacie A. Dudy smile
                        >
                        > https://www.newsweek.pl/g/i.aspx/720/0/newsweek/635591600363332495.jpg
                        > ]
                        >
                        >

Ooooo matkopolko,pierwszy notariusz PO -Komorowski podpisuje wszystko co mu nakazuje PO!! Czyli sądzisz po Komorowskim??
              • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 10.02.15, 22:44
                ravenheart1 napisał:

> > To by tez wyjaśniało, dlaczego Nałęcz zamilkł.

A kim jest Nałęcz? ot rekomendacja...

"Niezatapialny komuch, który stał razem z ZOMO, gdy strzelano do robotników na Wybrzeżu, w Radomiu i w stanie wojennym do górników, ma resortową czelność mówić o „cieniach”. Koleżanka pani Alexis została potraktowana jak VIP-podejrzana, mnie „suka” odwiozła do wariatkowa i nie za pożyczone setek tysięcy złotych od pani kojarzonej z „mafią węglową”, ale za nazwanie Komorowskiego po imieniu. Jakoś przeżyłem, podobnie jak Wojciech Sumliński, któremu bardzo mało brakowało do „cienia”, za sprawą wielbiciela ruskiej agentury Bronisława Komorowskiego. Panie komuchu Nałęcz, że sparafrazuje śp. Romaszewskiego, za tobą ciągną się nie cienie, ale gniew pomordowanych, płacz i bezsilność bliskich na widok morderców, których do dziś za zbrodnie nie rozliczono. Panie komuchu Nałęcz, twój pryncypał przyjmował w pałacu, hańbiąc to miejsce, bandytę Jaruzelskiego. Ty sam za swoimi partyjnymi sekretarzami krzyczałeś o „awanturującej się opozycji”, o „bohaterskiej Milicji Obywatelskiej” i „przewodniej sile PZPR”. Ściskałeś, panie komuchu, dłoń towarzyszy bandytów na zjazdach i posiedzeniach. Milcz pezetpeerowska sekretarzyno, bo to, co się za tobą ciągnie w końcu cię zaciągnie i uważaj byś w ostatniej chwili zdążył się wyspowiadać, jak twoi cudownie nawróceni starsi towarzysze. Wystarczy już ubeckiej bezczelności i roześmianych, cynicznych gęb, drwiących z każdej przyzwoitości. To nie są „ludzie, którzy mają inne poglądy”, to są genetycznie i kulturowo zaprogramowani spadkobiercy ORMO. Żadnej dyskusji z kultywującymi „tradycję” potomkami ormowców, ubeków i sekretarzy, tylko jedno zdanie w ich języku: „Paszli won”."

kontrowersje.net/wra_liwo_ormowca_serce_ubeka_czyli_wojna_o_standardy
                • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 06:53
                  Ten jąkała dla każdej władzy jest usłużny.
                • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 07:03
                  Nałęcz to stary komuch i nie najlepiej świadczy to o Bronku że ma takich doradców z taką teczką
                • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 08:29
                  Odpowiedz sobie może najpierw kim jest J. Kaczyński herbu "telegraf", którego pacynką jest A. Duda ?

raportnowaka.pl/news_drukuj.php?id=169
                  • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 13:34
                    ravenheart1 napisał:

> Odpowiedz sobie może najpierw kim jest J. Kaczyński herbu "telegraf", którego p
                    > acynką jest A. Duda ?
                    >
                    >
                    > raportnowaka.pl/news_drukuj.php?id=169
                    >
                    Dlatego ,że postsolidarnościowa ekipa ma "odpowiednie" życiorysy,to chyba powinno nam zależeć by ważne stanowiska w państwie obejmowali ludzie młodzi nie związani z tymi środowiskami w żaden sposób,nie sądzisz?
                    Przecież ewidentnie widać jaki popłoch wywołał Duda ,oni tak łatwo nie odpuszczają.
                    Raz zdobytej władzy nie oddadzą?
                    • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 15:28
                      Rave chyba jednak prefeurje stara wyprobowana ubecka gwardie...
                      • wiseacres Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 15:45
                        Jedne solidaruchy rozkradły Polską,
                        Drugie teraz będą strajkować.
                        Kraj wariatów
                        Ja chcę Łukaszenkę na prezydenta.
                        Facet ma jaja.
                        • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 16:35
                          No nie wiem... kiedys mialam okazje rozmawiac z facetem, ktorego zona pochodzi z Bialorusi i jezdza tam regularnie w odwiedziny. Pytalam jak tam sie zyje... podobno calkiem niezle, wg jego oceny lepiej niz w Polsce, chodzilo o jakosc zycia... facet jechal na Saksy bo w Polsce niestety pracy nie mial.
                    • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 08:40
                      Mnie zależy na tym żeby prezydent godnie reprezentował ten kraj - bo w zasadzie do tego sprowadza się jego rola - i potrafił prowadzić samodzielne działania w interesie kraju, a nie tylko włąsnej partii.
                      Tego niestety nie gwarantuje ani Komorowski, ani Duda.
                      • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 14:34
                        ravenheart1 napisał:

> Mnie zależy na tym żeby prezydent godnie reprezentował ten kraj - bo w zasadzie
                        > do tego sprowadza się jego rola - i potrafił prowadzić samodzielne działania w
                        > interesie kraju, a nie tylko włąsnej partii.
                        > Tego niestety nie gwarantuje ani Komorowski, ani Duda.
                        >
                        >

O tym ze Komorowski tego nie gwarantuje, to juz wiemy, podczas swojej kadencji udowodnil to... o Dudzie, nie wiesz...
                        • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 14:46
                          Tego niestety nie gwarantuje ani Komorowski, ani Duda.

To ,że Komorowski się skompromitował to już wiemy,przez 5-lat wielokrotnie nam to pokazał.
                          Duda nie miał okazji być prezydentem.
                          Żeby ktoś działał w interesie kraju ,a nie partii musiałby być bezpartyjny!
                          Są tacy kandydaci?Nawet P.Ogórek która jest mało znana jest tak wyśmiewana i atakowana,a co dopiero bezpartyjny kandydat,ten nie miałby żadnych szan mendia gówniago ścieku by go wykończyły!!!
                          • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 15:16
                            No i Duda zna jezyki obce i nie gada z kartki a to juz kwalifikuje go o kilka oczek wyzej... i miejmy nadzieje, ze z jezykiem polskim nie jest na bakier o ortografii nie wspominajac... a Komorowskiego i tak glowa nie "buli"

naszymzdaniem.dlastudenta.pl/artykul/10_najwiekszych_wpadek_Bronislawa_Komorowskiego,95954.html
                            bardzo mi sie spodobala nowa odmiana liczby mnogiej slowa "rok"... "roki-roków"... ten pan podobno studiowal, to ile bylo tych "roków"?
                            • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 15:20
                              Duda to niestety tylko chłopiec na posyłki prezesa - zreszta tym samym był śp. L. Kaczyński, i tak samo będzie z każdym kandydatem tej partii, a własciwie jej wodza.
                              • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 15:58
                                Patrzysz w szklana kule? czy moze stawiasz tarota? jaki Ty jestes przewidujacy... a pobyt na forum nie pokazal Ci jeszcze jak ludzie potrafia sie szybko zmieniac? to sa wylacznie Twoje domniemania, nie poparte zadnymi dowodami, zadnymi, bo Duda prezydentem nie byl wiec nie mial nawet okazji sie skompromitowac, Komorowski mial te okazje i zniej skorzystal wielokrotnie, klamal co do swojego pochodzenia i to juz go dyskwalifikuje, czlowiek ktory klamie publicznie raz(nie pytany nawet o to) sklamie i sto razy... Tusk obiecal Zydom odszkodowania i sprzedaz lasow w tym celu i Komorowski te jego zachcianke spelnil - to sa fakty... domniemania to sobie mozesz wsadzic miedzy bajki.
                                Poza tym jego zachowanie, jego postawa, jego unizonosc w stosunku do Jaruzelskiego - na wymioty mi sie zbiera jak widze te zdjecia... wolalabym kazdego innego, byle nie jego...
                                • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 15:59
                                  ... niech będzie Ogórek, Marchewka czy nawet Szpinak byle nie ten burak...
                                • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 13.02.15, 22:51
                                  Akurat Duda to już miał okazję się skompromitować pracując w kancelarii L. Kaczyńskiego.
                                  • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 13.02.15, 23:13
                                    ravenheart1 napisał:

> Akurat Duda to już miał okazję się skompromitować pracując w kancelarii L. Kacz
                                    > yńskiego.
                                    >

a Komorowski nie? jak sie nic nie robi to nie mozna sie tez skompromitowac...
                                  • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 14.02.15, 10:50
                                    ravenheart1 napisał:

> Akurat Duda to już miał okazję się skompromitować pracując w kancelarii L. Kacz
                                    > yńskiego.
                                    >

Ma taka fotkę?
                                    https://racjapolskiejlewicy.pl/wp-content/uploads/2013/08/Dlaczego-Prezydent-Ca%C5%82uje-Jaruzeskiego-po-r%C4%99kach.jpg
                  • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 15:31
                    ravenheart1 napisał:

> Odpowiedz sobie może najpierw kim jest J. Kaczyński herbu "telegraf", którego p
                    > acynką jest A. Duda ?
                    >
                    >
                    >

A co mnie obchodzi kim jest Kaczynski? wiesz kim byl Gorbaczow? wychowankiem Brezniewa a jednak potrafil prowadzic samodzielna polityke... o Komorowskim juz wiadomo, ze to nie lezy w jego mozliowsciach... stagnacja tak, reformy - nie... no chyba, ze sprzedaz lasow.
                  • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 17:06
                    ravenheart1 napisał:

> acynką jest A. Duda ?
                    >
                    >

Rav,wątek jest o Dudzie.
                    Kaczyński jak wiesz nie kandyduje na żadne ważne w tym kraju stanowisko.
                    • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 12.02.15, 08:37
                      Tak samo jak Nałęcz, którego Renata i Maska obsmarowały w tym wątku.

A może się mylę ?
                      • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 14.02.15, 11:19
                        ravenheart1 napisał:

> Tak samo jak Nałęcz, którego Renata i Maska obsmarowały w tym wątku.
                        >
                        > A może się mylę ?
                        >
                        >

Powolywales sie na Nalecza?... jesli wprowadzasz kogos w charakterze autorytetu, to ja Ci pisze co ja mysle o jego wypowiedziach... wiec nie powoluj sie na szemrane "osobistosci".
                        • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 09:03
                          m.maska napisała:

> ravenheart1 napisał:
                          >
                          > > Tak samo jak Nałęcz, którego Renata i Maska obsmarowały w tym wątku.
                          > >
                          > > A może się mylę ?
                          > >
                          > >
                          >
                          > Powolywales sie na Nalecza?... jesli wprowadzasz kogos w charakterze autorytetu
                          > , to ja Ci pisze co ja mysle o jego wypowiedziach... wiec nie powoluj sie na sz
                          > emrane "osobistosci".

To jest wątek o kandydatach na prezydenta, czy nie jest ?!?!?!?!
                          Może zdecydujcie się z Darimą na coś !!!

Jeżeli przywołanie J. Kaczyńskiego stojącego za A. Dudą nie jest związane z tematem wątku, to dla czego powołanie Nałęcza już jest ?!?!?!

A co do konkretów to nie pisałem w tym wątku o Nałęczu, i nie przywoływałem jesgo osoby
                          • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 11:17
                            ravenheart1 napisał:

> Jeżeli przywołanie J. Kaczyńskiego stojącego za A. Dudą nie jest związane z tem
                            > atem wątku, to dla czego powołanie Nałęcza już jest ?!?!?!
                            >
                            > A co do konkretów to nie pisałem w tym wątku o Nałęczu, i nie przywoływałem jes
                            > go osoby
                            >

No ale kto tego Kaczynskiego przywoluje? ja sobie nie przypominam...
                            • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 11:32
                              m.maska napisała:

> ravenheart1 napisał:
                              >
                              > > Jeżeli przywołanie J. Kaczyńskiego stojącego za A. Dudą nie jest związane
                              > z tem
                              > > atem wątku, to dla czego powołanie Nałęcza już jest ?!?!?!
                              > >
                              > > A co do konkretów to nie pisałem w tym wątku o Nałęczu, i nie przywoływał
                              > em jes
                              > > go osoby
                              > >
                              >
                              > No ale kto tego Kaczynskiego przywoluje? ja sobie nie przypominam...

Ja.
                              A kto wcześniej wyskoczył z Nałęczem ?!
                              Jedno i drugie tak samo poboczne dla tematu wątku, ale tylko mnie zwrócono na to uwagę ...
                              Ciekawe, nieprawdaż ?
                              • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 12:38
                                Rav, powolales sie na Nalecza, wiec Ci napisalam, ze ktos taki nie jest dla mnie zadna rekojmia, niczego... rozmowa jest o Dudzie, a Ty nieustannie schodzisz na temat Kaczynskiego... no to pogadajmy o Tusku, Kopacz i innych, bo Komorowski samodzielnie to jak do tej pory posadzil drzewka a i to musieli mu najpierw te ziemie skopac... aha no i wyslal kase na Ukraine... czyja kase? no przeciez nie swoja... spytal "darczyncow" czy chca wspomagac Ukraincow, ktorzy wielbia Bandere? nie... po prostu spoleczenstwo jest po to zeby finansowac jego dwor i jego zachcianki... a gdyby tak te kase przekazal na szpitale, albo do szkol na nakarmienie polskich dzieci? ot ma wielki gest, z nie swojej kieszeni. Jak wspolne, to niczyje i mozna brac - tak bylo za komuny, widac te nawyki mu pozostaly... o Dudzie mialo byc? no wlasnie, on jeszcze nie byl prezydentem, wiec przyklejanie mu geby nie bardzo ma sens, podobnie Ogorek...
                                O Kompromitowskim jedno wiadome, dorobil sobie zyciorys, ktory jest klamstwem, ubral sie w cudza arystokracje i nie pisz mi, ze ma odpowiadac za winy ojcow - bo skoro chwali sie pochodzeniem, tzn. ze uwaza to za istotne a jakie ono jest, kazdy widzi... ze niedouczony "do bulu" - tez. Pisalam juz, kazdy byle nie ten burak...
                                • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 13:54
                                  Też uważam ,że powinniśmy się skupić na kandydacie ,bo o nim jest wątek.
                                  Rav sugeruje ,ze Dudą kieruje Kaczyński,a kto kieruje Komorowskim od dawna wiadomo,
                                  ze są to WSI.
                                  Innymi kandydatami kierują ich szefowie ,wiec o co chodzi nie rozumiem.
                                  Proponuję się skupić na kandydacie!!
                                  Kandydat dobrze wykształcony,elokwentny ,zna język angielski ,nie duka z kartki i nie pozdrawia z kartki żony ,jak Komorowski.Jest w europarlamencie jednym z najlepszych europosłów.
                                  Jest młody!!
                                • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 15:38
                                  m.maska napisała:

> Rav, powolales sie na Nalecza,

Nigdzie w tym wątku nie powoływałem się na Nałęcza !

> ... rozmowa jest o Dudzie, a Ty nieustannie schodzisz
                                  > na temat Kaczynskiego

Odpowiedz sobie kto stoi za Dudą ?
                                  Sam się wysunął na kandydata na prezydenta ?

> Pisalam juz, kazdy byle nie ten burak...

No nie każdy, bo wybierzemy podobnego buraka, kierujac sie tym właśnie kryterium "każdy byle nie ..."
                                  • m.maska Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 16:01
                                    ravenheart1 napisał:

> Wnioski sa takie: jeżeli sprawa została ustawiona "na gębę" pomiędzy L. Kaczyńs
                                    > kim i Dudą to obciąża to śp. prezydenta, jeżeli śp prezydent nie wiedział (tak
                                    > sugeruje Nałęcz)
                                    co podpisuje to obciąża to A. Dudę.

forum.gazeta.pl/forum/w,50394,156543254,156571045,Re_Wysluchalam_Dudy.html
                                    • ravenheart1 Re: Wysłuchałam Dudy 17.02.15, 15:24
                                      m.maska napisała:

> ravenheart1 napisał:
                                      >
                                      >
                                      > > Wnioski sa takie: jeżeli sprawa została ustawiona "na gębę" pomiędzy L. K
                                      > aczyńs
                                      > > kim i Dudą to obciąża to śp. prezydenta, jeżeli śp prezydent nie wiedział
                                      > (tak
                                      > > sugeruje Nałęcz)
                                      co podpisuje to obciąża to A. Dudę.

Faktycznie smile
                                      Troche za bardzo rozrósł sie ten watek i przeoczyłem ten wpis, co nie zmienia faktu, że przywołuję go w zupełnie innym kontekście niz jego obecne wypowiedzi, czy ogólna obron Komorowskiego.
                                      • rena-ta49 Re: Wysłuchałam Dudy 16.03.15, 21:36
                                        www4.rp.pl/artykul/1186619-Czy--Newsweek--wysle-Dude-na-Madagaskar-.html
                                        A najnowszy sondaż wskazuje na rosnące poparciesmile
                                  • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 16:03
                                    Każda sroka swój ogonek chwali.
                                    Wg mnie, największą swobodę i samodzielność w kampanii ma Janusz Palikot i Korwin-Mikke.
                                    Z tym, że Palikota programem jest od kilku lat niezmieniony program TR , pod nazwą "Nowoczesna Polska". Przewiduje oczekiwane przez społeczeństwo zmiany w państwie, zmiany idące w kierunku potanienia państwa, tworzenia warunków do przyspieszenia rozwoju gospodarczego Polski i godnego życia Polaków. Program TR (Palikota) jest konkretny, wskazuje skąd wziąć środki na jego wprowadzenie. Głownie źródła pochodzenia środków na zmiany w państwie mają pochodzić z konkretnych przedsięwzięć, z potanienia kosztów utrzymania państwa.Trzy główne partie obiecują (ustami swoich kandydatów) gruszki na wierzbie.
                                    • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 17:57
                                      Gdyby Palikot się nie skompromitował to nie byłby prawie sam.
                                      Właził w dupę PO zagłosował za ustawą 67 i tym sobie chyba najbardziej zaszkodził,
                                      on już jest skończony w polityce.
                                      JKM też nie ma większych szans chociażby ze względu na wiek,niech leśny dziadek spada!
                                      • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 16.02.15, 20:12
                                        Chyba tu trafiasz celnie.
                                      • czuk1 Re: Wysłuchałam Dudy 17.02.15, 10:30
                                        Nie wiem czy możną żywego Palikota pogrzebać żywcem ?
                                        Z jego programu , to nie wynika.

www.youtube.com/watch?v=Mf0_3TfD_-Q
                  • darima_ka Re: Wysłuchałam Dudy 11.02.15, 17:22
                    ravenheart1 napisał:

> acynką jest A. Duda ?
                    >
                    >

Duda to inne pokolenie,inne pochodzenie.
                    >
    • amityr Re: Wysłuchałam Dudy 14.02.15, 18:03
      darima_ka napisała:

> Który mówił na konwencji przez 45 min przedstawiając siebie bez żadnej kartki,

Bez kartki ale nie z łepetyny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka