Dodaj do ulubionych

PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o radę

IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 06:32
Słuchajcie mam bardzo "palący" problem jutro mam rozmowę kwalifikacyjną o
moją pierwszą prace i wszystko sobie już poukładałam (jak się zaprezentuje)
tylko nie wiem jak się zachować w momencie gdy pracodawca poda mi rękę i
przedstawi się np. Jan Kowalski a ja co? mam też się przedstawić czy może
powiedzieć bardzo mi miło (przecież nie będę dwa razy podawać nazwiska bo
wchodząc muszę powiedzieć kim jestem i że byłam umówiona itp.) Może troche to
zawile przedstawiłam ale mam nadzieje że coś mi podpowiecie.
Proszę..............

Obserwuj wątek
    • geograf Re: PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o radę 13.08.02, 10:02
      zakładając, że wchodząc do pokoju przedstawiasz się, po czym od razu idziesz w strone biurka pracodawcy, gdzie on sie przedstawia- nie mówisz swojego imienia i nazwiska mówić po raz drugi. Moim zdaniem "Miło mi" wystarczy, ale jeszcze popytam się w celu upewnienia ;-)
    • Gość: Kim Re: PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o radę IP: 213.77.91.* 13.08.02, 10:50
      Słuchajcie, jak to jest z podawaniem ręki? Normalnie kobieta wyciąga pierwsza,
      ale z drugiej strony pierwszy wyciąga przełożony. A jak się zachować wobec
      potencjalnego przełożonego?
      • Gość: giga Re: PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o radę IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.02, 14:39
        Pierwsze wyciaga rekę pracodawca - na 100%. (tak przynajmniej powinno być).
        Ale z tym "miło mi" to nie wiem czy to zbyt poufałe; przecież nie zostajemy
        sobie przedstawieni na gruncie towarzyskim
        • defanddumb Re: PILNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! prosze o radę 13.08.02, 14:50
          przedstaw się-śmiało i zdecydowanie

przecież jak Cię przyjmie to nie będziesz się przed nim za każdym razem
          płaszczyć, jak tylko go zobaczysz, no nie?

powinien wiedzieć, że ma do czynienia z osobą, która swej wartości jest
          świadoma, nie wstydzi się być sobą- no bo przecież innych chyba w robocie mieć
          nie chce...

baw się dobrze na spotkaniu z przyszłym szefem

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka