obiegowy 06.01.06, 13:00 w 2001 roku nie zapłaciłem rachunku tel bo zapomniałem teraz jakiś Kruk mnie sciga . Zapłacić czy nie? odsetki spore narosły . Kiedy ulegnie to przedawnieniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: F. Re: ukrywać sie? IP: *.thinprint.de / *.thinprint.de 06.01.06, 13:13 Nigdy nie ulegnie przedawnieniu. Lepiej ureguluj to teraz, zanim twoj dlug zostanie sprzedany firmie windykacyjnej. Wtedy to dopiero bedziesz mial jazde. F. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ukrywać sie? IP: 212.160.143.* 06.01.06, 13:16 Kruk to właśnie firma windykacyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F. Re: ukrywać sie? IP: *.thinprint.de / *.thinprint.de 06.01.06, 13:19 no to tym gorzej dla niego/niej. F. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: ukrywać sie? 06.01.06, 15:14 > Kruk to właśnie firma windykacyjna! Był nawet taki film "Kruk", gdzie pomalowany na biało-czarno agent windykacyjny bez litości kopał, bił i masakrował wymyslnie dłużników telekomunikacji polskiej s.a. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_grzyb Re: ukrywać sie? 06.01.06, 15:07 i Krauze nakręci "Dług 2" na podstawie twojej historii Odpowiedz Link Zgłoś
ala.b30 Re: ukrywać sie? 06.01.06, 13:21 Jeżeli nie zapłaciłeś w 2001 r, a wezwanie do zapłaty dostałeś dopiero teraz, możesz powołać się na przedawnienie, poszukaj odpowiednich przepisów albo wejdź na forum Gospodarka, dział "Dłużnicy i windykacja" i popytaj tam. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ukrywać sie? 06.01.06, 15:25 Guzik. Po pięciu latach się przedawnia, chyba że to roszczenie pracownicze :) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: ukrywać sie? 06.01.06, 19:52 Ja też walczyłem z jakąś firmą windykacyjną, tyle że tepsa źle rozliczała rachunki, których ja nie płaciłem, bo były zawyżone. Sprawa się w końcu wyjaśniła i windykator odpuścił. Ale straszyłem ich Rzecznikiem Praw Konsumenta itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Norma Re: ukrywać sie? IP: *.bel.vectranet.pl / 85.219.140.* 07.01.06, 12:23 Nie ukrywaj się, tylko zapłać jak najprędzej. Jeśli tego nie zrobisz i tak Cię dopadną. Po co Ci większe problemy? "gapowe" trzeba płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E. Re: ukrywać sie? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 07.01.06, 17:07 Dobra wiadomość: to zadłuzenie już jest dawno przedawnione.Roszczenia z tego tytułu przedawniają się po 2 LATACH. To pewna wiadomość, pracuję w dziale windykacji firmy telekomunikacyjnej:-) Krótko mówiąc: mogą Ci skoczyć. I dobrze o tym wiedzą, tylko liczą na to, że Ty nie wiesz i zapłacisz. A tak by the way...niepłacenia rachunków nie popieram:-) Odpowiedz Link Zgłoś