Dodaj do ulubionych

co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i sensownie

11.01.06, 17:13
macie jakieś patenty, żeby dobrze isę poczuć zaraz po przebudzenieu i żeby
ten stan potrwał co najmniej cały poranek?
czekam na inspiracje
Obserwuj wątek
    • luksusowy_yacht Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 17:15
      zawsze mam koło siebie jakąś piersióweczkę :)
      • Gość: Pomocnik_Maga Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.aster.pl 11.01.06, 18:19
        Najlepiej z rana się nastukać trawką :)
        • speev Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 18:42
          ja jak się budzę o 2.00 w nocy to zaczynam napie..c z kopa w kaloryfer, zeby
          obudzic tego je..ego fajfusa z gory co mi nie dal spac jak sie kladlem o 19.00
          • Gość: B Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.toya.net.pl 12.01.06, 22:14
            Haa!! Więc to Twoja sprawka, to walenie w rury o drugiej w nocy!!! Poczekaj,
            bratku, dzisiaj zafunduję Ci solidną dawkę tłustych bitów z mojej mega
            wypasionej wieży!!! :)
        • Gość: achu Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 11:06
          YES!YES!YES!
          Yyychmm.:)
          Pozdrawiam,
          Achu
      • tom.machine Re: Prawdziwy mężczyzna nie pije do 12:00 11.01.06, 18:23
        • Gość: rannyptaszek Re: Prawdziwy mężczyzna nie pije do 12:00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:46
          Poranne bzykanko jest najlepsze!
        • luksusowy_yacht Re: Prawdziwy mężczyzna nie pije do 12:00 11.01.06, 19:10
          toś mi pojechał :/ a tak poważnie jak wstaje z rana to zawsze mówię sobie, że
          będzie dobrze i w sumie działa :DDD
      • looney1 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 11:09
        Najlepsze są obserwacja ganiających rano po mieszkaniu zwierzaków. Można też
        poprosić o zrobienie śniadania :)

--
        Robisz zdjęcia? Pokaż je i komentuj fotografie innych
        obiektywni.pl
      • Gość: Nana Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 12:11
        Piersióweczkę czy pierś?;)
      • Gość: ferment Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.chello.pl 12.01.06, 15:47
        luksusowy_yacht napisał:

> zawsze mam koło siebie jakąś piersióweczkę :)

I co z nią robisz, z rana?
    • Gość: taka jedna Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.Red-81-35-192.dynamicIP.rima-tde.net 11.01.06, 18:51
      ja sie wtulam w piers faceta, i przez caly dzien pamietam potem jego zapach.
      wstaje, wlaczam ulubione radio (bez reklam), w miedzyczasie jak robie sniadanko
      albo krzatam sie po domu, wychodze na balkon spogladam na morze, poglaskam
      petajacego sie pod nogami kota...
      I mimo ze sie spiesze staram sie cieszyc drobiazgami, sniadaniem, piosenka w
      radiu, ladna pogoda, usmiechem faceta, faktem ze juz sroda i do wekendu
      niedaleko :) i takie tam...
      grunt to dobre nastawienie.

a jak kto woli flaszke z rana...
      ja wole wieczorem, dobrego drinka, dobry film...i najlepiej w objeciach :)

pozdrawiam zyczliwie nastawionych
    • 3promile Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 18:59
      ekspres do kawy z timerem - nie budzi cię wtedy żaden pier****ny budzik, tylko
      zapach...
      • Gość: Cornel Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.pl 12.01.06, 17:49
        Popieram!
    • Gość: aha Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 213.199.218.* 11.01.06, 19:07
      Dwa piwka + jajecznica i dzień będzie dobry.
      • Gość: ferment Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.chello.pl 11.01.06, 21:21
        Gość portalu: aha napisał(a):

> Dwa piwka + jajecznica i dzień będzie dobry.

od piwa zaxczynasz, co na to AA?
        • Gość: aha Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 213.199.218.* 11.01.06, 21:34
          Po prostu żyję wśród przyjemności, zaczynam i kończę na tym.
          • Gość: ferment Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.chello.pl 12.01.06, 14:51
            Gość portalu: aha napisał(a):

> Po prostu żyję wśród przyjemności, zaczynam i kończę na tym

nie obawiasz się, że na tym skończysz?
            a wydaje się, ze szanse masz, czego nie życzę
    • mamrotha Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 19:30
      1. zimny prysznic
      2. 20 min jogi
      3. 15 min medytacji

= spokoj do 15.00 :)
      • Gość: Gosc Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.mnhelse.net 11.01.06, 19:44
        Polecam s'witaniec ,prysznic i kawka .
      • Gość: JAn Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 15:10
        ja wstaje i ide sie wylac
        • Gość: chiarazrzymu Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 217.221.159.* 12.01.06, 17:13
          sama poezja............
      • Gość: chiara Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 217.221.159.* 12.01.06, 17:12
        a do pracy kiedy?
      • obserwator55 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 23:04
        niestety nie wszysccy żyją w świadomości jak wygląda prawdziwy świat ..
        nie poświęcą czasu na coś czego nie rozumieją .
        najprościej jest tak : zasnąć spokojnie bez buzowania się . rano po wstaniu
        umyć zęby i język i krótka gimnastyka oraz kilka głębokich oddechów ( oddychanie
        czakrami ) . po śniadaniu i oddaniu k. prysznic zakończony letnim ( letni
        prysznic w powiązanmiu z krótką intencją daje lepsze rezultaty ) .
    • Gość: kappka Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 19:52
      wstajesz rano i mówisz sobie: kolejny udany dzień. zjadasz śniadanko, jakieś
      ćwiczonko rozciągające (może być zwykłe przeciąganie się :) i na spacerek
      podziwiać przyrodę i ludzi. no chyba, że do pracy. ja chodzę na nogach do pracy
      (przez park), więc łączę przyjemne z pożytecznym :)
    • uczycielka1 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 19:58
      kawa + uśmiechnięty domowy zwierzyniec + już niedługo wiosna
    • the.gypsy Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 20:05
      zastanowic sie czy warto wstawac.
    • Gość: Mała Mi Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 195.117.240.* 11.01.06, 20:46
      Najlepiej jest się szybko zwlec, ubrać i udać na najbliższą pływalnię. Zajmuje
      mi to wszystko 15 minut - do wody wchodzę jeszcze śpiąc i po jakichś 30
      minutach (odruch pływania włącza się sam) się budzę, kolejne 15 minut pływam
      już świadomie. Potem jacuzzi i zrelaksowana oraz obudzona (około 8:30) do domu.
      Kawa i do roboty... Najgorszy jest moment wyłażenia z łóżka po ciemku, ale
      warto!
      • uczycielka1 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 11.01.06, 20:52
        podziwiam Cię. serio.
        • aeromonas Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 21:08
          Nie przesadzaj. Uwielbiam pływać i wiem, że koszmarny trud zwleczenia się z
          łóżka po ciemku zostanie mi wynagrodzony fantastycznym samopoczuciem.
          Próbowałam kiedyś biegać rano, ale to niemożliwe - cały mój organizm jeszcze
          śpi i to groziło śmiercią lub kalectwem... w końcu udało się, ale tylko na
          wakacjach, kiedy wybiegam z domu prosto do lasu i nie wcześniej niż o 8.
        • Gość: Ann Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.kom / *.os1.kn.pl 15.01.06, 10:33
          Pełen szacunek! I wielki podziw. Serio, serio...
    • Gość: palacz Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 20:54
      Najlepiej zapalić fajkę albo dwie.
      • Gość: alicja Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 06:07
        hahahhahahha
    • Gość: kosti Dobra muzyczka!!! IP: *.bltmmd.east.verizon.net 11.01.06, 20:56
      podstawa to szybko wstac,bez drzemek itd.,budzi i wstajemy,potem wlaczamy DOBRA
      szybka muzyke,najlepiej nbagrac sobie wlasna plytke z ulubionymi
      kawalkami,kazdy z nas ma jakas muzyczke ktora nia niego dobrze dziala,troszke
      sie poprzeciagajmy i zjedzmy dobre,lekkie sniadanko.Wazne jest zeby wstac na
      tyle wczesnie,zeby sie nigdzie i z niczym nie spieszyc,wtedy bedzie ok,ale
      zaczac dzien z dobra muzyczka to jest NAJWAZNIEJSZE!
      • atrakcyjna_zmija Re: Dobra muzyczka!!! 11.01.06, 21:40
        podobnie,
        wiazanka ulubionych, pozytywnie nakręcających kawałków w drodze do pracy i
        nawet mróz nie jest dokuczliwy;
      • Gość: jasu Re: Dobra muzyczka!!! IP: *.cytanet.com.cy 12.01.06, 07:35
        Tak, mnie tez muzyka ROZKRECA i zacheca do zycia!
    • Gość: watek Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 11.01.06, 21:05
      ja, zwykle jak sie obudze lubie sobie naostrzyć pinokia
      swietnie sie po tym czuje
      • Gość: peli Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.01.06, 21:18
        ja keidy wstaje to na początek puszczam porządną wiąchę najróżniejszych
        przyjemnych słówek, potam wkur...ny ide na śniadanie a potam juz jestem
        zadowolony ze udalo mi się wstać:):):) pozdrawiam dla wszystkich poranno_wstawaczy!
        • Gość: palacz Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 21:27
          Robię dokładnie to samo po wypaleniu fajki albo dwóch. Wtedy wiem że żyję.
      • Gość: milis Naostrzyc pinokia?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 10:52
        Naostrzyć pinokia????!!!! Co to do cholery oznacza, czy to o czym myślę? Niech
        mnie ktoś uświadomi, bo tego zwrotu jeszcze nie słyszałam!
    • wuuuj Ja wypijam szklanke wodki 11.01.06, 22:03
      • Gość: moje paranoje Re: Ja wypijam szklanke wodki IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.01.06, 22:24
      • Gość: moje paranoje Re: Ja wypijam szklanke wodki IP: *.atman.pl / *.atman.pl 11.01.06, 22:32
        Widze ze aby byc szczesliwym, wystarczy wodka, piwo, wino, trawa. i to z samego
        rana! ha!
        nie macie innych pomyslow???
        • 3promile Re: Ja wypijam szklanke wodki 11.01.06, 22:37
          Sobie doczytaj najpierw, zwyrolu! ;)
          Przecież napisałem o kawie, ale jakoś bez echa przeszło - czyżbym był
          wymierającym gatunkiem nie pijących przed 17?
        • praptak Re: Ja wypijam szklanke wodki 13.01.06, 14:07
          > Widze ze aby byc szczesliwym, wystarczy wodka, piwo, wino, trawa. i to z samego
          > rana! ha!
          > nie macie innych pomyslow???

Bo głupki się nie znają. Wódka, piwo, wino i trawa to używki na wieczór. Na rano
          polecam amfetaminę, efedrynę, a w ostateczności pseudoefedrynę, byle nie na raz :-)

• Gość: aal Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.06, 22:25
      dobrze sie wyspac;-)
    • homosexualista2 .........czasami pomaga sex...albo dobra kawa 11.01.06, 22:27
      albo nastrojowa muzyka
      • Gość: babol co zrobić aby ... ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:48
        no to w końcu fajnie czy sensownie ??
        zdecyduj się :)))))))))
        bo jak fajnie to po prostu wstań i rób to co lubisz
        albo nie rób nic jak lubisz :)))
        a jak ma być sensownie to wstań i zapie*dalaj do roboty :)))
        • homosexualista2 hehehehe Dobre "tylko robić nima komu" hahahah 11.01.06, 22:50
    • Gość: Raul prozczek? (prozack) IP: 5.5R* / *.ddc.dal.earthlink.net 11.01.06, 23:04
    • Gość: tom chambers Medytuj!!! IP: *.aster.pl 11.01.06, 23:07
      naucz sie medytowac, jesli bedziesz mial dobrego nauczyciela to gwarantuje ze
      bedziesz wstawal o godzine wczesniej zeby pomedytowac i nie bedziesz sie mogl
      doczekac nastepnego razu:-)
      • 3promile Re: Medytuj!!! 11.01.06, 23:26
        taaa, trzy sesje medytacji podczas "Rozmów niedokończonych" i można się
        skutecznie wyleczyć z katolicyzmu Mejd in Toruń (przepraszam torunian)...
      • Gość: jjjjjjjjjjja Re: Medytuj!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:33
        Polecam, potwierdzam!!!
        Dzień rozpoczety medytacją jest dniem spełnionym i miłym coby się nie działo:)
    • Gość: emeryt Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:27
      Antylista w Antyradiu z rana stawia na nogi i gwarantuje humor na cały dzień.
      • Gość: ja Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 20:27
        Gość portalu: emeryt napisał(a):

> Antylista w Antyradiu z rana stawia na nogi i gwarantuje humor na cały dzień.

amen!
      • Gość: Paweł Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 22:00
        No sam to chciałem napisać :-). Pod warunkiem, że Figurski nie przyjdzie zaspany i wk*.* do pracy ;-).
    • Gość: m824 dobra muzyka wystarczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:00
      wystarczy dobra muzyka o poranku. od tego czy uslysze jakis fajny kawalek i czy
      w ogole uslysze jakas muzyke zalezy jak dobrze sie czuje... poza tym nawet jak
      mam gorszy dzien, to sluchaweczki, discman-ik i wszystko gra ;-)
    • Gość: Vera Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 209.89.159.* 12.01.06, 01:41
      Trudno odpowiediec a to pytanie,gdyz sama mam z tym problem.
      Duzo zalezy od stosowania terapii w stosunku do siebie i tak ukladac sobie
      dzien,by nie wpadac w nude. Trzeba rano zaplanowac,co by sie chcialo zrobic
      pozytecznego.
      Jak tak ukladam sobie dzien i nawet,jesli nie mam nic do roboty,wynajduje sobie
      jakies drobne czynnosci,np.ukladnie rzeczy w szafie,przeglad bielizny ,ponczoch
      i skarpet.Jesli jest jakas dziura - ceruje. Lubie tez w wolnej chwili
      pokontemplowac sobie nad minionymi latami i zastanowic sie,co moglabym zrobic
      dobrego dla bliznich.
    • nicknachwile Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 03:46
      A ja dopiero klade sie spac. Wstane pewnie w poludnie, bede patrzec przez okno,
      obserwowac swiat i zastanawiac sie czy warto wyjsc do ludzi. Zapewne stwierdze,
      ze nie i tak minie pol dnia.
    • Gość: Lucek Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.01.06, 04:05
      Zacznij dzień modlitwą.

Cały proces jest dokładnie opisany tu:
      www.literatura.hg.pl/baxtrday.htm
      • irini Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 04:44
        Myślę sobie, jak to fajnie, że nie musze wstawać i zapieprzać do roboty na 7
        rano. Potem sobie przypominam, że jestem bezrobotna i muszę szukac pracy, więc
        psuje mi się humorek.
        Słucham radia i porannych wiadomości i kiedy je usłyszę, dostaję ataku śmiechu.
        • gothica666 Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso 12.01.06, 07:17
          Podrapać: się gdziekolwiek, faceta za uchem, kota pod brodą.
          wypić dobrą kawę i sobie zapalić.Zaśpiewać sobie jakąś góralską piosenkę.
          • Gość: Irenka Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.01.06, 09:20
            Gratuluję.Wspólczuję. Umów się ze mną.
          • Gość: buvzacz Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.elpos.net 16.01.06, 14:27
            gothka 666 , "gwiazdy nademną" a nie niebo palancie xDDD ta goticka sygnaturka
            ci raczej nie wyszla, o mhroczna hyhy ;D
    • Gość: gość Ja podaję Żonie kawę i tosty do łóżka :))) IP: *.acn.waw.pl 12.01.06, 07:24
      • Gość: Irenka Re: Ja podaję Żonie kawę i tosty do łóżka :))) IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.01.06, 09:21
        Nie wkurzaj mnie. Mnie nie ma kto podawać :(
        • Gość: ferment Re: Ja podaję Żonie kawę i tosty do łóżka :))) IP: *.chello.pl 12.01.06, 15:36
          Gość portalu: Irenka napisał(a):

> Nie wkurzaj mnie. Mnie nie ma kto podawać :(

Może jesteś zbyt agresywna?
          Prosiłaś kogoś, by Ci podał?
      • Gość: sprytny_rolnik Re: Ja podaję Żonie kawę i tosty do łóżka :))) IP: *.net136.okay.pl 12.01.06, 09:29
        też tak chcę podawać. tylko muszę jeszcze żonę znaleźć.
        • Gość: Irenka Re: Ja podaję Żonie kawę i tosty do łóżka :))) IP: *.zicom.pl / *.zicom.pl 12.01.06, 20:50
          No cóż, ja jestem wolna.
    • Gość: jksdkjd Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: 212.182.117.* 12.01.06, 07:45
      nie moge ale sie usmialem wniosek: rano trzeba wyjarac min. 2 fajki potem trawe
      wypic flache i jeszcze 2 browce oraz zwalic konia ehhehhehehe po tekim "poranku"
      na pewni człowiek sie czuje zeski i z radoscia idzie do pracy
      • Gość: neo Re: co zrobic aby dzien zaczal sie fajnie i senso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 08:34
        Dobre! Oplułem herbatą monitor ze śmiechu!
        Najlepsze z rana są takie teksty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka