venesssa 03.02.06, 02:09 z czego sa dumni, jaka dziedzina funkcjonuje bez szwanku? Edukacja-nie,kultura-nie, sluzba zdrowia-nie, gospodarka-nie, moralnosc-?(nie),tolerancja-nie. technologia-nie. Nie piszcie, ze przodujemy w wydobyciu siarki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majenkir Kugielki :)) 03.02.06, 02:12 polskie bombki na choinke sa znane na swiecie :P. Odpowiedz Link Zgłoś
venesssa Re: Kugielki :)) 03.02.06, 02:17 Faktycznie, ale zdarzylo mi sie uslyszec komentarz "za takie g---o 20 $. Odpowiedz Link Zgłoś
reinhardt bombki made in China 03.02.06, 02:27 Chinczycy rowniez robia juz bombki na choinke , piekne !! w niczym sie nie roznia od tych recznie robionych z napisem made in Poland z tym tylko ze kosztuja 80% taniej Odpowiedz Link Zgłoś
venesssa Re: bombki made in China 03.02.06, 02:30 Wycinanki, reczne tez robia. Piekne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lgk bombki made in China VS made in Poland IP: *.std.tsi.tychy.pl 03.02.06, 08:43 Kupując polską bombkę masz pewność, że nikt nie stracił zdrowia albo życia przy jej produkcji, a nawet jeśli był już jakiś wypadek to poszkodowany otrzymał odszkodowanie... Ta 80% niższa cena nie bierze się przecież z nikąd! Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 02:31 No to jeszcze krysztaly :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 08:25 I jeszcze NIC sobie nie robią z ujadania takich żałosnych kundelków-podgryzaczy jak TY!!;)) Odpowiedz Link Zgłoś
b-beagle Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 08:33 w narzekaniu są bardzo dobrzy )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lgk prawdziwa polska kiełbasa IP: *.std.tsi.tychy.pl 03.02.06, 08:51 Nie chodzi mi o g... z za 7,99zł z marketu a o prawdziwą (niestety dużo droższą) kiełbasę. Ze względu na nieporównywalny smak często nie mówi się na nią >>sausage<< a >>kielbasa<< :) Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 12:59 Koronki z koniakowa Dobry bigos robimy, Spontaniczna pomoc to nasza domena (vide WOŚP i Katowice) Gdzies na Mazurach jest firma, która produkuje lususowe jachty i wszystko sprzedaje na Zachodzie tyle na razie przychodzi mi do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 13:10 Ogórki kwaszone Niezłe wódki Poza tym Polacy są odważni i dobrze się biją (mam na myśli bójki uliczne, a nie polską armię;) Odpowiedz Link Zgłoś
markiz.de.sade PS 03.02.06, 13:16 Polki, podobnie jak inne słowianki, w młodości są całkiem ponętne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pederasta.weselny Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 20:24 markiz.de.sade napisał: > Ogórki kwaszone > Niezłe wódki > Poza tym Polacy są odważni i dobrze się biją (mam na myśli bójki uliczne, a nie > > polską armię;) Ale tylko po zażyciu dwóch poprzednich powodów do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
siedemgrzechow Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 13:33 mamy calkiem niezle zarcie i napitki tyz niezle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CAto Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.p.pppool.de 03.02.06, 15:57 Polackie: - mistrzowie w narzekaniu, zazdrosci innym, fachowcy w kazdej dziedzinie, zawsze sa bez winy,ja winny- ale wszyscy inni ale nie ja, nie ma drugiej takiej nacji - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.net.pl / 80.54.28.* 03.02.06, 16:15 To co piszesz to polackie a nie polskie.Oprócz tego wszystkiego gówna które się zarzuca wszystkim Polakom po wybrykach marginesu , pseudoemigrantów i części pseudo... etc. są w tym kraju ludzie normalni i uczciwi. Tylko czy chcecie ich dostrzec ? Macie oczy dość szeroko otwarte ? Czy spoglądacie tylko przez pryzmat pieniądza ,ciuchów i bryki ? A czym mogą pochwalić się inni ? Prawda to ,że wszyscy Niemcy są uczciwi , czyści i pracowici ? Tylko Szwajcarom trudno coś zarzucić .Polsce i Polakom odebrano zbyt wiele przez ostatnie 200 lat i trudno to odrobić.Kto chce się śmiać niech się śmieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.06, 21:09 Polsce i Polakom odebrano zbyt wiele > przez ostatnie 200 lat i trudno to odrobić.Kto chce się śmiać niech się > śmieje ... **************** Widac ze to Polak pisze te polskie swojskie slowa. Wszyscy inni sa winni tylko nie sami Polacy, mimo ze te katastrofy sami zprogramowali jak i nadal je programuja bez wzgledu na nazwe, wielkosc, jakosc karastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.net.pl / 80.54.28.* 04.02.06, 20:44 Bzdury - Polacy sami zaprogramowali swoją historię ?!!!!!!! Żeby takie bzdury pisać to trzeba być chyba ślepym i głuchym i pochodzić ze śląska albo z opolskiego.Najpierw Vk 2 albo 3 potam "my Polacy " a teraz do Reichu bo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GS Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:00 Gość portalu: CAto napisał(a): > Polackie: > > - mistrzowie w narzekaniu, zazdrosci innym, fachowcy w kazdej dziedzinie, > zawsze sa bez winy,ja winny- ale wszyscy inni ale nie ja, > > nie ma drugiej takiej nacji > Taa to pokaz mi prosze lepsza nacje... Trzeba byc porzadnym czlowiekiem i nie miec kompleksow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thea Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.pools.arcor-ip.net 04.02.06, 12:19 Polak w kazdej dziedzinie jest specjalista - specnarod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: W czym sa Polacy dobrzy, IP: *.net.pl / 80.54.28.* 04.02.06, 20:58 Tylko Niemcy mają w domu wszystko i nie mają powodów do narzekania... potem USA a potem reszta.My niestety narzekamy bo zbyt często słyszymy "zu hause haben wir alles " Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 20:03 W radzeniu sobie w sytuacjach nietypowych. Z pracą w normalnych warunkach radzą sobie dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
zoppino Re: W czym sa Polacy dobrzy, 03.02.06, 20:21 Poczucie humoru jest niewątpliwie naszą mocną stroną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklepowa ...w politycznej poprawnosci. IP: *.cybernet.ch 03.02.06, 20:34 Polacy sa dobrzy w politycznej poprawnosci. Polityczna poprawnosc po polsku: Polska domaga sie tych samych praw, tego samego traktowania i partnerskiego dialogu w Europie - a zachowuje sie, jak trudne dziecko po wypadku. Polityczna poprawnosc po polsku: Kazdy Polak jest urodzonym filozofem, profesorem, derektorem, krytykiem sztuki, teologiem i psychiatra... Klasyczny Polak to czlowiek renesansu: zna sie na wszystkim i nikt mu nie bedzie mowil... Polityczna poprawnosc po polsku: jak wszyscy, to wszyscy - to i babcia tez ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Najmniej awaryjne OPLE robia w Gliwicach... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bronto Re: Najmniej awaryjne OPLE robia w Gliwicach... IP: *.echostar.pl 05.02.06, 21:41 Fakt! Powoli wracamy do przedwojennych tradycji - wtedy polskie znaczyło "wysokiej jakości". Warto o tym pamiętac bo coraz częściej nie tylko w życiu gospodarczym sięgamy do tych wypracowanych, dobrych tradycji z przedwojnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam S. 3-krotne zwiekszenie PKB w 14 lat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 00:12 Żaden kraj tego nie uczynił w tak trudnych warunkach jak Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam pominales 5x zmniejszenie PKB w 2 lata IP: *.vta.org / *.BAYAREA.NET 04.02.06, 00:43 nie wygrasz wyborow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JotKa W czym są Polacy dobrzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 13:22 W kombinatorstwie,pijaństwie i wierności kościółkowi.Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: W czym są Polacy dobrzy? IP: *.net.pl / 80.54.28.* 04.02.06, 20:51 wystarczy popatrzeć na stacje zachodnie i teraz na co dzień okazuje się że nie jesteśmi jedyni tylko że jeszcze w małym wymiarze.W pijaństwie lepsza już jest młodzież niemiecka - to napewno wina Polaków.Co do wiary to trzeba jeszcze co nieco rozumieć aby mówić na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
awprawo Re: W czym są Polacy dobrzy? 06.02.06, 08:51 Gość portalu: JotKa napisał(a): > W kombinatorstwie,pijaństwie i wierności kościółkowi.Niestety. Jotka jaki ty jestes małostkowy... O swojej najbliższej rodzinie też wypowiadasz sie z taka pogardą...? Jak ci tak żle to powiedz co zrobiłeś aby w naszym kraju było lepiej..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jestesmy niezlomni!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 20:24 Nie zlamaly nas zabory (jak ktos wczesniej zaznaczyl), faszyzm, komunizm, pseudokapitalizm...jestesmy twardym i potrafiacym sobie radzic szczegolnie w ciezkich sytuacjach spoleczenstwem. Pomimo sieczki saczacej sie z mediow mamy wlasne zdanie (na kazdy temat)a takze duza wiedze ogolna czego nie da sie powiedziec np. o amerykanach. Jest w nas duzo tolerancji i zyczliwosci dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
brabantka Re: jestesmy niezlomnie tolerancyjni ;) 04.02.06, 20:41 Gość portalu: ja napisał(a): Jest w nas duzo tolerancji i zyczliwosci dla innych. Ciekawe, ciekawe... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miesiekido Re: jestesmy niezlomni!! IP: *.net.pl / 80.54.28.* 04.02.06, 20:54 I tu się zgadzam tylko czas abyśmy przestali żyć jak w konspiracji a zaczęli inaczej! Odpowiedz Link Zgłoś