owcarek_podhalanski 28.03.06, 11:29 Przybocujem syćkim, ze jutro między 12 a 14 z opalania nici, bo bedziemy mieli zaćmienie słonka , co prowda cynściowe ino, ale chyba nikt nie fce ino cynściowo sie opalić? Hau! -- owcarek.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dydyja Re: Zaćmienie słonka 29.03.06, 09:42 Kurcze, a ja lunety dziś nie mam przy sobie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Zaćmienie słonka 29.03.06, 09:49 A u mnie, coby uwidzieć to zaćmienie, bardziej od lunety bedzie chyba potrzebne coś do rozgonienia chmur. Hauuuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Zaćmienie słonka 29.03.06, 13:16 No i do rzyci z takim zaćmieniem! Chmury były i nic nie uwidziołek. Hauuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
dydyja Re: Zaćmienie słonka 29.03.06, 14:33 może biedne slonko się przestraszyło, że jak się takie z lekka przyćmione u nas pokaże, to natychmiast stosowna Komisja rzuci się na nie i zakaże, zabroni, nałoży straszną karę za nieobyczajność, demoralizacji szerzenie i uwłaczanie BRATNIEJ koalicji?? Tez bym zignorowała taką durną publiczność. A biedna nie-durna reszta musi cierpieć za durne miliony.... Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Zaćmienie słonka 29.03.06, 15:30 No tak ... jeśli zabroniom słonku niemoralnego bycia goluśkim i kazom mu sie cały cas przykrywać ... to jo za takie wiecne zaćmienie dziękujem. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Zaćmienie słonka 30.03.06, 15:30 Skąd wiedziołeś, Radwicku, ze do swego bloga sykujem opowiadanie o jedzeniu? Ino nie teroz je opublikujem, a w następnym tyźniu. Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: Zaćmienie słonka 30.03.06, 10:59 A ja w tym czasie byłam w pociągu/12.00-14.40/relacji Katowice-Warszawa.Na całej trasie/do 50km przed W-wą/ lało jak z cebra,zamglenia i chmury - niestety,słonka nie było widać,nawet tej części nie zaćmionej! Ale za to widziałam co się dzieje na ziemi...oj,nie dobrze,nie dobrze,na polach stoi woda,lasy moczą nogi/a raczej korzenie :)/,poziom wody w rzekach i jeziorach wysoki.Potop będzie czy co?Jeszcze 4-5 dni temu w górach zalegały grube warstwy śniegu,a w Wiśle ledwo woda szemrała.Wczoraj jak wyjeżdżałam z Ustronia nasza Wisła wprost szalała z radości że tyle wody niesie ku Bałtykowi,podniosła się wysoko i z hukiem oznajmia nadejście wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
owcarek_podhalanski Re: Zaćmienie słonka 30.03.06, 15:31 No to ryby w Bałtyku chyba sie uciesom na zwięksonom dostawe świezej wody? Hau! Odpowiedz Link Zgłoś
bryza102 Re: Zaćmienie słonka 30.03.06, 19:37 Będzie radocha,bo i rybek rzecznych przy okazji nurt naniesie,oj,będzie się działo! Odpowiedz Link Zgłoś