0golone_jajka 23.01.07, 09:42 wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to około 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:44 Ty masz jakąś fobię na punkcie księży? Jakieś problemy z dzieciństwa? Odpowiem na pytanie. Dałam 20 zł. Zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:17 > Ty masz jakąś fobię na punkcie księży? Żywo interesuję się religią i rytuałami Polaków. To źle? > Jakieś problemy z dzieciństwa? Owszem, zostałem zapisany wbrew mej woli do sekty i indoktrynowany tamże religijnie. ALe się nie dałem. > Odpowiem na pytanie. Dałam 20 zł. Zadowolony? Dziękuję uprzejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:21 Kiedyś już Ci mówiłam, że to Twoje zainteresowanie zaprowadzi Cię do nawrócenia, tyle, że to dopiero początek drogi :)) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:38 Nie sądzę. Ale nigdy nie mówię nigdy. Może na starość, gdy stetryczeję i oszaleję do reszty... kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:46 Starość łączy się z mądrością i znajomością życia na ogół, ponadto jest bardziej pokorna i spokojniej podchodzi do wielu spraw :) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:53 Starość łąćzy się raczej z naiwnością. Nie słyszałaś o tych licznych przypadkach wyłudzeń od staruszków? Kościół działa identycznie - obiecuje cuda a wyłudza kasę. I lecą na to dzieci i staruszkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:57 Kościół nie obiecuje cudów, podchodzi do nich bardzo sceptycznie. Co się zaś tyczy naiwności, to tu właśnie jest problem pokory. Człowiek pokorny spróbuje np. spytać własne dziecko (dorosłe i nienaiwne). Człowiek, któremu tylko wydaje się , że skoro jest stary to jest mądry, da się naciągnąć, bo przecież on nikogo o zdanie nie będzie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:44 Do mnie w tym roku (jeszcze?) nie zapukał. A nawet jakby to i tak nic nie dostanie :). W domu dawało się zwykle coś koło 50zł. 500? Paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:47 0golone_jajka napisał: > wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to okoł > o 500 zł. > Chyba ci się czasy mylą. Teraz praktycznie nigdzie się nie daje ofiary na kościół w trakcie kolędy. Możesz dać normalnie na tacę w trakcie nabożeństwa/mszy tyle ile chcesz, albo i nie dać w ogóle. Zresztą goowno ci do tego ile kto daje, nie twoja kasa i nie twój problem.... I skończ już te głupawe prowokacje... Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:18 Dzięki za kulturalną odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły.parafianin Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:48 20 zł - akurat przylazł jeden z mniej "szkodliwych"... Jakby przylazł proboszcz, wywaliłbym go za drzwi... Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:48 Mój boże, on jest jaki taki mały ubek, wszystko by chciał wiedzieć i nieustannie wszystko kontroluje. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:11 p.s.j napisał: > Mój boże, on jest jaki taki mały ubek, wszystko by chciał wiedzieć i nieustanni > e > wszystko kontroluje. :/ Dobre! :-)) A "Kasia", "Xtrin", "Gringo68" i "Zły.parafianin" to kryptonimy TW? Pewnie nawet im 0_j teczki założył!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:12 O kurcze!!! A mogę się starać o status pokrzywdzonego? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:14 Gość portalu: Kasia napisał(a): > O kurcze!!! A mogę się starać o status pokrzywdzonego? ;))) Nie wiem! Udzieliłaś informacji... Podejrzewam, że jak odkryją Twoje dane osobowe, to będziesz spalona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:16 Ale nikogo nie krzywdziłam tymi udzielonymi informacjami. To może jednak ten status pokrzywdzonego, choć w połowie? Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:23 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Ale nikogo nie krzywdziłam tymi udzielonymi informacjami. To może jednak ten > status pokrzywdzonego, choć w połowie? Nikogo nie skrzywdziłaś? A ksiądz, który dostał 20 złotych może zostać napadnięty przez nieznanych sprawców!!! Taki majątek! Jeden da 500 zł (teść 0_j), drugi 20 złotych (Ty), to średnio wychodzi po 260 na gospodarstwo... Jak ksiądz wraca na plebanię, to ma pewnie kilkanaście tysięcy!!! Oj, będzie pogrom kleru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:25 500 jajca było domniemane. A pogrom kleru? No cóż należy kler wysłać na kurs samoobrony, to się obroni. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:28 Gość portalu: Kasia napisał(a): > 500 jajca było domniemane. A pogrom kleru? No cóż należy kler wysłać na kurs > samoobrony, to się obroni. Dobra - było domniemane! Ale Twoim 20 dopisze "0" w raporcie! Kursy "samoobrony" zaczną się od blokady dróg (żeby sprawca napadu nie mógł zbiec z miejsca zdarzenia)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:33 Najpierw blokada drogi potem sejmu, żeby sprawca nie mógł utrudniać z mówinicy śledztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:36 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Najpierw blokada drogi potem sejmu, żeby sprawca nie mógł utrudniać z mówinicy śledztwa. Ta druga blokada to blokada blokady śledztwa w sprawie napadu? Inspirujące! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:38 Bo jak się zablokuje blokadę to ta pierwsza blokada, nawet jak chce to się nie odblokuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:42 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Bo jak się zablokuje blokadę to ta pierwsza blokada, nawet jak chce to się nie > odblokuje :) Ale pierwsza blokada może założyć na blokadę swojej blokady kontrblokadę! I co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:45 Tworzy się potrójna blokada i wtedy blokada blokady zakłada też kontrblokadę pierwszej blokady i już jest poczwórna blokada itd. To tworzy superblokadę eliminującą uczestników blokady ze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:51 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Tworzy się potrójna blokada i wtedy blokada blokady zakłada też kontrblokadę > pierwszej blokady i już jest poczwórna blokada itd. To tworzy superblokadę > eliminującą uczestników blokady ze społeczeństwa. Nie uwzględniliśmy jeszcze żadnej problokady! Czyli sytuacji, kiedy nikt kontrblokaby wobec blokady pierwszzej blokady nie urządza, ale organizuje inną blokadę w celu poparcia pierwszej blokady (blokada solidarnościowa). To by jako żywo przypominało niektóre wątki na forum! Nie uwzględniliśmy także kryptoblokady, czyli sytuacji, kiedy woźny udaje chorego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:55 Należałoby jeszcze przeanalizować antyblokadę i jej wpływ na obie blokady i kontrblokady z uwzględnieniem współczynnika Kappa na kryptoblokadę. Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 11:05 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Należałoby jeszcze przeanalizować antyblokadę i jej wpływ na obie blokady i > kontrblokady z uwzględnieniem współczynnika Kappa na kryptoblokadę. Kappa zgodności obserwacji, mechaniczny czy ekonomiczny? Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes owszem - nic. 23.01.07, 14:56 Ale lubię czasem pogadać z duchownym. Często to bardzo ciekawi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zloteslonko Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 19:40 Nic. Jak dla mnie ksiadz moze isc prosto i na lewo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: upierdliwa masz bardzo zamoznego ojca IP: *.bochnia.pl 24.01.07, 13:16 tylko pozazdroscic...... 0golone_jajka napisał: > wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to okoł > o 500 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: masz bardzo zamoznego ojca 24.01.07, 23:16 Gość portalu: upierdliwa napisał(a): > tylko pozazdroscic...... E tam, Jajko pewnie z miłości synowskiej jedno zero dopisał. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.07, 16:03 0golony, daj namiary na Twojego staruszka, to przebiorę mojego chłopaka za xiędza i odwiedzi go w następnym roku... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 16:21 Ja już parę lat temu odmówiłam przyjmowania księdza. Jestem niewierząca, nie chodzę do kościoła, po co więc? U mnie dodatkowo poza księdzem po kolędzie chadza jakiś kościelny dziadek z listą mieszkańców i zbiera na budowę kościoła. Wkurzył mnie okropnie, bo po pierwsze - skąd ma tę listę, ja swoich danych parafii nie udostępniałam, a po drugie domagał się datku nachalnie, nawet pomimo mojego wyraźnego stwierdzenia, że mnie kościół i jego budowa nie interesuje kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Jajo...ogolone? IP: 85.112.196.* 24.01.07, 16:44 Wiesz co, Jajeczko? jak tak czytam Twoje posty to się zastanawiam czy Ciebie czasami nie wylali z Seminarium Duchownego i czy nie popadłeś w kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Jajo...ogolone? 24.01.07, 17:19 a zastanawiaj się ile dusza zpragnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Jajo...ogolone? 24.01.07, 21:03 Gość portalu: Matylda napisał(a): > Wiesz co, Jajeczko? jak tak czytam Twoje posty to się zastanawiam czy Ciebie > czasami nie wylali z Seminarium Duchownego i czy nie popadłeś w kompleksy. Ja bym raczej obstawiał, że dostał kosza od zakonnicy! A może siostra furtianka nie wpuściła go do klasztory? I teraz biedaczek musi odreagować... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Karkołomna teoria, Matyldo 24.01.07, 22:55 Jajeczko kiedyś coś wspominał o swoich kryzysach związanych z wiarą. Nie z tym się wiązały. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
0golone_jajka Re: Karkołomna teoria, Matyldo 25.01.07, 08:55 a z czym, bo nie pamiętam co wam powiedziałem? Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Karkołomna teoria, Matyldo 25.01.07, 17:29 0golone_jajka napisał: > a z czym, bo nie pamiętam co wam powiedziałem? > Ale my pamiętamy. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 18:34 10, jak co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.telpol.net.pl 24.01.07, 18:40 A my jak co roku 20 zł :) wystarczająco. Akurat mamy na parafii bardzo fajnych księży i wiem że na byle co te pieniążki nie idą. W tym roku przyczynilismy się do wymiany witraży w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabula777 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:47 U nas ksiądz nie przyjmuje pieniędzy podczas wizyty.Można dać w wyznaczoną niedzielę na tacę i są to najczęściej 20 i 50-(ja 20 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.telpol.net.pl 26.01.07, 08:39 U nas ksiądz też nie chciał przyjąć, wręcz mu wcisnęliśmy te 20 zł. A ksiądz zaprosił nas na kawę na probostwo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.toya.net.pl 24.01.07, 18:49 Debilu za 500 zeta to sobie lepiej rozum kup... zreszta tobie i tak jusz nic nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.chello.pl 24.01.07, 20:43 dealerzy samochodowi zacierają ręce -- apostazja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 21:23 kilka lat temu ,( bylam bez kasy ) ksiadz bedac po koledzie dostal koperte , w niej byla ladna kartka z napisem , BOG ZAPLAC przez kolejne trzy lata nie przyszedl ,,, pozniej nie wiem ,wyprowadzilam sie z tego miasteczka Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 22:13 karbat napisał: > kilka lat temu ,( bylam bez kasy ) ksiadz bedac po koledzie > dostal koperte , w niej byla ladna kartka z napisem , BOG ZAPLAC > > przez kolejne trzy lata nie przyszedl ,,, > pozniej nie wiem ,wyprowadzilam sie z tego miasteczka Karbacie (Karbato)! Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=53581392&a=53626723 Jeśli już jesteś po operacji zmiany płci (mam nadzieję, że nie bolało), to zmień chociaż ustawienia na forum, bo to głupio wygląda, jak cię ktoś przytoczy i stoi: "karbat napisał: [...] wyprowadziłam się z tego miasteczka". Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=53581392&a=53626723 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex. Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.toya.net.pl 24.01.07, 23:59 jajko, jesteś bardzo wścibski.Nęci cię kasa, zapytaj księdza ile dostaje.Sam nie dajesz ani grosza, więc twoja ciekawość jest jakaś chora.Wyjdz z domu, podobno kościół masz przed nosem, sprawdz przy okazji zawartość skarbonek w kruchcie, będziesz miał najsolidniejsze dane ile ludzie dają.Jesteś zazdrosny,przeleć się po osiedlu z kapeluszem, też sobie pozbieraj i nie wtykaj nosa w nie swoje koperty. >> Bardzo wiele od dewotek, dowiesz się nowin i plotek << Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila.pl Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:47 supaari napisał: > Karbacie (Karbato)! > Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to jego intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku zmiany płci, złagodnieją jego wypowiedzi... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 07:46 Gość portalu: chwila.pl napisał(a): > Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to jego > intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku zmiany > płci, złagodnieją jego wypowiedzi... Sęk w tym, że nie wiadomo - jego wypowiedzi czy też jej wypowiedzi. Stąd apel o zmianę ustawień, bo się człowiek gubi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 09:08 A może karbat chce nas zaintrygować i stosuje zasadę "Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 09:20 Gość portalu: chwila.pl napisał(a): > A może karbat chce nas zaintrygować i stosuje zasadę > "Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek"? :) Nie te proporcje... Chłopaczków było więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 09:44 supaari napisał: > Nie te proporcje... Chłopaczków było więcej! Ależ jesteś drobiazgowy, zegarmistrz światła? :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 09:48 Gość portalu: chwila.pl napisał(a): > Ależ jesteś drobiazgowy, zegarmistrz światła? :) Zegarmistrz światła jest ponoć purpurowy... Drobiazgowy to może... aptekarz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 10:17 supaari napisał: > Zegarmistrz światła jest ponoć purpurowy... Drobiazgowy to może... aptekarz? Pigularz? Nie. Purpurowy Ci się nie podoba? Czemu? To piekny kolor... Poza tym bełtasz błękit w głowach niektórym :) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 12:02 Gość portalu: chwila.pl napisał(a): > Pigularz? Nie. Purpurowy Ci się nie podoba? Czemu? > To piekny kolor... Poza tym bełtasz błękit w głowach niektórym :) Piękny... Już komuś się ze mną kojarzył...: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=47222689&a=47317838:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Poprawka... 25.01.07, 23:40 ...tutaj mnie o "purputaryzm" posądzno: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=47222689&a=47317838 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły.parafianin Re: Metamorfozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:21 A może 2 osoby korzystają z tego samego konta? karbat i jego dziewczyna? Qmpel też tak miał - wspólne konto ze swoją kobietą, dobrze, że podpisywali sie innym sygnaturkami... Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 12:17 Gość portalu: zły.parafianin napisał(a): > A może 2 osoby korzystają z tego samego konta? karbat i jego dziewczyna? > Qmpel też tak miał - wspólne konto ze swoją kobietą, dobrze, że podpisywali sie > innym sygnaturkami... Sądzisz zatem, że Karbat ma dziewczynę? Odważna być musi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zły.parafianin Re: Metamorfozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:45 Każda potwora znajdzie swojego amatora :) Może i jakas sie nad karbatem zlitowała :)) Ewentualnie - masochistka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 13:16 Gość portalu: zły.parafianin napisał(a): > Każda potwora znajdzie swojego amatora :) Ale żeby tak szybko? > Może i jakas sie nad karbatem zlitowała :)) Łaska Boska jest niezmierzona... > Ewentualnie - masochistka? ;) Nie mogłaby znaleźć kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Metamorfozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:52 E... jak ktoś chciał ogolone jajka wylane z seminarium,w dzieciństwie dookoła kościoła batem przez proboszcza pędzone z,to i karbata będą chciec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:40 ja tam ich nigdy nie wpuszczam, bo kiedys wpuscilem ksiedza do domu, to zniknely mi z lazienki perfumy i dwie plyty z muzyka latynowska ;) Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 25.01.07, 20:48 Gość portalu: chp napisał(a): > ja tam ich nigdy nie wpuszczam, bo kiedys wpuscilem ksiedza do domu, to zniknel > y > mi z lazienki perfumy i dwie plyty z muzyka latynowska ;) Pal licho perfumy! Ale ta muzyka "latynowska"!!! Liczę, że dostałeś w zamian dysortografię! A moża nawet dysinteligencję ;-) O, tak!!! Dysinteligencja za muzykę "latynowską"!!! Niezły biznes! Wszystkiego dobrego na nowej - dysinteligentnej - drodze życia! Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 12:59 Gość portalu: chwila.pl napisał(a): > supaari napisał: > > Karbacie (Karbato)! > > Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam > > Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to jego> intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku zmiany> płci, złagodnieją jego wypowiedzi... ;) Nie jeszcze plci nie zmienilem ,z mojego komputera korzysta tez czasami , b.rzadko osoba plci zenskiej ,(nie posiada wlasnego ,niestety ) ,ot cala tajemnica ,( teraz zakoduje go na mur -beton ) patrz na istote wypowiedzi ;) charakter wypowiedzi jest tez niestety istotny,fakt Odpowiedz Link Zgłoś
supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 27.01.07, 17:09 karbat napisał: > ;) > Nie jeszcze plci nie zmienilem ,z mojego komputera korzysta tez czasami , > b.rzadko osoba plci zenskiej ,(nie posiada wlasnego ,niestety ) ,ot cala > tajemnica ,( teraz zakoduje go na mur -beton ) > patrz na istote wypowiedzi ;) charakter wypowiedzi jest tez niestety > istotny,fakt Zakodujesz? Po co???? To owa osoba wchodzi do Ciebie do domu, odpala kompa, loguje się na forum i wypisuje, na co ma ochotę? Istotę wypowiedzi pominąłem, bo pisanie bezsensów jest do Ciebie podobne... Praktyka kolędy wygląda tak, że ogłaszany jest w kościele termin wizyt w poszczególnych domach. Jak kogoś nie ma - ksiądz nie może wejść. Jak ktoś czuje potrzebę przyjęcia wizyty, to informuje w parafii, że go nie było i ustala termin wizyty. I nie ma to związku z zawartością koperty... PS. Koleżance się materialnie nie poprawiło chyba... Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
marlon2006 Powaliło go???500zł?Może za pogrzeb swój płacił:)? 26.01.07, 13:12 U mnie jak był ksiądz to nie wziął w ogóle kasy bo stwierdził że studenci jeszcze sami nie zarabiają żeby księżom dawac kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 15:18 Nic nie dałam, bo uciekłam z domu przed wizytą, zamykając go na głucho. Nie miałam ochoty na konfrontację, a dawać pieniędzy też nie chciałam. Ale powiem ci, że nawet bym zapłaciła, byleby się obyło bez tej hipokryzji i świętoszkowatych banałów prawionych znudzonym głosem. :( Mamy wyjątkowo nieudanego proboszcza. Istnieją księża, których szanuję i których chętnie bym poczęstowała herbatą i plackiem z kruszonką, a gdyby mnie przekonali, że potrzeba na jakiś istotny cel, tobym wspomogła paroma złotymi. Ale ten cyniczny, arogancki bufon - o nie. Nigdy więcej. Wolę już wpłacić na Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
arent5 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 18:50 nessie-jp napisała: > Nic nie dałam, bo uciekłam z domu przed wizytą, zamykając go na głucho. > > Nie miałam ochoty na konfrontację, a dawać pieniędzy też nie chciałam. Ale > powiem ci, że nawet bym zapłaciła, byleby się obyło bez tej hipokryzji i > świętoszkowatych banałów prawionych znudzonym głosem. :( > > Mamy wyjątkowo nieudanego proboszcza. Istnieją księża, których szanuję i któryc > h > chętnie bym poczęstowała herbatą i plackiem z kruszonką, a gdyby mnie > przekonali, że potrzeba na jakiś istotny cel, tobym wspomogła paroma złotymi. > Ale ten cyniczny, arogancki bufon - o nie. Nigdy więcej. Wolę już wpłacić na > Caritas. > ------------- na Caritas ? buahaha -- "Wśród 140 tajnych współpracowników służb specjalnych PRL, którzy donosili na Lecha Wałęsę, znalazło się 5 księży. Znany z szacunku i miłości do Kościoła Wałęsa odmawia podania ich nazwisk". Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 20:22 > na Caritas ? buahaha No to na schronisko dla kotów, wsio rawno. Akurat z Caritasem mam o tyle dobre wspomnienia, że pomogli mi kiedyś podczas choroby pewnej starszej pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel_ek Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:48 jestes nienormalny jak myslisz ze ksieza zbieraja tak lapczywie ta kase!! u mnie w parafi zaden z ksiezy nie wzial zadnej kpoerty juz od paru ladnych lat!! kazdee pieniadze kaza wrzycac na tace i ida one na budowe kosciola Odpowiedz Link Zgłoś