Dodaj do ulubionych

Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizyty

23.01.07, 09:42
wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to około 500 zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:44
      Ty masz jakąś fobię na punkcie księży? Jakieś problemy z dzieciństwa?
      Odpowiem na pytanie. Dałam 20 zł. Zadowolony?
      • 0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:17
        > Ty masz jakąś fobię na punkcie księży?
        Żywo interesuję się religią i rytuałami Polaków. To źle?

> Jakieś problemy z dzieciństwa?
        Owszem, zostałem zapisany wbrew mej woli do sekty i indoktrynowany tamże religijnie. ALe się nie dałem.

> Odpowiem na pytanie. Dałam 20 zł. Zadowolony?
        Dziękuję uprzejmie.
        • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:21
          Kiedyś już Ci mówiłam, że to Twoje zainteresowanie zaprowadzi Cię do
          nawrócenia, tyle, że to dopiero początek drogi :))
          • 0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:38
            Nie sądzę. Ale nigdy nie mówię nigdy. Może na starość, gdy stetryczeję i oszaleję do reszty... kto wie?
            • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:46
              Starość łączy się z mądrością i znajomością życia na ogół, ponadto jest
              bardziej pokorna i spokojniej podchodzi do wielu spraw :)
              • 0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:53
                Starość łąćzy się raczej z naiwnością. Nie słyszałaś o tych licznych przypadkach wyłudzeń od staruszków? Kościół działa identycznie - obiecuje cuda a wyłudza kasę. I lecą na to dzieci i staruszkowie.
                • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:57
                  Kościół nie obiecuje cudów, podchodzi do nich bardzo sceptycznie. Co się zaś
                  tyczy naiwności, to tu właśnie jest problem pokory. Człowiek pokorny spróbuje
                  np. spytać własne dziecko (dorosłe i nienaiwne). Człowiek, któremu tylko wydaje
                  się , że skoro jest stary to jest mądry, da się naciągnąć, bo przecież on
                  nikogo o zdanie nie będzie pytał.
    • xtrin Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:44
      Do mnie w tym roku (jeszcze?) nie zapukał. A nawet jakby to i tak nic nie
      dostanie :).
      W domu dawało się zwykle coś koło 50zł. 500? Paranoja.
    • gringo68 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:47
      0golone_jajka napisał:

> wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to
      okoł
      > o 500 zł.
      >

Chyba ci się czasy mylą. Teraz praktycznie nigdzie się nie daje ofiary na
      kościół w trakcie kolędy. Możesz dać normalnie na tacę w trakcie
      nabożeństwa/mszy tyle ile chcesz, albo i nie dać w ogóle. Zresztą goowno ci do
      tego ile kto daje, nie twoja kasa i nie twój problem....

I skończ już te głupawe prowokacje...
      • 0golone_jajka Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:18
        Dzięki za kulturalną odpowiedź.
    • Gość: zły.parafianin Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 09:48
      20 zł - akurat przylazł jeden z mniej "szkodliwych"...
      Jakby przylazł proboszcz, wywaliłbym go za drzwi...
    • p.s.j Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 09:48
      Mój boże, on jest jaki taki mały ubek, wszystko by chciał wiedzieć i nieustannie
      wszystko kontroluje. :/
      • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:11
        p.s.j napisał:

> Mój boże, on jest jaki taki mały ubek, wszystko by chciał wiedzieć i
        nieustanni
        > e
        > wszystko kontroluje. :/

Dobre! :-))
        A "Kasia", "Xtrin", "Gringo68" i "Zły.parafianin" to kryptonimy TW? Pewnie
        nawet im 0_j teczki założył!!!
        • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:12
          O kurcze!!! A mogę się starać o status pokrzywdzonego? ;)))
          • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:14
            Gość portalu: Kasia napisał(a):

> O kurcze!!! A mogę się starać o status pokrzywdzonego? ;)))

Nie wiem! Udzieliłaś informacji... Podejrzewam, że jak odkryją Twoje dane
            osobowe, to będziesz spalona!
            • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:16
              Ale nikogo nie krzywdziłam tymi udzielonymi informacjami. To może jednak ten
              status pokrzywdzonego, choć w połowie?
              • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:23

> Ale nikogo nie krzywdziłam tymi udzielonymi informacjami. To może jednak ten
                > status pokrzywdzonego, choć w połowie?

Nikogo nie skrzywdziłaś? A ksiądz, który dostał 20 złotych może zostać
                napadnięty przez nieznanych sprawców!!! Taki majątek! Jeden da 500 zł (teść
                0_j), drugi 20 złotych (Ty), to średnio wychodzi po 260 na gospodarstwo... Jak
                ksiądz wraca na plebanię, to ma pewnie kilkanaście tysięcy!!! Oj, będzie pogrom
                kleru!!!
                • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:25
                  500 jajca było domniemane. A pogrom kleru? No cóż należy kler wysłać na kurs
                  samoobrony, to się obroni.
                  • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:28

> 500 jajca było domniemane. A pogrom kleru? No cóż należy kler wysłać na kurs
                    > samoobrony, to się obroni.

Dobra - było domniemane! Ale Twoim 20 dopisze "0" w raporcie!
                    Kursy "samoobrony" zaczną się od blokady dróg (żeby sprawca napadu nie mógł
                    zbiec z miejsca zdarzenia)?
                    • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:33
                      Najpierw blokada drogi potem sejmu, żeby sprawca nie mógł utrudniać z mówinicy
                      śledztwa.
                      • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:36

> Najpierw blokada drogi potem sejmu, żeby sprawca nie mógł utrudniać z
                        mówinicy śledztwa.

Ta druga blokada to blokada blokady śledztwa w sprawie napadu? Inspirujące! :-)
                        • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:38
                          Bo jak się zablokuje blokadę to ta pierwsza blokada, nawet jak chce to się nie
                          odblokuje :)
                          • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:42

> Bo jak się zablokuje blokadę to ta pierwsza blokada, nawet jak chce to się
                            nie
                            > odblokuje :)

Ale pierwsza blokada może założyć na blokadę swojej blokady kontrblokadę! I co
                            wtedy?
                            • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:45
                              Tworzy się potrójna blokada i wtedy blokada blokady zakłada też kontrblokadę
                              pierwszej blokady i już jest poczwórna blokada itd. To tworzy superblokadę
                              eliminującą uczestników blokady ze społeczeństwa.
                              • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 10:51

> Tworzy się potrójna blokada i wtedy blokada blokady zakłada też kontrblokadę
                                > pierwszej blokady i już jest poczwórna blokada itd. To tworzy superblokadę
                                > eliminującą uczestników blokady ze społeczeństwa.

Nie uwzględniliśmy jeszcze żadnej problokady! Czyli sytuacji, kiedy nikt
                                kontrblokaby wobec blokady pierwszzej blokady nie urządza, ale organizuje inną
                                blokadę w celu poparcia pierwszej blokady (blokada solidarnościowa). To by jako
                                żywo przypominało niektóre wątki na forum!
                                Nie uwzględniliśmy także kryptoblokady, czyli sytuacji, kiedy woźny udaje
                                chorego...
                                • Gość: Kasia Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:55
                                  Należałoby jeszcze przeanalizować antyblokadę i jej wpływ na obie blokady i
                                  kontrblokady z uwzględnieniem współczynnika Kappa na kryptoblokadę.
                                  • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 11:05

> Należałoby jeszcze przeanalizować antyblokadę i jej wpływ na obie blokady i
                                    > kontrblokady z uwzględnieniem współczynnika Kappa na kryptoblokadę.

Kappa zgodności obserwacji, mechaniczny czy ekonomiczny?
    • sir.vimes Tyle ile ksiądz mi za wizytę w kościele. 23.01.07, 11:21
      .
      • 0golone_jajka czyli nic 23.01.07, 13:23

• sir.vimes owszem - nic. 23.01.07, 14:56
          Ale lubię czasem pogadać z duchownym. Często to bardzo ciekawi ludzie.
    • zloteslonko Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 23.01.07, 19:40
      Nic. Jak dla mnie ksiadz moze isc prosto i na lewo.
    • Gość: upierdliwa masz bardzo zamoznego ojca IP: *.bochnia.pl 24.01.07, 13:16
      tylko pozazdroscic......

0golone_jajka napisał:

> wzdłużpasterskiej? Tak z ciekawości pytam. Jak znam mojego ojca to było to okoł
      > o 500 zł.
      • kochanica-francuza Re: masz bardzo zamoznego ojca 24.01.07, 23:16
        Gość portalu: upierdliwa napisał(a):

> tylko pozazdroscic......

E tam, Jajko pewnie z miłości synowskiej jedno zero dopisał. ;-)
    • Gość: jaija Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.elblag.dialog.net.pl 24.01.07, 16:03
      0golony, daj namiary na Twojego staruszka, to przebiorę mojego chłopaka za
      xiędza i odwiedzi go w następnym roku... ;)
    • default Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 16:21
      Ja już parę lat temu odmówiłam przyjmowania księdza. Jestem niewierząca, nie
      chodzę do kościoła, po co więc? U mnie dodatkowo poza księdzem po kolędzie
      chadza jakiś kościelny dziadek z listą mieszkańców i zbiera na budowę kościoła.
      Wkurzył mnie okropnie, bo po pierwsze - skąd ma tę listę, ja swoich danych
      parafii nie udostępniałam, a po drugie domagał się datku nachalnie, nawet
      pomimo mojego wyraźnego stwierdzenia, że mnie kościół i jego budowa nie
      interesuje kompletnie.
    • Gość: Matylda Re: Jajo...ogolone? IP: 85.112.196.* 24.01.07, 16:44
      Wiesz co, Jajeczko? jak tak czytam Twoje posty to się zastanawiam czy Ciebie
      czasami nie wylali z Seminarium Duchownego i czy nie popadłeś w kompleksy.
      • 0golone_jajka Re: Jajo...ogolone? 24.01.07, 17:19
        a zastanawiaj się ile dusza zpragnie :))
      • supaari Re: Jajo...ogolone? 24.01.07, 21:03
        Gość portalu: Matylda napisał(a):

> Wiesz co, Jajeczko? jak tak czytam Twoje posty to się zastanawiam czy Ciebie
        > czasami nie wylali z Seminarium Duchownego i czy nie popadłeś w kompleksy.

Ja bym raczej obstawiał, że dostał kosza od zakonnicy! A może siostra furtianka
        nie wpuściła go do klasztory? I teraz biedaczek musi odreagować... ;-)
      • kochanica-francuza Karkołomna teoria, Matyldo 24.01.07, 22:55
        Jajeczko kiedyś coś wspominał o swoich kryzysach związanych z wiarą. Nie z tym
        się wiązały. ;-)
        • 0golone_jajka Re: Karkołomna teoria, Matyldo 25.01.07, 08:55
          a z czym, bo nie pamiętam co wam powiedziałem?
          • kochanica-francuza Re: Karkołomna teoria, Matyldo 25.01.07, 17:29
            0golone_jajka napisał:

> a z czym, bo nie pamiętam co wam powiedziałem?
            >
            Ale my pamiętamy.
    • jorge.martinez Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 18:34
      10, jak co roku.
      • Gość: kinga Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.telpol.net.pl 24.01.07, 18:40
        A my jak co roku 20 zł :) wystarczająco. Akurat mamy na parafii bardzo fajnych księży i wiem że na byle co te pieniążki nie idą. W tym roku przyczynilismy się do wymiany witraży w kościele.
      • Gość: gabula777 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 08:47
        U nas ksiądz nie przyjmuje pieniędzy podczas wizyty.Można dać w wyznaczoną
        niedzielę na tacę i są to najczęściej 20 i 50-(ja 20 zł)
        • Gość: kinga Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.telpol.net.pl 26.01.07, 08:39
          U nas ksiądz też nie chciał przyjąć, wręcz mu wcisnęliśmy te 20 zł. A ksiądz zaprosił nas na kawę na probostwo ;)
    • Gość: xxx Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.toya.net.pl 24.01.07, 18:49
      Debilu za 500 zeta to sobie lepiej rozum kup... zreszta tobie i tak jusz nic
      nie pomoze.
    • Gość: W Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.chello.pl 24.01.07, 20:43
      dealerzy samochodowi zacierają ręce

--
      apostazja.pl/
      • karbat Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 21:23
        kilka lat temu ,( bylam bez kasy ) ksiadz bedac po koledzie
        dostal koperte , w niej byla ladna kartka z napisem , BOG ZAPLAC

przez kolejne trzy lata nie przyszedl ,,,
        pozniej nie wiem ,wyprowadzilam sie z tego miasteczka
        • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 24.01.07, 22:13
          karbat napisał:

> kilka lat temu ,( bylam bez kasy ) ksiadz bedac po koledzie
          > dostal koperte , w niej byla ladna kartka z napisem , BOG ZAPLAC
          >
          > przez kolejne trzy lata nie przyszedl ,,,
          > pozniej nie wiem ,wyprowadzilam sie z tego miasteczka

Karbacie (Karbato)!
          Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=53581392&a=53626723
          Jeśli już jesteś po operacji zmiany płci (mam nadzieję, że nie bolało), to
          zmień chociaż ustawienia na forum, bo to głupio wygląda, jak cię ktoś przytoczy
          i stoi: "karbat napisał: [...] wyprowadziłam się z tego miasteczka".
          Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=53581392&a=53626723
          • Gość: Rex. Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.toya.net.pl 24.01.07, 23:59
            jajko, jesteś bardzo wścibski.Nęci cię kasa, zapytaj księdza ile dostaje.Sam
            nie dajesz ani grosza, więc twoja ciekawość jest jakaś chora.Wyjdz z domu,
            podobno kościół masz przed nosem, sprawdz przy okazji zawartość skarbonek w
            kruchcie, będziesz miał najsolidniejsze dane ile ludzie dają.Jesteś
            zazdrosny,przeleć się po osiedlu z kapeluszem, też sobie pozbieraj i nie wtykaj
            nosa w nie swoje koperty.

>> Bardzo wiele od dewotek, dowiesz się nowin i plotek <<
          • Gość: chwila.pl Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:47
            supaari napisał:

> Karbacie (Karbato)!
            > Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam

Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to jego
            intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku zmiany
            płci, złagodnieją jego wypowiedzi...
            • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 07:46
              Gość portalu: chwila.pl napisał(a):

> Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to
              jego
              > intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku zmiany
              > płci, złagodnieją jego wypowiedzi...

Sęk w tym, że nie wiadomo - jego wypowiedzi czy też jej wypowiedzi. Stąd apel o
              zmianę ustawień, bo się człowiek gubi...
              • Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 09:08
                A może karbat chce nas zaintrygować i stosuje zasadę
                "Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek"? :)
                • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 09:20

> A może karbat chce nas zaintrygować i stosuje zasadę
                  > "Żeby życie miało smaczek raz dziewczynka raz chłopaczek"? :)

Nie te proporcje... Chłopaczków było więcej!
                  • Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 09:44
                    supaari napisał:

> Nie te proporcje... Chłopaczków było więcej!

Ależ jesteś drobiazgowy, zegarmistrz światła? :)
                    • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 09:48

> Ależ jesteś drobiazgowy, zegarmistrz światła? :)

Zegarmistrz światła jest ponoć purpurowy... Drobiazgowy to może... aptekarz?
                      • Gość: chwila.pl Re: Metamorfozy IP: *.chello.pl 25.01.07, 10:17
                        supaari napisał:

> Zegarmistrz światła jest ponoć purpurowy... Drobiazgowy to może... aptekarz?

Pigularz? Nie. Purpurowy Ci się nie podoba? Czemu?
                        To piekny kolor... Poza tym bełtasz błękit w głowach niektórym :)
                        • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 12:02
                          > Pigularz? Nie. Purpurowy Ci się nie podoba? Czemu?
                          > To piekny kolor... Poza tym bełtasz błękit w głowach niektórym :)

Piękny... Już komuś się ze mną kojarzył...:
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=47222689&a=47317838:-DDD
                          • supaari Poprawka... 25.01.07, 23:40
                            ...tutaj mnie o "purputaryzm" posądzno:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=47222689&a=47317838
              • Gość: zły.parafianin Re: Metamorfozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 10:21
                A może 2 osoby korzystają z tego samego konta? karbat i jego dziewczyna?
                Qmpel też tak miał - wspólne konto ze swoją kobietą, dobrze, że podpisywali sie
                innym sygnaturkami...
                • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 12:17
                  Gość portalu: zły.parafianin napisał(a):

> A może 2 osoby korzystają z tego samego konta? karbat i jego dziewczyna?
                  > Qmpel też tak miał - wspólne konto ze swoją kobietą, dobrze, że podpisywali
                  sie
                  > innym sygnaturkami...

Sądzisz zatem, że Karbat ma dziewczynę? Odważna być musi...
                  • Gość: zły.parafianin Re: Metamorfozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 12:45
                    Każda potwora znajdzie swojego amatora :)
                    Może i jakas sie nad karbatem zlitowała :))
                    Ewentualnie - masochistka? ;)
                    • supaari Re: Metamorfozy 25.01.07, 13:16
                      Gość portalu: zły.parafianin napisał(a):

> Każda potwora znajdzie swojego amatora :)

Ale żeby tak szybko?

> Może i jakas sie nad karbatem zlitowała :))

Łaska Boska jest niezmierzona...

> Ewentualnie - masochistka? ;)

Nie mogłaby znaleźć kogoś innego?
                      • Gość: ~ Re: Metamorfozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 13:52
                        E... jak ktoś chciał ogolone jajka wylane z seminarium,w dzieciństwie dookoła
                        kościoła batem przez proboszcza pędzone z,to i karbata będą chciec.
    • Gość: chp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.07, 19:40
      ja tam ich nigdy nie wpuszczam, bo kiedys wpuscilem ksiedza do domu, to zniknely
      mi z lazienki perfumy i dwie plyty z muzyka latynowska ;)
      • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 25.01.07, 20:48
        Gość portalu: chp napisał(a):

> ja tam ich nigdy nie wpuszczam, bo kiedys wpuscilem ksiedza do domu, to
        zniknel
        > y
        > mi z lazienki perfumy i dwie plyty z muzyka latynowska ;)

Pal licho perfumy! Ale ta muzyka "latynowska"!!! Liczę, że dostałeś w zamian
        dysortografię! A moża nawet dysinteligencję ;-)
        O, tak!!! Dysinteligencja za muzykę "latynowską"!!! Niezły biznes!
        Wszystkiego dobrego na nowej - dysinteligentnej - drodze życia!
        • karbat Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 12:59
          > supaari napisał:

> > Karbacie (Karbato)!
          > > Kiedyś byłeś (-aś) chłopcem, jak dobrze pamiętam
          > > Też na to zwróciłam uwagę. Nie chciałam jednak tego komentować, w końcu to
          jego> intymna sprawa. Skoro się jednak wydało, to mam nadzieję, że w wyniku
          zmiany> płci, złagodnieją jego wypowiedzi...

;)
          Nie jeszcze plci nie zmienilem ,z mojego komputera korzysta tez czasami ,
          b.rzadko osoba plci zenskiej ,(nie posiada wlasnego ,niestety ) ,ot cala
          tajemnica ,( teraz zakoduje go na mur -beton )
          patrz na istote wypowiedzi ;) charakter wypowiedzi jest tez niestety
          istotny,fakt
          • supaari Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 27.01.07, 17:09
            karbat napisał:
            > ;)
            > Nie jeszcze plci nie zmienilem ,z mojego komputera korzysta tez czasami ,
            > b.rzadko osoba plci zenskiej ,(nie posiada wlasnego ,niestety ) ,ot cala
            > tajemnica ,( teraz zakoduje go na mur -beton )
            > patrz na istote wypowiedzi ;) charakter wypowiedzi jest tez niestety
            > istotny,fakt

Zakodujesz? Po co???? To owa osoba wchodzi do Ciebie do domu, odpala kompa,
            loguje się na forum i wypisuje, na co ma ochotę?
            Istotę wypowiedzi pominąłem, bo pisanie bezsensów jest do Ciebie podobne...
            Praktyka kolędy wygląda tak, że ogłaszany jest w kościele termin wizyt w
            poszczególnych domach. Jak kogoś nie ma - ksiądz nie może wejść. Jak ktoś czuje
            potrzebę przyjęcia wizyty, to informuje w parafii, że go nie było i ustala
            termin wizyty. I nie ma to związku z zawartością koperty...

PS. Koleżance się materialnie nie poprawiło chyba... Żal...
    • marlon2006 Powaliło go???500zł?Może za pogrzeb swój płacił:)? 26.01.07, 13:12
      U mnie jak był ksiądz to nie wziął w ogóle kasy bo stwierdził że studenci
      jeszcze sami nie zarabiają żeby księżom dawac kasę.
    • nessie-jp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 15:18
      Nic nie dałam, bo uciekłam z domu przed wizytą, zamykając go na głucho.

Nie miałam ochoty na konfrontację, a dawać pieniędzy też nie chciałam. Ale
      powiem ci, że nawet bym zapłaciła, byleby się obyło bez tej hipokryzji i
      świętoszkowatych banałów prawionych znudzonym głosem. :(

Mamy wyjątkowo nieudanego proboszcza. Istnieją księża, których szanuję i których
      chętnie bym poczęstowała herbatą i plackiem z kruszonką, a gdyby mnie
      przekonali, że potrzeba na jakiś istotny cel, tobym wspomogła paroma złotymi.
      Ale ten cyniczny, arogancki bufon - o nie. Nigdy więcej. Wolę już wpłacić na
      Caritas.
      • arent5 Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 18:50
        nessie-jp napisała:

> Nic nie dałam, bo uciekłam z domu przed wizytą, zamykając go na głucho.
        >
        > Nie miałam ochoty na konfrontację, a dawać pieniędzy też nie chciałam. Ale
        > powiem ci, że nawet bym zapłaciła, byleby się obyło bez tej hipokryzji i
        > świętoszkowatych banałów prawionych znudzonym głosem. :(
        >
        > Mamy wyjątkowo nieudanego proboszcza. Istnieją księża, których szanuję i któryc
        > h
        > chętnie bym poczęstowała herbatą i plackiem z kruszonką, a gdyby mnie
        > przekonali, że potrzeba na jakiś istotny cel, tobym wspomogła paroma złotymi.
        > Ale ten cyniczny, arogancki bufon - o nie. Nigdy więcej. Wolę już wpłacić na
        > Caritas.
        >
        -------------
        na Caritas ? buahaha

--
        "Wśród 140 tajnych współpracowników służb specjalnych PRL, którzy donosili na
        Lecha Wałęsę, znalazło się 5 księży. Znany z szacunku i miłości do Kościoła
        Wałęsa odmawia podania ich nazwisk".
        • nessie-jp Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy 26.01.07, 20:22
          > na Caritas ? buahaha

No to na schronisko dla kotów, wsio rawno. Akurat z Caritasem mam o tyle dobre
          wspomnienia, że pomogli mi kiedyś podczas choroby pewnej starszej pani.
          • Gość: pawel_ek Re: Ile daliście księdzu w kopercie z okazji wizy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 21:48
            jestes nienormalny jak myslisz ze ksieza zbieraja tak lapczywie ta kase!! u
            mnie w parafi zaden z ksiezy nie wzial zadnej kpoerty juz od paru ladnych lat!!
            kazdee pieniadze kaza wrzycac na tace i ida one na budowe kosciola
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka