Dodaj do ulubionych

Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińskiego

24.01.07, 23:08
Może się wydać, że to trochę nie na miejscu, bo chodzi o człowieka dopiero
zmarłego, ale mam problem. W sobotę idę w odwiedziny do znajomych na małą
imrezkę. Ponieważ z to ludzie z gatunku "obytych w świecie" na pewno będą
dyskutować o twórczości pana Kapuścińskiego, bo to jest teraz na czasie.
Przyznam, że ja nic jego pióra nie czytałem, w ogóle pierwszy raz wczoraj o
nim usłyszałem, bo wolę czytać sensację i fantastkę, ale nie chcę wyjść na
prostaka i pomyślałem, że jak przeczytam streszczenia dwóch, trzech jego
książek to będę mógł włączyć się w dyskusję. W związku z tym, czy mógłby mi
ktoś streścić jego książki, najlepiej tę o piłce nożnej i jakąś drugą. W
kilkunastu zdaniach wystarczy i jakieś własne odczucia na ich temat.
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • jorge.martinez Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk 24.01.07, 23:17
      Nie wiedziałem, że gajowi obcują z celulozą w inny sposób niż z w lesie.

A ten Zdzisław to jakiś leśny poeta? Czy kto?
    • chwila.pl Zdzisława? 24.01.07, 23:58
      Nie znam niestety twórczości Zdzisława Kapuścińskiego, więc nie mogę Ci pomóc.
      A może Ci chodzi o Ryszarda Kapuścińskiego?

Zmiana nick'a z "chwila" na "chwila.pl" od 17.01.2007
    • yoma Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk 25.01.07, 00:01
      Czytasz sensację i nie czytałeś kryminału fantastycznego p. Zdzisława pt.
      "Chrystus z karabinem na ramieniu"? O tym, jak za 2 tys. lat na pewnej planecie
      przychodzi na świat Chrystus i się okazuje, że trafił nie tam, gdzie trzeba,
      tubylcy za nic nie chcą go ukrzyżować, więc on wdaje się w wojnę partyzancką, bo
      tam rządzi złe Imperium rozwinięte technologicznie, a rebelianci mają tylko
      stare dwururki?

No straszny cienias jesteś, ty chyba tylko komiksy czytasz.
      • Gość: jaija Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: *.elblag.dialog.net.pl 25.01.07, 00:24
        Tworczość p. Zdzisława Kapuścińskiego niestety, zapewne ogranicza sie do
        wystawiania faktur i zamówień. Jeżeli chcesz je poznać, tu są namiary:
        katalog.pf.pl/Siedlisko/Elegant-Zdzisław-Kapuściński-F7103999G0B2975-m19.html
        Powodzenia, gajowy.
      • Gość: chwila.pl Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: *.chello.pl 25.01.07, 00:37
        Yoma,
        książkę Chrystus z karabinem na ramieniu - napisał (też) Ryszard Kapuściński.
        Jest to zbiór reportaży z Bliskiego Wschodu, z Afryki i z Ameryki Łacińskiej.
        • yoma Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk 25.01.07, 12:17
          ... :)
    • Gość: wuwu Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: *.tpnet.pl 25.01.07, 08:15
      Chyba Ryszarda
    • Gość: mariusz adwent Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: 212.160.172.* 25.01.07, 08:24
      Świetna prowokacja :) Brawo :D
      • marco_conelli Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk 25.01.07, 18:04
        Gość portalu: mariusz adwent napisał(a):

> Świetna prowokacja :) Brawo :D

O czym ty mówisz?
        • Gość: michal_powolny1 Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: *.crowley.pl 26.01.07, 10:00
          A o tym że pytasz o jakiegoś Zdzisława Kapuścińskiego, który słynnym pisarzem
          faktur był.
          Jeżeli chcsz wiedzieć coś o dziennikarzu i pisarzu Kapouścińskim to w swoją
          pustą makówkę wlej olej i zapamiętaj RYSZARD KAPUŚCIŃSKI. RYSZARD. RYSZARD.
          • Gość: ajk Re: Prośba w pomoc w sprawie Zdzisława Kapuścińsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.07, 10:19
            A ponieważ nietrudno było zauważyć jak Kapuściński miał na imię, bo pisały o
            nim wszystkie portale, wychodzi, że to niesmaczna prowokacja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka