Dodaj do ulubionych

Giertycha przyrownano do Hitlera!

02.03.07, 17:14
Giertycha przyrownano do Hitlera:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3958007.html
Co o tym sadzicie? Jakie sa podobienstwa, a jakie roznice? Czy Giertych jest
zdrowy i czy Hitler byl zdrowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: camel obaj chorzy... IP: 81.19.200.* 02.03.07, 17:18
      Giertych jest psycholem, choc pomysl z mundurkami mu sie udal..ale to co mowi
      jest tak chore jat to co pisze jego ocjec. Niedaleko pada jablko od jabloni...
      • Gość: Marta50 Re: obaj chorzy... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.07, 20:15
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: camel napisał(a):

> Giertych jest psycholem, choc pomysl z mundurkami mu sie udal..ale to co mowi
        > jest tak chore jat to co pisze jego ocjec. Niedaleko pada jablko od jabloni...
        Coz, tacy rzadza Polska.
        • Gość: Pawel Nie zabijaj - oburza Szkopow? Nic dziwnego.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.03.07, 21:57
          W dzisiejszych czasach wszystko stawia sie na glowie. Niemcy maja w tym interes
          aby swoje morderstwa zrzucac na innych, ale jaki interes maja Polacy aby pisac
          takie bzdury? Co jest zlego w stwierdzeniu: nie zabijaj?
          • Gość: Marta50 Re: Nie zabijaj - oburza Szkopow? Nic dziwnego... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.07, 22:30
            Odpowiadasz na :

Gość portalu: Pawel napisał(a):

> W dzisiejszych czasach wszystko stawia sie na glowie. Niemcy maja w tym interes
            > aby swoje morderstwa zrzucac na innych, ale jaki interes maja Polacy aby pisac
            > takie bzdury? Co jest zlego w stwierdzeniu: nie zabijaj?
            Nieoczytane, niedouczone, niepoinformowane ale klape ma od ucha do ucha i jest
            najglosniejszym!!!

Ciemnogrod zostanie ciemnogrodem poniewaz nie umie sie sam uszanowac i sam sie
            robi ciemnogrodem.
            • Gość: Pawel Re: Nie zabijaj - oburza Szkopow? Nic dziwnego... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:07
              Cos ci sie pokielbasilo w glowinie.Pisz na temat ciemnoto.
              • Gość: qwe Re: Nie zabijaj - oburza Szkopow? Nic dziwnego... IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 10:37
                nie ma to jak inteligentna odpowiedz polocka, co komputer dostal..
          • sir.vimes A czemu w takim razie pan Giertych broni Szkopów 02.03.07, 23:15
            i udowadnia, że Żydzi zasłużyli na antysemityzm?
            • Gość: Pawel Re: A czemu w takim razie pan Giertych broni Szko IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:09
              A co ma piernik do wiatraka? Masz kompleks pochodzeniowy. Nikt tu o zydach nie
              wspominal.
              • Gość: :)) Re: A czemu w takim razie pan Giertych broni Szko IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:21
                morda polocku!
    • Gość: sandra Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.07, 20:23
      Pomysł z mundurkami tez mu się nie udał.
      • Gość: Marta50 Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.07, 21:05
        Odpowiadasz na :

Gość portalu: sandra napisał(a):

> Pomysł z mundurkami tez mu się nie udał.
        Naturalnie ze nie.
        Najlepiej by mu odpowiadala dyktatura pod wodza Romcia i tatusia.
    • Gość: Pawel Szkopy niech nie podnosza swych lepkow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 02.03.07, 21:52
      Niech szkopy rozlicza swoim mordercow, a Giertycha zostawia w spokoju. On nikogo
      nie zamordowal i apeluje o nie-zabijanie czyli jest przeciwienstwem Hitlera.
      • Gość: Marta50 Re: Szkopy niech nie podnosza swych lepkow IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.07, 22:28

Odpowiadasz na :

> Niech szkopy rozlicza swoim mordercow, a Giertycha zostawia w spokoju. On
        nikogo nie zamordowal i apeluje o nie-zabijanie czyli jest przeciwienstwem Hitlera.
        Zajzyj do swojej historii, a jak jej nie znasz poczytaj sobie obcojezyczna (nie
        ruska, cie polska, nie niemiecka) na temat polskiej historii i dziejow jej tam
        sie dowiesz troche wiecej na temat tej prawdziwej polskiej historii. Rozlicz
        najpierw wlasna zanim wskazesz palcem na innych. Romciu Endriu i braciszki cie
        tak wyszkolili, albo Torun i akademia LPR'u prala cie to co ci jeszcze w glowie
        zostalo? Obejzyj sobie wiadomosci z polskiej TV:
        - o podwojnej moralnosci blizniakow, pierwsza reakcje na wypowiedz Giertycha w
        Heiderbergu i druga, zastanawiajace co nie?
        - o podwojnej moralnosci polskiego spoleczenstwa wobec ludzi starszych, chodza
        do kosciola, wypowiadaja 10 przykazan Bozych a swoich bliskich nie chca odbierac
        z szpitala. Njnizsze wypaczenie moralne, brak czlowieczenstwa w katolickiej
        Polsce!!!!
        - zobacz o moralnosci polskich wladz wobec szweckiego piosenkarza a zobacz link
        do w Polsce wydawanego czasopisma (www.nczas.com), niemieckie wladze nie reaguja
        na to polskie wypaczenie, poniewaz sami Polacy wydaja swiadectwo o sobie, sami
        sie niszcza w swiecie. Jakie mozna miec zdanie o polskim spoleczenstwie i
        rzadzie? Jak mozna miec zaufanie do polskiego spoleczenstwa i rzadu?
        ww6.tvp.pl/134,20070302466878.strona
        www.nczas.com/
        CIEMNOGROD ZOSTANIE CIEMNOGRODEM PONIEWAZ SAM SIE ROBI CIEMNOGRODEM!!!!
        • Gość: Pawel Re: Szkopy niech nie podnosza swych lepkow IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:17
          Ty poczytaj o prawdziwej historii zydowskiej, nie tej przeklamanej. Tyle w tobie
          nienawisci do Polakow. Typowy antypolonizm. Goje to zwierzeta o ludzkich
          twarzach? Nie ma wiekszego rasizmu wobec innych niz twoj nacjonalizm. A
          zabijanie nigdy nie bedzie przejawem "jasnogrodu" niezaleznie czy czynil to
          Hitler czy lekarz-morderca.
          • Gość: :) Re: Szkopy niech nie podnosza swych lepkow IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:22
            czec niedouczony polcku!
        • chwila.pl Aż taka alienacja? 03.03.07, 01:32
          Gość portalu: Marta50 napisał(a):

> Zajzyj do swojej historii, a jak jej nie znasz poczytaj sobie obcojezyczna
          > Rozlicz najpierw wlasna zanim wskazesz palcem na innych. Romciu Endriu i
          > braciszki cie tak wyszkolili, albo Torun i akademia LPR'u prala cie to
          > co ci jeszcze w glowie zostalo?

Autorami podreczników do Historii Polski nie byli cytowani przez Ciebie autorzy,
          zatem arbiturienci liceów nie mogli być przez nich "prani". Zwłaszcza
          "braciszki" nie mają z tą tematyką nic wspólnego w systemie edukacji w Polsce.
          Może zatem Ty "zajżyj" do stosownych prac i odświerz swoje informacje. Lata
          pobytu w Niemczech zatarły chyba u Ciebie najistotniejszą prawdę o tamtym okresie.

Reszta postu, nie wymaga komentarza. To stek obelg kierowanych pod adresem
          społeczeństwa polskiego, którego jeszcze niedawno byłaś członkiem. Aż tak się
          wyalienowałaś, odcięłaś definitywnie korzenie? Wstyd!
          Zły to ptak, co własne gniazdo kala.
          • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 11:42
            Sadze ze nie rozumiesz i nie chcesz rozumiec pisanego tekstu!
            Jakos slabe sa te twoje przekrety tekstu ktorymi chcesz argumentowac to co
            dzieje sie w Polsce, to jak sa traktowani Polacy na swiecie, to jak traktuje sie
            dotychczasowe rzady w Polsce. Co dzien donosza o tym polskie media tak jak
            zagraniczne a mimo to nie przyjmujesz tego do wiadomosci. O czym to swiadczy?

Niedouczeni, niedoinformowani, niezdolni do rozwijania samodzielnej mysli, co
            myslec o tym?
            • chwila.pl Re: Aż taka alienacja? 03.03.07, 12:17
              Marto,
              Nie jestem dumna z rządów w Polsce, nie mam powodów, by nie dostrzegać patologii
              życia codziennego, durnych decyzji podejmowanych w majestacie prawa.
              Należy to wyartykuować, ale bez plucia, bez jadu, bez pisania paszkwili,
              zachowując troske o swój kraj ojczysty.
              I, w przeciwieństwie do Ciebie, znam historię, po prostu. Wytknęłam Ci nonsensy
              Twojej wypowiedzi, stąd zapewne wysuwasz argument, że nie rozumiem tekstu.
              Słaby zresztą, wyświechtany i używany przez nieudaczników, ludzi mało
              inteligentnych, którzy w ten sposób chcą sobie zrekompensować swoje własne braki
              edukacyjne!
              W mojej wypowiedzi nie było nawet cienia argumentacji aktualnej sytuacji w
              Polsce!!! Była tylko riposta na Twoj kompromitujący i dyskwalifikujący Ciebie
              totalny brak wiedzy historycznej! Fakt, zrobiłam to złośliwie, wytykając błędy
              ortograficzne, a co, nie wolno?

> Niedouczeni, niedoinformowani, niezdolni do rozwijania samodzielnej mysli, co
              > myslec o tym?

No właśnie Marto, poucz sie trochę, nie przynoś wstydu Polakom!
              • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 21:04
                Ach znasz historie, historie ktora jest pisana pod dyktando i akurat to jest w
                program ujety co bylo wygodne, poczytaj sobie nie polskie, nie niemieckie, nie
                ruskie historyczne ksiazki tam sie troche wiecej dowiesz na temat dziejow i
                historii Polski. Byla ona tez taka chlubna wlasnie dla Polski?
                Wlasnie ci przynosza wstyd Polsce, ktorzy nie zadadza sobie trudu poszukac
                czegos wiecej niz to co wkowa sie powszednie do glow na sile. Spojz dzis w jaki
                sposob pisze sie historie wspolczesna, w jaki sposob rozprawjaja sie wladze z
                przeszloscia. Sadzisz ze w dzisiejszych czasach w Polsce jest wolnosc slowa?
                Sadzisz ze dzisiejsza Polska jest demokratyczna POlska?
                Nawet w polskim kosciele (chodzi o duchowienstwo) nie macie i nie mieliscie
                wolnosci slowa a co mowic w szeregach rzadzacych!!!
                Kto przynosi wstyd Polsce my czy wlasnie najwiecej wychodzi go z samej polskiej
                strony? Juz jest powoli wstyd na zachodzie czytac artykuly w gazetach o
                wypaczeniach z kraju, obojetnie w jakim jezyku weznie sie do reki prase.
                Prawda dochodzi wam ciezko do swiadomosci czy co?

Zachowaj sobie te pouczenia, sadze ze powinny byc skierowane w innym kierunku.
                • chwila.pl Re: Aż taka alienacja? 03.03.07, 23:34
                  Marta,
                  Dzięki za wyważony i spokojny ton wypowiedzi, to ułatwia dyskusję...

Poruszasz dwa zagadnienia:
                  1. prawdę historyczną, oraz
                  2. aktualną sytuację społeczno-polityczną Polski.

ad 1. Nie twierdzę, że poznałam kompendium wiedzy historycznej. Poznałam ją z
                  różnych źródeł, wiedzę czerpałam nie tylko z podręczników szkolnych.
                  Przez pewien okres historia była moją pasją, ale to nieważne....
                  Nie znasz mnie, zatem nie oceniaj, bo gdyby doszło do konfrontacji wiedzy
                  historycznej, to kto wie, która z nas zostałaby pokonana...

ad 2. Pisałam poprzednio o mojej ocenie aktualnej sytuacji społeczno-politycznej
                  Polski. Nie widze powodu, dla którego miałabym ją powtarzać. Powiem krótko,
                  budzi mój niepokój, jest przedmiotem troski i leku o przyszłość. I tu się zgadzamy.
                  Różni nas coś innego, postawa wobec problemów narodowych. Ja, w przeciwieństwie
                  do Ciebie utożsamiam się z Polską, Ty natomiast traktujesz Polskę jak obcy
                  przedmiot, który obserwujesz, krytykujesz, wyśmiewasz. I, o ile nie zgłaszam
                  sprzeciwu, ani nie odmawiam Ci prawa do uważnej obserwacji nurtu
                  społeczno-politycznego, opisywania wszelkich nieprawidłowości i absurdów, to
                  stanowczo protestuję przeciwko pluciu i wyśmiewaniu Polaków, czemu dałaś wyraz w
                  pierwszym poście. Na to nie ma zgody! Po prostu.
                  Nikt i nic nie usprawiedliwia takiej postawy Polki!!!
                  No chyba, że już jestes i czujesz się Niemką, to wiele wyjaśnia...

> Zachowaj sobie te pouczenia, sadze ze powinny byc skierowane w innym kierunku.

Ależ kierunek jest właściwy, naprawdę poucz się trochę, zwłaszcza ortografii, bo
                  ta szwankuje jak diabli!
                  • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 04.03.07, 22:47
                    Znasz tak historie jak Marek Cichocki szef doradcow prezydenta do spraw
                    niemieckich? Wielka kompromitacja strony polskiej w niemieckiej TV w dzisiejszym
                    dniu (04.03.07), historycy, politycy strony niemieckiej musieli dac mu lekcje
                    historii polsko-niemieckiej!!! ZENADA!!!
                    Brak wiadomosci strony polskiej na ten temat nie usprawiedliwia sie tym ze
                    strona niemiecka miala mozliwosc dyskusji jak i wyciagniecia wnioskow z historii
                    poniewaz w Polsce nie dano temu mozliwosci. LENIWE USPRAWIEDLIWIENIE, wstyd!!!
                    Dlaczego nie dano i nie daje sie temu mozliwosci, co robi strona polska? W jakim
                    celu i z jakim wyrachowaniem robi sie to w Polsce? Ten pan Marek Cichocki nie
                    zna nawet wspolczesnej historii Polski!!!! Nie dziwie sie teraz temu co tu
                    piszecie na temat Niemiec tak jak historii polsko-niemieckiej, skoro doradcy
                    prezydenta potrzebuja korepetycji w tej dziedzinie. Pytam sie co was ucza na
                    tych lekcjach historii, wygodnej, jednostronnej historii pisanej pod dyktando?

Niedouczeni, niepoinformowani, nieoczytani ale wielkie klapy i zarozumialosc
                    wielka, nic dziwnego wybrany narod
                    • chwila.pl Re: Aż taka alienacja? 04.03.07, 23:06
                      Tego typu pytania prosze kierować do polityków, a zwłaszcza prezydenta
                      zatrudniającego owego specjalistę.
                      Nie ten adres...
                      • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.07, 21:54
                        Odpowiadasz na :

chwila.pl napisała:

> Tego typu pytania prosze kierować do polityków, a zwłaszcza prezydenta
                        > zatrudniającego owego specjalistę.
                        > Nie ten adres...
                        ach tak, zmieniasz ton i cofasz sie, teraz powinnam sie zwracac do prezydenta
                        przeciez ciebie to nie dotyczy? Kto wybieral reprezentantow Polski, marsjanie
                        czy sami Polacy?
                        Przeciez chcialas sie wczesniej mierzyc z mna wiadomosciami z historii?
                        Powiedz mi teraz, kto przynosi wstyd Polsce, ja / my mieszkajacy ludzie od lat
                        na zachodzie, czy ci ktorzy przyjezdzaja z wizyta na zachod bez konceptu, bez
                        przygotowania, jako pokolenie powojenne zaczynyja konferencje prasowa
                        nastepujacymi slowami: Cytat: "Pezyjechalem 61 lat po wojnie...". Nic dodac nic
                        ujac, ZENADA!!!! Ci ktorzy przyjezdzaja i wyglaszaja publicznie poglady III
                        Rzeszy, ci ktorzy przyjezdzaja i nie znaja historii wojennej tak jak powojennej
                        Polski, ci ktorzy przyjezdzaja i nie wiedza jakie pakty zawarte zostaly miedzy
                        sasiadami, naturalnie ta osoba jest przeciez szefem doradcow prezydenta w
                        sprawach niemieckich. Ci ktorzy witaja glowe kosciola katolickiego, przywodce
                        panstwa watykanskiego jako obywatela i przedstawiciela niemieckiego panstwa.
                        Nic dziwnego ze polityka zagraniczna Polski to czysta zenada i kleska na kazdym
                        odcinku!!! Kto sie ma za to wstydzic, za takie nieoswiecenie i nieobycie, brak
                        etykiety przyjezdzajace z Polski - my mieszkajacy ludzie na zachodzie? Wlasnie
                        ty zarzucasz nam/ mi ze przynosimy wstyd POlsce, kto przynosi? My / ja czy wy
                        sami? Wymien mi przynajmniej jedna wizyte reprezentantow Polski, ktora odbyla
                        sie bez skandali? Znasz taka, ja nie, jak chcesz moge dolaczyc ci tu widea ktore
                        kraza po swiecie z polskimi reprezentantami w glownej roli.
                        Prawda was boli, prawda was uraza? Prawde trzeba glosno powiedziec a nie owijac
                        w bawelne, prawda jest potrzebna dla otworzenia oczu. Za prawde nie powinno sie
                        obrazac, otrzymalas tu tylko namiastke tego co powinnam ci tu napisac.
                        • chwila.pl Re: Aż taka alienacja? 05.03.07, 22:48
                          Marta,
                          powtarzam po raz TRZECI ja naprawdę nie jestem prezydentem, ani premierem ani
                          ministrem spraw zagranicznych Polski, ani też szefem protokołu dyplomatycznego.
                          Do nich kieruj pretensje o niestosowne zachowanie służb dyplomatycznych.
                          Ale miło mi, że mnie tak cenisz....
                          • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.07, 22:53
                            Odpowiadasz na :

chwila.pl napisała:

> Marta,
                            > powtarzam po raz TRZECI ja naprawdę nie jestem prezydentem, ani premierem ani
                            > ministrem spraw zagranicznych Polski, ani też szefem protokołu dyplomatycznego.
                            > Do nich kieruj pretensje o niestosowne zachowanie służb dyplomatycznych.
                            > Ale miło mi, że mnie tak cenisz....
                            Jak widac wielka klapa i nic po za tym a zaraozumialosc?
                      • Gość: Marta50 Re: Aż taka alienacja? IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.07, 22:50
                        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3965710.html
                        Widzisz o kompromitacji tego pana, Marka Cichockiego ani slowa w artykule, taka
                        prawda was karmia w Polsce. Nawet druga osoba na forum potwierdza fakt ktory
                        mial miejsc 04.03.07. w Talkshow Sabine Christiansen. To bylo wiecej jak tylko
                        zenada!!! Prezydent Polski jak zwykle juz grozi.
                        Lepiej niech przyzna racje koniecznosci opracowania wspolnych podrecznikow do
                        historii z ktorych mogly by sie uczyc dzieci zarowno w Polsce jak i w Niemczech.
                        Dlaczego z Francja jest to mozliwe a polska strona zaraz nazywa te propozycje
                        "propozycja kretynska"?
                        • chwila.pl Propozycja 05.03.07, 22:59
                          Proponuję założenie odrebnego wątku, w którym informowałabyś nas o swoich
                          spostrzeżeniach nt funkcjonowania naszych służb dyplomatycznych, o życiu Polonii
                          w Niemczech, kompromitujacych zachowaniach Polaków. Będziemy Ci wdzięczni,
                          naprawdę. Będzie to świeże spojrzenie na te sprawy, bez retuszu, bez fałszu,
                          rzetelne...
                          • Gość: Marta50 Re: Propozycja IP: *.pools.arcor-ip.net 05.03.07, 23:14
                            O jakiej POloni piszesz, sadzisz ze do niej naleze?
                            • chwila.pl Re: Propozycja 05.03.07, 23:24

> O jakiej POloni piszesz, sadzisz ze do niej naleze?

A skąd ja mam wiedzieć do czego należysz, a do czego nie. Może do Zespołu Pieśni
                              i Tańca albo kółka różańcowego.
                              Zaproponowałam ci coś, a Ty zamiast odpowiedzieć co o tym myślisz, zadajesz mi
                              pytanie dotyczące Ciebie. Co to ja wrózka?
        • Gość: alfa Lekcja historii wg Marty50 IP: *.chello.pl 03.03.07, 01:47

> Zajzyj do swojej historii, a jak jej nie znasz poczytaj sobie obcojezyczna
          > na temat polskiej historii i dziejow jej tam
          > sie dowiesz troche wiecej na temat tej prawdziwej polskiej historii.

A ty pewnie lekcje historii pobierałas z komiksów. Podobno Hitler wcale nie był
          zbrodniarzem wojennym, on tylko chciał w całej Europie telefony zakładać. Co tam
          w Europie, z drutami zawędrował aż pod Moskwę, a że zimno było, ziemia
          zmarznieta, dołów nie dało się kopać, to go ruscy pognali z powrotem, bo się nie
          wywiazał z terminów. Nic dziwnego, że Martusia staje w jego obronie!
          • Gość: Pawel Re: Lekcja historii wg Marty50 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:51
            Swietnie to wyraziles.
            • Gość: alfa Re: Lekcja historii wg Marty50 IP: *.chello.pl 03.03.07, 02:01

> Swietnie to wyraziles.

Szlag mnie trafił, jak przeczytałem tego @#$%^&* 50
      • Gość: camel i czego polocku pawelku ... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.07, 22:49
        podskakujesz? takie polocki jak ty to najwiekrze trzorze.
        • Gość: Pawel Re: i czego zydocku camelku? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:20
          Mozesz dostac po mordzie, odpowiada?
          • Gość: camel Re: i czego zydocku camelku? IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 10:34
            od kogo? od ciebie buraczku?? buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhahahahhaha
      • sir.vimes Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory 02.03.07, 23:16
        i tu widać pewne podobieństwo poglądów.
        • a.giotto Re: Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory 02.03.07, 23:54
          sir.vimes napisała:

> i tu widać pewne podobieństwo poglądów.

To Ty traktujesz kobiety jak inkubatory. W innym poście piszesz o "embrionach"
          zamiast po prostu o dzieciach. Czy dla Ciebie kobieta oczekująca dziecka to
          pojemnik na jakiś "embrion"?
          • sir.vimes Re: Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory 03.03.07, 00:15
            Nie , kobieta w ciąży to nie pojemnikm na embrion. To kobieta ciężarna - która
            może będzie miała szczęście być matką.
            • Gość: Pawel Re: Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:22
              Wiele z nich nie chce tego szczescia bo morduje wlasne dziecko, niestety...
              • Gość: asdf Re: Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 10:36
                szkoda, ze twoja matka chciala to szczecie..bylo by jednego durnego polocka
                mnie..przez takich polockow, Polacy sie musza wstydzic
        • troche_inny Re: Hitler tez traktował kobiety jak inkubatory 03.03.07, 12:02
          Tak sobie mysle, ze moze pozwolic wam dowolnie zabijac dzieci w fazie plodu
          skoro i tak byscie to pozniej zrobily siekiera w domu.. Dzieci trzeba
          koncesjonowac! :P
      • Gość: :)) pawel.. IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:21
        stul pysk psi synu...
    • mg2005 Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! 02.03.07, 22:46
      autenty napisał:

> czy Hitler byl zdrowy?

Podobnie jak Ty, był seksualnym dewiantem - a więc był zdrowy ! :))
    • a.giotto potrzeba normalnej debaty na te tematy 02.03.07, 23:15
      nie słyszałem wypowiedzi Giertycha, ale myślę, że porównywanie go do Hitlera
      jest nie na miejscu. Ta dziennikarka skompromitowała się.

Potrzebna jest debata na temat aborcji i homoseksualizmu. Giertych ma tu rację.
      Jednak popełnił błąd próbując rozpoczynać tę debatę od stwierdzeń typu: "aborcja
      to zbrodnia" lub mówiąc o "propagandzie homoseksualnej". Każdy ma prawo uważać
      aborcję za zbrodnię, jednak to nie jest dobry punkt wyjścia do dyskusji.
      Podobnie jak nazwanie kogoś Hitlerem.
      • sir.vimes Re: potrzeba normalnej debaty na te tematy 02.03.07, 23:18
        Nie sądzę by można było uważać aborcję za zbrodnię. Chyba nikt zdrowy na umyśle
        nie uważa , że w każdej sytuacji życie embriona jest ważniejsze od życia
        ciężarnej kobiety.
        • a.giotto Re: potrzeba normalnej debaty na te tematy 02.03.07, 23:51
          sir.vimes napisała:

> Nie sądzę by można było uważać aborcję za zbrodnię. Chyba nikt zdrowy na umyśle
          > nie uważa , że w każdej sytuacji życie embriona jest ważniejsze od życia
          > ciężarnej kobiety.

dlaczego używasz słowa "embrion"?
          • sir.vimes Re: potrzeba normalnej debaty na te tematy 03.03.07, 00:16
            A jakiego słowa należy używać ? Embrion to termin medyczny, a nie wyzwisko.
            • a.giotto Re: potrzeba normalnej debaty na te tematy 03.03.07, 12:17
              sir.vimes napisała:

> A jakiego słowa należy używać ? Embrion to termin medyczny, a nie wyzwisko.

no właśnie, To termin medyczny, żeby nie powiedzieć techniczno-medyczny. I nie
              powinien być używany poza tekstami medycznymi. Dlaczego? Ponieważ nie oddaje w
              pełni rzeczywistości sytuacji macierzyństwa.

Czy normalna kobieta oczekująca dziecka nazwie swoje dziecko "embrionem"?
              • sir.vimes Tak 03.03.07, 12:50
                Tak.
                Ponieważ to jest embrion.

Co nie przeszkadza go kochać i oczekiwać z radością porodu.
                • a.giotto Re: Tak 03.03.07, 13:12
                  sir.vimes napisała:

> Tak.
                  > Ponieważ to jest embrion.
                  >
                  > Co nie przeszkadza go kochać i oczekiwać z radością porodu.

właśnie o to chodzi, że rzeczywistość macierzyństwa nie ogranicza się tylko do
                  aspektów biologicznych czy medycznych. Embrion to określenie, którego używamy
                  żeby nazwać pewną fazę rozwoju organizmu, w kontekście biologicznym.

Słusznie oburzamy się jeśli ktoś nazwałby kobietę "inkubatorem", bo to również
                  byłoby sprowadzeniem jej egzystencji do poziomu biologicznego. Podobnie
                  chcielibyśmy, żeby np. w urzędzie być czymś więcej niż "petentem", dla lekarza
                  chcemy być kimś więcej niż "skórą".
                  Pewnych określeń nie należy używać w ogóle a jeszcze innych nie należy używać
                  poza pewnym kontekstem.
                  • sir.vimes Re: Tak 03.03.07, 18:53
                    Nie ma żadnej analogii.

Kobieta to kobieta, embrion to embrion. Są to terminy "fachowe" czyli oddające
                    stan rzeczywisty a nie np. twoje emocje.
                    Natomiast nazywanie kobiety inkubatorem jest tak samo niemądre i nieprawdziwe
                    jak nazywanie embriona dzieckiem a pacjenta skórą.

> Słusznie oburzamy się jeśli ktoś nazwałby kobietę "inkubatorem", bo to równie
                    > ż
                    > byłoby sprowadzeniem jej egzystencji do poziomu biologicznego. Podobnie
                    > chcielibyśmy, żeby np. w urzędzie być czymś więcej niż "petentem", dla lekarza
                    > chcemy być kimś więcej niż "skórą".
                    > Pewnych określeń nie należy używać w ogóle a jeszcze innych nie należy używać
                    > poza pewnym kontekstem.
                  • wdakra Re: Tak 04.03.07, 04:38
                    a.giotto napisał:
                    >
                    >
                    > Słusznie oburzamy się jeśli ktoś nazwałby kobietę "inkubatorem", bo to równie
                    > ż
                    > byłoby sprowadzeniem jej egzystencji do poziomu biologicznego.

A jak się tego wprost nie mówi, tylko usiłuje się ją sprowadzić do takiej roli
                    przez zakaz aborcji, to nie mamy prawa się oburzać?
                    • a.giotto Re: Tak 04.03.07, 23:20
                      wdakra napisała:

> a.giotto napisał:
                      > >
                      > >
                      > > Słusznie oburzamy się jeśli ktoś nazwałby kobietę "inkubatorem", bo to ró
                      > wnie
                      > > ż
                      > > byłoby sprowadzeniem jej egzystencji do poziomu biologicznego.
                      >
                      > A jak się tego wprost nie mówi, tylko usiłuje się ją sprowadzić do takiej roli
                      > przez zakaz aborcji, to nie mamy prawa się oburzać?

heh, można by poruszyć tu wiele wątków. Ale to co najbardziej rzuca się w oczy
                      to, że jeśli można w jakiś sposób patrzeć na kobietę jedynie jak na organizm
                      biologiczny, to włąśnie przez pryzmat 'aborcji na życzenie'.
                      Dlaczego? Otóż jest to sprowadzenie całej złożonej sytuacji społecznej,
                      uczuciowej, psychologicznej związanej z macierzyństwem, do kwestii biologicznej,
                      do kwestii "zabiegu" medycznego (? - raczej pseudo-medycznego, bo z leczeniem to
                      nie ma wiele wspólnego).

(niestety nie mogę rozwinąć tematu, z braku czasu... może jutro??)
          • 33qq Re: potrzeba normalnej debaty na te tematy 03.03.07, 00:43
            na określenie embriona używa się słowa "embrion"
            • Gość: Pawel I ty byles embrionem.... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:30
              • Gość: camel pawelku..intelektualnie ty jestes... IP: *.pools.arcor-ip.net 03.03.07, 10:35
                zygota:))) hehehehehehe
    • 33qq Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! 02.03.07, 23:41
      sądzę, że Gier.ty ch... czuje się zaszczycony tym porównaniem
      • Gość: Pawel 33qq jest Hitlerem, czujesz sie zaszczycony? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.03.07, 01:29
        Ciekawe co bardziej rozwscieczylo te niemke fakt ze zabijanie jest zabijaniem
        czy tez, ze homoseksualizm jest jej orientacja?
    • baltazarus Tymczasem nigdzie nie było tylu gejów u władzy 03.03.07, 08:42
      Tymczasem nigdzie nie było tylu gejów u władzy jak w czasach III Rzeszy. Hitler
      (sam zarejestrowany w niemieckich kartotekach policyjnych jako homoseksualista)
      zaniepokojony ogromną liczbą kawalerów we władzach nazistowskiego państwa ("na
      mieście już się o tym mówiło") nakazał im zawieranie małżeństw. Na pierwszy
      ogień poszedł znany ze swych biseksualnych zamiłowań Herman Goering.
      W III Rzeszy szykanowano homoseksualistów, ale głównie był to pretekst, bo
      niektórzy z nich byli niewygodni politycznie.
    • Gość: ant Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.07, 22:33
      nie dorasta hitlerowi do pięt !!
      choc hitlera nie popieram i nie foruje - giertych to zwykły debil przy
      hitlerze !
      • Gość: ;))) Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 01:39
        > nie dorasta hitlerowi do pięt !!

To zależy z której strony się patrzy.Aldi był kurdupel i dlatego mu sie serce z
        g. mieszało,a Romiś jest wysoki jak topola,ale głupi jak fasola.
    • soulcancer Żydzi i homoseksualiści - nietykalni werbalnie 04.03.07, 13:43
      Nie popieram Giertycha, nie podzielam jego wizji świata, uważam go za marnego
      polityka, ale przyrównywanie go do Hitlera i znajdywanie w jego słowach
      analogii z III Rzeszą uważam za skandal. Skandalem też jest dla mnie to, że
      nikt tego w mediach za skandal nie uważa.

Zachodnia poprawność polityczna jest zjawiskiem przedziwnym - pewne grupy,
      które skutecznie potrafią walczyć o swoją nietykalność i mają w tym siłę
      przebicia nie mogą podlegać żadnej krytyce. Jakakolwiek, nawet bardzo
      zrównoważona krytyka polityki izraelskiej jest natychmiast i całkowicie
      bezkarnie utożsamiana z antysemityzmem czyli rasizmem. Nawet za próbę
      obiektywnego dostrzeżenia racji strony palestyńskiej można zostać skojarzonym z
      nazizmem na łamach prasy całkowicie bezkarnie.

Jakikolwiek postulat ograniczenia ekspansji kulturowej środowisk
      homoseksualnych jest natomiast z miejsca uznawany za przejaw homofobii, mowę
      nienawiści. Giertych nie powiedział nic, z czego jakkolwiek wynikałoby, że
      atakuje homoseksualistów jako istoty ludzkie, z mediów jednak oczywiście
      dowiadujemy się, że na konferencji "zaatakował homoseksualistów". Argument, że
      właściwie sparafrazował tylko słowa Jana Pawła II pozostał bez najmniejszego
      komentarza, po prostu zamilczany na amen, jak grochem o ścianę.

Rozumiem, że tzw. polityczna poprawność polega na uniemożliwieniu w ogóle
      dyskusji na pewne tematy, konkretnie te, które są niewygodne dla pewnych grup
      interesu mających odpowiednią siłę przebicia.
      • Gość: :)) Re: Żydzi i homoseksualiści - nietykalni werbalni IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:24
        za to polocki podskakuja...:) jak pajacyki na sznurkach pociaganych przez
        frankensztajna, kaczki dziwaczki i bezowego andrju.
    • nelsonek Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! 05.03.07, 22:10
      Generalnie nie popieram Giertycha. Jednak przyrownywanie go do Hitlera jest
      niesprawiedliwe, nieuczciwe i po prostu nieprawdziwe.

Bardzo podoba mi sie odpowiedz "Najwyzszego Czasu". Na okladce Angela Merkel z
      wasikiem a'la Hitler, w hitlerowskim mundurze, a na ramieniu opaska. Zamiast
      brunatnej ze swastyka: niebieska z dwunastoma gwiazdkami. I jest to porownanie
      dokladnie tak samo trafione jak to niemieckiej dziennikarki w stosunku do
      Giertycha. A jaka jest roznica miedzy tymi dwoma porownaniami? Ano taka, ze
      polskie wladze zaregowaly panicznie. A jakos oburzenia ze strony niemieckiego
      rzadu nie widze ani nie slysze...
      • Gość: :)) gdyby tak kaczora IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:26
        Bardzo podoba mi sie odpowiedz "Najwyzszego Czasu". Na okladce Angela Merkel z
        > wasikiem a'la Hitler, w hitlerowskim mundurze, a na ramieniu opaska.

gdyby jakas niemeicka gazeta pokazala milosciwie wam panujacego, to kaczka znow
        by sie sraki nabawila.

• boruta_wwa i słusznie 06.03.07, 01:38
      bo giertych jest zwykłą faszystowską szmatą
      b.
    • cyran71 Re: Giertycha przyrownano do Hitlera! 06.03.07, 05:52
      autenty napisał:

> Giertycha przyrownano do Hitlera:
      > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3958007.html
      > Co o tym sadzicie? Jakie sa podobienstwa, a jakie roznice? Czy Giertych jest
      > zdrowy i czy Hitler byl zdrowy?
      Dziedzictwo Hitlera-www.kongres.org/mniejszoscwprost.htm
      Niemcy nie wypełniają zobowiązań przyjętych wobec polskiej mniejszości.Zapraszam
      Was do przeczytania tego artykulu...Pochodzi on z 2003 roku...Jak do dzis sie
      nic w tej polityce nie zmienilo.
    • Gość: :) i prawidlowo IP: 81.19.200.* 06.03.07, 09:27
      to ultraprawicowe g..wna do niczego innego nie mozna porownac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka