Dodaj do ulubionych

Radość z arcybiskupa Warszawy

05.03.07, 07:39
Na Boże Narodzenia 93 biskupów przysłało życzenia świąteczne dla Radia Maryja.
To pokazuje, jaką szansę ma nowy arcybiskup na promowanie "otwartości" na
świat w Kościele:(
Obserwuj wątek
    • Gość: zydzinski Koszerna pieje z zachwytu ! IP: 87.105.154.* 05.03.07, 09:10
      Boniecki, Gocłowski et consortes oraz inni ojcowie konfidencjałowie, jak również
      "cuchnące" autorytety moralne wyrażają swojhą radość i zadowolenie...Faryzejska
      obłuda! Nycz jest proeuropejski bo kazał bić w dzwony oraz liberalny bo
      stwierdził, że Kościół nie może wiązać się z jedną opcją polityczną. Hmm! Jakież
      piękne sformułowania - totalna płycizna umysłowa pismaków michnikowych.
      • Gość: kichote Re: Koszerna pieje z zachwytu ! IP: 83.228.61.* 05.03.07, 11:57
        Z calym szacunkiem, akurat Tobie nie wypada pisac czegokolwiek o "plyciznie
        umyslowej pismakow".
        Pozdr,
        J.
    • Gość: Tomasz Kasprowicz Radość z arcybiskupa Warszawy IP: *.imgw.pl 05.03.07, 09:59
      Dziękujemy "dobrodusznemu" dziadziusiowi, reprezentującemu - jak myślę - całę
      linię "Gazety", za łaskawe zaaprobowanie nowego arcybiskupa warszawskiego.
      Niebawem być może, "Gazeta" będzie chciała uchodzić za organ doradczy w
      decyzjach hierarchii Kościoła. Myślę, że pan Pacewicz ze
      wspomnianym "poczciwym" panem Janem T. oraz panią Wiśniewską powinni się udać z
      taką propozycją do Watykanu. Czemu nie!? Zapewne papież przyjąłby z otwartymi
      ramionami propozycję konsultacji swoich decyzji ze strony tak zatroskanej o
      dobro Kościoła i Ojczyzny instytucji jak Gazeta Wyborcza.

Ale w ogóle, to myślę, że tak naprawdę najlepiej by było, żeby ordynariuszem
      Warszawy został sam Jan Turnau (jego excelencja ma się rozumieć) i wtedy byłoby
      dobrze. Po co owijać w bawełnę - tu potrzeba zdecydowanych kroków. Gazeta
      Wyborcza ma receptę, i już! Trzeba myśleć w sposób otwarty i odważny.

Ale co ja piszę... Jeszcze wyjdę na oszołoma i ksenofoba.

Tomasz Kasprowicz (26 lat, Poznań) - P.S.: o dziwo nie jestem ze wsi, mam
      wyższe wykształcenie i jestem stosunkowo młody. A nie popieram Wyborczej. Jak
      mogę! Do czego to podobne?
      Co to się porobiło...
      • Gość: Kasia Re: Radość z arcybiskupa Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:43
        No cóż, mało poprawne politycznie masz poglądy, przecież "Wybiórcza" jest taka
        propolska, i tak bardzo ukochała naszego papieża Jana Pawła II (co chwila jakiś
        dodatek o nim - jest sznsa, że choć dla dodatku ludzie kupią) i jest taka
        tolerancyjna i bezstronna! Sam obiektywizm! Nie rozumiem jak będąc młodym,
        wykształconym i z miasta możesz nie czytać "Wybiórczej" ;)
        Pozdrawiam nprawdę serdecznie
        Kasia - też z wyższym wykształceniem, też z miasta, choć teraz przeprowadziłam
        się na wieś i też jestem stosunkowo młoda :)
      • Gość: Tomasz Kasprowicz Re: Radość z arcybiskupa Warszawy IP: *.imgw.pl 06.03.07, 10:04
        Poniosło mnie wczoraj. Przyznaję. Być może nie powinienem uderzać tak ostro w
        pana Turnaua, choćby ze względu na różnicę wieku. Ale takich właśnie cynicznych
        i obłudnych metod używa Wyborcza. Tylko że robi to w białych rękawiczkach.
        Użyłem jej broni, jednak nie byłem dyplomatą - świadomie. Na przeproszenie czy
        żal się nie zdobędę, gdyż zbyt silne są moje negatwne emocje związane z tą
        gazetą. Tyle chciałem dopowiedzieć.

Pozdrawiam Kasię! Dzięki.
        Tomek
    • Gość: Stalin Re: Radość z arcybiskupa Warszawy IP: 193.11.36.* 05.03.07, 15:02
      Ja sie specjalnie nie ciesze z tej nominacji, mam inne problemy na glowie niz
      sie przejmowac biskupem.
    • Gość: kolobrzeg2007 Radość z arcybiskupa Warszawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 19:02
      Mało interesuje mnie spór między radiomaryjnymi a łagiewnickimi. Dziwie się tylko, że nikt nie zadał sobie trudu, żeby dowiedzieć się co takiego dobrego zrobił Nycz jako biskup w Koszalinie. Bilans jest zdecydowanie ujemny. Nycz to po prostu salonowy polityk, słaby duszpasterz, mały format intelektualny. Wcześniej czy później Warszawa się o tym przekona.
    • Gość: er "Nieee ,nieee, nieeee ! Chcemy Polaka !" IP: *.chello.pl 05.03.07, 19:37

--
      apostazja.pl/
    • 2560a Radość z arcybiskupa Warszawy...? 05.03.07, 21:37
      bezrobocie,dostep do szkolnictwa, ocena z religii, wstapienie do UE,media
      rydzykowe,....A ja myslalem , ze oni mianowali nowego DUSZPASTERZA, a tu cala
      geba polityk!A owieczki bladza po ziemskich pastwiskach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka