13.08.07, 09:40
Zawsze jak mam wracać do kraju to nie mogę sie dpczekać, bo jednak
Polska zawsze będzie moim domem, ale jak już jestem tutaj to i widzę
co się dzieję to rzygać mi się chce i nie mogę sie doczekać wyjazdu.
NIech szmaciarze typu bliźniacy kaczyńscy ziobra leppery giertychy
tuski kalisze odawalą się od tego kraju, bo nikt tutaj nie wróci!!!
Obserwuj wątek
    • leftt Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 09:47
      No proszę, cóż za świeżość spojrzenia.Zawsze miło, gdy ktoś poruszy
      temat, który jeszcze nie był dyskutowany na tym forum :-)
    • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 09:48
      No. Niech. Tylko jak ich do tego przekonać? Masz jakis pomysł?
      • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 09:53
        pewnie, głosować, ale nie na tych baranów. niestety to jest związane
        z tym, że trzeba poczekać aż starsze pokolenie wymrze i młodsi
        lepiej wykształceni będą mieli więcej do powodzenia. czyli
        kilkadziesiąt lat jeszcze :/
        • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:01
          Leftt ma rację, Twoje pomysły są świeże i odkrywcze.
          Jak myślisz? Czy powinnam wytłuc wszystkie lokalne emertyki, a potem
          pognać do stosownej urny i czekać aż ogłoszą wybory, czy rozsądniej
          bedzie samodzielnie te wybory zorganizować? I jaką metodę
          wytłukiwania byś zalecał? Trucizna? Czy lepiej je straszyc, żeby
          zawału dostawały?
          A serio myślisz, ze "młodsi i lepiej wykształceni" nie bedą głosować
          na kaczki? Bo co? Młodość i wykształcenie jest gwarancją mądrości?
          Czy jak?
          • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:10
            czy ja mówię, że masz latać z maczetą i wybijać ludzi??? prawda jest
            taka, że większość ludzi od 50 roku życia to są mocno ograniczeni
            ludzie(chodzi mi o światopogląd), a właśnie pokolenie teraźniejszych
            30, 20 latków, którzy lizneli troche świata, poprzebywali w różnych
            normalnych krajach jest w stanie dokonać dobrego wyboru. nie jest
            tak, że nie ma na kogo głosować, tylko trzeba pomysleć troche i
            postawić na tych co myśla strategicznie, a nie skreślać na kartce
            pierwszą gębę z listy wyborczej
            • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:34
              Wiesz co? Nie masz pojęcia o realiach w "tym kraju". Jeśli piszesz,
              ze większość po 50 jest ograniczona, a dwudziestolatkowie światli to
              znaczy, ze kompletnie nie wiesz nic, oprócz tego, co wyczytasz w
              gazetach czy usłyszysz w TV.
              Twardogłowy elektorat Radyja ma bliżej 70 lat niż 50. Młodzież
              Wszechpolska ma raczej koło 20-30. Sądzisz, że *oni* są w stanie
              dokonać *jakiegokolwiek* wyboru? Nie wiem, gdzie sobie na codzień
              przebywasz, ale najlepiej zrobisz, jeśli tam zostaniesz. Tutaj
              możesz mieć problem z odnalezieniem sie w sytuacji, bo zupełnie nie
              wiesz, co sie dzieje.
              • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:39
                a czy Ty myślisz, że miałby jakieś znaczenie w wyborach elektorat MW
                gdyby do wyborów poszło 80% ludzi zamiast 40%??? NIe miałby nic do
                powiedzenia, bo by się rozmył. To są ludzie, którzy zawsze idą do
                wyborów taki beton jak to się mówi o elektoracie SLD. A ludzie w
                wieku 50lat w zwyż są jakby z innej epoki.
                • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:46
                  Ja akurat znam dużo osób po 50... Sama zresztą chyba też jestem
                  z "innej epoki", bo komunę pamiętam doskonale... I Twoja wizja
                  niezorientowanych przygłupów w wieku lat 63 powiedzmy jest błędna.
                  Tak jak i wizja doskonale rozwinietych intelektualnie
                  dwudziestoośmiolatków.
                  Gdyby do wyborów poszło... Gdyby poszło, to PiS faktycznie by nie
                  wygrał. Ale to właśnie Twoi cudowni trzydziestolatkowie ch... wbili
                  w wybory.
                  • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:51
                    bo Twoi 50 latkowie skutecznie jak widać obrzydzają nam polityke
                    • makrama1 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:55
                      luksusowy_yacht napisał:

> bo Twoi 50 latkowie skutecznie jak widać obrzydzają nam polityke

Bosak, Ziobro, Giertych, Wiechecki, Kurski. Pięćdziesięciolatkowie jeden w drugiego.
                      • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:04
                        pomyśl kto ich wybrał? tacy ludzie są w polityce, bo znajdą sie
                        barany które na nich zagłosują, zwykłe prawo popytu i podaży. Ja nie
                        mówię, że wszyscy młodzi to otwrte umysły, ale większość z nich
                        raczej tak, bo pokolenia 20 - 30 latków nie interesuje co było
                        kiedyś to nie moja bajka. Mnie interesuje co bedzie za 10 - 15 lat
                        • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:24
                          Wybrały ich mohery... A te mają koło 70 raczej. Człowieku, Ty na
                          prawdę nie masz pojęcia o ludziach w tym kraju... O takich zwykłych
                          obywatelach...
                          • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:40
                            wiesz rozmawiam z wieloma osobami przebywam w różnych środowiskach w
                            Polsce żyję na "dwa" domy jeden znajduje się we Wrocławiu i o ile
                            tam ludzie jeszcze są jeszcze normalni to jak pojedziesz do
                            mniejszych miejscowości (takiej znajduje się mój "drugi" dom) to
                            spróbuj pogadać z takimi 50 latkami i powiedzieć coś złego na temat
                            PiSu czy LPR Samoobrony. Pamiętaj, że POlska to nie tylko Warszawa,
                            Kraków, Trójmiasto, Wrocław, Poznań, ale to także setki mniejszych
                            miejscowości. NIe mów mi, że nie mam pojęcia o ludziach i o tym co
                            się dzieje w kraju, bo akurat tym się bardzo interesuje i nigdy się
                            nie odcinam od mojego kraju, bo tu się urodziłem i wiem, że kiedyś
                            tu wróce tak na stałe. Najzwyczajniej w świecie wiem skad pochodze i
                            nie zapomnę o tym tak jak nie zapominam o bliskich
                            • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:48
                              Jeżeli piszesz o ludziach ze Świętej Katarzyny , Malina, czy Pcimia
                              to zaznaczaj, ze chodzi Ci o środwisko wiejskie. To jest inna bajka.
                              A myślisz, że tamtejsi trzydziestolatkowie po zawodówce krawieckiej
                              pracujący na trzy zmiany we Wrozamecie faktycznie poznali kawał
                              świata i są otrzaskani politycznie? A jełopy z blokowisk, dresiarze,
                              tipsiary i inne wynalazki współczesnej cywilizacji?
                              A taki Miodek powiedzmy, to z racji wieku pewnie zupełnie
                              niezorientowany...
                              To *nie jest* kwestia wieku. To kwestia środowiska, wychowania i
                              wykształcenia, chociaż tego ostatniego chyba w najmniejszym stopniu,
                              bo kaczki też podobnież wykształcone...
                            • uyu Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:51
                              A odczep ty sie chlopie od 50-latkow. No moze ci w twoim otoczeniu
                              sa jacys niewydarzeni, ale nie uogolniaj i nie zapominaj o tym, ze
                              to wlasnie ich po dupie palowala milicja w stanie wojennym, ze to
                              oni ryzykowali najwiecej i dostalo im sie z tego najmniej, bo
                              wielkie gowno. Do wladzy doszlo talatajstwo, ktore robilo doktoraty
                              w stanie wojennym (a wierz mi, trzeba bylo byc naprawde dobrze
                              widzianym, by moc kontynuowac doktorat). Do nich dolaczyly kompletne
                              nieuki i cale to towarzystwo fatalna polszczyzna pierniczy o
                              patriotyzmie.
                              Ponad 20 lat mieszkalam poza krajem i widze, ze dzis na szczycie
                              znajduje sie najmniej wartosciowy material ludzki.
                              Szlag mnie tez trafia gdy widze ludzi, ktorym niegdys religia byla
                              zupelnie obojetna, a dzis chodza na kolanach. Jako przyklad stary
                              Giertych. Nie wierze w szczerosc uczuc religijnych takich ludzi.

Mowisz o mniejszych miejscowosciach? No to powiem tobie, ze ja,
                              piecdziesieciolatka prawie na noze dyskutuje z trzydziestolatkiem,
                              zwolennikiem kaczyzmu i innych wszawych urgupowan.

Rece opadaja. Jestesmy rozczarowani do tego stopnia, ze powoli
                              zwijamy walizy.
                              • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 13:13
                                nie odczepie się, bo jakoś dziwnym trafem to ci 50 latkowie i więcej
                                powtarzają "zakomuny było lepiej" i nie ważne czy są z Pcimia czy ze
                                Stolycy! Ne mówię, że wszsyscy tacy, ale niestety większość taka
                                jest moja obserwacja, to słyszę na ulicach w autobusach, tramwajach
                                i jak rozmawiam z ludźmi. Bo to pokolenie żyło w czasach "czy się
                                stoi, czy się leży 1000zł się należy" i nie potrafiło się
                                przystosować do nowych warunków. Tylko ręce wyciągją i gadają, że
                                coś im się należy bo są. Powtarzam, wiem że młodzi też dzielą się na
                                otwartych i ograniczonych, ale jednak są w większości nastawieni na
                                nowości i gotowi do podjęcia ryzyka i jakiś działań. wielu, którzy
                                nie są w stanie sobie radzić jest naznaczonych przez swoich rodziców
                                którzy to właśnie uważają państwo musi mi dać, bo tak.
                                • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 13:19
                                  dla mnie to co się dzieje to jest poprostu naznaczenie tym co było w
                                  tamtej epoce i tak długo jak w społeczeństwie mamy duży odsetek
                                  ludzi, którzy żyli w tamtych czasach nauczeni, że bez kombinowania
                                  nie da się żyć tak ługo będziemy mieli syf w Polsce i niestety to
                                  zaczyna przechodzić na młodszych także, bo patrzą i uczą się. Cała
                                  nadzieja w tym, że Ci którzy wyjechali za granice i mają styczność z
                                  normalnymi ustrojami kiedyś się odezwą (zagłosują) i pokaża reszcie,
                                  że może być inaczej.
                                  • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 13:30
                                    A ja obserwuję wielu dwudziestoparolatków, którym tatuś - za komuny
                                    cinkciarz - kupi nowiutką BMWicę, kawalerkę i daje kieszonkowe ,
                                    które innym wystarczyłoby na utrzymanie czteroosobowej rodziny. Tacy
                                    smarkacze mają postawę roszczeniową, za forsę rodziców "skończyli"
                                    studia, bez doświadczenia, jeślu już muszą szukać pracy, to od razu
                                    na kierowniczym stanowisku, a najlepiej jednak im siedzieć na
                                    garnuszku "starych", których zresztą uważają za głupków. I tacy
                                    nawet na wybory nie pójdą. A jak ich nagle oderwać od maminej
                                    kiecki, to jęczą, że świat ich skrzywdził i to wszystko wina komuny,
                                    kościoła i diabli wiedzą czego jeszcze. Młodzi-gniewni-pracą nie
                                    skalani.
                                    I co?
                                    • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 14.08.07, 18:40
                                      znam wielu takich, o których piszesz, niegdy nie podjeli się pracy,
                                      bo kase od roziców ciągneli większym strumieniem niż dotycje z unii
                                      płyną do Polski i niektórzy jak ciepliwośc tatusia i mamusi się
                                      skończyła potrafili stanąć na nogi, a reszta nie miała postawy
                                      roszczeniowej, najzwyczajniej w swiecie się wyeliminowali z
                                      normalengo życia popadając w nałogi i kończąc w rynsztoku.
                                      • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 14.08.07, 19:39
                                        I to pewnie kolejny argument, ze ich rodzice [obecnie po 50-60 lat]
                                        nieodpowiednio ich wychowali... Bo według zasady "czy sie stoi...."
                                        Czy znowu się myle?
                                        • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 14.08.07, 19:55
                                          a wychowali dobrze???
                                          • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 15.08.07, 10:54
                                            A Ciebiie wychowali dobrze? Skoro teraz sarkasz? Twoi rodzice są z
                                            tego samego pokolenia... To też głąby bagienne, które sobie
                                            wyhdowały specjalistę od wrzeszczenia, że całe to pokolenie
                                            należałoby wyeliminować, żeby wreszcie w kraju było jak należy?
                                            Pachnie mi to faszyzmem...
                                            • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 15.08.07, 12:25
                                              po raz kolejsny powtarzam, że nie uważam całego ale większośc tego
                                              pokolenia za przeszkodę w dalszym rozwoju tego kraju. co do faszyzmu
                                              to jeśli chodzi o mnie to daleką mam drogę, bo ja stwierdziłem, że
                                              należy poczekać aż to pokolenie poprostu wymrze, a to Ty sobie
                                              dodałaś lub dodałeś, że należy je wybić
                                              • Gość: gość Re: BAGNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:45
                                                Ciekawam jak to będziesz czekał na wymarcie 'tego' pokolenia? Czy
                                                zamierzasz odgarniać nogami na ulicy umierających z głodu,
                                                bezsilnych, starych ludzi, czy może omijając wzrokiem walące się ich
                                                domostwa, spluwając przez ramię?
                                                • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 15.08.07, 12:48
                                                  wiesz usiąde sobie na ławce, albo w domu przed telewizorem i będę
                                                  sobie tak czekał
                                                  • Gość: gość Re: BAGNO!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.07, 12:51
                                                    Tak też myślałam - to bardzo zbieżne z polityką naszych dotąd
                                                    rządzących.
                                                  • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 15.08.07, 13:19
                                                    więc chcąc nie chcąc stanę się tym kogo według mnie należy
                                                    wyeliminować ze społeczeństwa, żeby było lepiej i muszę czekać na
                                                    swoje wymarcie takze :]
                          • Gość: Marta50 Re: BAGNO!!!! IP: *.pools.arcor-ip.net 14.08.07, 22:19
                            Osobiscie znam ludzi w Polsce po 70-siatce (szacuje ich na druga polowe 70) z
                            swiatlymi umyslami, zdrowymi pogladami na swiat, oni nie wybieraly ani PiSu, ani
                            LPR, a w zadnym wypadku Samoobrony.
                            Nie sadze zeby mozna wszystkich starszych oceniac jednakowo. Znam tez mlode
                            osoby ktorze wybierali PiS i do dzis sa swiecie przekonani, ze Kaczynscy z ich
                            elektoratem sa sluszni, nieomylni, wyjatkowo dobrzy dla Polski i sprawiedliwi.
                            Co dla mnie jest niezrozumiale, zaznacze ci mlodzi sa absolwentami wyzszych
                            uczelni, niezrzeszoni w zadnej partijnej organizacji, natomiast czesc ich
                            piastuje (wiekszosc) stanowiska kierownicze w Polsce. Prosze jaki kontrast.
                            Swiatopoglad nie jest zalezny od wyksztalcenia czy wieku, jest zalezny od
                            przekonania.
            • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:55
              luksusowy_yacht napisał:

> większość ludzi od 50 roku życia to są mocno ograniczeni
              > ludzie(chodzi mi o światopogląd), a właśnie pokolenie
              > teraźniejszych 30, 20 latków, którzy lizneli troche świata,
              > poprzebywali w różnych normalnych krajach jest w stanie dokonać
              > dobrego wyboru.

Mam podobne spostrzeżenia. Młodzi są lepiej wykształceni, mają
              szersze horyzonty i są mniej podatni na indoktrynacje róznych maści.
    • gato.domestico chyba problem w tym ze nie ma na kogo glosowac nt 13.08.07, 09:56

• leftt Re: chyba problem w tym ze nie ma na kogo glosowa 13.08.07, 09:59
        Bo ludzie na poziomie mają swoje zajęcia i nie chcą mieć z tymi
        panami nc wspólengo.
      • leftt Re: literówka 13.08.07, 10:00
        nic wspólnego
    • Gość: brum Re: BAGNO!!!! IP: *.chello.pl 13.08.07, 10:10
      Popatrz na to z drugiej strony. Na naszych oczach rozgrywa sie współczesny
      western, polityczny, w reżyserii braci K. Panowie strzelają do siebie, robią
      zasadzki, wyzywaja na pojedynki. Nie ma nudy, każdy dzień przynosi cos nowego,
      toczy się wartka akcja. Należy mieć nadzieję, że już wkrótce sie pozabijają i
      będzie błogi spokój...
      John Ford, John Huston, Howard Hawks mogliby braciom K. buty czyścić...:)
      • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:11
        to już nie jest śmieszne, to jest bardzo smutne co się dzieje w tym
        kraju
        • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:20
          luksusowy_yacht napisał:

> co się dzieje w tym kraju

Dla Ciebie już w tym kraju, dla nas ciągle jeszcze w naszym. A to
          zupełnie inna perspektywa.
        • Gość: brum Re: BAGNO!!!! IP: *.chello.pl 13.08.07, 10:25
          luksusowy_yacht napisał:

> to już nie jest śmieszne, to jest bardzo smutne co się dzieje w tym
          > kraju

To jest żałosne i wk...jące. I żeby nie zwariować, najlepiej obrócić to w żart.
          Stąd pomysł, że na naszej scenie politycznej kręcony jest upiorny western.
      • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:29
        Gość portalu: brum napisał(a):

> Popatrz na to z drugiej strony. Na naszych oczach rozgrywa sie
        współczesny
        > western, polityczny, w reżyserii braci K. Panowie strzelają do
        siebie, robią
        > zasadzki, wyzywaja na pojedynki. Nie ma nudy, każdy dzień przynosi
        cos nowego,
        > toczy się wartka akcja. Należy mieć nadzieję, że już wkrótce sie
        pozabijają i
        > będzie błogi spokój...
        > John Ford, John Huston, Howard Hawks mogliby braciom K. buty
        czyścić...:)

Trzeba być głęboko religijnym i mieć dobrze przyswojoną umiejętność
        mieszania fikcji z otaczająca rzeczywistością, żeby prezentować
        punkt widzenia podobny do Twojego, droga koleżanko, brum...
        • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:40
          Piwi, znowu Ci sie pomieszało... Znowu To nie jest debata religijno-
          antyklerykalna, tylko polityczna. Ja rozumiem, że Cie wnerwia, że
          Brum nie kocha PiSu, ale fakt, ze jest religijny nie wpływa mu
          negatywnie na ocenę sytuacji politycznej kraju.
          • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:43
            Dzieki hypatia, bo juz myślałem, że wątek ten nie ma moderatora.
            • hypatia69 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:48
              Wątek nie ma moderatora? Czyli? Jakoś nie rozumiem, co masz na
              myśli...
        • Gość: brum Re: BAGNO!!!! IP: *.chello.pl 13.08.07, 10:53
          > Trzeba być głęboko religijnym i mieć dobrze przyswojoną umiejętność
          > mieszania fikcji z otaczająca rzeczywistością, żeby prezentować
          > punkt widzenia podobny do Twojego, droga koleżanko, brum...

Jak zwykle masz rację, seriożna koleżanko piwi....:))))))))))))
          • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:56
            po rosyjsku powinno być, sierioznaja (z akcentem na trzecią od
            końca), z resztą zgadzam sie bez zastrzeżeń.
            • Gość: brum Re: BAGNO!!!! IP: *.chello.pl 13.08.07, 11:13
              Cieszy mnie to, koleżanko piwi....:)))))))))
    • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:18
      luksusowy_yacht napisał:

> NIech szmaciarze typu bliźniacy kaczyńscy ziobra leppery giertychy
      > tuski kalisze odawalą się od tego kraju,

Rozumiem, ale zapomniałeś jeszcze dopisać, kto, wg Ciebie, ma się
      dowalić do naszego kraju, potrzeba nam nie tylko propozycji
      negatywnych, ale przede wszystkim pozytywnych.
      • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:28
        młode otwarte umysły, strategów, ludzi którzy coś robią, a nie tylko
        takich co mówią, że robią. Ja nie chcę, żeby mój premier, minister
        finansów, minister zdrowia czy jakikolwiek przedstawiciel władzy
        brylował w mediach. Ja chcę, żeby każdy z nich wiedział jakie ma
        zadanie i jak się do niego zabrać. Wolę aroganta, ale specjalistę
        zarazem od miłego uśmiechniętego pajaca (Marcinkiewicz), który
        istnieje tylko dzięki panom od wizerunku
        • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:30
          Pięknie, czyli kto? Po nazwisku.
          • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:36
            myślę, że można by postawić na młode zaplecze Balcerowicza
            • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:42
              Byłbym w ciemno za, ale wybierać możemy partie, nie poszczególnych
              ludzi.
              • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:55
                może trzeba pokazać, że czekamy na takich ruch. W Polsce nie ma
                partii liberalnej z prawdziwego zdażenia, bo PO napewno taką nie
                jest.
                • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 10:59
                  Oczywiście, że PO nie jest, to klęcznikowcy, najbliżej mi do LiDu,
                  są bardziej liberalni (nie tylko ekonomicznie) i jako jedyni
                  gwarantują zgilotynowanie PiSu.
    • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:00
      tak właśnie oglądałem konferencję Giertycha i nie jest to bohater z
      mojej bajki, ale powiedział jedną mądrą rzecz w swoim życiu, co to
      za państwo, w którym ministrowie nagrywają sie wzajemnie???
      Dyktatura (tak mniej więcej to brzmiało), wiem że mówi tak teraz, bo
      już nie ma wyboru(punkt widzenia zależy od punktu siedzenia), ale to
      jest najsmutniejsze w tym wszytkim, że taki człowiek w tym momencie
      ma rację
      • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:29
        Nawet jeżeli taki Giertych ma czasem rację, to okoliczność raczej
        pozytywna niż smutna, gorzej, że rację zaczynają mieć dopiero po
        utracie władzy.
        • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:47
          wiem należy sie cieszyć bo pzejżał na oczy, ale gdyby nie czuł się
          zagrożony i miał gwarancje nietykalności swojej i LPR myslisz,
          że "przejżałby" na oczy?
          • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 11:53
            To nie jest problem, przejżał, czy nie przejżał, ale stopień
            zakłamania, charakterystyczny dla polityków katoprawicy, wiedzenia
            dobrze, ale mówienia i robienia co w danej chwili słuszne.
            • piwi77 Errata 13.08.07, 12:07
              przejrzał, oczywiście przejrzał, ale się zasugerowałem!
              • luksusowy_yacht Re: Errata 13.08.07, 12:12
                aż w słowniku sprawdziłem. wstyd mi naprawde wstyd mi za siebie
                • piwi77 Re: Errata 13.08.07, 12:14
                  Nobody is perfect!
                • makrama1 Re: Errata 13.08.07, 12:26
                  luksusowy_yacht napisał:

> aż w słowniku sprawdziłem. wstyd mi naprawde wstyd mi za siebie

Tak bardzo się nie wstydź. "Przejrzał" gra nieuczciwie bo udaje że się wymienia
                  na "g" w "przeglądał" :)
            • leftt Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:18
              piwi77 napisał:
              ale stopień
              zakłamania, charakterystyczny dla polityków katoprawicy, wiedzenia
              dobrze, ale mówienia i robienia co w danej chwili słuszne

W zasadzie się zgadzam, ale stopień zakłamania polityków lewicy jest
              zbliżony.
              • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:30
                To się da powiedzieć, gdy lewica przejmie ster i zobaczymy nowe
                rozdanie, bo jak dotąd, to w zakłamaniu katoprawica dawno przebiła
                poprzednie lewicowe rządy.
                • leftt Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:39
                  To się DAŁO zobaczyć w latach 2001-2005.
                  • piwi77 Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 12:41
                    Nie powinno być problemem, że pewne rzeczy widzimy odmiennie.
                • luksusowy_yacht Re: BAGNO!!!! 13.08.07, 13:03
                  piwi77 napisał:

> To się da powiedzieć, gdy lewica przejmie ster i zobaczymy nowe
                  > rozdanie
                  to akurat zły przykład, bo chłopaki już pokazały ile są warci
    • maureen2 Re: BAGNO!!!! 14.08.07, 18:44
      tu można wracać,ale tylko bombowcem
    • Gość: asda to nie politycy winni.... IP: *.pools.arcor-ip.net 14.08.07, 19:58
      to ludzie ktorzy ich wybieraja... bo to oni nie maja mozgow i lapia sie na kazda
      przynente...
      • roled Re: to nie politycy winni.... 15.08.07, 13:21
        dopóki w tym kraju ludzie będą wszystko robić pod dyktando pajaców w
        sukienkach (czarnych zresztą) dopóty będzie źle. vide irlandia.
        zaczęli się naprawdę rozwijać jak się przemogli i wywalili na zbity
        pysk kler od mieszania się w sprawy państwa. tacy katoliccy, a
        jednak mogli.
    • naprawdetrzezwy "...bo jednak Polska zawsze będzie moim domem..." 14.08.07, 20:00
      Owsiki, ojciec i syn spacerują sobie. Syn, wskazując coś, pyta:
      - Tato, tato! A co to jest to zielone po czym idziemy?
      - To jest trawa, synu.
      - Tato, tato! A co to jest to niebieskie u góry?
      - To jest niebo, synu.
      - Tato, tato! A co to jest to okrągłe, żółte?
      - To jest słońce, synu.
      - Tato, tato! Jak tu jest pięknie! Dlaczego nie mieszkamy tu, tylko w d u p i e?
      - Bo to nasza ojczyzna, synu!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka