sloggi 12.12.05, 02:41 Jak można wysyłać obcym ludziom pieniądze i rzeczy? (albo oczekiwać tego?) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mary.austin Re: Pomoc materialna od ludzi z forum 13.12.05, 09:48 Normalnie - pakuję i wysyłam. Zazwyczaj rzeczy po moim dziecku lub nieduże kwoty, gdy są zbierane pieniądze na leczenie. Tylko w jednym przypadku okazało się, że osoba zbierająca pieniądze jest oszustką, więc myślę, że warto... Odpowiedz Link
sloggi Re: Pomoc materialna od ludzi z forum 13.12.05, 19:12 A ja nie ufam ludziom, może to źle ale tak juz jest. Po akcjach na S@lonie z dwiema osobami przeszło mi. Odpowiedz Link
regine Re:Nie pomagam w ten sposób ludziom z Forum.... 13.12.05, 20:45 Pieniędzmi nie szastam, a ubranka z wnuczki, córka oddaje znajomym koleżankom, które mają mniejsze dzieci, potem wracają. Nie, nigdy nie ufałam takim pomocom, zwłaszcza pieniężnym. Może jestem zbyt nieufna, ale jak nie być? Jak wokół takich niby błahych spraw, tyle skandali ???? Rzeczy( ubrania) odnoszę do MOPS. Ale i tam ostatnio nie przyjmują, chcą pieniędzy. Więc wrzucam do konteneru PCK, lub zapakowane wystawiam w specjalnym kontenerze osiedlowym. Znikają natychmiast, reklamówki z różnymi rzeczami. Jednak potrzebujących nie brak. Nie wiem co robią z tą odzieżą...Bo nie jest zniszczona ani podarta. Odpowiedz Link