Dodaj do ulubionych

Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie

24.10.07, 13:05
"Bardzo niepokojąca jest uciecha" ze zwycięstwa Platformy Obywatelskiej i
Donalda Tuska w stolicach, które mają "obiektywnie sprzeczne interesy z naszym
krajem" - ocenił Jarosław Kaczyński, odnosząc się do "radości" z wyników
wyborów w Polsce, wyrażanej w Berlinie i w Moskwie."

wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,9325871,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2

Krasnalowi umknelo, ze "uciecha" panuje w wiekszosci stolic Europy.

Poza tym skoro Berlin ma "obiektywnie sprzeczne interesy z naszym krajem" to
po kiego przyjmowal te eurosy? Dlaczego kolaborowal zgadzajac sie na bezplatne
Tygrysy (albo Leoprady, czy jakos tak...)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacuś Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 13:12
      napawaj sie Marto50. Napawaj:)
      Dla mnie najważniejsze jest dobro Polski a dla ciebie... niebyt
      kaczek. No nie??? :)))
      • hanni Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 13:19
        Witaj Zosiu.

Co proponujesz uczynic dla "dobra Polski" czyli, zeby w Berlinie, Moskwie i
        innych stolicach Europy przestala panowac "uciecha" z niebytu twojego ukochanego
        wodza?
        • Gość: Jacuś Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:01
          Może i moje wypowiedzi przypominaja ci wypowiedzi jakiejś Zosi.
          Prześlij mi może jakiś link, bo tak lubisz mnie mianować Zosią.
          Chętnie poczytam:)
          Jeżeli Zosia myśli i pisze tak jak ja, to niech żyje Zosia!!!
          • hanni Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 16:09
            O ile sie nie myle Zosiu, juz raz radzilem ci zebys zwrocila sie z twoimi
            problemami do psychologa.

Ja psychologiem nie jestem i niestety pomoc ci nie moge.
      • yoma Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 18:05
        Dobro Polski i niebyt kaczek to pojęcia równoznaczne
    • piwi77 Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 13:20
      hanni napisał:

> Dlaczego kolaborowal zgadzajac sie na bezplatne
      > Tygrysy (albo Leoprady, czy jakos tak...)?

Leopardy, tygrysy owszem odwiedzały Polskę, bezpłatnie, ale nie na
      zasadzie obopólnej umowy.
      • hanni Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 14:44
        Te dostalismy w spadku... po dziadku.... Tuska.

auto.gazeta.pl/auto/51,48316,4387836.html?i=1
        • beretelwi Re: Krasnal topi sie juz we wlasnym jadzie 24.10.07, 16:18
          13.12.1981 bylyby lepsze zdjecia .....
    • gelimer Hanni, jako Niemiec, dba o niemieckie interesy. 24.10.07, 18:10
      Trudno się więc dziwić, że robi z Niemców niemalże litościwych bogów.
      • hanni Gelimer to zyd, dba o interesy Izraela 24.10.07, 18:27
        Trudno sie dziwic, ze tak podlizuje sie swoim rodakom.

P.S. Widzisz cieniasku? Ja tez potrafie tak jak ty :-)
        • Gość: hansii hanni, bidulinko, wspominalem Ci juz bys IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.07, 18:35
          cos "jeknal" na temat bylego kanclera Sprödera , kompromitujacego
          onegdaj Niemcy, nie mniej, a wiecej, niz bracia Kaczynscy?
          • hanni A kysz!... 24.10.07, 18:44
            gryzoniu...
            • Gość: hansii powtorz to jeszcze raz, myszko :) IP: *.pools.arcor-ip.net 24.10.07, 18:53
              moze Ci ulzy?

To jak? - Kaczki wykonczyly ekstreme polityczna (LPR, Sama Brona)
              czego nikt do tej pory nie potrafil zrobic...

I struktura polityczna systemu partyjnego w Polsce
              zbliza sie do europejskich wzorow...

czy moze nie, hlooopcze?
        • gelimer Czyżby legendarny, niemiecki antysemityzm Hanni? 25.10.07, 09:41
          Ja za Żyda się nie uważam, a Ty nie zaprzeczysz, że uważasz się za
          Niemca.
          • hanni Czyzby legendyrny ubecki syjonizm Gelimer? 25.10.07, 10:00
            Ja nigdy pierwszy nie interesuje sie domniemanym czy rzeczywistym pochodzeniem i
            rodowodem rozmowcy.
            Ty nie zaprzeczysz, ze podobnie jak ubecy zaczynasz dyskusje od dyskusji
            odnosnie rodowodu.
            • gelimer Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. 25.10.07, 10:16
              Wybacz, ale Niemiec (albo ktoś kto się za Niemca uważa)
              wypowiadający się o tym co jest niby dobre dla Polski jest co
              najmniej mało wiarygodny.
              • hanni I ty bys ludzi chetnie sadzal... jak dawniej? 25.10.07, 10:30
                Wybacz ale Zyd stosujacy ubeckie metody wypowiadający się o tym co jest niby
                dobre dla Polski jest co najmniej mało wiarygodny.
                • gelimer Nie zaprzeczyłeś byciu Niemcem. 25.10.07, 10:36
                  A ja zaprzeczyłem byciu Żydem.
                  • hanni I nie potwierdzilem. A wiesz dlaczego? 25.10.07, 10:46
                    Bo nie mam w zwyczaju odpowiadac na pytania lub insynuacje ubekow.
                    • gelimer Nie Hanni. Dlatego, że uważasz się za Niemca. 25.10.07, 10:48
                      A nie chcesz tu tego powiedzieć żeby twoje peany na temat Krainy
                      Wiecznej Szczęśliwości za Odrą nie straciły na wiarygodności.
                      • hanni Jasne, zyd- ubek wie lepiej :-) 25.10.07, 11:05
                        za kogo sie uwaza jego rozmowca, choc ten nie powiedzial nic na ten temat.
                        Tak to juz zawsze bylo, i zostanie ze dla ubekow nie licza sie argumenty tylko
                        powiazania i pochodzenie - szczegolnie domniemane :-)
                        • gelimer Wijesz się jak piskorz. 25.10.07, 11:10
                          Dla mnie nie jest problemem napisanie, że jestem i czuję się
                          Polakiem. Dlaczego dla Ciebie przedstawia to taki problem? Jedyne
                          sensowne wyjaśnienie to takie, że wpłynęłoby to na odbiór twoich
                          proniemieckich peanów.
                          • hanni Bo nie zeznaje przed zydem ubekiem? :-) 25.10.07, 11:21
                            ktory jeszcze ma czelnosc "czuc sie" (dobrze ze tylko tyle) "Polakiem"?
                            Oj znam ja takich "Polakow".

Widzisz, czasy sie zmienily. I to jest forum DYSKUSYJNE a nie forum ubecja,
                            gdzie trzeba sie spowiadac przed jakimis wiecznymi ubekami.

Rozczarowany?
                            Napisz list ze skarga do swojej ambasady przy ulicy Ludwika Krzywickiego 24.
                            • gelimer Dlaczego Niemiec zawsze musi atakować Żydów? 25.10.07, 11:24
                              Co oni Wam takiego zrobili?
                              • hanni Dlaczego zydzi zawsze czuja sie atakowani? 25.10.07, 11:27
                                I dlaczego w Polsce zawsze plujecie na Niemcow a gdzie indziej na Polakow?
                                • gelimer Ja widzę, że atakujesz Żydów. A oni ze strony 25.10.07, 11:33
                                  twoich przybranych ziomków tyle wycierpieli, że moglibyście czasem z
                                  szacunku dla ludzkiego cierpienia trochę przystopować.
                                  Nie pluję na Niemców. Po prostu uważam, że sielski ich obraz który
                                  rysujesz to bzdura.
                                  • hanni Ja widze, ze atakujesz Niemcow choc twoja ojczyzna 25.10.07, 11:42
                                    Izrael utrzymuje w miedzyczasie bardzo dobre stosunki z Niemcami. Rozumiem, ze
                                    chcesz sie przypodobac niektorym Polakom ale moglbys troche przystopowac. Czasy
                                    ubecji sie skonczyly.

Nie atakuje Zydow. Po prostu uwazam, ze metody ubecji (w ktorych was zydow bylo
                                    bardzo wielu) moga dzisiaj tylko smieszyc.
                                    • gelimer Hasło: Niemcy. Odzew: Żydzi. Tak jest od 74 lat. 25.10.07, 11:55
                                      Że też nauki Goebbels'a aż tak wryły się nawet farbowanym Niemcom w
                                      pamięć. Można napisać: Czuję się Niemcem, Polakiem, Szwedem. Ale
                                      jakoś Niemcowi zawsze łatwiej przy takiej okazji zaatakować Żydów.
                                      Mam cichą nadzieję, że dotyczy to tylko farbowanych Niemców jak
                                      Hanni, bo jeśliby dotyczyło wszystkich byłyby powody do obaw.
                                      • hanni Tyle lat jestes juz ubekiem? 25.10.07, 12:05
                                        Przeciez poza Polska za najwiekszych waszych wrogow uwazacie Polakow a Niemcow
                                        wrecz kochacie.

Ciekawe, ze polscy zydzi i ubecy tak nienawidza Niemcow i tak falszuja
                                        rzeczywistosc. Chocicz po ubeku nikt niczego innego sie nie spodziewa....
                                        • gelimer Skąd Ty masz takie dane o Żydach Hanni? 25.10.07, 12:10
                                          Prowadziłeś jakiś plebiscyt, że możesz takie rzeczy twierdzić?
                                          Wybacz, ale tu przerwę tę pyskówkę, bo osiągnąłem już to co
                                          chciałem - pokazałeś swoją prawdziwą, antysemicką twarz.
                                          • hanni Dysponuje po prostu wiedza Galimerze. 25.10.07, 12:12
                                            Ktorej tobie jak widac brakuje.

Dobrze, ze wreszcie konczysz ta pyskowke, po tym, jak pokazales swoja prawdziwa
                                            ubecka twarz. Nie musisz dziekowac za to, ze bylem ci w tym pomocny.
                          • Gość: Gosc987 Re: Wijesz się jak piskorz. IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.07, 23:08
                            gelimer napisał:

> Dla mnie nie jest problemem napisanie, że jestem i czuję się
                            > Polakiem. Dlaczego dla Ciebie przedstawia to taki problem? Jedyne
                            > sensowne wyjaśnienie to takie, że wpłynęłoby to na odbiór twoich
                            > proniemieckich peanów.

Gdybyś był prawdziwym Polakiem nie był byś rasista z tego wniosek czujesz się
                            sam nie wiesz czym i jak po prostu nie wiesz sam kim jesteś. Zatracona tożsamość
                            z wypranym móżdżkiem przez esbeków IV Rzeczypospolitej. To dopiero "wartościowa"
                            osobowość ;-)
    • Gość: Jacuś Ileż jadu musie mieć w sobie osoba w ten sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:12
      tytułująca wątek?
      Proponuję nie dyskutować z hanni. Nie ma nic do powiedzenia prócz
      plucia jadem:)))
      Do następnego nicku:)))
      • squirrel9 Re: Ileż jadu musie mieć w sobie osoba w ten spos 25.10.07, 11:33
        Człowieku, włącz TV i poczekaj na kaczora, zobaczysz ziejącą jadem i
        żądzą zemsty istotę która nie rozumie dlaczego społeczeństwo
        (przynajmniej większa część) go nie chce. Te jego obraźliwe epitety
        (nawet teraz o ludziach głosujących na PO mówi,że zmobilizowano
        bardzo młode pokolenie jeszcze nie bardzo do czegoś
        aspirujące !!!!!!!!!). Co wypowiedź to kompromitacja. Należą mu się
        przeprosiny, "co wypowiedź Tuska to sąd", ąz do zażygania. Czekam aż
        pęknie ze złości albo dostanie "na głowę" od "myślenia" a raczej
        wymyślania "układów" które uniemożliwyły mu uszczęśćliwiania nas
        całodobowo swoim nędznym widokiem i chamską noowomową. Nikt go nie
        pobije w pluciu jadem.
        • gelimer Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 11:35
          Rozumiem, że Hanni to farbowany Niemiec i może pluć na Polaków. Ale
          czym Wy się różnicie od pisiorów, jeśli używacie takiego samego
          języka?
          • squirrel9 Re: Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 12:01
            Jakiego "tego samego języka"? Jak widzę człowieka chorego z
            nienawiści i żądzy zemsty to jak mam go ocenić? jakiego języka mam
            użyć? Twojego? Ty masz prawo nazywać kogoś "farbowany Niemiec"? Masz
            prawo oceniać kogoś (i to "krzywo)a od innych ("elit") wymagasz by
            robiły zupełnie innaczej i nie oceniały lub oceniały dobrze? To
            właśnie jest pokrętne myślenie naszego byłego "wodza"!!!
            • gelimer Re: Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 12:05
              A co z tak ładnie wypowiadanym patrzeniem w przyszłość a nie w
              przeszłość. Przecież waszym zdaniem kaczory to przeszłość. Przecież
              już dobra strona wygrała. Może czas o uznać i zająć się ważniejszymi
              sprawami niż ataki na poprzedników? Wszak tak właśnie czyniły
              znienawidzone pisiory. Zgadzam się, że pyskówka z Hannim nie jest
              ładna, ale on tak pięknie pokazuje swoje oblicze, że nie mogłem się
              powstrzymać.
              • squirrel9 Re: Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 12:08
                Cóż, widzisz jego oblicze ale już nie swoje. Niestety swoimi
                wypowiedziami pokazałeś swoje ...
                • gelimer Re: Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 12:17
                  Podobnie jak ja, Ty również nie dostrzegłeś różnicy między "złą"
                  retoryką pisiorską a "dobrą" antypisiorską.
                  • squirrel9 Re: Ale "elity" miały postępować inaczej? 25.10.07, 12:32
                    Ja nie dostrzegłam róznicy między "złą" retoryką pisiorską o "dobrą"
                    antypisiorską"? Coś ci się popisiorkowało ...
        • Gość: Jacuś Re: Ileż jadu musie mieć w sobie osoba w ten spos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 11:50
          No tak:))) Wreszcie wierzysz polskim mediom:))) Włącz TV:)))
          Ja wierzę w Polskę i Polaków!!!
          Plucie jadem to nie nasz zwyczaj. Przynajmniej nie mój:)))
          • squirrel9 Re: Ileż jadu musie mieć w sobie osoba w ten spos 25.10.07, 12:05
            Nie wasz czyli nie czyj? PiSem aż bije od twojej wypowiedzi. My
            Polacy i wy - nie wiadomo kto !!!!! O byciu Polakiem to ty pewnie
            niczego nie wiesz poza tym co powiedział ci wódz. Plucie? Włącz TV i
            popatrz na swojego byłego wodza, on to robił przez ostatnie 2 lata i
            teraz mu si nasiliło. W pluciu PiS-u nikt nie przegoni a wódz jest
            nieodścignionym wzorem. Jeśli Polak wygląda tak jak Kaczyński to ...
            nie wierzę, tak Polak nie wygląda, tak wygląda karykatura Polaka.
            Samo dobro, hahahahahahah
    • Gość: Jacuś to jeszcze raz!!! Jestem Polakiem i kocham Polskę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 12:23
      i zaden sqrviel ani hanni mi w tym nie przeszkodzi.
      Pozdrawiam prawdziwych Polaków:)))
      • gelimer Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjonalizm. 25.10.07, 12:25
        Dla niego jest normalne skrzętne ukrywanie swojego poczucia
        przynależności.
        • squirrel9 Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona 25.10.07, 12:34
          Dlaczego ubectwo, Jacuś to pewnie KUR(EW)SKI ??????????????????????
          Nikt inny tylko on we własnej osobie :) Witamy oszuście !!!!!!!!!

PS. Jacuś powinien uczyć się języków obcych (poza łaciną) !!!
          • Gość: Jacuś Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 12:39
            No proszę:)))
            Znam nieźle język francuski. Porównanie do Kurskiego??? Fajne:)))
            Sqrviel, nie denerwuj się:)))
            • squirrel9 Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona 25.10.07, 12:41
              Nie denerwuję, nie mam czym. Prezentujesz "prawdziwą polskość" tą na
              szczęście karkaturalną jak i twój wódz :)))) Całe szczęście,ze
              ta "polskość" w odwrocie :)))))))) Za kilka lat skansen :)))
              • Gość: Jacuś Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 12:45
                Jeżeli już po polsku to...tę polskość nieuku!!!
                Tę prawdziwą POLSKOŚĆ!!!
                A skansen, to ty komuchu:)))
                • squirrel9 Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona 25.10.07, 12:54
                  Nie denerwuj sie Qur(ew)ski, wszyscy wiedzą jaka ta twoja
                  POLSKOŚĆ :)))Komusza i bolszewicka :))) Metody jak Feliksa
                  (Edmundowicza) i tylko wy, garstka oszołomów macie prawo mówić innym
                  kto jest Polakiem!!!! Jesteś Qur(ew)ski w błędzie i o polskości
                  niewiele wiesz, nie jest ci ona do wycierania gęby byle ciurom co
                  pohandlują dla stanowiska w partii, powiycierają byle głośno i byle
                  inni słyszeli a jak trzeba to pod kołderką u mamusi !!! Pojęcia nie
                  masz o czym mówisz !!! Popatrz na przeszłośc sowjej rodziny, pokaż
                  gdzie działałeś i co robiłeś poza wycieraniem gęby wielkimi
                  słowami??? Jesteś zerem panie Qur(ew)ski !!!!
                  • Gość: Jacuś Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:15
                    Aleś się sqrviel...zdenerwował:)))
                    U każdego widzisz swoje wady???
                    • squirrel9 Re: Zaraz Cię Hanni oskarży o "ubectwo" i nacjona 25.10.07, 13:28
                      Nie , widzę je dokłądnie tam gdzie są. I prześwietlam takich
                      pseudopatriotów na wskroś :))))))))
          • gelimer Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 12:48
            Ale widać "elicie" więcej wolno.
            • squirrel9 Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:01
              "Elita" to słowo który poprzedni system (jak wiele innych słów) w
              bolszewicki sposób próbował zdezawuować. Przeciwstawiając jednych
              drugim. Nie ma takiich podziałów, Elita to wyskształcony, myślący
              człowiek wyrózniający się intelektem. Minęły 2 lata i można sobie
              odpuścić "metody' Kaczyńskiego.
              Tobie jednak daleko do tego ... sam prezentujesz to co prezentujesz
              ale za to wg ciebie masz prawo powtarzać jak mantra "elitom
              wolno", "elity mogą", "od elit można wymagać", najpierw zacznij
              wmagać od siebie, próbuj jak elity bo elity są nadal i zawsze będzie
              to kwiat społeczeństwa (mimo politycznych zawirowań i aberracji).
              Najpierw od siebie ... a nie ja mogę gównem obrzucić bo kulturalny
              człowiek nie odpowie mi tym samym ...
              • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:20
                Wybacz, ale słowo "elita" było odmieniane przez wszystkie przypadki
                właśnie przez przeciwników Kaczyńskich. Wyrażano przy tym poglądy,
                że jakoby owym elitom więcej wolno, bo są wyżej wykształcona,
                bardziej kulturalne i nigdy nie zachowa się tak jak "przegrana na
                przemianach moherowa tłuszcza". Zapominano przy tym, że demokracja
                pozwala na uzurpowanie sobie praw jedynie wtedy kiedy razem z owymi
                prawami bierze się również więcej odpowiedzialności. Zgadzam się, że
                przypominanie o tym może być irytujące, ale nie mam zamiaru z tego
                rezygnować.
                • squirrel9 Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:36
                  Obawuiam się,ze przeinaczasz rzeczywistość ... słow "elita" używało
                  środowisko Kaczyńskiego w obraźliwym kontekście (naprzemian z łże-
                  elitą). Prawidzwa elita siebie elitą nie nazywa.
                  Odpowiedzialnośc się bierze albo a nie a nie bierze więcej czy
                  mniej - określanie co należy do zasad demokracji a co nie jakoś
                  szybciutko przychodzi przegranym :) Irytująca może być właśnie taka
                  maniera a nie prawda. Bo w tym co piszesz jest tak "prawda
                  przegranych" a to podobno była ... ja to brzmiało ... odnowa
                  moralne :)))))))))))))
                  • Gość: Jacuś Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:41
                    sqrviel!!!próbujesz się bronić i przeinaczać rzeczywistość:)))
                    Odnowa moralna? Tak!!!...ale bez sqrvieli!!!:)))
                    • squirrel9 Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:51
                      Tobie już podziękowano :)))) Twój czas się skończył :))))))))))))))))
                  • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:46
                    Środowisko Kaczyńskiego używało, skądinąd obraźliwych,
                    określeń "wykształciuchy" i "łże elity". Słowo "elity" było
                    odmieniane przez ich przeciwników. Dobrze że dostrzegłeś, że
                    prawdziwa elita sama siebie "elitą" nie nazwie, bo to oznacza że
                    wielu uzurpujących sobie prawo do bycia elitą przeciwników
                    Kaczyńskich (chociażby adwokaci) tak naprawdę tą elitą nie jest.
                    Słowo "demokracja" było również często używane nawet przez takich
                    ludzi jak Kwaśniewski, którzy z uwagi na swoją przeszłość nie
                    stracili wprawdzie prawa do jego używania, ale powinni to czynić
                    ostrożniej. Tak czy owak jeśli przegrana w poprzednich wyborach PO
                    tak ochoczo tą "demokracją" wojowało nie powinna tego odmawiać
                    przegranemu w tych wyborach PiS.
                    • squirrel9 Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 13:50
                      No i co chciałeś przez to powiedzieć ... to samo co przedtem tylko
                      na okrągło ... i do tego jeszcze wpadł ci Kwaśniewski ...
                      Jak to było - dobrze tylko nie na temat...
                      • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 14:26
                        No dobrze. Ty masz swoje zdanie a ja swoje. Pytanie tylko, czy aby
                        ten zapowiadany cud nie przybierze formy zwalania wszelkich
                        niepowodzeń na Kaczorów?
                • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 25.10.07, 15:01
                  Nic mnie tak nie zadziwia jak to,ze ludzie którzy opowiadali się za
                  PiS i do dziś ich bronią, byli oburzeniu gdy słyszeli,ze PiS łamie
                  demokrację. To była oczywiste kłąmstwo. Teraz nagle okazuje
                  się,że "demokracja" ma definicję i oni domagają sie wręcz
                  przestrzegania zasad demokracji i,co ciekawe, już nawet wiedzą jak
                  PO powinna tą definicję rozumieć i przestrzegać (jakoś inaczej niż
                  PiS). Słowem "demokrajca", "elity" szafują na prawo i lewo i
                  wymagają, wiedzą co inni powinni. A powinni zupełnie inaczej niż
                  Kaczyński! Schizofrenia jakaś?
                  • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 15:17
                    Przecież to jest dyskusja dwóch równorzędnych racji. Ty uważasz, że
                    Pis niszczył demokracje i był gorszy od Platformy. Ja uważam, że
                    tego nie czynił i był do PO podobny a w wielu aspektach lepszy.
                    • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 25.10.07, 15:43
                      Nie uważam,że PiS niszczył demokrację w przeciwnieństwie do
                      Platformy tylko uważam,ze PiS nieszczył demokrację. Ty stale coś
                      porównujesz, oceniasz i wymagasz od Platformy (lub elit).
                      Dlaczego jeśli uważasz, że PiS był do Polatformy podobny teraz nagle
                      wymagasz jakieś "pełnej demokracji" to znaczy więcej
                      odpowiedzialności. Rozumiem,że jeśli uważasz,że PiS był ok, to
                      wymagaj od Platformy (i jej zwolenników) tego samego co od PiS (i
                      jej zwolenników).
                      • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 15:46
                        Jeśli mam nie wymagać to po co była ta antypisowska histeria i
                        traktowanie Tuska jak zbawcy? Jeśli faktycznie standardy mają być
                        wyższe to mam prawo ich wymagać i krytykować ich brak. Podobnie jak
                        Wy czyniliście po wyborach wygranych przez Kaczorów.
                        • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 25.10.07, 16:53
                          Wyborcy PO mają te same wymagania czy do PiS-u, czy do SLD czy do
                          siebie. Histerii nie zauważyłam, liczymy (przypuszczam,że wszyscy
                          wyborcy PO),że będzie normalnie tzn, nie będzie łamania demokracji,
                          lżenia struktur demoratycznych jeśli nie zgadza się z partyjnym
                          guru, awantur, wykorzystywania służby specjalnych do celów
                          partyjnych, obrażania wsyztskich wokół (tak na zasadzie "żeby się
                          bali), walki z korupcją śmetodami zaczrepniętymi ze średniowiecza
                          (tylko przy użyciu nowoczesnych metod medialnych (taz dla
                          zasady ...jak poprzednio), że będzie dobra dyplomacja i dla całej
                          władzy normalne standardy kontrolowania. Takie wymagania dotyczą
                          WSZYSKICH partii rządzących. Ponieważ ta ostatnia była akurat
                          zaprzeczeniem cywlizowanych zasad wqięc ją wymieniono. I nadal dziwi
                          mnie,że zwolennicy PiS-u jeśli uważali standary swojej ukochanej
                          partii za demokratyczne nagle objawiła im się wizja jakiejś innej
                          niż PiS-owska demokracji i mają ŻĄDANIA i OCZEKIWANIA. I już by
                          rozliczali. Jeszcze raz ci powatarzam,ze jeśli uważam publiczne
                          egzekucje w wykonaniu "mojej" partii za demokratyczne i etyczne to
                          nie będzę wymagała,ze przeciwnik polityczny ma inną etykę,
                          domokrację i mam prawo podwyższać mu standardy. Tak jak odbierasz
                          Kawaśniewskiemu prawo do wuy[owiadaniu się o "demokracji" a
                          przynajmniej poostulujesz wstrzemięźliwość tak i jak zwolennikom PiS
                          to samo doradzam. Wstrzemięźliwość a nie żadanie spełniania WASZYCH
                          wymagań.
                          Ty od interlokutorów )"Elit" jak ich nazywasz) na tym forum wymagasz
                          więcej :) Przeczytaj co i jak sam piszesz :)
                          • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 17:26
                            Na wstępie może rozróżnijmy dwie rzeczy. Po pierwsze na razie
                            niewiele wiemy o kulturze rządzenia PO, więc się w tym temacie nie
                            wypowiem.
                            Widzę jedynie, co na forum wyprawiają zdeklarowani zwolennicy PO,
                            którzy przy tym kategorycznie twierdzą, że reprezentują wyższy
                            poziom niż taki moherowy pisior jak ja i nie tracą dobrego
                            samopoczucia. Wybacz, ale będę z tego drwił.
                            • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 25.10.07, 17:32
                              Nie zuważyłam by ktoś uznawał się za elitę. To ty zwolenników PO
                              nazywasz "elitą", nawet nie elitą a "elitą" ... przeczytałeś ten
                              wątek od początku ?
                              • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 25.10.07, 17:46
                                "Elity" był to termin odmieniany przez wszystkie przypadki przez
                                broniących "demokracji" przeciwników Kaczyńskich. Niejednokrotnie go
                                tu na forum użyto. Fakt, używam go szyderczo, ale jedynie dlatego by
                                pokazać rozdźwięk między mniemaniem o sobie a postępowaniem
                                niektórych forumowiczów.
                                • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 83.136.224.* 25.10.07, 20:14
                                  Wręcz przeciwnie, termin "elity" odmieniany był szyderczo przez
                                  wszystkich zwolenników PiS co z zapałem kontynuujesz - jak
                                  przeciwnik PiS-u to "elita". Oczywiście wysuwając własne wymagania
                                  co do wysokich standardów przeciwników PiS-u bo to przecież "elita".
                                  No i mamy ... pleonazm .
                                  Oczywiście rozliczeń ma nie byc bo przeciez nie będą patrzeć w
                                  przeszłośc, metody powinni cywilizowane nie to co PiS, klasę powinni
                                  pokazać zupełnie przeciwną do PiS...przez dwa lata nasłuchalismy się
                                  jak mamy mysśeć bo w przeciwnym razie jesteśmy ... jak mamy mówić bo
                                  jeśli nie to popieramy ...może kończ waść wstydu oszczędź, nie mów
                                  ludziom z łaski swojej jak powinni postępować (w przeciwieństwie
                                  do "lepszego" PiS) bo sami wiedzą co to przeyzwoitość :)
                                  • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 26.10.07, 10:22
                                    Ależ to Wy zaczęliście antymoherową i antypisową histerię. A teraz
                                    twierdzisz, że nie można od PO i jej światłych wyborców więcej
                                    wymagać. Po co więc ta histeria była?
                                    • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 26.10.07, 11:03
                                      A mozesz coś więcej o tej histerii? bo jakoś przypuszczam,.
                                      że "histeria" to jakiś twój wymysł na potzreby tej dyskusji (już
                                      drugi raz od ciebie słyszę to słowo a zjawiska nie widziałam i nie
                                      widzę)
                                      • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 26.10.07, 11:20
                                        W sumie masz rację. Teksty "PiS to komuna
                                        bis", "kaczyzm", "Kaczyszenko", "moherowa koalicja" itp. to
                                        rzeczywisty objaw niezwykle spokojnego podejścia do rządów PiS-u.
                                        • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 26.10.07, 11:25
                                          A dlaczego spokojnego, to odpowiedzć na niezwykła kulurę g(ł)ówno
                                          zarządzającego PiS. Wprowadził chamstwo licząc na kulturę innych a
                                          dziwi się,ze dostaje to samo.
                                          Jak to mówił Kobuszewski w kabarecie o chamstwie i metodach walki z
                                          nim ....
                                          • gelimer Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. 26.10.07, 11:29
                                            O ile pamiętam Kobuszewski mówił: "...siłom i godnościom osobistom".
                                            Ok, walczyliście z PiS-em. Ale już wygraliście a ton się nadal nie
                                            zmienił. Czyli już nie możemy liczyć na kulturę tylko na
                                            uzasadnianie chamstwa tekstami w stylu: "bo pisiory też tak robiły".
                                            W takim razie ja chromolę takie obalanie IV RP.
                                            • Gość: Lena Re: Ktoś mnie tu za pyskówki krytykował. IP: 80.48.96.* 26.10.07, 11:40
                                              Nie denerwuj się z rana, bo co będzie do wieczora :)
                                              nikt nie pisze "bo pisory tak robiły" to my też. Każdy ma prawo
                                              cieszyć się z tego,że nie ma komuny i bolszewizmu w wykonaniu
                                              poprzednio nam miłościwie panującej partii wraz z małym przywódcą i
                                              nikt mu radości nie zabierze. Nie wchodź w wątek i nie mów komuś,ze
                                              z definicji ma być inny (lepszy) bo nie głosował na pis lub głosował
                                              na PO.. No i wracam do tego samego co poprzednio - okazuje się,że
                                              jest element kultury o której cham wie ale go nie używa, jak go
                                              odsuną od władzy to wie chociaż czego od innych wymagać ale nadal
                                              sam chce być uznawany za "kulturalnego" (na swój sposób - jak
                                              widać ) ale wrzaskiem próbuje wymusić kulturę bo w przeciwnym razie
                                              ten drugi jest chamem. Schizofrenia jakaś. Czego ty człowieku
                                              chcesz? Nie podoba ci się nie ciesz się z "wygranymi" i nie mówi
                                              komuś jak ma postępować byś uznał go za "godnego".
          • the_dzidka squirrel9 26.10.07, 11:00
            Nie zniżaj się proszę poziomem do wypowiedzi kogoś, kto usiłuje cię
            obrazić przekręcając w sposób ordynarny twojego nicka. Ignoruj po
            prostu. On i tak nie zrozumie, w czym rzecz, bo histeryczne szczeki
            wodzusia jaro wyssały mu mózg. Gomułka miał identyczne osiągnięcia
            na polu "retoryki".
      • piwi77 Dziwnie ją kochasz, skoro dzielisz Polaków na 25.10.07, 13:04
        prawdziwych i nieprawdziwych. To taka toksyczna miłość.
        • gelimer Re: Dziwnie ją kochasz, skoro dzielisz Polaków na 25.10.07, 13:21
          Nikogo nie dzielę. Hanni nie powiedział, że jest Polakiem.

Mało tego, pokazuję że "elity" od "pisiorów" nic nie różni.
          • Gość: Jacuś Re: Dziwnie ją kochasz, skoro dzielisz Polaków na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 13:28
            bo hanni to Niemiec (Niemka)!!! Panoszy się na naszym, POLSKIM Forum
            i próbuje mącić!
            hanni, a kysz do swoich! Przyjrzyj się Niemcom:)))
            a w ogóle to hanni ze swoją nienawiścią do wszystkiego jest coraz
            bardziej śmieszny(a)!!!:)))
            hanni przystopuj!!! Skoro tu masz samych wrogów, znajdź przyjaciół i
            z nimi pogadaj:))) Z pewnością na niemieckim forum:) Powodzenia:)
    • piwi77 Dobrze, że małego usunięto, w zacietrzewieniu 25.10.07, 12:57
      swoim jeszcze by nam wywołał wojnę z resztą Europy. To chory
      człowiek, wszystkich, poza swym kotem, traktuje jak wrogów.
      • yoma Re: Dobrze, że małego usunięto, w zacietrzewieniu 25.10.07, 17:01
        Nie byłabym taka pewna, rozmawiałeś z kotem? Poprzedni zmarł tragicznie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka