wraczek 30.10.07, 08:48 Robi dokładnie to co robiło PiS. I stosuje dokładnie taką samą argumentację: Wymiana na ludzi kompetentnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: PO wymienia dyrektorów banków podało radio TO 30.10.07, 10:31 A jak PiS wymieniał na swoich "kompetentnych" to też protestowałeś? Dawaj link, chetnie to zobaczę... Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: PO wymienia dyrektorów banków podało radio TO 30.10.07, 10:37 Tak. Był w GW artykuł pod tytułem "Gwardia Kaczyńskiego rusza do spółek" pod nim wypowiadałem się na ten temat. Niestety, jakoś nie mogę go teraz znaleźć, ale obiecuję że jeśli go znajdę to pokażę Ci swoje wypowiedzi. To były dopiero początki nagonki na PiS i jeszcze nie irytowała mnie na tyle bym chciał bronić tego, którego wszyscy atakują. Pozostaje tylko pytanie: Czym się do diabła różni ta dobra PO od złego PiS, skoro robi dokładnie tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benio Co za bełkot IP: 62.29.136.* 02.11.07, 11:42 wraczek napisał: > atakują. Pozostaje tylko pytanie: Czym się do diabła różni ta dobra > PO od złego PiS, skoro robi dokładnie tak samo? Jakbys nie zauwazyl, mamy 02.11.2007 i nadal rzadzi rzad PIS!! Mily panie, juz tak bardzo chcesz komus dokopac z PO?? Tak Ci sie pali?? Poczekaj az chociaz nowy kandydat na premiera zostanie wyznaczony przez prezydenta.. PO chociaz wygrala to nie ma jeszcze wplywu na obsade zadnych stanowisk. Jesli masz pretensje do dziwnych awansow, zmian w zarzadach spolek skarbu panstwa to zglaszaj je do Twoich guru z PIS, caly czas rzadza. Niektorzy powinni sie leczyc.. im predzej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Czyli mam nie dawać wiary zapowiedziom PO? 02.11.07, 11:45 Oni otwarcie mówią, że mają takie zamiary. Czyżby to była nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Napisałeś, że wymienia. Nie wymienia,bo rządzi PiS 02.11.07, 12:11 a nie PO. Nie kłam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
wraczek Re: Napisałeś, że wymienia. Nie wymienia,bo rządz 02.11.07, 12:15 Dobrze. Nieprecyzyjnie się wyraziłem. Czy możemy przejść do merytorycznej dyskusji, czy jedyne na co "pisior" może liczyć to inwektywy i łapanie za słówka? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Napisałeś, że wymienia. Nie wymienia,bo rządz 02.11.07, 13:14 A to, kto wymienia zarządy, to nie jest meritum? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Prośba 02.11.07, 12:00 z tematami politycznymi zapraszam na forum Kraj. To forum powinno być miejscem, gdzie można pogadać o ważnych sprawach bez politycznych emocji. Fajne to Wasze forum :) Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Jak rozdzielić problemy polityczne od społecznych? 02.11.07, 12:02 Masz jakiś konkretny klucz? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:13 gelimer napisał: > Masz jakiś konkretny klucz? Klucz jest prosty. Jeśli padają nazwy partii - jest to problem polityczny. S. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Czyli, jezeli mowimy o programie społecznym 02.11.07, 12:16 jakiejś partii, należy ją określić w sposób opisowy, bo podanie nazwy odrazu zmieni tematykę na polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:15 jeśli w wątku o budowie autostrad jest mowa o oporze ludzi przy sprzedaży ziemi pod autostrady - jest to problem społeczny, ale gdy głównym wątkiem w tym samym temacie będzie np nieudolność kolejnego ministra czy złe ustawy sejmowy - to już sprawa robi się polityczna. A wymiana dyrektorów banków przez ekipę rządzącą - to bankowo polityka. I wątek wyląduje na Kraju. Zdaję sobie sprawę, że granica jest cieniutka, ale to Wasze forum jest takie spokojne i rzeczowe, że szkoda go psuć wielką polityką, gdzie prędzej czy później dochodzi do nawalanek. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:23 kropka napisała: > jeśli w wątku o budowie autostrad jest mowa o oporze ludzi przy > sprzedaży ziemi pod autostrady - jest to problem społeczny, ale gdy > głównym wątkiem w tym samym temacie będzie np nieudolność kolejnego > ministra czy złe ustawy sejmowy - to już sprawa robi się polityczna. > A wymiana dyrektorów banków przez ekipę rządzącą - to bankowo > polityka. I wątek wyląduje na Kraju. > Zdaję sobie sprawę, że granica jest cieniutka, ale to Wasze forum > jest takie spokojne i rzeczowe, że szkoda go psuć wielką polityką, > gdzie prędzej czy później dochodzi do nawalanek. To nudno tu będzie;) Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:29 wcale nie jest. Forum jest super i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.07, 12:33 Skoro twierdzisz ze forum jest super to dlaczego nie chcesz tego kontynuować? Może przyczyni się to do poprawy jakości dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:34 Jest super, jest super...;) Pożyjemy zobaczymy jak taka ingerencja się sprawdzi w praktyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.07, 12:23 Czy nie warto by było zaryzykować i te ostre nawalanki (jak to nazywasz) usunąć? Chyba ta metoda przyczyniono by się do poprawy kultury dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:46 ponieważ jestem tu od paru dni, to nie będę się za bardzo wymądrzać. Proponuję kompromis: przekazałam prośbę administracji, żeby ze Społeczeństwa nie robić kolejnego forum politycznego. Mniej więcej napisałam o co chodzi, a teraz postarajmy się o to wspólnie, żeby trzymać się w granicach profilu tego forum i rozsądku. Jesli jakiś wątek będzie ewidentnie dotyczył polityki, to szukajcie go na F.Kraj. Za jakiś czas usunę tę porządkową dyskusję, żeby nie psuć wątku. I jeszcze jedno ważne - w razie jakiś niejasności porządkowych piszcie na forum o moderacji albo mailem na kropka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 12:51 Pytanie: Jeśli coś dotąd było dobre, po co w to ingerować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.07, 13:27 Ja tez jestem za kompromisem. Zobacz Kropko jak jest na forach zachodnich, tam admin (są tez i Polacy) upomina i ostrzega, a jak forumowicz nie potrafi zmienić jakości własnych własnych wpisów, to po prostu aroganckie jego wpisy wyrzuca. W ten sposób arogant uczy się kultury dyskusji. Czy nie warto zaryzykować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brum Kropko IP: *.chello.pl 02.11.07, 13:47 kropka napisała: > Proponuję kompromis: > przekazałam prośbę administracji, żeby ze Społeczeństwa nie robić > kolejnego forum politycznego. Mniej więcej napisałam o co chodzi, a > teraz postarajmy się o to wspólnie Przykro mi, ale nie podzielam ani twojej koncepcji ani wizji tego forum. Polityka stanowi integralną część życia społeczeństwa. Jeżeli tego nie dostrzegasz, twój problem. My tez możemy napisać do administracji, i powiedzieć, że próbujesz nam narzucić swoje koncepcje, na które nie wyrażamy zgody. Możemy też kategorycznie zażądać, by usunięto cię z funkcji. Pamiętaj, kij ma dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Kropko, kiedy ja łamałem regulamin, że nie mogę 02.11.07, 15:25 założyć wątku na forum "Kraj". A może poglądy mam niewłaściwe? Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: Kropko, kiedy ja łamałem regulamin, że nie mo 02.11.07, 16:07 ??? nie wiem, ale postaram się dowiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Baggins Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz IP: *.brutele.be 02.11.07, 17:56 Nie^podoba mi sie ingerencja adminitstratora "kropka" Ledwo dolaczyla Pani do teamu administratorow i juz sieje dywersje przenoszac watki wiedzac lepiej o czym tysiace ludzi chce rozmawiac na forum SPOLECZENSTWO. Jezeli nikt nie bedzie chcial dyskutowac watek umrze smiercia naturalna. Ale jesli dyskusja bedzie, to moim zdaniem przenoszenie go to przejaw dziecinady i naduzywania swoich przywilejow. Chwalenie sie. Powiem, ze tego typu wtracen admina tutaj na forum nie bylo. Jezeli posty byly nieregulaminowe, to je administrator usuwal. Taka ingerencja, ktora proponuje "kropka" je st nie do przyjecia. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 02.11.07, 13:15 >ale to Wasze forum > jest takie spokojne i rzeczowe ...zażartowała delikatnie Kropka... :) Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Jak rozdzielić problemy polityczne od społecz 03.11.07, 10:13 A nie jest? Najbardziej rzeczowy jest Polubu... Odpowiedz Link Zgłoś
bill_d-fens Sugerowałbym... 02.11.07, 13:31 ...jednak jak najmniejszą ingerencję moderatorską, bo ZAWSZE robi ona de facto więcej złego niż dobrego. Tematyka jaką może obejmować nazwa "społeczeństwo" jest szeroka i obejmuje także politykę, a polityczne emocje wpływają raczej dodatnio niż ujemnie na forum. Wam moderatorom się wydaje, że wprowadzacie jakiś ład i porządek, a tak naprawdę tylko wkurzacie ludzi swoimi ingerencjami w tematykę forum. Lepiej jest jak jest więcej chaosu ale i wolności słowa, niż odwrotnie. > Fajne to Wasze forum :) Postaraj się tego nie zepsuć, please. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc987 Re: Sugerowałbym... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.07, 13:54 Musze amin Kropce zrobić wielki komplement, otóż można z nim/nią dyskutować. I tak jest właśnie dobrze. Nie zauważyliście tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Sugerowałbym... IP: 212.160.240.* 02.11.07, 14:43 A ja mysle, że z kropką nie mozna dyskutować , co najwyżej monologować:-) I uważam że im mniej ingerencji tym lepiej. Po za tym polityka łączy się ze społeczeństwem w konkretny sposób, a mianowicie po trosze kształtuje je. Polityka takze kształtuje nasz obraz poza naszym krajem, co ciągle słyszeliśmy przy krytyce PiS-u. Lepiej nie usuwać takich "polityczno-społecznych" wątków Skoro jest super to po co to psuć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Sugerowałbym... IP: 212.160.240.* 02.11.07, 14:45 No i jak komuś co Kropka usunie się nie podoba to ... zgłoś to kropce na adres meilowy heheheh Liberałowie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bilbo Bagins Re: Sugerowałbym... IP: *.brutele.be 03.11.07, 11:08 Pop pierwsze dlaczegbo kropka mialaby komus cokolwek usuwac??? Jesli nie lamie netykiety, to przekonania kropki na temat tego co jest politykom a co nie nie powinny miec zadego wplywu na to forum. To sa jej subiektywne przekonania. Jest moderatorem a nie cenzorem. A na raze do takiej roli pretenduje. Dostala stanowisko kilka dni temu i juz wprowadza zmiany. Powiedz kiedy ostatnio widziales tutaj post moderatora mowiacy, ze przenosi watek bo mu tematyka sie nie zgadza? NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
bill_d-fens Re: Sugerowałbym... 02.11.07, 19:14 Poza tym dlaczego słowo "kraj" bardziej łączy się polityką niż słowo "społeczeństwo". Uważam, że polityka łączy się z oboma tymi słowami po równo. Odpowiedz Link Zgłoś
pyorunochron Nie masz racji Kropka! 02.11.07, 18:05 kropka napisała: > z tematami politycznymi zapraszam na forum Kraj. > To forum powinno być miejscem, gdzie można pogadać o ważnych > sprawach bez politycznych emocji. > Fajne to Wasze forum :) Po pierwsze spoleczenstwo to pojecie szersze niz polityka. Dlatego kazdy temat polityczny nadaje sie na forum Spoleczenstwo ale juz nie kazdy temat z forum Spoleczenstwo nadaje sie na fora polityczne. Po drugie daj ludziom dyskutowac o czym sami chca. Na forum Spoleczenstwo zmiesci sie niemal wszystko. Nie cenzuruj, nie interweniuj, to nie sa dobre praktyki. Ludzie sie odwroca od forum, jesli bedziesz ingerowal. Po trzecie zawsze sie dziwilem, ze na tak ogromnym forum jak forum na gazeta.pl NIE ISTNIEJE forum o nazwie Polityka. Wiem teraz od ciebie, ze forum Kraj pelni taka funkcje, ale nazwa jest niewlasciwa, bo mi forum o nazwie Kraj kojarzy sie np. bardziej z tematami w rodzaju 'Piekno polskiej wsi' i wo gole bardziej z turystyka, a nie z polityka. Szukalem kiedys forum Polityka, ale po prostu nie znalazlem, no i chyba nadal go nie ma... A podobno Polacy tak lubia politykowac, szkoda, ze nie maja gdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
hypatia69 Re: Prośba 03.11.07, 10:27 Ale tu zawsze było o polityce... Idąc tą drogą o religii należałoby pisać na Religii, o aborcji na Zdrowiu, a tu zostaną wątki typu "mój mąż powiedział"... Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 zaraz zaraz 02.11.07, 17:32 PO jeszcze nie rządzi - jakie ma praktyczne mozliwości wymieniania kogokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: zaraz zaraz 02.11.07, 17:42 nangaparbat3 napisała: > PO jeszcze nie rządzi - jakie ma praktyczne mozliwości wymieniania kogokolwiek? Autor pewnie chucha na zimne. Faktem pozostaje jednak, że państwowych posad do rozdania jest naprawdę dużo. Atak na stołki robiła każda kolejna ekipa. Różny był tylko rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mraczek Re: PO wymienia dyrektorów banków podało radio TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.07, 17:42 Jakim cudem PO może kogokolwiek wymieniać? Wszak formalnie nie ma jeszcze żadnej władzy. Masz wehikuł czasu czy cóś? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: PO wymienia dyrektorów banków podało radio TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.07, 10:57 Rozumiem, że mamy nie wierzyć zapowiedziom PO, bo to kłamcy. Odpowiedz Link Zgłoś