marysia_b 31.10.07, 21:31 Czy spoleczenstwo polskie bedzie domagalo sie demokratycznego referendum w sprawie ratyfikacji tzw.Traktatu Reformujacego ? ;) (Nie wiem dlaczego tak go nazwano - zupelnie niezgodnie z "oryginalem"). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot_behemot8 Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) 31.10.07, 21:37 Ja nie bede się domagac. Nb jak brzmi ten oryginał? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) 31.10.07, 23:14 kot_behemot8 napisała: > Ja nie bede się domagac. Nb jak brzmi ten oryginał? Nie dziwie sie - masz profil osoby, ktora nie bedzie sie domagac;) Traité "simplifié" :www.traite-simplifie.org/c_est_quoi.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kot_behemot8 Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) 01.11.07, 09:42 > Nie dziwie sie - masz profil osoby, ktora nie bedzie sie domagac;) Możesz rozwinąć tę myśl? > Traité "simplifié" :www.traite-simplifie.org/c_est_quoi.htm To po francusku. A jak to wygląda w innych oficjalnych językach unii? To że Francuzi posiadają wzorzec metra nie oznacza, że wyznaczają normy w kazdej dziedzinie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: euromason Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) IP: *.chomiczowka.waw.pl 31.10.07, 22:28 Czy spoleczenstwo polskie bedzie domagalo sie demokratycznego referendum w sprawie ratyfikacji tzw.Traktatu Reformujacego ? ;) Społeczeństwo (nie tylko polskie) zostało na tyle ogłupione, że nie będzie się domagać... (Nie wiem dlaczego tak go nazwano - zupelnie niezgodnie z "oryginalem"). Właśnie dlatego, aby uniknąć referendum i kolejnej wpadki, jak z Konstytucją... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_b Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) 31.10.07, 23:17 Gość portalu: euromason napisał(a): > Społeczeństwo (nie tylko polskie) zostało na tyle ogłupione, że nie > będzie się domagać... Oj, chyba sie mylisz :www.lepeupleadejaditnon.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc987 Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) IP: *.pools.arcor-ip.net 01.11.07, 09:53 Przecież nasi czołowi politycy wzięli sobie prawo podejmowania decyzji w naszym imieniu i ponad naszymi głowami, czego do dziś nie mogę zrozumieć. Czyżbyśmy byli tak głupcy i niezdolni decydować o naszych sprawach? Według mnie jest to jawna obraza społeczeństw w Europie. Następne wybory do europejskiego jak i krajowego parlamentu przyda niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek_54 Re: Referendum, Reformacja i Kontreformacja ;) 01.11.07, 10:03 Nie bardzo rozumiem Twoje zdziwienie.! O ile mnie nie myli mozg przezarty wypitym w zyciu "pocieszycielem" , to mamy w ojczyznie demokracje reprezentatywna . A ta zaklada , ze wiekszosc decyzji podejmuja politycy. Odpowiedz Link Zgłoś