prawicowiec2 24.06.08, 16:40 No co jest ? Zanim książka sie ukazała to hałas dyskusje szum rejwach, a jak naród zobaczył tzw kwity to co? nic? wszystkie dyżurne autorytety zamilkły? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoma Re: Książka wydana i cisza zapadła 24.06.08, 17:28 O to, że to nuuuuuuuudne... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Książka wydana i cisza zapadła 24.06.08, 18:56 Książkę ks.Isakiewicza też reklamowano jako sensacyjną, a potem sprzedawano na straganach taniej książki. Ostatnio ksiądz się wypowiadał, że nikt z oskarżonych w książce nie wytoczył mu procesu. Chyba niewiele kto ją czytał. Dziś wszyscy mocni w gębie. Za czasów socjalizmu karnie zapisywali się do parii i biegali na zebrania partyjne, a teraz się prężą, jak to by się oni bezpiece postawili. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
migreniasta Re: Książka wydana i cisza zapadła 24.06.08, 19:04 Bo u nas najmediajniesze są fakty ,które mogą nastąpić.I spekulacje co się wydarzy jak A da w mordę B.Każdy dostaje taką pożywkę na jaką czeka.Pamiętam film Agnieszki Holland o zabójstwie ks.Popieuszki.Niejaki Ed Harris zagrał tam rasowego esbeka.Miałam niezłą polewkę gdy cedził jakieś farmazony.Film był co prawda wyreżyserowany przez polkę żydowkiego pokolenia ale adresowany był do przeciętnego europejczyka.Ksążka o BOLKU jest adresowana do Wałęsy.On będzie miał dopiero ubaw jak to przeczyta. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Książka wydana i cisza zapadła 28.06.08, 11:57 Nie przesadzasz aby? Wałek to co najwyzej ślinotoku dostanie a ubaw to my mamy jak go słyszymy, poczytaj sobie wczorajszy wywiad Skowrońskiego z Wałkiem, momentami nie idzie wyrobić: www.polskieradio.pl/trojka/salon/default.aspx?id=56470 A film Agnieszki Holland faktycznie drętwy i nudny jak flaki z olejem taki "Wujek Dobra Rada" w wersji pełnometrażowej jezeli chodzi o dialogi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lupus76 Cisza wcześniej powinna 24.06.08, 19:28 była zapaść. Rwetes niepotrzebnej reklamy temu "dziełu" narobił. A teraz, jak się okazało, że autorzy dali się nabrać na esbeckie fałszywki urbańska tivi milczy... Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: milczenie Bolka 24.06.08, 21:23 lupus76 napisał: > była zapaść. Rwetes niepotrzebnej reklamy temu "dziełu" narobił. A teraz, jak > się okazało, że autorzy dali się nabrać na esbeckie fałszywki urbańska tivi > milczy... na razie to zamilkł Wałęsa. Nie skorzysta z możliwośic orędzia. Już nie mówiąc o "procesach", które miały być wytaczane... śmiechu warte. A książka jest rewelacyjna. Wielu osobom dzięki niej coś się przypomniało. I to coś układa się w jednoznaczną całość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleszka z GWna Re: Cisza wcześniej powinna IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.06.08, 22:45 > autorzy dali się nabrać na esbeckie fałszywki Przeciwnie, tylko taki kretyn jak ty wierzy szemranym "autorytetom", że SB oszukiwała sama siebie. >urbańska tivi > milczy... To przecież Wałek nabrał szamba w usta i odmówił "orędzia do Narodu" :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
beneleazar Re: Cisza wcześniej powinna 28.07.08, 20:01 Przed wydaniem książki był wielki gewałt,tumult,wrzask ,ze to co tam jest to nieprawda.Dlaczego to ja nie wiedziałem co tam jest,a wszyscy zainteresowani wiedzieli,że tam jest stos nieprawdy.Dlaczego pan Wałęsa do tej pory nie podał autorów książki do sądu,tak jak obiecywał,jeśli książka się ukaże.Dlaczego ubek,który prowadził Wałęsę nie odpowiada za fałszowanie.W mediach,ten ubek stwierdził,że po co miałby fałszować,jeśli Wałęsa w latach 70 był tylko robotnikiem i kto mógł przewidywać jak się potoczy historia.Czyżby cała służba bezpieczeństwa PRL składała się z fałszerzy.Może Służbę Bezpieczeństwa powołano,aby fałszowała tylko życiorysy przyszłych VIP-ów.Jeśli SB fałszowała dokumenty na przyszłych VIP-ów, to można wyciągnąć przewrotny wniosek,że SB wiedziała kto będzie VIP-em.I można tak snuć wnioski na podstawie wrzasku obrońców autorytetów. Kiedyś, w szerokim gronie,nasz przełożony powiedział,że musi całe życie walczyć o autorytet.Odpowiedziałem,iż znam ludzi,którzy nie walczą całe życie o autorytet i ten autorytet mają. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Cisza wcześniej powinna 28.07.08, 20:22 beneleazar napisał: > Kiedyś, w szerokim gronie,nasz przełożony powiedział,że musi całe życie > walczyć o autorytet.Odpowiedziałem,iż znam ludzi,którzy nie walczą całe życie o > autorytet i ten autorytet mają. niestety. Taki Mugabe siedział 11 lat w więzieniu za walkę z rasizmem i teraz ma się za Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Książka wydana i cisza zapadła 24.06.08, 20:31 Bo nikt się nią nie przejmuje! Rozdmuchali sprawę, po potrzebna była reklama. Ta książka szarych ludzi nie obchodzi. Mnie obchodzi moja sesja, innych plany na wakacje. A co zmieni w moim życiu ta książka? Nie lubię zresztą takich bredni, pisanych pod publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: to nie harelquin dzieweczko 24.06.08, 21:15 marajka napisała: > Bo nikt się nią nie przejmuje! Rozdmuchali sprawę, po potrzebna była reklama. T > a książka szarych ludzi nie obchodzi. Mnie obchodzi moja sesja, innych plany na > wakacje. to jest wydawnictwo naukowo-historyczne, ukazujące się w specjalistycznym, niszowym wydawnictwie! Jak na tego typu publikację to odniosła ona ogromny sukces!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: to nie harelquin dzieweczko 24.06.08, 21:24 > to jest wydawnictwo naukowo-historyczne, ukazujące się w specjalistycznym, > niszowym wydawnictwie! Za moje, ku...wa, pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: książka to bestseller - zarobi na siebie 24.06.08, 21:29 yoma napisała: > > to jest wydawnictwo naukowo-historyczne, ukazujące się w specjalistycznym > , > > niszowym wydawnictwie! > > Za moje, ku...wa, pieniądze! nie "za" twoje menelu. Książka kosztuje 65 zł. Kiedy ostatni raz były KOLEJKI po książkę historyczną za taką cenę? Będzie dodruk 40 tys. Ta książka to bestseller!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka to bestseller - zarobi na siebie 24.06.08, 21:46 Nie pytam, ile kosztuje, tylko kto dał pieniądze na jej wydanie. No? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuchywon Re: Książka wydana i cisza zapadła IP: 217.96.100.* 06.07.08, 02:07 > Mnie obchodzi moja sesja, innych plany na wakacje. A co zmieni w moim życiu ta książka? taka nam rosnie inteligencja - ...dziekuje, ja wyjezdzam... zenada Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:10 Polacy dzięki książce G & C znają lepiej L. Wałęsę, znają lepiej swoją historię. Jeszcze wczoraj wypowiedziało się w sprawie wiele osób np. Mężydło, który ostatecznie przekonał mnie do tego, że L. Wałęsa współpracował w latach 70-tych z milicją i SB. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:25 To dzięki książce znasz teraz Wałęsę czy dzięki Mężydle? A jak dobrze go znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:32 yoma napisała: > To dzięki książce znasz teraz Wałęsę czy dzięki Mężydle? A jak dobrze go znasz? LEPIEJ go znam. I to jest zasługa historyków. Odwalili kawał dobrej roboty. Wielu młodych ludzi, dzięki temu wydawnictwu, zainteresuje się historią Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:47 Wielu młodych ludzi, jak sądzę, ma IPN-owskich czarnosecińców w du... w poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:52 yoma napisała: > Wielu młodych ludzi, jak sądzę, ma IPN-owskich czarnosecińców w du... w poważan > iu. nie miałem na myśli meneli ale ambitną młodzież, której nie interesuje Wałęsa z lukru, podany do wierzenia, ale żywi ludzie i ich losy wplecione w historię Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 22:23 Rozumiem, że dla ciebie każda młodzież, której nie interesuje Wałęsa z gnoju, podany do wierzenia przez prawicowych oszołomow, to młodzież menelska. Cóż. Każdy ma taką wizję świata, na jaką zasługuje. Przy okazji ponawiam pytanie o pieniądze na wydanie tego dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleszka z GWna Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie IP: *.chomiczowka.waw.pl 24.06.08, 22:47 > Rozumiem, że dla ciebie każda młodzież, której nie interesuje Wałęsa z gnoju Znów potwierdziłaś swoje "wysokie" IQ :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 22:49 Dziękuję za komplement. A tak merytorycznie można by? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 22:58 yoma napisała: > Rozumiem, że dla ciebie każda młodzież, której nie interesuje > Wałęsa z gnoju, Nie z gnoju. Wałęsa żywy. Nie ktoś, kto urodził się jako noblista i "mędrzec" Europy ,ale człowiek o korzeniach robotniczych, który uczył się na błędach, popełnianych nie z cynizmu, ale po prostu z naiwności. Równocześnie człowiek, który na starość zbyt mocno uwierzył we własną legendę. To jest fascynujące nie tylko z punktu widzenia historii ale również psychologii Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 26.06.08, 18:19 yoma napisała: > > Przy okazji ponawiam pytanie o pieniądze na wydanie tego dzieła. nie znam szczegółowych zasad finansowania IPN-u. Pytasz o wynagrodzenia dla badaczy, czy o koszty wydawnictwa? W każdym razie to nie do mnie pytanie. Na pewno C&G zasłużyli na swój chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: książka rewelacyjna - spełniła swe zadanie 24.06.08, 21:48 PS. Jak dobrze go znasz - pytałam o Mężydłę. Bo musisz go znać bardzo dobrze, skoro przez niego poznałeś Wałęsę. Odpowiedz Link Zgłoś
znj2 Re: Książka wydana i cisza zapadła 24.06.08, 21:28 Rejwach, to dopiero będzie, jak się worek rozwiąże i zaczną wypadać kolejne autorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baśka Re: Książka wydana i cisza zapadła IP: *.rze.vectranet.pl 25.06.08, 08:34 ...a potem te autorytety będa musiały dyskutować na forum bo już nikogo nie zainteresują powielanymi tematami. Spróbuj zrobić coś sam,na własne ryzyko zamiast szukać chwały dzieki Wałęsom czy solidarności. Znam sama takie osoby,dla których historia jest jedynym sposobem na uzyskiwanie poczucia przewagi/władzy/.Nawet na niedzielnym wypadzie nie są w stanie zając się innymi sprawami,jak tylko dyskusją o polityce.Od pewnego czasu już sami sobie nie dotrzymują towarzystwa,tak stali się nudni. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Wałęsa nie zwrócił dokumentów dotyczących Kaczyńsk 25.06.08, 09:10 "Wałęsa nie zwrócił dokumentów dotyczących Kaczyńskiego": www.rp.pl/artykul/153706.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maleszka z GWna Milczanowski - piesek Wałka IP: *.chomiczowka.waw.pl 25.06.08, 12:05 Wczoraj w TVN Milczanowski wił się i gimnastykował, żeby zrzucić z siebie odpowiedzialność za bezprawne przekazanie Wałkowi sb-eckich dokumentów, które potem "zaginęły". Żałosna kreatura... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rumcola Re: Milczanowski - piesek Wałka IP: *.pools.arcor-ip.net 26.06.08, 23:33 Jak zwykle nieudana kampania lewusow. Malo zarobili, troche chalasu o nic, dzialania pozorowane. Walec przejdzie i wyrowna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: Wałęsa nie zwrócił dokumentów dotyczących Kac IP: *.nycmny.east.verizon.net 29.06.08, 05:40 No to juz wiadomo;Bolek,to Lech Kaczynski. - Swoja droga,Walesa powinien wreszcie ujawnic agenta,juz wystarczajaco dlugo jest litosciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto autorytety lubią spokój w społeczeństwie 28.06.08, 11:48 Wildsteina analiza Rywinlandu: www.rp.pl/artykul/155145.html polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: autorytety lubią spokój w społeczeństwie 28.06.08, 20:37 Jak ktos jeszcze wierzy ze okragly stol to byly negocjacje to jest baardzo naiwny. Okragly stol to propaganda jak NEP w ZSSR. Rywinowi towazysze z radiokomitetu prznali jedyny platny kanal a amerykanom z ich HBO juz ni i bezczelne sie tlumaczyli , ze zyski rywina by spadly. Zydy trzymaja ze soba ale Michnik okazal sie bardziej lapczywy i chcial zaoszczedzic te kilkanascie milionow. Niedlugo sie dowiemy , ze Wolinska, Morel , Michnik nie istnieli a w switochlowicach znajdowala siew gabryka mydla a nie kaznia gdzie zydzi mordowali Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
hollogram Re: autorytety lubią spokój w społeczeństwie 29.06.08, 06:49 Dobrze, że napisałeś, że to jego analiza. Zerknąłem,aby się upewnic i rzeczywiście typowy Wildstein:( Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: autorytety lubią spokój w społeczeństwie 30.06.08, 16:16 hollogram napisał: > Dobrze, że napisałeś, że to jego analiza. Zerknąłem,aby się upewnic > i rzeczywiście typowy Wildstein:( cały Wildstein :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J 07 Re: autorytety lubią spokój w społeczeństwie IP: *.nycmny.east.verizon.net 04.07.08, 05:16 Szkoda,a mogla by ukazac sie moneta z napisem;agent z Noblem. Odpowiedz Link Zgłoś
fredoo Re: Książka wydana i cisza zapadła 04.07.08, 14:16 Jedno jest najwazniejsze, że książka nic nie zaszkodziła Prezydentowi Wałęsie a PIS wbija sobie kolejny gwóżdż do trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
dcio Re: Książka wydana i cisza zapadła 04.07.08, 16:13 ha ha, jak ukarze sie ksiazka o jaruzelu ktory wydawal w latach 40 tych Akowcow rzydowskim oprawcom i napadal na Polske i Czechoslowacje bez wypowiedzenia wojny , wysylal czoggi na cywilow , to pewnie ta ksiazka tez zaszkodzi PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
prawicowiec2 Uściślam: 04.07.08, 16:58 chodzi mi o to, że przed publikacją, ton większości wypowiedzi był mniej więcej taki: "przeczytamy, zobaczymy co tam jest, będziemy mogli dyskutować". No i przeczytaliśmy i brak jest dyskusji na temat papierów pokazanych w książce. Wciąż dyskusja obraca się wokół dwóch tez: "wałęsa - bolek bez względu na wszystko" i "domorośli historycy". Gdzie jest - pytam się - dyskusja o dokumentach, ich interpretacji itd ????? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Uściślam: 05.07.08, 16:59 prawicowiec2 napisał: > historycy". Gdzie jest - pytam się - dyskusja o dokumentach, ich > interpretacji itd ????? Wałęsa blokuje jakąkolwiek rzeczową dyskusję. Dostaje szału na samo wspomnienie o Bolku, obraża dziennikarzy... to każdy mógł zobaczyć. Również jego "obrońcy" nie mają ochoty na dyskusję o faktach. Mimo wszystko pojawiło się kilka bardzo ciekawych relacji o wydarzeniach z tamtych lat - np. Borusewicza i Mężydły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek to menda Wałek kręci... IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.07.08, 17:31 Niedoszłe badanie na wykrywaczu kłamstw Kolejnym przykładem ciągle zmiennych, wręcz przeczących sobie zachowań Wałęsy była opisana w "Newsweeku" z 6 lipca 2008 r. historia z wykrywaczem kłamstw. Dziennikarka "Newsweeka" Violetta Ozminkowski zaproponowała w pewnej chwili Wałęsie, "żeby raz na zawsze oczyścił się z zarzutów, poddając się na przykład badaniu na wykrywaczu kłamstw". Wałęsa początkowo zgodził się na nie, mówiąc m.in.: "(...) to dobry pomysł, szkoda, że sam na to wcześniej nie wpadłem". Ucieszona dziennikarka "Newsweeka" napisała o swoim zachwycie zgodą Wałęsy: "To była chwila iluminacji. Coś na kształt olśnienia. Stał przede mną pomnik, symbol polskiej walki o niepodległość, gotowy także dziś przyjąć wyzwanie i udowodnić całemu światu swoją niewinność. W tym momencie po raz pierwszy tak naprawdę uwierzyłam, że prezydent nigdy nie współpracował z SB pod pseudonimem 'Bolek'". Niestety, szybko okazało się, że zachwyt dziennikarki postawą Wałęsy był bardzo, ale to bardzo przedwczesny. Kiedy jeden z kolegów redakcyjnych p. Ozminkowski zadzwonił do biura Lecha Wałęsy w sprawie realizacji pomysłu z wykrywaczem kłamstw, otrzymał w odpowiedzi stanowcze "nie". "Ten wywiad to pomyłka, nie będzie żadnego badania, co za głupi pomysł". Violetta Ozminkowski opisywała dalej: "Potem miałam dramatyczną rozmowę z szefem sztabu [Lecha Wałęsy - J.R.N.]. (...) 'Co będzie, jak prezydent się omsknie?' - padło pytanie, które mnie z kolei zaskoczyło. A potem były wykręty Wałęsy, że prezydent zgodził się na badanie, ale tak naprawdę nie wiedział, co robił, bo stawiał pasjansa na komputerze, potem następne, żebym nie szukała sensacji tam, gdzie jej nie ma, bo chodzi po prostu o zdrowie prezydenta". W ten sposób opisywała swój totalny zawód postawą Wałęsy dziennikarka "Newsweeka", tak bliskiego obrońcom Wałęsy i przeciwnikom Kaczyńskich. Ciekawe, że nawet jeden z dyżurnych socjologów, związanych z michnikowcami, prof. Ireneusz Krzemiński, niespodziewanie wyznał w tekście dla (der) "Dziennika" z 30 czerwca 2008 r.: "(...) trudno nie mieć wątpliwości wobec Wałęsy. Bo to, że zaprzecza oskarżeniom, nie rozwiązuje sprawy. Zarzuty i analizy są bowiem zbyt poważne i szczegółowe. Gdybyśmy usłyszeli szczerą opowieść samego Wałęsy o sobie z tamtych lat, sprawa zapewne inaczej by wyglądała. Ma się wrażenie, że w wystąpieniach zezłoszczonego Wałęsy nie ma prawdy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałek to menda Re: Wałek kręci... IP: *.chomiczowka.waw.pl 04.07.08, 17:34 "Warto dodać, że skrajnie kłamliwe okazało się twierdzenie obrońców Wałęsy, którzy przed opublikowaniem książki S. Cenckiewicza i P. Gontarczyka zarzucali obu autorom, że w karygodny sposób zaniechali odbycia rozmowy z samym Wałęsą. Obaj autorzy z IPN parokrotnie już stanowczo prostowali to ordynarne kłamstwo, np. w wywiadzie dla (der) "Dziennika" z 19 czerwca 2008 r. Sławomir Cenckiewicz powiedział: "Piotr Gontarczyk już 26 września 2007 wysłał do niego [Wałęsy - J.R.N.] pismo z propozycją spotkania. Mamy potwierdzenie wysłania tego pisma faksem do biura Lecha Wałęsy. Nigdy nie otrzymaliśmy odpowiedzi i zgody na takie spotkanie". Odpowiedz Link Zgłoś
wiaderko26 Oczywiście, że zapadła cisza. 06.07.08, 18:10 Żeby po ukazaniu książki wypowiedzieć się, to trzeba ją kupić, przeczytać. A kto się wypowie w ciemno, tak jak przed jej publikacją? Można się przecież publicznie ośmieszyć, powiedzieć coś głupiego. Nie od dziś wiadomo, że najlepiej się rozmawia o czymś, o czym nie ma się zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Naród jest mądry. 06.07.08, 18:37 prawicowiec2 napisał: > No co jest ? Zanim książka sie ukazała to hałas dyskusje szum > rejwach, a jak naród zobaczył tzw kwity to co? nic? wszystkie > dyżurne autorytety zamilkły? o co chodzi? Naród zobaczył, że żadnych kwitów nie ma, więc co ma pyszczyć. Naród głupi nie jest i nie da się szczuć prawie historykom piszącym na zamówienie prawie polityków. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Naród jest mądry. 09.07.08, 17:22 snajper55 napisał: > Naród zobaczył, jaki naród? Lech "we-the-people" Wałęsa? > że żadnych kwitów nie ma, więc co ma pyszczyć. > Naród głupi nie > jest dzięki książce i wielu wypowiedzom na jej temat, każdy mógł lepiej wyrobić sobie zdanie o Wałęsie, postaci bardzo niejednoznacznej. Szkoda, że naród będzie pamiętał jego ostatnie aroganckie wypowiedzi ("chwała agentom" etc...) Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Naród jest mądry. 10.07.08, 02:46 a.giotto napisał: > dzięki książce i wielu wypowiedzom na jej temat, każdy mógł lepiej wyrobić sobi > e zdanie o Wałęsie, postaci bardzo niejednoznacznej. Szkoda, że naród będzie pa > miętał jego ostatnie aroganckie wypowiedzi ("chwała agentom" etc...) Książka podzieli los innych wydawnictw propagandowych, o których sie po kilku miesiącach zapomina. A Polacy będą pamiętać Wałęsę podpisującego wielkim długopisem porozumienia stoczniowe, będą pamiętać Wałęsę wśród kwiatów na bramie stoczni ogłaszającego zwycięstwo strajku. Takim będą go pamiętać wbrew zakusom podłych ludzików niedorastających mu do pięt. S. Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Naród jest mądry. 10.07.08, 15:42 snajper55 napisał: > A Polacy będą pamiętać Wałęsę podpisującego wielkim długopisem porozumienia > stoczniowe, będą pamiętać Wałęsę wśród kwiatów na bramie stoczni -- Taką wizję Wałęsy to ja też miałem, ale jako mały chłopczyk. Nie znałem wtedy innych poglądów na historię Solidarności, np. Andrzeja i Joanny Gwiazdów. A książka Cen&Gon to dużo więcej niż wydawnictwo propagandowe. PEACE! Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Tylko prawda jest ciekawa 11.07.08, 22:56 Kornel Morawiecki: "Tylko prawda jest ciekawa" www.rp.pl/artykul/161026.html polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto dopiero teraz otwierają się oczy !!! 19.07.08, 14:34 “Czternaście dni, prowokacja bydgoska” "Ten historyczny film, którego dokumentalna wartość jest nie do przecenienia, mówi sporo o naszych późniejszych dziejach. I chociaż TVP pokazała go już jakiś czas temu, to dyskusja na jego temat powinna stać się głosem w naszych obecnych sporach." blog.rp.pl/wildstein/2008/07/18/historia-zywa/ Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Książka wydana i cisza zapadła 19.07.08, 15:54 wobec tego, co oczywiste, trudno zabierac glos na nie... ;) prawicowiec2 napisał: > wszystkie dyżurne autorytety zamilkły? o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto jutro znowu kolejki pod księgarniami? 27.07.08, 17:10 jutro wchodzi do sprzedaży kolejny nakład książki. Czy znowu rozejdzie się jak świeże bułeczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Książka wydana i cisza zapadła 28.07.08, 20:12 Bo w sumie okazało się, że tam są takie bzdury, że komentować nie warto... cienkie jak ogon nicienia, jak mawiała znajoma nauczycielka biologii. Rwetes to był o zasadę Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto Re: Książka wydana i cisza zapadła 28.07.08, 20:20 nessie-jp napisała: > Bo w sumie okazało się, że tam są takie bzdury, że komentować nie > warto... warto, warto. Czasem komentarze są równie ciekawe jak książka. > Rwetes to był o zasadę Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Książka wydana i cisza zapadła 28.07.08, 21:10 > a czyje książki ma wydawać? WCALE ma nie wydawać!! Co to jest, Klub Książki czy jakaś gałąź Sensacji XX Wieku?? IPN ma gromadzić i chronić dane historyczne. Ma ułatwiać dostęp do nich historykom i osobom prywatnym. Każdej opcji, każdych poglądów. Sam ma pozostać niezależny, nieuwikłany w żadne afery Reksia czy innego Krecika. > Panowie pisali tę ksiązkę w pracy, a nie "na boku". I to jest właśnie okropne. Jak można! Przecież to jest instytucja państwowa, której misją nie jest udowadnianie jakiejś tezy, tylko zarządzanie archiwami! Tak, aby każdy mógł sobie własną tezę uformować na podstawie uzyskanych od IPN informacji... Odpowiedz Link Zgłoś
a.giotto oczom i uszom nie wierzę... 06.12.08, 12:07 Donald TUsk, ogłosił właśnie ... dogmat o niepokalanej przeszłości Wałęsy (bo chyba tak to trzeba nazwać): "Byłeś, jesteś i pozostaniesz legendą. KONIEC I KROPKA"(!!)... Szkoda, że nie dodał: "Każdy kto pod pozorem badań naukowych ośmieli się podważyć tę legendę, zostanie wyklęty a jego książki spalone." Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Prorok jaki czy cuś ?!... :) 06.12.08, 14:22 > > Donald TUsk, ogłosił właśnie ... dogmat o niepokalanej przeszłości Wałęsy (bo c > hyba tak to trzeba nazwać): "Byłeś, jesteś i pozostaniesz legendą. KONIEC I KRO > PKA"(!!)... Odpowiedz Link Zgłoś