kondorka 08.10.08, 12:08 czy w naszym kraju jest obowiazek placenia abonamentu rtv? ,czy cos sie zmienilo ostatnio??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demodee Re: abonament rtv??? 08.10.08, 14:47 Jest, ale dla tych, którzy oglądają telewizję/słuchają radia. Jak ktoś nie korzysta z tych mediów, to płacić nie musi. Czyli na razie obowiązku nie ma - jest wolność w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
tata-w-panice Re: abonament rtv??? 08.10.08, 18:55 > Jest, ale dla tych, którzy oglądają telewizję/słuchają radia. Jak > ktoś nie korzysta z tych mediów, to płacić nie musi. hehe...gratuluje wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: abonament rtv??? 09.10.08, 09:12 Bez żartów - coś się zmieniło w tej kwestii? Napisz konkret zamiast się wyśmiewać. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: abonament rtv??? 09.10.08, 09:16 Nic sie nie zmeinilo. Abonament RTV placisz ZA POSIADANIE urzadzenia umozliwiajacego odbior programu radiowego i tv. czyli od biedy jezeli nawte nie masz telewizora:) ale masz komputer to juz powineines placis abonament..min radiowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: abonament rtv??? 09.10.08, 09:28 Strasznie to skomplikowane. Ja mam odbiornik radiowy, słucham go i opłacam za nie abonament. Nie mam telewizora. Czy powinnam płacić abonament również za telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: abonament rtv??? 09.10.08, 10:00 nie. wtedy tylko za radio. > Strasznie to skomplikowane. Ja mam odbiornik radiowy, słucham go i > opłacam za nie abonament. Nie mam telewizora. Czy powinnam płacić > abonament również za telewizor? Odpowiedz Link Zgłoś
polam5 Re: abonament rtv??? 08.10.08, 19:52 a kontrolerzy ciagle chodza i sprawdzaja czy jest radio i czy abonament zaplacony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtv Re: abonament rtv??? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 16:36 A z czego TVP uzbiera się m.in. na: Patent TVP2. Raz w tygodniu zaprosić do studia dwóch wyrazistych polityków z partii rządzącej i opozycyjnej. Pozwolić im skoczyć sobie do gardeł a samemu usiąść w fotelu i co jakiś czas robić wtrącenia. Patent TVP1. Dwa razy w tygodniu, ale nie w soboty i w niedziele, przeczytać z promptera wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekomazowsze Re: abonament rtv??? IP: *.cebit.com.pl 08.10.08, 21:56 Nie ma obonamentu tylko podatek za posiadanie radia i tv, to sposob by zmusic ludzi do placenia za to czego nie maja checi kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: abonament rtv??? 09.10.08, 09:14 Tak miało być. PO miało plany, żeby rtv opłacać z budżetu, wtedy płacilibyśmy wszyscy, ale na szczęście jakoś im przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ekomazowsze mylisz sie 09.10.08, 09:17 Gość portalu: ekomazowsze napisał(a): > Nie ma obonamentu tylko podatek za posiadanie radia i tv nie, "podatek" za posiadanie urzadzenia umozliwiajacego odbior programu TV i Radiowego. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: abonament rtv??? 09.10.08, 10:29 Obowiązek jest, ale płacą go jedynie fani Lody i Joli Rutowicz, traktując występy tych pań jako misję, którą wypełnia TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś