Dodaj do ulubionych

Kto był z Triadą?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:39
Co powiecie o ofercie Triady?Jakie mają hotele w Nabeul i Soesse?
Obserwuj wątek
    • Gość: eve Re: Kto był z Triadą? IP: *.compower.pl 12.05.06, 20:49
      Ja byłam w zeszłym roku w Grecji i było super!!! 16 maja jadę do Tunezji z
      chłopakiem (wielka niedziela);-) O hotelach nic Ci nie powiem, ale oglądałam
      katalog i prezentują się łądnie, choć ludzie na forum mają różne opinie :)
      pozdrawiam
      • kariokax Re: Kto był z Triadą? 12.05.06, 22:27
        Dziękuję za odpowiedź.Ja też z tej niedzieli jade z mężem ale 13 czerwca z Poznania.

• Gość: laccara Re: Kto był z Triadą? IP: *.um.poznan.pl 15.05.06, 09:45
          hej 13.06 lecimy z paczką z Poznania do les pyramides
          może sie spotkamy
    • Gość: OlA Re: Kto był z Triadą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 13:00
      Nie polecam Triady.Byłam z nimi w Tunezji - pierwszy i ostatni raz.Zaznaczam,
      że trochę już pojeździłam po świecie- z wieloma biurami - i nigdy nie było
      takich problemów jak z Triadą.Pozdrawiam
      • Gość: xKrzysiekx Re: Kto był z Triadą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 18:31
        ja byłem z Triady w Nabeul 2 lata temu i podobało mi sie bardzo... Byłem w Les
        Pyramides. Zawiezli mnie - zakwaterowali i przywiezli. Jedzienie dobre. Czego
        można wymagać więcej?! Reszta zależy od nas... spędziłem fajne 2 tygodnie bo
        nie myślałem bez przerwy dlaczego w cenie hotelu 3*** Triada mi nie dała hotelu
        5****... A takie pretensje mają niezadowoleni z wyjazdu... tylko zwiedziłem
        całe Nabeul, pojechałem pociągiem do Tunisu pozwiedzać i wylegiwałem sie na
        plaży całe dnie... i mam zamiar tam wrócić...
        Byłem z Triadą pozatym w Turcji, Izraelu i Egipcie i też nie mam żadnych
        negatywnych odczuć... Jak sie chce luksusów to trzeba bulić za wakacje 4000 a
        nie 1700 zł...
        Życzę udanych wakacji!!!
        • kariokax Re: Kto był z Triadą? 15.05.06, 18:45
          Wielkie dzięki Krzysiek.jestem podobnego zdania co Ty.Też trochę pojeździłam ale
          z Triadą pierwszy raz.Nie biorę wersji all bo bardziej zalezy mi aby coś w innym
          kraju zobaczyc niż przesiadywać w basenie i popijac darmowe drinki a na
          zapytanie co widziałaś gdzie byłaś odpowiadać w zasadzie w tym kraju nie ma nic
          ciekawego.Ja mam wykupiony hotel 4* i prosiłam o hammamet.Napisałes że byłeś
          pociągiem w Tunisie.Też mam taki zamiar.Czy są z tym jakieś kłopoty czy to
          prawda że trzeba wcześniej rezerwować bilety i czy można się z tunezyjczykami
          dogadać?
          • Gość: xkrzysiex Re: Kto był z Triadą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 20:26
            no to jak masz hotel 4**** to masz super i na pewno bedzie okey skoro ja miałem
            fajnie w 3*** a Hammamet jest atrakcyjniejszym turystycznie miejscem w Tunezji
            od Nabeulu, który nie jest jeszcze tak znany i oblegany jak Hammamet...

Co do pociągu to bez jakis specjalnych ceregieli po prostu poszedłem i kupiłem
            bilet do Tunisu. Wystarczy jak umiesz po angielsku kilka zdań a idealnie po
            francusku. To jednak miejscowości turystyczne więc obcokrajowiec kupujący bilet
            na pociąg nie wywołuje tam paniki w oczach i mówienia wolno i wyraznie po
            arabsku :))) W pociągu jechali sami Tunezyjczycy więc z dziewczyną byliśmy
            nielada atrakcją :) Pociągi mają takie jak nasze podmiejskie a to, że podczas
            jazdy ludzie siedzą na schodach przy otwartch drzwiach to fajny widok :)
            Wycieczka fakultatywna jest trochę wygodniejsza ale to już nie to, co
            samodzielny wypad...

Nie zapomnij zabrać z sobą zapasu trunków z wolnocłówki bo ciężko tam coś
            kupić... a wieczorami przydaje się... Poco przepłacać na miejscu, gdzie byle
            wino w knajpce hotelowej kosztuje stanowczo za drogo...
            A miejscowe piwo to już wogóle dramat... 2 euro za 2%vol...
            Udanych wakacji.

a teraz małe ciekawostki, które znalazłem w necie:

Hammamet (po arabsku „łaźnie”) to najchętniej odwiedzana miejscowość
            wypoczynkowa Tunezji. Jego głównym atutem jest plaża z bursztynowym piaskiem,
            oblewana intensywnie błękitnymi wodami Morza Śródziemnego, na których unoszą
            się surrealistyczne statki turystyczne, udające galeony.

Warto zauważyć, że hotele są niezwykle dyskretne – żaden z budynków hotelowych
            nie jest wyższy niż otaczające go drzewa: jest to efekt odpowiednio wcześnie
            narzuconych ograniczeń planistycznych. Nad miastem góruje niewielka, ale
            zachwycająca medyna, która dominuje ponad bardzo ruchliwym (zwłaszcza
            wieczorami), pełnym restauracji i sklepów centrum. Aby wypocząć w ciszy i
            spokoju, lepiej zaplanować urlop w mniejszych ośrodkach na północnym wybrzeżu
            lub w głębi przylądka.

Przemiana Hammametu ze spokojnej rybackiej wioski w kurort rozpoczęła się w
            latach 20. ubiegłego wieku, kiedy miejscowość odkryli Europejczycy. Obecnie
            pasmo ogromnych hoteli ciągnie się wzdłuż wybrzeża aż do specjalnej strefy
            turystycznej Yasmine Hammamet, 5 km na południe od miasta.

• kariokax Re: Kto był z Triadą? 15.05.06, 22:19
              Jeszcze raz wielkie dzięki.O alkoholu wiem...w zeszłym roku bylismy w Egipcie i
              wlasny alkohol ratowal zycie(zemsta faraona).A jak w samym Tunisie???W
              Kartaginie byłeś.Mam trochę informacji jak poruszac sie po mieście
    • sensi6 Re: Kto był z Triadą? 18.05.06, 11:35
      hej! byłam z Triada w Nabul, własnie wróciłam.Organizacyjnie bez
      zarzutów.Hotelik 3* blisko morza, czysto, miło, dobre jedzenie. Zadnych
      problemów. Pozdrawiam życząc miłego wyjazdu.
      • Gość: Aisza Re: Kto był z Triadą? IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 28.05.06, 20:16
        sensi6, napisz coś więcej o swoim wypoczynku w Nabul. Wyjeżdżam z przyjaciółmi
        za trydzień i po przeczytaniu kilkudziesięciu opinii na forum nabraliśmy
        stracha. Napisz w jakim byłas hotelu, jakie były warunki mieszkaniowe i na
        plaży, wyżywienie. Bardzo nam na tym zależy.
    • domi_mikolka Re: Kto był z Triadą? 29.05.06, 08:53
      my bylismy z Triadą na 7+7 (Tunezja i Libia) i trafilismy do hotelu pod Sousse
      w Porcie El Kantaoui - mieliśmy hotel 3*** i było naprawdę rewelacyjnie,
      właściwie żadnych zgrzytów, wszystko bylo jak należy. sami dużo jeździliśmy po
      Tunezji w czasie pobytu (bo pogoda nam się trafiła średnia) a na objeździe też
      bardzo nam się podobało. zresztą w zeszłym roku byłam z Triadą w Turcji i też
      byłam bardzo zadowolona, ja zamierzam z nim jeździć jeszcze wiele razy:)
      • Gość: Aisza Re: Kto był z Triadą? IP: *.legnica.wroclaw.pp / 195.205.145.* 29.05.06, 12:47
        Wielkie dzięki za pozytywna odpowiedź :) Mam nadzieje, że my tez tak trafimy.
        Pozdrawiam
    • nananana1 Re: Kto był z Triadą? 04.06.06, 22:06
      Byłam z Triadą w Tunezji w hotelu 3* i powiem szczerze, że jestem zadowolona.
      Spodziewałam się dużo gorszych warunków, a tu miłe zaskoczenie:) Polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka