Dodaj do ulubionych

Co to jest cud?

22.07.09, 23:27
Nie szpiluję, poważnie pytam :)
Obserwuj wątek
    • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:38
      cud - jest: zachwyca, zadziwia, zniewala (do wyboru) a logicznie ani
      naukowo wyjaśnić się nie da. Moja prywatna definicja.
      • twardycukierek Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:43
        zachwyca, zadziwia, zniewala

A jeśli nie, to już nie cud? :)
        • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:45
          powiedziałem, że to moja definicja. To, co dla mnie cudem jest, dla
          Ciebie może być bez znaczenia, niedostrzegalne, pospolite albo
          przypadkowe.
          • twardycukierek Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:48
            Dobra, skoro tylko dla Ciebie ta definicja, to wszystko gra :)

> przypadkowe.

Przypadek... to też może być cud, nie?
            • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:50
              a to chyba wyraźnie zaznaczyłem, albo mi się wydawało ;P

nie, to zupełnie inna kategoria
              • twardycukierek Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:52
                Tak, ale nie wiedziałam, że to wyklucza pytania i polemikę :)

Ok.
                • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:55

hej!, przecież sama podreśliłaś osobniczość tego określenia :)
                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:02
                    Czy to są wodoszczelne pojęcia? :)
                    • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:06
                      a skąd, mientkie i plasyczne jak wata cukrowa :D
                      • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:10
                        Ano ;)

ech, smutno mi, właśnie wycięli mnie i dwóch kolegów na innym forum za nic, tak
                        tak, nie śmiej się, za niewinność! I wrze we mnie kiedy ktoś tak anonimowo, po
                        prostu tnie. Za słowną zabawę.
                        Brrr.
                        • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:16
                          w tym wątku podobną sytuację jako cud określaś ;) Ale rozumiem,ze
                          tylko posty skoszowane zostały, nie całkowity ban.
                          • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:21
                            Tak, jako wielką ironię z językiem ;&
                            Posty poleciały bez powodu, bana nie ma, na razie. Słowne zabawy zabronione na
                            forum dla naukowców: śmiech po dziurki w nosie...
                            • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 12:58
                              tak też to odebrałem :D ale,ze Cię szpilnie użarło to też jak na
                              paterze albo poduszcze do szpilek widać.

I o ile przykro mi, że Tobie jest przykro,to słów zrozumienia nie
                              będę nadużywał, jako że powód albo jego brak znany jest Tobie, Twoim
                              kolegom i adminowi.
                              • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:05
                                Tak, to mnie zawsze boli. Tak już mam. Protestując kiedy wycinano innych czułam
                                się tak samo paskudnie potraktowana jak wczoraj, kiedy o mnie chodziło.
                                Cenię u Ciebie to, że nie kupujesz niczego łatwo, na ślepo, w worku... serio.
                                Nie szukam pocieszenia i dobrze wiem, że nie czytałeś naszych postów :) po
                                prostu wczoraj nie było mi do śmiechu i chciałam powiedzieć, dlaczego. Dzięki,
                                że słuchałeś :)))
                                • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:12
                                  zawsze słucham, na poważnie. Nawet jeśli żartuję.

Nie, nie kupuję. Nie staram się być miły (bo jestem! ;D), ani
                                  dzielić opinii tzw większości. Czasami coś zmilczę jeśli uznam ,że
                                  nie warto szpil z pochwy wyciągać celem jej skruszenia ;). W tym
                                  przypadku również. Przeczytałem tamten wątek. Nie mógłbym się pod
                                  nim podpisać w 100%, dopuszczam sytucje ekstremalne.
                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:18
                                    To dobrze :))

Wiem, wiem. Cenię to. Przeczytałeś zanim pocięli wczoraj???
                                    • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:22
                                      tamto TAM nawet nie wiem gdzie jest. W necie jestem ograniczoną
                                      ilość czasu więc nie bywam z wizytami za wiele :D

Mówię o Twoim Paranoicznym wątku :)
                                      • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:31
                                        A, ok, bo właśnie zdziwiona byłam. Teraz jasne :)

Dzięki, za szczerość. Zupełnie serio mówię :)
                                        • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:39
                                          takie przerasowane nazwy for odrzucają mnie, zalatują gettem i
                                          megalomanią i właśnie brakiem poczucia humoru. Pewnie nie mam racji,
                                          ale jakoś mi sprawdzać nie chce.

Inaczej nie umiem. Mogę najwyżej zatkać sobie paszczękę ;)
                                          • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:43
                                            Eeee, czy my aby o tym samym? Doktorat-nauka-uczelnia? :)

Ani mi się waż zatykać, bo zbanuję ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                            • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:48

nie mówię o żadnym konkretnym, o nazewnictwie.

sporadycznie mogę zmilczeć, jeśli to nie jest prawda należna :D
                                              jako,ze nie wszystko koniecznie powiedzieć trzeba, ale gdyby to
                                              miała być reguła, sam bym pomaszerował sobie lewa, prawa w siną
                                              dal :)
                                              • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:51
                                                Tak tak, ale Twoja ocena nazwy chyba dotyczyła konkretnego? Bo dość dużo i
                                                dosadnie napisałeś.

Rozumiemy się :) jestem pewna.
                                                • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:55
                                                  nie, kilka dumnych nazw miałem na myśli :D Na dwóch w taki
                                                  sposóbnazwanych forach nawet się odzywam. Na poczatku z przekory.

czasami się zdarza:D. I teraz ten cud nastąpił :D
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:59
                                                    No, wiedziałam, że jakieś konkretne masz na myśli... bo przyznam, że to gdzie ja
                                                    i koledzy piszemy ma dość skromnie normalny tytuł :)

Eeee, nie przesadzaj już ;)) nie jest tak tragicznie, co?
                                                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:03
                                                    :D:D:D:D.... :D:D

pewnie,że nie :D. Czy ktoś powiedział, że musi być inaczej? :D
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:07
                                                    Jeżu, a Tobie co??? Cieszę się, że tak rozbawiam, na zdrowie... ale co ja znowu
                                                    chlapnęłam???

:DDD

Nikt! ;DD
                                                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:35
                                                    przekomarzam się, nie żebym krew chciał wyssać szpila dziury
                                                    robiąc ;D
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:36
                                                    A proszę, nie przestawaj :))))

Pa na trochę :)
                                                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:48
                                                    mozesz na mnie liczyć.. w tej kwestii :D

pa !!
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 16:51
                                                    Liczyrzepa nie jestem ale... :DDDD

[img]https://www.hh.schule.de/metalltechnik-didaktik/users/luetjens/abakus/russland/ab13.jpg[/img]
                                                  • fedorczyk4 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:05
                                                    CUD zamawiam sobie w dwóch egzemplarzach. Jedeno Cukierkowe
                                                    Urządzenie Destylujące, drugi jako wylecznie mojego Pana Kota, czyli
                                                    kategoria cudów medycznych.
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:10
                                                    Witaj! :)
                                                    Ojej, co mu jest? :/
                                                  • fedorczyk4 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:21
                                                    Cześć:-)Guz w brzuchu, wielkości jabłka:-(
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:22
                                                    Ech :/ będzie operowany...
                                                  • fedorczyk4 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:25
                                                    Dodam jeszcze śe od lat zwracam sie do niego per ty Cudzie Natury.
                                                    Jest najniezwyklejszym kotem na świecie. Co udowodnił kolejny raz
                                                    wczoraj, uważnie śledząc na ekranie przebieg USG i słuchając
                                                    wszystkiego co mówił weto, który sam powiedział ze takiego klienta
                                                    jeszcze nie miał. Kot któremu tylko trzeba wytłumaczyć ze nic nie
                                                    boli i który daje sobie ogolić brzuch, a potem układa sie tak żeby
                                                    dokładnie widzieć ekran!
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:28
                                                    Rozpłynęłam się... to niesamowicie rozczulające :) Opowiem to wszystkim bliskim,
                                                    którzy mają koty.
                                                    Trzymam kciuki za niego!
                                                  • fedorczyk4 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:30
                                                    Dziękuję:-))
                                                    A temacie cudów to proszę bardzo, obejrzyjcie sobie moje trzy cudy
                                                    domowe:-)
                                                    fotoforum.gazeta.pl/u/fedorczyk4.html
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:34
                                                    Słoooodkie! Po prostu rozbrajają jak nic ;))) Szczególnie to:

fotoforum.gazeta.pl/3,0,1678987,2,3.html
                                                  • fedorczyk4 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:36
                                                    A tak, to wersja robocza Pana Kota:-)
                                                  • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 17:40
                                                    Nie mogę mieć kota... uczulenie ;/ ech.
                                                    Oby wyzdrowiał. Ile ma lat?
    • adept44_ltd Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:39
      kurde, nie wiem...
      • twardycukierek Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:45
        Może to, że jeszcze nie jesteśmy zbanowani na forum Doktorat, nauka uczelnia...
        Acha, jest 23:45 ;&
      • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:01
        Myślę, że jesteśmy tam niebezpiecznie blisko kwestii z Casablanki...
        :/
    • gapuchna Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:45
      Cud? - kiedy skończę zaczętą pracę i dopnę wszystkie rozdziały, to będę
      wiedziała, ze naprawdę doświadczyłam cudu.
      • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:50
        powodzenia :)
        • gapuchna Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:51
          o jeżu............................:((((((((((((
          • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:53
            Więcej wiary!! wszak wątek o cudach :D
            • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:53
              miłość jest cudem.
              • gapuchna Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:55
                A tak, masz rację, spełniona miłość graniczy z cudem....
                • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:57
                  a łzy? nie sa niesamowite? toz to cud nad cudy!
                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:59
                    mówisz o biologii?
                    • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:01
                      a nazwij to jak chcesz, moze dla Ciebie to byc biologia.

w sumie, ZYCIE CUDEM JEST.
                      • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:03
                        nie chcę nazywać, pytam.

a tak, nawet o tym piosenki piszą :D
                        • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:06
                          fizjologia polaczona z emocjami.
                          • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:07
                            to znacznie bardziej do mnie przemawia
                            • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:09
                              do mnie tez.
                              cudem jest nowe poczete zycie, takie male, kruche, delikatne, nowy czlowiek.
                              • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:14
                                wiesz, myślę, ze każdy pojmowanie i widzenie, a wręcz potrzebę cudu
                                nosi w sobie.
                                • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:18
                                  tak. dla kazdego to oznaczac moze zupelnoe cos innego. ale kazdy pragnie
                                  jakiegos cudu.
                                  one sie zdarzaja. nie kazdemu. nie wiem tez, dlaczego temu, a nie tamtemu.
                                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:20

wydaje mi się,ze każdemu, ale nie każdy go dostrzeże
                                    • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:24
                                      i nie kazdy opowiada o tym calemu swiatu. moze.
                                      czy zatem sa cuda male i cuda wielkie? czy po prostu cuda? dla kogos to moze byc
                                      cos zwyklego, a dla innego cud.
                                  • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:22
                                    Lipcu, przytulam cię mocno. Dasz radę ....
                                    • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:26
                                      musze. musze.
                                      ale na razie nie daje rady.
                                      • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:28
                                        Widziałam. To wyrzuć z siebie do ostatniej kropli i ulży, a przynajmniej
                                        zmęczenie fizyczne zadziała. Rozumiem cię, mam tak często.
                                        • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:29
                                          bedziesz?
                                          • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:35
                                            W sobotę do Niemiec wyjeżdżam. Nie mogę. Będę za niecały miesiąc.
                                            :)))
                                            Ale idź - oni sa tacy mili, szczególnie Ciamciaki :)
                                            • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 05:57
                                              wiem, znam ich...
                                              zobacze, moze..
                                              ps szkoda Gapuchna, szkoda..
                                              • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 08:07
                                                Lipcu, nie szkoda, bo tylko się odwlokło troszkę!
                                                Ja teraz siedzę cicho, bo namieszałam :))) - no miałam być na 100%, ale za 3
                                                tygodnie będę i poszalejemy wszyscy razem. Będzie silna grupa pod wezwaniem! :DDD
                                                W sumie dla mnie to niecałe 2 godziny, naprawdę bliziutko :) Odnajdziemy się :))))

IDŹ! - zajmiesz głowę czymś innym. Czy uwierzysz, ze mnie jedna osoba
                                                pomogła przestać myśleć o kimś! Zaczęłam myśleć o tej osobie :) i wolę to
                                                stokrotnie bardziej, niż ten ból sprzed kilku miesięcy :)))
                                                • 17lipiec1976 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 12:32
                                                  Gapuchnanaprawde miło bedzie mi Ciebie poznac:)
                                                  • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 22:41
                                                    Mam nadzieję, ze będzie nam miło wspólnie pokawować.... razem z Kawusią :))) I
                                                    nie tylko z nią! :)))
              • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:56
                pierwszym etapem cudu, te kolene, kurde są trudniejsze :D
            • gapuchna Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:55
              Fakt! zauważyłam, że czuje przed tobą respekt, Mabiwy :))))) Hmmmm...pełne
              zaskoczenie :)
              • mabiwy Re: Co to jest cud? 22.07.09, 23:57
                rany, a co ja Ci zrobiłem ?? :D
                • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:01
                  Skrzywdziłeś mnie! Zdeptałeś mą godność i cześć niewieścią!!!!!!!!!!!!!
                  (omdlewam, robiąc zeza rozbieżnego czy gdzieś w pobliżu stoi jakieś krzesło.....)

:DDD
                  • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:05
                    Tak? mhym , no to jakiś gruboskórny jestem, nie poczułem ;D
                    krzesło? nie załuj sobie, gapuchna, szezlog :D o, i sole
                    trzeźwiące ;D
                    • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:13
                      Oj, gruboskórny facet.... znaczy można kłuć? :)

Juz oprzytomniałam :)
                      • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:17
                        można, byle zabawnie :)

wapory odeszły ? :D:D
                        • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:18
                          Przeczytałam kilka twoich zdań i mam już - pasuje do ciebie:

Mabiwy, co to wisi i grozi :DDDD (niby, ze spadasz stąd nieustannie :D)
                          • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:21
                            co właśnie niniejszym czynię :D

dobrej nocy :)
                            • gapuchna Re: Co to jest cud? 23.07.09, 00:23
                              Dobranoc :)))) Człowieku na kartę magnetyczną :DDD
      • lupus76 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 09:49
        Cukierkowe Urządzenie Destylujące?
        • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 09:53
          Nareszcie :)

right said Lupus
          • lupus76 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 13:53
            Nareszcie
            co?
            • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:00
              Definicja CUDu, a co? :)

To ten sam Fred?
              • lupus76 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:06
                Nie, to ten
                nłodzian
                • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:09
                  Zraz zergnę...
                  • lupus76 Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:15
                    lepiej odsuń monitor z zasięgu plucia :D
                    • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:27
                      Hehehehe... :DD Pofyrtany.
              • mabiwy Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:07
                przepraszam,ze sobie pozwalam :D, (to jednorazówka :) ale to
                zdecydowanie rozwinięcie skrótu, coś jak sygnaturka flisy. Fakt, że
                udane :D
                • twardycukierek Re: Co to jest cud? 23.07.09, 14:08
                  Ależ proszę, komentuj! :D Tak tak.. rozwinięcie, racja. A ja się zwijam, ze
                  śmiechu ;DDDDDDDD

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka