Dodaj do ulubionych

a mnie sie wydawało

06.05.10, 17:13
Pisuję naEiR ,+,- 60 i innych ale zawsze mi się zdawało i zdaje ,ze
mam 35 lat.
Zaraz po świetachn złaspał mnie kaszel i tgemperatura n a które nie
pomogły ani bańki ,ni masaże ,ni porost islandzki .Rad niewola
poszłam do rodzinnej i ta mi powiedziała / całe szczęście,że męża
prz tym nie było /, że jej sie nie podobam . Dała mi skierowanie do
szpitala .Tam mi zrobili przegląd i okazało się ,że wszystkie wyniki
podręcznikowe a temp ok 39 stapni.
Zadysponowano gastroskopię /jestem 25 lat po resekcji żołądka i też
nic .W koncu kolanoskopia i tu siedział pies .Na jelicie grubym mam
nowotwór/ 1,5 x 8cm/ .Pobrali wycinek i we wtorek będzie wynik
badania .
Dzieci załatwiły mi na jutro wizytę u chirurga onkologa i mam
nadzieję ,że operacja będzie szybka i pomyślna .Mam tak wiele do
zrobienia.Jestem pełna optymizmu i dobrych myśli.Wiecie ,że jestem
optymistką .Wydawało mi się ,że jestem nie do zdarcia i tu nie mogę
się poddać .Bez względu na wszystko poddam się operacji i myślę ,że
świat przede mną otworem .aga
Obserwuj wątek
    • pragata Re: a mnie sie wydawało 06.05.10, 17:26
      ...Aga,

Ty się na pewno nie dasz choróbsku.Ja w Ciebie wierzę,bo masz tyle
      energii życia.Zawsze to w Tobie podziwiałam i nadal chcę Cię taką
      widzieć i podziwiać.
      Operacja jest konieczna,a rokowania z tego co wiem są dobre.
      Zadbaj o odżywianie teraz przed operacją - zresztą sama wiesz.
      potem też natura i jeszcze raz natura.

I pamiętaj,że zawsze jesteśmy z Tobą!!!
      • dede43 Re: a mnie sie wydawało 06.05.10, 21:31
        Będzie dobrze Aga. Twój optymizm, pozytywne nastawienie i nasze kciuki pomogą.
        • anoagata Re: a mnie sie wydawało 06.05.10, 22:14
          Aga,Twój optymizm i jeszcze pozytywne myślenie,uczynią cuda,też trzymam kciuki i
          pozdrawiam.
          • eurytka Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 07:25
            Może to jest jaki polip niezłośliwy?
            miałam robiona kiedyś kolonoskopie,
            i jeszcze kiedyś ustawioną operacje na mięśniaki macicy,
            ale sie wchłonęły.
            Zdrowia życzę.
            Pozytywne myślenie pomaga zwalczyć choróbsko.
            Jeśli pacjent chce żyć,
            to zaden doktor go od tego nie powstrzyma.
            • chochlik5 Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 08:44
              Mam wyciętą macicę i spory kawał jelita grubego. Woreczka
              żłóciowego też nie mam. Oczywiście są pewne komplilikacje
              funkcjonowania organizmu , ale da się żyć, Trzymaj się i nie
              pozbawiaj optymizmu.
              • polnaro Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 14:49
                Ago,...... dobrze, że zajrzałam.
                Ja sobie nawet nie wyobrażam Ciebie chorej, to tylko taka przeszkoda na drodze,
                przeskocz, no jeśli trudna, to odpychaj. Będzie dobrze, bo tak ma być i fajnie,
                że w to wszyscy wierzymy.
                Przesyłam Ci dobre myśli.
                Pisz co i jak, my tu Cię wspieramy wespół w zespół.
                • pragata Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 16:53
                  ...Aga,

i co Ty na to?

Dziewczyno, nie masz wyjścia - tylko droga do i po zdrowie przed Tobą!
                  • aga-kosa Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 19:06
                    Bóg zapłać dziewczyny za dobre słowa .
                    Dzisiaj byliśmy na "Cegielskiego" w Poznaniu i już mam ustaloną datę
                    na 24 05 na 7 rano.Dzieci zdążyły juz wszystko załatwić.
                    Przed 25 laty usuwano mi 2/3 żołądka i woreczek .Na sali leżała ze
                    mną 84 letnia pani głucha jak pień ,pyta co mi się stało więc jej
                    napisałam na kartce .
                    -Nie martw się dziecko -powiedziała współspaczka ;chlasną ,prasną i
                    wyrzucą.Mam jeszcze tyle ciekawych spraw przed sobą ,musi być
                    dobrze .Dziś na kolację jadłam jajecznicę z pokrzywą i planuję ,że
                    do 24 wszystkie moje posiłki będą zawierały to cenne ziele.
                    ps miałam zrobione badanie cholesterolu z rozbiciem na czynniki bo
                    powiedziałam lekarzowi ,że jestem optymalna - przyniósł zaskoczony
                    bo u 65 takich wyników nie widział .Do woja ,zażartował lekarz ,do
                    domu - zażartowała pacjentka .Buziaki .aga
                    • pragata Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 19:41
                      ...dla Agi w drodze po zdrowie,aby uśmiech i apetyt na życie
                      nigdy Jej nie śmiał opuszczać....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/dOCYm7Fs8lMgGd7SzX.jpg
                      • anoagata Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 21:41
                        Aga!! Mam tyle pokrzyw,napisz mi jak mam żreć tą pokrzywę i czy protezy przy tym
                        nie poparzę??? Pozdrawiam ciepło.
                        • eurytka Re: a mnie sie wydawało 07.05.10, 22:50
                          Zaparz wrzątkiembig_grin
                          • jaga_22 Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 07:36
                            Aga,Wszyscy Ci życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.Będzie dobrze.https://dodatki.xorg.pl/emotki/47.gif

http://i42.tinypic.com/qziyd1.gif
                        • super222 Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 08:16
                          Anoagato!!!!!
                          Niech cię nie kusi *żreć* takich chwastów.
                          Dla ludzi są inne artykuły spożywcze, a dla
                          pozostałych stworzeń - inne.
                          • aga-kosa Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 09:34
                            Moje Drogie Panie ,POKRZYWA ,to królowa wśród polskich ziół.W każdej
                            swojej części ma cudowne właściwości lecznicze .
                            Najlepiej zobaczyć w googlach.
                            Zrywasm od wczesnej wiosny do maja /stąd nazwa pokrzywa majowa/ po
                            pięć listków zeszczytu rośliny i to jest podatawowe źródło witamin i
                            soli mineralnych.
                            naturalnie zbieram daleko od "cywilizacji".Myję ,wkładam do garnka z
                            niewielką ilością wrzątku i krótko zagotowuje .Wodę wypijam lub
                            stosuję do płukania głowy lub stóp .Pokrzywę drobno siekam wkładam
                            na masło do tego gałka muszkatułowa ,sól ,pieprz i jajecznica .Jak
                            zrobię zaklepkę ze śmietany robi za szpinak do obiadu a i naleśniki
                            tym nadziać można .Do mielonych kotletów dodaje dużą garść na 1/2
                            mięcha ,zupa szczawiowa z pokrzywy smakuje wszystkim a i na zimę
                            liście i korzenie suszyc należy.aga
                            • pia.ed Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 16:07

Moj ojciec przy bolu krzyza a moze reumatyzmie biczowal sie
                              po golych plecach pokrzywami. Patrzec na to nie moglam ... ale
                              widocznie pomagalo, skoro robil to od lat ...
                              • chochlik5 Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 19:07
                                Zgadzam się. Pokrzywa ma również własciwości oczyszczające i jest w
                                obrocie sklepów zielarskich często w miesznkach ziołowych. Inne
                                pospolite chwasty też mają dzialanie lecznicze, z tym że
                                wykorzystywane sa różne ich części np. kłacze perzu, korzeń mniszka
                                lekarskiego (pospolitego mlecza, kwiat rumianka, kwiat nagietka,
                                miłorzab japoński, krwawnik, szałwia, korzeń kozłka, szyszki
                                chmielu, ziele melisy i szereg innych. Miałam swego czasu dostęp do
                                biblioteki na temat ziołoznawstwa i ziołolecznictwa. Niestety już
                                wiele zapomniałm. W pierwszych latach emerytury pracowałam w sklepie
                                zielarskim. To były jeszcze lata osiemdziesiąte.
                                • eurytka Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 19:35
                                  Wszelki nadmiar jest szkodliwy.
                                  Czasem najlepiej działa głodówka,
                                  ma najlepsze działanie oczyszczające,
                                  organizm spali wszelkie niepotrzebne złogi i komórki.
                                  • pragata Re: a mnie sie wydawało 08.05.10, 19:51
                                    ...Aga,
                                    a pamiętasz o pokrzywie białej?...
                                    • aga-kosa Re: a mnie sie wydawało 09.05.10, 10:57
                                      Jasnota biała lub pokrzywa głucha od lat mam zasadzoną na
                                      przychaciu na herbaty z candulą -nagietek pomarańczowy -ich płatki
                                      ususzone i zaparzone doskonałe przy schorzaniach kobiecych do picia
                                      i podmywania.aga
                                    • chochlik5 Re: a mnie sie wydawało 09.05.10, 11:13
                                      Czy to jasnota biała? Coś kojarzę, ale dokładnie nie pamiętam.
                                      Pamiętam jeszcze liście babki lancetowatej, prawoślazu. Wykorzystane
                                      do produkcji syropów. Ona te ziółka stosowane przy kaszlu. Działają
                                      wykrztuśnie i łagodząco. W tym czasie jak pracowałam w aptekach nie
                                      było jescze żeń-szenia, ziół szwedzkich, padmy, mumijo, herbaty
                                      Yunan działającej jak kawa,ale bezpieczniejszej. Później przemyslowi
                                      farmaceutycznemu to się nie podobało i odgórnie ograniczono w
                                      znacznym stopniu samodzielność przedsiębiorstw zielarskich. I to
                                      było przyczną upadku szeregu sklepów tej branzy.
                                      • pragata Re: a mnie sie wydawało 09.05.10, 11:21
                                        ...pokrzywa biała,czyli jasnota - pokrzywa,która nie parzy.
                                        Ma szereg cały zdrowotnych właściwości,a stosuje się ją jak zwykłą pokrzywę.Też
                                        do jajecznicy,naleśników,sałatek,surówek,jako posypki na kanapki,czy ziemniaki z
                                        zsiadłym mlekiem.

Tak tylko przypominam...
                                        • buziaczek-4 Re: a mnie sie wydawało 10.05.10, 00:00
                                          Medycyna zna różne przypadki.Nie zawsze to, co jest widoczne podczas badania jest tym .Nie martw się już i teraz. Głowa do góry.Życzę Pogody Ducha.Pozdrawiam serdecznie.
                                          • pragata Re: dasz radę!!! 10.05.10, 11:04
                                            ...droga trudna co prawda,ale tym słodsze będzie zwycięstwo...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/nf/mg/1vli/vJctJlZ5qL5BTHn8iB.jpg
                                            zdjęcie fotoforum gazeta
                                            • jana2706 Re: dasz radę!!! 10.05.10, 17:17
                                              Aga,tak,dasz radę !
                                              • chochlik5 Re: dasz radę!!! 10.05.10, 17:35
                                                Ważne żeby Twój organizm w pożywieniu otrzymywał wszystkie
                                                składniki konieczne do zachowania równowagi biologicznej, to znaczy
                                                odpowiedniąilość budulca to jest białka i składników mineralnych
                                                oraz stabilizatorow czyli witamin w odpowiednich proporcjach i
                                                oczywiście tlenu (ruch na świerzym powietrzu). Organizm silny
                                                poradzi sobie z różnymi paskudnymi choróbskami. Proponuję, żebyś
                                                przez google poszukała informacji o Herbalife. Warto wiedzieć. Firma
                                                powstała na bazie wspólpracy z instytutem NASA a właściwie z działem
                                                opracowującym pożywienie dla kosmonautów. Mam w tym temacie trochę
                                                doświadczenia.
                                                • eurytka Re: dasz radę!!! 10.05.10, 21:24
                                                  Stosuj to wszystko jeszcze kosmonautka zostaniesz,
                                                  byleby nie kosmitkąbig_grin
                                                  • aga-kosa Re: dasz radę!!! 11.05.10, 09:39
                                                    prawdopodobnie będzie dzisiaj wynik z badania wycinka .
                                                    Mamy za sobą chorobę córki i jej podejście do życia .Daje mi to
                                                    wiele otuchy i nadzieji ,że będzie ok. Dlatego sie z Wami
                                                    podzieliłam .Często mówimy o grypie , zapaleniu oskrzeli czy innej
                                                    chorobie a o nowotworach sie boimy . Jeśli lekarzom i mojemu
                                                    organizmowi się uda ,będę przykładem ,że można wyleczyć /córa miała
                                                    nowotwór węzłów chłonnych i ma teraz dwóch synów/.
                                                    Powiedziała ,że będzie bolało ,że po chemii będę się źle czuła ,już
                                                    mam jaj perukę no i jak w Sienkiewiczu mawiał pan Michał :nic to .aga
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 11.05.10, 10:56
                                                    ...tak Aga, " nic to "

"Niech pociechą dla nas będzie to,że żaden ból nie trwa wiecznie.
                                                    Kończy się cierpienie,pojawia się radość i tak równoważą się
                                                    nawzajem "

Albert Camus
                                                  • dede43 Re: dasz radę!!! 12.05.10, 06:59
                                                    Co z tym wynikiem Aga?
                                                  • aga-kosa Re: dasz radę!!! 12.05.10, 09:07
                                                    jest ,nie jest dla mnie miły ale specjalistka od tego typu
                                                    nowotworów powiedziała RŻNĄĆ . Ja jej ufam ,powiedziała ,że obawiała
                                                    się chłonniaka a tak to za 12 dni zasnę i potem obudzę się i będzie
                                                    dobrze.nie chcę żeby mi robili toto laparaskopem i tak nie ubieram
                                                    dwuczęściowego kostiumu na plażę.aga
                                                  • czarna12.3 Re: dasz radę!!! 12.05.10, 16:09
                                                    Aga, będziemy myślami z Tobą i jak tylko się obudzisz już po, to od razu wiedz,że my czekamy na Ciebie.Pozdrawiam.
                                            • aga-kosa Re: dasz radę!!! 12.05.10, 10:51
                                              Pragato piękna ilustracja .dam radę .aga
                                              • muraszka1 Re: dasz radę!!! 12.05.10, 18:18
                                                Aga,nie masz innej alternatywy,musisz wrócić do nas smile
                                              • pragata Re: dasz radę!!! 12.05.10, 19:15
                                                ...Aga,
                                                dopiero co włączyłam kompa,no ja nie mam żadnych wątpliwości,DASZ RADE
                                                Taki gejzer energii życia jaki w sobie masz nie pozwoli Ci na nic innego.
                                                Tylko obiecaj nam wszystkim tutaj,że przynajmniej raz dzienne się zameldujesz na forumku,co? Obiecasz?
                                                Zwalniamy Cię rzecz jasna na czas pobytu w szpitalu,ale wtedy może
                                                córkę uprosisz,może choć słowo od Ciebie kliknie? Co? Pogadasz?
                                                Przesyłam pozdrowienia dla córki...
                                                • anoagata Re: dasz radę!!! 27.05.10, 10:04
                                                  A czy trzymacie jeszcze kciuki za Age-KOSĘ!!!!
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 27.05.10, 19:09
                                                    ...nadal trzymamy za jej zdrowy i szybki powrót do zdrowia i do nas...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/0CWrU9P5fWsTjvLhaX.jpgJasnota biała
                                                  • marzena.sa Re: dasz radę!!! 06.06.10, 07:59
                                                    witajcie smile

czy juz wiadomo co z Agą?
                                                  • dede43 Re: dasz radę!!! 06.06.10, 10:33
                                                    No właśnie?
                                                  • aga-kosa Re: dasz radę!!! 08.06.10, 19:06
                                                    Wiadomo co z Agą!26 maja położyli mnie na wózku w szpitalu u
                                                    Cegielskiego ,i po 3 godzinach leżałam na sali pooperacyjnej.
                                                    Wycięli kątnicę ,wyrostek robaczkowy ,iles jelita grubego a to co
                                                    zostało zszyli z jelitem cienkim.Dzisiaj mnie wypisali i pan
                                                    ordynator kazał się
                                                    zgłosić za 10 dni. W czwartek zbierze się konsylium i ustalą co
                                                    dalej .
                                                    Podobno chemia nie jest konieczna ale córa powiedziała ,że jej też
                                                    kiedyś mówili ,że jest niekonieczna a potem żyła na
                                                    krawędzi .Stwierdziła że lepiej żebym pocierpiała na początku.
                                                    Ponieważ wcześniej 25 lat temu miałam wycięte 2/3 żołądka i teraz
                                                    tyle mogli by mi tam zrobić kieszonkę i torebki bym nie musiała
                                                    nosić .aga
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 08.06.10, 19:37
                                                    ...Aga,

no wspaniale Cię powitać tu znowu!!!

Córka świetnie się spisywała,ale już zaczynaliśmy wyglądać nowych wieści,bo i na blogu nic.
                                                    Córka ma rację,lepiej teraz na zimne dmuchać,słuchaj,mądrą masz córkę
                                                    a będąc już w domu sama zadbasz o naturalne terapie wzmacniające odporność organizmu.Jeśli masz ,znasz dobrego zielarza oddaj się w jego ręce i wiedzę,jego dopingu i zdyscyplinowania dla Ciebie też bardzo trzeba.Bo samej to zbyt trudno,gdy człowiek słabiutki,
                                                    pozdrawiam,
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 08.06.10, 19:41
                                                    ...dla Ciebie Aga uroda tęczowych kolorów....

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/oh/hh/ynmg/UYHyrPB3qwOzy8jCNX.jpg
                                                  • anoagata Re: dasz radę!!! 08.06.10, 22:20
                                                    Aga!!!! no i po wszystkim,przesyłam Ci życzenia i życzę zdrowia.www.youtube.com/watch?v=h1ip9MY0fu4
                                                  • dede43 Re: dasz radę!!! 09.06.10, 05:55
                                                    Cieszę się Aga, że najgorsze za Tobą.
                                                  • maria73 Re: dasz radę!!! 12.06.10, 00:21
                                                    Rany Aga !!!!!! Ciebie też dopadło !!!!
                                                    Nic nie wiedziałam.
                                                    Kiedy czytałam Twoje posty widziałam
                                                    okaz zdrowia.
                                                    Cieszę się że masz najgorsze za sobą.
                                                    Masz rację.Idż za ciosem.Ja jestem
                                                    zwolenniczką tej zasady.
                                                    Albo coś robić albo nie.
                                                    Będzie dobrze.Zobaczysz.
                                                    Zyczę Ci wytrwałości i pogody ducha.
                                                    To podstawa w drodze na szczyt...a tam
                                                    jeszcze tyle do zobaczenia.
                                                    Drapmy się zatem razem.
                                                    Serdeczności.Trzymam kciuki.
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 14.06.10, 18:20
                                                    ...trzymajmy się razem,wzajemne wsparcie jest takie ważne...

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/rf/mj/pdji/hbwWkYa8pAK5XmMadX.jpg
                                                    autor fotoart1 fotoforum gazeta
                                                  • metalin Re: dasz radę!!! 14.06.10, 21:42
                                                    Życzę Adze, żeby wygrała, nawet niech nie myśli, że się nie uda. Z każdym rakiem
                                                    można wygrać jak się ma dużą siłę woli no i trochę szczęścia. Aga to szczęście
                                                    na początek ma, ma dobre wyniki i jest optymistką TO WIĘCEJ NIŻ PÓŁ SUKCESU smile
                                                    Aga, dużo zdrowia i uśmiechusmile

Jestem z forum 40-50-latkowie czymiemy za Cię Aguś kciuka a nasze kciuki
                                                    lecznicze som smile
                                                  • marzena.sa Re: dasz radę!!! 15.06.10, 06:33
                                                    lecznicze som!
                                                    potwierdzam wszystko co Metala napisala, trzymiemy i zyczymy smilesmilesmile

• hania-k Re: dasz radę!!! 15.06.10, 09:26
                                                    pozdrawiam, zyczę duzo zdrowia, bedzie ok. Innej opcji nie
                                                    przewiduję. / podobnie jak metalin i marzenka - forum dla 40 i 50
                                                    latków/. Zazdroszczę optymizmu , poczucia humoru. Trudno uwierzyć,
                                                    ze jesteś poważnie chora. kiss
                                                  • polnaro Re: dasz radę!!! 29.06.10, 20:59
                                                    Co u Agi? Co?
                                                    Napiszcie, wiem, że będzie dobrze, ale chcę to przeczytać, że już po strachu.
                                                  • aga-kosa Re: dasz radę!!! 30.06.10, 09:35
                                                    Jestem po pierwszej chemii.Wyglada to tak ,że jadę w piątek na 9
                                                    rano i dostaję dożylnie 4 godz wlew potem tzw "maraton" 2x 22
                                                    godz .i do chaty.Widziałam inne panie z podobnym schorzeniem i już
                                                    po kilku seansach dzielnie to znoszą więc nie powinnam się nad sobą
                                                    rozczulać .Pan doktor ,który się mna opiekuje powiedział ,że jak
                                                    będę dobrze znosiła to ustawi chemię tak żebym z mężem mogła
                                                    pojechać na Rozpudę na spływ kajakowy koniec lipca początek sierpnia
                                                    z noclegiem na posiadłości Paca /tego od pałaca/-naturalnie mąż
                                                    będzie teraz siedział z przodu - będzie napędem i sterem a ja z tyłu
                                                    na zasadzie pasożyta.Teraz już mnie energia rozpiera i jest
                                                    fajnie.Pozdrawiam .aga
                                                  • muraszka1 Re: dasz radę!!! 30.06.10, 09:45
                                                    Aga,miło Ciebie widzieć smile
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 30.06.10, 13:49
                                                    ...Aga,
                                                    Ty jesteś farciara i w związku z tym masz ten spływ zaklepany tam na górze.Pan
                                                    doktor też się postara i ciesz się dziewczyno...

Może nam podeślesz parę fotek z widoczkami przyrody?....
                                                  • eurytka Re: dasz radę!!! 30.06.10, 14:58
                                                    Ale i tak przyjdzie kryska,
                                                    choćby na największego Matyska,
                                                    i wtedy, niestety, co wypowiecie kobiety?
                                                  • polnaro Re: dasz radę!!! 11.07.10, 21:04
                                                    Ago, jesteś wielka - zawsze to wiedziałam.
                                                    Twój optymizm niech świeci tu jak nasze lipcowe słonko; to co, że niektórzy wolą
                                                    chłody.
                                                    Jestem z Tobą i trzymam kciuki, pisz czasem tutaj....
                                                  • maria73 Re: dasz radę!!! 11.07.10, 21:16
                                                    Przyjdzie czas odejść - odejdziemy
                                                    ale póki co nie należy o tym myśleć
                                                    tylko cieszyć się życiem.
                                                    Co nam pisane to nas nie minie
                                                    bez względu na postawę jaką przyjmiemy dzisiaj.
                                                    Czy nie lepiej, przyjemniej i sensowniej
                                                    dostrzegać barwy dnia a nie tylko to że kiedyś
                                                    noc czarna nas ogarnie?
                                                    Aga - wszystkiego dobrego.
                                                    Ja też nie odpuszczam i nie myślę o szarościach
                                                    tylko o przyjemnościach które na mnie czekają.
                                                    Udanego spływu....przede wszystkim oby aura Ci dopisała.
                                                  • eurytka Re: dasz radę!!! 12.07.10, 08:15
                                                    Mnie dopada depresja czasami
                                                    w najmniej oczekiwanym momencie.
                                                    Niemoc mnie ogarnia taka, ciemności, że hej.

Zaczęłam chodzić za jakimi wczasami.
                                                    Zmobilizowałam się mimo wszystko, znalazłam.
                                                    Pojadę w drugiej połowie sierpnia,
                                                    taniej, mniej upałów,
                                                    chodzi mi o jod i morze.
                                                    Jest życie, nie ma śmierci,
                                                    jest śmierć nie ma życia
                                                    jak powiedział Epikur,
                                                    no ale zanim taka granica nastąpi,
                                                    czasem jest dużo cierpienia,
                                                    które nie jest ani życiem,
                                                    ani śmiercią.
                                                  • aga-kosa Re: dasz radę!!! 12.07.10, 17:14
                                                    Mam za sobą już dwie chemie .Jeszcze tylko 10.Po pierwszeju czułam
                                                    siE jak zbity pies ale tylko przez pierwszy tydzień . Teraz lepiej
                                                    to znoszę . Wiem ,że dobre szmopoczucie jest w moim mózgu.
                                                    Mam jeszcze wiele do zrobienia i będę to robić .Ogromnie
                                                    lubię ,kiedy ludzie dookoła mnie się uśmiechają i wiem ,że potrafię
                                                    uśmiech przywołać nawet u strasznego ponuraka . Mam kilkoro takich
                                                    znajomych ,którzy chcą ze mną pomilczeć .I to jest to .Jestem komuś
                                                    potrzebna .Dziękuję za zainteresowanie moją osobą.aga
                                                  • maria73 Re: dasz radę!!! 12.07.10, 17:18
                                                    I dalej tak trzymaj Ago !!!!!
                                                    Trzymam kciuki za Ciebie.
                                                    Będzie dobrze.
                                                    Musi być!
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 13.07.10, 12:25
                                                    ...Aga,

Ty wiesz,że będzie dobrze,jeszcze troche cierpliwości....

Popatrz na to " chłodzące " zdjęcie, trochę chłodniej?

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/de/ve/hlvo/EA5dJ3xtzcEcqorCkB.jpgfotoforum
                                                    gazeta
                                                  • pragata Re: dasz radę!!! 13.07.10, 18:47
                                                    ...autor Aga r.72 fotoforum gazeta

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/yj/bb/wvua/hsXHf38DwsQMKDiiYX.jpg

Aga to do Ciebie jak ulał.....
                                                  • eurytka Re: dasz radę!!! 13.07.10, 20:21
                                                    Nie wierzcie aż tak bardzo konowałom!
                                                    Mnie kiedys jeden ginekologiczny konował powiedział,
                                                    że jak nie pójde na operacje mięśniaków,
                                                    to pójdę do aniołków.
                                                    a potem,
                                                    w szpitalu okazało sie pod nożem chirurga,
                                                    że mięśniaki się wchonęły
                                                    i konieczność operacji nie zachodzi!
                                                    Jakże mądry był ten ordynator,
                                                    który sie mnie zapytał,
                                                    czy chce tej operacji czy nie.
                                                    Leżałam, głupot sie nasłuchałam,
                                                    np, że pęcherz mogą przebic i nieraz tak z pacjentkami było...
                                                    Woreczka żółciowego z kamykiem,
                                                    nie daję sobie zoperować od kilku lat.
                                                    Kiedyś przeczytałam takie rzeczy:
                                                    Czyszczenie wątroby,
                                                    oczyszczanie wątroby.
                                                    Poszukajcie sobie same,
                                                    ile samemu można sobie pomóc.
                                                    Wystarczy oliwa z oliwek
                                                    i sok z czerwonego grejpfruta.

https://www.avatarss.za.pl/nabloga/img/avatarss5457.gif
                                                  • maria73 Re: dasz radę!!! 13.07.10, 20:50
                                                    oj eurytko - moja teściowa też tak
                                                    leczyła sobie wątrobę i skończyło się to
                                                    nowotworem a wtedy już nie było ratunku.
                                                    Ja sobie usunęłam woreczek metodą
                                                    laparoskopową i po 10 dniach poszłam
                                                    do pracy.
                                                    Kiedy można domowymi sposobami to można
                                                    ale czasami warto p0osłuchać lekarza.
                                                  • polnaro Re: dasz radę!!! 14.07.10, 10:09
                                                    Ago, my Cię lubimy i dlatego nawet milczeć możemy z Tobą
                                                    bylebyś czuła nasze wsparcie.
                                                    Ty nie milcz jednak za długo, bo tęsknimy.
                                                  • eurytka Re: dasz radę!!! 14.07.10, 10:21
                                                    Nie wiem,
                                                    ja się boję szpitali, zabiegów...
                                                    Mnie się nie słuchajcie,
                                                    róbcie po swojemu.

Każdy swój rozum ma i wedle tego żyje.
                                                    znalazłam coś takiego,
                                                    jeszcze nie stosowałam.
                                                    www.candida.peet.pl/index13.php
                                                    i wiele innych podobnych sposobów.
                                                    naturafall.pl/oczyszczanie
                                                    warto poczytać,
                                                    niekoniecznie stosować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka