Dodaj do ulubionych

Rodzinny dom.

23.10.12, 09:25

Każdy z nas miał kiedyś rodzinny dom. Taki czy inny, ale miał. Ojca i Matkę miał /choćby przybranych/ którzy martwili się i pracowali byśmy głodni nie chodzili, wstydu nie przynosili smile myślę że Janusz Laskowski miał takich Rodziców, stąd ta piosenka. W podziękowaniu za to że jest i za to że taki jest. Poznałem Go gdy miałem naście lat. Przyszedł na Opolak i pośpiewał i pograł. Sympatyczny gość.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Rodzinny dom. 23.10.12, 09:35
      Taka pogoda i jeszcze ta piosenka,zrobiło mi się smutno.Taty nie ma już 30 lat,a mamy 20.
      Najpierw to oni stworzyli mi dom,a właściwie kilka,później ja im.
      Do końca byli ze mną.
      • 777.czarek Re: Rodzinny dom. 23.10.12, 10:00
        Nie bądź smutna oki ? wiary Jago smile wszyscy kiedyś odejdziemy i spotkamy się z tymi którzy odeszli. Moja Mama odeszła w 91 - przedwcześnie. Na raka piersi zmarła i tak wyszło że na sekundy przed śmiercią przytulałem Mamę i mówiłem - kocham Cię Mamo sad dziś chodzę na cmentarz i mówię - kocham Cię Mamo smile a Ojciec ma 90 i ma się dobrze - jeszcze pracuje smile ech takie życie. Jaguś nie smutnij się smile
        • iryska2604 Re: Rodzinny dom. 23.10.12, 10:15
          Za krótkie to zycie...Jeszcze sie człowiek nie nazył a tu pomału trzeba sie zbierac...
          Mój ojciec zmarł jak miałam 7 lat, przeżył zsyłkę do Kazachstanu a wrocił do Polski i po 5-ciu latach zmarł. Mamę miałam u siebie do końca - a już 10 lat mineło jak odeszła. 4 lata temu pochowałam syna. Wszystkie śmierci bolą a jednak kazda inaczej...
          • 777.czarek Re: Rodzinny dom. 23.10.12, 10:28
            Wszyscy czegoś doświadczamy. Bo musimy. Nie jestem ortodoksyjnym katolikiem /jak moja żona/ ale wierzę że tu to nie koniec. Jakąś taką mam wiarę w dodatku popartą paroma zdarzeniami. Masz ciężkie doświadczenia Irysko. Tak wcześnie stracić Ojca !! mój chwalić Boga żyje a ma skończone 90 lat i często opowiada nam trzem synom swoją przeszłość. Przyjazd przed wojną do Wawy /jako 16 letni leszcz/ by się urządzić. Okupację, Powstanie i wywózkę do Pruszkowa a później do Szczecinka. Kiedyś też odejdzie i On to wie i my wiemy. Póki co żyjemy i cieszymy się z tego smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka