Dodaj do ulubionych

Prezydent Lech Kaczyński nie żyje

10.04.10, 13:09
samolot którym lecieli zapalił się nad lotniskiem w Smoleńsku

www.gazeta.pl/0,0.html
Obserwuj wątek
    • ba-7 Re: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje 10.04.10, 21:03
      Przeżywam ten dramat od rana, nie mogę się pozbierać.
      Modlę się , wgapiam w ekran telewizora i czuję niewyobrażalny żal.
      Bronię się przed myślami o ostatnich sekundach życia tych ludzi.
      Będę pamiętać już zawsze ten podwójnie straszny dzień.
      • irenaki Re: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje 12.04.10, 08:36
        A ja oczom i uszom nie wierzę. Jeszcze mam w pamieci słowa dziennikarzy którzy
        nie zostawiali suchej nitki na Prezydencie. I dzis , ci sami mówią o jego
        zaletach, patriotyzmie,szlachetności.
        Lepiej by zamilkli... Co sie jeszcze musi stać abyśmy nauczyli sie siebie
        szanowac ?
        • zajbel Re: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje 13.04.10, 14:39
          Hipokryzja i przesada. Zginęło 96 wartościowych ludzi i nie ich wina że nie byli prezydentami. Ale ich rodziny odczuwaja stratę bardzo boleśnie. Nie lubie przesady, sama nie lubiłam Kaczyńskiego za jego małostkowość i zacietrzewienie, za pchanie sie wszędzie ale też jestem wstrząśnięta jego śmiercią, nie zapominam jednak o pozostałych i śmierć wszystkich traktuje jednakowo. Ale nie mogę znieść tego lukrowania wizerunku prezydenta, i dziennikarze i politycy prześcigają sie w pochwałach, więc dlaczego było tak żle skoro było tak dobrze? Czy nie czas skończyć z tym licytowaniem sie, kto lepiej o nikm powie? A teraz jeszcze sprawa pochówku, możecie ,mnie odsądzic od czci i wiary ale na Wawelu?
          • irenaki Re: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje 14.04.10, 09:23
            Decyzja podjeta i chyba nie ma odwrotu. Tak chciał Jarosław. I pokazał kolejny
            raz, ze ma gdzieś rodaków. A warszawiacy mysleli ze pójda z wnukami na Powązki 1
            listopada.... NO I ZGODA NARODOWA uleciala
            • ba-7 Re: Prezydent Lech Kaczyński nie żyje 16.04.10, 12:42
              Nie wiadomo od kogo pomysł wyszedł, ale już decyzja zapadła i tylko wstyd sobie
              robimy wzbudzając awantury.
              Co do decyzji, to o tym kto ma być pochowany w Katedrze na Wawelu, może
              decydować ostatecznie tylko Kościół, przecież tak jest ustanowione prawem,
              katedra, to katedra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka