Dodaj do ulubionych

Przykro to czytać

26.10.12, 09:52
- Siedzę za kratami i myślę, że to miejsce - w Biblii nazywane piekłem - jest tutaj, w Polsce - napisała do nas Ekaterina Lemondżawa, gruzińska dziennikarka imigrantka z obozu dla uchodźców w Lesznowoli

Więcej... wyborcza.pl/1,75478,12741561,Gruzinska_dziennikarka__Opowiem_calej_Europie_o_polskim.html#ixzz2AOC6gcmB

Przerażający artykuł.Ile zlego człowiek moze wyrządzic czlowiekowi...A co z miłoscią bliźniego? Nie wiem,czy robią to ludzie wierzący, bo przeciez Polska jest katolicka...To nie jest atak na wiarę ale na ludzi,którzy deklaruja sie ze wierzą.
Obserwuj wątek
    • jaga_22 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 10:31
      Wszystko można napisać,a że to nie jest kurort,to na pewno.
      • polnaro Re: Przykro to czytać 26.10.12, 11:43
        Jago, o obozach niemieckich podobnie wypowiadano się, nikt nie chciał wierzyć.
        • iryska2604 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 11:49
          Ja wierzę tej kobiecie. Znajac naszych urzędników i funkcjonariuszy róznej masci ( choć nie mozna uogolniac) dopóki moga pokazac ze oni rzadzą i od nich zalezy to to zrobią.Szkoda tylko ze kosztem słabszych.
          • drugi.super222 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 12:04
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12743061,Opolanka_miala_2_tys__dlugu_wobec_urzedu_skarbowego_.html
            Więcej mnie interesuje los polskich kobiet i dzieci.
            Dlatego wkleiłam ten link ... bo od rana myślę o tych dzieciach.

Dziennikarka powinna być natychmiast odesłana do kraju pochodzenia.
            Przekonała się, że najlepiej jest we własnym domu.
            Karygodne jest oczernianie społeczeństwa, które przecież żywi ją
            i daje jakie takie możliwości przetrwania.
            • alfredka1 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 12:19

Komentarze nieprzyjemne. Oby taki los waszsze dzieci nie spotkał.
              Nagle wszyscy kochaja polskie sierotki sad(
              • amityr Re: Przykro to czytać 26.10.12, 17:22
                Oni nawet nie chcą po sobie sprzątać.Był reportaż. Syf z malarią.Żarcie nie takie itd .Paniska.Na mordę wywalić i spoko. Z nich uchodźcy jak z p....gwóźdź.Podobnie z Cyganami. Nasi od rumuńskich są cwańszy i każą na siebie mówić Romowie.Za tamtych się wstydzą. Banda nierobów ,krętaczy i przekrętów. Fakt . Mogę to napisać bo miałem zięcia cygana.Cygan jak nie ukradnie ,to fujara. Okradną cygana to już całkiem z nim amen. Fakt ,że mają czyściutko w domach i nam się tego od nich uczyć.
                • iryska2604 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 18:16
                  Wydaje mi sie ,ze chyba za bardzo uogólniacie. W kazdej nacji zdarzają sie czarne owce. Nikomu nie jest miło jak za granicą mówia o Polakach - złodzieje. A często sa to ludzie którzy szukają godnego zycia - tak jak to robili kiedys Polacy.
                  A to o czym napisała super to juz w ogóle nie miesci sie w zadnych ramach i bedę się bardzo ciieszyć jak polecą jakies stołki .Jeszcze raz sie kłania bezmyslnosc, znieczulica i BEZDUSZNOSC URZĘDÓW. Teraz jeden zwala na drugiego - a ile podatników bedzie kosztowała cała akcja? Kto zagwarantuje ze dzieci nie beda sie po nocy zrywały ze snu?
                  • ewa9717 Re: Przykro to czytać 26.10.12, 20:33
                    Zgadzam się z Iryską w obu sprawach.
                    A niektórym przypominam, ze prawie od początku socjalizmu, a i teraz tylu naszych szuka lepszego zycia na Zachodzie. No ale my jesteśmy biali i nam się należy...
                    • polnaro Re: Przykro to czytać 27.10.12, 11:35
                      Ta mentalność Kalego..... macie rację, że opinia zawsze tak jakoś osłania własny tyłek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka