Dodaj do ulubionych

Rozbili samolot

10.11.12, 17:42
doświadczalnie, w celach naukowych, dokładnie obfotografowali na zewnątrz i w środku, przed, w trakcie i po katastrofie i film zrobili. Będzie jutro na Discovery Channel, o 18.00:
podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,12681283,Rewolucyjny_eksperyment_Discovery__kupili_Boeinga.html
Obserwuj wątek
    • amityr Re: Rozbili samolot 10.11.12, 17:51
      Oglądałem. Z naukowego punktu widzenia na pewno ciekawe i potrzebne.
    • zajbel Re: Rozbili samolot 10.11.12, 17:52
      I badania będą trwały miesiące a u nas żąda się natychmiastowych wyników. No i to stwierdzenie że tego nie da się obliczyć laboratoryjnie, A u nas banda pseudouczonych wrzuca do komputera wybiórcze dane i orzeka na cały świat o zamachu.
      • amityr Re: Rozbili samolot 10.11.12, 18:05
        No nie,@zajbel musiałaś zepsuć dość ciekawy wątek. Niech ci Matka Boska Szujska wybaczy.
        • jaga_22 Re: Rozbili samolot 10.11.12, 19:06
          To jutro,obym nie zapomniała.
          • jaga_22 Re: Rozbili samolot 12.11.12, 12:09
            Oczywiście zapomniałam wink ktoś oglądał?
            • zajbel Re: Rozbili samolot 12.11.12, 13:07
              Tego nie oglądałam ale oglądałam dośc dawno temu film dokumentalny z serii o katastrofach lotniczych jak robiono próbę z samolotem ścinającym słupy na pasie startowym . I te słupy łamały się jak zapałki ale skrzydła też poodpadały. Na tej podstawie wnioskowano bodajże o winie lub nie pilotów. Film krąży gdzieś po youtube bo na któryms forum podawano do niego link. Do tego też jest link ale nie pamietam gdzie.
              • jaga_22 Re: Rozbili samolot 12.11.12, 13:10
                Dzięki Zajbel.
                • brofran Re: Rozbili samolot 12.11.12, 15:23
                  Widziałem i powiem że takie warunki to nie są realne , raczej " laboratoryjne " . Podobny manewr wykonał kpt. Wrona w Warszawie , tyle że ze schowanym podwoziem. Można oczywiście przez taki eksperyment dokładniej prześledzić co się dzieje wewnątrz , bo i kamery i czujniki i czarna skrzynka. Od razu zauważono np . że kable prowadzone pod sufitem samolotu utrudniają ewakuację. Wczoraj oglądałem katastrofę mniejszego samolotu w którym desperat zastrzelił obu pilotów . Maszyna pikowała w dół z 6 km. Obraz zniszczeń diametralnie inny - wszystko rozbite na fragmenty poniżej 30 cm . Każda katastrofa jest inna.
                  • zajbel Re: Rozbili samolot 12.11.12, 20:32
                    www.youtube.com/watch?v=WsuTkGibLmI
                    To ten ze słupami
                    • zajbel Re: Rozbili samolot 12.11.12, 20:34
                      www.youtube.com/watch?v=z8euEcCEHjo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka