super.halusia 28.09.14, 09:23 ja poszłam na łatwiznę-pomidorowa Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 28.09.14, 11:29 A tak na marginesie,gdzie tkwi błąd,że są ignorowane wątki? Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 28.09.14, 12:06 Żaden wątek nie jest ignorowany. Tylko nie siedzi się przecież cięgiem przy komputerze. Do kościoła trzeba iść, spacer zaliczyć bo piękna pogoda. Obiad mam dzisiaj u dzieci, to pewnie będzie jakaś niespodzianka. Każdy tutaj pisze o czym chce. Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 30.09.14, 13:40 Wątróbka drobiowa z cebulką + ziemniaczki + surówka z marchewki i jabłuszka, z odrobiną soku z cytryny. Ziemniaczki właśnie *dochodzą* ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 30.09.14, 13:58 a ja wykończyłem pomidorową , na amen . Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 01.10.14, 10:35 Pomidorowa (lubię ze świeżych pomidorów) z grubym makaronem. Drogie danie było wczoraj, dzisiaj obejdzie się bez drugiego dania. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 01.10.14, 13:28 Zielonogroszkową na świeżych kościach wieprzowych. Na talerzu posypię taką zmiksowaną zupą skwareczkami z wędzonego boczku z cebulą na złoty kolor. Na drugie - będą te kości do ogryzania. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 01.10.14, 15:21 Och! Aga-koso ... to Ty będziesz miała lepszy obiad. Bo u mnie na drugie - nic ... PS. Zaczyna mi się rysować pewna idea tego wątku. Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 11:15 Wczorajsza zupa pomidorowa. Tylko kluski dogotuję. Na drugie danie ... nadal niczego nie planuję. A co? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 12:01 a ja na obiad pójde na spacer z psem może cos cyknę do aparatu telefonicznego Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 16:49 Kapuśniaczek i placki ziemniaczane były Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 17:02 Jutro będą u mnie placki, bo piątek. W piątki nie jem mięsnych potraw. Dlatego te placki i tylko kompot. Zupę jadłam dwa dni Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 17:06 nie jesteś osamotniona,ja też Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 19:29 Mąż przychodzi z pracy i pyta żonę: - Co na obiad? - Nic - Wczoraj nic i dzisiaj nic ?! - Bo ja gotowałam na dwa dni. Placki na jutro mniam, mniam, ale muszę też śledzie zagospodarować - może sałatka żydowska... aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.10.14, 19:48 Trzy kobiety: 30, 40 i 50 - letnie spotykają się w barze i szukają rad na poprawienie swojego życia seksualnego. Wpadły na to, że ubiorą się w latex i szpilki. Na drugi dzień spotykają się w tym samym barze i opowiadają jak poszło. Zaczyna najmłodsza. - U mnie świetnie. Maż wrócił, zobaczył mnie, zerwał ze mnie wszystko i w sypialni kochaliśmy się 2 godziny. Druga na to: - U mnie też fajnie, wprawdzie trochę krócej, ale dawno się tak nie kochaliśmy. Trzecia siedzi cicho, ale nagabywana odpowiada: - Dajcie spokój. Jak wpadł i zobaczył mnie w latexie i z pejczem obok drzwi do sypialni spytał: CO NA OBIAD BATMANIE. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.10.14, 08:09 Domowy kucharz proponuje zupę kurkową Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.10.14, 16:46 Krem z brokuł i na dodatek wczorajsze zimne kotlety schabowe zamiast opiekanego chleba z czosnkiem. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 08.10.14, 11:07 Krupniczek z kaszy *perłowej* drobniutkiej. Naleśniki z jabłkami, które obecnie pocięte w drobną kostkę, smażą się na wolnym ogniu. Schabowy zamiast chleba? takie cóś tylko aga-kosa mogła zaserwować. Lubi eksperymenty ... oj lubi ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 08.10.14, 12:27 Co ci powiem to ci powiem ,ale ci powiem , że mam taki sam obiad Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 08.10.14, 13:37 A skąd . Ja zaczynam obiad gotować o 10.00 Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 10.10.14, 11:49 Zupa ogórkowa z ziemniakami. Fasolka strączkowa polana masłem z bułką. Pani w warzywniaku powiedziała, że bez wąsów i bardzo smaczna . Zobaczę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 10.10.14, 16:58 Byłam z psem w lesie. Nazbierałam podgrzybków. Była pizza na dużą blachę. Resztę ( 2.3) zamrożę) Do picia był sok z jabłek z sokiem z owoców róży. Reszta soku w słoikach na zimowe dni. aga Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 11.10.14, 18:45 Na jutro planuje kapuśniaczek i placki ziemniaczane Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 11.10.14, 19:43 Niedziela ... i bez mięska? A kapuśniaczek to na czym? Wkładka z czego? Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.10.14, 09:02 Karkówka pokrojona w kostkę,surowa papryka,koper zielony,natka pietruszki,czerwona cebula podsmażana Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 13.10.14, 07:58 Zupa pomidorowa ... z ryżem ...starczy Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 13.10.14, 11:54 Gdzieś tylko zupa, a u mnie tylko 2-gie danie. To się nazywa zgranie ... Wątróbka drobiowa z cebulką, ziemniaki, surówka, kompot. Zupy dzisiaj nie będzie. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 13.10.14, 12:17 To chyba jakiś żart,bo ja mam to samo na obiad Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 09:39 W zasadzie nie mam jeszcze pomysłu na dzisiejszy obiad. Trzy palniki zajęte garnkami ... gdyby jeszcze czwarty zapalić - nie wyobrażam sobie tego żaru. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 12:30 a jakby zmieszać zawartość tych garnków ? Opanowało mnie lenistwo , dziś rosołek z kostki Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 12:50 Zostały mi ziemniaki z przedwczorajszego obiadu. Będą kotlety ziemniaczane polane podgrzybkami w śmietanowym sosie. Do popicia kompot z jabłek aga PS: Teraz są tanie jabłka - mam swoje. Spady obieram , tarkuję (szczeliną w tarce ) na plastry wkładam do suszarki od grzybów, lub do piekarnika z termoobiegiem. Najpierw na 100 stopni a potem po 10 min na 50 z uchylonymi drzwiczkami. ALE CZIPSY! aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 15:39 Nooo? kotletów ziemniaczanych nie znam. Robiłam już z kapusty młodej ugotowanej, z jajek na twardo ... ale z samych ziemniaków nie znam. Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 15:36 sagittarius954 napisał: > a jakby zmieszać zawartość tych garnków ? > Opanowało mnie lenistwo , dziś rosołek z kostki ------------- to wszystko w odpowiednim czasie znajdzie się na pojedynczych talerzach, ale gotować musi się osobno. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 15:50 Super 222, Google ukradli ? Wpisz kotlety z ziemniaków. Rodzinka to lubi i ziemniaki są wykorzystane. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 14.10.14, 16:05 Ale tego ... muszę wypróbować. A te są z kalafiora Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 18.10.14, 15:48 Krupnik. Na jutro: kotlety mielone, duszone w sosie własnym. Polędwica duszona. Marchewka w kostkę krojona gotowana. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 18.10.14, 18:01 Obiad gwizdany : co się gwizdnie to się zje Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 19.10.14, 09:39 Chciało mi się upiec babkę ziemniaczaną. Dziś jedziemy do wnuków na imieniny więc babkę biorę jako ( uzgodnioną)atrakcję do obiadu. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 20.10.14, 12:47 Kasza gryczana i kotlet mielony duszony w sosie pomidorowym (wczorajszy), pieczarki marynowane i pomidor. kompot z jabłka i suszonych śliwek. Zupy dzisiaj nie będzie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 21.10.14, 14:01 Idziemy do zaprzyjaźnionych seniorów w sąsiednim powiecie. Będą pyrki, schabowy i modra kapusta, albo zasmażana z jabłkami. Potem pewnie słodkie, kawa/herbata, owoce, napoje. Napitki we własnym zakresie. aga Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 21.10.14, 14:33 resztki z lodówki Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 21.10.14, 19:16 Ruskie pierogi i kapusta zasmażana Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.10.14, 18:13 W klubie mieliśmy "Smaki dzieciństwa" Polewka i pyrki w mundurkach z gziką aga Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.10.14, 21:55 I Danie - zupa kalafiorowa II danie - kopytka z pieczonym kurczakiem , marchewka z groszkiem . III danie - skrzydełka pieczone po diabelsku z buraczkami . IV danie - ryba smażona z ogórkiem kiszonym podwieczorek - paczek z herbatą Kolacja misa mięs z kalafiorem w sosie beszamelowym . pomidor z mozarellą i gorącym boczkiem Ryba wędzona z bagietka nacierana czosnkiem deser Taca mandarynek , kawa herbata Pożegnanie Rąsia klepka w plecy spacer w towarzystwie psa . Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 25.10.14, 19:27 zupa szczawiowa,placki ziemniaczane Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.11.14, 12:27 Wczorajsza zupa ogórkowa z kaszką, ugotowaną tak, że można było kroić w kostkę. I ... dawno nie było placków ziemniaczanych, to sobie dzisiaj zaserwuję. Muszę się przyznać, że placki ziemniaczane bardzo mi smakują gdy pada deszcz. A dzisiaj pada. W dodatku piątek - b.m. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 09.11.14, 10:16 Rosół z kaczki i wołowiny Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 09.11.14, 18:19 Koncert życzeń. Dzieci z dziećmi przyjeżdżają; bigos ze słodkiej i kwaśnej kapusty z grzybami i śliwkami, sałatka warzywna, gołąbki z ryżem, babka ziemniaczana i karkówka to na jutro, zupa cebulowa z grzankami na rosole z cebulką przesmażoną na gęsim tłuszczu, piernik z marchwi, ciasteczka ze skwarek i jutro kupię jeszcze"rogale Marcińskie". Młodym na życzenie zrobię frytki lub ziemniaczane placki, ale wtedy musiałaby być pomidorówka lub wspomniana przez kogoś szczawiowa. aga Odpowiedz Link
super.halusia Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 09.11.14, 18:44 ; bigos ze słodkiej i kwaśnej kapu > sty z grzybami i śliwkami, sałatka warzywna, gołąbki z ryżem, babka ziemniaczan > a i karkówka to na jutro, zupa cebulowa z grzankami na rosole z cebulką przesma > żoną na gęsim tłuszczu, piernik z marchwi, ciasteczka ze skwarek i jutro kupię > jeszcze"rogale Marcińskie". same pyszności Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 11.11.14, 10:17 U mnie proza nóżka kurczaka, marchewka gotowana, ryż. kompot. Ago - nikt tak nie potrafi, nawet skrzydełka po diabelsku ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 11.11.14, 13:18 Obiad ? Melduję że już po Kasza była gryczana z kawałkiem chabaniny duszonej Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 13.11.14, 08:19 A co tam pora z pomidorami gruntowymi wziąć rozbrat więc pomidorowa , kluski własnej roboty i na drugie pierogi z mięsem , bo zapomniałem o nim i jeszcze dwa dni i samo wyjdzie z lodówki . Tak więc na klikanie znów zostaje mało czasu Odpowiedz Link
babciajadzienka Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.11.14, 11:39 chyba tez zrobie dzis pomidorowke. Usmiechnelabym sie dawniej. Teraz mnie to... odrzuca. Tak, tak. Czlowiek to cialo fizyczne + suma doswiadczen. Wszelkich. Siedze w ciepym domu. Maz pochrapuje cicho. Nadchodzi juz ranek. Mrozny, mam nadzieje spokojny dzien. Tyle sie wydarzylo. I bedzie wydarzac poki zyje, Poznalam ciekawa imienniczke. O co za Babcia. Taki zuch. Kobieta z krwi i kosci. Chcialabym tak wygladac za 20 lat. Jaki wigor, jaki wyglad. Cale zycie ciezko pracowala, zyla skromnie. To jest ciekawe zycie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.11.14, 12:42 Wątróbka drobiowa + wczorajsza gotowana marchewka + 2-3 ziemniaki. Zupa będzie jutro. PS. Czy babciajedzienka może przybliżyć postać imienniczki? Czym się zajmuje, dlaczego tak imponuje? PS2. Serdecznie witam na forum. Jeżeli akceptujesz formę tego *cichego*, to proszę - pisz często. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 13.11.14, 08:56 Co się z "gościowego menu" udało wpakować dzieciom do słoików - to się dało. ( jak ja się męczyłam i gotowałam - to niech teraz się męczą i jedzą ) Teraz trzeba jeszcze zagospodarować resztę. Wczoraj, aby odpocząć, byłam z psem w lesie i przyniosłam kurki oraz kanie czubajki (sowy). Podgrzybków jest wiele ale z"mięsem" - To mam dzisiaj obiad z lasu. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 19.11.14, 12:08 A dzisiaj to ja będę miała na obiad: barszczyk buraczkowy zabielany + ziemniaki oraz kopytka odsmażane, bowiem robione były w dniu wczorajszym. Nie mogę powiedzieć żebym się dzisiaj napracowała przy obiedzie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 19.11.14, 13:10 To ja poszedłem na łatwiznę zupka ogórkowa wczorajsza i trzy kanapki z mielonką , hm...nie jestem zadowolony Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.11.14, 08:31 Zupę gulaszową serwuję i na drugie pieczonego kurczaka z frytkami z marchewką gotowaną , chociaż marzy mi się mielone udko też kurczaka w piersi upichcone w parze lub upieczone w sreberku ze szpinakiem . Czyli jaka nazwę dać temu daniu ? Srebrny kurczak w połowie zmielony zawinięty w delikatną pierś przełożoną szpinakiem a jeszcze krócej ? Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.11.14, 11:41 Zawinięty w delikatną pierś - może być? Pacz Pan - zniknęła nam Halusia, która założyła wąteczek, a my ciągle gotujemy. Dzisiaj u mnie: wczorajszy krupnik, dzisiejsze kotlety mielone i duszone w sosie własnym z grubym makaronem. Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 12:27 Jakieś resztki wczorajszej grysikowej. Wątróbka wieprzowa, ziemniaki i ogórek kiszony. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 12:46 Może bym wpadł do ciebie co? Jakoś mi tym ogórasem zapachniało ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 13:22 Tak jakoś tęsknie napisałeś o tym ogórku. Poczekamy aż w tej samej skali zatęsknisz do mnie. Kupię całą beczkę ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 15:25 Ty masz właściwości mordercze , kisić byś chciała Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 15:08 A u mnie dzisiaj flaczki z bułką Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 15:24 Ale domowej roboty czy z torebki ? Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 16:58 Czy flaczki mogą być w torebkach? Nie widziałam. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 17:24 Jak to u Ciebie nie ma takich pół przerobionych ? Albo sojowych z malutkiej torebeczki ? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.11.14, 17:41 Myśmy też dzisiaj jedli flaczki. Kupiłam gotowe. Chciało mi się zrobić dzisiaj własnoręcznie majonez i z niego sos tatarski. aga Odpowiedz Link
super.222 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 27.11.14, 11:21 Zupa ogórkowa z ziemniakami. Naleśniki z serem, opiekane i posypane cukrem pudrem. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 27.11.14, 12:32 Kopytka ze skwarką plus ogórek kiszony Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 27.11.14, 12:41 Zostawiam sobie miejsce na menu na imprezie. Jak zjem w domu to później się tylko patrzę jak inni jedzą. aga Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 27.11.14, 14:41 sagittarius954 napisał: > Ale domowej roboty czy z torebki ? Oczywiście ,ze domowej roboty. Nie uznaje niczego z torebki,to sama chemia. Odpowiedz Link
sagittarius954 Królowa polskich zup 29.11.14, 11:25 Jak dla mnie to wszechwładny rosół z kury , właśnie gotuję Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 29.11.14, 11:44 Gotuję kapustę kiszoną, ale nie na jakiś tam bigos, lecz zasmażana bez ogromnej ilości mięsa. Dodaje się liść laurowy, ziele angielskie, cebulkę w kosteczkę, a później zasmażka i ciut koncentratu pomidorowego. Do tego karkówka duszona w sosie własnym - prześliczny brązowy sos mi wychodzi. Tylko nie wiem jak ja wywietrzę mieszkanie po gotującej się kapuście. I czy w ogóle będę mogła dzisiaj ją jeść? Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 30.11.14, 15:00 To. co wczoraj, ale rozszerzone przez zupę pomidorową z grubym makaronem. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Absolutnie polskie danie 30.11.14, 19:33 Jeszcze rosół, który zostanie zamieniony na zupę pomidorową Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 02.12.14, 14:32 Wczorajsza zupa pomidorowa z ryżem. kaszanka smażona z cebulką i kapusta kiszona gotowana. Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 07.12.14, 14:42 Pomidorowa z makaronem. Kotlet schabowy, marchewka gotowana, malutkie kluski śląskie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 14.12.14, 13:32 Ogórkowa z ziemniakami. Udko duszone, ziemniaki, buraczki zasmażane. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Absolutnie polskie danie 14.12.14, 15:39 herbata , myślałem że mam zieloną bo moja zona bardzo lubi dobre herbaty a le nie więc tylko , tradycyjny lipton mi pozostał Odpowiedz Link
super.222 Re: Absolutnie polskie danie 27.12.14, 13:29 Ulepiłam jakieś 60 pierogów z mięsem żeby się nie popsuła wołowina z rosołu. Gotuję też cieniutki krupniczek z dużą ilością warzyw, bo jak kogoś brzuszek boli, to mu kaszka brzuszek goi. Odpowiedz Link
super.halusia Re: Absolutnie polskie danie 27.12.14, 14:09 Ja pierożki robię z surowego mięsa Odpowiedz Link
marii51 Re: Absolutnie polskie danie 27.12.14, 20:45 pieczone gołabki zostaly mi postne- ale ciut dorzuciłam kaczki smalec Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Absolutnie polskie danie 29.12.14, 19:20 Byliśmy na imprezie: zupa serowa z grzankami , tradycyjny schabowy i surówki a potem szarlotka, kawa, wino... aga Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Absolutnie polskie danie 31.12.14, 10:48 Wczoraj też byliśmy na imprezie szumnie zwanej " Bankietem sylwestrowym" z tańcami i szampanem. Dziś więc będzie kurczę pieczone i surówka z kiszonej kapusty. aga Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Absolutnie polskie danie 06.01.15, 13:02 U mnie dzisiaj karp ,frytki i surówka z kiszonej kapusty. To juz ostatnia porcja zamrożonego karpia. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 20.01.17, 10:17 Kocham rybe ,ale dziś przegrała z naleśnikami nadziewanymi duszoną cebulką, boczniakami ze szpinakiem , czosnek msól i pieprz dla smaku , podlane śmietaną . Dziś pół 18% i pół paczki 30-stki . Już mi slinka cieknie chodź nadzienie jeszcze na patelni dochodzi Odpowiedz Link
voxave Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.02.19, 09:39 Rosól bo jem go 3 dni i nie muszę gotowac czesto Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 03.02.19, 06:55 voxave wspomnienia z kilku dni..... ha ha totak jak ja ale z kapustą kiszoną z grzybani, najbardziej smakowal mi rosół z tej kwsnej kapusty po mrożnym spacerze, i kapuata poszła na taras- i dostalam smaczku na leczo z fasoli z warzywami Odpowiedz Link
voxave Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 05.02.19, 08:38 Dobre ,drugim moim hiciorem jest kapusniak z kiszonej kapusty taki chudy ale lubimy i już,mozna jesc tez 3dni. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 30.05.18, 05:11 zupa grzybowa krem z makaronem , a na drugie młode ziemniaki, karkówka w piwie , buraczki z papryką lub kefirek , jest wybór ... na przystawkę pieczarka panierowana z ryżem zawiniętym w dojrzewającą szynkę . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.06.18, 17:55 I . zupa pomidorowa z ryżem II. pierś z indyka z szparagami w jogurcie z czosnkiem i solą III. pucharek południowych owoców w jogurcie słodkim . Czy mnie się zdaje czy jakoś gotować przestaje mieć ochotę ? Ach to lato .... Odpowiedz Link
voxave Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 05.02.19, 08:39 Ja cieeeeeeee.Jak mówił Jeden Taki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 05.02.19, 19:34 Ojej , czyżby ci coś z menu nie smakowało ?? Ja tam mogę ..... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 08.06.18, 16:41 I zupa owocowa z makaronem II. schab duszony w pieczarkach, młode ziemniaki , sałatka wiosna idzie z resztkami fety III. ciasto z truskawkami , kompot z truskawek . Niech zyja truskawki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 19.06.18, 20:32 I zupa z botwinki II udziec z indyka pieczony , młode ziemniaki z koprem , siadłe mleko lub sałatka pana Zbyszka III lody Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.06.18, 17:06 I zupa fasolowa II pieczony kurczak , młode ziemniaki , surówka z marchewki i jabłka III sernik krakowski , herbata. Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.06.18, 20:44 Widzę, że tu się ktoś dobrze odżywia i czy sam gotuje? Czy to tylko propozycja obiadku? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 26.06.18, 21:01 To nie są propozycje, to się gotuje i zjada Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.07.18, 16:14 Przydałby mi się taki kucharz z zapałem do gotowania. Można pomarzyć? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 02.07.18, 17:17 Nie ma żadnych problemów z marzeniami . A jesli sa marzenia, to należy je spełniać inaczej staja się tylko pocztówką w pamięci . Gotowanie dla kilku osób nie sprawia żadnego kłopotu a daje wiele radości , ponieważ jest czas na wymyślanie dań i dopasowywanie ich do smaku jedzących . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 04.07.18, 19:28 I. Kapuśniak z kromką chleba razowego II.Potrawka z indyka i dzika , młode ziem. z patelni , sałata w sosie jogurtowym. III. Naleśnik z dżemem lub borówką , herbata , kawa . Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 06.07.18, 14:02 Nie powiedziałabym, aby codzienne gotowanie, dla wielu osób, było aż tak przyjemne. Stanie i gotowanie, stanie i gotowanie...et.. U mnie młode ziemniaczki z kefirem, przy tej pogodzie. Na deser ciasto wiśniowe z kruszonką do herbatki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 06.07.18, 22:08 Kilka to nie wiele osób , no chyba że ty masz rodzinę ...rozwojową Kilkanaście osób ?? Między kolejnymi garnkami można wiele rzeczy zrobić , np włączyć internet i surfować sobie do woli . Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 12:47 Czy przypadkiem Twoje gotowanie z surfowaniem nie skończyło się na tym, że jedzonko znalazło się w śmietniku. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 14:19 W żadnym wypadku . Jeszcze mi się nie zdarzyło abym cos musiał wyrzucić dlatego że zaniedbałem gotowanie . Mogę zaniedbac jedzenie co już przytrafiło mi sie kil...kadziesiąt razy?? Może kilkaset .... Nie jest to powód do dumy ,ale .... W każdym bądź razie domownicy dostają papusiu na czas Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 14:25 I. zupa owocowa - wiśnie z makaronem własnej roboty. II. ćwiartka z kurczaka pieczona w staropolsko-złocistej panierce , młode ziemniaki z patelni , marchewka z jabłkiem i sokiem z cytryny III. kompot oczywiście wiśniowy, pączek lub owoce (morele i pomarańcze) w kremie śmietanowym Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 16:42 To Twoje gotowanie to blef tak mi się wydaje. Chyba, że jesteś kucharzem lub restauratorem. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 19:03 Jestem mechanikiem i na tyle stary jestem żeby nie blefować , czyli nie kłamać . Dla udowodnienia zdjęć wklejać nie będę , kto chce niech wierzy kto nie - jego sprawa. Acha, restaurator No Mario wywyższyłaś mnie ..... i tak wzbogaciłaś bym powiedział Odpowiedz Link
maria88 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 07.07.18, 19:16 Teraz coraz więcej mężczyzn umie i lubi gotować. U mnie w domu kuchnia to była mamy. Tato to nawet herbaty sobie sam nie zrobił. Po prostu nie wchodził prawie nigdy po nic do kuchni. W moim mężczyźni też nie mieli chęci do gotowania. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.07.18, 17:08 I. zupa z cukinii z bagietką II. udziec z indyka pieczony, młode ? ziemniaki z patelni, buraczki i panierowana cukinia III. czekoladowe wafelki , ciasto zebra , herbata , kawa Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.07.18, 17:27 I Na śniadanie II-III Na obiad i kolację Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 05.09.18, 18:11 I zupa pomidorowa z własnych pomidorów z ryżem. II. Kotlet de volaille , warzywa z patelni , częściowo też z własnego poletka. III. Herbata, rogaliki z dżemem i paluszki w cukrze z ciasta francuskiego. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.09.18, 17:25 I. Zupa grochowa II.Kaszotto z grzybami leśnymi i mięso duszone z pieczarkami. III.Ciasteczka z dżemem , herbata , melon. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 15.09.18, 19:15 I.Zupa pieczarkowa. II.Karkówka w piwie , cebuli i pieczarkach, ziemniaki , leczo jarskie. III.Lody śmietankowe z malinami i jagodami z odrobina wiśniówki . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 19.09.18, 19:41 I.Barszcz biały, kiełbaska i jajeczko wraz z wyspą z ziemniaków. II.Żeberka duszone z cebulką, pieczone w miodzie , ziemniaki, surówka z pora i jabłka. III. Ciasto śliwkowe , kawa ,herbata . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 04.10.18, 17:40 I.Zupa kalafiorowa II.Pieczony kurczak w ziołach, ziemniaki,parzona kapusta - marchewka z czosnkiem-natka pietruszki. III.Ciasto drożdżowe, kawa ,herbata. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 12.12.18, 17:09 I Zupa grochowa II.Pierogi z mięsem , kiszka ziemniaczana , ogórek kiszony. III.Winogrona, herbata. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 08.01.19, 19:51 I.Zupa ogórkowa II.Gicz wołowa a la bourguignone, ziemniaki, buraczki z chrzanem. III.Ciastka z pudła , herbata. Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 09.01.19, 19:25 dziś wczorajszy bigos z kwaśnej kapusty plus resztki szyneczki i kielbasy drobniutko pokroiłam i troszkę boczku wędzonego nie gotuję z wielu dań juz dawno..chyba ze idą do mnie na obiad .. rodzinki moje cztery ~~~~~~~~~~~~ czas mialm zrobić pierogi z mięsa od rosołów // mnogo mi się ich narobilo.. jutro jak im się zdazry odwiedzić mnieto im zaseruje podgrzane na parze.. plus wywar z kapusty... mniam jaki dobry kwaśny uaa.. ale zostało ciasto i dodalam drożże i rośnie--zwykłe bez cukru będą bułeczki Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 09.01.19, 21:34 Przyślij z jedną bułeczkę A pierogi dziś też zrobiłem tyle że wyszło tylko 54 ....i 21 z soczewicy i 12 z serem białym ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 15.01.19, 22:22 Sagi to ostatecznie była picca ojej co tam było za smakowite nadzienie,, i grzybki z cebulką i papryka i ogorek kiszony i pomidorki i szyneczka i troszkę kielbasy tylko za młąą blszke zatosowąlam i troszke za grube ciasto. .ale mi to nie przeszkadza a moim kaprysnym wega dietetykom itp.. nie musiała ""sobie -pieklam, a kto was wiedziałże odwiedzicie .. atkę Innym razem poslębułeczki.. kiedyś kiedyś.. Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 20.01.19, 16:10 sagi co ty przestałeś jeść ???? ja dzis kartacze .. 4 ugotowałam ale zaledwie dwa male nie takie jak na suwalszczyznie gotują... a po ur wnuczki dzis będe to mam na jutro dwa i suroweczki moc zacznę ci spiewac...sprzedaj mi wiatrowi... na forum >>jak ten czas leci - zdjęcie jest śp super 222- wnuczka zamieściła Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 21.01.19, 13:00 Ojej naprawdę?? Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.01.19, 14:25 sagittarius954 napisał: > Ojej naprawd > ę?? ::ojej ::to co to za skrót do dwoch slowek? reakcja .. bardzo często zastanawialam się ..ale nie potrafię okreslić jakja wyobraząłam s 222 i bardzo podobne jesteśmy ehh latka larka .. sagi zbikły fotkie z dwanych lat ..ale ja pamiętam stoi Pan, koło? drukarki ? ogromnej i chyba ..myli..co ja tutaj robię..... mogę namalować obraz Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.01.19, 14:31 C o ja się mam .. patrz sagi wchodza i robią po gatnkach komisyjne sprawdzanei moich potraw olaboga.. a jeszcze jak trafia do sklepu i zakupy mi sprawdzają,,, poszli na wegrtariańską i ci włąsnie.. ( nie wszyscy) jeden najstarszy chce potwornie mieć mamę jak najdłużej i taaaaak mni odchudza zakaz mięśa mlecznych wszelkich !! doczytali się ze mięso największy wróg.. a zeby ,moe nardiejwystraszyć to odesłali do czlowieka pierwotnego i ile lat żył i dlaczego tak kotko? i siągają pomaleńku swoje cele wobec mnie..... lodowkę tez --szukajaczy mam jak najwieej warzyw i owocow,,, a ja mowię a co? ja krolik? Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.01.19, 14:33 oj zapomnialam dzis zupa jarzynowa z kluseczkami lanymi i znowu z gzrybkami cebulka - Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 22.01.19, 21:33 Po prostu zdziwienie marii ... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.01.19, 08:59 PANOWIE DZIŚ WASZE ŚWIĘTO ŚWIĘTO DZIADKA 100 LAT POMYśLNOŚCI NA CO DZIŃ, NIE TYLKO OD ŚWIĘTA NIECH SIĘ NIE WIDZI INACZEJ, TYLKO JAKO BUŻKA USMIECHNIĘTA wink ZDROWIA SŁOŃCA, MIŁOŚCI I SŁODYCZY -- Marii Wam życzy,ps.. ACH i jeszcze forsy, forsy na żywot beztroski Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.01.19, 12:09 sagi jak przeczytasz to jak ci przeszkadza ta czerwień to skresl i będzie ok sorrki . .ale chcialam wyrazić życzenia Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.01.19, 13:18 Jak mi się chce kapusniaku na golonce wczoraj 3 razy uhryzlam się w sklepie w jezyk.. zeby nie powiedzić ALE za parę dni będe zajadac... kapusniak, bo jak snieg wielki to mi najbardziej kwaskowe smaki smakują.. ale i tak kupiłam mięsko mielone na gołabki --~~~~~~wykladam z koszyka i burcze sama do siebie...a ryż? akurat ochroniarz podsłuchał i mi przyniósł 1 paczkę ryżu..a ja ojej potrzebuję dwie paczuszki poszedł i doniosł... ależ bylam mu wdzięczna.. tylko teraz siedze i klikam i ani mi w głowie ..gołąbki--zrobiłam troszkę tatara.. i już mam obiad.. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.01.19, 15:05 Marii jestem w tym wieku że już nic mi nie przeszkadza Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 24.01.19, 07:58 sagittarius954 napisał: > Marii jestem w tym wieku że już nic mi nie przeszkadza ~~~~~~~~~~~ Takich czasow żeśmy się doczekali.. fantastycznie tylko się cieszyć.. i juz mam ogromny gar goląbkow wstałam o 5 tej .. a na 9 ta.. juz wybywam do chorego skarba najmlodszego Mieszkam na parterze, zjeżdżąm winda do garazy a tam czeka syn wsiadam do samochodu i fry do wnusia DOBREGO DNIA. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 21.01.19, 12:57 I.Rosół z mięsa mieszanego II.Mięso duszone z indyka, ziemniaki,marchewka mini . III. Herbata, herbatnik,cukierki nugusy . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 23.01.19, 16:12 I.Zupa koperkowa z ryżem. II.Części kurczaka z uda pieczone w przyprawach, ziemniaki i warzywa z pary. III.Ananas z półmiska, ciasteczka socjalne, kawa herbata, Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 03.02.19, 20:48 I Rosół -wiadomo niedziela II.Karkówka w roli głównej - zestaw 1 karkówka w piwie z cebulą i pieczarkami zestaw 2 roladki nadziewane kapustą kiszoną , ziemniaki , buraczki III. Faworki , kawa, herbata , ananas . Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 04.02.19, 11:31 mam czas do 19 stej... i ozdobic (choinka jest nadal wszak karnawał i ugotowac?? jeszcze nie mam pomysłu..bo to kolacja przecież.. i upiec ..z liziutkiej cukierenki... na czterdziestkę moich rodzonych... a jak zmieni się sytuacja .. wersja mojej chałupki za ciasnej ..to zabiorę tam gdzie pojadę... Odpowiedz Link
marii51 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 06.02.19, 14:41 a tak 1)resztki zupki fasolowej 2) i grzybki z zamrażalnika trafily na cebulkę usmżona i dodalam marchwi i przypraw-- axh i seler gałązka ciach ciach i dzis mi się zachciało sos własny bez śmietany.. . i ziemniaki wczorajsze na kotlety ziemniaczane przerobilam.. surowka z kiszonek kapusty 3) ciii chlodnik szklanka deser gubię wagę bo nie zrobią mi opracji oka... więc ciutkę zjadlam .. a wpadną synowie to sobie pogustują.... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 18.02.19, 22:02 I.zupa kartoflana II.sakiewki zbójnickie , ziemniaki z sosem paprykowym, pieczarka faszerowana fetą i oscypkiem III.Sernik, herbata , melon z wykałaczki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Ciekawe co dziś na obiad serwujecie 03.03.19, 22:14 I.Rosół z makaronem i dynią makaronową . II.Pieczona gicz wołowa w pomarańczach, kopytka, buraczki. III. Herbatniki, kawa , herbata, cukierki - mieszanka wedlowska Odpowiedz Link