Dodaj do ulubionych

A marzenia...

31.12.08, 14:56
....mamy jeszcze ?
Wypada coś na Nowy Rok wymyślić. Podobno człowiek bez marzeń jest nudny i biedny.
Obserwuj wątek
    • irenaki Re: A marzenia... 31.12.08, 17:05
      mam marzenia, mam i to duzo . Oto kilka z nich
      1. Chciałabym popracować 2-3 razy w tygodniu z młodymi ludzmi
      2. Uznać,ze mam dorosłe dzieci które zyją własnym zyciem i nie być 'kwoką"
      3. Przestać martwić się o wszystkich
      Poprzestanę na tych 3 .
      • xy.5 Re: A marzenia... 31.12.08, 22:16
        Jestem niepoprawną marzycielką taką od zawsze-w tym kończącym roku spełniły mi się takie marzenia-praca na emeryturze na kilka godzin,mąż znalazł zajęcie na 3 miesiące,spłaciłam długi.W tym roku
        też marzę ,a co się spełni to o tym napiszę.
      • ba-7 Re: A marzenia... 01.01.09, 17:44
        U mnie trochę podobnie Irenko.
        Z tą tylko różnicą, że dzieci nie pozwalają mi żyć ich życiem, jak to chłopcy,
        nie są zbyt wylewni i mało ich mam u siebie, co wcale nie znaczy, że się o nich
        nie martwię , a wręcz przeciwnie.
        Marzenia jednak głównie dotyczą ich dobrego życia, my matki tak już mamy. Bardzo
        staram się jednak mieć i własne plany, tylko dla mojej przyjemności i potrzeby.
        Pomyślę o jakimś wyjeździe w ciekawe miejsce, przestanę myśleć o przyjemnościach
        dzieci i wnuków, a bardziej na sobie się skupię. Zobaczymy, czy wytrwam.
        • irenaki Re: A marzenia... 01.01.09, 18:47
          Przed chwilą wróciłam z lotniska. Córka mieszka w Oslo i już doleciała. Syn przez cała podróż zaocznie sprawował nade mna pieczę. Zobaczymy jski bedzie ten 2009. Trzeba sie umieć ciszyć tym co mamy a to wcale nie jast takie proste. czyź nie?
          • anka125 Re: A marzenia... 13.01.09, 12:31
            Marzenia,marzenia...
            Chciałabym aby mój syn powrócił "z wygnania" i aby znalazł w końcu swoją drugą
            połowę.Lecz dopóki u nas nie będzie można znaleźć pracy za godziwe pieniądze -
            to tylko marzenia.
            A mnie serce boli z tego powodu.
            • irenaki Re: A marzenia... 13.01.09, 12:46
              Nie mozemy układac zycia swoim dzieciakom. Pewnie, ze kazda mama jest troche jak
              kwoka i troszczy sie o swoje dzieciaki, ale one są już dorosłe. Niech idą swoją
              drogą . Ja tez tesknie za córką ale wiem ze robo co co lubi, awansuje, ma tam
              chyba wiecej przyjaciól niż tu . Mozemy jedynie trzymac kciuki by im sie wiodlo.
              Nie zostawią nas, Trzymaj się i bądz dobrej mysli.
              • ba-7 Re: A marzenia... 15.01.09, 13:33
                Aniu, Irena ma rację,że dzieci jeśli mają o nas myśleć, to będą, bez względu na
                to jak daleko los je rzucił.
                Czy byłabyś spokojniejsza wiedząc, że dziecko jest obok Ciebie a perspektywy ma
                kiepskie.
    • ba-7 Re: A marzenia... 05.02.09, 12:37
      Gdzieś podczytałam o planach na wiosenne wojaże, może ruszymy?
      Fajnie byłoby tak na dwa tygodnie do jakiegoś kurortu ze SPA - marzenia!
      • irenaki Re: A marzenia... 05.02.09, 18:18
        A mnie kusi Ciechocinek. To miejsce ma swój urok, naprawdę. Zagladam tam od
        czasu do czasu i polecam. Cisza, spokój. Najśmiejsniejsze sa tzw. fajfy (
        potancówki od rana) a powinny być od 17, czyż nie?
        • studio5 Re: A marzenia... 06.02.09, 09:42
          Witam gorąco...Mieć marzenia to żyć.a też je mam/Ciechocinek,dlaczego nie?Coś nam się należy od życia.Mnie marzy się Nałęczów jest tam wspaniała atmosfera.
          • ba-7 Re: A marzenia... 27.02.09, 20:24
            Ja chciałabym nad morze wiosną, tak się rozmarzyłam, powodem jest to sanatorium
            Irenaki. Tylko jakieś towarzystwo w miarę rówieśnicze, no przynajmniej mieszane
            wiekowo, bo być najstarszą w gronie, to nie bardzo lubię.
            • anoagata Re: A marzenia... 27.02.09, 21:51
              O matko to wy tylko o sanatorium.. miejsce gdzie z kim w pokoju i kiedy,tylko
              takie marzenia??
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka