Dodaj do ulubionych

kupiłam solara

18.04.13, 18:03
Kupuję ogrzewanie wody słoneczne czyli popularnego solara. Tak się namyślałam dwa lata aż dziś podjęłam decyzje i juz niebawem mieć będę.
Obserwuj wątek
    • loczek62 Re: kupiłam solara 18.04.13, 18:23
      Chwalebnesmile
    • czarek_sz Re: kupiłam solara 18.04.13, 18:40
      Policzyłaś czy Ci się opłaci ? musisz mieć własny dom że taką decyzję podjęłaś.
      zajbel napisała:

> Kupuję ogrzewanie wody słoneczne czyli popularnego solara. Tak się namyślałam d
      > wa lata aż dziś podjęłam decyzje i juz niebawem mieć będę.
      • zajbel Re: kupiłam solara 18.04.13, 19:10
        Mam własna chałupke na wsi a o opłacalności nie świadczą tylko zaoszczędzone pieniadze ale i wygoda. Do tej pory po zakończeniu sezonu grzewczego i tak trzeba było przepalać w piecu co aby była ciepła woda a tak będzie zawsze. Najzwyklejszy solar 100 grawitacyjny kosztuje ok 1400 zł plus podłączenie i parę rurek.
        • amityr Re: kupiłam solara 18.04.13, 19:16
          A wiesz,teraz ja będę myślał.Muszę wszystko policzyć i dowiedzieć się na jak długo można liczyć na sprawność tego urządzenia.Z Unii pewno też coś się należy za środowisko?
          • czarek_sz Re: kupiłam solara 18.04.13, 19:38
            Solar. Co za wynalazki.
            Kiedyś łuczywo, kaganek i krowie łajno do opalania, dziś solar. W dupach ludziom się poprzewracało smile
            • loczek62 Re: kupiłam solara 18.04.13, 20:10
              https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/kg/ne/crxu/Lt9ICMoOAdzUH2JjNX.jpg
              • iryska2604 Re: kupiłam solara 18.04.13, 20:21
                Z tą dopłatą z Unii to nie jest chyba takie proste
                www.tomi-solar.eu/kolektory_sloneczne/dotacje_unijne.html
                • dorka556 Re: kupiłam solara 18.04.13, 21:27
                  Tu, gdzie mieszkam, prawie na wszystkich chałupach są solary (od 3-6). Gmina dostała dotację z Unii ogłosiła przetarg i kto chciał to f-ma mu zakładała.
                  W średnio zachmurzony dzień temperatura wody wynosi 70stopni. Gorzej zimą, gdy na dachu jest gruba warstwa śniegu, ale i tak się opłaca.
                  • anoagata Re: kupiłam solara 18.04.13, 21:38
                    No pacz pan a pierszo słyszę o takim wynalazku.
                    Muszem popytać swoją sołtysową.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka