Dodaj do ulubionych

pochwal się

09.09.13, 20:55
Pochwal się
Mówienie o sobie jest zdrowe – zauważyli uczeni. Aktywuje bowiem te obszary mózgu, które odpowiadają za motywację, a także są powiązane z przyjemnością odczuwaną w wyniku jedzenia, uprawiania seksu i zarabiania pieniędzy. Dlatego chwal się – podkreśl swoje osiągnięcia. Przyznaj się do sukcesu publicznie: oblej ze znajomymi ukończony doktorat lub choćby zamieść zdjęcie ciasta własnej roboty na Facebooku.

To jedna z rad jak uniknąć stresu i wprawić sie w dobry humor. Więc sie chwale, mój wieniec dożynkowy zdobył wczoraj pierwsze miejsce na dozynkach powiatowych, jutro oblewam sukces.
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: pochwal się 09.09.13, 21:16
      Gratulacje za I miejsce. Jestem dumna, ze poznałam Ciebie i Twojego męża. On Cię wspiera w Twojej działalności. smile aga

• chris.w2 Re: pochwal się 09.09.13, 23:18
        ...pozwoliłem sobie też to zrobić na tym forum
        • dorka556 Re: pochwal się 10.09.13, 10:24
          Gratuluję i bardzo się cieszę.
          Nawet przez myśl mi nie przeszło, że mógłby ktoś robić ładniejsze wieńce. Tak trzymaj!
          Czy masz komu przekazać swoją wiedzę i doświadczenie?

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSJSgsouSeAUQCDoZiv79XR55cOpgndeQ4ncUSW-PHbuMR0D0hjYA
    • loczek62 Re: pochwal się 10.09.13, 10:41
      Gratulujęsmile
      To i ja się pochwalę. przekroczyłem już "pięćdziesiątkę". Tzn. poddałem już ponad 50 litrów krwismile
      • aga-kosa Re: pochwal się 10.09.13, 11:01
        Dziękuję Ci ogromnie Loczku bo być może i ja dostałam część Twojej krwi podczas operacji.
        Też byłam dawcą ale nie takiej ilości. Dzięki temu, że byłam dawcą szybko lekarze zorientowali się, że coś z moim zdrowiem nie tak. Tuż przed ostatnim oddawaniem krwi - miałam już 64 lata - lekarzom nie spodobał się mój wynik. Tak bym sobie chodziła cała w skowronkach.
        Nasze dzieci jako symbol dorosłości z chwilą ukończenia 18 lat oddawały krew. A co, niech i oni od siebie coś innym dadzą.
        Gratuluję "Pięćdziesiątki" Będzie medal kiss) aga
        • zajbel Re: pochwal się 10.09.13, 11:37
          Widzę że mamy sie czym pochwalic, oddawanie krwi to naprawde wielki dar dla innych.
          • iryska2604 Re: pochwal się 10.09.13, 22:26
            A gdzie zdjęcie wieńca??? Niczym się - póki co - nie chwalę, nic mi do głowy już dzis nie przyjdzie - wnuczka mnie zajechała.
            • zajbel Re: pochwal się 11.09.13, 08:45
              plus.google.com/photos/104362608537169352804/albums/5911658362348247745/5921314058386734754?pid=5921314058386734754&oid=104362608537169352804
              Zdjęcie tutaj
              • jaga_22 Re: pochwal się 11.09.13, 09:31
                Piękne,istne cudo.
                • iryska2604 Re: pochwal się 11.09.13, 10:10
                  Istne cudeńko! Artystka z ciebie.Mało kto takie coś potrafi.
    • julinka601 Re: pochwal się 11.09.13, 10:55
      Wieniec mistrzostwo świata. Gratuluję! A swoja drogą,miły wątek, wszak każdy czymś się może pochwalić i jest to zdrowy odruch, w przeciwieństwie od wszechobecnego narzekania.
      • 92ela Re: pochwal się 11.09.13, 15:27
        julinka601 napisała:

> Wieniec mistrzostwo świata. Gratuluję! A swoja drogą,miły wątek, wszak każdy cz
        > ymś się może pochwalić i jest to zdrowy odruch, w przeciwieństwie od wszechobec
        > nego narzekania.

Obiema łapkami podpisuję się pod wypowiedzią Julinki. Wieniec-cudo!! Gratulacje!!! i dość narzekania!!
        Ukłony dla Loczka, kiedyś z mężem też byliśmy honorowymi dawcami [mamy legitymacje]. Ja się pochwalę swoim wesołym klipem, który zrobiłam na YT jeszcze przed wyjazdem do Chorwacji. Mam tam swój kanał i od czasu do czasu coś sobie tworzę. Wszystkie zdjęcia w tym klipie są z netu. www.youtube.com/watch?v=_prmijX1Q9o
        • anoagata Re: pochwal się 11.09.13, 16:53
          Zajbel,masz moje gratulacje nie tylko za piękne wience,ja gratuluje za dobry sołtys /tak powiedziała by wójt z Rancza/

https://www.e-gify.pl/gify/rozne/praca/praca202.gif
          • marguy Re: pochwal się 11.09.13, 18:49
            To ja sie pochwale udana przeprowadzka do Cassel i bardzo fajnym mieszkaniem z ktorego mam wspanialy widok na rownine flandryjska. Widze nawet Dunkierka i jaka jest pogoda nad morzem. smile
            Na razie siedze wciaz w kartonach z nadzieja, ze do konca tygodnia sie z nimi uporam.
            Gdy skoncze pochwale sie smile
            • zajbel Re: pochwal się 11.09.13, 19:28
              No, widzicie? Mamy powody do dumy, ze swoich osiągnięć, z rodziny. Jest się z czego cieszyć. A wszystkim którym mój wieniec przypadł do gustu serdecznie dziekuję za pochwały. Urosłam jak balonik.
            • 92ela Re: pochwal się 11.09.13, 23:03
              marguy napisała:

> To ja sie pochwale udana przeprowadzka do Cassel i bardzo fajnym mieszkaniem z
              > ktorego mam wspanialy widok na rownine flandryjska. Widze nawet Dunkierka i ja
              > ka jest pogoda nad morzem. smile
              > Na razie siedze wciaz w kartonach z nadzieja, ze do konca tygodnia sie z nimi u
              > poram.
              > Gdy skoncze pochwale sie smile

Czy to jest nad morzem Północnym, koło Belgii? Kiedy rozpakujesz te kartony, to zrób zdjęcie i pochwal się, bo wiem że tam jest cudnie [jeżeli to tam, gdzie się domyślam]. A swoją drogą powodzenia!!!
              • marguy Re: pochwal się 12.09.13, 00:24
                Tak, elu smile
                Trafilas, to jest to Cassel. Malenkie ale starenkie, zalozone jeszcze w przedrzymskich czasach i sliczne do dzis.
                • 92ela Re: pochwal się 12.09.13, 11:32
                  marguy napisała:

> Tak, elu smile
                  > Trafilas, to jest to Cassel. Malenkie ale starenkie, zalozone jeszcze w przedrz
                  > ymskich czasach i sliczne do dzis.

Życzę Ci Marguy dużo szczęścia w nowym miejscu i gorąco pozdrawiam
                  Tam, gdzie ludzie dzielą się sercem, tam rośnie nadzieja na lepsze jutro. Szczęście jest zawsze tam gdzie je dojrzysz lub poczujesz sercem... Niech Twój świat będzie pełen szczęścia i miłości.
                  • marguy Re: pochwal się 12.09.13, 23:20
                    Dziekuje, elu.
                    Ta przeprowadzka to koniec trwajacego dwa i pol roku najtrudniejszego okresu w moim zyciu. Teraz moze byc juz tylko z gorki smile
                    • jaga_22 Re: pochwal się 13.09.13, 10:12
                      Też czekam Marguy na fotki Twojego pięknego zakątka. http://s13.rimg.info/b07b41e60d9a1a587d6ce115e6139c1a.gif
                      • alfredka1 Re: pochwal się 13.09.13, 13:49

Dołączamy się do wspólnych radości i gratulacji !!!! Już dzisiaj wieczorem wypijemy wino, trzymane na specjalne okazje smile)
                        • iryska2604 Re: pochwal się 13.09.13, 19:38
                          Ta przeprowadzka to koniec trwajacego dwa i pol roku najtrudniejszego okresu w moim zyciu. Teraz moze byc juz tylko z gorki smile

Czego ci serdecznie życzę. A ja zachodziłam w głowę gdzie sie znowu podziałaś...
                          • marguy Re: pochwal się 14.09.13, 00:43
                            Dziekuje Wam smile

Dopiero za kilka dni cos wstawie, bo wciaz jestem na etapie skrecania mebli i rozpakowywania kartonow podczas ktorego czesto nasuwa mi sie mysl, ze powinnam byla urodzic sie slodka idiotka- nie mialabym wtedy tej sterty pelnych ksiazek kartonow do dzwigania i rozpakowania wink
                            • marguy Re: pochwal się 15.09.13, 23:41
                              Znalazlam na YT filmik pokazujacy Cassel wiec sie pochwale. Tylko muzyka jakas taka ale nic to smile

• 92ela Re: pochwal się 16.09.13, 13:57
                                marguy napisała:

> Znalazlam na YT filmik pokazujacy Cassel wiec sie pochwale. Tylko muzyka jakas
                                > taka ale nic to smile

Z tymi podkładami muzycznymi do clipów, filmików na YT bywa tak, że prawie każdy adekwatny do tematu, naogół ściągnięty z darmowego MP3 jest objęty prawami autorskimi i wychodzi na to, że jeżeli nie chcesz być zablokowana, to musisz nauczyć się śpiewać ze swoim akompaniamentem, do swojego tekstu i melodii hahaha, to tak na marginesie. Filmik jest super, bo oddaje klimat pięknego, spokojnego miasteczka, które choć niewielkie, to posiada wspaniałą, starą, zabytkową architekturę i widoki wspaniałe. Wybrałaś Marguy wspaniałe miejsce na ziemi, ciche przyjazne [tak to czuję] i życzę Ci Szczęścia i Powodzenia.
                                >
                                >
                                • 92ela Re: pochwal się 16.09.13, 13:59
                                  Sorry, za te wielokrotne "wspaniałe", ale tak to wyszło...
                            • amityr Re: pochwal się 16.09.13, 09:50
                              marguy napisała:

> Dziekuje Wam smile
                              >
                              > Dopiero za kilka dni cos wstawie, bo wciaz jestem na etapie skrecania mebli i r
                              > ozpakowywania kartonow podczas ktorego czesto nasuwa mi sie mysl, ze powinnam b
                              > yla urodzic sie slodka idiotka- nie mialabym wtedy tej sterty pelnych ksiazek k
                              > artonow do dzwigania i rozpakowania wink

Ależ urodziłaś się i to jak słodka.Taka dama potrzebuje jakiegoś młodego służącego do pomocy.
                              • marguy Re: pochwal się 16.09.13, 14:52
                                amityr,
                                biedny z ciebie czlowiek.
                                • amityr Re: pochwal się 16.09.13, 20:18
                                  Tobie tak tylko się wydaje w twoim zadufaniu.Kropka.
                                  • chris.w1 Re: pochwal się 23.09.13, 18:47
                                    na FotoForum to moje zdjęcie zajęło 2 miejsce w rankingu 100 najczęściej oglądanych

na pewno największe zainteresowanie miało wśród piwoszy

w restauracji w domu handlowym MöbelKraft, przy Sachsendamm, Berlin (Schöneberg), sierpien 2013

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/hc/djws/6ZzYY1m2IFeylpbTKB.jpg
                                    • zajbel Re: pochwal się 24.09.13, 08:47
                                      Chris wielkie brawa, ja mimo iż mam aparat to nie potrafię robic ładnych zdjęć.
                                      • chris.w1 Re: pochwal się 24.09.13, 11:07
                                        zajbel,
                                        dziękuję, pstrykam amatorsko, zdjęcia wychudzą mi raz lepiej raz gorzej,
                                        czasami uda mi się coś pstryknąć co wzbudzi zainteresowanie
                                        • amityr Re: pochwal się 24.09.13, 11:11
                                          Czy robisz wyłącznie automatem?
                                          • chris.w1 Re: pochwal się 24.09.13, 11:22
                                            > Czy robisz wyłącznie automatem?

...nie wiem do kogo skierowane jest pytanie, ja nastawiam parametry manualnie
                                            • amityr Re: pochwal się 24.09.13, 11:56
                                              Tak myślałem. Dlatego zdjęcie jest super.Siła!. Odpowiednio ustawiona ostrość(głębia) itd.Pewno kiedyś nawet sama wywoływałaś filmu i zdjęcia.
                                              • chris.w1 Re: pochwal się 24.09.13, 12:01
                                                amityr, ...dziękuję
                                    • chris.w1 Re: pochwal się 16.11.13, 20:00
                                      ...na FotoForum to moje zdjęcie zajęło 5 miejsce w rankingu 100 najczęściej oglądanych

w mieście nad zatoką Spinola Bay, San Giljan, Malta, pazdziernik 2013

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/aBUDjPTQMGbYodUQxB.jpg
                                      • amityr Re: pochwal się 16.11.13, 20:16
                                        Może dlatego ,że jest cudownie zachowana jego głębia.
                                        • chris.w1 Re: pochwal się 16.11.13, 21:03
                                          amityr,
                                          dziękuję za pozytywną ocenę
                                          • amityr Re: pochwal się 17.11.13, 13:10
                                            Cała przyjemność oglądania po mojej stronie.
                                            • jaga_22 Re: pochwal się 17.11.13, 18:35
                                              Po mojej też,dzięki Chris. http://s17.rimg.info/6e5ad9109de5cb68e634e7e8dbcc73c7.gif
                                              • chris.w1 Re: pochwal się 18.11.13, 14:42
                                                jaga,
                                                miło mi, dziękuję
                                      • chris.w3 Re: pochwal się 29.12.13, 21:36
                                        ...na FotoForum to moje zdjęcie zajęło 3 miejsce w rankingu 100 najczęściej oglądanych

rzymskokatolicka Basilika San Gorg (Saint Georg), zbudowana w stylu barokowym 1672-1678, przy Pjazza San Gorg, Victoria (stolica wyspy Gozo), Gozo, pazdziernik 2013, *zdjęcie zajęło 3 miejsce w rankingu 100 najczęściej oglądanych

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/mc/hc/g1li/Acox3Qwy4ugBk7a9vB.jpg
                                        • chris.w3 Re: pochwal się 29.12.13, 21:40
                                          ...a to zdjęcie zajęło 5 miejsce

Weihnachtsmarkt (jarmark bożonarodzeniowy) w skansenie Domäne Dahlem-Landgut und Freilichtmuseum, pełna frekwencja i obligatoryjny rytuał: konsumpcja kiełbasek z grilla, patrz towarzystwo po lewej, przy Königin-Luise-Straße, Berlin (Dahlem), trzecia niedziela adwentowa, grudzien 2013, historia pierwszych jarmarków bożonarodzeniowych sięga w Niemczech końca 14. wieku, *zdjęcie zajęło 5 miejsce w rankingu 100 najczęściej oglądanych

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/mb/hc/djws/UbSn9W02bGhoeBQPUB.jpg
                                          • tamaryszek44 Re: pochwal się 31.12.13, 14:06
                                            Moje szczere gratulacje dla waszych mniejszych i większych osiągnięć. Wieniec to cudo które wymagało wiele misternej pracy. Gratulacje!
                                            • chris.w3 Re: pochwal się 19.02.15, 22:24
                                              ...zapomniałem, że mamy specjalny wątek do chwalenia się, następnym razem zrobię to tutaj
                                              • chris.w3 Re: pochwal się 19.02.15, 22:27
                                                sorry, pomyliłem fora
                                                • jaga_22 Re: pochwal się 20.02.15, 10:20
                                                  chris.w3 napisał(a):

> sorry, pomyliłem fora

Chris,a dlaczego u nas nie chcesz się pochwalić?
                                                  ja bardzo chętnie obejrzę. smile
                                                  • iryska2604 Re: pochwal się 20.02.15, 17:08
                                                    Chris, a gdzie sie ty w ogle podziewasz? Nie zaglądasz wcale ostatnio...
                                                  • chris.w3 Re: pochwal się 21.02.15, 09:08
                                                    iryska,
                                                    bawię się w pokazywanie moich zdjęć na FotoForum, pozdrawiam
                                                  • chris.w3 Re: pochwal się 21.02.15, 09:06
                                                    jaga,
                                                    zrobiłbym z "+/- 60" drugie FotoForum, moje fotki możesz zobaczyć tutaj: Tekst linka Tekst linka Tekst linka
                                                    pozdrawiam
                                                  • anoagata Re: pochwal się 21.02.15, 09:16
                                                    Czy ten trochę grubszy Pan lepiący tort to użytkownik tego forum ???
                                                  • iryska2604 Re: pochwal się 21.02.15, 19:16
                                                    Ale masz tych zdjęć! W wolnej chwili pooglądam. Ale zaglądaj czasem do nas, będzie nam miło.
                                                  • jaga_22 Re: pochwal się 21.02.15, 19:29
                                                    Chris,dziękuję wczoraj znalazłam Twoje konto na Foto Forum to sobie pooglądałam.Będę wpadała pooglądać.
                                                  • chris.w3 Re: pochwal się 21.02.15, 21:23
                                                    anoagata.
                                                    nie sądzę, on chyba nawet nie wie o istnieniu tego forum, to cukiernik, pracownik pensjonatu
    • krakkrakusek1au Re: pochwal się 22.02.15, 04:30
      Jakiś czas temu w moim lokalnym klubie szachowym odbywały się rozgrywki w których brałem udział. Natrafiłem na mocnego przeciwnika. Był nim John Paul Wallace, dwukrotny mistrz Australii, Mistrz Międzynarodowy o ranking powyżej 2400 punktów. Jak sam powiedział, J.P. Wallace grał od 5 roku życia, a na trening spędzał 8 godzin dziennie, 6 razy na tydzień. Mój ranking wtedy to marne 1500 punktów. Na grę w szachy spędzałem tylko ok 3 godziny na tydzień.W czasie partii, po kilkudziesięciu ruchach doprowadziłem do wymiany, uzyskałem skoczka za dwa pionki i zaproponowałem remis? Mistrz odpowiedział: "Nie, sprawdzę swoje szanse". Po kilkunastu następnych ruchach J. P. Wallace poddał się (na kilka ruchów przed matem). W nagrodę dał mi książkę z dedykacją: "Grałem o zbyt dużo i ty ukarałeś mnie"? Do śmierci będę się tym chwalił.
      • iryska2604 Re: pochwal się 22.02.15, 18:55
        Gratulacje!http://s13.rimg.info/02b4305c61f63240b31c9cfb9f715bf5.gif

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka