Dodaj do ulubionych

Witaj luty

01.02.14, 09:41
Może będzie łaskawy dla nas ,bo chyba zamienił się ze styczniem.
Dziś jeszcze smaga ostrym wiatrem,ale słonko zaświeciło
i zakwitł storczyk.
Pozdrawiam...http://s17.rimg.info/84bdd98020c74dd85567bd04588a0c63.gif

http://i61.tinypic.com/2vwxxxe.jpg
Obserwuj wątek
    • xy.5 Re: Witaj luty 01.02.14, 11:51
      Witam,u nas też wieje i jest zimno mimo słońca.Udanej soboty,całego weekendu i dobrego nowego miesiąca.
    • julinka601 Re: Witaj luty 01.02.14, 13:05
      A u mnie wiosna, +10 ze słonkiem! Przez te moje niedomagania zdrowotne nie zauważyłam ,ze to już luty a u mnie choinka nie rozebrana!
      Nic to, dzisiaj zrobiłam markery ,wyniki będą w poniedziałek.Trochę trzęsę portkami.
      Miłego weekendu.
      • tamaryszek44 Re: Witaj luty 01.02.14, 16:06
        Witam. U nas 8 stopni i piękne słońce.
        • jaga_22 Re: Witaj luty 01.02.14, 16:21
          Miało być dziś na 0,a jest -4 a wiatr dalej głowę urywa. https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/mda.gif
          • iryska2604 Re: Witaj luty 01.02.14, 19:08
            U mnie było 7 na plusie i wiatr w miarę. Czytam że w dolnośląskim pozrywane linie - nic u nas widać nie zerwało bo swiatło mam.
            • anoagata Re: Witaj luty 01.02.14, 19:47
              https://www.bibliotekazpszio.republika.pl/916servus.gif

Wreszcie przestaje wiać,aż robi się dziwnie.
              Jaguś ładny ten Twój storczyk,mój ma 6 liści i dwa 'kutasy' ale o zakwitnięciu nie ma mowy,może mu za gorąco,mam go od niedawna.
              • xy.5 Re: Witaj luty 02.02.14, 09:26
                Witam,-2 za oknem i chwilowo ( a może wreszcie) nie wieje.Udanej niedzieli.
                • jaga_22 Re: Witaj luty 02.02.14, 11:32
                  To ja przebiję bo mam -3 i też nie wieje wreszcie.
                  Taka pogoda ma się utrzymać do 10-tego,a co dalej? niewiadoma.
                  Anoagatko,u mnie to już 3-storczyk zakwitł,ale mam już kilka lat.
                  Wczoraj przeczytałam,ze storczyk po przekwitnięciu się wyrzuca.
                  No pewnie,żeby nowy kupić.wink
                  ale fakt już nie są tak ładne jak na początku.
                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 02.02.14, 12:28
                    Witam milutko z nad garnka z rosołem. Miłej niedzieli moi kochani.
                    • aga-kosa Re: Witaj luty 02.02.14, 12:54
                      Mam ślicznie zachmurzone niebo za oknem i temp +5 stopni. Niech to słońce dziś nie wychodzi, niech nie wychodzi - będzie to wróżyło ciepła wczesna wiosnę. smile aga
                      • dwa-filary Re: Witaj luty 02.02.14, 13:25
                        U mnie 0*C, szybko znikający snieg pokazuje brud i śnieg staje się czarnawy sad
                        • iryska2604 Re: Witaj luty 02.02.14, 19:36
                          Prognozy mówią że zima się kończy - i na to wygląda. Przynajmniej tutaj. Ludziom z białostockiego pewnie trudno w to uwierzyć. Ja byłam przerażona jak oglądałam co sie tam dzieje. U nas w miarę ciepło. Znienacka wyszedł nam rodzinny obiad, skrzyknęłam syna z rodzinką bo odmroziłam wielkiego kurczaka a sami byśmy mu nie dali rady.Dobrze że tak niedaleko mieszkamy.
                          • xy.5 Re: Witaj luty 03.02.14, 08:58
                            Witam,nadal zimno -7 za oknem i buro.Udanego poniedziałku i całego tygodnia.
                            • jaga_22 Re: Witaj luty 03.02.14, 09:25
                              Witam,w nocy było -5,ale słonko wyszło piękne i życie wróciło.
                              Widziałam rano prognozę,do 18 cały czas na plusie.

http://i59.tinypic.com/1fw975.jpg
                              • tamaryszek44 Re: Witaj luty 03.02.14, 15:23
                                Witam ciepło i słonecznie, aż żyć się chce a i robotna jakaś jestem w przeciwieństwie niż ostatniosmile
                                Miłego dnia zyczę.
                                • iryska2604 Re: Witaj luty 03.02.14, 18:17
                                  Czemu ja napisałam że w białostockim najgorzej? Przeciez to lubelskie zasypało... U nas było na plusie ale tylko 2. I trochę wiało - taki przenikliwy wiatr.
                                  • xy.5 Re: Witaj luty 04.02.14, 10:50
                                    Witam,nieźle nas zasypało ale już nas prawie odśnieżyli.Zależy,w której części lubelskiego i jak daleko od głównych dróg kto mieszka.U mnie już przejezdnie(droga Hrubieszów-Zosin) a u mojej mamy jeszcze nie(boczna szosa na trasie Zamość-Szczebrzeszyn).Dziś słoneczny dzień chociaż rano przed 7 było -9.
                                    • aga-kosa Re: Witaj luty 04.02.14, 11:45
                                      Pakuj manatki XY.5 i przyjeżdżaj na Wielkopolskę. Jak mieszkaliśmy na Dolnym Śl - mimo, że pod "Wielką sową" śniegu zwykle jak na lekarstwo.
                                      Kiedyś z małymi dziećmi pojechałam zimą w okolice Białegostoku, wuj wyjechał po nas saniami, koń niemal topi się w śniegu a mały na to: - Ale tu maja dobrze. Zimą tyle śniegu. Na to wuj: - a u was nie ma zimy. - Była. Dwa razy. Raz dwa dni a raz trzy.
                                      Teraz t nasze dzieci chciałby tylko przez dwa tygodnie, kiedy mają urlop i mogą pojechać na narty. aga
                                      Chyba "Elita" ma taką piosenkę: ..złóż broń i poczekaj na wiosnę... aga
                                      • xy.5 Re: Witaj luty 04.02.14, 14:36
                                        Dzięki za zaproszenie,może kiedyś wstąpię,bo lubię się włóczyć.
                                        • tamaryszek44 Re: Witaj luty 04.02.14, 15:10
                                          Witam w piękny i słoneczny wtorek. Ale cudnie, az żyć się chce.
                                          Miłego i długiego dnia wam życzę.
                                          • anoagata Re: Witaj luty 04.02.14, 15:35
                                            https://www.lasy.gov.pl/zakladki/multimedia/tapety/sarny-zima/image_preview

Za oknem widzę białodupce sarenki a nie mam im dać co do żarcia.
                                            • iryska2604 Re: Witaj luty 04.02.14, 18:35
                                              U nas już śniegu nie ma. Nawet sikorki nie maja apetytu.Kot gdzieś wybył - chyba wiadomo po co. A dziś prawie wiosna, + 8, słońce i bez wiatru.
                                              • xy.5 Re: Witaj luty 05.02.14, 08:37
                                                Witam,biało u nas i chłodno,pojawiło się słońce.Miłego dnia.
                                                • jaga_22 Re: Witaj luty 05.02.14, 10:44
                                                  Witam,u mnie też jest słonko i -1,pewnie tak zostanie.
                                                  Czekam na wiosnę. https://dodatkii.net/emotki/21.gif
                                                  • iryska2604 Re: Witaj luty 05.02.14, 11:08
                                                    Kot odsypia nocną łazęgę, słońce świeci - rozciągnęłam linkę na tarasie i zaraz pranie będę wieszać.Na termometrze na razie +3.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 05.02.14, 16:25
                                                    Witam w piękny słoneczny dzień, nawet na rowerku byłamsmile
                                                    Miłego popołudnia życzę.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 06.02.14, 13:24
                                                    Witam i życzę miłego dnia. U nas pięknie i pachnie wiosną.
                                                  • stedo Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 14:31
                                                    https://redir.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/p3/i/b7087c1f4f89e63af8d46f3b20271153/de15a00e-8e85-11e3-b1db-0025b511226e.jpg?type=1&quality=85&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=541&srch=335&dstw=541&dsth=335

kontakt24.tvn24.pl/temat,pierwszy-bocian-zwiadowca-czy-amator-zimy,113018.html?categoryId=496
                                                  • xy.5 Re: Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 15:24
                                                    Witam,co do wiosny to u nas ni widu ni słychu.Dzisiaj nadal biało i mrozik około -5 wczesnym rankiem a później trochę cieplej.Słoneczko rankiem i w południe,teraz chmury i chyba spadnie deszcz.Bociany są cały rok w zamojskim ZOO i jak jest cieplej to latają w pobliżu Zamościa.
                                                    Dzisiaj byłam u lekarza u kontroli i w miasteczku na zakupach,pospacerowałam w zimowym słonku.Pozdrawiam.
                                                  • iryska2604 Re: Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 17:50
                                                    No popatrz, a u mnie +8 i powietrze juz nie pachnie zimowo. Koty juz harcują w najlepsze. Tylko nie podoba mi się błotko. Coś się zaczął ruch przy drodze, moze wreszcie ją zrobią. Muszą bo budynków przybywa.
                                                  • xy.5 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 08:24
                                                    Witam,dzisiaj cieplej nieco i zza mgły wyłania się słońce.Pozdrawiam i biorę się za domowe
                                                    prace.
                                                  • estella50 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 09:43
                                                    Na wprost moich okien jest stary park, a w nim rosną duże drzewa, a na nich jest wiele ubiegłorocznych jeszcze wronich gniazd.
                                                    No a te gniazda wrony zaczęły już naprawiać, znoszą budulec, przy co lepszych gromadzi się po kilka wronich par.
                                                    Wron nie lubię, ale takie oznaki zbliżającej się wiosny bardzo są miłe !
                                                  • jaga_22 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 11:44
                                                    Witam,słonko raczej mizerne i tylko +3
                                                    Na boćki to jeszcze za wcześnie,może to jaki tubylec?

• anoagata Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 13:28
                                                    Na mojej ' Syberii' jest dziś bardzo wiosennie,to nie gajcie,nie gadajcie Irysko ze u was coś tam coś tam... nie tak z wiosną jest.
                                                  • tamaryszek44 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 16:14
                                                    U mnie 9 w plusie i słońce. Nie narzekam i na jeszcze lepszą pogodę czekam.
                                                    Witam milutko.
                                                  • iryska2604 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 19:44
                                                    Było 9 ,więc wiosennie. Boćka jeszcze nie widziałam. Ale psiaki mi błotka naniosły ,musiałam od razu zmywać. Byliśmy dziś po leki dla Psotki i mam jej zrobić 3 zastrzyki.Ręce mi sie trzęsły ale jeden już zrobiłam.Strasznie drogie te leki dla zwierzaków.
                                                  • xy.5 Re:Witaj luty. 08.02.14, 08:57
                                                    Witam,+4 za oknem,śnieg jeszcze leży,słońca brak.Dzisiaj sobota domowa,zmykam do kuchni.
                                                  • jaga_22 Re:Witaj luty. 08.02.14, 11:48
                                                    Witajcie,słonko niewyraźne,ale ciepło +9
                                                    Skorzystałam z ładnej pogody i umyłam balkon
                                                    Miłej soboty,ja już po robocie. http://s18.rimg.info/6033291d7c376eebb5d61ba93db09b2a.gif
                                                  • tamaryszek44 Re:Witaj luty. 08.02.14, 12:47
                                                    Witam w piekną wiosenną sobotę. Ja dzisiaj przy włoskach, olejowanie, odżywki i układanie uskuteczniam, a po południu jadę na urodziny siostrzeńca.
                                                    Miłego dnia życzę i weekendu.
                                                  • xy.5 Re:Witaj luty. 09.02.14, 10:31
                                                    Witam,robi się chlapa i pewnie będzie padał deszcz,bo chmury wiszą.Udanej niedzieli!
                                                  • aga-kosa Re:Witaj luty. 09.02.14, 10:51
                                                    W mojej części Pyrlandii 8 w cieniu. Dzwoniłam do przyjaciółki w Wołowie też ma osiem. W niedzielę się nie pracuje to za chwilę wybieram się z piesem do lasu na kijki.
                                                    smile aga
                                                  • tamaryszek44 Re:Witaj luty. 09.02.14, 14:54
                                                    Przyjemnego spacerowania Agusia.
                                                    Witam milutko w leniwą niedzielę, nic nie muszę. I dobrze! bo też nic mi się nie chcewink
                                                  • jaga_22 Re:Witaj luty. 09.02.14, 15:14
                                                    Miało padać,a świeci słoneczko,na dodatek przyjechała wnusia.
                                                  • waga_1949 Re:Witaj luty. 09.02.14, 16:45
                                                    Dzień dobry. Czyżby wiosna? Piękny słoneczny dzień, sucho,słonecznie,szkoda,że wieczór się zbliża. Na termometrze + 10 stopni. Wiosno trwaj!!!
                                                  • iryska2604 Re:Witaj luty. 09.02.14, 18:17
                                                    Cieplutko -ale sie trochę zachmurzyło. Wczoraj nawet nie zajrzałam na forum, miałam młodszą wnuczkę u siebie, łacznie z noclegiem no to jak miałam w komputer zaglądac? Nie było takiej opcji. To bardzo grzeczne dziecko ale najlepiej jak babcia cały czas sie nia zajmuje.Więc wymyślamy co sie da...
                                                  • xy.5 Re:Witaj luty. 10.02.14, 11:54
                                                    Witam w pierwszym dniu nowego tygodnia.
                                                  • dwa-filary Re:Witaj luty. 10.02.14, 12:25
                                                    I ja grzecznie sie przywitam, rano lało, teraz piękne słoneczko i 6*C, ale pojawiaja się male chmurki. Miłego dnia smile
                                                  • tamaryszek44 Re:Witaj luty. 10.02.14, 15:10
                                                    U nas pogoda bez zarzutu. Ptaki świergocząsmile i słońce świeci i grzeje.
                                                    Witam serdecznie i miłego tygodnia życzę.
    • julinka601 Re: Witaj luty 10.02.14, 16:36
      Pozdrawiam wiosennie /+10/ i miłego tygodnia życzę.
      • aga-kosa Re: Witaj luty 10.02.14, 17:28
        Przedwczoraj, wczoraj z psem i kijkami robiłam po 10 km po lesie. Dzisiaj usiadłam na rower. Przejechałam 25 km w ciepłym słońcu. Takie wczesne zmienia szybko kolor skóry. Nie trzeba będzie wiele na "walentynki" zmieniać. aga
      • iryska2604 Re: Witaj luty 10.02.14, 17:31
        Nawet ja dzis pospacerowałam z psami. Leciutko wiało, ale słonecznie bardzo. U nas nawet pola są całkiem zielone.
        • waga_1949 Re: Witaj luty 11.02.14, 13:27
          Ani chybi wiosna zmierza ku nam. Taka mam przynajmniej nadzieję. Na działce zielono, kocie zaloty trwają. Mam nadzieję,że zadziałają tabletki "anty",które dodaję im do jedzenia raz w tygodniu. Tym w domu nie muszę podawać takich rzeczy,bo wysterylizowane.
          • tamaryszek44 Re: Witaj luty 11.02.14, 15:20
            Witam. U nas wieje ale nie jest najgorzej, nawet jakby wiosennie bo i słońce niemrawo wyłania się czasem zza chmur. Oj, ale ja już chcę prawdziwej wiosny.
            • xy.5 Re: Witaj luty 11.02.14, 18:57
              Dobry wieczór,dzisiaj było szaro ni to zima ni to wiosna.Od rana w miasteczku a jutro wyjazd wczesnym rankiem do Zamościa,odwiedzimy również mamę.
    • julinka601 Re: Witaj luty 11.02.14, 19:49
      Ja dzisiaj na będąc na spacerze zauważyłam na krzewach zielone pąki! Co to będzie jak przymrozi? Przecież to dopiero luty i wszystko się może zdarzyć, choć ja wolałabym żeby już zima nie wracała.

Xy.5, jedziesz do Zamościa? Zazdroszczę, bo to moje rodzinne strony ale ostatnio rzadko tam bywam, bo daleko i kiepskie połączenie.Ostatni raz byłam półtora roku temu. Zamość tak wypiękniał.........
      • xy.5 Re: Witaj luty 11.02.14, 22:10
        Ja też pochodzę z tamtych stron i jeżdżę dość często,bo tam mieszka moja mama.
        • waga_1949 Re: Witaj luty 12.02.14, 11:06
          Dzień dobry wszystkim ze słonecznej części Dolnego Śląska. Jest tak pięknie, mam nadzieję,że zima nie odważy się zaatakować. Miłego dnia.
          • jaga_22 Re: Witaj luty 12.02.14, 12:59
            Witam...dzień pięknie się zaczął,ale się popsuło,
            pochmurnie i mgliście.
            • anoagata Re: Witaj luty 12.02.14, 13:10
              No i owszem jest piękna pogoda ale ONA mi się nie podoba taka w lutym.
              Przecież nie będę już siać pomidorów???
              To nie ten czas.
              • tamaryszek44 Re: Witaj luty 12.02.14, 15:23
                Witam i to na tyle. Mam nerwa totalnego i nie chce mi się nic.
                • xy.5 Re: Witaj luty 12.02.14, 15:57
                  Witam,już wróciliśmy.Wszędzie towarzyszyła nam mgła i deszcz.Mimo to wiosny nadal nie widać.
    • julinka601 Re: Witaj luty 12.02.14, 17:16
      xy.5 ,moi rodzice już nie żyją więc nie ma już naszego rodzinnego domu. Pozostała dalsza rodzina więc siłą rzeczy to już nie to. Zresztą z Wrocławia jest naprawdę daleko a i połączenia fatalne.
      Miłego wieczoru życzę ........
      • xy.5 Re: Witaj luty 12.02.14, 19:44
        Pozdrawiam julinko601,nie wiedziałam,że na tym forum znajdę krajankę z rodzinnych stron.
        To może i uczyłyśmy się w tej samej szkole średniej?Ja chodziłam do II LO w Zamościu.
        • tamaryszek44 Re: Witaj luty 13.02.14, 13:29
          Witam miło w piękny wiosenny dzień. Miłego dnia i oby do wiosnysmile
    • julinka601 Re: Witaj luty 13.02.14, 14:33
      Pozdrawiam wiosennie ,bo u mnie nadal +10 i pełne słońce.

xy.5,ja bardzo wcześnie/w wieku 12 lat/ wyemigrowałam na Dolny Śląsk i edukowałam się tutaj ale mam taki epizod zamojski kiedy to pół roku chodziłam do tamtejszego liceum, to był,jeśli się nie mylę rok szkolny 61/62, byłam w 10 klasie. Okropnie niepokorna byłam wtedy.
      • iryska2604 Re: Witaj luty 13.02.14, 18:24
        Biję cie o 1 st. bo u mnie było 11. Popatrz Julinko jak sie plecie - mieszkałyśmy we Wrocławiu w jednej bursie ( tak sie to wtedy nazywało) a pierwszy rok Liceum Sztuk Plastycznych to właśnie Zamość. Oj, jak tam było pięknie...
        • waga_1949 Re: Witaj luty 13.02.14, 19:14
          Dobry wieczór. Minął kolejny, iście wiosenny dzień. Spokojnej nocy.
          • xy.5 Re: Witaj luty 13.02.14, 19:37
            Dobry wieczór,dzisiaj szaro i buro i cały dzień we mgle.Prawie cały czas byłam w kuchni,bo jutro
            gotowanie pierogów.Składniki na farsz gotowe jakby co.
            Jak to miło znaleźć Zamościanki:Julinkę i Iryskę.Spacerowałyśmy po tych samych uliczkach tyle,że w różnym czasie.Do liceum uczęszczałam w latach 1968-1972.Pozdrawiam.
            • tamaryszek44 Re: Witaj luty 14.02.14, 16:16
              Miłego dnia i walentynkowego całego weekendu smile
              https://ekartki-tamara.pl/kartki/3/1/d/e-kartki-walentynki-1069.jpg
              • iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 17:29
                U mnie dziś szaro - buro. I wiatr. Pewnie trochę popada, dawno u nas nic z nieba nie leciało.Wiecie ze w Zamościu kiedys na Rynku była taka pompa i ponoć tam była najlepsza woda. Kobitki tam sie schodziły z wiaderkami. Stary Zamość nie był jeszcze do końca skanalizowany. Dużo by wspominać...
                • julinka601 Re: Witaj luty 14.02.14, 18:34
                  A pamiętasz Irysko, jak tuż koło Rynku był "dworzec" autobusowy i "zielony rynek" czyli bazarek na którym kupowało się mleko do kanki i śmietanę do słoika?
                  A zapuszczone podwóreczka na Starówce to były tereny niebezpieczne, zasiedlone przez podejrzany element. Będąc w ub. roku nie posiadałam się z zachwytu jak się odmieniły,wypiękniały, to prawdziwe perełki. Fotografowałam je bez opamiętania.

Dobrego wieczoru życzę i odmeldowuję się na trzy dni.Jadę w moje ukochane górki , zaprosiłam tam przyjaciół więc nie tylko dotlenię się ale i rozerwę towarzysko i nagadam się z przyjaciółkami, bo na co dzień jakoś jesteśmy zabiegane i za rzadko się spotykamy.
                  • iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 19:19
                    Nie wiem w którym roku ty tam byłas - bo my np. z dworca kolejowego ( to był kawałek drogi) zrzucalismy sie na dorożkę. Jeszcze wtedy takie tam były. Ale była frajda!!!
                    • xy.5 Re: Witaj luty 14.02.14, 20:54
                      Dobry wieczór.Świętujemy dzisiaj i melduję się dość późno.Taką dorożką jeździli rekruci przed zameldowaniem się w jednostce wojskowej,a jak śpiewali!Teraz są piękne powozy i stoją przed
                      budynkiem sądu.Czasami młoda para jedzie takim do ślubu,bo powóz jest białego koloru.
                      • iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 21:06
                        Myśmy mieszkały w budynku Sądu. Na I piętrze były rozprawy a na II parę sporych pomieszczeń nam wydzielili. Wychowawczyni spała za parawanem - istny cyrk. Chłopcy mieli internet na Pereca. Nie wiem jak długo ta prowizorka trwała bo byłam tam tylko rok, potem przeniosłam sie do Wrocławia.
                        • jaga_22 Re: Witaj luty 15.02.14, 10:46
                          Witajcie,ciągle spoglądam w okno,czy jeszcze słonko świeci.https://emots.yetihehe.com/1/ostr.gif

http://i58.tinypic.com/r7m1hx.jpg
                          • anoagata Re: Witaj luty 15.02.14, 13:02
                            Niby luty obuj buty a w klapeczkach na paluszkach po podwórku chodzę !
                            • tamaryszek44 Re: Witaj luty 15.02.14, 14:35
                              Witam. Pięknie, pachnie wiosną, ptaki śpiewają i +10 na dworze.
                              • iryska2604 Re: Witaj luty 15.02.14, 17:56
                                U mnie słonko się obraziło czy co ale dalej ciepło.
                                • xy.5 Re: Witaj luty 15.02.14, 19:37
                                  Dobry wieczór,dzisiaj było słonecznie.Oglądamy skoki narciarskie i kibicujemy rodakom.
                                  • aga-kosa Re: Witaj luty 16.02.14, 09:56
                                    Mamy od dwóch dni "butelkowa" pogodę - nic tylko leje. Nawet na pogrzeb sąsiadki (92l) nie poszłam bo bałam się, że przemarznę i przemoknę.
                                    Doceniam wartość i zawartość "Lipóweczki".
                                    Może dzieci wpadnąsmile
                                    Miłej niedzieli. smile aga
                                    • iryska2604 Re: Witaj luty 16.02.14, 11:05
                                      Padać nie pada... tylko szaro i jakas wilgoć wisi w powietrzu. Ugotuję obiad a potem wybywam do kina na "Pod mocnym aniołem". Potem wam zdam relację.
                                      • jaga_22 Re: Witaj luty 16.02.14, 11:28
                                        Z rana też padało,teraz mam słonko i +9
                                        Miłej niedzieli.
                                        • xy.5 Re: Witaj luty 16.02.14, 13:45
                                          Z rana było słonecznie a teraz zbiera się na deszcz,miłej niedzieli.
                                          • tamaryszek44 Re: Witaj luty 16.02.14, 14:51
                                            U nas pochmurno. Witam miło i miłej niedzieli życzę.
                                            • waga_1949 Re: Witaj luty 16.02.14, 14:55
                                              Dzień dobry. Jakoś pochmurno i bardzo wietrznie. Ale +10 stopni. Miłej niedzieli.
                                              • jaga_22 Re: Witaj luty 17.02.14, 11:27
                                                Niedziela była miła,a teraz poniedziałek wcale nie jest gorszy.
                                                A dziś Światowy Dzień Kota to święto mające podkreślić, jak ważne są w życiu człowieka zwierzęta - w szczególności koty - oraz niesienie pomocy wolno żyjącym i bezdomnym zwierzętom, które miały kiedyś dom, ale go utraciły.

Mój Mruczek,w marcu będzie rok jak go uratowaliśmy,
                                                bo ktoś go wyniósł w worku na śmietnik.

http://i61.tinypic.com/1rw2dj.jpg
                                                • estella50 Re: Witaj luty 17.02.14, 13:12
                                                  Ja mam aż 3 kociaki uratowane od bezdomności. I wiele radości dzięki nim ! big_grin
                                                  Dzisiaj wystawiają łepki do lutowego, ale ciepłego słoneczka. Okna, chronione moskitierą otwarte (bo je myję), a kotki buszują na parapetach próbując śledzić ptaki w locie. Wspaniały widok !
                                                  • iryska2604 Re: Witaj luty 17.02.14, 14:27
                                                    Mój Kitek tez znajdka.Teraz ma juz 3 lata i własnie podrywa panienki. Wpada do domu tylko na jedzonko.
                                                    Wróciłam ze spaceru z kijkami i z psami.Ciepło.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 17.02.14, 16:12
                                                    Witam w cudny wiosenny dzień. Wygoniło mnie na dwór i do tej pory ryłam na ogrodzie. Jejku jak cudnie ziemia pachnie! Krzyż mnie boli teraz i chodzę na czworaka, ale i tak cudnie, a humor mam świetny.
                                                    Miłego całego tygodnia życzę.
    • julinka601 Re: Witaj luty 17.02.14, 18:59
      Melduję ,ze wróciłam. W Kotlinie Jeleniogórskiej wiosna! Wprawdzie w sobotę i niedzielę wiało i zachmurzyło się ale dziś pełne słońce, po działce chodziłam w klapkach i samym swetrze. Kwitną przebiśniegi i stokrotki a floksy i lilie wyłażą z pod ziemi, pigwa wypuściła zielone listki.
      Niesłychane, przecież to połowa lutego, w dodatku w górach!

Rozerwałam się towarzysko, bo pojechałam z paczką przyjaciół, z którymi znamy się ponad 40 lat a na miejscu dołączyli zaprzyjażnieni sąsiedzi więc biesiadowaniu,wspomnieniom i spacerom nie było końca. Dobrze się tak od czasu do czasu zresetować.
      • xy.5 Re: Witaj luty 17.02.14, 19:39
        Dobry wieczór,słoneczko dzisiaj przez cały dzień było.Długi spacer zaliczony.Udanego tygodnia i
        dobrej pogody.
        • iryska2604 Re: Witaj luty 18.02.14, 09:33
          Ale świeci od rana !!!
          • xy.5 Re: Witaj luty 18.02.14, 10:40
            Świeci pięknie.Jutro wyjeżdżam na "chwilkę".Myślę,że mi się uda.
            • iryska2604 Re: Witaj luty 18.02.14, 19:22
              Na dzisiejszym spacerze wypatrzyłam
              http://fotoo.pl//out.php?i=729697_wp-001039.jpg
              • iryska2604 Re: Witaj luty 19.02.14, 13:05
                Jeszcze nie byłam na spacerze i prawdę mówiąc - nie bardzo mi sie chce. Zobaczę, może sie rozkręcę. Szaro dzisiaj ale nie jest zimno.
                • tamaryszek44 Re: Witaj luty 19.02.14, 14:53
                  Zaczęły się prace na ogrodzie.Uwielbiam przycinać drzewka i grabić.
                  Witam milutko i wiosennie.
                  • waga_1949 Re: Witaj luty 19.02.14, 19:05
                    Dobry wieczór. Nasze drzewka już pobielone i przycięte. W przyszłym tygodniu planuję zrobić ognisko. Dzisiejszy dzień,właściwie popołudnie poświęciłam trzynastoletniej wnuczce. Polatałyśmy po wrocławskich galeriach,wpadłyśmy na kaloryczne desery(a co tam, raz się żyje)

Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy.
                    • estella50 Re: Witaj luty 19.02.14, 19:17
                      Oj, zazdroszczę tobie ! Moja 14-latka mieszka daleko i tylko raz do roku latamy po galeriach. Czekam na wakacje, chociaż to dopiero luty uncertain
                      • alfredka1 Re: Witaj luty 19.02.14, 20:04

Zaraz marzec i wiooooooooooosna, Galerie staną się blizsze... Uobosze!! jak ten czas leci.
                        Moje "dziecko" usiłuje mnie ciagać po Galeriach i zwykle nie wychodzi mi to na dobre.
                        Każe mi przymierzać, przymierzać, przy ..... potem mówi "kupujemy" i płaci.
                        Oj, jak ja tego nie lubię chociaż córka uparta, ale to chyba ma po mnie.
    • julinka601 Re: Witaj luty 19.02.14, 22:50
      Ja też dzisiejszy dzień spędziłam z moją ośmioletnią wnuczką, wszak są ferie właśnie.
      Dobrej nocy życzę.
      • iryska2604 Re: Witaj luty 20.02.14, 11:01
        A ja bardzo nie lubię chodzić po galeriach. Jak mam potrzebę cos kupić to idę i kupuję ale żeby isc tam i oglądać...Słońce jednak sobie przypomniało o obowiązkach -ale sie nie przemęcza,tak od chmurki do chmurki. Na kije trzeba będzie iść. Miłego dnia !
        • tamaryszek44 Re: Witaj luty 20.02.14, 15:05
          Witam milutko. Pogodę mamy cudną i do tej pory robiłam na ogrodzie. Oj jak mi się chce ciepełka i lata i długiego dnia, i jazdy rowerem i w ogóle żyć.
          https://reduction-image.com/gif-anime/temp/811601001392748498.gif
          • dorka556 Re: Witaj luty 20.02.14, 16:40
            Ogród mam niestety daleko.
            Na razie muszę zadowolić się tym Botanicznym. Byłam dzisiaj w Powsinie, zajrzałam do szklarni, pochodziłam po pustych, o tej porze alejkach i z naładowanymi akumulatorami wróciłam.
            W szklarni wysyp cytrusów i pełnia kwitnienia pięknych kamelii.

http://i62.tinypic.com/22nypv.jpg

http://i60.tinypic.com/dpwps8.jpg

http://i60.tinypic.com/ixsi0w.jpg
            • jaga_22 Re: Witaj luty 21.02.14, 08:29
              Wiosennie się zrobiło na forum.
              A u mnie wzeszło mango z pestki,które posadziłam. https://dodatkii.net/emotki/21.gif

http://i60.tinypic.com/11lm0qa.jpg
              • iryska2604 Re: Witaj luty 21.02.14, 10:07
                Witajcie, słońce świeci ale humoru brak. Znowu jakaś awaria w wodociągach. Dwa dni temu odwiercili nam studnę, jeszcze mąż podłączy pompę i wypnę sie na nich. Brak mi juz do nich cierpliwości. Dziś wstawiłam pranie bo rano była woda. Była...
                • xy.5 Re: Witaj luty 21.02.14, 20:21
                  Dobry wieczór,wróciłam od rodzinki i ze spaceru,była piękna pogoda,pozdrawiam.
                  • waga_1949 Re: Witaj luty 21.02.14, 20:30
                    Dobry wieczór. Minął kolejny piękny,prawdziwie wczesnowiosenny dzień. Miłego wieczoru życzę.
                    • aga-kosa Re: Witaj luty 21.02.14, 20:48
                      Wczoraj mieliśmy imprezę w klubie z przyszywanymi wnukami a dziś energia mnie rozpierała. Pranie zrobiłam i wysuszyłam i wyprasowałam, pół podwórka i połowę kwiatowego ogródka wygrabiłam. We wtorek musimy pojechać na dzień babci do szkoły do najmłodszego wnuka a potem to już podchodzenie do zakończenia karnawału. Oj będzie bal i to nie jeden. smile aga
                      • iryska2604 Re: Witaj luty 22.02.14, 17:24
                        Prawdziwa wiosna. Dziś wydłużyłam trochę dystans i takim szybszym marszem "wytrząsałam"
                        zjedzony obiad. Moja sunia doszla do formy, biega - no i mobilizuje mnie dodatkowo do spacerów bo jak sobie przypomnę jak lezała jak z diabła skóra i wszystkie kłopoty z tym związane... Nie mogę pozwolic żeby mi znów przytyła a ona apetyt ma jak smok.
                        • xy.5 Re: Witaj luty 22.02.14, 17:31
                          Dobry wieczór.
                          • jaga_22 Re: Witaj luty 22.02.14, 17:59
                            Dobry wieczór,czekam na Julię jedzie na Majdan.
                            A ja mam wnusię Julię.
                            • jaga_22 Re: Witaj luty 23.02.14, 10:16
                              Witam w piękną niedzielę,tylko zieleni brak.

http://i61.tinypic.com/33pd5wk.jpg
                              • xy.5 Re: Witaj luty 23.02.14, 10:54
                                Witam,u nas buro mży i siąpi.Udanej niedzieli.
                                • tamaryszek44 Re: Witaj luty 23.02.14, 14:33
                                  U nas cudnie i słonecznie, żurawie krzyczą i gęsi nad głową gęgają, WIOSNA na całego.
                                  Witam i miłej niedzieli życzę.
                                  • waga_1949 Re: Witaj luty 23.02.14, 15:01
                                    Jest tak pięknie, chce się żyć, mimo wszystko. Nadchodzący tydzień będzie dla mnie ciężki, mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy. Miłej niedzieli.
                                    • iryska2604 Re: Witaj luty 23.02.14, 17:40
                                      Mimo wszystko człowiek sie dziwi ,że tam gdzieś pada i pada. U nas od dawna nic z nieba nie leci.Dzis też był piękny słoneczny dzień. Jaga napisała że brak zieleni - owszem, drzewa jeszcze golutkie ale wielkie pole koło którego przechodzę idąc na spacer -zieloniutkie aż milo.
                                      • dorka556 Re: Witaj luty 23.02.14, 20:22
                                        Dzisiaj zauważyłam (na Ursynowie) wychodzące z trawników, wzdłuż ulicy, wielkie ilości krokusów. To już na pewno wiosna.
                                        • xy.5 Re: Witaj luty 24.02.14, 15:48
                                          Witam,dopiero teraz pojawia się słońce lepiej późno niż...
                                          • jaga_22 Re: Witaj luty 24.02.14, 17:07
                                            Witam...http://i60.tinypic.com/2vam9o1.gif
                                            Niestety nie doczekałam się słonka,
                                            • tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 18:07
                                              Witam po cudownym i pracowitym dniu, krzyz mnie łupie jak cholera ale humorek po pracy mam boskismile
                                              • iryska2604 Re: Witaj luty 24.02.14, 19:07
                                                A co dzisiaj robiłaś? Ja miałam dzień zakupowy, nie bardzo to lubię. Na dodatek nie kupiliśmy takiego węża jak trzeba i dalej jestem skazana na wodociągi.
                                                • tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 22:26
                                                  Musimy odnowić kompostownik, stoi i czeka aż mąż dostanie natchnienie, a ja postanowiłam wyłożyć kostką miejsce na niego. Łupką raczej i bawiłam się przy tym jak przy puzzlach, ale utwardziłam miejsce pod niegowink
                                                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 22:28
                                                    Dodam tylko że okładając tą łupkę, przywaliłam sobie młotkiem w palca i sczerniał mi biedotawink
                                                  • jaga_22 Re: Witaj luty 25.02.14, 09:31
                                                    Biedny paluszek i za co to? http://s4.rimg.info/5ce367441e47e3f764580031d77735bc.gif
                                                    Dziś też mam słonko,kotek wie jak je wykorzystać.

http://i57.tinypic.com/soo4yb.jpg
                                                  • iryska2604 Re: Witaj luty 25.02.14, 14:25
                                                    Mnie wczoraj klapa od bagażnika (od samochodu) przydzwoniła w dwa ostatnie palce. Myślałam ze mnie z bólu skręci. Na szczęscie palce nie złamane, nawet nie posiniały, tylko ten ostatni boli. Swieci słonko, tak mi sie nie chce isć na kije dzisiaj ale chyba z bólem serca -pójdę.
                                                  • waga_1949 Re: Witaj luty 25.02.14, 15:33
                                                    Dzień dobry. Ależ piękny dzień dzisiaj. Spaliliśmy dzisiaj na działce obcięte zimą gałęzie z drzew.
                                                    Drzewka pobielone jakiś czas temu, wychodzą z ziemi tulipany,krokusy. Niechybnie wiosna idzie. Przynajmniej w przyrodzie, bo w życiu cóż, jak to w życiu,bywa różnie.
                                                  • tamaryszek44 Re: Witaj luty 25.02.14, 17:44
                                                    Witam milutko i miłego wieczoru życze.
      • zgred.polarny Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 18:56
        W 3city wiosna jak ...
        Ludzie się kąpią w morzu. Miejscowi, a także przyjezdni - krakowiacy, sympatycy miejscowej Lechii. Ci ostatni chyba czymś się wewnętrznie rozgrzewalismile
        Wczoraj i dzisiaj przymierzałem stłuczoną kość ogonową do siodełka rowerowego. Dzienne 20 kilometrowe przebiegi wykazały standardową kompatybilność pupy i siodełkasurprised
        Żyć nie umierać, tym bardziej, że we wtorek zdjęto szwy z mego łba!
        • iryska2604 Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 18:58
          A co sie stało? Wypadek jakiś? Nic nie pisałeś...
          • super.zgredek Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 19:42
            Pisałem, pisałem...
            12. lutego zgred nie zauważył warstewki lodu na ścieżce rowerowej i przyglebił. Z łba popłynęła posoka (zaledwie 1 czy 2 szwy) ale nie bolało. Z d..py nic nie popłynęło ale stłuczona kość ogonowa dokucza do dzisiaj. Najgorsze, że tej kości nie mogę posmarować (np. kapsidermem), bo podgrzane mazidło popłynie do ... i wtedy zacznie się radocha surprised
            PS
            Najlepsza była pielęgniarka w SOR: "W takim wieku (75) na rowerze!!!!" Tzn. po 70-ce papucie, szlafrok i przed telewizorem?? tongue_out
    • julinka601 Re: Witaj luty 24.02.14, 19:46
      Spałam do południa po nocnym czytaniu a potem szwendałam się tu i ówdzie do wieczora, a dzień był zaiste piękny,pełen słońca ,z wiosną w powietrzu. Pozdrawiam.
      • xy.5 Re: Witaj luty 25.02.14, 21:28
        Dobry wieczór,przez ten wiatr ze wschodu zrobiło się zimno,ale byłam tak zabiegana,że tego zbytnio nie odczułam.Pozdrawiam.
        • tamaryszek44 Re: Witaj luty 26.02.14, 13:20
          Witam serdecznie w kolejny cudny dzień, aż grzech w domu siedzieć. Miłego popołudnia życzęsmile
          • waga_1949 Re: Witaj luty 26.02.14, 13:23
            Dzień dobry. U mnie też przepięknie,pojeździłam rowerem. Na jutro zapowiadane są w moich stronach opady deszczu.
    • julinka601 Re: Witaj luty 26.02.14, 18:57
      Rzeczywiście dzień był piękny ale nadchodzący niż odbija się na moim "jestestwie" i cały dzień chce mi się spać.
      • aga-kosa Re: Witaj luty 27.02.14, 08:59
        Pogubiłam dni. Zazwyczaj imprezy mamy w czwartki albo w piątki. Tym razem była to środa.
        Dzisiaj rano wstałam, nastawiłam jaja do gotowania, ser i rybka na stół. Mąż zdziwiony mówi, że to dopiero czwartek i w dodatku tłustysmile. Znowu kalendarz mi się poprzestawiał. smile aga
        • iryska2604 Re: Witaj luty 27.02.14, 11:13
          U nas dzis szaro. Czasem tylko niesmiało wyjrzy słońce i zaraz sie chowa. Nie mam do niego pretensji, tyle dni u nas swieciło bez przerwy - niech i gdzie indziej poswieci. Ponoć ma padać.
          Milego tłustego czwartku - ide do kuchni.
          • jaga_22 Re: Witaj luty 27.02.14, 12:25
            Irysko,w rewanżu podsyłam słoneczko http://s18.rimg.info/882ae12874e30e08210b549de38ca3e7.gif ,piękny dzień.
            • iryska2604 Re: Witaj luty 27.02.14, 18:04
              Chyba poskutkowało, bo zaczęło swiecić i do wieczora było fajnie. Spacer nam sie udał.
          • waga_1949 Re: Witaj luty 27.02.14, 18:35
            Dobry wieczór. Swoje dwa pączki wyjeździłam (mam nadzieję) na rowerze. Pogoda była w dalszym ciągu przecudna, podobno jutro ma padać. za bardzo nie wierzę,bo prognozy i na dzisiaj zwiastowały opady. Kolorowych snów.
            • waga_1949 Re: Witaj luty 28.02.14, 17:09
              Dzień dobry. No i nie padało, prognoza nie sprawdziła się. Znowu pojeździłam swoim rowerkiem.
              Spędziłam też sporo czasu w kuchni, bo jutro wpadnie mój synek.
              • tamaryszek44 Re: Witaj luty 28.02.14, 18:29
                Dobry wieczórsmile Weekend przed nami i pogoda ma byc ładna więc fajnie ten czas wykorzystajmy. Waga pewnie znowu rowerkiem nie omieszka pojeździć, ale ja najpierw muszę na ogrodzie skończyć co trzeba.
                • xy.5 Re: Witaj luty 28.02.14, 20:23
                  Dobry wieczór,wpadłam do mamy na 2 dni,dziś wróciłam a jutro jedziemy do córki.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka