jaga_22 01.02.14, 09:41 Może będzie łaskawy dla nas ,bo chyba zamienił się ze styczniem. Dziś jeszcze smaga ostrym wiatrem,ale słonko zaświeciło i zakwitł storczyk. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xy.5 Re: Witaj luty 01.02.14, 11:51 Witam,u nas też wieje i jest zimno mimo słońca.Udanej soboty,całego weekendu i dobrego nowego miesiąca. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 01.02.14, 13:05 A u mnie wiosna, +10 ze słonkiem! Przez te moje niedomagania zdrowotne nie zauważyłam ,ze to już luty a u mnie choinka nie rozebrana! Nic to, dzisiaj zrobiłam markery ,wyniki będą w poniedziałek.Trochę trzęsę portkami. Miłego weekendu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 01.02.14, 16:21 Miało być dziś na 0,a jest -4 a wiatr dalej głowę urywa. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 01.02.14, 19:08 U mnie było 7 na plusie i wiatr w miarę. Czytam że w dolnośląskim pozrywane linie - nic u nas widać nie zerwało bo swiatło mam. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witaj luty 01.02.14, 19:47 Wreszcie przestaje wiać,aż robi się dziwnie. Jaguś ładny ten Twój storczyk,mój ma 6 liści i dwa 'kutasy' ale o zakwitnięciu nie ma mowy,może mu za gorąco,mam go od niedawna. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 02.02.14, 09:26 Witam,-2 za oknem i chwilowo ( a może wreszcie) nie wieje.Udanej niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 02.02.14, 11:32 To ja przebiję bo mam -3 i też nie wieje wreszcie. Taka pogoda ma się utrzymać do 10-tego,a co dalej? niewiadoma. Anoagatko,u mnie to już 3-storczyk zakwitł,ale mam już kilka lat. Wczoraj przeczytałam,ze storczyk po przekwitnięciu się wyrzuca. No pewnie,żeby nowy kupić. ale fakt już nie są tak ładne jak na początku. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 02.02.14, 12:28 Witam milutko z nad garnka z rosołem. Miłej niedzieli moi kochani. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 02.02.14, 12:54 Mam ślicznie zachmurzone niebo za oknem i temp +5 stopni. Niech to słońce dziś nie wychodzi, niech nie wychodzi - będzie to wróżyło ciepła wczesna wiosnę. aga Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Witaj luty 02.02.14, 13:25 U mnie 0*C, szybko znikający snieg pokazuje brud i śnieg staje się czarnawy Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 02.02.14, 19:36 Prognozy mówią że zima się kończy - i na to wygląda. Przynajmniej tutaj. Ludziom z białostockiego pewnie trudno w to uwierzyć. Ja byłam przerażona jak oglądałam co sie tam dzieje. U nas w miarę ciepło. Znienacka wyszedł nam rodzinny obiad, skrzyknęłam syna z rodzinką bo odmroziłam wielkiego kurczaka a sami byśmy mu nie dali rady.Dobrze że tak niedaleko mieszkamy. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 03.02.14, 08:58 Witam,nadal zimno -7 za oknem i buro.Udanego poniedziałku i całego tygodnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 03.02.14, 09:25 Witam,w nocy było -5,ale słonko wyszło piękne i życie wróciło. Widziałam rano prognozę,do 18 cały czas na plusie. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 03.02.14, 15:23 Witam ciepło i słonecznie, aż żyć się chce a i robotna jakaś jestem w przeciwieństwie niż ostatnio Miłego dnia zyczę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 03.02.14, 18:17 Czemu ja napisałam że w białostockim najgorzej? Przeciez to lubelskie zasypało... U nas było na plusie ale tylko 2. I trochę wiało - taki przenikliwy wiatr. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 04.02.14, 10:50 Witam,nieźle nas zasypało ale już nas prawie odśnieżyli.Zależy,w której części lubelskiego i jak daleko od głównych dróg kto mieszka.U mnie już przejezdnie(droga Hrubieszów-Zosin) a u mojej mamy jeszcze nie(boczna szosa na trasie Zamość-Szczebrzeszyn).Dziś słoneczny dzień chociaż rano przed 7 było -9. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 04.02.14, 11:45 Pakuj manatki XY.5 i przyjeżdżaj na Wielkopolskę. Jak mieszkaliśmy na Dolnym Śl - mimo, że pod "Wielką sową" śniegu zwykle jak na lekarstwo. Kiedyś z małymi dziećmi pojechałam zimą w okolice Białegostoku, wuj wyjechał po nas saniami, koń niemal topi się w śniegu a mały na to: - Ale tu maja dobrze. Zimą tyle śniegu. Na to wuj: - a u was nie ma zimy. - Była. Dwa razy. Raz dwa dni a raz trzy. Teraz t nasze dzieci chciałby tylko przez dwa tygodnie, kiedy mają urlop i mogą pojechać na narty. aga Chyba "Elita" ma taką piosenkę: ..złóż broń i poczekaj na wiosnę... aga Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 04.02.14, 14:36 Dzięki za zaproszenie,może kiedyś wstąpię,bo lubię się włóczyć. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 04.02.14, 15:10 Witam w piękny i słoneczny wtorek. Ale cudnie, az żyć się chce. Miłego i długiego dnia wam życzę. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witaj luty 04.02.14, 15:35 Za oknem widzę białodupce sarenki a nie mam im dać co do żarcia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 04.02.14, 18:35 U nas już śniegu nie ma. Nawet sikorki nie maja apetytu.Kot gdzieś wybył - chyba wiadomo po co. A dziś prawie wiosna, + 8, słońce i bez wiatru. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 05.02.14, 08:37 Witam,biało u nas i chłodno,pojawiło się słońce.Miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 05.02.14, 10:44 Witam,u mnie też jest słonko i -1,pewnie tak zostanie. Czekam na wiosnę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 05.02.14, 11:08 Kot odsypia nocną łazęgę, słońce świeci - rozciągnęłam linkę na tarasie i zaraz pranie będę wieszać.Na termometrze na razie +3. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 05.02.14, 16:25 Witam w piękny słoneczny dzień, nawet na rowerku byłam Miłego popołudnia życzę. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 06.02.14, 13:24 Witam i życzę miłego dnia. U nas pięknie i pachnie wiosną. Odpowiedz Link
stedo Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 14:31 kontakt24.tvn24.pl/temat,pierwszy-bocian-zwiadowca-czy-amator-zimy,113018.html?categoryId=496 Odpowiedz Link
xy.5 Re: Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 15:24 Witam,co do wiosny to u nas ni widu ni słychu.Dzisiaj nadal biało i mrozik około -5 wczesnym rankiem a później trochę cieplej.Słoneczko rankiem i w południe,teraz chmury i chyba spadnie deszcz.Bociany są cały rok w zamojskim ZOO i jak jest cieplej to latają w pobliżu Zamościa. Dzisiaj byłam u lekarza u kontroli i w miasteczku na zakupach,pospacerowałam w zimowym słonku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pierwszy bociek się pojawił 06.02.14, 17:50 No popatrz, a u mnie +8 i powietrze juz nie pachnie zimowo. Koty juz harcują w najlepsze. Tylko nie podoba mi się błotko. Coś się zaczął ruch przy drodze, moze wreszcie ją zrobią. Muszą bo budynków przybywa. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 08:24 Witam,dzisiaj cieplej nieco i zza mgły wyłania się słońce.Pozdrawiam i biorę się za domowe prace. Odpowiedz Link
estella50 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 09:43 Na wprost moich okien jest stary park, a w nim rosną duże drzewa, a na nich jest wiele ubiegłorocznych jeszcze wronich gniazd. No a te gniazda wrony zaczęły już naprawiać, znoszą budulec, przy co lepszych gromadzi się po kilka wronich par. Wron nie lubię, ale takie oznaki zbliżającej się wiosny bardzo są miłe ! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 11:44 Witam,słonko raczej mizerne i tylko +3 Na boćki to jeszcze za wcześnie,może to jaki tubylec? Odpowiedz Link
anoagata Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 13:28 Na mojej ' Syberii' jest dziś bardzo wiosennie,to nie gajcie,nie gadajcie Irysko ze u was coś tam coś tam... nie tak z wiosną jest. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 16:14 U mnie 9 w plusie i słońce. Nie narzekam i na jeszcze lepszą pogodę czekam. Witam milutko. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pierwszy bociek się pojawił 07.02.14, 19:44 Było 9 ,więc wiosennie. Boćka jeszcze nie widziałam. Ale psiaki mi błotka naniosły ,musiałam od razu zmywać. Byliśmy dziś po leki dla Psotki i mam jej zrobić 3 zastrzyki.Ręce mi sie trzęsły ale jeden już zrobiłam.Strasznie drogie te leki dla zwierzaków. Odpowiedz Link
xy.5 Re:Witaj luty. 08.02.14, 08:57 Witam,+4 za oknem,śnieg jeszcze leży,słońca brak.Dzisiaj sobota domowa,zmykam do kuchni. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witaj luty. 08.02.14, 11:48 Witajcie,słonko niewyraźne,ale ciepło +9 Skorzystałam z ładnej pogody i umyłam balkon Miłej soboty,ja już po robocie. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re:Witaj luty. 08.02.14, 12:47 Witam w piekną wiosenną sobotę. Ja dzisiaj przy włoskach, olejowanie, odżywki i układanie uskuteczniam, a po południu jadę na urodziny siostrzeńca. Miłego dnia życzę i weekendu. Odpowiedz Link
xy.5 Re:Witaj luty. 09.02.14, 10:31 Witam,robi się chlapa i pewnie będzie padał deszcz,bo chmury wiszą.Udanej niedzieli! Odpowiedz Link
aga-kosa Re:Witaj luty. 09.02.14, 10:51 W mojej części Pyrlandii 8 w cieniu. Dzwoniłam do przyjaciółki w Wołowie też ma osiem. W niedzielę się nie pracuje to za chwilę wybieram się z piesem do lasu na kijki. aga Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re:Witaj luty. 09.02.14, 14:54 Przyjemnego spacerowania Agusia. Witam milutko w leniwą niedzielę, nic nie muszę. I dobrze! bo też nic mi się nie chce Odpowiedz Link
jaga_22 Re:Witaj luty. 09.02.14, 15:14 Miało padać,a świeci słoneczko,na dodatek przyjechała wnusia. Odpowiedz Link
waga_1949 Re:Witaj luty. 09.02.14, 16:45 Dzień dobry. Czyżby wiosna? Piękny słoneczny dzień, sucho,słonecznie,szkoda,że wieczór się zbliża. Na termometrze + 10 stopni. Wiosno trwaj!!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re:Witaj luty. 09.02.14, 18:17 Cieplutko -ale sie trochę zachmurzyło. Wczoraj nawet nie zajrzałam na forum, miałam młodszą wnuczkę u siebie, łacznie z noclegiem no to jak miałam w komputer zaglądac? Nie było takiej opcji. To bardzo grzeczne dziecko ale najlepiej jak babcia cały czas sie nia zajmuje.Więc wymyślamy co sie da... Odpowiedz Link
dwa-filary Re:Witaj luty. 10.02.14, 12:25 I ja grzecznie sie przywitam, rano lało, teraz piękne słoneczko i 6*C, ale pojawiaja się male chmurki. Miłego dnia Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re:Witaj luty. 10.02.14, 15:10 U nas pogoda bez zarzutu. Ptaki świergoczą i słońce świeci i grzeje. Witam serdecznie i miłego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 10.02.14, 16:36 Pozdrawiam wiosennie /+10/ i miłego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 10.02.14, 17:28 Przedwczoraj, wczoraj z psem i kijkami robiłam po 10 km po lesie. Dzisiaj usiadłam na rower. Przejechałam 25 km w ciepłym słońcu. Takie wczesne zmienia szybko kolor skóry. Nie trzeba będzie wiele na "walentynki" zmieniać. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 10.02.14, 17:31 Nawet ja dzis pospacerowałam z psami. Leciutko wiało, ale słonecznie bardzo. U nas nawet pola są całkiem zielone. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 11.02.14, 13:27 Ani chybi wiosna zmierza ku nam. Taka mam przynajmniej nadzieję. Na działce zielono, kocie zaloty trwają. Mam nadzieję,że zadziałają tabletki "anty",które dodaję im do jedzenia raz w tygodniu. Tym w domu nie muszę podawać takich rzeczy,bo wysterylizowane. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 11.02.14, 15:20 Witam. U nas wieje ale nie jest najgorzej, nawet jakby wiosennie bo i słońce niemrawo wyłania się czasem zza chmur. Oj, ale ja już chcę prawdziwej wiosny. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 11.02.14, 18:57 Dobry wieczór,dzisiaj było szaro ni to zima ni to wiosna.Od rana w miasteczku a jutro wyjazd wczesnym rankiem do Zamościa,odwiedzimy również mamę. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 11.02.14, 19:49 Ja dzisiaj na będąc na spacerze zauważyłam na krzewach zielone pąki! Co to będzie jak przymrozi? Przecież to dopiero luty i wszystko się może zdarzyć, choć ja wolałabym żeby już zima nie wracała. Xy.5, jedziesz do Zamościa? Zazdroszczę, bo to moje rodzinne strony ale ostatnio rzadko tam bywam, bo daleko i kiepskie połączenie.Ostatni raz byłam półtora roku temu. Zamość tak wypiękniał......... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 11.02.14, 22:10 Ja też pochodzę z tamtych stron i jeżdżę dość często,bo tam mieszka moja mama. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 12.02.14, 11:06 Dzień dobry wszystkim ze słonecznej części Dolnego Śląska. Jest tak pięknie, mam nadzieję,że zima nie odważy się zaatakować. Miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 12.02.14, 12:59 Witam...dzień pięknie się zaczął,ale się popsuło, pochmurnie i mgliście. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witaj luty 12.02.14, 13:10 No i owszem jest piękna pogoda ale ONA mi się nie podoba taka w lutym. Przecież nie będę już siać pomidorów??? To nie ten czas. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 12.02.14, 15:23 Witam i to na tyle. Mam nerwa totalnego i nie chce mi się nic. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 12.02.14, 15:57 Witam,już wróciliśmy.Wszędzie towarzyszyła nam mgła i deszcz.Mimo to wiosny nadal nie widać. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 12.02.14, 17:16 xy.5 ,moi rodzice już nie żyją więc nie ma już naszego rodzinnego domu. Pozostała dalsza rodzina więc siłą rzeczy to już nie to. Zresztą z Wrocławia jest naprawdę daleko a i połączenia fatalne. Miłego wieczoru życzę ........ Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 12.02.14, 19:44 Pozdrawiam julinko601,nie wiedziałam,że na tym forum znajdę krajankę z rodzinnych stron. To może i uczyłyśmy się w tej samej szkole średniej?Ja chodziłam do II LO w Zamościu. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 13.02.14, 13:29 Witam miło w piękny wiosenny dzień. Miłego dnia i oby do wiosny Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 13.02.14, 14:33 Pozdrawiam wiosennie ,bo u mnie nadal +10 i pełne słońce. xy.5,ja bardzo wcześnie/w wieku 12 lat/ wyemigrowałam na Dolny Śląsk i edukowałam się tutaj ale mam taki epizod zamojski kiedy to pół roku chodziłam do tamtejszego liceum, to był,jeśli się nie mylę rok szkolny 61/62, byłam w 10 klasie. Okropnie niepokorna byłam wtedy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 13.02.14, 18:24 Biję cie o 1 st. bo u mnie było 11. Popatrz Julinko jak sie plecie - mieszkałyśmy we Wrocławiu w jednej bursie ( tak sie to wtedy nazywało) a pierwszy rok Liceum Sztuk Plastycznych to właśnie Zamość. Oj, jak tam było pięknie... Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 13.02.14, 19:14 Dobry wieczór. Minął kolejny, iście wiosenny dzień. Spokojnej nocy. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 13.02.14, 19:37 Dobry wieczór,dzisiaj szaro i buro i cały dzień we mgle.Prawie cały czas byłam w kuchni,bo jutro gotowanie pierogów.Składniki na farsz gotowe jakby co. Jak to miło znaleźć Zamościanki:Julinkę i Iryskę.Spacerowałyśmy po tych samych uliczkach tyle,że w różnym czasie.Do liceum uczęszczałam w latach 1968-1972.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 14.02.14, 16:16 Miłego dnia i walentynkowego całego weekendu Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 17:29 U mnie dziś szaro - buro. I wiatr. Pewnie trochę popada, dawno u nas nic z nieba nie leciało.Wiecie ze w Zamościu kiedys na Rynku była taka pompa i ponoć tam była najlepsza woda. Kobitki tam sie schodziły z wiaderkami. Stary Zamość nie był jeszcze do końca skanalizowany. Dużo by wspominać... Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 14.02.14, 18:34 A pamiętasz Irysko, jak tuż koło Rynku był "dworzec" autobusowy i "zielony rynek" czyli bazarek na którym kupowało się mleko do kanki i śmietanę do słoika? A zapuszczone podwóreczka na Starówce to były tereny niebezpieczne, zasiedlone przez podejrzany element. Będąc w ub. roku nie posiadałam się z zachwytu jak się odmieniły,wypiękniały, to prawdziwe perełki. Fotografowałam je bez opamiętania. Dobrego wieczoru życzę i odmeldowuję się na trzy dni.Jadę w moje ukochane górki , zaprosiłam tam przyjaciół więc nie tylko dotlenię się ale i rozerwę towarzysko i nagadam się z przyjaciółkami, bo na co dzień jakoś jesteśmy zabiegane i za rzadko się spotykamy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 19:19 Nie wiem w którym roku ty tam byłas - bo my np. z dworca kolejowego ( to był kawałek drogi) zrzucalismy sie na dorożkę. Jeszcze wtedy takie tam były. Ale była frajda!!! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 14.02.14, 20:54 Dobry wieczór.Świętujemy dzisiaj i melduję się dość późno.Taką dorożką jeździli rekruci przed zameldowaniem się w jednostce wojskowej,a jak śpiewali!Teraz są piękne powozy i stoją przed budynkiem sądu.Czasami młoda para jedzie takim do ślubu,bo powóz jest białego koloru. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 14.02.14, 21:06 Myśmy mieszkały w budynku Sądu. Na I piętrze były rozprawy a na II parę sporych pomieszczeń nam wydzielili. Wychowawczyni spała za parawanem - istny cyrk. Chłopcy mieli internet na Pereca. Nie wiem jak długo ta prowizorka trwała bo byłam tam tylko rok, potem przeniosłam sie do Wrocławia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 15.02.14, 10:46 Witajcie,ciągle spoglądam w okno,czy jeszcze słonko świeci. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witaj luty 15.02.14, 13:02 Niby luty obuj buty a w klapeczkach na paluszkach po podwórku chodzę ! Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 15.02.14, 14:35 Witam. Pięknie, pachnie wiosną, ptaki śpiewają i +10 na dworze. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 15.02.14, 17:56 U mnie słonko się obraziło czy co ale dalej ciepło. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 15.02.14, 19:37 Dobry wieczór,dzisiaj było słonecznie.Oglądamy skoki narciarskie i kibicujemy rodakom. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 16.02.14, 09:56 Mamy od dwóch dni "butelkowa" pogodę - nic tylko leje. Nawet na pogrzeb sąsiadki (92l) nie poszłam bo bałam się, że przemarznę i przemoknę. Doceniam wartość i zawartość "Lipóweczki". Może dzieci wpadną Miłej niedzieli. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 16.02.14, 11:05 Padać nie pada... tylko szaro i jakas wilgoć wisi w powietrzu. Ugotuję obiad a potem wybywam do kina na "Pod mocnym aniołem". Potem wam zdam relację. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 16.02.14, 11:28 Z rana też padało,teraz mam słonko i +9 Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 16.02.14, 13:45 Z rana było słonecznie a teraz zbiera się na deszcz,miłej niedzieli. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 16.02.14, 14:51 U nas pochmurno. Witam miło i miłej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 16.02.14, 14:55 Dzień dobry. Jakoś pochmurno i bardzo wietrznie. Ale +10 stopni. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 17.02.14, 11:27 Niedziela była miła,a teraz poniedziałek wcale nie jest gorszy. A dziś Światowy Dzień Kota to święto mające podkreślić, jak ważne są w życiu człowieka zwierzęta - w szczególności koty - oraz niesienie pomocy wolno żyjącym i bezdomnym zwierzętom, które miały kiedyś dom, ale go utraciły. Mój Mruczek,w marcu będzie rok jak go uratowaliśmy, bo ktoś go wyniósł w worku na śmietnik. Odpowiedz Link
estella50 Re: Witaj luty 17.02.14, 13:12 Ja mam aż 3 kociaki uratowane od bezdomności. I wiele radości dzięki nim ! Dzisiaj wystawiają łepki do lutowego, ale ciepłego słoneczka. Okna, chronione moskitierą otwarte (bo je myję), a kotki buszują na parapetach próbując śledzić ptaki w locie. Wspaniały widok ! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 17.02.14, 14:27 Mój Kitek tez znajdka.Teraz ma juz 3 lata i własnie podrywa panienki. Wpada do domu tylko na jedzonko. Wróciłam ze spaceru z kijkami i z psami.Ciepło. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 17.02.14, 16:12 Witam w cudny wiosenny dzień. Wygoniło mnie na dwór i do tej pory ryłam na ogrodzie. Jejku jak cudnie ziemia pachnie! Krzyż mnie boli teraz i chodzę na czworaka, ale i tak cudnie, a humor mam świetny. Miłego całego tygodnia życzę. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 17.02.14, 18:59 Melduję ,ze wróciłam. W Kotlinie Jeleniogórskiej wiosna! Wprawdzie w sobotę i niedzielę wiało i zachmurzyło się ale dziś pełne słońce, po działce chodziłam w klapkach i samym swetrze. Kwitną przebiśniegi i stokrotki a floksy i lilie wyłażą z pod ziemi, pigwa wypuściła zielone listki. Niesłychane, przecież to połowa lutego, w dodatku w górach! Rozerwałam się towarzysko, bo pojechałam z paczką przyjaciół, z którymi znamy się ponad 40 lat a na miejscu dołączyli zaprzyjażnieni sąsiedzi więc biesiadowaniu,wspomnieniom i spacerom nie było końca. Dobrze się tak od czasu do czasu zresetować. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 17.02.14, 19:39 Dobry wieczór,słoneczko dzisiaj przez cały dzień było.Długi spacer zaliczony.Udanego tygodnia i dobrej pogody. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 18.02.14, 10:40 Świeci pięknie.Jutro wyjeżdżam na "chwilkę".Myślę,że mi się uda. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 19.02.14, 13:05 Jeszcze nie byłam na spacerze i prawdę mówiąc - nie bardzo mi sie chce. Zobaczę, może sie rozkręcę. Szaro dzisiaj ale nie jest zimno. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 19.02.14, 14:53 Zaczęły się prace na ogrodzie.Uwielbiam przycinać drzewka i grabić. Witam milutko i wiosennie. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 19.02.14, 19:05 Dobry wieczór. Nasze drzewka już pobielone i przycięte. W przyszłym tygodniu planuję zrobić ognisko. Dzisiejszy dzień,właściwie popołudnie poświęciłam trzynastoletniej wnuczce. Polatałyśmy po wrocławskich galeriach,wpadłyśmy na kaloryczne desery(a co tam, raz się żyje) Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy. Odpowiedz Link
estella50 Re: Witaj luty 19.02.14, 19:17 Oj, zazdroszczę tobie ! Moja 14-latka mieszka daleko i tylko raz do roku latamy po galeriach. Czekam na wakacje, chociaż to dopiero luty Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Witaj luty 19.02.14, 20:04 Zaraz marzec i wiooooooooooosna, Galerie staną się blizsze... Uobosze!! jak ten czas leci. Moje "dziecko" usiłuje mnie ciagać po Galeriach i zwykle nie wychodzi mi to na dobre. Każe mi przymierzać, przymierzać, przy ..... potem mówi "kupujemy" i płaci. Oj, jak ja tego nie lubię chociaż córka uparta, ale to chyba ma po mnie. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 19.02.14, 22:50 Ja też dzisiejszy dzień spędziłam z moją ośmioletnią wnuczką, wszak są ferie właśnie. Dobrej nocy życzę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 20.02.14, 11:01 A ja bardzo nie lubię chodzić po galeriach. Jak mam potrzebę cos kupić to idę i kupuję ale żeby isc tam i oglądać...Słońce jednak sobie przypomniało o obowiązkach -ale sie nie przemęcza,tak od chmurki do chmurki. Na kije trzeba będzie iść. Miłego dnia ! Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 20.02.14, 15:05 Witam milutko. Pogodę mamy cudną i do tej pory robiłam na ogrodzie. Oj jak mi się chce ciepełka i lata i długiego dnia, i jazdy rowerem i w ogóle żyć. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witaj luty 20.02.14, 16:40 Ogród mam niestety daleko. Na razie muszę zadowolić się tym Botanicznym. Byłam dzisiaj w Powsinie, zajrzałam do szklarni, pochodziłam po pustych, o tej porze alejkach i z naładowanymi akumulatorami wróciłam. W szklarni wysyp cytrusów i pełnia kwitnienia pięknych kamelii. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 21.02.14, 08:29 Wiosennie się zrobiło na forum. A u mnie wzeszło mango z pestki,które posadziłam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 21.02.14, 10:07 Witajcie, słońce świeci ale humoru brak. Znowu jakaś awaria w wodociągach. Dwa dni temu odwiercili nam studnę, jeszcze mąż podłączy pompę i wypnę sie na nich. Brak mi juz do nich cierpliwości. Dziś wstawiłam pranie bo rano była woda. Była... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 21.02.14, 20:21 Dobry wieczór,wróciłam od rodzinki i ze spaceru,była piękna pogoda,pozdrawiam. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 21.02.14, 20:30 Dobry wieczór. Minął kolejny piękny,prawdziwie wczesnowiosenny dzień. Miłego wieczoru życzę. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 21.02.14, 20:48 Wczoraj mieliśmy imprezę w klubie z przyszywanymi wnukami a dziś energia mnie rozpierała. Pranie zrobiłam i wysuszyłam i wyprasowałam, pół podwórka i połowę kwiatowego ogródka wygrabiłam. We wtorek musimy pojechać na dzień babci do szkoły do najmłodszego wnuka a potem to już podchodzenie do zakończenia karnawału. Oj będzie bal i to nie jeden. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 22.02.14, 17:24 Prawdziwa wiosna. Dziś wydłużyłam trochę dystans i takim szybszym marszem "wytrząsałam" zjedzony obiad. Moja sunia doszla do formy, biega - no i mobilizuje mnie dodatkowo do spacerów bo jak sobie przypomnę jak lezała jak z diabła skóra i wszystkie kłopoty z tym związane... Nie mogę pozwolic żeby mi znów przytyła a ona apetyt ma jak smok. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 22.02.14, 17:59 Dobry wieczór,czekam na Julię jedzie na Majdan. A ja mam wnusię Julię. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 23.02.14, 14:33 U nas cudnie i słonecznie, żurawie krzyczą i gęsi nad głową gęgają, WIOSNA na całego. Witam i miłej niedzieli życzę. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 23.02.14, 15:01 Jest tak pięknie, chce się żyć, mimo wszystko. Nadchodzący tydzień będzie dla mnie ciężki, mam nadzieję,że wszystko dobrze się skończy. Miłej niedzieli. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 23.02.14, 17:40 Mimo wszystko człowiek sie dziwi ,że tam gdzieś pada i pada. U nas od dawna nic z nieba nie leci.Dzis też był piękny słoneczny dzień. Jaga napisała że brak zieleni - owszem, drzewa jeszcze golutkie ale wielkie pole koło którego przechodzę idąc na spacer -zieloniutkie aż milo. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witaj luty 23.02.14, 20:22 Dzisiaj zauważyłam (na Ursynowie) wychodzące z trawników, wzdłuż ulicy, wielkie ilości krokusów. To już na pewno wiosna. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 24.02.14, 15:48 Witam,dopiero teraz pojawia się słońce lepiej późno niż... Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 18:07 Witam po cudownym i pracowitym dniu, krzyz mnie łupie jak cholera ale humorek po pracy mam boski Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 24.02.14, 19:07 A co dzisiaj robiłaś? Ja miałam dzień zakupowy, nie bardzo to lubię. Na dodatek nie kupiliśmy takiego węża jak trzeba i dalej jestem skazana na wodociągi. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 22:26 Musimy odnowić kompostownik, stoi i czeka aż mąż dostanie natchnienie, a ja postanowiłam wyłożyć kostką miejsce na niego. Łupką raczej i bawiłam się przy tym jak przy puzzlach, ale utwardziłam miejsce pod niego Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 24.02.14, 22:28 Dodam tylko że okładając tą łupkę, przywaliłam sobie młotkiem w palca i sczerniał mi biedota Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 25.02.14, 09:31 Biedny paluszek i za co to? Dziś też mam słonko,kotek wie jak je wykorzystać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 25.02.14, 14:25 Mnie wczoraj klapa od bagażnika (od samochodu) przydzwoniła w dwa ostatnie palce. Myślałam ze mnie z bólu skręci. Na szczęscie palce nie złamane, nawet nie posiniały, tylko ten ostatni boli. Swieci słonko, tak mi sie nie chce isć na kije dzisiaj ale chyba z bólem serca -pójdę. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 25.02.14, 15:33 Dzień dobry. Ależ piękny dzień dzisiaj. Spaliliśmy dzisiaj na działce obcięte zimą gałęzie z drzew. Drzewka pobielone jakiś czas temu, wychodzą z ziemi tulipany,krokusy. Niechybnie wiosna idzie. Przynajmniej w przyrodzie, bo w życiu cóż, jak to w życiu,bywa różnie. Odpowiedz Link
zgred.polarny Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 18:56 W 3city wiosna jak ... Ludzie się kąpią w morzu. Miejscowi, a także przyjezdni - krakowiacy, sympatycy miejscowej Lechii. Ci ostatni chyba czymś się wewnętrznie rozgrzewali Wczoraj i dzisiaj przymierzałem stłuczoną kość ogonową do siodełka rowerowego. Dzienne 20 kilometrowe przebiegi wykazały standardową kompatybilność pupy i siodełka Żyć nie umierać, tym bardziej, że we wtorek zdjęto szwy z mego łba! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 18:58 A co sie stało? Wypadek jakiś? Nic nie pisałeś... Odpowiedz Link
super.zgredek Re: Witaj wiosenny luty 28.02.14, 19:42 Pisałem, pisałem... 12. lutego zgred nie zauważył warstewki lodu na ścieżce rowerowej i przyglebił. Z łba popłynęła posoka (zaledwie 1 czy 2 szwy) ale nie bolało. Z d..py nic nie popłynęło ale stłuczona kość ogonowa dokucza do dzisiaj. Najgorsze, że tej kości nie mogę posmarować (np. kapsidermem), bo podgrzane mazidło popłynie do ... i wtedy zacznie się radocha PS Najlepsza była pielęgniarka w SOR: "W takim wieku (75) na rowerze!!!!" Tzn. po 70-ce papucie, szlafrok i przed telewizorem?? Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 24.02.14, 19:46 Spałam do południa po nocnym czytaniu a potem szwendałam się tu i ówdzie do wieczora, a dzień był zaiste piękny,pełen słońca ,z wiosną w powietrzu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 25.02.14, 21:28 Dobry wieczór,przez ten wiatr ze wschodu zrobiło się zimno,ale byłam tak zabiegana,że tego zbytnio nie odczułam.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 26.02.14, 13:20 Witam serdecznie w kolejny cudny dzień, aż grzech w domu siedzieć. Miłego popołudnia życzę Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 26.02.14, 13:23 Dzień dobry. U mnie też przepięknie,pojeździłam rowerem. Na jutro zapowiadane są w moich stronach opady deszczu. Odpowiedz Link
julinka601 Re: Witaj luty 26.02.14, 18:57 Rzeczywiście dzień był piękny ale nadchodzący niż odbija się na moim "jestestwie" i cały dzień chce mi się spać. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witaj luty 27.02.14, 08:59 Pogubiłam dni. Zazwyczaj imprezy mamy w czwartki albo w piątki. Tym razem była to środa. Dzisiaj rano wstałam, nastawiłam jaja do gotowania, ser i rybka na stół. Mąż zdziwiony mówi, że to dopiero czwartek i w dodatku tłusty. Znowu kalendarz mi się poprzestawiał. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 27.02.14, 11:13 U nas dzis szaro. Czasem tylko niesmiało wyjrzy słońce i zaraz sie chowa. Nie mam do niego pretensji, tyle dni u nas swieciło bez przerwy - niech i gdzie indziej poswieci. Ponoć ma padać. Milego tłustego czwartku - ide do kuchni. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witaj luty 27.02.14, 12:25 Irysko,w rewanżu podsyłam słoneczko ,piękny dzień. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witaj luty 27.02.14, 18:04 Chyba poskutkowało, bo zaczęło swiecić i do wieczora było fajnie. Spacer nam sie udał. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 27.02.14, 18:35 Dobry wieczór. Swoje dwa pączki wyjeździłam (mam nadzieję) na rowerze. Pogoda była w dalszym ciągu przecudna, podobno jutro ma padać. za bardzo nie wierzę,bo prognozy i na dzisiaj zwiastowały opady. Kolorowych snów. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Witaj luty 28.02.14, 17:09 Dzień dobry. No i nie padało, prognoza nie sprawdziła się. Znowu pojeździłam swoim rowerkiem. Spędziłam też sporo czasu w kuchni, bo jutro wpadnie mój synek. Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Witaj luty 28.02.14, 18:29 Dobry wieczór Weekend przed nami i pogoda ma byc ładna więc fajnie ten czas wykorzystajmy. Waga pewnie znowu rowerkiem nie omieszka pojeździć, ale ja najpierw muszę na ogrodzie skończyć co trzeba. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witaj luty 28.02.14, 20:23 Dobry wieczór,wpadłam do mamy na 2 dni,dziś wróciłam a jutro jedziemy do córki.Pozdrawiam. Odpowiedz Link