bajry 28.03.12, 20:54 Chciałabym iść na usg piersie w ramach profilaktyki. Gdzie się zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iceland.3 Re: usg piersi 28.03.12, 20:55 Idz do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni chorób sutka. Tam dokładnie zbadaja Twoje piersi Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: usg piersi 28.03.12, 21:05 Robię to badanie u specjalisty radiologa. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: usg piersi 28.03.12, 21:14 Paradoksalnie: do poradni onkologicznej. Nic Ci nie jest, chodzi o profilaktykę- OK, i tak do tej poradni. Tam masz speców i bardzo dużą pewność, ze nikt nic nie przeoczy ani źle nie zinterpretuje. Nasłuchałam się swego czasu, nawet poruszałam temat na forum. Onkolodzy klną od najgorszych na ginekologów i innych robiących USG piersi i mammografie. Podobno ta profilaktyka tylko u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: usg piersi 28.03.12, 23:00 Święta racja. U nas w pracy pewnego razu zorganizowali akcję dla kobiet i przyjechał mammobus. Skorzystałam także ja i moja koleżanka. Obie byłyśmy zdrowe. Teoretycznie bo jakieś 3 miesiace po tej akcji koleżanka sama wybadała sobie guz w piersi i dziś jest już po drugiej amputacji. Potem dowiedziałam się, że ma kolejne przerzuty i nawet nie wiem czy żyje. Ja też wolę iść do onkologii, tym bardziej, że u nich też można zrobić profilaktyczne badania i to bez skierowania, wystarczy zadzwonić. Oczywiście, a ramach tego co oferuje NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś