Dodaj do ulubionych

usg piersi

28.03.12, 20:54
Chciałabym iść na usg piersie w ramach profilaktyki. Gdzie się zgłosić?
Obserwuj wątek
    • iceland.3 Re: usg piersi 28.03.12, 20:55
      Idz do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni chorób sutka. Tam dokładnie zbadaja Twoje piersismile
    • super-mikunia Re: usg piersi 28.03.12, 21:03
      od ginekologa
    • anika772 Re: usg piersi 28.03.12, 21:05
      Robię to badanie u specjalisty radiologa.
    • anorektycznazdzira Re: usg piersi 28.03.12, 21:14
      Paradoksalnie: do poradni onkologicznej.
      Nic Ci nie jest, chodzi o profilaktykę- OK, i tak do tej poradni. Tam masz speców i bardzo dużą pewność, ze nikt nic nie przeoczy ani źle nie zinterpretuje. Nasłuchałam się swego czasu, nawet poruszałam temat na forum. Onkolodzy klną od najgorszych na ginekologów i innych robiących USG piersi i mammografie. Podobno ta profilaktyka tylko u nich.
      • kamunyak Re: usg piersi 28.03.12, 23:00
        Święta racja.
        U nas w pracy pewnego razu zorganizowali akcję dla kobiet i przyjechał mammobus. Skorzystałam także ja i moja koleżanka. Obie byłyśmy zdrowe. Teoretycznie bo jakieś 3 miesiace po tej akcji koleżanka sama wybadała sobie guz w piersi i dziś jest już po drugiej amputacji. Potem dowiedziałam się, że ma kolejne przerzuty i nawet nie wiem czy żyje.
        Ja też wolę iść do onkologii, tym bardziej, że u nich też można zrobić profilaktyczne badania i to bez skierowania, wystarczy zadzwonić. Oczywiście, a ramach tego co oferuje NFZ.
    • kropkaaga Re: usg piersi 28.03.12, 21:16
      Do gina po skierowanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka