fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 20:51 Wiesz co Kranie nie ładnie jest kopać leżącego. A Ty mam nadzieję zagłosowałaś? Odpowiedz Link
jan.kran Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:10 Ja nie mogę (((( A czuję się tak samo kopnięta jak wiele osób które znam. Ale może Fedorczyk zostawmy to. Ja jestem tylko Polonią i nie mam nic do powiedzenia. To jaki mam stosunek do Polski, jak bardzo ją kocham i jaki obraz Polski przekazałam moim dzieciom nie jest ważne. Jestem tylko Polonią ... Polska jest jedynym krajem znanym mi który dzieli obywateli na dwie kategorie Polaków i Polonusów. Jest mi ogromnie przykro że tak odebrałaś moj post. Powiem Ci szczerze popłakałam się. Czuję się związana w Polską tak jak z żadnym innym krajem , wiele wysiłku włożylam w to żeby moje dzieci znały nie tylko język ale historię i kulturę Polski. Ale cóż jestem tylko Polonią... Kran. Kran. Odpowiedz Link
omeri Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:13 solidaryzuję się z Tobie droga jan.kran. Czuję się (( Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:27 Moj Kranie , przykro mi ze poczulas sie dotknieta. Mam nadzieje , ze to tylko nieporozumienie , ktore szybko sie wyjasni . Tymczasem przesylam usciski i podaje chusteczke . Polonia jest Polsce potrzebna jak woda rybie . Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:48 jan.kran napisała: > Ja nie mogę (((( > A czuję się tak samo kopnięta jak wiele osób które znam. > Ale może Fedorczyk zostawmy to. > Ja jestem tylko Polonią i nie mam nic do powiedzenia. To jaki mam stosunek do > Polski, jak bardzo ją kocham i jaki obraz Polski przekazałam moim dzieciom nie > jest ważne. > Jestem tylko Polonią ... > Polska jest jedynym krajem znanym mi który dzieli obywateli na dwie kategorie > Polaków i Polonusów. > Jest mi ogromnie przykro że tak odebrałaś moj post. > Powiem Ci szczerze popłakałam się. > > Czuję się związana w Polską tak jak z żadnym innym krajem , wiele wysiłku > włożylam w to żeby moje dzieci znały nie tylko język ale historię i kulturę > Polski. > Ale cóż jestem tylko Polonią... > Kran. > > Kran. Kranie nie unoś się tak patryiotycznie, mój wpis nie miał nic wspólnego z Twoim miejscem zamieszkania. Sama w Polsce mieszkam dopiero od 5 lat, a przed tym też byłam tylko Polonią. Moje dzieci też są wielojęzyczne etc, etc. Tylko coś mi się zjeża w środku jak czytam slowo współczuję pisane z daleka. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:32 No to mamy silną władzę - rząd, premier, prezydent, braterska dynastia i na czele O.R ... Przykrość, żal, smutek ... jak przetrwać kolejne lata oszołomstwa, populizmu kaczo-lepperowskiego, niekończących rozliczeń, popisowo-propagandowych lekcji komisji śledczych dla gawiedzi, pozoranctwa i asekuracji w gospodarce, mamienie biednych, janosikowania, podziałów i kłótni, konfliktów ... i panoszenia kleru ? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:36 No właśnie jak? Można przespać, mozna ewentualnie się zmobilizować i walczyć z tym populistycznym tryndem. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:38 Walczyc jak? Zerknij na proponowane zmiany w Konstytucji. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:38 Nie zapominacie czasem ze PO to nie bedzie partia opozycyjna tylko koalicyjna ? A w opozycji beda LPR i samoobrona . Chcecie z nimi ? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:42 Nie, zakładam nową całkiem. Mnie nie jest z nikim po drodze.A co do kolicji to się zobaczy. Traz PiS jest wszechwladny i być może sam sobie wybierze koalicjanta, PO mu nie jest portrzebne do szczęścia Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:47 Proponuje Liga Polskich Amazonek . Moj glos masz murowany . )) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:46 Koalicyjna, mowisz? Pozyjemy, zobaczymy. Umowy koalicyjnej jeszcze nie ma, i rzadu tez nie. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 21:52 Anty ma racje: musza wejsc w koalicje z druga najsilniejsza frakcja parlamentarna bo nie maja innego wyjscia, zeby w ogole moc rzadzic. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:02 Nieprawda, Sky, nic nie musza. Moga wejsc w koalicje z kimkolwiek, kto im zapewni wiekszosc parlamentarna. Vide: poprzednie rzady, np. Suchockiej czy nawet SLD-UP-PSL. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:12 Jezeli zrobia tak jak napisal Anty to beda mieli absolutna wiekszosc. Jezeli nie to np. moga powstac koalicje PO - Samoobrona 35,55% PiS - LPR i 34,89% i kto bedzie mial wowczas wiekszosc aby moc rzadzic ? Nie bedzie zdecydowanej wiekszosci a to oznacza burdel totalny - glupi przeciez nie sa ! Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:15 Powstanie Pis i PO na 100% . Czy wytrzyma cala kadencje , to juz inna para kaloszy . W tym tygodniu zaprzysiezenie nowego rzadu . Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:17 Są, bo rządza władzy oślepia. Po, na moje rozeznanie raczej oleje koalicje niż wejdzie w amicycje z S. lub LPR. I utworzy silny obóz opozycyjny. Ale może mnię się tylko tak wyśniło. Jestem raczej romantyczna niż polityczna Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:22 "silny obóz opozycyjny" to w aktualnej sytuacji gospodarczej kraju czynnik uniemozliwiajacy podejmowanie jakiejkolwiek decyzji. Biznes i gospodarka sa najwazniejsze a nie prawo lub nie, gejow do demonstracji. Politycznie wszystko nadzoruje i tak UE. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:24 Jednego co szkoda to 15% podatku liniowego. Teraz juz raczej nie do zrealizowania . Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:30 No wlasnie; dochody panstwa musza byc zagwarantowane ponad wszystko. Bogate panstwo - silne panstwo ! Taki czy inny zapis w konstytucji odnosnie praw obywatelskich jest bez znaczenia. Odpowiedz Link
nokata Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:33 No to mamy nowego... Jednak patrzac na to co nowy prezydent oferuje, jaka jest jego wizja (lubi grzybki?) uwazam ze [...] {Podstawa: Art. 135. § 2 KK} No i chyba tyle mozna powiedziec Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:36 Sky, chcialbys byc aresztowany za poglady? Jesli to co piszesz jest przeciw kaczorom? Ech Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:51 Alez Jutka, nikt Cie nigdy nie bedzie aresztowal za poglady przynajmniej tak dlugo jak dlugo Polska bedze czlonkiem UE i innych organizacji miedzynarodowych. Kto sie w ogole z naszym zdaniem liczy, kogo interesuja Twoje poglady ? Mozemy sobie tylko podyskutowac i ponarzekac na forum. Od publicznego wyglaszania pogladow so politycy i ewentualnie dziennikarze - my niestety nie mielismy i nie mamy takiej mozliwosci i nie znam krsju, w ktorym to jest mozliwe. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:59 Ach tak ? Czy jestes w stanie gdzies (poza forum) bez wielkich nakladow finansowych, wyglaszac swoje lub grupy, ktora reprezentujesz, poglady ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:04 Nie bardzo rozumiem, o co Ci chodzi Sky, ale moje poglady jestem w stanie wyglaszac gdziekolwiek. NIE REPREZENTUJE ZADNEJ GRUPY Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:08 Nie musisz na mnie krzyczec piszac duzymi literami - to byl tylko przyklad ogolny Publicznie wyrazac - kogo interesuje Twoje czy moje zdanie i co mozemy przez to osiagnac ? Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:10 Mnie interesuje Jutki zdanie ! Twoje , Sky tez. Ale Jutki bardziej ! )) Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:14 )) ja tez wole kobiece zdanie Mozemy sobie pogadac do woli i tak nie wydrukuja nas na tytulowej stronie w New York Times Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:15 Nie krzyczalam ale podkreslalam. W demokracji albo sie uczestniczy albo nie. Np. w wybotach, ale tez w dzialalnosci tzw. politycznej. Co sie osiaga? Ze ma sie wplyw na to, co wychodzi z Sejmu. Na przyklad. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:25 Spelnilas/spelnilismy wiec nasze obywatelskie obowiazk i wiecej nic nie mozemy zrobic. Na to co wychodzi z sejmu beda mieli wplyw demokratycznie wybrani przez nas przedstawiciele i... to wszystko. Czego jeszcze wiecej oczekujesz od demokracji ? Mozesz oczywiscie napisac na plakacie prawie co chcesz i chodzic z nim po Warszawie, ale czy to cos zmieni bez zaangazowania odpowiedenich srodkow finansowych lub odpowiedniego poparcia ? Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:32 skynews napisał: > > Spelnilas/spelnilismy wiec nasze obywatelskie obowiazk i wiecej nic nie mozemy > zrobic. > Na to co wychodzi z sejmu beda mieli wplyw demokratycznie wybrani przez nas > przedstawiciele i... to wszystko. > > Czego jeszcze wiecej oczekujesz od demokracji ? > Mozesz oczywiscie napisac na plakacie prawie co chcesz i chodzic z nim po > Warszawie, ale czy to cos zmieni bez zaangazowania odpowiedenich srodkow > finansowych lub odpowiedniego poparcia ? > > Osobiscie najpirw sie odchudze, a zaraz potem, czyli wiosenka zaczne sie przechadzac i postaram sie o odpowiednie srodki Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:35 Prawidlowo ! Jestem calkowicie spokojny o Twoja przyszlosc)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:35 Po raz pierwszy po PRLu zaangazuje sie w cos. Demokracja demokracja, ale nie pozwole, zeby ktos przeksztalcil Polske w panstwo nie do konca demokratyczne. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:40 jutka1 napisała: "Demokracja demokracja, ale nie pozwole, zeby ktos przeksztalcil Polske w panstw o nie do konca demokratyczne." Zycze powodzenia A nie szkoda to mlodych lat, nie lepiej pomyslec o przyjemnosciach - no chyba ze chcesz miec pomnik albo miejsce na Powazkach przy glownej aleii)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:44 Nie, Sky. Nie chodzi mi o aleje na Powazkach. Chce zyc tam, gdzie moje prawa sa gwarantowane. Patrz: Karta Praw Czlowieka. Jesli nie sa, to sie wyprowadzam. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:55 Alez Twoje prawa w UE sa zagwarantowane i tak zostanie. Czy ktos Cie bije, glodzi, przesladuje ? Ale jezeli obawiasz sie ze bedziesz musiala ewentualnie zrezygnowac z okreslonych przywilejow i korzystnych ukaldow lub tez obawiasz sie o kogos to naturalnie zupelnie inna sprawa - w takim przypadku Twoje zatroskanie wydaje sie byc uzasadnione. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:28 skynews napisał: > > "silny obóz opozycyjny" to w aktualnej sytuacji gospodarczej kraju czynnik > uniemozliwiajacy podejmowanie jakiejkolwiek decyzji. > > Biznes i gospodarka sa najwazniejsze a nie prawo lub nie, gejow do demonstracji > . > Politycznie wszystko nadzoruje i tak UE. > Myślę Sky, że mylisz się głęboko uważając że głównym problemem anty Kaczynizmu jest problem parady gejów. To jest problem klerykapitałosocjalizmu, który ma równe szanse na przeżycie jak ciele z trzema głowami i na sześciu nogach. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:36 Problem gejow jest oczywiscie symboliczny. Chcialem zwrocic uwage na priorytety wazne dla kraju jako calosci. Problem klerykapitałosocjalizmu jako taki nie istnieje. Prawie wszystkie demokracje europejskie bedac konserwatywnymi zanotowaly najwiekszy rozwoj i sukcesy gospodarcze. Powtarzam: biznes i wzrost gospodarczy ( spadek bezrobocia ) sa najwezniejsze, reszta to tylko peanuts ! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:34 skynews napisał: > Biznes i gospodarka sa najwazniejsze a nie prawo lub nie, gejow do demonstracji ********* Gejow??? A mniejszosci? A organizacji kobiecych? A grup krytykujacych waaadzeee ????? Poczytaj o propozycjach zmian w Konstytucji a la PiS. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:37 skynews napisał: Biznes i gospodarka sa najwazniejsze a nie prawo lub nie, gejow do demonstracji. > Politycznie wszystko nadzoruje i tak UE. **** A czy ja mowie teraz o prawach gejow? Biznes i gospodarka, zgoda, ale nie wedlug preferencji wyznaniowych chyba? A na to sie zanosi. Czy aby wszystko jest w stanie nadzorowac Unia? Jestes pewnien? Poczytaj projekt nowej Konstytucji i porownaj z obowiazujaca. Z pewnoscia zauwazysz, czego w nim brakuje. BRAKUJE tzn. nie ma zapisow znoszacych np. prawo do strajku,wolnosc wyznania, place minimalna, czy prawa lokatorow, albo prawa dziecka, ale zostaly one najzwyczajniej pominiete. I popelnil to czlowiek z geba pelna populistycznych frazesow, rzekomo kontynuator etosu Solidarnosci. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:39 Mantra, nosz (zam.) o tym pisze po raz enty. Nie slucha nie czyta nie zwraca uwagi Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:31 PIS LPR Samo + paru przekupnuch "niezaleznych Proste obliczenie Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:36 Nie panikujcie , Kaczynski glosil poglady zblizony do tych parti bo walczyl o ich elektorat. Zapowiedzi przedwyborcze tak sie maja do realnej polityki jak sierp do mlota . ) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:38 antyproton napisał: > Nie panikujcie , > Kaczynski glosil poglady zblizony do tych parti bo walczyl o ich elektorat. *********** Anty, ja jego (ich) poglady sledze uwaznie od lat. To nie retoryka wyborcza i wspomnisz moje - juz wtedy emigranckie - slowa (((((((((( Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:41 Wpisy sie minely wiec jeszcze raz: Problem gejow jest oczywiscie symboliczny. Chcialem zwrocic uwage na priorytety wazne dla kraju jako calosci. Problem klerykapitałosocjalizmu jako taki nie istnieje. Prawie wszystkie demokracje europejskie bedac konserwatywnymi zanotowaly najwiekszy rozwoj i sukcesy gospodarcze. Powtarzam: biznes i wzrost gospodarczy ( spadek bezrobocia ) sa najwezniejsze, reszta to tylko peanuts ! Strajki ??? w gospodarce kapitalistycznej to ostatecznosc przynoszaca niewyrownywalne straty, po co to komu, co to ma dac ? A poza tym w PRL'u tez w koncu odbyly sie strajki mimo ze byly zabronione ! Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:48 Powiedzcie mi ile odbylo sie strajkow w ostatnich 10 latach w miedzynarodowych firmach na terenie Polski ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:50 antyproton napisał: > Powiedzcie mi ile odbylo sie strajkow w ostatnich 10 latach w miedzynarodowych > firmach na terenie Polski ? ********** To a propos czego? Niewiele, bo zwiazki zawodowe teraz w PL to szutka (zam.) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:56 Jutencjo sie mylisz moim skromnym zdaniem. Bo i owszem takowe bywaly. I strajkujacy za kazdym razem odnosili sukces. Nie sprzedano zakladu, nie zwolniono pracownikow, a jesli mimo wszystko firme zdazono sprzedac to i tak po strajku efekt byl ten sam. Zaklad pracy szlag trafil dziwnym nie socjalistycznym cudem. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:58 Fed., masz rajce, ale w "normalnych" krajach strajki maja inne skutki. Ale co ja tam wiem. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:14 Mijaja sie posty, Jutencjo, przepraszam. To dlatego, ze jednym uchem jeszcze troche pracuje, ale juz powoli wygaszam silniki i bede mogla sie skupic tu, a nie tam ) Malo istotna jest dla mnie ilosc zorganizowanych strajkow w takich czy innych przedsiebiorstwach. Istotne jest dla mnie to, ze ten, ktory tworzy projekt ustawy zasadniczej podobno chcial Polski solidarnej, nie tylko dla przedsiebiorcow, ale glownie dla "ludu pracujacego miast i wsi". Jak to sie ma do prawa do strajku i innych praw tzw. "zywklych ludzi" chyba tlumaczyc nie musze. Zauwazcie, jakie byly pierwsze slowa Kaczora, zaraz po ogloszeniu wynikow. Wymieniwszy cala "liste plac" i zlozywszy podziekowania swoim ludziom, co powiedzial? "Polska potrzebuje rozliczeń, ale jeszcze bardziej potrzebuje zgody..." Przypuszczam, ze rowniez jego wyborcy bardziej, niz rozliczen i zgody miedzypartyjnej potrzebuja pracy, bezpieczenstwa i wzglednego dobrobytu. Ale moze ja sie myle i patrze wylacznie przez pryzmat wlasnych potrzeb. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:46 Kaczynski i jego partia to sa ideowcy ktorym nigdy sie nie uda stworzyc cos praktycznego i funkcjonujacego. Ale nie sa az na tyle glupi zeby ograniczac wolnosc lub wlasnosc prywatna. Nie bedzie w Polsce ani lepiej ani gorzej , prawie nic sie nie zmieni oprocz obsady ministerstw , urzedow i poczty . Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:49 Anty, nie. Zmieni sie konstytucyjny system wladzy. Ograniczy sie dzialalnosc inwestorom zagranicznym (wywiad Lecha z Najsztubem latem br) Wzmocni sie armie. ETC ETC ETC Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:53 Jak sie ograniczy np. dzialalnosc inwestorom zagranicznym to dochody panstwa zaczna sie zmniejszac i za co wzmocni sie armie ? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:57 Za drukowanie pieniedzy m.in.. Za inflacje innymi slowy. Za obnizenie nakladow na kulture, ochrone zdrowia (prawie re-nacjonalizacja, a propos), etc. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:54 Jezeli ograniczy sie nieopdatkowany transfer zyskow z inwestycji w Polsce za granice to ja jestem za. Odpowiedz Link
ada296 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:57 no muszę i ja coś od siebie bo znam projekt nowej konstutycji i włos się na głowie podnosi będzie państwo policyjne i poddane klerowi i głupie - bo nauka będzie płatna i będzie duży przyrost naturalny - o ile w porę znajdziemy te dzieci porzucane na smietnikach strach się bać Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:59 Adaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!Racje oczywiscie masz Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:02 Jutka podaj mi prosze nazwe normalnego kraju i jutro ide do ichniej ambasady i zajmuje kolejke wize - Bal!!! - przeraźliwie wrzasnął kot Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:18 Dla szlachetnie urodzonych oczywiscie tak. Inni nie dostana obywatelstwa co najwyzej zameldowanie i nawet duza kasa nie pomaga ostatnio. Odpowiedz Link
jutka1 ADA 23.10.05, 23:00 wreszcie sie odezwalas pisze to samo od godzin , dni PS. I miss you Odpowiedz Link
kamelianos Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:00 > i głupie - bo nauka będzie płatna ahh, głupi Amerykańce, jakich oni bałwanów mają w tej swojej naukowopłatnej Hameryce... > i będzie duży przyrost naturalny - o ile w porę znajdziemy te dzieci porzucane Czy duży to już > 0 czy jeszcze ujemny [znaczy, aktualny]...? Co do dzieci - możesz sprecyzować, o co konkretnie chodzi? P.S. Gdzie można obejrzeć ten projekt konstytucji? Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:03 Witaj Ado ! Cholera , ze te wybory tak rzadko sa ! )) Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:05 antyproton napisał: > Witaj Ado ! > Cholera , ze te wybory tak rzadko sa ! > > )) Dixit(calkiem nie jestem pewna pisowni, ale dusza jest) Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:11 Nie jestem wcale pewny czy mozna tak dowolnie zmieniac konstytucje - to co pisze Ada, ale jezeli wplynie to na wieksze zdyscyplinowanie spoleczensta i np. spadek przestepczosci to jestem zdecydowanie za. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:17 skynews napisał: > Nie jestem wcale pewny czy mozna tak dowolnie zmieniac konstytucje - to co pisze > Ada, ale jezeli wplynie to na wieksze zdyscyplinowanie spoleczensta i np. > spadek przestepczosci to jestem zdecydowanie za. *********** Humbug. Sorry. Zdyscyplinowanie spoleczenstwa??? A gdzie my, w PRL? w trzeciej rzeszy??? Ech. Ide spac. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:33 Pisze ogolnie bez szczegolow. Jakie jest zdyscyplinowanie spoleczenstwa widzialem kiedys: facet nie zaplacil za bilet w autobusie, stawial czynny opor kontrolerowi i wszyscy pasazerowie staneli po jego sreonie - "za 2.50 zatrzymac czlowieka" i "kto to w ogole powiedzial ze za przejazd trzeba placic". PRL, trzecia rzesza tak ??? Przeciez demokracja - kazdy moze robic co chce !!! Dobranoc Odpowiedz Link
ada296 Re: Mamy prezydenta ...ADA 23.10.05, 23:19 no to o spadku przestępczości było - ten ważny mówił - trzeba przęstępców za kratki praktyka - wytyczne co by nie sadzać do kicia bo miejsc nie ma ale to mały problem - olejemy unię i zagęścimy więzienia i zlikwidujemy w nich opiekę lekarską i będzie fajnie Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 00:08 Ada, unii nie oleja bo kasy z Brukseli nie dostana - glupi nie sa. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 00:12 W sumie to panstwo i kosciol to najlepsi klienci. Zero konkurencji , ceny z sufitu a jakosci nikt nie zakwestionuje. Najwazniejsze zdobyc zamowienie , a i to tez moze byc calkiem przyjemny moment . Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 00:15 Tak. Tak. Nie ma to jak sarkazm i ironia. Tak czy siak, NAROD wybral. A ja postapie odpowiednio. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 00:19 Jutka , widze ze cie naprawde wzielo i telepie. Probuje tylko rozladowac atmosfere . Myslisz ze sie ciesze lub ze mi wszystko jedno ? Ja w przyszlym roku do Polski wracam , kaczor czy inny , trudno . A uciekac to tchorzostwo , nie mysl ogolnokrajowo , tylko wywieraj wplyw na najblizsze otoczenie . Tyle mozesz dobrego zrobic z twoja wiedza i doswiadczeniem . Odpowiedz Link
jutka1 Anty 24.10.05, 09:48 Ja lokalnie staram sie dzialac, choc niekoniecznie w ramach zorganizowanych struktur partyjnych czy innych. Mam nadzieje, ze przegranym da to kopa w de, zeby popatrzec w lustro, zrozumiec co zle robili, i sie poprawic )) A Polsce i tak zycze, zeby nowa ekipa i Prezydent zrobili cos dobrego. Odpowiedz Link
antyproton Re: Anty 24.10.05, 09:54 No ! Widze ze nowy dzien przyniosl rownowage i trzezwe spojrzenie . Ech , kobiety .... za tydzien nowy kolor pasemek i tak bedzie mial wieksze znaczenie niz prezydent . ))) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Anty 24.10.05, 09:58 Nie ma takiej rozpaczy, ktora zmusilaby mnie do picia od rana ))) Co innego szampan z truskawkami na sniadanie do lozka Odpowiedz Link
ibiskus45 Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 00:56 Jutka ... nie chcę Cię do niczego zachęcać ... ale ... Na codzień obracam się w tzw . sferach o których tyczy się dyskusja ... i pomijając moje zdanie ... a opierając się na opiniach ekspertów z róznych dziedzin ... muszę przyznać ci rację ... Chociaż chciałbym może nieco więcej na temat ... ale ... jak w demokracji ... nie wszystko można ... w każdym razie witam ciepło wszystkich co mają zdanie na temat ... choć nie zawsze się z nim zgadzam ... Witam !! Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ...ADA 24.10.05, 09:39 Czesc Hibi, Niestety wczoraj juz spalam. Dzis jest mi juz tylko smutno. Przejdzie zapewne. W obejsciu tyle do roboty, zawszec to sie czlek zajmie czyms Odpowiedz Link
nokata Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 08:41 Jutka1 napisała: > Zmieni sie konstytucyjny system wladzy. [...] > Wzmocni sie armie. Jutko przemila, a dawno przeze mnie nie holubiona na moj Nokaci nos uleglas podobnie jak ok 7 milionow Polakow wplywom nie tyle populistycznej, ile czarnej propagandy, propagandy i klamstw w najgorszym stylu PRL AD '50. To, co cytujesz w najlepszej wierze popartej Twymi poboznymi zyczeniami jest retransmisja zwyklych klamstw wciskanych jak widac nadzwyczaj skutecznie z czysto komercyjnych przyczyn, przez pewne ostro prace do przodu ugrupowanie, przy ktorym najtrwardsi Lepperysci to sredniaki z przedszkola holistycznego. Zebym nie zostala posadzona o pieniactwo polityczne w temacie armii: serwisy.gazeta.pl/kraj/2029020,34314,2975933.html Podobnie jest z projektem konstytucji. Polecam uwadze artykul w piatkowej wyborczej... Podobnie rzecz ma sie z gromkim wrzeszczeniem o demokracji, Podobnie z tzw "pakietem socjalnym". Podobnie z [***]. itd, itp. Znalezienie uzasadnienia mych pozostalych (przez Twe doskonale uszy wysluchania niegodnych) opinii pozostawiam Twej dociekliwosci. p.s. w koncercie zyczen przesylam Ci piosenke ktora wykonywala dawno temu bodaj Dalida: "Parole, parole" Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 08:54 Nokato kostyczna Tak, tak. Uleglam propagandzie. Razem z 7 milionami gupkuf (zam.). Razem z 7 milionami czytalam wypowiedzi pana K., jego Malego Brata, ich Szacownych Wspolpracownikow. I to nie tylko na wiecach wyborczych. Tak wiec niniejszym sciagam bielmo propagandowego oslepienia.... I co widze?... Uomatko! No nic. Zakladam Towarzystwo Emigracji Wewnetrznej, Fed juz sie wpisala, przyjmuje zgloszenia. Odpowiedz Link
nokata Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 09:39 Jutko, przywodczyni charyzmatyczna, Prosze w takiej okolicznosci abys mnie na czlonka wciagnela ( ) a takze legitymacje z kolejnym (medalowym) numerem 3 referencje: poglady i wrodzona kostycznosc Odpowiedz Link
jutka1 Nokato.... 24.10.05, 09:42 Niniejszym wciagam Cie na czlonka (hehe) i otrzymujesz legitymacje nr 3. Nie jestem przewodniczaca, tylko czlonkiem-zalozycielem. Po opracowaniu statutu i zarejestrowaniu go w Sadzie Okregowym Forumowym nastapi wybor wladz. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:00 fedorczyk4 napisała: Można przespać, mozna ewentualnie się zmobilizować i walczyć z tym populistycznym tryndem. hmmm ... nie jestem politykiem ale uważam, że Platforma w tej sytuacji nie powinna tworzyć wspólnej koalicji z PiS - zbyt dużo dzieli obie te partie, a i ciche "zaplecowe" układziki z Samoobroną, PSL, LPR osłabiają pozycję Platfomy, i robią z niej chłopca do bicia. Nie wyobrażam sobie aby partia, która zdobyła tak dużo głosów w wyborach pełniła funkcję tylko maszynki do głosowania, a przynajmniej teraz tak na to się zanosi. Platforma w opozycji może wzmocnić się do przyszłych wyborów, inaczej obawiam się tego, aby nie skońcyła tak jak kiedyś Unia. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:06 Ew, podobnie myślę w moim małym rozumie Odpowiedz Link
dado11 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:08 Z góry przepraszam... O q...a, kolejne pięć lat do d..y. A już myślałam, że pożyję w normalnym kraju Moje dziecko powiesiło na samochodowych antenach czarne wstążki... D..... Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:11 Dado jak tylko moje autko wróci z serwisu zrobię to samo. Zawsze mówiłam żee Twoje diecię jest nie tylko piękne. Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:17 )) Czy sie obawiacie ze rozlicza poprzednikow i bylych PZPR-owcow bo chyba na to wyglada a tak poza tym to wszystko jest ok ! Tak mialo byc. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:18 Zgadzam sie z Ewelina. Jedyne, co powinna teraz zrobic Platforma to stworzyc silna opozycje, ktora patrzec bedzie na rece PiSiorom i calej tej mizdrzacej sie do nich ich swoloczy. Czytaliscie "Swiat wg Kaczora", czyli projekt nowej Konstytucji? Strach sie bac... Niektore zapisy godne prawdziwego fuhrera. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:22 Dokładnie tak. I nawet postanowiłam zapisać (tfu) się , znaczy przyłączyć czynnie do PO. Chyba wyruguję z mojego języka wszystko co PiSane i itepe. - Bal!!! - przeraźliwie wrzasnął kot Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:23 Jezeli PO nie wejdzie do rzadu to moze to tylko oznaczac nowe wybory do sejmu . Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:25 Tak jest... i chaos totalny co rozlozy przede wszystkim gospodarke majaca i tak juz powazne problemy. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 22:32 Mantro, dokladnie do tego nawiazywalam nie raz i nie dwa.... Odpowiedz Link
skir.dhu Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:18 Narod wybral. Trudno sie na narod obrazic. Zaskakujacym okazala sie kompletna nieskutecznosc kampanii zarowno PO jak i Tuska - ta grupa musi teraz przeprowadzic niezly rachunek sumienia i przemyslec bardzo krytycznie, co zostalo (za przeproszeniem) spieprzone. A projekt Konstytucji to wciaz tylko PROJEKT - jezeli PO i Tusk wreszcie wyciagna wnioski ze zle prowadzonych 2 ostatnich kampanii to moze jednak uda im sie wplynac na ewentualne referendum w sprawie ewentualnej nowej konstytucji. Osobiscie przyznam, ze duzo wieksze rozczarowanie odczulam gdy Tyminski wygral I ture z Mazowieckim w 1990 roku, wszystko, co sie potem dzialo i dzieje w PL jest dla mnie tylko naturalnym ciagiem dalszym. Ale to sa refleksje z bocznej lawki. Skir Dhu Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:43 Panikuja zamiast pogratulowac zwycięzcom - nic na gorsze sie nie zmieni. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:46 Pogratulowac? Sorry, ale zwyciezca i jego zausznicy chca mnie zniszczyc... Wiec co? mam stopy calowac?? A jesli tego Sky nie rozumiesz, to nie mamy co dyskutowac. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:54 Podaje wam wywazony artykul dla ostudzenia nastrojow . www.e-polityka.pl/article/138893_Co_proponuje_PiS.htm Pod wiekszoscia tez , sam bym sie podpisal. Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 23.10.05, 23:58 Z dochodzacych mnie prywatnych wiadomosci z kraju to w wiekszosci kobiety rozpaczaja. Jeszcze nie zaczeli rzadzic a wy juz wiecie ze bedzie jak najgorzej. Ciut optymizmu , to pomaga . )) Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 00:03 Normalne, prezydent musi byc przystojny, musi od czasu do czasu miec afere jak BC z Monika, aby zaprezentowac cos co zdaza sie zwyklym smiertelnikom - wzdychaja panie wowczas i czytaja po nocach pamietniki jego i Moniki. Z Kaczorem to chyba nic z tego)) Odpowiedz Link
antyproton Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 00:07 A wiesz , ze od tej strony na to nie spojrzalem . Ha ha ha . ) Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 00:00 Hej, zaraz chwileczke - kto i jak chce kogo zniszczyc ? Kultura i dobre wychowanie nakazuje zawsze pogratulowac legalnym zwyciezcom. Co nie rozumie ? Nie mamy co dyskutowac - chyba wlasnie po to dyskutujemy zeby zrozumiec. Nie zaliczam sie do upartych. Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 10:12 > Narod wybral. Trudno sie na narod obrazic. Zaskakujacym okazala sie kompletna > nieskutecznosc kampanii zarowno PO jak i Tuska - ta grupa musi teraz > przeprowadzic niezly rachunek sumienia i przemyslec bardzo krytycznie, co > zostalo (za przeproszeniem) spieprzone. A projekt Konstytucji to wciaz tylko > PROJEKT - jezeli PO i Tusk wreszcie wyciagna wnioski ze zle prowadzonych 2 > ostatnich kampanii to moze jednak uda im sie wplynac na ewentualne referendum w > > sprawie ewentualnej nowej konstytucji. Osobiscie przyznam, ze duzo wieksze > rozczarowanie odczulam gdy Tyminski wygral I ture z Mazowieckim w 1990 roku, > wszystko, co sie potem dzialo i dzieje w PL jest dla mnie tylko naturalnym > ciagiem dalszym. Ale to sa refleksje z bocznej lawki. > Skir Dhu Odpowiedz Link
mantra1 Re:Juteko 24.10.05, 10:33 Jako permanentny emigrant wewnetrzny, od zawsze, z krotka przerwa w latach '80, ktora spowodowala jeszcze glebsza emigracje do wewnatrz oraz zasluzony dzialacz wewnetrznej Polonii (nie mylic z eksportem wewnetrznym pod marka Pewex), uprzejmie prosze o wydanie legitymacji nr 4. Czas sie zalegalizowac i zewrzec szeregi, moi Panstwo, bo biorac pod uwage zapedy tfurcuf IV Rzeczypospolitej niedlugo moze zabraknac bezpiecznych "wnetrz" ) - Odpowiedz Link
skynews Re:Juteko 24.10.05, 12:01 Kobity, fajnie ze sobie fantazjujecie, ale jest wlasnie czas kiszenia kapusty. To bedzie dla was bardziej fascynujac jak polityka)) Odpowiedz Link
antyproton Re:Sky 24.10.05, 12:43 No ktos przy tych garach musi lycha mnieszac . Ja tam lubie gotowac , moge ktoras zastapic jak pojdzie na zebranie tych wewnetrznych emigrantow . )) Odpowiedz Link
skynews Re:Sky 24.10.05, 13:03 Pewnie ze ktos przy garach musi i ktos rodzic musi - no tak juz ten swiat jest urzadzony i nie mowcie baby, ze to dlatego, ze wybory wygral ten niewlasciwy)) W wolnych chwilach mozna oczywiscie podniecac sie polityka, ale czy bedzie z tego orgazm - watpliwe przy takim prezydencie Odpowiedz Link
antyproton Re:Sky 24.10.05, 13:22 Przyznam sie od razu ze rodzic nie potrafie . Na razie . Wiec prosze w najblizszym czasie nie liczyc na zastepstwo . ) Odpowiedz Link
skrzydlate Re:Sky 25.10.05, 08:31 mantra1 a dlaczegoby nie, ja moge siedzieć w tych garach, umiałam kiedyś dobrze gotowac, niech mnie ktoś weźmie na utrzymanie, mnie, moj miot i całokształt Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 10:09 a niby dlaczego współczujesz? większość wygrała, większość wybrała, widocznie tak musi być, droga do samoświadomości długa i bolesna jest, teraz tylko patrzeć, patrzec i obserwowac, toz to sam smak, taka lekcja, kolejna zresztą Odpowiedz Link
skynews Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 12:05 Dokladnie, wiekszosc wybrala, byl to legalny wybor (a moze jednak nie?). Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 13:27 A więc to tu zagnieździła się ta warszawska frakcja he, he. Stadko przerażonych kurczaków, słowo honoru. Taraz widać, jak mało reprezentatywna jest nasza internetowo-forumowa społeczność. Najwyraźniej w zdecydowanej większości należy do sympatyków dawnych elit. I proszę nie ciągnąc mnie za słówka (ani za nic innego )to moja autorska klasyfikacja i kto mnie trochę zna ten zrozumie. Kaczyńskiego wybrała większość, która nie jest zadowolona z dotychczasowych postępów i wogole rządów. I ja zniesmaczyłem się od dawna do tej naszej pożal się Boże prawicy. O lewicy nawet nie będę wspominał. To było jak wrzód na d. Muszą być w końcu zmiany, nawet jeśli będzie bolało a Tusk tego nie gwarantował. Tak chyba czuje większość tych co wybierała. A więc jeszcze raz: dzioby do przodu. Nigdy nie jest tak zle żeby nie mogło być gorzej Odpowiedz Link
dan8 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:16 Jak widac wybory wywolaly wiele emocji,w ciagu jednego dnia 121 wpisow w jednym poscie,niemalze rekord dnia. Nie czuje sie upowazniona do oceny wynikow wyborow,ale mysle,ze Bodzio ma racje. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:44 Biorac pod uwage demografie elektoratu Kaczynskiego, odwaze sie zasugerowac, ze wiekszosc tego elektoratu nie miala pojecia albo nie rozumiala, jakie to zmiany pan Kaczynski chce wprowadzic. A ze mial jedyne zrozumiale rekomendacje.... Kurczakow? Ja sobie juz szpony na orlice ostrze, nie boj zaby. Odpowiedz Link
noiska Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:49 jutka1 napisała: > Biorac pod uwage demografie elektoratu Kaczynskiego, odwaze sie zasugerowac, ze > wiekszosc tego elektoratu nie miala pojecia albo nie rozumiala, jakie to zmiany Ale taki też elektorat musiałby głosować na Tuska czy Cimoszewicza by któryś z nich został prezydentem. I co wtedy byłby już oświecony i miałaby pojęcie? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:52 Nie do konca prawda. Ile wyniosla absencja wyborcza? Odpowiedz Link
noiska Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:55 Nieobecni głosu nie mają, albo nie chcą go używać..... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 15:11 Za to mam nadzieje, ze opozycja bedzie bardzo obecna. I skuteczna. Siadam w lawie opozycji, ostrze szpony i juz ukladam gabinet cieni.... (zartuje, jestem na emigracji wewnetrznej. Ale szpony ostrze na wszelki wypadek) Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 08:35 jutka, zgadzam się, wybrali go Ci ktorzy są dośc podatni na łatwą manipulacje, popatrzyłam sobie na geografię frekwencji i wyborców, ale taką mamy większosc w Polsce, i musimy to zaakceptować, pewnie bym nostalgicznie tęskniła do tych pól zielonych i ostatnich pachnących gnojem zakamarków wiejskich, gdybym mieszkała 2000 km stąd a w chwili obecnej mam poczucie że należę do innego świata niestety Odpowiedz Link
kamfora Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 23:22 > jutka1 napisała: > Biorac pod uwage demografie elektoratu Kaczynskiego, odwaze sie > zasugerowac, ze wiekszosc tego elektoratu nie miala pojecia albo nie > rozumiala, jakie to zmiany noiska napisała: > Ale taki też elektorat musiałby głosować na Tuska czy Cimoszewicza by > któryś z nich został prezydentem. I co wtedy byłby już oświecony i miałaby > pojęcie? Właśnie, Noiska!... Jak łatwo rozdawane są etykietki: kto "z nami" ten mądry/oświecony a kto "przeciw nam" - ten bezmyślny/nierozumny...przeważnie "moherowy beret". Nieważne zdaje się być, że "z nami" mogą być również osoby niezbyt "oświecone" i z zupełnie przypadkowych powodów. Nieważne, że "przeciw nam" być może są osoby, które po uprzednim głębokim przemyśleniu wybrały inną drogę... Najważniejsza jest ta etykietka... Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 23:47 Kamforo, zapomnialas przeczytac albo przytoczyc dalszy ciag mojej z "noiska" dyskusji. Zacytowane ponizej. Poniewaz cytujesz mnie we wpisie, wnosze, iz Twoje aluzje do osob "przypinajacych etykietki" byly do mnie? A teraz fakty. Gdzie mial pan Kaczynski w drugiej turze najwieksze poparcie? Na wsi i w malych miasteczkach. Szczegoly na stronie PKW. Czy na wsiach ludnosc ma na tyle wiedzy, zeby wiedziec, na co glosuje, szczegolnie w wypadku tej akurat kampanii? Nie ma. Mieszkam na wsi, a pochodze z malego miasta. Nie patrze tych wyborcow z gory, konstatuje fakty. Poczytaj spis ludnosci (na stronkach GUSu). Osobom, ktore po przemysleniu zaglosowaly, kapelusz z glowy dla innych pogladow. Pokaz mi prosze, gdzie im daje etykiete, czy ich obrazam. Mam jednak prawo pisac i mowic, ze sie nie zgadzam. Czy nie mam? I na marginesie. Bylabym niezmiernie wdzieczna, gdybys nastepnym razem - jesli cos Ci nie pasuje w tym co pisze - zwrocila sie do mnie osobiscie z pytaniem albo komentarzem. Na okrezne drogi i koniecznosc domyslania sie mam alergie. Pozdrawiam. Jutka. • Re: Mamy prezydenta ... jutka1 24.10.05, 14:52 + odpowiedz Nie do konca prawda. Ile wyniosla absencja wyborcza? • Re: Mamy prezydenta ... noiska 24.10.05, 14:55 + odpowiedz Nieobecni głosu nie mają, albo nie chcą go używać..... • Re: Mamy prezydenta ... jutka1 24.10.05, 15:11 + odpowiedz Za to mam nadzieje, ze opozycja bedzie bardzo obecna. I skuteczna. Odpowiedz Link
kamfora Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 23:54 jutka1 napisała: > Czy na wsiach ludnosc ma na tyle wiedzy, zeby wiedziec, na co glosuje, > szczegolnie w wypadku tej akurat kampanii? > Nie ma. ???? Czy sam fakt mieszkania w mieście daje wiedzę??? Nie daje. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 23:57 Kamforo, spis ludnosci daje informacje o poziomie wyksztalcenia na wsi i w miastach. Fakt mieszkania w miescie nie daje, ale jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze przecietny mieszkaniec wsi ma takie czy takie wyksztalcenie. Odpowiedz Link
kamfora Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 00:18 jutka1 napisała: > Fakt mieszkania w miescie nie daje, ale jest mniejsze prawdopodobienstwo, ze > przecietny mieszkaniec wsi ma takie czy takie wyksztalcenie. Jutko, wykształcenie takie czy takie (to znaczy jakie? - nie daje WIEDZY na temat głosowania. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 00:24 Wyksztalcenie daje wieksza szanse zrozumienia, w czym rzecz, szczegolnie w sprawach gospodarczych, choc nie tylko. Na reszte poczekam do jutra/dzisiaj Odpowiedz Link
jutka1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 23:58 Szkoda, ze nie odpowiedzialas na reszte mojego wpisu. Odpowiedz Link
kamfora Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 00:19 jutka1 napisała: > Szkoda, ze nie odpowiedzialas na reszte mojego wpisu. Przepraszam - może jutro (znaczy: dzisiaj Odpowiedz Link
mantra1 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 14:57 bodzio49 napisał: > A więc to tu zagnieździła się ta warszawska frakcja he, he. > Stadko przerażonych kurczaków, słowo honoru. > Taraz widać, jak mało reprezentatywna jest nasza internetowo-forumowa > społeczność. Najwyraźniej w zdecydowanej większości należy do sympatyków > dawnych elit. **** A jednak pociagne ) Bodziu, czy moglbyc uscislic "epokowo", jakiez to "dawne elity" masz na mysli? P.S. Dla ulatwienia dodam, ze jestem mniejszoscia, ktora rowniez nie byla zadowolona z dotychczasowych postepow i w ogole rzadow i rownie mocno wierze w gwarancje Kaczora, jak w gwarancje pana Zdzicha z drugiej klatki, ze dzis na pewno nie popada. ) Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 21:46 mantra1 napisała: > A jednak pociagne ) Bodziu, czy moglbyc uscislic "epokowo", jakiez to "dawne elity" masz na mysli? P.S. Dla ulatwienia dodam, ze jestem mniejszoscia, ktora rowniez nie byla > zadowolona z dotychczasowych postepow i w ogole rzadow i rownie mocno wierze w > gwarancje Kaczora, jak w gwarancje pana Zdzicha z drugiej klatki, ze dzis na > pewno nie popada. ) ------------- No to masz problem Nie dość, że nie jesteś zadowolona z żadnych rządów to jeszcze nie wierzysz, że może być lepiej. A może nie wierzysz w żadne rządy z wyłączeniem tych z PRL, kiedy to i praca była dla wszystkich i nikt nie był głodny? Bez obrazy. Nie wiem o jakich gwarancjach piszesz. I ja nie wierzę w żadne gwarancje ale wierzę w intencje i szczerość, czego nie jestem już taki pewien w stosunku do Tuska. Jeśli chodzi o elity to myślałem zarówno o dawnych elitach PRL jak i o tych od grubych kresek, dokarmiania i liberalizmu. Intelektualistach niezdecydowanych i uległych poprzednikom. Wynik głosowania był wyrazem stosunku tych "prostaczków" do efektu ich rządów. Nie jestem pewien czy teraz będzie lepiej ale wydaje mi się, że Kaczyński daje jakąś nadzieję. No to sobie popolitykowałem. Teraz muszę już kończyć. Do poczytania. Odpowiedz Link
mantra1 Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 00:47 bodzio49 napisał: > No to masz problem > Nie dość, że nie jesteś zadowolona z żadnych rządów to jeszcze nie wierzysz, że > może być lepiej. A może nie wierzysz w żadne rządy z wyłączeniem tych z PRL, > kiedy to i praca była dla wszystkich i nikt nie był głodny? Bez obrazy. **** Fakt, mam problem. Problem i w tym, ze jedynym (krotkim na szczescie) okresem, w ktorym zostalam pozbawiona pracy byly wlasnie rzady za czasow Peerelu. A zostalam jej pozbawiona wlasnie za to, ze w nie nie wierzylam, czemu pozwolilam sobie dac wyraz. Czyli pudlo, Bodziu. Bez obrazy. P.S. Nigdzie w tej dyskusji nie uzylam w stosunku do osob o innych, niz moje pogladach slowa "prostaczek". Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 09:10 mantra1 napisała: P.S. Nigdzie w tej dyskusji nie uzylam w stosunku do osob o innych, niz moje > pogladach slowa "prostaczek". Wybacz niezręczność, był to cytat z innych wypowiedzi. Wydaje mi się, ze większość tzw. "frakcji" (i nie myslę tylko o warszawiakach) tak określa tych inaczej myślących. Czyli jesteśmy Manterko bardzo blisko w poglądach na przeszłość. A to, że inne mamy poglądy na to co dla Polski i większości polaków będzie lepsze wynika pewnie z tego, że z innych środowisk pochodzimy. A nadzieję warto zawsze mieć. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mamy prezydenta ... 25.10.05, 11:16 bodzio49 napisał: A nadzieję warto zawsze mieć. Zawsze ??? Nie zawsze. Czasami bywa ona złudą, która żeruje na naiwności. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 16:59 Tego im nie można ująć - mieli najlepszy sztab wyborczy. Po mistrzowsku "sprzedali" Kaczyńskich. To nie lada wyczyn - by z PCentrum, partii chrześcijańsko-demokratycznej, która parę lat temu liczyła na zaledwie 4 % głosów, i nie osiągała nawet progu wyborczego - dokonać takiego przeskoku. To był iście majstersztyk. Odpowiedz Link
glodn_y Re: Mamy prezydenta ... 24.10.05, 20:50 fakt ! sorzedali a glupki kupily,tak samo ,jak kupują parowki"cielęce" za 4,99 kg. smacznego! Odpowiedz Link