06.02.14, 21:15
"W zeszłym roku przeszedłem na rentę inwalidzką. Mam pierwszą grupę, dostaję miesięcznie 873 zł. Należało mi się. Przepracowałem 15 lat, płaciłem składki na ZUS, zasłużyłem na tę rentę. Na samochodzie mam naklejkę inwalidy. Kiedy parkuję na kopercie, ludzie na mnie dziwnie patrzą. A ja nie mogę nosić zakupów czy podnieść córki".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15402265,Adam_Konkol__Ma_38_lat_i_jest_najdluzej_zyjacym_z.html#TRNajCzytSST
Trudno o komentarz. Co czuje taki człowiek żyjący od lat z wyrokiem...
Obserwuj wątek
    • wikul Re: ŻYCIE... 06.02.14, 21:53
      Nie doczytałem do końca, nie mogłem.
      • anoagata Re: ŻYCIE... 07.02.14, 17:37
        No bez przesady.
        Powoli ale to naprawdę powoli nasze społeczestwo nauczy sie kultury i obeznania sie w sytuacji.
        Zdarza sie mi że jeżdzę z kuzynem niepełnosprawnym i parkowanie nie ma problemu,zawsze jet wolne miejsce i nie ma dziwadzcwa w tej kwestii.
        • iryska2604 Re: ŻYCIE... 07.02.14, 19:35
          Wiesz, wydaje mi sie ze to trochę inna sytuacja.Osoba niepełnosprawna to szerokie pojęcie a tu...Ten w sumie jeszcze młody człowiek nigdy nie wie czy następnego dnia bedzie mógł przytulić córkę, zrobić następny krok...Już w dzieciństwie lekarze nie dawali mu szans na życie. To chyba straszne żyć z wiszącym mieczem Damoklesa nad głową. Kiedy nastąpi ta chwila...
          • wikul Re: ŻYCIE... 07.02.14, 19:39
            iryska2604 napisała:

> Wiesz, wydaje mi sie ze to trochę inna sytuacja.Osoba niepełnosprawna to szer
            > okie pojęcie a tu...Ten w sumie jeszcze młody człowiek nigdy nie wie czy nas
            > tępnego dnia bedzie mógł przytulić córkę, zrobić następny krok...Już w dzieci
            > ństwie lekarze nie dawali mu szans na życie. To chyba straszne żyć z wiszącym
            > mieczem Damoklesa nad głową. Kiedy nastąpi ta chwila...

Właśnie to mnie powaliło.
          • anoagata Re: ŻYCIE... 07.02.14, 21:26
            Irysko,sorry masz racje, nie zupełnie napisałam na temat.
            Ale pamiętasz dawno dawno temu,ze ja i Super nie klikaliśmy w niebieskie.
            Czasem klikam ale nie zawsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka