jowitta17 22.10.05, 15:27 no już dawno nie było tak pięknego pażdziernika oby tak dalej Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maria73 Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 16:29 jak powiadają najstarsi górale - zima ma być ostra !!! Odpowiedz Link
framberg Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 21:16 Mam nadzieję, że nie będzie. Nie jestem przygotowany. Odpowiedz Link
kendo Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 22:16 nie straszcie mnie ostra zima,bo chyba zamarzne;)))))))))) choc ja lubie biala i z lekkim mrozikiem. Odpowiedz Link
framberg Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 22:20 Zima w Skanii chyba nie jest ostra? Mam wrażenie, że łagodzi ją Gofstrom a z drugiej strony Bałtyk. Za to to co napisała ania - 30 - 40c minus. O rany. Odpowiedz Link
kendo Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 22:25 framberg ostatnie zimy byly bez sniegu ale mrozne, potrafi scisnac mrozem do -20 , albo jest ciapcia cala zime...usch...wtedy bym chciala byc z bialymi niedziwiedziami;)) Odpowiedz Link
framberg Re: ale piękny dzień! 22.10.05, 22:28 No tak. Najgorzej jask jest plucha. Ani to zima, ani jesień, ani wiosna. To już lepiej jak złapie trochę mrozu i spadnie śnieg. Jak sobie radzicie ze sniegiem? - chodzi mi o jazdę samochodem, odśnieżanie itp. Odpowiedz Link
jowitta17 Re: ale piękny dzień! 23.10.05, 17:47 ja wyczytałam w necie że tej zimy śniegu jak na lekarswto będzie tylko w górnych partiach gór będzie można zobaczyć snieg Odpowiedz Link
ania1022 Re: ale piękny dzień! 24.10.05, 01:50 U nas czsem jak sypnie to musze sie odkopywac zeby z domu wyjsc. Autostrady w zasadzie zawsze sa przjezdne a w miescie trzeba troche poczekac zanim odsnieza i czasami powrot do domu z pracy zamiast pol godziny zajmuje poltorej godziny ale dosyc szybko usuwaja snieg. Niedlugo juz sie zacznie bal ze sniegiem. Wprawdzie nie tesknie za nim ale taki pierwszy snieg, pierwsze tygodnie zimy sa piekne, szczegolnie noc, robi sie tak cicho i jasno i nie jest tak zimno jak pada. Zima tez potrafi byc piekna :))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: ale piękny dzień! 23.10.05, 19:53 Bo indianie chrust zbierają..he..he..gdzies to slyszalam,co sie bedziemy martwić jaka bedzie zima? pozyjemy-zobaczymy. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: gdzie? 24.10.05, 18:54 U mnie pada, ciagle pada juz od soboty. Ale dzisiaj bylam sobie pobiegac. Mimo padania. Odpowiedz Link
kendo Re: gdzie? 24.10.05, 19:36 bylo slonecznie lecz mroznie caly dzien, obecnie trawka juz skrzypi pod stopami. Odpowiedz Link
kendo Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 25.10.05, 10:15 pada od rana:(((((((((((((( jest cieplo,porownujac do wczorajszego dnia, ech...zaczyna sie skandynawska jesien:(( milego dnia zycze. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 26.10.05, 14:55 kendo napisała: > pada od rana:(((((((((((((( > jest cieplo,porownujac do wczorajszego dnia, > ech...zaczyna sie skandynawska jesien:(( > > milego dnia zycze. Hej,kendo u mnie dzisiaj świeci słoneczko,po trzech dniach chlapy i deszczu i ma tak zostać 22-24st,cudownie juzsie ciesze na woche-ende,pojedziemy z męzem znów do lasu na grzybki,uwielbiam chdzic po lesie,a grzybki trafiaja sie takie same malutkie prosto na marynaty,a ze smietanką...mniam...;))) Odpowiedz Link
dankarol Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 26.10.05, 15:52 A u mnie już dawno deszcz nie padał i codziennie chociaż na chwilę wygląda słońce, dzisiaj tylko wieje i przegania chmury gdzieś bokiem a słoneczko oświetla złote drzewa. Odpowiedz Link
kendo Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 11:46 w jesienne pachnace /sloneczne poludnie witam a zwlaszcza nowo przybyle forumowiczki i forumowicza:-)) milego dnia. Odpowiedz Link
luszu Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 19:16 U mnie świeciło !!! Było pięknie, taka jesień mogłaby trwać wiecznie !!! Odpowiedz Link
ania1022 Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 20:22 luszu napisała: > U mnie świeciło !!! Było pięknie, taka jesień mogłaby trwać wiecznie !!! A u mnie chmury, chmury i chmury. Wczoraj w niektorych regionach mojej prowincji spadlo od 20 do 34 cm sniegu. Nas ominelo, nie mam wiec co narzekac. Odpowiedz Link
luszu Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 20:32 Matko kochana śnieg ? To gdzie Ty mieszkasz ? Odpowiedz Link
ania1022 Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 20:51 W Kanadzie, w prowincji Quebec. Odpowiedz Link
luszu Re: gdzie dzis swieci slonce????????????? 27.10.05, 21:14 Mój zachwyt nad internetem wzrasta, to jest niesamowite.Dzieli nas tyle kilometrów a możemy sobie tak poprostu gadać ! Niesamowite ! Odpowiedz Link
jowitta17 Re: ale piękny dzień! 27.10.05, 21:53 W katowicach każdy dzień piękniejszy od poprzedniego w południe temp.dochodzi do 20st,a słoneczko -jakiego latem nie było Odpowiedz Link
maria73 Re: ale piękny dzień! 27.10.05, 23:10 we Wrocławiu dzień był przepiękny. Na wykładach mówiliśmy o śmierci a za oknem złociły się liście. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: ale piękny dzień! 29.10.05, 18:01 Zlota polska jesien. A inni maja tez piekna jesien i nie nazywaja szwajcarska, austryjacka, niemiecka. Cholerny poetycki nacjonalizm. Gdzie indziej tez drzewa sypia zlotym listowiem, liscie szeleszcza pod stopami. Nie przesadzam, dzisiaj widzialam zlota jesien w Europie. Odpowiedz Link
framberg Re: ale piękny dzień! 30.10.05, 22:02 Podobno gdzie niegdzie jest to piękna złota narodowa jesień. A we Francji "indiańskie lato". Odpowiedz Link
ania1022 Re: ale piękny dzień! 31.10.05, 15:27 Indianskie lato to odpowiednik babiego lata. W kandzie tez jest indianskie lato. A kanadyjska jesien bywa rownie piekna jak polska jesien... Odpowiedz Link
sto100 Re: ale piękny dzień , był 30.10.05, 23:06 U nas czyli w domu czyli w Polsze też, było śliczne słońce, a teraz noc, oj zimna. Dobranoc!!! Odpowiedz Link
anka125 Re: ale piękny dzień , był 31.10.05, 20:30 Piękny,,ale bardzo smutny.Przynajmniej dla mnie.Nie uwierzycie,ale odechciewa mi się ostatnio już żyć.Chciałam...nie wyszło...I jeszcze jutro te głupie,kalendarzowe urodziny.Pięknie za oknem,ale we mmnie... Odpowiedz Link
jowitta17 Re: ale piękny dzień , był 31.10.05, 20:36 Anko głowa do góry jutro będzie lepiej! Odpowiedz Link
maria73 Re: ale piękny dzień , był 01.11.05, 13:20 Anko 125 - z okazji Urodzin życzę Ci pogody ducha,uśmiechów na każdy dzień i spełnienia tego o czym marzysz. Wszystkiego najlepszego !!!! ;)) Odpowiedz Link
sto100 Re: piękny dzień, smutny dzień 01.11.05, 18:41 taki był ten dzień, jeszcze wieczór, wyjątkowy, jak co roku, zamyślony. I pomyśleć, że był kiedyś czas, gdy na cmentarz szłam wyłącznie na spacer, a potem wszyscy spotykaliśmy się w kawiarni na Rynku, pogadać. Ten czas bezpowrotnie minął. Dnia urodzin też nie lubię, ale za to imieniny tak, bardzo. Najlepszego Anka! Do imienin tyle masz czasu, zaproś nas. Odpowiedz Link