Dodaj do ulubionych

"Wątek plotkarski"

13.04.05, 22:30
Jak się już zreflektujecie (my) na wątku tematycznym, że odchodzimy od
tematu, to poproszę o przeniesienie się tu, ok? wink))))
Obserwuj wątek
    • fanka8 Re: "Wątek plotkarski" 13.04.05, 22:44
      Tak, jest! Świeta racja, porzadek musi byc smile)) Pozdrawiam
      • natla Re: "Wątek plotkarski" 13.04.05, 22:53
        wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • tesunia Re: "Wątek plotkarski" 14.04.05, 21:34
          no nareszcie cos madrego znalazlamwink)
          zastepstwo znarawiania watkowwink)

tu natla tez mozesz wrzucac wszysko "znarowione"
          • fanka8 Re: "Wątek plotkarski" 14.04.05, 21:39
            Takiego kącika brakowało, nie? Ta nasza Szefowa to mądra dziewczynka smile)
            • tesunia Re: "Wątek plotkarski" 14.04.05, 21:41
              fanka8 napisała:

> Takiego kącika brakowało, nie? Ta nasza Szefowa to mądra dziewczynka smile)

nooooooooo,,,czasami wink)
              a da mi jutro popalic za towink)
              • tesunia Re: "Wątek plotkarski" 14.04.05, 21:43
                byla wlasnie przed chwila danuska,
                gdyby dolaczyla,szybko by nam poszlowink)
            • fanka8 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:45
              Co mozna kupić małej chrzesnicy na I Komunię. Ma byc miłe, oryginalne, cos co
              ucieszy małą (niestety zepsuta pieniędzmi) i nie zachwieje naszego skapego
              budzetu. Lubię kupować prezenty (podobno nawet umiem utrafic), ale tym razem
              mam pustkę w głowie, a uroczystość coraz blizej..
              Ratunku, poradźcie!
              • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:48
                fanka8 napisała:

> Co mozna kupić małej chrzesnicy na I Komunię. Ma byc miłe, oryginalne, cos co
                > ucieszy małą (niestety zepsuta pieniędzmi) i nie zachwieje naszego skapego
                > budzetu. Lubię kupować prezenty (podobno nawet umiem utrafic), ale tym razem
                > mam pustkę w głowie, a uroczystość coraz blizej..
                > Ratunku, poradźcie!

o swiecie !!....
                a jakie dziewczynak ma zainteresowania??
                • fanka8 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:52
                  No właśnie żadne sprecyzowane sad
                  • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:54
                    fanka8 napisała:

> No właśnie żadne sprecyzowane sad

niemialam dziewczynek,
                    choc siostrzenice,kupilismy kawalek zlota,
                    ale niemam pojecia co sie teraz w kraju kupuje,
                • krista57 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:54
                  Danuska do nas chyba nie dołączy,poniewaz ma problemy w tej swojej sorry
                  "pipidowie " z dostawca internetu,nie wiedziała nawet ,ze my tu ja tak chwalimy.
                  Mamy juz ze soba inny kontakt....dzięki podzlotowi w Krakowie.

W sprawie komunii to niewiele Fance poradzę ,nienawidzę też kupować prezenty.
                  A moze aparat cyfrowy ?
                  Kiedys kupowało sie ; złote kolczyki,aparaty fotograficzne.
                  • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 21:57
                    krista57 napisała:

> Danuska do nas chyba nie dołączy,poniewaz ma problemy w tej swojej sorry
                    > "pipidowie " z dostawca internetu,nie wiedziała nawet ,ze my tu ja tak
                    chwalimy
                    > .
                    > Mamy juz ze soba inny kontakt....dzięki podzlotowi w Krakowie.
                    >
                    > W sprawie komunii to niewiele Fance poradzę ,nienawidzę też kupować prezenty.
                    > A moze aparat cyfrowy ?
                    > Kiedys kupowało sie ; złote kolczyki,aparaty fotograficzne.

wlasnie w TV slyszalam w poprzednim roku,
                    o tych prezentach,

a moze jakis ladny lancuszek,
                    to zawsze modne i zawsze mozna cos dokupic w pozniejszym czasie jakis wisirek..
                    • mira54 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:02
                      Złoto, rower, aparat fotograficzny - te rzeczy najczęściej
                      sa kupowane w prezencie na I komunię św.
                      • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:07
                        mira54 napisała:

> Złoto, rower, aparat fotograficzny - te rzeczy najczęściej
                        > sa kupowane w prezencie na I komunię św.

hej mira...
                        jak dawno Cie niewidzialamwink)

to tez zalezy z czego by sie najbardziej cieszyla,
                        tu dzieciaki listy rodzicom zostawiaja z upragnionymi prezetamiwink
                      • fanka8 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:09
                        No właśnie o tych typowych wiem, chyba skończy się na jakimś złotku i może
                        książce - albumie, ale gdyby cos Wam przyszło do głowy, to będę wdzięczna.
                        • fanka8 Re: KRISTO! 14.04.05, 22:11
                          Pozdrów serdecznie naszą Danuśkę Wielką
                        • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:15
                          fanka8 napisała:

> No właśnie o tych typowych wiem, chyba skończy się na jakimś złotku i może
                          > książce - albumie, ale gdyby cos Wam przyszło do głowy, to będę wdzięczna.

tak,ksiazka-album piekne wydanie zawsze sa mile widziane,
                          jak dziewczyna wychowana w "duchu ksiazki",doceni pewnikiem,
                          i zaliczy to jako premia do glownego prezetuwink)
                          • fanka8 Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:17
                            No właśnie nie wychowana chyba w żadnym duchu sad( Ale może zainteresuje sie
                            (teraz są takie piekne ksiązki)
                            • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:20
                              fanka8 napisała:

> No właśnie nie wychowana chyba w żadnym duchu sad( Ale może zainteresuje sie
                              > (teraz są takie piekne ksiązki)

zawsze sie zachwycam w ksiegarni pieknymi wydaniami ksiazek,
                              przyjezdzam do domu jak "osiolek"
                              niezawsze wszysko kupie,ale czesc przytaszcze.

a moze podpytaj rodzico co by najbardziej pragnela
                          • natla Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:20
                            Jestem za złotym łańcuszkiem-brasoletką. To ładne, wdzięczne, eleganckie i.....
                            tanie.
                            • tesunia Re: Potrzebuję porady! 14.04.05, 22:25
                              oj...juz chce numerek,bo nagle mnie scielo
                              i az mnie mdli od siedzenia...
                              pisac,pisac.....i szampana otwieramywink)
                              • krista57 Re: z innej beczki... 14.04.05, 22:39
                                Moje szanowne Panie maj to nie tylko czas komunii...
                                Dzisiaj w puszczy bukowej widziałam przylaszczki,lesne prumulki,przebisniegi
                                i fiołki...a te ptaszki wydzierają sie przecudnie.
                                Po długim spacerze przespałam az 2 godziny...za duzo powietrza !
                                A moze,ktos jeszcze wybierze sie ze mną po 15 maja nad morze do Pobierowa ?
                                Koszt o tej porze roku niewielki 20 lub 25 zł/doba....
                                mozna na 5-7 dni popracowac nad swoim zdrowiem.
                                Czekam !!!
                                • tesunia Re: z innej beczki... 14.04.05, 22:41
                                  krista57 napisała:

> Moje szanowne Panie maj to nie tylko czas komunii...
                                  > Dzisiaj w puszczy bukowej widziałam przylaszczki,lesne prumulki,przebisniegi
                                  > i fiołki...a te ptaszki wydzierają sie przecudnie.
                                  > Po długim spacerze przespałam az 2 godziny...za duzo powietrza !
                                  > A moze,ktos jeszcze wybierze sie ze mną po 15 maja nad morze do Pobierowa ?
                                  > Koszt o tej porze roku niewielki 20 lub 25 zł/doba....
                                  > mozna na 5-7 dni popracowac nad swoim zdrowiem.
                                  > Czekam !!!

a tak z ciekawosci pytam,
                                  gdzie to dokladniej jest??
                                  czy to jakis objekt wypoczynkowy?
                                  • krista57 Re: z innej beczki... 14.04.05, 22:52
                                    Tesuniu ;Pobierowo to miejscowosc wypoczynkowa połozona w lesie nad morzem,i
                                    tak kolejno patrzac na brzeg morski :
                                    Swinoujscie,Międzyzdroje,Dziwnów,Pobierowo,Rewal itp miedzy nimi mniejsze
                                    miejscowości.Ptrzac na koszt pobytu to nie jest zaden obiekt tylko normalny dom
                                    prywatny z 10 pokojami..no moze więcej,a kazdy pokoj z luksusowa łazienką,TV.W
                                    maju taniej bo to jeszcze nie sezon,potem ceny ida znacznir w górę.
                                    Prasa pisze,ze nad Bałtyk w tym roku wybiera sie gromada Niemców.....bo
                                    wszedzie indziej to albo tsunami albo ataki terrorystyczne.
                                    • yoanna Re: z innej beczki... 15.04.05, 10:33
                                      krista57 napisała:

Pobierowo to miejscowosc wypoczynkowa połozona w lesie nad morzem,i
                                      > tak kolejno patrzac na brzeg morski :
                                      > Swinoujscie,Międzyzdroje,Dziwnów,Pobierowo,Rewal itp miedzy nimi mniejsze
                                      > miejscowości

A ja tego lata będę w Pogorzelicy...wink))
                                      To właśnie te rejony smile
                                      Pozdrawiam
                              • maladanka Re: Potrzebuję porady! - prezent 14.04.05, 22:40
                                ja kupiłam kiedyś tez dziewczynce - ale do spólki z druga osoba bajerancki
                                plecak i namiot, a ktos trzeci dodał spiwór. Dzis ona ma już 18 lat, a jeszcze
                                ma to wszystko i ściska mnie z radości.
                                Namiot z poczatku rozstawiała w domu lub w ogórdku.Plecak zaraz sie przydał -
                                wakacje były blisko - spiwór wiadomo tak samo.
                                Plecak był taki,ze wyglądał jak mały, a mozna go było jakby powiekszac.
                                Nietypowy prezent - jednak wywołał wiele radości.
                                • tesunia Re: Potrzebuję porady! - prezent 14.04.05, 22:43
                                  maladanka napisała:

> ja kupiłam kiedyś tez dziewczynce - ale do spólki z druga osoba bajerancki
                                  > plecak i namiot, a ktos trzeci dodał spiwór. Dzis ona ma już 18 lat, a
                                  jeszcze
                                  > ma to wszystko i ściska mnie z radości.
                                  > Namiot z poczatku rozstawiała w domu lub w ogórdku.Plecak zaraz sie przydał -
                                  > wakacje były blisko - spiwór wiadomo tak samo.
                                  > Plecak był taki,ze wyglądał jak mały, a mozna go było jakby powiekszac.
                                  > Nietypowy prezent - jednak wywołał wiele radości.

fajna "zrzutka prezentowa"
                                  ale to bylo tak dawno,teraz dziewczynki moze cos innego preferuja??
                                  bo ja wiem ??
                                  • maladanka Re: Potrzebuję porady! - prezent 15.04.05, 09:58
                                    tesunia ,udusze CIĘ! klikaj TYLKO odpowiedz! bo tak jak robisz to sie kopiuje
                                    wszystko co było wczesniej i mi sie 2x dłużej otwiera link! cmoksmile
                                    • tesunia Re: Potrzebuję porady! - danuska 15.04.05, 10:11
                                      no dobrze,juz mnie nie chcij dusic,
                                      kliknelam wedle zyczenwink)

a mi to nie robi zadnej roznicy,
                                      otwiera sie normalniewink)

miej sobie mily dzien mloda danusiuwink)
                                      • maladanka Re: Potrzebuję porady! - danuska-do tesuni 15.04.05, 10:26
                                        dzieki -fajnie,że posłuchałas- wtedy otwiera sie od razu to co Ty napisałas, a
                                        tak to trzeba zjechać przez cały cudzy tekst - dobrze jesli krótki - a w ogóle
                                        to mnie roztarga złość na gazete - nie wiem czy to ich serwer, czy mój komputer
                                        ich serwera nie lubi - normalnie po kilka minut sie link otwiera,o poczcie nie
                                        wspomnę,inne stronki fajnie wchodzą, a z gazetą od kilku dni walczę.
                                        A zupka tesuniu - zamroziłas dla mnie jak prosiłam? mniam,mniam... pyszna chyba
                                        była!
                                        • filomena1 Re: w .sprawie otwierania sie strony, 15.04.05, 13:00
                                          Maladanko,
                                          chyba trzeba Twoj komputer wypucowac z tzw cookies i innego smiecia, oraz
                                          zrobic defragmentacje.
                                          robi sie wiecej miejsca i komputer szybciej dziala.
                                          pozdrawiam. Fil.
                                          • natla Re: w .sprawie otwierania sie strony, 15.04.05, 15:05
                                            Tesunia 15.04.05. o godz. 13,06 napisała:
                                            dzis mam powtorke z rozrywki,
                                            dokoncze zupke ,
                                            polecam ugotuj sobie -pychota.....
                                            troche pracochlona z kulaniem kuleczek,
                                            ale jaki piekny efek na talerzu i zapach koperku....mniam,mniammmm ...smile)))))

to moze byc problem z Twoim dostawca netu ?,
                                            choc mi tez sie co nieco zawiaszaja stonysad
                                • fanka8 Re: Potrzebuję porady! - prezent 14.04.05, 22:45
                                  Danuska, tak, to może być to! Jutro przeprowadzę wywiad, dzięki!
              • filomena1 Re..P.prezent na komunie 15.04.05, 08:01
                Fanko, znam ten bol, kupilam mikroskop, zabawke i wyobraz sobie
                zainteresowalam dzieco.....dzis jest mgr biologii,,,,
                Sa tez male maszyny do szycia.....albo np. mala encykloipedia na CD i DVD, do
                komputera, lub slownik jezyka jakiegos obrazkowe sa ladne, w ogole cos
                do jezykow obcych... a jesli juz cos, to...
                najgorsze jest to, ze dzieci koncentruja sie na zyczeniach prezentowych ,
                oczekuja prezentow zamist przezyc wiekie wydarzenie Komunii swietej,
                Eucharystiii. Nie jestem specjalnie religijna, nie myslcie, ale jakos poki
                dziecko male, to do nas nalezy wskazac mu wage tego wydarzenia.... zatem
                prezent winien byc bardzie "duchowy" niz rozrywkowy... no.. ale mowie
                tylko powinienin , co nie znaczy , ze musi.... a w ogole to wszyscy o tym
                wiedza....wiadomo...ach, pewnej dziewczynce kupilam w sklepie "srebro", takie
                puzderko na skarby, ogormnie sie cieszyla
                pozdr. Fil.
                • axsa prezent na komunie 16.04.05, 08:15
                  Jeszcze pomysły na komunijne prezenty:
                  łyżworolki z kaskiem i ochraniaczami/ ceny od przystępnych do ...,
                  odtwarzacz płyt i jakieś płyty, np z opowiesciami na podstawie biblii,
                  radio z budzikiem,
                  mysz bezprzewodowa, klawiatura bezprzewodowa - są takie "dziewczyńskie" z
                  kolorowymi przyciskami,
                  zestaw od fotografa trzeba miec zdjęcie dziecka/ - kubek, talerzyk, koszulka,
                  czapka, chusteczka, osprzęt szkolny + komplet zeszytów na nowy rok szkolny
                  plakat itp./ ze zdjeciem dziecka.

• tesunia Re: Potrzebuję porady! - tesunia do danuski;) 15.04.05, 13:07
      ze tez wiecznie zapomne sie" przerejstrowac" smile))))))))
      • august2 Re: zapytanie plotkarskie 16.04.05, 05:48
        .. takie pytanie zwiazane z prezentami.
        Czy obowiazuje jakas "niepisana suma"
        za ktora trzeba kupic prezent np na Komunie?.
        A np weselny prezent? Sa jakies "przyjete normy"?
        • axsa moja osobista odpowiedź plotkarska 16.04.05, 07:58
          Nie ma takiej sumy, ale wiadomo, ze na komunię to trochę bogatszy prezent niż
          np. na urodziny/imieniny,
          a na ślub, to zależy.
          Trochę sie bierze pod uwagę jakie są "zobowiązania" prezentowe, a jak nie ma to
          zależy ile kosztuje to coś czym chcemy obdarować. Bywają też listy
          prezentów "zaklepane przez młodych w jakichś sklepach. Personel sklepu np. z
          naczyniami, wie które częsci dużego serwisu już ktoś zamówił i zapłacił, a co
          jeszcze można dokupić. Jakis czas temu kupiłam młodym bulionówki, flaczarki i
          zestaw przyprawowy. Cały serwis/jesli sie skompletuje/ lub jego część sklep
          dostarcza młodej parze z życzeniami od ośób, które go zakupiły /mnie zapytano
          jak chcę być podpisana pod życzeniami/. Jeśli serwis się nie skompletuje, to
          młodzi mogą resztę dokupić z pieniadze, które dostana jako prezenty, bo taka
          forma obdarowywania też istnieje.
          A poza tym, kazdy kupuje taki prezent na takim poziomie cenowym, jaki uważa za
          stosowny.
          • august2 Re: moja osobista odpowiedź plotkarska 16.04.05, 17:04
            Axso,
            Dzieki za odpowiedz. To dobrze ze wreszcie prezenty
            kupuje sie takie na jakie stac. Bywaly kiedys czasy ze
            presja otoczenia robila jakies "umowne wartosci"
            prezentow lub kopert z piniedzmi.

Te "listy weselne" sa i u nas.

Axsa, wiesz co?
            Po raz pierwszy w zyciu przeczytalem wyraz
            "flaczarki" czy taki rzeczywiscie istnieje?
            • kla-ra Re: moja osobista odpowiedź plotkarska 16.04.05, 18:58
              "flaczarki do zupy" z takim pkresleniem spotkalam sie w ubieglym roku kupujac
              jednorazowe pojemniki na dzialkowe jedzonko.
              Jest to pojemnik dosc szeroki,ale nie wysoki.Bardzo dobry na bigos,lub gulasz.

Kilka lat temu kupujac prezent na komunie chcialam byc bardzo oryginalna.
              Oczywiscie bylam kupujac akwarele znacznych rozmiarow.Ramy kosztowaly wiecej
              niz sama akwarela.Oczywiscie dedykacja zamieszczona z tylu akwareli.
              Minelo juz kilka lat i moj obraz wisi na centralnym miejscu w pokoju juz
              wiekszego dziecka.
              Moj prezent byl wielkim zaskoczeniem w dobie prezentow rowerowych,wrotkowych,
              i komputerowych.
              Mam nadzieje,ze akwarela urosnie w cene wraz z dorastaniem dziecka,a dziecko
              deceni ja dopiero kiedy bedzie mialo iles lat wiecej.
              • fanka8 Re: komunia - wielkie dzięki 16.04.05, 19:15
                Dzięki za pomysły. Podoba mi się i pomysł sprzętu turystycznego, i ta
                mysz "dziewczyńska", i srebrne pudełko na skarby (może ze srebrną
                branzoletką?), i te płyty CD z biblijnymi motywami, i obraz - tez świetny!
                Lubie robic prezenty, które podobaja się obdarowanemu, i są jednocześnie
                oryginalne, ... i nie "na odwal się". Teraz, jak mam juz kilka koncepcji, to
                mogę rodziców "komunistki" zapytac, co ją może najbardziej ucieszyć.
                A jako dodatek moja córka obiecała zrobic słodkiego aniołka z masy solnej.
                Jeszcze raz dziękuję smile))
    • natla Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:34
      Joasiu, nie daj się, odreagowuj. Tak to jest niestety, że więcej nam ludzie
      robią przykrości niz przyjemności. A może my się zbyt przejmujemy słowami, nie
      zawsze mówionymi w złej intencji.......
      • yoanna Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:36
        czasami brak słów...wydaje sie złą intencją...
        sczególnie jeśli nie rozumiesz powodu...
        • yoanna Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:39
          Ale masz rację Natuś...
          jedno słowo ...
          potrafi odmienić tyle...
          czasami nawet niezaleznie od intencji autora..
          Tylko jak się cholera nie przejmować?

• natla Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:40
          Musi co chłop. Tak, najgorzej jak nie znasz powodu. To jest ten dży minus
          ludzi "niemówiących" do końca.
          Ale nie niszcz sobie zdrowia. Za mało sypiasz.
          a pudziesz Ty do wyrka???!!!! Łyknij coś na sen i kichaj na świat.wink)))
      • takanietaka Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:40
        Nie wiem o co chodzi ..ale natla ma racje 110 %
        • yoanna Re: "Wątek plotkarski" Yoanna 17.04.05, 00:46
          Cóż mi pozostaje...znieczulić się..
          i snów poszukać.
          Dzięki...śpijcie dobrze.
          • axsa : "Wątek plotkarski" -Auguście 17.04.05, 16:09
            Bulionówka to naczynie miseczkowate, albo w kształcie filiżanki, o pojemnosci
            około 0.33 litra, z dwoma uszkami, za które trzyma sie je oburacz, pijac rosół,
            bulion, barszczyk i inne zupy bez dodatków wymagających uzywania sztućców.
            Flaczarka to naczynie o podobnym kształcie, ale z jednym uszkiem, za które
            przytrzymuje sie je jedna ręką, a drugą ręką trzyma się łyżkę słuzącą do
            jedzenia flaczków i innych zup zagęszczanych lub z nierozdrobnionymi
            składnikami.
            Czyli
            bulionówka do czystych i niegęstych zup,
            flaczarka do zup zagęszconych i np. z makaronen.
            smile))
            • natla Re: : "Wątek plotkarski" - Wiktoria. 28.04.05, 19:44
              Podziwiiam wszystkie osoby umiejące haftować, robić na drutach i szyć.
              Umiem te 3 rzeczy robić jako tako, ale nienawidzę i nie robię. Może to też
              kwestia czasu, bo jednak kiedyć próbowałam z niezłymi efektami, ale
              szycie.....NIE. Nawet guzik, to dla mnie męczarnia. smile)))
            • natla Re: : "Wątek plotkarski" - flaczarki 28.04.05, 19:47
              Też nie znałam tego oreślenia, a w ogóle uważam , że jest okropne, może
              dlatego, że nie cierpię flaków smile))
              • natla Re: : "Wątek plotkarski" - Daisy 28.04.05, 20:00
                Rany, mam bratnią dusze taternicką. Pogadamy? Poczytaj sobie chyba w "Coś Wam
                opowiem" moja przygodę zimową na Ornaku.
                (tam jest błąd, szczyt Ornaku strawersowałam od str. Kościeliskiej)
                • yoanna Re: : "Wątek plotkarski" - Daisy 29.04.05, 23:24
                  natla napisała:

> Rany, mam bratnią dusze taternicką. Pogadamy? Poczytaj sobie chyba w "Coś Wam
                  > opowiem" moja przygodę zimową na Ornaku.
                  > (tam jest błąd, szczyt Ornaku strawersowałam od str. Kościeliskiej)

A kto zważa na takie błędy...w sytuacji gdy zagrozone było pudełko kremu
                  Nivea...smile)))
                  • natla Re: : "Wątek plotkarski" - Daisy 30.04.05, 22:12
                    smile)))))))))))))))))))))))))))))
                    A najgorsze, że nie wiem co się z nim stało. Przecież powinno być w pamiątkach
                    rodzinnych...smile)
    • natla Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i inni 06.05.05, 17:32
      Wreszcie przeczytałam (no może nie do końca ) całą zaległą pocztę, bo już
      miałam 100% smile. Powysyłałam dziekczynne i komentujące listy, a tu się okazało,
      że nie poszły. Nie mam siły pisać ponownie, więc tą drogą dziękuję Wam bardzo,
      bardzo. Uśmiałam się i pomarzyłam.
      Powiększyłam skrzykę, ale tylko troche się powiększa
      Wszystkie wcześniej przeniesione listy do moich dokumentów wymarły.
      Więc muszę to zrobić metodą chyba Owakiej, ale jak to było..............? Też
      mi umarło.
      • takanietaka Re: Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i 06.05.05, 17:52
        Natla !!zrób sobie DARMOWA skrzynke o objetości 1000 (!!!!)MB na portalu
        www.o2.pl dostaniesz tam od razu 3 adresy -tlen,o2.,go, a jest tam tez
        instruktaż jak u siebie w swoim kompie skonfigurowac adres..wybierasz -jakiego
        masz Windowsa,jaki program pocztowy ...i systemem instrukcji i obrazków
        pokazuja gdzie co masz wpisac.Zrobisz!!
        • natla Re: Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i 06.05.05, 18:09
          Owaka, ja mam na tlenie pocztę!!!! Debilna jestem, wyślę sobie całą pocztę
          z gazety. Dobrze myślę?
          • fanka8 Re: Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i 06.05.05, 21:21
            A ja dopiero wczoraj w nocy odblokowałam sobie poczte i odebrałam rózne
            wiadomosci, zdjecia i piosenki Miry, a do wczoraj cały czas skubana moja
            skrzynka udawała, ze jest pusta!!!
            • natla Re: Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i 06.05.05, 21:25
              A jak tam randka z Danuśką??? smile
              • fanka8 Re: Re"Wątek plotkarski"Lud, Asia, Renata, Dan i 06.05.05, 21:56
                Właśnie w tej odzyskanej poczcie dostałam tez kontakt do niej i blizsze
                szczegóły - jutro do niej dzwonię smile)
                • krista57 Re: Re"Wątek plotkarski" 06.05.05, 23:41
                  .....8 maja imieniny Stanisława,popularne imię w naszym przedziale wiekowym.
                  Szykuję sie na wielkie grilowanie / o ile pogoda dopisze / impreza u mego
                  braciszka ,przyspieszona bo już jutro .Szukam wsród znajomych solenizantow
                  Staszków,Staś i Stasiow.....droga Stasiu,dlaczego nie przełozysz imienin z
                  listopada na maj!
    • natla Re: "Wątek plotkarski" Poduszeczka 07.05.05, 15:24
      Tak się dziwnie zakończyła dyskusja nt. Poduszeczki i forum, że zaczęło mi coś
      chodzić po głowie.
      Axsa i inne dziewczyny: jeżeli przypadkiem mnie podejżewacie o podwójnego
      nicka, a więc że to ja Natla i Poduszeczka w jednej osobie, to zapewniam,
      Poduszeczka istnieje i nie jestem nią ja czyli Natla smile))))))
      Piszę tak na wszelki przypadek, bo mogły się tak fakty pokojarzyć.
      • kla-ra Re: "Wątek plotkarski" Poduszeczka 07.05.05, 18:59
        Natla,rany ale Ty masz mysli!
        Typowe dla Blizniaka.
        • leontynia Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 12:10
          w tym roku zaplanowalam wyjazd
          pierwszy raz sama miala to byc Praga pozniej Szwajcaria,
          Grecja co tydzien zmieniam,lezy przedemna sterta ofert a ja nie moge sie
          zdecydowac,rano zadzwonila kolezanka byla niezadowolona z wyjazdu,
          narzekala na biuro podrozy...
          moze ktos z Was poleci mi sprawdzone biuro podrozy?
          • kla-ra Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 12:23
            Nigdy w zyciu nie korzystalam z biura podrozy.
            Tylko raz corka skorzystala jadac do Turcji i byla ogromnie niezadowolona.
            Ale w tym temacie przed decyzja trzeba sie koniecznie upewnic co do
            wyplacalnosci biura.
            To pytanie zadaj na forum podrozniczym.Bo warto wszystko sprawdzic.
            Powodzenia
          • natla Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 13:03
            Leontyniu, ja w przeciwieństwie do Klary, zawsze jeżdziłam z biurami , no nie
            z biurem "orbis" i nie miałam zastrzeżeń. Teraz jednak faktycznie , gdybym
            wyjeżdżała to miałabym też zgryz. Najlepiej popytaj wśród znajomych, z których
            biur są zadowoleni. Na pewno nie pojechałabym z nowym biurem.
          • maria581 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 13:54
            Korzystalam kilka razy z Neckermanna(czarter,hotel,posilki).Zawsze bylam
            zadowolona.Mam porownanie z innymi biurami i Neckermann wypada zdecydowanie
            najlepiej.
            • leontynia Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 16:18
              Mario dziekuje jutro wybieram sie do Lublina
              odwiedze ich biuro regionalne i cos zdecyduje po tym jak moj maz
              z ironicznym usmieszkiem powiedzial"Sloneczko
              wybierz cos w poblizu bo co bedzie jak za trzy dni zadzwonisz
              zebym po Ciebie przyjechal?"
              eh...kiedys sie zdarzylo ale to byly inne czasy...

wklejam taki link moze ktos skorzysta
              www.wakacje.pl/
              • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 17:59
                Witam! Wyobrażcie sobie,ze jestem po kawie wypitej w towarzystwie "naszej"
                przemiłej forumowiczki. Nawet na Jej przyjazd zrobiłam pierogi z kapustą i
                grzybami.Mam nadzieję ,że się "naklachamy"!!!!
                Czy ktoś zgadnie kto przyjechał w moje okolice ?
                • leontynia Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:05
                  zgaduje...takaowaka???
                  • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:11
                    Takaowaka na pewno woli wyjazd do Australii niz na pogranicze Polski.
                    Nie !!!!!
                    • natla Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:20
                      Krista, bo oberwiesz......gadaj.....Danuśka we Wrocławiu.......Gadaj!!!wink
                      • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:23
                        Natla!.....coś masz "słabo"opanowane swoje forum....
                        a myślałam,że czytasz wszystkie wątki smile))))))))
                        • natla Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:28
                          Czytam, tylko ta sklerozja.... i uważaj, bo Cię przepytam z forum.....mądralo.
                          GADAJ!!!!
                    • leontynia Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:25
                      nie mam pojecia kto to moze byc?
                      pije z Wami wirtualna kawe
                      bawcie sie dobrze a ja znikam/fitness/
                      Krista mam rodzine w Szczecinie moze nastepna kawa bedzie w realusmile))
                      • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 18:31
                        ....podpowiadam....młoda,ładna,zgrabna ,pięknie literacko sie wypowiadająca
                        ...teraz idę "polegiwać",poniewaz wiosna wcale nie nastraja mnie do życia,
                        działa na mnie śpiąco.
                        Leontynio,zaprowadzę Cię do kawiarni na 22 piętrze,skąd roztacza sie
                        panorama całego miasta.
                        • natla Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 19:04
                          Qrcze, pół forum mi pasuje......, bo ja u Ciebie nie byłam wink)))))))))))))))))@
                          • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 19:22
                            ha!ha!ha! ...mówiłam;młoda,ładna,zgrabna i na dodatek b.sympatyczna
                            No,niech Ci będzie.....
                            • wiktoria53 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 21:06
                              kristo57 Twój gość to Malwina? lub daisy.
                              • wiktoria53 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 21:08
                                Są młode, a poza tym Malwina ma do Szczecina blisko. Myslę, że to właśnie
                                Malwina.
                                • natla Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 21:13
                                  A ja już wiem! smile))) Krista mi na ambicje wjechała, więc poszukałam
                                  i znalazłam. wink)))))
                                • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 21:14
                                  nie.....Malwina aktyalnie jest faktycznie gdzies nad morzem ,ale na wczasach
                                  z córeczką.
                                  Daisy mieszka chyba w Płocku .
                                  • wiktoria53 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 21:51
                                    No to ostatni strzał: Gracja, KSK40, Ewa556. Wiecej nie zgaduje. Może w końcu
                                    nam zdradzisz kto do Ciebie zawitał. Pozdrawiam Kristo.
                                    • krista57 Re: "Wątek plotkarski" 10.05.05, 22:02
                                      Wiktorio !podane nicki są słabo aktywne !!!!Nie prosiłabym o zgadywanie.

Ostatnia podpowiedz,osoba zza morza.....ja własnie zżarłam 800 kcal w postaci
                                      ciasteczek z cynamonem,gożdzikami,pieprzem i chyba papryką/nie mogę odczytać/.

Ciasteczka typowe dla kraju zamieszkania.Jest od początku powstania forum.
                                      Przepraszam Wiktorio.
                                      • wiktoria53 Skandynawia 10.05.05, 22:14
                                        Ale na mnie nakrzyczalaś kristo!!! jestem na forum od końca kwietnia chyba. A
                                        może mam sklerozę? Tesunia.Dobranoc.
                                        • natla Re: Skandynawia 10.05.05, 22:22
                                          Podejrzewam, że jestes blisko....wink))))Trochę wyżej w alfabecie.
                                          • takanietaka Re: Skandynawia 10.05.05, 22:30
                                            Pia????
                                            <<nigdy nic nie wiadomosmile)>>
                                            • natla Re: Skandynawia 10.05.05, 22:33
                                              Też tak myślę. smile)))
                                        • leontynia Re: Skandynawia 10.05.05, 22:30
                                          Tesuniasmile))Witaj... milego odpoczynku w kraju zycze...

Kristo na kawe w realu musimy poczekac,siostra mojego ojca mieszkala
                                          w Gryfinie ale przeniosla sie do Opola,zostala dalsza rodzina ojca
                                          sa to stryjeczni bracia,nigdy u nich nie bylam ale jak u rodzicow
                                          odnalazlam stare zdjecia to cos mnie naszlo...
                                          chce ich wszystkich poznac,niedawno bylam w Bydgoszczy tam odnalazlam czesc
                                          rodziny,zostal mi jeszcze Szczecin i Gdansk...
                                          • leontynia Re: Skandynawia 10.05.05, 22:34
                                            nie Tesunia!!!
                                            to kto Pia???
                                            ja juz ide spac goscia witam cieplo,zycze milych wrazen w kraju...
                                            • krista57 Re: Skandynawia 10.05.05, 22:38
                                              Bingo.....jest w kraju Pia.ed
                                              w Jej imieniu dziękuję za powitanie.
                                            • wiktoria53 Do Kristy 10.05.05, 22:41
                                              Zadałam sobie troche trudu, żeby Krista nie myślała że jestem leniwa.
                                              Przypomniałam sobie, że ktoś na początku maja miał przyjechać do Polski. Nawet
                                              sama podpowiadałam tej osobie, że Polska to nie zascianek (obawiała się czy
                                              kupi cos do jedzenia 2- 3 maja)Tak, to oczywiście Pia.ed.Życze dobrej nocy.
                                              • krista57 Re: Wiktoria 10.05.05, 22:48
                                                Nie miałam zamiaru krzyczeć .Napracowałas sie,naprawdę.
                                                No coż takiej "młodej" stażem trzeba darować smile))))))))
                                                Część wiedziała wcześniej"kto" zawitał, ale prosiłam o nieujawnianie,prawda
                                                Miro54 i Natlo .Dobranoc i przepraszam.
                                                • fanka8 Re: Wiktoria 11.05.05, 22:42
                                                  A my, z Maladanuską nie spotkałyśmy sie sad(
                                                  Gadałyśmy 2 x przez telefon, ale napięty plan Dany z rodzinką i mój bogaty
                                                  łikend (goscie w sobotę, komunia w niedzielę i dłuuuga praca w poniedziałek).
                                                  Ale "namówiłyśmy sie" już na 100% w okolicach Święta Zmarłych smile))
                                                  • leontynia Re: regine... 12.05.05, 12:58
                                                    Co sie dzieje z Renia???nie widze jej od kilku dni...
                                                  • mira54 Re: regine... 12.05.05, 13:06
                                                    Wyjechala w swoje rodzinne strony na tydzien czasu.
                                                  • krista57 Re: spotkanie.. 12.05.05, 20:10
                                                    Oj!długo szwendałyśmy sie po mieście.....pierwsze kroki to Zamek Książąt
                                                    Pomorskich a tam wystawa obrazów Jacka Malczewskiego /tych bardzo znanych
                                                    niestety nie było/,następnie międzynarodowa wystawa prac dzieciecych z okazji
                                                    Roku H.CH.ANDERSENA zorganizowana właśnie przez Zamek,
                                                    następnie obiadek i długie rozmowy.
                                                  • maladanka Re: spotkanie..Pia i Krista 12.05.05, 22:44
                                                    A może wstąpicie do kawiarenki internetowej i Pia napisze jak się czuje w
                                                    Polsce? Czasem spojrzenie z zewnątrz jest pouczające.
                                                    Życzę przyjemniejszej pogody i ciepełka
                                                  • tesunia Re: spotkanie..Pia i Krista 13.05.05, 10:36
                                                    czyli ,kristo ,
                                                    podeszly Ci szwedzkie pierniczki?wink)
                                                    lubie je zajadac z lodami,ciekawy smak.

mialyscie ciekawy dzien z "wystawami",lubie takie atrakcje.
                                                  • pia.ed Re: spotkanie..Pia i Krista 13.05.05, 13:41
                                                    Widze ze znalazlam sie jako obiekt ploteczek!!!
                                                    Zaraz sie cofne i przeczytam co o mnie napisano...

W tej chwili siedze w kawiarence internetowej w Stargardzie Szczecinskim.
                                                    Taniocha, 2 zl za godzine.
                                                    Wczoraj poszlam za pozno do kawiarenki w Szczecinie, ale tam za pol godziny
                                                    biora 2 zl!
                                                  • krista57 Re: Torun 03.06.05, 10:43
                                                    Halo ! Moze ktos tu zaglądnie ???
                                                    Wybieram się jutro do Torunia z towarzystwem,chciałabym im zaimponować i pokazac
                                                    dobrą kawiarnię...cukiernie.Proszę Kujawianki /i Kujawiaka/ o podpowiedz.
                                                    Powinno to być w centrum,najchętniej Rynek.
                                                    Czasu mamy niewiele.W Toruniu byłam 10 lat temu,gdy Rynek jeszcze nie był
                                                    odrestaurowany....więc,wrażenia takie sobie.
                                                    W niedzielę będę w Ciechocinku.

A własnie ! Był planowany I Zlot albo w Krakowie albo w Toruniu albo w Borach
                                                    Tucholskich....i co ?

• takanietaka Re: Torun 03.06.05, 12:14
                                                    OCZYWIŚCIE !!!"SOWA"!-SŁAWNA CUKIERNIA!!!Jest w poblizu rynku ..to znaczy mniej
                                                    wiecej pod Arkadami ,przy bramie przez która sie wchodzi na stare miasto ..to
                                                    prawie rynek -głowna ulica "Szeroka "-czyli poczatek Szerokiej-to prawie
                                                    rynek!!!
                                                    To firma z Bydgoszczy -w srodku wszystko dobre -moje ulubione "Torcik Joli" i
                                                    "Dakłas"..uwaga tam torty są porcjowane ..wiec towarzystwo moze wziąc kazdy co
                                                    innego i sie podzielic potem .Wszystko fantastyczne -własnie firma sie
                                                    rozszerza na inne miasta.
                                                  • takanietaka Re: Torun 03.06.05, 12:16
                                                    CO DO TORUNIA JESTEM ZA!!PROSZE POZOSTAŁYCH O ZNAK ZYCIA!Ja do konca czerwca
                                                    jestem "dyspozycyjna"!
                                                    <<nigdy nic nie wiadomosmile)>>
                                              • pia.ed do wiktoria 53 13.05.05, 13:47
                                                Masz racje, to ja...
                                                Zwiedzam Szczecina, ale go zupelnie nie poznaje, nawet na Dworzec Glowny
                                                dzis nie trafilam... Ledwie zdzaylam na pociag lokalny do Stargardu,
                                                40 km od Szczecina.
                                                A pociagi BARDZO TANIE. Nie mam znizki, a jednak przejazd pociagiem
                                                40 km kosztowal mnie mniej niz przejazd autobusem miejskim w Malmo!
                                                • tesunia Re: do pia..... 13.05.05, 16:17
                                                  ale masz fajnie...tez bym chciala teraz tam byc....
                                                  musze jednak poczekac zdziebko,i tez porajcuje po szczecinie...

miej sobie przyjemnie i niezgub siewink)
                                                  • krista57 Re: do pia..... 14.05.05, 19:43
                                                  • krista57 Re: pozdrowienia..... 14.05.05, 19:45
                                                    ....tak chciała Danuska .....obok mnie na kompie siedzi Pia...i gdzies klika
                                                    życze Wam wszystkim tak miłych spotkań ze znajomymi internetowymi....
                                                  • pia.ed Re: pozdrowienia.....od pia 14.05.05, 20:19
                                                    Piszemy sobie razem, ale zaraz musze jechac, bo zawracam glowe Kriscie od
                                                    poludnia... mam nadzieje, ze jej sie to zawracanie glowy podoba, bo mnie
                                                    bardzo... tzn jak krista zawraca mnie glowe, bo robi to w bardzo sympatyczny
                                                    sposob!
                                                  • fanka8 Re: pozdrowienia.....od pia 14.05.05, 20:30
                                                    Ale miło, nam z Maladanuśką się nie udało spotkac sad(
                                                  • tesunia Re: pozdrowienia.....od pia 14.05.05, 23:51
                                                    ale macie fajnie..."dwie zakrecone dziewcyny"
                                                    takie spotkania bardzo zblizaja....

*fanko,
                                                    moze kiedys w trojke sie spotkamy
                                                    bo jak pamiec mnie nie myli to mialo byc w stolicy dolnego slaska to
                                                    spotkanie ,prawda?
                                                  • fanka8 Re: pozdrowienia.....od pia 15.05.05, 00:08
                                                    Tak, we Wrocławiu...albo w Malmo??
                                                    smile))
                                                  • tesunia Re: pozdrowienia.....od pia 15.05.05, 11:44
                                                    fanka8 napisała:

> Tak, we Wrocławiu...albo w Malmo??
                                                    > smile))
                                                    jeszcze lepiej dla mnie....
                                                    bedziemy wtedy trzy "sztuki",
                                                    zamailaj,kiedy bedziesz tusmile)
    • natla Re: "Wątek plotkarski" 18.06.05, 20:03
      Podrzucam dla przypomnienia smile)))
      • natla Re: "Wątek plotkarski" 19.06.05, 08:39
        Przeciesz wiesz Axsa po co wstałam z wielkim trudem......goscie, ale sie na
        nich cieszę, tylko okropnie mi sie spać chce....
        • axsa Re: "Wątek plotkarski" 19.06.05, 08:45
          Napij się kawy i... do przygotowań.
          Za bardzo się nie przepracuj.
          smile)))))))))
          • natla Re: "Wątek plotkarski" 19.06.05, 08:47
            Axsa, drinkujesz od rana???smile))))))))))))))))
            Co te kompy robią w dzieciach? wink))))))
            Dobra, lecę do roboty, bo sie rzeczywiście nie wyrobię......
            • axsa Re: "Wątek plotkarski" 19.06.05, 08:51
              Jak to co?
              Odpowiadam na pytanie postawione w tytule wątku.
              Może nie zrozumiałam "przerzutki" i zbyt dosłownie się uzewnętrzniłam.
              • natla Re: "Wątek plotkarski" 26.06.05, 10:27
                Wrzucam do góry, żebyśmy sie nie rozplotkowywali w wątkach tematycznych. Tak
                dla przypomnienia. smile)))
                • natla Re: "Wątek plotkarski" Klara OPOWIDAJ 01.07.05, 19:02
                  czytaj, bo dużo musisz nadrobić, a ile straciłaś......
                  • natla Re: "Wątek plotkarski" Ligio, 01.07.05, 22:19
                    .........weź się do 24000 wink))))
                    • natla Re: "Wątek plotkarski" Ligio, 11.07.05, 16:17
                      Od 2 dni gonie po naszym forum i z wielką przyjemnościa czytam Wasze listy.
                      Niektóre nawet po raz pierwszy , a o innych już zapomniałam......... Czy też
                      tak robicie czasem?
                      • maladanka Re: "Wątek plotkarski" 11.07.05, 16:24
                        ...no,ja czasem też, np.podróze sobie sporo wydrukowałam, o zwierzakach, o
                        przygodach Natli,
                        czasem całkiem do tyłu zerkam i smutno,że tak bez pożegnania niektórzy znikają,
                        • natla Re: "Wątek plotkarski" 11.07.05, 16:32
                          Może i lepiej, że po angielsku, przynajmniej nikt (no prawiewink) nie trzaska
                          drzwiami............ ale szkoda, wielka szkoda, bardzo brakuje Lilimarlen
                          i wielu osób. Muszę kiedyś wszystkich wypisać. Założę taki wątek pamiątkowy.
                          O zaraz to zrobię.............
                        • regine Re: "Wątek plotkarski" 11.07.05, 16:35
                          Lubię też czasami poszperać, poczytać,niektóre wpisy czytam po raz
                          pierwszy..inne już któryś raz z kolei...
                          Axsę lubię zawsze ,Augusta w podróżach,Toskanię z degustacją win i wiele ,wiele
                          innych...
                          Jeszcze wiele do przeczytania ,niektóre założone wątki wracają,inne giną
                          śmiercią naturalną....
                          A właśnie o przygodach Natli...przeczytałam tylko kilka..Przepraszam poprawię
                          się...A o zwierzakach,to mój ulubiony...
                          • regine Re: "Wątek plotkarski" 11.07.05, 16:39
                            Tak zrób to koniecznie,bo na początku było sporo osób..i nagle bez pożegnania ..
                            Zniknęły bez śladu...Pomimo Twoich wołań...
                            Przyda się naprawdę ,taki pamiętnik-lista gości ,byli, pisali,zniknęli ...
                            Piszą, są razem z nami i mogą również zniknąć...Różnie bywa...
                            • natla Re: "Wątek plotkarski" 11.07.05, 22:37
                              Toskanio, przeniosłam Cię z wątku pamieci tu, abyś tam ze swoją inf. nie
                              zaginęła. smile

Re: Hańcza47
                              Autor: toskania8
                              Data: 11.07.2005 22:25 + odpowiedz cytując + odpowiedz

natla napisała:

> .........Toskanio, co z Twoją przyjaciółką i towarzyszką przygód i podróży????

hancza wszystkich pozdrawia i na pewno się pojawi, ale na razie jest strasznie
                              zakręcona - pracuje od rana do wieczora a do tego chodzi CODZIENNIE !! na
                              intensywny, zaawansowany kurs angielskiego - dziś miała nawet jakieś kolokwium .
                              Więc jej wybaczcie, na pewno jak się "odkręci" trochę to nadrobi zaległości

• w5w7 Re: "Wątek plotkarski" Ligio, 11.07.05, 23:44
                        Ja wciąz gonię o tym forum i czasu na pisanie mi brakujesad
                        • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:30
                          Axsa, wykreśliłam jednen nick, lepiej żeby nie wracała, jest jeszcze jeden,
                          pewnie go wsadzisz, bo nie wiesz, też go w razie czego wykreśle....ok?
                          • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:35
                            Bubliczka jest, nie ma jej od kilku dni, pewnie wyjechała, zdajesie do
                            kraju.....
                            • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:40
                              Korrka została wczoraj wypisana i natychmiast się zgłosiła, więc ją wykreśliłam
                              • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:44
                                Yoanna jest, dziś wybyła na miesieczny prawie urlop, Jadzia już jest na liście.
                                Nitka3 to Owaka, a to czwarte wykreśliłam, bo.........nie chcemy takiego
                                towarzystwa.
                                • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:48
                                  Pani dr Calineczka też bywa w razie potreby, a tylko gościnnie......mieszka
                                  u 40+ wink))
                                  • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 08:51
                                    Oldpiernik jaet 7 na liście jako Oldzaginiony, a ten następny nick jezt
                                    zablokowany i wykasowany
                                    • axsa Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 09:17
                                      No dobra,
                                      Już się "zamykam"
                                      • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 09:21
                                        .....no, no! Tylko się nie zamykaj......pisz a ja w razie czego będę wykreślać,
                                        tylko żebyś nie była zdziwiona.......
                                        • natla Re: "Wątek plotkarski" - o Hańczy:) 12.07.05, 10:54

Re: Hańcza47
                                          Autor: toskania8
                                          Data: 12.07.2005 10:31

natla napisała:

> .........Toskanio, co z Twoją przyjaciółką i towarzyszką przygód i podróży????
                                          natlo, wczoraj napisałam o hanczy i wcięło - nie wiem dlaczego, więc jeszcze
                                          raz.
                                          Hancza , nasz dzielny doktorek walczy z problemami służby zdrowia, które jakie
                                          są każdy widzi, pracuje bidulka od świtu do nocy. A oprócz tego codziennie
                                          biega na intensywny zaawansowany kurs angielskiego i choć pada na nos biega na
                                          te lekscje "aż jej kredki w tornistrze podskakują" - to jej własne słowa.
                                          Wczoraj nawet miała kolokwium !
                                          Ale pozdrawia wszystkich serdecznie i jak się już wszystkiego nauczy, to pojawi
                                          się na pewno

• axsa Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 11:03
                                          "zdziwiona" to będę pwenie wtedy, gdy ktoś powie do mnie
                                          "o dziwo"
                                          • axsa Re: "Wątek plotkarski" 12.07.05, 11:10
                                            Ale szybciutko podpowiem: "nie zwracaj się tak do kobiety, znacznie lepiej
                                            brzmi - proszę pani".
                                            • natla Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 11:40
                                              no właśnie miałam Ci napisać, że lepiej żeby Cię od szarmut nie wyzywano wink))
                                              • regine Re: "Wątek plotkarski" Axsa 12.07.05, 12:07
                                                Natla ma rację...padały takie epitety i pogróżki,że dziw bierze ,że jeszcze
                                                istniejemy....smile))
                                                Więc Axso uważaj...różne rzeczy tu się działy ,dobrze,że Ty byłaś na odpoczynku
                                                Natla miała nożyczki i jak narazie jest spokój...
                                                Nie wywołuj wilka z lasu....
                                                Ale mi się przypomniało nie wiem po co ???
                                                • axsa Re: "Wątek plotkarski" 12.07.05, 12:33
                                                  Ooooooooooo to ja w nieswiadomości żyję.
                                                  Moze i dobrze...
                                                  • natla Re: "Wątek plotkarski" 12.07.05, 12:39
                                                    Jasne, że dobrze, Tak jak większość naszych Folremek;.....po co takimi ludźmi
                                                    sobie głowę zawracać.
                                                    Reginka alarmowała, wyciągała mnie z wyra, a ja cięłam...smile)))
                                                  • maladanka Re: Natlo,zapytaj Alutki... 12.07.05, 14:59
                                                    co zrobiła z 50% naszego męskiego stanu na forum? Kusiła Wojtka na czacie?
                                                    Kusiła! No i ? Wojtka nie ma...
                                                  • natla Re: Natlo,zapytaj Alutki... 12.07.05, 15:13
                                                    No właśnie.....odkąd trzasnął drzwiamy po striptisie Alutki, nie widać go......
                                                    albo zemdlał z wrazenia i nie może się podnieść, albo szelma poleciała na
                                                    ksiuty.
                                                    Alutka!!!!!!!!!!!!!!!! Oddaj nsze 50%.....
                                                  • natla Re: Załatwione. 12.07.05, 15:19

• natla Re: Załatwione. 12.07.05, 15:21
                                                    (ki diabeł znowu kliknął)

Napuściłam na Alutkę kilku umyślnych.....jak się przestraszy, to odda
                                                    procenty.......
                                                  • axsa <@> | <@> 12.07.05, 15:30
                                                    Takie oczy mi sie robia od tego na co tu patrzę, a jeszcze sie dowiaduję, że to
                                                    mały pryszcz przy tym co się tutaj działo /i chyba dzieje, ale za moimi
                                                    plecami/.
                                                    I jeszcze do tego Wojtek zupełnie puścił mnie w trąbę.
                                                    Nieeeeeeeeeeee, to nie na moja wyobraźnię. Idę na kawę.
                                                  • regine Re: <@> | <@> 12.07.05, 17:04
                                                    Może kawa, postawi Cię na nogi....Oj działo się działo...smile))))))))))))))
                                                  • natla Re: <@> | <@> 12.07.05, 17:36
                                                    Ale super głaza'.........odpuszczam trochę CO2 wink)))))))))))
                                                  • natla Re: <@> | <@> jak będziecie niegrzeczni.....