zajbel 23.02.14, 08:57 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,15510769,Stankiewicz_przeprasza_Majdan_za_Sikorskiego___To.html No baba sie zagalopowała Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 10:08 Dotąd niespecjalnie lubiłam p.Sikorskiego ale po tych pamiętnych słowach w Kijowie-URÓSŁ w moich oczach. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 15:18 Mnie nie podoba się to,że nasi przedstawiciele tak bardzo angażują się w sprawę Ukrainy. Dlatego,że tam,na Majdanie widzę Tiachnyboka,zwolennika tamtejszych nacjonalistów i Stefana Bandery. Moja rodzina pochodzi z Kresów, wiem, co przecierpieli z rąk banderowców. Kilkunastu wujów i cioć nie poznałam tylko dlatego,że wcześniej zakończyli ich życie banderowcy i to w sposób brutalny. Nie podoba mi się to,że nasi wybrańcy bratają się z nacjonalistami ukraińskimi, wszak wiemy,co wyrabiają nasi nacjonaliści u nas. boję się dominacji nacjonalistów. i tyle. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 17:19 Wszyscy popełnialiśmy błędy,my też nie byliśmy krystaliczni. To już jest nowe pokolenie które chce żyć inaczej. Ponad 500 osób uczestniczyło w Warszawie w manifestacji poparcia integracji Ukrainy z Unią Europejską oraz protestów na Majdanie Niepodległości w Kijowie. Z Placu Zamkowego demonstranci ruszyli w kierunku ambasady Ukrainy. Czytaj więcej na www.rmf24.pl/raport-ukraina/fakty/news-warszawa-popiera-integracje-ukrainy-z-ue,nId,1110978?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox Odpowiedz Link
iryska2604 Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 17:48 Ja też tak myślę. Nie przenośmy naszej traumy na następne pokolenia, bo będziemy jak mafia syscylijska ze swoją vendetą. W takim układzie nigdy ludzie sie nie dogadają. Odpowiedz Link
anoagata Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 19:53 Baba od czasu naparzanki na posła Niesiołowskiego,była w zapomnieniu,więc sie przypomniała. Co do wypowiedzianych słów,należy ocenić obiektywnie. Trzeba być Sikorskim,trzeba tam być,trzeba tam negocjować,trzeba to widzieć i czuć. Słowa szokujące ale oddają powagę sytuacji. Odpowiedz Link
wikul Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 23:07 Przepraszam za wyrażenie ale Stankiewicz to swołocz. Kto upoważnił ja do wystepowania w imieniu Polski. Wystarczy poczytać komentarze do artykułu. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15510769,Stankiewicz_przeprasza_Majdan_za_Sikorskiego___To.html#BoxWiadTxt Odpowiedz Link
wirujacypunkt Re: I znowu Stankiewicz 23.02.14, 23:35 Ja także zgadzam się z Wami, bo jak długo można rozdrapywać rany. Raziły mnie jednak trochę te flagi banderowskie. Nie chcę także żeby ktokolwiek za kogokolwiek przepraszał w moim imieniu. Sikorskiego nie bardzo lubię, ale w tym wypadku, szacunek dla Niego. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: I znowu Stankiewicz 25.02.14, 15:42 Żeby nie było,że jestem przeciw Ukraińcom, to powiem,że dzięki tym przyzwoitym, mój dziadek(wówczas ekonom) wraz z rodziną przeżył. Bo zawsze był na czas ostrzeżony - wówczas chowanie się po krzakach,lasach, nie nocowanie w domu.Każdy naród ma w swojej historii ciemne karty i zwolenników tychże. Ważne, aby zwyciężyli przyzwoici ludzie, których nie brak w żadnym narodzie. Odpowiedz Link