maria6450 30.08.14, 17:06 Uwielbiam oglądać mecze siatkówki, od dzisiaj święto tej dyscypliny, pierwszy mecz z Serbią. Nie gra Bartosz Kurek, gwiazdorstwo uderzyło mu do głowy, szkoda, bo świetny gracz. Ale będą emocje! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 30.08.14, 18:12 Zawsze mówi się, że mecz otwarcia jest bardzo ważny, by wejść dobrze w turniej. A prawda jest taka, że bywa różnie. Oczywiście każdy chce zacząć z kompletem punktów, ale zawsze pierwsze spotkanie jest loterią. Bez względu na to kto jest przeciwnikiem. Nic się nie stanie jak Polacy przegrają z Serbią. Turnieje mają to do siebie, że gdzieś można się potknąć, a później trzeba walczyć dalej i można jeszcze odnieść sukces - podkreślił w rozmowie z PAP były reprezentant Polski w piłce ręcznej. On sam doskonale pamięta jeszcze imprezy, w których polscy szczypiorniści osiągali sukcesy, ale i takie, kiedy wracali do Polski na tarczy. Jeszcze tylko 2 godz. na Polsacie Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 08:20 Świetny wynik, nie można było wymarzyć lepszego i ta 60 tysięczna biało-czerwona widownia! Ogólnie dla Polski szczęśliwy dzień. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 11:05 Jak pół na pól, amityr? I w sporcie i w polityce ogromny sukces, ale nikt Cie nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne, co nie?) Dzisiaj grają: Wenezuela-Argentyna (16.30) i Kamerun-Australia (20.15). Odpowiedz Link
jagodajna Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 11:29 Brawo nasi siatkarze.....i fajne wypowiedzi niektórych dziennikarzy - Zagraniczni goście zachwyceni otwarciem MŚ. "Mieli rozdziawione gęby!". Mirosław Przedpełski, prezes PZPS - Czas skończyć ze stereotypami, że Polacy to złodzieje i pijacy. To się zmieniło. To już nie jest takie społeczeństwo. Jesteśmy fajnym, wesołym i pomysłowym narodem. I niech świat się o tym dowie! I niech tak zostanie . Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 11:38 A co się dzieje z Bartkiem Kurkiem i Zbigniewewm Bartmanem? o jakie gwiazdorstwo chodzi? Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 12:06 Ogólnie, zabrakło wspólnego języka z trenerem, nie chciał się podporządkować, na koniec miał powiedzieć...nigdy u pana nie zagram...O Bartmanie, nie wiem. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 13:43 maria6450 napisała: > Jak pół na pól, amityr? I w sporcie i w polityce ogromny sukces, ale nikt Cie n > ie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne, co nie?) > Dzisiaj grają: Wenezuela-Argentyna (16.30) i Kamerun-Australia (20.15). Oj mario, napisałem pół/pół w innym sensie. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 15:12 Środkowy reprezentacji Polski Karol Kłos przyznał, że podczas prezentacji drużyn przed meczem otwarcia mistrzostw świata z Serbią ugięły mu się nogi. - Takiej atmosfery to chyba żaden siatkarz jeszcze nie przeżył - mówił po wygranym spotkaniu (3:0) Kłos w rozmowie z dziennikarzem stacji Polsat. Mecz otwarcia siatkarskich mistrzostw świata na Stadionie Narodowym w Warszawie okazał się wielkim sukcesem na wszystkich frontach. Ceremonia rozpoczęcia zrobiła wielkie wrażenie, trybuny wypełniły się w całości niemal 70 tysiącami kibiców a Polacy pokonali Serbów 3:0. To nie było pół na pół tylko na 100% wielkim sukcesem w obu przypadkach. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 19:09 jaga_22 napisała: > > To nie było pół na pół tylko na 100% wielkim sukcesem w obu przypadkach. A szklanka? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 31.08.14, 19:37 Moja szklanka pełna. Odpowiedz Link
wikul A ja trzymam kciuki za tym ... 31.08.14, 22:01 ... żeby już nigdy Polsatowi nie udało się zawłaszczyć jakąś ważną imprezę. I żeby się udławili swoją chamska prostacką chciwością i zachłannością. Odpowiedz Link
maria6450 Re: A ja trzymam kciuki za tym ... 01.09.14, 08:42 Jaka jestem zła, jak strasznie zła, że nie są transmitowane mecze piłki siatkowej. Mam pretensje do telewizji publicznej, płacę uczciwie abonament od zawsze i co z tego mam, jakieś powtarzane w kółko badziewie, przetykane reklamami ? No nie! Odpowiedz Link
wikul Re: A ja trzymam kciuki za tym ... 01.09.14, 11:11 maria6450 napisała: > Jaka jestem zła, jak strasznie zła, że nie są transmitowane mecze piłki siatkow > ej. Mam pretensje do telewizji publicznej, płacę uczciwie abonament od zawsze i > co z tego mam, jakieś powtarzane w kółko badziewie, przetykane reklamami ? No > nie! Nie znam szczegółów ale odnoszę wrażenie że najbardziej winnym jest Polsat. Wykombinowali sobie że zrobią gigantyczny interes. TVP postawili warunki nie do spełnienia. Przeliczyli się i aby odzyskać pieniądze zakodowali prawie wszystkie mecze. A tu co myślą o tym Bułgarzy. www.sport.pl/siatkowka/1,106368,16562590,MS_siatkarzy_2014__Trener_Bulgarii_Plamen_Konstantinow.html#BoxSportTxt Odpowiedz Link
jaga_22 Re: A ja trzymam kciuki za tym ... 01.09.14, 12:53 Trener reprezentacji Bułgarii w siatkówce Plamen Konstantinow odmówił wywiadu ze stacją Polsat - poinformował serwis "sport.pl". Były znakomity siatkarz nie zgodził się na rozmowę z dziennikarzem, ponieważ jego telewizja zakodowała transmisje z trwających w Polsce mistrzostw świata. Na kilkanaście dni przed rozpoczęciem mistrzostw świata w siatkówce Plamen Konstantinow udzielił wywiadu "Przeglądowi Sportowemu". Dopiero od dziennikarza tej gazety dowiedział się, że polscy kibice nie będą mogli oglądać mundiali w swoich telewizorach bez uiszczenia dodatkowej opłaty. - Polskie mecze też będą w płatnej telewizji? Niemożliwe... To nie jest dobra wiadomość, sam nie wiem, jak to skomentować. Dla mnie zakodowanie waszych mistrzostw to dyskryminacja Polaków - mówił były znakomity siatkarz. Odpowiedz Link
estella50 Re: A ja trzymam kciuki za tym ... 01.09.14, 14:57 Z satelity też nie ma transmisji ! Jedynie w Polsacie Sport od godz. 23,00 (!!!) godzinny magazyn siatkarski. Dziwię się, że w tej sytuacji są jeszcze w naszym kraju jacyś zawodnicy i ich kibice ... Odpowiedz Link
wikul Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 16:47 Przypadkowo, sprawdzając nowy telefon, dowiedziałem się z You Tube że podczas ceremonii otwarcia Rosjanie zostali wygwizdani. Odpowiedz Link
wikul Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 17:28 Reprezentacja Rosji wygwizdana podczas ceremonii otwarcia (30.08.2014) Odpowiedz Link
maria6450 Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 18:08 jaga_22 napisała: > O! to mi się podoba. Kurcze, a mi nie...Sportowcy ciężko trenują, czy może któryś z nich jest czynnym politykiem? Dlaczego trzeba ich karać? Tak samo było na Eurowizji. Co winni są ludzie, a zwłaszcza tacy, którzy cały swój czas i siły poświęcają dziedzinie zupełnie nie związanej z polityka. To zbiorowa odpowiedzialność, każdy jest winny? Odpowiedz Link
jagodajna Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 19:56 maria6450 napisała: Kurcze, a mi nie...Sportowcy ciężko trenują, czy może któryś z nich jest czynny m politykiem? Dlaczego trzeba ich karać? Tak samo było na Eurowizji. Co winni są ludzie, a zwłaszcza tacy, którzy cały swój czas i siły poświęcają dziedzini e zupełnie nie związanej z polityka. To zbiorowa odpowiedzialność, każdy jest w inny? Też nie podoba mi się takie zachowanie. Rosja to nie tylko zły Putin, jak w każdym narodzie, są źli ludzie i dobrzy.... Tym bardziej w sporcie, podczas takich wydarzeń, jak MŚ wszystkich, zarówno zawodników, jak i kibiców, obowiązują zasady fair play i stosowne zachowanie. Odpowiedz Link
estella50 Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 22:02 jagodajna napisała: > maria6450 napisała: > > Kurcze, a mi nie...Sportowcy ciężko trenują, czy może któryś z nich jest cz > ynny > m politykiem? Dlaczego trzeba ich karać? Tak samo było na Eurowizji. Co winni > są ludzie, a zwłaszcza tacy, którzy cały swój czas i siły poświęcają dziedzini > e zupełnie nie związanej z polityka. To zbiorowa odpowiedzialność, każdy jest > w > inny? > > Też nie podoba mi się takie zachowanie. Rosja to nie tylko zły Putin, jak w każ > dym narodzie, są źli ludzie i dobrzy.... > Tym bardziej w sporcie, podczas takich wydarzeń, jak MŚ wszystkich, zarówno zaw > odników, jak i kibiców, obowiązują zasady fair play i stosowne zachowanie. > > A może to wygwizdanie ma jednak jakiś sens ? Putin w Rosji ma ponad 80% poparcie. Rosjanie ulegają rodzimej propagandzie i wierzą, że ich kraj z wodzem Putinem czyni samo dobro. A już na pewno nie najeżdża i nie wszczyna wojny ! Może więc te gwizdy uświadomią choćby sportowców i ich zaplecze, że jest coś nie tak ? Że zwykli obywatele innego kraju mają co do polityki ich prezydenta zgoła odmienne zdanie ? Odpowiedz Link
amityr Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 22:42 Jakoś dziwnie to wszystko pojmujecie. Chcecie telewizji socjal w państwie kapitalistycznym. Odpowiedz Link
wikul Re: Wygwiddali Rosjan 01.09.14, 23:39 maria6450 napisała: > Kurcze, a mi nie...Sportowcy ciężko trenują, czy może któryś z nich jest czynny > m politykiem? Dlaczego trzeba ich karać? Tak samo było na Eurowizji. Co winni > są ludzie, a zwłaszcza tacy, którzy cały swój czas i siły poświęcają dziedzini > e zupełnie nie związanej z polityka. To zbiorowa odpowiedzialność, każdy jest w > inny? Trudno, nie ma rady, płacą za swojego Hitlerka który czuje się bezkarny. Muszą wiedzieć i przekazać u siebie że to się w Europie nie podoba. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Wygwiddali Rosjan 02.09.14, 09:13 Na pewno wiedzą, korzystają chociażby z internetu, Rosjanie rozsiani po całym świecie też informują jak są postrzegani, nie są oddzieleni żelazną kurtyną. Mnie tylko chodzi o to, że sport chciałabym widzieć czysty, aby docenić wysiłek, umiejętności, talenty bez patrzenia na nację. Jeżeli mamy ich piętnować, to lepiej byłoby wyznaczyć kto może wziąć udział, a kto nie jest mile widziany. Wikul, w Niemczech też byli antyfaszyści i ginęli w obozach, jeżeli już użyłeś takiego odniesienia. Osobiście Putina też kojarzę z wąsikiem, ale nie przenoszę tego na wszystkich, a na pewno nie na sport. Odpowiedz Link
amityr Re: Wygwiddali Rosjan 02.09.14, 09:58 maria6450 napisała: > Na pewno wiedzą, korzystają chociażby z internetu, Rosjanie rozsiani po całym ś > wiecie też informują jak są postrzegani, nie są oddzieleni żelazną kurtyną. Mn > ie tylko chodzi o to, że sport chciałabym widzieć czysty, aby docenić wysiłek, > umiejętności, talenty bez patrzenia na nację. Jeżeli mamy ich piętnować, to lep > iej byłoby wyznaczyć kto może wziąć udział, a kto nie jest mile widziany. Wiku > l, w Niemczech też byli antyfaszyści i ginęli w obozach, jeżeli już użyłeś taki > ego odniesienia. Osobiście Putina też kojarzę z wąsikiem, ale nie przenoszę te > go na wszystkich, a na pewno nie na sport. Ale są tacy , którzy mierzą wszystkich jedną miarą jedynie wg nich słuszną.Dobrze ,że ty nie masz zaćmy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Wygwiddali Rosjan 02.09.14, 12:05 Szkoda mi sportowców,ale do ludu nic nie dociera,a Putin odważył się nawet straszyć bronią jądrową na Ukrainę, a my jesteśmy hen za morzami za górami. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Dzisiaj Wroclaw. 02.09.14, 16:32 Dwa lata temu Australijczycy wyeliminowali naszych wygrywając 1:3, dzisiaj rewanż. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Dzisiaj Wroclaw. 02.09.14, 20:45 Mecz oglądamy za darmo na Polsacie Volleyball kanał 444 do 448 . Odpowiedz Link
maria6450 Re: Dzisiaj Wroclaw. 02.09.14, 21:01 jagodajna napisała: > Mecz oglądamy za darmo na Polsacie Volleyball kanał 444 do 448 . U mnie Jagódko nie ma, a płatne 90zl. Jestem taka wkurzona, że nie wiem. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Dzisiaj Wroclaw. 02.09.14, 21:44 To z satelitarnej tylko, kilka dni temu dali dodatkowe kanały, chyba posłuchali wzburzonych kibiców. Graja pięknie, prowadzimy 2:0. Odpowiedz Link
aga-kosa W spra+wie gwizdów 03.09.14, 09:17 Mnie, pomimo tego, że nie kibicuję też się gwizdy nie podobały. Wystawiały świadectwo o naszej małości. Wielu ludziom zdaje się, że jeśli kogoś oplotkuję, zwymyślam, wyraźnie wytknę błędy - wtedy na tym tle ja jestem wspaniała, dobroduszna i ogólnie to anioł jestem. Jest to podbudowywanie we własnych oczach swojego ja. aga Odpowiedz Link
anoagata Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 13:35 Cyfrowy Polsat wykupując transmisje z meczów dla swoich ponad 2,5 mil.abonentów z marszu dał gratis. Odpowiedz Link
maria6450 Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 18:49 aga-kosa napisała: > Mnie, pomimo tego, że nie kibicuję też się gwizdy nie podobały. Wystawiały świa > dectwo o naszej małości. > Wielu ludziom zdaje się, że jeśli kogoś oplotkuję, zwymyślam, wyraźnie wytknę b > łędy - wtedy na tym tle ja jestem wspaniała, dobroduszna i ogólnie to anioł jes > tem. > Jest to podbudowywanie we własnych oczach swojego ja. aga > Prof. Kik w Superstacji u I. Michalik powiedział : Rosji powinniśmy się bać, gdy zaczniemy ją izolować. Mądre stwierdzenie! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 19:16 Tylko jakie jest rozwiązanie? nie powiedział prof.Kik? Odpowiedz Link
maria6450 Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 19:49 Nie słuchałam całości tej rozmowy, tylko fragment, ale nie sądzę, że ktoś ma jakiś niezawodny sposób na Putina. Tego wywiadu warto poszukać, na pewno jest, zaraz zobaczę. Odpowiedz Link
maria6450 Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 19:55 Są wszyscy goście w pr."Nie ma żartów", wczorajszy też. Można ściągnąć aplikację (ja nie umiem)i odsłuchać. Odpowiedz Link
wikul Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 20:52 jaga_22 napisała: > Tylko jakie jest rozwiązanie? nie powiedział prof.Kik? Musiał by się wyrzec własnego życiorysu. Stare sympatie pozostały. W latach 1970–1990 należał do Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, wcześniej był działaczem Zrzeszenia Studentów Polskich i Związku Młodzieży Socjalistycznej. W 1981 był lektorem KC PZPR. Odpowiedz Link
wikul Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 20:48 maria6450 napisała: > Prof. Kik w Superstacji u I. Michalik powiedział : Rosji powinniśmy się bać, gd > y zaczniemy ją izolować. Mądre stwierdzenie! No, takie autorytety ! Ale to nie bojący się Stalina i łatwowierny Roosevelt wygrał a odważni i konsekwentni w izolowaniu Imperium Zła Kennedy i Regan. Odpowiedz Link
wikul Re: W spra+wie gwizdów 03.09.14, 20:41 aga-kosa napisała: > Mnie, pomimo tego, że nie kibicuję też się gwizdy nie podobały. Wystawiały świa > dectwo o naszej małości. > Wielu ludziom zdaje się, że jeśli kogoś oplotkuję, zwymyślam, wyraźnie wytknę b > łędy - wtedy na tym tle ja jestem wspaniała, dobroduszna i ogólnie to anioł jes > tem. > Jest to podbudowywanie we własnych oczach swojego ja. aga To gwizdy szczególne. Przeciwko Hitleroputinowi. Musi uświadomić sobie że to co wyprawia to bandytyzm. Wszyscy powinni zauważyć co się dzieje niedaleko naszych granic i protestować we wszelki możliwy sposób. Już nawet Francuzi zrezygnowali ze sprzedaży Mistrala. Nie możemy udawać że niech na świecie całym wojna, byle polska wieś spokojna ...i gra sobie w siatę. Odpowiedz Link
wikul Re: Dzisiaj Wroclaw. 03.09.14, 20:34 jagodajna napisała: > Mecz oglądamy za darmo na Polsacie Volleyball kanał 444 do 448 . Ale w jakiej telewizji ? U mnie (Vectra) te kanały vollejballowe sa zakodowane i nieaktywne. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Dzisiaj Wroclaw. 03.09.14, 22:02 wikul napisał: > jagodajna napisała: > > > Mecz oglądamy za darmo na Polsacie Volleyball kanał 444 do 448 . > > Ale w jakiej telewizji ? U mnie (Vectra) te kanały vollejballowe sa zakodowane > i nieaktywne. Jeżeli masz Polsat Cyfrowy /satelitarny/ i płacisz abonament, to dodali te kanały niekodowane, na których możesz oglądać wyczyny siatkarzy. Odpowiedz Link
wikul Re: Wygwiddali Rosjan 03.09.14, 20:11 maria6450 napisała: > Na pewno wiedzą, korzystają chociażby z internetu, Rosjanie rozsiani po całym ś > wiecie też informują jak są postrzegani, nie są oddzieleni żelazną kurtyną. Mn > ie tylko chodzi o to, że sport chciałabym widzieć czysty, aby docenić wysiłek, > umiejętności, talenty bez patrzenia na nację. Jeżeli mamy ich piętnować, to lep > iej byłoby wyznaczyć kto może wziąć udział, a kto nie jest mile widziany. Wiku > l, w Niemczech też byli antyfaszyści i ginęli w obozach, jeżeli już użyłeś taki > ego odniesienia. Osobiście Putina też kojarzę z wąsikiem, ale nie przenoszę te > go na wszystkich, a na pewno nie na sport. Ja nie mam pretensji do Rosjan jeżeli są niedoinformowani. Ja mam pretensje że ciągle im się wydaje (w każdym razie większości) że powinni być wielkim imperium, wielką Rosją i dyktować sąsiadom co mogą a czego nie mogą robić. A imperiów już nie ma, dawno zdechły a społeczeństwa brytyjskie, francuskie, hiszpańskie czy portugalskie musiały się do tego przyzwyczaić. Im prędzej Rosjanie się z tym pogodzą, tym lepiej dla nich. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Wygwiddali Rosjan 03.09.14, 20:38 Ja to rozumiem, mogę mieć pretensje do świata nauki, kultury, że upajają się tą złudną wielkością, albo odreagowują lata lekceważenia i pogardy dla ruskich, w tak haniebny sposób, ale nie do harujących w pocie czoła sportowców, koniec i kropka. Takie jest moje zdanie. To moje "coś" w środku się kurczy na te gwizdy i to moje "coś" ma rację, moją rację, to fakt. Odpowiedz Link
wikul Re: Wygwiddali Rosjan 03.09.14, 20:44 maria6450 napisała: > Ja to rozumiem, mogę mieć pretensje do świata nauki, kultury, że upajają się tą > złudną wielkością, albo odreagowują lata lekceważenia i pogardy dla ruskich, w > tak haniebny sposób, ale nie do harujących w pocie czoła sportowców, koniec i > kropka. Takie jest moje zdanie. To moje "coś" w środku się kurczy na te gwizdy > i to moje "coś" ma rację, moją rację, to fakt. Tam codziennie giną ludzie, zabijani przez putinowskich bandytów a ty ty się rozczulasz ? Odpowiedz Link
maria6450 Re: Wygwiddali Rosjan 03.09.14, 21:28 Ja tylko nie uznaję zbiorowej odpowiedzialności, stąd biorą się wszystkie nieszczęścia. Nie ma tak, że cały naród jest zły, a inny dobry, nie ma tak. Postaw się w roli takiego sportowca, co byś zrobił? Cały czas słyszałam, że Rosjanie, to bardzo gościnni, życzliwi ludzie, a teraz co? Wszyscy Rosjanie to putinowscy bandyci? Nagle nie ma tam normalnych, dobrych, życzliwych? Ja się nie rozczulam, tylko wierzę swojemu sumieniu. Już się boję meczy z udziałem rosyjskiej drużyny, boję się prowokacji, gwizdów i ryków. Przecież sport miał być wolny od polityki, szlachetny. Odpowiedz Link
estella50 Re: Wygwiddali Rosjan 03.09.14, 23:04 Ja też jestem najdalsza od potępiania wszystkich za winy niewielu. Problem w tym tylko, że przeciętny Rosjanin wie tyle, ile dowie się z państwowych publikatorów. I według jego stąd czerpanej wiedzy Ukraińcy to faszyści i bandyci strzelający z armat w skupiska cywilów, rosyjskie wojsko nie przekroczyło absolutnie granic suwerennej Ukrainy (chyba że zabłądziło) itp. Dezaprobata kibiców wyrażona gwizdami (na pewno nie w moim stylu - wolałabym np jakiś transparent) może uświadomić tych Rosjan, którzy akurat są sportowcami, że ich szanowany powszechnie wódz może jednak na to uznanie nie zasługuje. Myślę, że gdyby Putin nie miał tak dużego poparcia wśród swoich, to nie pozwalałby sobie na tak podstępną agresję. Ja też świeciłam oczami za zachodnią granicą w czasie rządów prezesa Kaczyńskiego. Miło nie było. W tamtym czasie Polacy wybrali PiS. A Rosjanie wybrali Putina. Odpowiedz Link
wikul Re: Wygwiddali Rosjan 04.09.14, 00:35 maria6450 napisała: > Ja tylko nie uznaję zbiorowej odpowiedzialności, stąd biorą się wszystkie niesz > częścia. Nie ma tak, że cały naród jest zły, a inny dobry, nie ma tak. Postaw s > ię w roli takiego sportowca, co byś zrobił? Cały czas słyszałam, że Rosjanie, t > o bardzo gościnni, życzliwi ludzie, a teraz co? Wszyscy Rosjanie to putinowscy > bandyci? Nagle nie ma tam normalnych, dobrych, życzliwych? Ja się nie rozczulam > , tylko wierzę swojemu sumieniu. Już się boję meczy z udziałem rosyjskiej druży > ny, boję się prowokacji, gwizdów i ryków. Przecież sport miał być wolny od poli > tyki, szlachetny. Podobnie za rządów Hitlera pięknoduchy twierdziły że nie wolno, nie trzeba, nie powinniśmy... A w Berlinie i innych miastach III Rzeszy odbywały się Igrzyska Olimpijskie w rytm faszystowskich werbli i płomieni pochodni. Hitlerowskie Niemcy prężyły muskuły do ostatecznego podboju i zapewnienia przestrzeni życiowej, zaczynając oczywiście od obrony mniejszości niemieckich w krajach sąsiednich. Widać że Putin jest pilnym uczniem Hitlera. Jak zwykle może liczyć na pożytecznych idiotów*. * - określenie wymyślone przez Sowietów dotyczące wszystkich tzw. obrońców pokoju. Odpowiedz Link
wikul Nie tylko sportowa ocena mistrzostw 04.09.14, 00:37 Mistrzostwa Świata w siatkówce Polska 2014- turniej utracony??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Nie tylko sportowa ocena mistrzostw 04.09.14, 10:03 Sportowcy na pewno wiedzą dlaczego były gwizdy. Jaszcze mało co Putin wyprawia na oczach całego świata? jeżeli nie wojna,a tego nie chcemy to co? Tu nie ma miejsca na dobre zachowanie,w możliwie dostępny sposób trzeba otworzyć oczy Rosjanom. .Putin łże w oczy ze wszystkim,ale to tylko my widzimy i ci którzy chcą widzieć. Odpowiedz Link
wikul Re: Nie tylko sportowa ocena mistrzostw 04.09.14, 12:28 jaga_22 napisała: > Sportowcy na pewno wiedzą dlaczego były gwizdy. > Jaszcze mało co Putin wyprawia na oczach całego świata? > jeżeli nie wojna,a tego nie chcemy to co? > Tu nie ma miejsca na dobre zachowanie,w możliwie dostępny > sposób trzeba otworzyć oczy Rosjanom. > .Putin łże w oczy ze wszystkim,ale to tylko my widzimy i ci którzy chcą widzieć. Na szczęście są rozsądni Rosjanie. Niestety, niewielu. Przejrzą na oczy jak euforia opadnie. wyborcza.pl/1,75477,16582199,Akunin_wyjezdza_z_Rosji___Trzezwemu_z_pijanym_niewygodnie.html#BoxSlotI3img Odpowiedz Link
maria6450 Re: Nie tylko sportowa ocena mistrzostw 04.09.14, 13:32 Restauracja w Sopocie wywiesiła na drzwiach kartkę :"Nie obsługujemy Rosjan", również w j. rosyjskim, żeby zainteresowani na pewno zrozumieli. Pan Cejrowski wniebowzięty z tego powodu. Czy Polaków nie ma w Rosji? Jak będą tam traktowani? To co teraz? Pogromy? Odpowiedz Link
estella50 Re: Nie tylko sportowa ocena mistrzostw 04.09.14, 14:57 maria6450 napisała: > Restauracja w Sopocie wywiesiła na drzwiach kartkę :"Nie obsługujemy Rosjan", r > ównież w j. rosyjskim, żeby zainteresowani na pewno zrozumieli. Pan Cejrowski w > niebowzięty z tego powodu. Czy Polaków nie ma w Rosji? Jak będą tam traktowani? > To co teraz? Pogromy? No nie, to już za dużo ! Co innego informacja nieświadomych, a niechby nawet gwizdy, a zupełnie co innego zakaz wstępu do lokalu ! Nie dość, że jest to stosowanie odpowiedzialności zbiorowej, to jeszcze (jak mi się zdaje) prawo zabrania dyskryminowania klientów ! Zaraz skojarzyła mi się okupacja z tabliczkami "tylko dla Niemców". Brrr Odpowiedz Link
jaga_22 Trzeźwemu z pijanym niewygodnie 04.09.14, 15:46 "Wszystko w Rosji jest mi obce" - napisał na portalu Obozrevatel.com Borys Akunin. Oświadczył też, że zamierza więcej czasu spędzać poza granicami kraju, dopóki Rosjanie nie ockną się z "zaćmienia umysłu" "Chodzę teraz po ulicach Moskwy, patrzę na ludzi, słucham urywków rozmów i ogarnia mnie przerażenie. Ludzie nie widzą, nie chcą wiedzieć, nie zastanawiają się nad niczym. Nie obwiniam ich za to. Mają swoje życie i swoje codzienne troski. Ale ślepota, bezmyślność i obojętność w takich momentach historii dużo kosztuje. Mój kraj stoi przed ciężką próbą. Może nawet trudniejszą niż ta, przed którą stoi Ukraina. Tak mogę ocenić ostatnie i nie tylko ostatnie wydarzenia" - pisał Akunin, odnosząc się do sytuacji na Ukrainie i obojętności Rosjan. "Trzeźwemu z pijanym w jednym domu jest niewygodnie" Cały tekst: wyborcza.pl/1,75477,16582199,Akunin_opuszcza_Rosje___Trzezwemu_z_pijanym_niewygodnie.html#ixzz3CM1ZC2eJ Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzeźwemu z pijanym niewygodnie 04.09.14, 16:09 "Na tych mistrzostwach też mamy konfliktową sytuację z Rosjanami. Na ceremonii otwarcia kibice wygwizdali wniesienie ich flagi. - Ja nie chciałem w to ingerować, bo to są emocje. Ale zaznaczę, że nie gwizdano na zawodników, tylko na flagę. Wcześniej na Memoriale Wagnera pojawiło się buczenie, gdy Rosjanie wyszli na rozgrzewkę. Wtedy zareagowałem. Powiedziałem, że to są tacy ludzie jak my, mają tę samą pasję, a że znaleźli się w takiej sytuacji, to nie jest ich wina." eurosport.onet.pl/siatkowka/mistrzostwa-swiata-siatkarzy/kibic-pilki-noznej-lepszy-niz-siatkarski-janusz-marek-magiera-to-absurd/l43s7 Odpowiedz Link
maria6450 Re: Czwarty mecz... 06.09.14, 20:57 Nasza wspaniała drużyna, nie straciła do tej pory ani jednego seta, zaczynam wierzyć, że jesteśmy niepokonani, no a dzisiaj z sympatycznymi Kamerunczykami na pewno! Cierpię, że nie oglądam, tylko podsłuchuję w radio. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Czwarty mecz... 06.09.14, 20:58 Matko święta co ja slyszę, nasi przegrali pierwszego seta?! Odpowiedz Link
jagodajna Re: Czwarty mecz... 06.09.14, 21:11 Taaaak, chyba pofolgowali sobie z tytułu, że ten mecz dla nas "nic nie znaczy" albo nie docenili przeciwnika/Kameruńczyków. Odpowiedz Link
jaga_22 Gibraltar - Polska:. 07.09.14, 14:56 Dziś Polsat 20.40 Biało-czerwona ekipa rozpoczyna udział w eliminacjach ME, które odbędą się w 2016 roku we Francji. Polacy rywalizują Gibraltarczykami, Niemcami, którzy niedawno zdobyli mistrzostwo świata, Szkotami, Gruzinami i Irlandczykami. Dwie pierwsze drużyny z grupy D kwalifikują się do turnieju głównego, a trzecia otrzymuje prawo występu w barażach. W pierwszym pojedynku Robert Lewandowski, Grzegorz Krychowiak, Łukasz Piszczek i koledzy zmierzą się w Portugalii z reprezentantami Gibraltaru. Gracze Adama Nawałki powinni bez problemów zwyciężyć. Odpowiedz Link
jaga_22 Polska - Argentyna 07.09.14, 16:32 Dziś polscy siatkarze zagrają z reprezentacją Argentyny. To będzie ich piąty już mecz na tegorocznych Mistrzostwach Świata w Piłce Siatkowej. o 16.40 niestety nie zobaczę. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Polska - Argentyna 07.09.14, 17:07 W pierwszym secie prowadzą, ale do końca daleko, po wczorajszym jestem ostrożna Odpowiedz Link
maria6450 Re: Polska - Argentyna 07.09.14, 18:22 Jaga, śpiewamy: Polskaaaa bialo-czeerwoni, Polskaaaa biało-czeerwoni... 3:0! Odpowiedz Link
jagodajna Re: Polska - Argentyna 07.09.14, 18:26 Do drugiej fazy turnieju awansujemy z kompletem punktów - brawo . Odpowiedz Link
maria6450 Re: Polska - USA 10.09.14, 19:29 Dzisiaj nasi grają z USA, przeczytałam, że teraz dopiero zaczyna się prawdziwa rywalizacja. Zobaczymy, będzie w takim razie coraz ciekawiej. To "zobaczymy", nie dosłownie w moim przypadku. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polska - USA 10.09.14, 20:33 Tu będę zaglądała sport.dziennik.pl/siatkowka/artykuly/469284,ms-siatkarzy-polska-usa-live.html Odpowiedz Link
jagodajna Re: Polska - USA 10.09.14, 21:41 Ja nie zaglądam a oglądam przykro przegrywamy z jankesami 2:0 buuuuu Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polska - USA 11.09.14, 13:59 Donald Tusk gościł na widowni podczas meczu Polska - USA w grupie E mistrzostw świata siatkarzy w Łodzi. Podczas prezentacji premier został wygwizdany przez publiczność zgromadzoną w hali Atlas Arena. Niestety, przyszły szef Rady Europejskiej przyniósł pecha naszej reprezentacji. Wygrywający dotąd wszystkie mecze polscy siatkarze przegrali z Amerykanami 3:1. A jednak to Tusk winien Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 10.09.14, 23:47 Tu możesz obejżeć tylko najpierw wyrzuć reklamy volleyballsourcemag.com/news/2014/9/1/fivb-2014-world-championships Odpowiedz Link
maria6450 Re:Tacy zmęczeni. 11.09.14, 08:56 Jago, Amityr, dzięki za namiary. Dzisiaj z Włochami, a tacy po wczoraj zmęczeni, co to będzie, co to będzie? Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 11.09.14, 09:26 Mój kolega ogląda na :pl-sport.tv/index.html Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 13.09.14, 18:41 Dzisiaj będzie bardzo emocjonująco, Polska: Iran! Będę oglądała przez internet, z czego niesamowicie się cieszę. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 13.09.14, 21:00 footballitarin.com/video_page.php?id=11928 Odpowiedz Link
estella50 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 13.09.14, 23:17 maria6450 napisała: > Wygralismy !! I to ostatnią piłką !! Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 09:43 Oglądałem bezpośrednią transmisję i strasznie się zdenerwowałem w trzecim secie.Nasi grali cały czas taką samą taktyką na Wlazłego i Irańczycy prawie nas rozłożyli. Jakieś otumanienie trenera. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 11:18 Całe szczęście,nie oglądałam. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 12:14 To żałuj. Sęk jest w tym ,żeby monotonii nie było.Dziura po sęku też musi być. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 15:03 Posłowie w tej chwili przygotowują projekt ustawy, która zagwarantuje, że wszystkie transmisje z udziałem polskich reprezentacji narodowych będą transmitowane w pasmach ogólnodostępnych – zapowiedział Cezary Grabarczyk, były minister transportu i poseł PO w programie "7 Dzień Tygodnia" Radia ZET. www.biztok.pl/biznes/poslowie-chca-odkodowac-polska-reprezentacje-szykuja-ustawe_a17637 Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 19:15 Przez dwa sety już prawie wiało nudą, no a potem się zaczęło...Jednocześnie ze zwrotem akcji, kontuzja Winiarskiego, nerwy, nerwy. Dzisiaj walczymy z Francją, musimy wygrać dwa sety, aby znaleźć się w najlepszej szóstce. Mam nadzieję, że nasi dadzą radę! Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 14.09.14, 20:08 Ameryka przegrała z Argentyną i to już dało nam awans! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 15.09.14, 13:35 Polacy po zaciętym meczu pokonali Francję 3:2 Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 16.09.14, 11:29 W III fazie mistrzostw wszystkie drużyny rozpoczynają grę od nowa. Wcześniej zdobyte punkty zostają wyzerowane. W obrębie grup każdy zespół zagra z każdym. Do półfinałów wejdą po dwie najlepsze drużyny. Terminarz meczy: Grupa G 16.09 Brazylia – Polska 17.09 Brazylia - Rosja 18.09 Polska – Rosja Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 16.09.14, 23:04 Wygraaaaliśmy z Brazylią! Ufff 3:2, po zaciętym meczu. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 16.09.14, 23:05 Tak trzymać!!! A Ruski ewentualnie na deser. Odpowiedz Link
estella50 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 16.09.14, 23:06 Nie mogłam oglądać, cudowna wiadomość, dziękuję !!! Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 10:11 Do skandalicznych scen doszło po wygranym meczu Polski z Brazylią 3:2 w 3. fazie siatkarskich MŚ. Aktorami żenujących scen byli i trener i zawodnicy "Canarinhos". Swoim zachowaniem mistrzowie świata udowodnili, że nie potrafią przyjąć porażki z honorem. sport.wp.pl/kat,1040813,title,MS-skandaliczne-zachowanie-Brazylijczykow,wid,16889381,wiadomosc.html Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 11:19 Wobec tego w naszym interesie jest dzisiaj kibicować Rosjanom. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 11:57 Nie mam takich możliwości , by oglądać tak wazny mecz. a Opłacam abonament o dziesiątków lat. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 12:28 Oglądam bo płacę abonament dla Polsatu. Tak na marginesie odnośnie kodowania, dlaczego nikt nie wiesza psów na publicznej telewizji, która miała ofertę kupna transmisji za psie pieniądze ale szkoda im było kasy? Kupił prywaciarz i wszyscy dostają wścieklizny, że chce zarobić. Brak miejsca na publicznej bo zapchana głupimi programami ? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 13:12 Był list otwarty Jurka Owsiaka wyborcza.pl/1,75478,16633731,TVP_odpowiada_na_zarzuty_o_brak_siatkarskich_transmisji_.html Odpowiedz Link
anoagata Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 13:28 Wczoraj w TV był 'wykład' dlaczego publiczna nie transmituje... Spółka spółce a ten czy tamten ze spółki to wróg Tuska i Tusk trzepnął pięścią w stół i powiedział basta,oczywiście to jest wina Tuska. Kibicować będę tak pół na pół i będę zadowolona jak będzie remis. Odpowiedz Link
skuter46 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 16:12 Jagodna. Właśnie pisałem o tym, że mam jedynie pretensje do TVP. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 22:01 Slaby mecz Rosjan, 3:0 dla Brazylii. Musimy jutro wygrać, Brazylia już w połfinale. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 22:20 Oj będzie się działo jutro......musimy wygrać przynajmniej dwa sety. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 18:41 skuter46 napisał: > Nie mam takich możliwości , by oglądać tak wazny mecz. > a Opłacam abonament o dziesiątków lat. No to masz ode mnie w prezencie linki.Troszkę trzeba popracować eliminując na początku reklamę klikając w x 1. 1.wcpoland.autosurfs.pl/ 2.streamsport24.pl/viewpage.php?page_id=6 Odpowiedz Link
skuter46 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 17.09.14, 22:24 Dziękuję serdecznie amityrze. Jeden link okej, drugi Interia ... jakaś przerwa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 11:38 Ani jeden ani drugi link nie działa.Na pierwszym nie odnaleziono serwera a na drugim ani reklamy ani x-sa Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 12:01 Wyłącz blokadę reklam! ABP Odpowiedz Link
dorka556 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 12:21 Dzięki za przypomnienie. Będę dzisiaj oglądać. Mam na 444. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 22:02 Jesteśmy w półfinale.....gramy dalej... Odpowiedz Link
jagodajna Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 22:11 No pacze ja, pacze też....żadnych gwizdów i atmosfera kibiców fajna, nie wiem jak po będzie . Odpowiedz Link
dorka556 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 23:03 Wygraliśmy! W półfinale gramy z Niemcami! Odpowiedz Link
estella50 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 23:08 Ale kibice wspaniali ! Cały czas aktywni, śpiewający, zagrzewający do walki ! Grać przeciwko drużynie, która ma takich kibiców, to niewyobrażalne ! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 19.09.14, 10:17 Emocje mnie ominęły,ale jaki ranek piękny? Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 19.09.14, 10:39 jaga_22 napisała: > Emocje mnie ominęły,ale jaki ranek piękny? [URL=http://smayliki.ru/smilie-28352 > 871.html][/UR > L] Nie lubisz siatkówki? Nie oglądasz! Odpowiedz Link
skuter46 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 19.09.14, 10:43 Sądzę, że (jak ja) wielu nie miało dostępu tv do oglądania meczu. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 19.09.14, 11:22 Pewnie,że lubię siatkówkę,wolę od piłki, ale bez wizji to nie to. Odpowiedz Link
amityr Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 23:05 A najpiękniejsze było jak publiczność skandowała DZIĘKUJEMY,DZIĘKUJEMY!!! Odpowiedz Link
maria6450 Re: Trzymajmy kciuki za naszych siatkarzy! 18.09.14, 23:08 A ja się bałam, a wyszło fajnie, dziękuję, dziękuję Odpowiedz Link
wikul Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz finałowy 20.09.14, 15:30 www.sport.pl/siatkowka/1,106368,16677302,Mistrzostwa_Swiata_w_Siatkowce_2014__Jesli_Polacy.html#MT Odpowiedz Link
jagodajna Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 16:31 Ciut nie szantaż..... Odpowiedz Link
wikul Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 18:10 jagodajna napisała: > Ciut nie szantaż..... Musztarda po obiedzie, jak to mówią. Tym ruchem to indywiduum Solorz chce ratować swój mocno nadwyrężony wizerunek ale chyba mu się nie uda. Wściekłość kibiców jest ogromna. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 18:37 Ha, ale to wcale od Solorza nie wyszła propozycja tylko może dopinguje w kampanii prezydenckiej...dwa w jednym . "Odpowiadając na apel Prezydenta RP Pana Bronisława Komorowskiego i uznając zawarte w nim argumenty, że finał mistrzostw świata w siatkówce z udziałem Polaków to ważne społecznie wydarzenie, zdecydowaliśmy, że pokażemy ten mecz na otwartej antenie Polsatu, jeśli nasza reprezentacja wygra dzisiejszy półfinał, czego wszyscy sobie szczerze życzymy" - oświadczył Dominik Libicki, prezes zarządu Cyfrowego Polsat. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 19:46 Łaskawcy...teraz?? Spadajcie na drzewo. I ten szantaż, dobrze Jaga określiła. Kpiny jakieś. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 19:52 Szantaż? Dlaczego TVP nie wykupiła praw? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 20:43 Nie gadajcie,tylko oglądajcie i piszcie jak idzie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 20:53 Łeb w łeb. 20:20. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 21:51 Mamy 2 punkty przewagi. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 22:15 Jest 2:1. Niestety ten set przegraliśmy. Gramy dalej. Odpowiedz Link
maria6450 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 22:54 Jesteśmy w finale!!! hurrra! Odpowiedz Link
wikul Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 20.09.14, 23:51 dorka556 napisała: > Szantaż? Dlaczego TVP nie wykupiła praw? "Nabyliśmy wyłączne prawa telewizyjne i marketingowe do tej imprezy na cały świat" - mówi Marian Kmita - szef sportu w Polsacie. - "Organizacja tak wielkiej imprezy przez stację telewizyjną to ewenement w światowym sporcie" - czytamy dalej w komunikacie PAP. To wyjaśnia dlaczego Mistrzostwa Świata w siatkówce nie są relacjonowane przez TVP. Najprościej można powiedzieć: Telewizja Polska została pozbawiona możliwości zakupu praw telewizyjnych z powodu zakulisowego sposobu ich przyznawania. Właściciel praw (FIVB) nie przeprowadził żadnego przetargu, nie prowadził negocjacji z żadną, poza Polsatem, stacją telewizyjną. A we wrześniu 2008 roku szef Polsat Sport Marian Kmita publicznie mówił: "Mecze Polaków, półfinały i finał na pewno trafią na antenę głównego kanału". wyborcza.pl/1,75478,16633731,TVP_odpowiada_na_zarzuty_braku_siatkarskich_transmisji_.html#ixzz3DtYbBhOV Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 21.09.14, 18:37 Po niespodziewanie dramatycznym półfinale mistrzostw świata Polska pokonała Niemcy i w niedzielny wieczór zagra z Brazylią o złoty medal. - Mimo, że Niemcy pokazali wielką siłę psychiczną na boisku, to my pokazaliśmy jeszcze większą. Część z nas jest chora, ale wychodzimy jutro na boisko i mam nadzieję, że damy radę - mówił po meczu Zatorski. Finał w niedzielę o 20:25. Relacja Z Czuba i na żywo na Sport.pl. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jak Polacy wygrają, Polsat odkoduje mecz fina 21.09.14, 18:52 Oczekiwanie, że Telewizja Polska w ciągu kilku dni czy najwyżej kilku tygodni znajdzie bardzo duże, idące w miliony pieniądze jest absurdem. Żaden nadawca telewizyjny nie ma takich "zaskórniaków" w budżecie. Żaden też w kilka dni czy nawet kilka tygodni (w dodatku - pamiętajmy - wakacyjnych!) nie zbuduje odpowiednio silnej strony przychodowo-sponsorskiej. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tłumaczenie TP niczego nie wyjaśnia, chyba że sądzili, że prawo do emisji dostaną za darmo(?!). O tym że będą MŚ wiedzieli dawno i zaskórniaki powinny być na ten cel wcześniej odłożone. Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,16633731,TVP_odpowiada_na_zarzuty_braku_siatkarskich_transmisji_.html#ixzz3DyBC3jSJ Odpowiedz Link
jagodajna Re: Polska - Brazylia 21.09.14, 22:11 Wygrywamy 2:1 - zamienimy srebro na złoto? gramy dalej i oby..... Odpowiedz Link
jagodajna Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 21.09.14, 22:39 Brawooooooooo - mamy złoto!!!!!!! Odpowiedz Link
maria6450 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 21.09.14, 22:45 Kochani! Jesteśmy mistrzami Świata! Dziękujemy, Dziękujemy! Dziękuję za wspólne kibicowanie ) Siatkówka jest piękna! Odpowiedz Link
estella50 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 00:22 Ja pamiętam, kiedy drużyna Brazylii była dla nas niedościgłym wzorcem, kiedy wydawało się, że tak wspaniała ekipa nigdy nam nie ulegnie. A dzisiaj to nasi są MISTRZAMI ŚWIATA !!! a Brazylijczycy na podium niżej ! Siatkówka to piękny sport ... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 08:26 Nie mogłam słuchać ani oglądać. To były rozgrywki na nie moje nerwy. Ale CIESZĘ SIĘ Z WYGRANEJ NASZYCH ZAWODNIKÓW. Włożyli bardzo dużo pracy, talentu, serca. ) aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 15:36 Bardzo się cieszę z tej wygranej - ale oglądanie tego to był okrutny stres i co chwilę wychodzi lam do kuchni. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 15:55 Myślałam, że to tylko ja jestem taka słaba psychicznie i nie mogłam w całości obejrzeć żadnego meczu. Za to teraz, kiedy znam wynik z przyjemnością obejrzałabym wszystkie mecze od A do Z. Mam nadzieję, że będą powtórki. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 16:49 Musiałam łyknąć relanium. Odpowiedz Link
jagodajna Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 22.09.14, 17:20 maria6450 napisała: > Kochani! Jesteśmy mistrzami Świata! Dziękujemy, Dziękujemy! > Dziękuję za wspólne kibicowanie ) Siatkówka jest piękna! Mario i ja Tobie dziękuję za założenie pięknego wątku /143 posty!/, pokazałaś, że kobiety też lubią sport w pięknym wydaniu . A Twoje asertywne wypowiedzi bez zbędnych linków, miło było czytać. Pozdrawiam.... . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 25.10.14, 12:56 Jak dowiedziały się SportoweFakty.pl, siatkarskie Mistrzostwa Europy w 2017 roku zostaną rozegrane w Polsce! To kolejna po tegorocznych MŚ wielka siatkarska impreza w naszym kraju! www.sportowefakty.pl/siatkowka/477190/siatkarkie-me-2017-w-polsce?utm_source=wp&utm_medium=news&utm_campaign=wp_siatkowka Odpowiedz Link
maria6450 Re: Polska Mistrzem Świata w siatkówce 25.10.14, 22:26 Będziemy czekać Jagusiu! Odpowiedz Link