Dodaj do ulubionych

Sprawa zdrowia Agaty Wróbel...

09.01.25, 16:09
Mam pytanie: czy Agata Wróbel wrocila do Polski czy tez dalej przebywa w Wielkiej Brytanii?

Po zakończeniu kariery Wróbel wyprowadziła się z Polski. Zamieszkała w Wielkiej Brytanii. Pracowała między innymi w sortowni śmieci. Większe jej problemy rozpoczęły się w 2019 r. Wówczas zwróciła się z prośbą o pomoc.

Kiedy odnosiłam sukcesy, starałam się pomagać ludziom wokół mnie (...). Teraz znajduję się w sytuacji, w której mam na sobie stres związany z wieloma zobowiązaniami finansowymi przez naiwność

— napisała na portalu zrzutka.pl.

www.fakt.pl/polityka/kwasniewski-poruszony-sytuacja-wrobel-wskazal-kto-moze-pomoc/lfw8v3m
Obserwuj wątek
    • pia.ed Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 09.01.25, 16:52
      "Nie robię tego tak dla siebie, jak dla moich kochanych futrzanych dzieci, gdzie może uda
      nam się w końcu wynająć normalny domek z ogrodzeniem, ogrodzone, może bez sąsiadów,
      żeby im nie przeszkadzały i nie szczekały. To już jest nasze takie malutkie marzenie.
      Nie wiem, czy tego dożyję, ale może chociaż ona dożyją takich lepszych czasów.
      Ja dla siebie już nic nie chcę, naprawdę nic. Odkąd straciłam wzrok, w zasadzie czuję się
      wykluczona ze społeczeństwa" — dodała.

W 2019 r. Związek w porozumieniu z ówczesnym ministrem sportu i turystyki Witoldem Bańką
      zaoferował Wróbel stałą pracę w COS Szczyrk. "Nie udało się jednak tego wsparcia zrealizować.
      Wierzymy jednak, że teraz wspólnie jesteśmy w stanie pomóc Agacie Wróbel.
      Najważniejsze, że na taką pomoc zdecydowana jest sama zainteresowana.
      Pani Agato, będzie dobrze!" — zakończył PZPC.

Niezbyt to wszystko rozumiem... jesli mieszka teraz w Polsce - co tylko zgaduje - powinna
      miec bezplatna opieke zdrowotna, rente inwalidzka i jesli to nie wystarcza na zycie, takze
      pieniadze z zasilku socjalnego!

sport.fakt.pl/inne-sporty/agata-wrobel-przekazala-ze-stracila-wzrok-zwiazek-ruszyl-na-pomoc-jest-oswiadczenie/nv4gp1q
      • dunajec1 Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 09.01.25, 17:18
        "Jak biyda to do zyda, po biydzie caluj mnie w rzyc zydzie".
        • pia.ed Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 09.01.25, 18:40
          dunajec1 napisał:
          "Jak biyda to do zyda, po biydzie caluj mnie w rzyc zydzie".

Madre przyslowie, ale czy pasuje do Agaty Wróbel?
          • pia.ed Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 10.01.25, 00:08
            sport.fakt.pl/inne-sporty/sa-nowe-wiesci-ws-agaty-wrobel-czeka-ja-szpital/7t8bpzq

"Za kilkadziesiąt godzin pani Agata Wróbel będzie pacjentką jednego z najlepszych szpitali w Krakowie, placówki ze znakomitymi oddziałami klinicznymi, pod opieką najlepszych specjalistów" — przekazał Kaczmarczyk Podobną informację "Fakt" otrzymał w czwartek od Gminnego Oddziału Pomocy Społecznej w Porąbce.

Jak dodał Kaczmarczyk, następnym krokiem będzie poprawa sytuacji materialno-bytowej 43-letniej Wróbel.

Rzecznik PZPC poinformował też, że MSiT oraz PZPC wyrażają wielką wdzięczność Barbarze Czarnik-Kopaczce, kierowniczce Gminnego Oddziału Pomocy Społecznej w Porąbce, za ogromną empatię i pomoc Wróbel w jej trudach codziennego życia w Czańcu.

A ja dalej nie rozumiem, dlaczego tak nagle zainteresowano sie jej sytuacją. Przeciez wydzial socjalny wiedzial o jej ciezkiej sytuacji finansowej i prawdopodobnie jej pomagal... Musial tez wiedziec o jej bardzo zlym stanie zdrowia, skoro np. cukrzycę miala juz jako zawodniczka... sad
            • dunajec1 Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 10.01.25, 14:51
              Zaczelo byc glosno o niej to dlatego?
              • pia.ed Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 10.01.25, 19:13

W piątek minister sportu Sławomir Nitras poinformował, że w sprawę zaangażował się premier Donald Tusk, który postanowił przydzielić byłej sportsmence specjalne wsparcie. "Premier Donald Tusk przyznał dzisiaj dożywotnią rentę specjalną w wysokości 5 tys. złotych miesięcznie naszej medalistce olimpijskiej pani Agacie Wróbel"

sport.fakt.pl/inne-sporty/donald-tusk-podjal-decyzje-ws-agaty-wrobel-resort-przekazal-szczegoly/38gfbce
                • pia.ed Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 10.01.25, 19:32
                  No to teraz cala prawda wyszla na jaw...

Była sportsmenka jest w fatalnej sytuacji finansowej. "43-latka, choć przysługuje jej
                  emerytura olimpijska w kwocie ponad 4 tys. zł, oraz otrzymuje świadczenie z tytułu
                  niepełnosprawności z ZUS, ma bardzo duże długi. Z tego względu część świadczeń
                  zajmuje komornik z tytułu m.in. kar naliczonych za brak polisy OC od dwóch samochodów,
                  których nie wyrejestrowała" — czytamy.

"Wspólnie z medalistką olimpijską mieszka kilka psów oraz jej partner — Colin Anderson.
                  Były angielski strongman także ma problemy zdrowotne"

sport.fakt.pl/inne-sporty/nowe-informacje-ws-agaty-wrobel-padla-ofiara-oszustki-w-tle-dlugi/nsmml2n
                  • dunajec1 Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 10.01.25, 20:20
                    A inni co maja klopoty finansowe sa gorsi?
                    • pia.ed Sprawa Agaty Wróbel... powracamy... 17.01.25, 21:17
                      No i teraz okazuje sie, co zrobila Agata Wróbel...

Nie milkną echa sprawy Agaty Wróbel.
                      Pomocną dłoń w stronę Wróbel wyciągnął premier Donald Tusk, jednak okazuje się, że jak
                      na razie nic z tych planów nie wyszło. Agata Wróbel nie skorzystała dotąd z oferowanej pomocy.
                      Nie zgłosiła się do wskazanego szpitala, nie odbiera telefonów (...)

– Od początku tygodnia pani Agata nie odbiera moich telefonów. Nie mamy od niej dokumentów
                      potrzebnych do skierowania do placówki medycznej – powiedziała kierowniczka Gminnego
                      Ośrodka Pomocy Społecznej w Porąbce.

O niełatwej współpracy z Agatą Wróbel napisała "Kronika Beskidzka". Według jej relacji przez
                      dłuższy czas byłej sportsmence pomagała pani Dorota, która prowadzi sklep niedaleko jej domu
                      medalistki IO w Czańcu. Po tym, jak odłączyli jej prąd, pomagałam, jak mogłam. Dowoziłam ciepłe
                      posiłki, kawę czy herbatę .Potem nasz kontakt się urwał. Napisała mi niezbyt ładną wiadomość,
                      bo chyba myśli, że to ja zgłosiłam jej sytuację do opieki społecznej, a to nieprawda — mówi
                      cytowana przez dziennikarzy pani Dorota.

Dziennikarze skontaktowali się także z właścicielką domu w Czańcu, w którym mieszka Wróbel.
                      Wraz z mężem wykazali się dobrą wolą. — Ostatnie dwa lata to było ciągłe pasmo kłopotów,
                      z brakiem płatności i kłamstwami poprzedniej najemczyni.
                      Z mężem wykazaliśmy się wyrozumiałością, niejako biorąc ten dług na siebie i
                      pozwoliliśmy mieszkać pani Agacie i jej partnerowi, oraz szóstce psów (...) przez
                      dwa miesiące nie płacąc nam nic.
                      Wynajem płatny miał zacząć się od września, ale mamy styczeń i my czynszu od pani Agaty
                      i jej partnera nie otrzymaliśmy
                      — tłumaczy kobieta.

sport.fakt.pl/inne-sporty/dostala-niezbyt-mila-wiadomosc-od-agaty-wrobel-pomagalam-jak-moglam/4s15wde

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa Agaty Wróbel... powracamy... 17.01.25, 22:10
                        No przecież ona chciała domku z płotem a ci ją zaczęli do szpitala wysyłać.
                        • iryska2604 Re: Sprawa Agaty Wróbel... powracamy... 18.01.25, 22:30
                          pia.ed
                          Sprawa zdrowia Agaty Wróbel...
                          15.01.25, 18:22
                          asdzxcvfsrggxdfsd napisał:
                          > Możemy tutaj...

Jesli Iryska sie zgodzi...

Kochani, mało pisałam bo miałam trochę kłopotów ze zdrowiem i takich róznych ale jeszcze żyję i obiecuję poprawę - a chciałam rzec że zadnych ograniczeń nie wprowadzam i bardzo się cieszę jak cokolwiek napiszecie. Iże chcecie cokolwiek napisać a tematy? Jakie wam pasują !
                          • pia.ed Sprawa Agaty Wróbel... 23.01.25, 21:57
                            iryska2604 napisała:
                            Kochani, mało pisałam bo miałam trochę kłopotów ze zdrowiem i takich róznych...

Wiem Irysko, bo na innym Forum tez sie rzadko wpisujesz i malo piszesz na swoj temat,
                            moze gdybysmy wiedzieli o co chodzi, to bysmy wysluchali i moze ulzyli w klopotach...

• pia.ed Sprawa Agaty Wróbel... długa historia 02.02.25, 21:11
                              Artykuł ten ukazał się pierwszy raz wcześniej, wtedy skopiowałam go w całosci na wszelki wypadek...

Agata pali za sobą wszystkie mosty. Tak już było w 2019 r., gdy w desperacji ogłosiła zbiórkę
                              pieniędzy "Na nowy start w życiu". Środowisko sportowe było poruszone jej sytuacją. Przyznała
                              wtedy publicznie, że ma kłopoty finansowe. Leczy się na cukrzycę i depresję. Zebrała prawie
                              150 tys. zł, choć zbiórka opiewała na 20 tys. zł. Nikt nie pozostał obojętny. Pomocną dłoń
                              wyciągnął do niej Polski Związek Podnoszenia Ciężarów. Proponował pracę. Agata milczała.
                              Gdy dziennikarze dopytywali o rozliczenia ze zbiórki, najwyraźniej urażona wydała oświadczenie,
                              zapewniając, że nikogo "nie zmuszała do dawania pieniędzy". Zapowiedziała, że fanom kiedyś
                              znów podziękuje przed kamerą. Nie nastąpiło to do dzisiaj.

sport.fakt.pl/agata-wrobel-historia-ktora-wzbudza-emocje-wiecznie-zasmucona-twarz/ttg2fy6
    • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 14.01.25, 12:30
      Nie robię tego tak dla siebie, jak dla moich kochanych futrzanych dzieci, gdzie może uda
      nam się w końcu wynająć normalny domek z ogrodzeniem, ogrodzone, może bez sąsiadów,
      żeby im nie przeszkadzały i nie szczekały.

Ojej to ja też tak chcę. Co prawda nie zdobywałem medali ale całe życie uczciwie płaciłem podatki.
      Nie da się? No tak...
      • pia.ed Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 14.01.25, 22:09
        Nie da się? No tak...

Juz zaczyna sie ruszac z Eurowizja 2025 r. Gdzie bedziemy dyskutowac? wink
        • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 15.01.25, 07:32
          Możemy tutaj, zapraszam też do Kinoteatru po remoncie.
          • pia.ed Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 15.01.25, 18:22
            > Możemy tutaj...

Jesli Iryska sie zgodzi...
            • asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 16.01.25, 08:16
              Ależ oczywiście.
              Natomiast coś widziałem, że są jakieś wyniki polskiej preselekcji to popatrzę i coś "u siebie" też założę.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 16.01.25, 09:55
                Ok, zrobione. Dodaję też Iryskę, gdyby się chciała wypowiedzieć.

forum.gazeta.pl/forum/w,276896,178533254,178533254,Eurowizja_2025_polskie_preselekcje.html
                • pia.ed Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 16.01.25, 21:31
                  Dodaję też Iryskę, gdyby się chciała wypowiedzieć.

Iryska juz po zakonczeniu "Eurowizja 2024" napisala, ze ten konkurs ja nie interesuje...
                  PS. Odwiedzilam Twoje forum i widze, ze masz juz juz zainteresowanych dyskutantow
                  w tym temacie.

• asdzxcvfsrggxdfsd Re: Sprawa zdrowia Agaty Wróbel... 17.01.25, 07:58
                    Każde nowe spojrzenie jest cenne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka